×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,784 μέλη και 2,440,319 μηνύματα σε 76,669 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 167 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τι κάνουμε τις πατάτες που περίσσεψαν

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε: στις 19:54, 27-05-10:

#1
Έχεις πατάτες μαγειρεμένες;

Έχεις πατάτες που δεν ξέρεις τί να τις κάνεις;

Έχεις πατάτες που είσαι έτοιμος να τις πετάξεις;


Ε λοιπόν η Μάρω έχει την λύση!


Λιώσε τις πατάτες, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αυγό, τυρί και ανακάτεψε τα!

Το μείγμα σου είναι έτοιμο! Πάρε ένα κουτάλι μικρό γεμισέ το με το μείγμα σου, τοποθέτησε το στο χέρι σου και ξεκίνα να πλάθεις. Μόλις το πλάσεις στο επιθυμητό σχήμα κάντο μία βουτιά σε ένα πιάτο με σπασμένη φρυγανιά.

Και τώρα...Δυο είδη ψησίματος υπάρχουν. Ο λιπαρός για όσους αρέσκονται στα λίπη και στα λάδια και ο τρόπον τινά υγιεινός.
  • Τηγάνισμα
  • Φούρνος

Καλή σας όρεξη!!!


υγ: μπορεί να χρειαστεί λίγο λάδι το μείγμα αν οι αρχικές πατάτες ήταν εντελώς στεγνές.
υγ: φάτε όταν τα πατατοκεφτεδάκια είναι ζεστά!




10
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 12:50, 20-02-12:

#2
Αν περίσσεψαν βραστές ή ψητές πατάτες στο φούρνο με τη φλούδα, μπορείτε να κάνετε μια ωραία πατατοσαλάτα...Μαϊντανός φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι ντομάτα αγγουράκι φρέσκο ή τουρσί, αλάτι πιπέρι και ξυδάκι....
Ή λιώνετε τις πατάτες σε ένα μπωλ, τσιγαρίζετε σε τηγάνι λίγο κρεμμύδι με μυρωδικά, βάζετε τις λιωμένες πατάτες και αφού πάρουν την μυρωδιά από τα αρώματα ρίχνετε μέσα στο μείγμα χτυπημένα αυγά με λίγο γάλα και τυρί φέτα ή μανούρι ή ανθότυρο..... Τρελή νοστιμιά....
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,623 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε: στις 15:14, 22-02-12:

#3
...Mάσκα για τα μάτια...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 15:29, 22-02-12:

#4
Οι μαγειρεμένες πατάτες γίνονται μάσκα;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,623 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε: στις 16:32, 22-02-12:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Οι μαγειρεμένες πατάτες γίνονται μάσκα;

Τι κάνουμε τις πατάτες που περίσσεψαν

Έχεις πατάτες που δεν ξέρεις τί να τις κάνεις;

Έχεις πατάτες που είσαι έτοιμος να τις πετάξεις;

Λέει μόνο για μαγειρεμένες;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 16:39, 22-02-12:

#6
Προφανώς, αλλιώς γιατί να περισσεύουν;
Αν είναι ωμές μόνο αν έχουν χαλάσει μπορεί να θέλεις να τις πετάξεις.
Εξάλλου δύο γραμμές πιο κάτω λέει 'Λιώσε τις πατάτες'. Αν δεν είναι μαγειρεμένες δέεεεν λιώνουν.

Υποθέτω πως η απάντηση στης ερώτησή μου πάντως είναι πως η μάσκα γίνεται με ωμή πατάτα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 16:49, 22-02-12:

#7
Και ο σουρεαλιστικός διάλογος για την ωμή και τη ψημένη πατάτα ειναι απολαυστικός εκτός από τις απολαυστικές συνταγές....
Επίσης ψητές πατάτες που περίσσεψαν μπορούμε να τις λιώσουμε, να βάλουμε κίτρινο τυρί λίγο γιαούρτι δυο κουταλιές μαγιονέζα λίγο άνηθο και κομματάκια γαλοπούλα....και είναι τρελή νοστιμιά να το αλείψεις αυτό το μείγμα πάνω σε ψημένη φέτα ψωμί(με ελάχιστο λάδι σε ταψί ή σε κάποιο αντικολλητικό τηγάνι ίσα ίσα να καψαλιστεί...σαν να έχει ψηθεί στα κάρβουνα....) Γιάμι....!!!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 16:59, 22-02-12:

#8
Λοιπόν, κάτι που μ' αρέσει πολύ είναι το εξής: βάζουμε τις βρασμένες πατάτες στο μπλέντερ με λίγο μπέικον, πιπεριές (πράσινες και κόκκινες), τριμμένο μαιντανό, σκόρδο και κρέμα γάλακτος. Μετά το ανακατεύουμε με τριμμένα τυριά και με αυτό γεμίζουμε μελιτζάνες/πιπεριές/κλπ ή το βάζουμε σε λεπτό φύλλο ή σκέτο με στρώση τυριών από πάνω. Μετά το ψήνουμε και είναι μιαμ μιαμ. Ακόμα καλύτερα είναι να γεμίσουμε άλλες πατάτες, αλλά προφανώς δεν μας έχουν περισέψει ολόκληρες βραστές οπότε μόνο αμα δεν βαριόμαστε...
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 18:28, 22-02-12:

#9
Να πάρει Η δίαιτά μου δεν μου επιτρέπει άμυλο.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

wolfe4ever

Διακεκριμένο μέλος

H wolfe4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,737 μηνύματα.

H wolfe4ever έγραψε: στις 20:17, 22-02-12:

#10
Αν έχουν χαλάσει, μπορείς να τις αξιοποιήσεις καλλιτεχνικά.
Τις χαράζεις στο σχήμα που θες και φτιάχνεις '' σφραγίδες''.

Αν πάλι δεν έχουν χαλάσει, τις ''σκάβεις'',
βάζεις μέσα ντομάτα, πιπεριά, ζαμπόν (ό,τι θες),
καπακώνεις με τυρί και το ψήνεις. ^^
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια