Noisette
Περιβόητο μέλος


Έχεις πατάτες που δεν ξέρεις τί να τις κάνεις;
Έχεις πατάτες που είσαι έτοιμος να τις πετάξεις;
Ε λοιπόν η Μάρω έχει την λύση!
Λιώσε τις πατάτες, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αυγό, τυρί και ανακάτεψε τα!
Το μείγμα σου είναι έτοιμο! Πάρε ένα κουτάλι μικρό γεμισέ το με το μείγμα σου, τοποθέτησε το στο χέρι σου και ξεκίνα να πλάθεις. Μόλις το πλάσεις στο επιθυμητό σχήμα κάντο μία βουτιά σε ένα πιάτο με σπασμένη φρυγανιά.
Και τώρα...Δυο είδη ψησίματος υπάρχουν. Ο λιπαρός για όσους αρέσκονται στα λίπη και στα λάδια και ο τρόπον τινά υγιεινός.
- Τηγάνισμα
- Φούρνος
υγ: μπορεί να χρειαστεί λίγο λάδι το μείγμα αν οι αρχικές πατάτες ήταν εντελώς στεγνές.
υγ: φάτε όταν τα πατατοκεφτεδάκια είναι ζεστά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


Ή λιώνετε τις πατάτες σε ένα μπωλ, τσιγαρίζετε σε τηγάνι λίγο κρεμμύδι με μυρωδικά, βάζετε τις λιωμένες πατάτες και αφού πάρουν την μυρωδιά από τα αρώματα ρίχνετε μέσα στο μείγμα χτυπημένα αυγά με λίγο γάλα και τυρί φέτα ή μανούρι ή ανθότυρο..... Τρελή νοστιμιά....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος


Οι μαγειρεμένες πατάτες γίνονται μάσκα;![]()
Τι κάνουμε τις πατάτες που περίσσεψαν
Έχεις πατάτες που δεν ξέρεις τί να τις κάνεις;
Έχεις πατάτες που είσαι έτοιμος να τις πετάξεις;
Λέει μόνο για μαγειρεμένες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Αν είναι ωμές μόνο αν έχουν χαλάσει μπορεί να θέλεις να τις πετάξεις.

Εξάλλου δύο γραμμές πιο κάτω λέει 'Λιώσε τις πατάτες'. Αν δεν είναι μαγειρεμένες δέεεεν λιώνουν.

Υποθέτω πως η απάντηση στης ερώτησή μου πάντως είναι πως η μάσκα γίνεται με ωμή πατάτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος




Επίσης ψητές πατάτες που περίσσεψαν μπορούμε να τις λιώσουμε, να βάλουμε κίτρινο τυρί λίγο γιαούρτι δυο κουταλιές μαγιονέζα λίγο άνηθο και κομματάκια γαλοπούλα....και είναι τρελή νοστιμιά να το αλείψεις αυτό το μείγμα πάνω σε ψημένη φέτα ψωμί(με ελάχιστο λάδι σε ταψί ή σε κάποιο αντικολλητικό τηγάνι ίσα ίσα να καψαλιστεί...σαν να έχει ψηθεί στα κάρβουνα....) Γιάμι....!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
wolfe4ever
Διάσημο μέλος



Τις χαράζεις στο σχήμα που θες και φτιάχνεις '' σφραγίδες''.
Αν πάλι δεν έχουν χαλάσει, τις ''σκάβεις'',
βάζεις μέσα ντομάτα, πιπεριά, ζαμπόν (ό,τι θες),
καπακώνεις με τυρί και το ψήνεις. ^^
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.