Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θεωρούμε δεδομένο ότι ένας ΕΝΗΛΙΚΑΣ ηλικίας 21 ολόκληρων ετών, με πλήρη πολιτικά δικαιώματα και στην καλύτερη εκ φύσεως ηλικία τεκνοποίησης, θεωρείται ακόμη ως "Κοριτσάκι" ή "παιδί". Έλεος με τούτο τον παλιμπαιδισμό. Καλά λένε πως σήμερα η εφηβεία θεωρούμε δικαίωμά μας να κρατά μέχρι τα 30. Είναι όμως φυσικό αυτό; Αποτελεί επαρκές επιχείρημα;
Θες να σου δώσω το τηλ του πατρικού μου να τα συζητήσεις με τη μαμά μου [και με πολλές άλλες μαμάδες επίσης

] αυτά (έστω με κάποια χρόνια καθυστέρηση μιας και δεν έχω μικρότερα αδέρφια) και έλα μέτα να μου πεις γιατί συμβαίνει αυτό

. Επίσης θα κρατήσω αυτό το πόστ να το ξανασυζητήσουμε σε καμιά 10αριά χρόνια αυτό με σένα

--j/k, j/k μην απαντήσεις σοβαρά σε αυτό
Σαφέστατα και δεν αποτελεί επαρκές επιχείρημα. Έχω υπάρξει με το μέρος σου ("έλεος με την εφηβεία που διαρκεί ως τα 30!") πολλές φορές. Για αυτό και λέω η ίδια πιο κάτω ότι είναι
χιλιάδες οι "μικρομάνες" που τα καταφέρνουν θαυμάσια.
Btw, στα 21 δεν μπορείς να μπείς στο καζίνο (παρά μόνο συνοδευόμενος από κάποιον >23 και δεν μπορείς και να παίξεις.. Ορίστε η ίδια η κοινωνία σε θεωρεί "άχρηστο" να διαχειριστείς λεφτά, θα διαχειριστείς παίδί?

)
Από την άλλη όμως εσύ πχ, που είσαι πατέρας και σίγουρα ξέρεις καλύτερα από μένα (που δεν είμαι γονιός να τα έχω νιώσει στο "πετσί" μου), πέφτεις από τα σύννεφα ακούγοντας ότι ένας ενήλικας ετών 21 νιώθει πιεσμένος που μπήκε στη διαδικασία να κάνει οικογένεια από αυτήν την ηλικία?
Πρόσεξε δεν λέω ότι είναι αδύνατον σε καμία περίπτωση. Αν μιλάμε πχ. για .. αντοχές (που χρειάζονται μεγάλες αντοχές είμαι σίγουρη) ή για βιολογία, πιστεύω ότι τα παιδιά θα έπρεπε να τα κανουμε (άντρες και γυναίκες) το πολύ μέχρι τα 25 ας πούμε!
Από την άλλη όμως, δεν μπορώ πχ. να μην σκεφτώ, ότι στα 21 μου σκεφτόμουν εντελώς διαφορετικά από σήμερα. Τόσο σήμερα όσο και πριν 8 χρόνια βιολογικά θα μπορούσα να κάνω παιδιά. Αν όμως έκανα πριν 8 χρόνια παιδί είναι σίγουρο ότι θα έκανα χιλιάδες περισσότερα λάθη από σήμερα, δεν θα είχα κάνει πράγματα που θεωρώ ότι με ολοκλήρωσαν ως άνθρωπο (παρόλο που αυτό είναι μια αέναη διαδικασία και δεν μπορείς να πεις ότι τελειώνει ποτέ), θα ήμουν τέλος πάντως πολύ διαφορετικός άνθρωπος και πολύ διαφορετική μάνα από αύριο.
Και οκ, αν μπω τώρα στη διαδικασία να σκεφτώ πώς θα ήταν η ζωή μου αν είχα μείνει με τον (εντελώς ακατάλληλο τελικά για μένα) φίλο που είχα στα 21 μου και πώς θα ήταν να έχω (τουλάχιστον) ένα 8χρονο στο σπίτι είναι κάτι που μπορώ να το κάνω ...εκ του ασφαλούς μιας και δεν "παίζω" με τη ζωή κανενός πραγματικού 8χρονου. Πόσο καλό όμως θα ήταν (για όλους), αν έμπαινα στη διαδικασία να σκεφτώ πώς θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί η ζωή μου αν
δεν είχα το (με σάρκα και οστά) 8χρονο?
Δεν επιμένω πολύ, μιας και πραγματικά πιστεύω ότι γενικά δεν μας έρχεται τπτ που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και ότι οι άνθρωποι έχουν δυνάμεις και ικανότητες που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν ότι έχουν μέχρι να έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις που τις απαιτούν, το μόνο που λέω είναι ότι δεν πέφτω και από τα σύννεφα όταν ακούω ότι μια "μικρομάνα" που 'έτυχε', να νιώθει ζορισμένη από την τροπή της ζωής της.
Και επειδή νομίζω ότι σημαντικότερη είναι η ζωή αυτών που είναι στη γη για αυτό προσωπικά είμαι υπέρ του δικαιώματος επιλογής της έκτρωσης. Αναγνωρίζω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε αντίθετη περίπτωση όμως.