Έκτρωση: Η γνώμη σας;

Θα κάνατε ποτέ έκτρωση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 361)
  • Είμαι γυναίκα και κατά της έκτρωσης

    Ψήφοι: 93 25.8%
  • Είμαι γυναίκα και υπέρ της έκτρωσης

    Ψήφοι: 93 25.8%
  • Είμαι άντρας και κατά της έκτρωσης

    Ψήφοι: 60 16.6%
  • Είμαι άντρας και υπέρ της έκτρωσης

    Ψήφοι: 86 23.8%
  • Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ σοβαρά

    Ψήφοι: 29 8.0%

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
J.V : Eχεις 100 σελιδες διαβασμα ! (το οποιο μπορει επισης να ειναι δολοφονια)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
To οτι καποιοι, δεν εκαναν εκτρωση και τα καταφεραν, (ή λενε οτι τα καταφεραν, δεν ειναι και βεβαιο), δε σημαινει οτι ειναι υπερβολη το να θελει καποιος να κανει μαλλον το σημαντικοτερο πραγμα στη ζωη του, (απογονους,οικογενεια), χωρις να εχει καποια εφοδια. Τοσο οικονομικά, οσο και ψυχικα, και ωριμοτητος κλπ. Οσα παραδειγματα και να φερετε που το καταφεραν. Που μεγαλο % δε θα ειναι, αυτο ειναι σιγουρο. Αρα ειναι εξαιρεση στον κανονα. Που και παλι, δε μπορουμε να κρινουμε απο μερικες κουβεντες που μας λεει ο αλλος. Μεσα στο σπιτι του και μεσα στο κεφαλι του ιδιου, της γυναικας του και του παιδιου του, δεν ειμαστε. Μονο τοτε θα ξεραμε αν πετυχαν οντως. Αλλοτε εικαζουμε απο τα φαινομενα, και σε πιο στενες περιπτωσεις μονο, μπορουμε να ξερουμε αν ειναι ευτυχισμενοι (αν τους εχουμε ζησει απο κοντα).

Θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην αντισύλληψη και η έκτρωση να χρησιμοποιείται μόνο ως τελευταία λύση. "Η έκτρωση δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης"...
Εξυπακουεται αυτο, αφου κατα την εκτρωση εχει ηδη γινει συλληψη. Ειναι μεθοδος διακοπης κυησης. Προσωπικά παντως, αυτο τονιζω κι εγω. Οτι η ανευθυνοτητα συνισταται στην αποτυχια αντισυλληψης. Επειδη ομως δεν υπαρχει 100% ασφαλης αντισυλληψη, αυτο αποτελει ακομα ενα λογο για τον οποιο οι θεσεις που ανεφερες, δεν ειναι υπερβολικες. Διαφορετικά, να κανουμε ολοι αποχή (scary thought).

1.Δεν είμαι μητέρα και δεν χρειάστηκε ποτέ να μπω στο δίλημμα αν...θα γίνω ή όχι. To be honest, αλήθεια δεν πολυκαταλαβαίνω (πλην μεμονωμένων-ειδικών περιπτώσεων) πώς στο καλό "τυχαίνει" αυτό σε ανθρώπους που λένε ότι προσέχουν και δεν θέλουν...anyway.
Στη 2η φραση σε εχασα.

3. Αν έπρεπε να μπω στο δίλημμα (μιλώντας πάντα θεωρητικά μιας και δεν έχω βιώσει το συναίσθημα), πριν 10 χρόνια θα έλεγα "δεν θα το κρατούσα" χωρίς δεύτερη σκέψη, σήμερα (χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω πότε συντελέστηκε εσωτερικά η αλλαγή) πιστεύω ότι θα το κρατούσα.
Πρεπει να ξερεις για ποιο λογο θα το κρατουσες. Και αν η απαντηση ειναι ο φοβος της ηλικιας, ανοιγεις πορτα για δρομους που μπορει να ειναι επικινδυνοι. Γιατι μπορει αυτο που λες, να σου συμβει πχ με καποιον που γνωρισες 1 μηνα. Που δλδ δε τον ξερεις καθολου.

Επιφανειακό μου φαίνεται να θεωρούμε ότι το όλο θέμα "παιδί" περιστρέφεται γύρω από 9 μήνες που αυτό ακόμα δεν υπάρχει ως φυσική οντότητα στον κόσμο μας ή άντε τους πρώτους 18 μήνες από όταν έρθει στον κόσμο που δεν μπορεί να κάνει μόνο του ούτε τα βασικά.
Well said.

Μετάνιωσε; Ας κάνω λοιπόν μια θεωρητική ερώτηση, προς χάριν της συζήτησης: Εάν λοιπόν σήμερα το παιδί πάθαινε κάποιο ατύχημα (χτύπα ξύλο Χάουλα και δάγκωσε τη γλώσσα σου!!!) και πέθαινε, εκείνη θα χαιρόταν; Θα ένιωθε ανακουφισμένη; Εικάζω πως η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι ξεκάθαρα αρνητική: Όχι, δεν θα ένιωθε καλά, αντίθετα θα έπεφτε σε μαύρη θλίψη και δύσκολα θα το ξεπερνούσε. Εάν λοιπόν η απάντηση είναι όντως αρνητική, τότε ένα έχω να πω: Δεν το έχει μετανιώσει! Απλά κλαψουρίζει, όπως όλοι μας όταν βρισκόμαστε μπροστά σε δυσκολίες.
Υπεραπλουστευμενη η σκεψη αυτη.Εχουμε να κανουμε με ψυχη και συναισθηματα. Δεν ειναι ετσι απλά. Μπορει να μετανιωσε μεν, αλλά ο συναισθηματικος δεσμος εχει εγκατασταθει, επομενως σαφως και ο θανατος θα προκαλεσει θλιψη.

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θεωρούμε δεδομένο ότι ένας ΕΝΗΛΙΚΑΣ ηλικίας 21 ολόκληρων ετών, με πλήρη πολιτικά δικαιώματα και στην καλύτερη εκ φύσεως ηλικία τεκνοποίησης, θεωρείται ακόμη ως "Κοριτσάκι" ή "παιδί". Έλεος με τούτο τον παλιμπαιδισμό.
Καταρχας τα πολιτικα δικαιωματα δεν λενε κατι. Δεν κριτηριο ωριμοτητας. Ποσοι κατω των 21...κατω των 25 θα σου βαλω εγω...διαβαζουν εφημεριδες και ενημερωνονται με τα πολιτικα και κοινωνικα δρωμενα, ωστε να εχουν αποψη για να ψηφισουν σωστα ; Αστο καλυτερα αυτο.
Το "καλυτερη ηλικια εκ φυσεως", παλι δε λεει κατι.Αυτο εχει να κανει με το ζωικο κομματι. Η φυση ευελπιστει οτι καποτε, ο 21αρης ή 25αρης, θα εχει φτασει σε ενα επιπεδο ανωτερο. Τοτε λοιπον, ναι, η σωματικη ακμαιοτητα του, θα "πιανει τοπο" στη δημιουργια απογονων. Μεχρι τοτε....εχουμε δρομο...
Για το γενικο σχολιο σου.....απορω γιατι σου κανει εντυπωση. Βλεπεις εσυ πολλη ωριμοτητα γενικοτερα στις μικρες ηλικιες γυρω σου ; Και αν τυχον ειναι περισσοτερη απο παλια, δε νομιζω οτι ειναι αρκετη για οικογενεια. Εδω 30και 35αρηδες κανουν οικογενεια, και απο ωριμοτητα εχουν μεινει στα 15 σε καποιους τομεις.

Το να νιώθεις ζορισμένος κάπου, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Άξιζε όμως μια έκτρωση, απλά για να "μη νιώσουμε πιεσμένοι;". Είναι κατά τη γνώμη σου σοβαρός λόγος αυτός για μια τόσο σοβαρή πράξη; Άλλωστε, η ιστορία γράφεται πολλά χρόνια μετά τα συμβάντα. Μπορεί μετά από τρία ή πέντε χρόνια η ζωή της να της έχει (όπως συνηθίζει) δώσει πίσω όσα της στέρησε προσωρινά. Όταν είμαστε 21 ετών, νομίζουμε ότι όσα συμβαίνουν σήμερα στη ζωή μας, θα κρατήσουν ολόκληρη ζωή, ότι η ζωή τελειώνει εκεί. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα...
Ρε παιδια, τα βλεπετε τοσο απομονωμενα τα πραγματα, απο ολα τα υπολοιπα....λες και δεν εχει 100 βασανα η ζωη (life's a bitch...and then you die"), να προσθεσουμε αλλά 10 επιπεδα δυσκολιας που πιθανοτατα θα μεταφραστουν σε απωθημενα, σε κομπλεξ, σε δυστυχια, σε χαμηλη ποιοτητα ζωηςσε,σε,σε...και τα οποια μαλιστα θα περασουν στα παιδια και θα γινουν οι αυριανοι καφροι της κενωνιας ! Δλδ θα εχουμε εντελως χασει το νοημα του "κανω απογονους". Αμα δε μπορεις να αφησεις πισω σου κατι καλυτερο απο σενα, μη το κανεις καθολου! Μολυνεις τον πλανητη και μαυριζεις τις ζωες των αλλων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grotesque_mask

Πολύ δραστήριο μέλος

Η in bianco e nero αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,193 μηνύματα.
κάθε γυναίκα έχει το ελεύθερο να μεταχειριστεί το σώμα της όπως θέλει. αν θεωρεί ότι θα γεννηθεί ένα παιδί που δεν θα είναι ευτυχισμένο για τον α',β',γ' λόγο, δεν υπάρχει άλλη λύση. αν είναι αποτέλεσμα βιασμού αυτό το παιδί φυσικά και δεν πρέπει να κατακρίνεται η έκτρωση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από resident evil:
Δεν είμαι μητέρα και δεν χρειάστηκε ποτέ να μπω στο δίλημμα αν...θα γίνω ή όχι. To be honest, αλήθεια δεν πολυκαταλαβαίνω (πλην μεμονωμένων-ειδικών περιπτώσεων) πώς στο καλό "τυχαίνει" αυτό σε ανθρώπους που λένε ότι προσέχουν και δεν θέλουν...anyway.
Στη 2η φραση σε εχασα
Βασικά αυτό που λέω είναι ότι είμαι ευθύς εξαρχής λίγο ...suspicious όταν ακούω ότι "προσέχαμε αλλά μας έτυχε εγκυμοσύνη". Mε τόσες μεθόδους (αντισυλληπτικά, προφυλακτικό τα πιο διαδεδομένα) δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται [τουλάχιστον στη σημερινή εποχή!] να μείνεις έγγυος πραγματικά κατά λάθος. Ακόμα ακόμα (παρόλο που δεν το...συνιστώ ή προκρίνω ως μέθοδο!!!!!!) ακόμα και ατύχημα να συμβεί (πχ. να σπάσει το προφυλακτικό) πλέον υπάρχει το χάπι της επόμενης μέρας.
Κοινώς (και έχω μπόλικες φίλες δεν θεωρώ ότι αποτελώ μεμονωμένη περίπτωση) όταν μιλάμε για ανεπιθυμήτη εγκυμοσύνη στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μιλάμε για "παιχνίδι με τράπουλα", aka με ανθρώπους που επέλεξαν να παίξουν με τις πιθανότητες. [αφήνω το ενδεχόμενο κάποιας ειδικής περίπτωσης που πιθανόν να υπάρχει]
Ίσως έχει δίκιο η dreamrevenge (και όχι μόνο) που λέει ότι το "κλειδί" είναι η σωστή ενημέρωση. Απλώς δεν ξέρω ρε παιδιά, νομίζω ότι υπάρχει ενημέρωση πλέον (όχι?).
Σε κάθε περίπτωση σίγουρα η έκτρωση δεν είναι κάτι απλό, ούτε κάτι που δεν αφήνει κανένα στίγμα σε όποια κοπέλα μπαίνει στη διαδικασία να την κάνει, για όποιους λόγους και να την επιλέξει. Το καλύτερο θεωρώ ότι θα ήταν να μην χρειαζόταν καμιά κοπέλα, σε καμία ηλικία να μπει σε μια τέτοια διαδικασία.
---
Btw, ο γυναικολόγος μου, σε κάποια συζήτηση κάποια στιγμή μου είχε αναφέρει ότι πλέον σπάνια συναντά κοπέλες της ηλικίας μου [σε ηλικίες γύρω στα 25 βασικά, τότε είχε γίνει η συζήτηση περίπου] να μπαίνουν στη διαδικασία αυτή. Οι περισσότερες κοπέλες-γυναίκες τις οποίες έχει αναλάβει αυτός είναι ηλικιών ως 20 ή παντρεμένες γυναίκες 45+ που αντί για ...εμμηνόπαυση, όπως νόμιζαν τους προέκυψε ...(συνήθως έχουν ήδη μεγάλα πια παιδιά)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Απλώς δεν ξέρω ρε παιδιά, νομίζω ότι υπάρχει ενημέρωση πλέον (όχι?).

Σκέψου όμως, από που υπάρχει ενημέρωση; Στο σχολείο δεν υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια σεξουαλικής εκπαίδευσης. Αν θυμάμαι καλά υπήρχε ένα κεφάλαιο για την ανθρώπινη αναπαραγωγή στην Βιολογία της Β ή Γ γυμνασίου που το κάναμε επί τροχάδην και ξέρω κοπέλες που ντρέπονταν να το διαβάσουν. Οι γονείς πολλές φορές είναι κι αυτοί στον κόσμο τους. Υπάρχουν βέβαια ειδικά βιβλία (για την αναπαραγωγή) αλλά συνήθως αυτά τα δίνουν οι γονείς στα παιδιά, ένα παιδί από μόνο του δεν νομίζω πως θα πάει να ψάξει για να αγοράσει τέτοιο βιβλίο, ειδικά αν σκεφτεί την αντίδραση των γονέων του αν ανακαλύψουν ότι διαβάζει τέτοια βιβλία. Μία άλλη λύση είναι να μιλήσει η κοπέλα με τον γυναικολόγο της για το σώμα της και τις μεθόδους αντισύλληψης, αλλά ίσως να μην νιώσει άνετα να συζητά για 1η φορά τέτοια θέματα με κάποιον ξένο. Και, άντε πες το κορίτσι μπορεί να ρωτήσει τον γυναικολόγο της, το αγόρι ποιον θα ρωτήσει; Άλλες πηγές (internet, τηλεόραση) πολλές φορές δίνουν λανθασμένες ή ελλιπείς πληροφορίες.

Δεν είναι μόνο στον τομέα της αντισύλληψης που υπάρχουν κενά αλλά γενικότερα στον τομέα της αναπαραγωγής.
Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήμασταν Γ λυκείου, εξήγησα εγώ στην κολλητή μου ότι η ουρήθρα και ο κόλπος είναι δύο διαφορετικές τρύπες. Και μιλάμε για κοπέλα που είχε και σχέση (αν και όχι ολοκληρωμένη ακόμα). :/:

Σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα από παλιά, αλλά ακόμη και σήμερα το θέμα αυτό θεωρείται ταμπού (δυστυχώς).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Βασικά αυτό που λέω είναι ότι είμαι ευθύς εξαρχής λίγο ...suspicious όταν ακούω ότι "προσέχαμε αλλά μας έτυχε εγκυμοσύνη". Mε τόσες μεθόδους (αντισυλληπτικά, προφυλακτικό τα πιο διαδεδομένα) δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται [τουλάχιστον στη σημερινή εποχή!] να μείνεις έγγυος πραγματικά κατά λάθος. Ακόμα ακόμα (παρόλο που δεν το...συνιστώ ή προκρίνω ως μέθοδο!!!!!!) ακόμα και ατύχημα να συμβεί (πχ. να σπάσει το προφυλακτικό) πλέον υπάρχει το χάπι της επόμενης μέρας.
Δικιο εχεις, αλλά λιγο το οτι το προφυλακτικό εχει ενα σεβαστο ποσοστο αποτυχιας, λιγο οτι μπορει να μην παιρνει αντισυλληπτικα λογω καποιας αντενδειξης, λιγο ατυχια , μπορει να γινει. Δλδ σκεψου οτι και 0.005% πιθανοτητα να υπαρχει (τυχαιο νουμερο), δλδ 1 στα 2000 περιστατικά...με τον αριθμο επαφων που υπαρχει στον πλανητη, ειναι σεβαστος ο αριθμος ανεπιθυμητων γονιμοποιησεων.

Btw, ο γυναικολόγος μου, σε κάποια συζήτηση κάποια στιγμή μου είχε αναφέρει ότι πλέον σπάνια συναντά κοπέλες της ηλικίας μου [σε ηλικίες γύρω στα 25 βασικά, τότε είχε γίνει η συζήτηση περίπου] να μπαίνουν στη διαδικασία αυτή. Οι περισσότερες κοπέλες-γυναίκες τις οποίες έχει αναλάβει αυτός είναι ηλικιών ως 20 ή παντρεμένες γυναίκες 45+ που αντί για ...εμμηνόπαυση, όπως νόμιζαν τους προέκυψε ...(συνήθως έχουν ήδη μεγάλα πια παιδιά)
Όντως κι εγω αυτες τις πληροφοριες εχω. Και ειναι και λογικό δλδ αφου οι ενδιαμεσες ηλικιες, εχουν και περισσοτερες πιθανοτητες να μπορουν/θελησουν να συνεχισουν την κυηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr Positive

Δραστήριο μέλος

Ο Mr Positive αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 403 μηνύματα.
κάθε γυναίκα έχει το ελεύθερο να μεταχειριστεί το σώμα της όπως θέλει. αν θεωρεί ότι θα γεννηθεί ένα παιδί που δεν θα είναι ευτυχισμένο για τον α',β',γ' λόγο, δεν υπάρχει άλλη λύση. αν είναι αποτέλεσμα βιασμού αυτό το παιδί φυσικά και δεν πρέπει να κατακρίνεται η έκτρωση.
Δηλαδή, κατά την κρίση σου, η έκτρωση έγκειται στα πλαίσια του ελευθέρου να μεταχειρίζεται το σώμα της όπως θέλει, έτσι; Μήπως σκέφτηκες ότι από τη στιγμή που μένει έγκυος, μεταχειρίζεται ουσιαστικά και μια ζωή επιπλέον; Και το αν θα είναι ευτυχισμένο το παιδί ή όχι αργότερα στη ζωή του, δε μπορείς να το κρίνεις αυθαίρετα από τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη.

Λύσεις φυσικά και υπάρχουν. Η κοινωνία μας είναι που τις κάνει να φαίνονται ουτοπικές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Την τελευταία φορά που άκουσα την "πολιτεία" να παρεμβαίνει σε τέτοια θέματα ήταν η απαγόρευση των εκτρώσεων στη Ρουμανία επί καθεστώτος Τσαουσέσκου και η απαγόρευση του δεύτερου παιδιού στην Κίνα... ( η προτελευταία πάλι, ήταν κάτι πειράματα ευγονικής του Γ΄Ράϊχ) :hmm:
Μη νομίζεις. Στην Ισπανία, εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι από πέρυσι που συζητιόταν τροποποίηση των δεδομένων, η έκτρωση απαγορεύεται εκτός κι αν τίθεται ζήτημα υγείας/επιβίωσης της εγκυμονούσας ή του εμβρύου, ή σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν το παιδί είναι αποτέλεσμα βιασμού. Θυμάμαι το 2008 είχε γίνει σάλος με Ολλανδικό πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης που είχε σπεύσει στην Ισπανία και γυναίκες επιβιβάζονταν, μεταφέρονταν έξω από τα χωρικά ύδατα της χώρας και έκαναν έκτρωση εκεί. Σχετικό άρθρο εδώ .

Βασικά αυτό που λέω είναι ότι είμαι ευθύς εξαρχής λίγο ...suspicious όταν ακούω ότι "προσέχαμε αλλά μας έτυχε εγκυμοσύνη". Mε τόσες μεθόδους (αντισυλληπτικά, προφυλακτικό τα πιο διαδεδομένα) δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται [τουλάχιστον στη σημερινή εποχή!] να μείνεις έγγυος πραγματικά κατά λάθος. Ακόμα ακόμα (παρόλο που δεν το...συνιστώ ή προκρίνω ως μέθοδο!!!!!!) ακόμα και ατύχημα να συμβεί (πχ. να σπάσει το προφυλακτικό) πλέον υπάρχει το χάπι της επόμενης μέρας.
Κοινώς (και έχω μπόλικες φίλες δεν θεωρώ ότι αποτελώ μεμονωμένη περίπτωση) όταν μιλάμε για ανεπιθυμήτη εγκυμοσύνη στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μιλάμε για "παιχνίδι με τράπουλα", aka με ανθρώπους που επέλεξαν να παίξουν με τις πιθανότητες. [αφήνω το ενδεχόμενο κάποιας ειδικής περίπτωσης που πιθανόν να υπάρχει])
Πραγματικά κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Δεν ξέρω, κι εγώ όσες περιπτώσεις εκτρώσεων ξέρω είναι από κοπέλες που ως αντισύλληψη θεωρούσαν, στην καλύτερη περίπτωση, το να "τραβηχτεί" ο άντρας. Θυμάμαι πριν 3 χρόνια που κάποια γνωστή μου είχε μείνει έγκυος υπό τέτοιες συνθήκες κι όλοι έλεγαν "μ@λ@κία που της έτυχε" κι εγώ απλά σκεφτόμουν πώς και δεν της είχε "τύχει" από πολύ πιο πριν.

Ή όταν ακούω για κοπέλες που αποφασίζουν να το κρατήσουν και λένε "Δεν είναι ότι το επιδιώξαμε, αλλά ούτε ότι το αποφύγαμε":P. Με άλλα λόγια έκαναν σεξ χωρίς προφύλαξη. Πώς δεν το επιδίωξαν οπότε; Όταν κάνεις σεξ χωρίς προφύλαξη, εκτός κι αν συντρέχουν σωματικοί ή ψυχολογικοί λόγοι, το φυσικό επακόλουθο είναι να μείνεις, αργά ή γρήγορα, έγκυος.

Δικιο εχεις, αλλά λιγο το οτι το προφυλακτικό εχει ενα σεβαστο ποσοστο αποτυχιας, λιγο οτι μπορει να μην παιρνει αντισυλληπτικα λογω καποιας αντενδειξης, λιγο ατυχια , μπορει να γινει. Δλδ σκεψου οτι και 0.005% πιθανοτητα να υπαρχει (τυχαιο νουμερο), δλδ 1 στα 2000 περιστατικά...με τον αριθμο επαφων που υπαρχει στον πλανητη, ειναι σεβαστος ο αριθμος ανεπιθυμητων γονιμοποιησεων.

Δε νομίζω ότι το ποσοστό αποτυχίας του προφυλακτικού είναι τόσο αξιοσημείωτο. Πόσο συχνά να τύχει δηλ.; Κι αν τύχει, υπάρχει και το χάπι της επόμενης μέρας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Μη νομίζεις. Στην Ισπανία, εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι από πέρυσι που συζητιόταν τροποποίηση των δεδομένων, η έκτρωση απαγορεύεται εκτός κι αν τίθεται ζήτημα υγείας/επιβίωσης της εγκυμονούσας ή του εμβρύου, ή σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν το παιδί είναι αποτέλεσμα βιασμού. Θυμάμαι το 2008 είχε γίνει σάλος με Ολλανδικό πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης που είχε σπεύσει στην Ισπανία και γυναίκες επιβιβάζονταν, μεταφέρονταν έξω από τα χωρικά ύδατα της χώρας και έκαναν έκτρωση εκεί. Σχετικό άρθρο εδώ .
Αυτο, αν μη τι αλλο, δειχνει, οχι οτι ειναι σωστη η απαγορευση, αλλα οτι η κυβερνηση της Ισπανιας πηρε μια λαθος αποφαση.

Πραγματικά κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Δεν ξέρω, κι εγώ όσες περιπτώσεις εκτρώσεων ξέρω είναι από κοπέλες που ως αντισύλληψη θεωρούσαν, στην καλύτερη περίπτωση, το να "τραβηχτεί" ο άντρας. Θυμάμαι πριν 3 χρόνια που κάποια γνωστή μου είχε μείνει έγκυος υπό τέτοιες συνθήκες κι όλοι έλεγαν "μ@λ@κία που της έτυχε" κι εγώ απλά σκεφτόμουν πώς και δεν της είχε "τύχει" από πολύ πιο πριν.
Αυτο όντως υπαρχει ακομα σε ανησυχητικη συχνοτητα, και απο ατομα που μπορει να μη το περιμενεις. Δεν ειναι τελειως λαθος στη βαση του, αλλά ειναι σιγουρα λαθος να θεωρειται ασφαλες και υπευθυνο.

Δε νομίζω ότι το ποσοστό αποτυχίας του προφυλακτικού είναι τόσο αξιοσημείωτο. Πόσο συχνά να τύχει δηλ.; Κι αν τύχει, υπάρχει και το χάπι της επόμενης μέρας.
Mη το σκεφτεσαι σε μικρο-περιβαλλον, δλδ ποσο το εχεις ακουσει γυρω σου. Οι μελετες που εγιναν για το σκοπο αυτο, εδειξαν μεγαλο νουμερο. 2% εαν χρησημοποιειται παντα και με σωστο τροπο! Και 10-15% εαν δε χρησημοποιειται παντα/σωστα. Αν τα βαλεις σε κλιμακα πλανητη, ειναι τεραστιο νουμερο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
Μη νομίζεις. Στην Ισπανία, εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι από πέρυσι που συζητιόταν τροποποίηση των δεδομένων, η έκτρωση απαγορεύεται εκτός κι αν τίθεται ζήτημα υγείας/επιβίωσης της εγκυμονούσας ή του εμβρύου, ή σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν το παιδί είναι αποτέλεσμα βιασμού. Θυμάμαι το 2008 είχε γίνει σάλος με Ολλανδικό πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης που είχε σπεύσει στην Ισπανία και γυναίκες επιβιβάζονταν, μεταφέρονταν έξω από τα χωρικά ύδατα της χώρας και έκαναν έκτρωση εκεί. Σχετικό άρθρο εδώ .

Μισό... περιπτώσεις όπως της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Ιρλανδίας, (ή και άλλων που μου διαφεύγουν) έχουν να κάνουν με τον βαθιά ριζωμένο καθολικισμό ως τρόπο ζωής και σκέψης και την ευρύτατη επιρροή της καθολικής εκκλησίας στη διαμόρφωση κρατικών πολιτικών.

Στην Πορτογαλία για παράδειγμα, έγινε δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων το 2007(!):eek:.

Εδώ στη Γαλλία όπου με τη Γαλλική Επανάσταση δόθηκε το έναυσμα (εντάξει όχι για τον έλεγχο των γεννήσεων) αλλά για την προστασία της γυναίκας και της μητρότητας και την χορήγηση δικαιωμάτων, υπήρξε δραματική οπισθοδρόμηση με το Ναπολεόντειο Κώδικα και η έκτρωση έφτασε να νομιμοποιηθεί με νόμο του 1975:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Μισό... περιπτώσεις όπως της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Ιρλανδίας, (ή και άλλων που μου διαφεύγουν) έχουν να κάνουν με τον βαθιά ριζωμένο καθολικισμό ως τρόπο ζωής και σκέψης και την ευρύτατη επιρροή της καθολικής εκκλησίας στη διαμόρφωση κρατικών πολιτικών.

Στην Πορτογαλία για παράδειγμα, έγινε δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων το 2007(!):eek:.

Όντως, λόγω καθολικισμού γίνεται. Αλλά τι σημασία έχει ο λόγος; Το ζήτημα είναι ότι στο έτος 2010 υπάρχουν χώρες της ΕΕ στις οποίες η έκτρωση είναι παράνομη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
O λογος που ειναι παρανομη εχει σημασια στην κουβεντα μας. Δλδ δεν ειναι παρανομη γιατι "να κι αλλο ανεπτυγμενο κρατος εχει αλλη γνωμη". Ειναι παρανομη λογω θρησκευτικής χαζομαρας. Αρα δε μας αφορα στα επιχειρηματα υπερ/κατα. Αυτο νομιζω εννοει και η DreamsRevenge.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
O λογος που ειναι παρανομη εχει σημασια στην κουβεντα μας. Δλδ δεν ειναι παρανομη γιατι "να κι αλλο ανεπτυγμενο κρατος εχει αλλη γνωμη". Ειναι παρανομη λογω θρησκευτικής χαζομαρας. Αρα δε μας αφορα στα επιχειρηματα υπερ/κατα. Αυτο νομιζω εννοει και η DreamsRevenge.

Ναι ρε παιδιά, αλλά και στην χώρα μας δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από όσους υποστηρίζουν ότι η έκτρωση είναι φόνος είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί και θρησκευόμενοι. Και στην Ισπανία και την Ιρλανδία δεν θα σου πουν οι περισσότεροι "η έκτρωση είναι κακή επειδή το λέει ο Πάπας", αλλά προφανώς θα δώσουν κάποιο λογικοφανές επιχείρημα το οποίο θα αντανακλά την ενοχική διάσταση της αντιμετώπισης του όλου ζητήματος. Δε νομίζω ότι διαφέρει πολύ η βάση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grotesque_mask

Πολύ δραστήριο μέλος

Η in bianco e nero αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,193 μηνύματα.
Δηλαδή, κατά την κρίση σου, η έκτρωση έγκειται στα πλαίσια του ελευθέρου να μεταχειρίζεται το σώμα της όπως θέλει, έτσι; Μήπως σκέφτηκες ότι από τη στιγμή που μένει έγκυος, μεταχειρίζεται ουσιαστικά και μια ζωή επιπλέον; Και το αν θα είναι ευτυχισμένο το παιδί ή όχι αργότερα στη ζωή του, δε μπορείς να το κρίνεις αυθαίρετα από τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη.

Λύσεις φυσικά και υπάρχουν. Η κοινωνία μας είναι που τις κάνει να φαίνονται ουτοπικές.

η έκτρωση γίνεται μέχρι τον 3ο μήνα(διορθώστε με αν κάνω λάθος). το έμβρυο δεν έχει σχηματιστεί ακόμα. και φυσικά μετράνε οι συνθήκες μέσα στις οποίες συνελήφθη. ίδιο είναι να γεννηθεί μέσα σε μια οικογένεια που το αγαπάει και το φροντίζει με το να είναι αποτέλεσμα βιασμού; στην 2η περίπτωση η μάνα μπορεί να το μισεί κιόλας, γιατί ουσιαστικά είναι κάτι ανεπιθύμητο, κάτι που δημιουργήθηκε μέσα σε δυσάρεστες συνθήκες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Ναι ρε παιδιά, αλλά και στην χώρα μας δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από όσους υποστηρίζουν ότι η έκτρωση είναι φόνος είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί και θρησκευόμενοι. Και στην Ισπανία και την Ιρλανδία δεν θα σου πουν οι περισσότεροι "η έκτρωση είναι κακή επειδή το λέει ο Πάπας", αλλά προφανώς θα δώσουν κάποιο λογικοφανές επιχείρημα το οποίο θα αντανακλά την ενοχική διάσταση της αντιμετώπισης του όλου ζητήματος. Δε νομίζω ότι διαφέρει πολύ η βάση.
Καθολου τυχαιο δεν ειναι. Αυτο ομως λεω. Οτι επειδη ειναι για λογους θρησκειας και οχι λογικης, γιατι το αναφερουμε στην κουβεντα μας σαν επιχειρημα ; Ετσι δεν ειναι ; Η ενοχικη διασταση ειναι συνηθως λογω θρησκειας και αυτη. Ναι οκ, διακοπτουμε την διαδικασια που εχει ως προιον ενα νοημων ον. Αυτο ειναι ομως το μονο κομματι που υπαρχει απο το ενα σκελος της ζυγαριας. Στο αλλο, υπαρχουν περισσοτερα.
Απλά αυτο το κομματι, χτυπαει σε συναισθηματικο επιπεδο γιαυτο δυσκολα το δεχομαστε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

wolfe4ever

Διάσημο μέλος

Η wolfe4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,217 μηνύματα.
Σήμερα είδαμε στο σχολείο βίντεο το οποίο περιέγραφε και έδειχνε αναλυτικά το πώς γίνεται κάποια έκτρωση. Μετά είχε ένα δεύτερο με εικόνες του μωρού μετά τη διαδικασία... Δεν άντεξα να δω όλες τις εικόνες! Έκλαιγα... Έπαθα μεγάλο σοκ, γιατί τόσα χρόνια άκουγα τη λέξη έκτρωση και δεν είχα ιδέα τι συμβαίνει στο μωρό!! :(
Είμαι λοιπόν υπέρ σε περιπτώσεις κάποιας σοβαρής αρρώστιας και ίσως σε βιασμό.
Για το τελευταίο δεν είμαι τόσο σίγουρη, δε μπορώ να πω με βεβαιότητα τη θέση μου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Σήμερα είδαμε στο σχολείο βίντεο το οποίο περιέγραφε και έδειχνε αναλυτικά το πώς γίνεται κάποια έκτρωση. Μετά είχε ένα δεύτερο με εικόνες του μωρού μετά τη διαδικασία... Δεν άντεξα να δω όλες τις εικόνες! Έκλαιγα... Έπαθα μεγάλο σοκ, γιατί τόσα χρόνια άκουγα τη λέξη έκτρωση και δεν είχα ιδέα τι συμβαίνει στο μωρό!! :(
Είμαι λοιπόν υπέρ σε περιπτώσεις κάποιας σοβαρής αρρώστιας και ίσως σε βιασμό.
Για το τελευταίο δεν είμαι τόσο σίγουρη, δε μπορώ να πω με βεβαιότητα τη θέση μου...
Κράτα μικρό καλάθι. Συχνά αυτά τα βίντεο αφορούν περιπτώσεις εκτρώσεων σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που ούτως ή άλλως επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση σοβαρών προβλημάτων υγείας του εμβρύου. Επίσης, μέχρι κάποιο μήνα το έμβρυο δεν έχει αναπτύξει ολοκληρωμένο νευρικό σύστημα και δεν νιώθει πόνο, άρα όσο αηδιαστικό και να φαίνεται, δεν προκαλεί κάποιο πόνο στο έμβρυο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Muxu Su

Διάσημο μέλος

Η Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,019 μηνύματα.
Προσωπικα θεωρω οτι η εκτρωση ειναι μεγαλο εγκλημα. Κανεις και καμια δεν εχει το δικαιωμα να αφαιρεσει μια ζωη. Καποιοι θεωρουν οτι επειδη το παιδι δεν ειναι γεννημενο, δεν ειναι και τιποτα δεν ειναι και τιποτα το σπουδαιο οποτε ας το σκοτωσω... Ειμαι τελειως καθετη οσον αφορα την εκτρωση εκτος και αν υπαρχει σοβαρο προβλημα υγειας, ανθρωποι ειμαστε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Προσωπικα θεωρω οτι η εκτρωση ειναι μεγαλο εγκλημα. Κανεις και καμια δεν εχει το δικαιωμα να αφαιρεσει μια ζωη. Καποιοι θεωρουν οτι επειδη το παιδι δεν ειναι γεννημενο, δεν ειναι και τιποτα δεν ειναι και τιποτα το σπουδαιο οποτε ας το σκοτωσω... Ειμαι τελειως καθετη οσον αφορα την εκτρωση εκτος και αν υπαρχει σοβαρο προβλημα υγειας, ανθρωποι ειμαστε.
Άρα μια ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία αν έχει σοβαρά προβλήματα υγείας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
ήμερα είδαμε στο σχολείο βίντεο το οποίο περιέγραφε και έδειχνε αναλυτικά το πώς γίνεται κάποια έκτρωση. Μετά είχε ένα δεύτερο με εικόνες του μωρού μετά τη διαδικασία...

Οι εικονες αυτες ειναι ο καλος και ομορφος τροπος που εχει η αγαθη και καλη εκλησσια μας να προκαλει τυψεις, φρικη και αηδια σε παιδακια. Προερχονται απο προχωρημενες εγγυμωσυνες στις οποιες εγινε η εκτρωση για λογους αναγκης (πχ το εμβρυο ηταν ηδη νεκρο και κινδυνευε να παιθανει και η μαμα απο συψαιμια).

Αυτο τεχνικα λεγεται προπαγανδα, αλλα τεσπα.

στην 12η εβδομαδα το εμβρυο ζυγιζει 10-14 γραμμαρια και εχει μεγεθος περιπου 5 εκατοστα:

|----------------------------|

^ τοσο περιπου

και δυσκολα μπορεις να καταλαβεις αν ειναι ανθρωπου, πιθικου, σκυλου, λαγου η οποιοδηποτε αλλου σπονδυλοτου θυλαστικου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top