Και ως παραδειγματική τιμωρία για την ανευθυνότητα αυτή πρέπει να γεννηθεί ένα παιδί το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίζεται ως λάθος σε όλη του τη ζωή?
Σορι αλλά αυτό είναι ψυχολογικός εκβιασμός. Η δικιά της ζωή θα αλλάξει τελείως με ένα παιδί όχι η δικιά σου. Ο γονιός πρέπει να ενθαρρύνει το παιδί του να αποφασίζει για τον εαυτό του. Όχι να παίρνει την κόρη από το χεράκι για να πάρει το μωρό από το χεράκι να το πάει στον παιδίατρο. Ούτε να το φορτώνεται όλη μέρα για να διευκολύνει την κόρη απαλλάσσοντας την από τις ευθύνες που φέρνει ένα παιδί όταν εκείνη δεν είναι έτοιμη να της επωμιστεί.
Κάτσε λιγάκι κοπελιά, μην πανικοβάλλεσαι! Πριν σκεφτείς εγωιστικά και απαντήσεις, προσπάθησε να καταλάβεις τι σου λέω! Εγώ δεν έγραψα πώς ονειρεύομαι για μια προχωρημένη επιστήμη, η οποία δεν θα σκοτώνει τα έμβρυα αλλά θα τα περνει να θα μεγαλώνει εκτός μήτρας....; Που στα λόγια μου παρατηρείς τι θέλησή μου να τιμωρηθεί κανείς; Εκτός από αυτό, η μητρότητα δεν είναι τιμωρία, αλλά θαύμα και ευλογία! Το οποίο μπορεί να καταλάβει κανείς μόνο αν γίνει μητέρα!
Σε πληροφορώ, πως κάθε γυναίκα, μένοντας έγκυος, σκέφτεται μήπως να κρατήσει το μωρό (εκτός βέβαια, εάν έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα), αλλά δεν την υποστηρίζει κανείς, και έτσι προχωράει στην έκτρωση. Οπότε για πιο ψυχολογικό εκβιασμό μου γράφεις εδώ, εφόσον στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς αντίθετο, και οι νεαρές γυναίκες πιέζονται από όλο το περιβάλλον γύρω τους να κάνουν έκτρωση, δήθεν, για να μην υπάρχει εμπόδιο στη ζωή τους. Μα δεν καταλαβαίνεις, πως αν υπήρχε η ηθική, κοινωνικη και οικονομική υποστήριξη, ποτές ένα μωρό δεν θα θεωροταν εμπόδιο, αλλά μόνο χαρά και ευτυχία μιας γυναίκας!
Και από ποτε θεωρείται κακό το να βοηθάνε οι γονείς τα παιδιά τούς; Όσο υπάρχει ανθρωπότητα, στην ανατροφή των παιδιών βοηθάνε και συμμετέχουν και οι παππούδες και οι γιαγιάδες, και άλλοι συγγενείς στην ανάγκη. Το μωρό αυτό χρειάζεται - αγάπη και φροντίδα, και δεν το νιαζει και πολύ από ποιόν τα εισπράττει. Και στο κάτω κατω.... Αν φοβάσαι τόσο πολύ - να προσέχεις πιο πολυ!!!! Και όχι με ανευθυνότητα να δημιουργείς μια ζωή, για να την διαγράψεις με ευκολία!!! Τώρα είσαι μικρή και νομίζεις πως έχεις αιώνια ζωή μπροστά σου. Αλλά μια στιγμή, η οποία θα έρθει πολύ σύντομα, θα καταλάβεις πως η ζωή είναι παρά πολύ μικρή, περνάει και χάνεται... , και όλες σημερινές σου αξίες και 1002 λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτή τη πράξει, θα γίνουν ασήμαντοι. Τότε, οι όλες σου δικαιολογίες με τεις οποίες θα προσπαθήσεις στη πορεία να θαψεις της τήψεις σου στα βάθη της συνείδησής σου, τα παύσουν να ισχύον!
και το παιδί θα μεγαλώσει με τη γιαγιά και όχι με τη μάνα και ύστερα θα κατηγορεί τη μάνα πως δεν το αγαπάει. το έχω δει αυτό σε κοντινό μου πρόσωπο να συμβαίνει. μπορεί να νομίζεις πως θα προστάτευες έτσι την κόρη σου αλλά μάλλον κακό θα της έκανες. αν δεν το θέλει, δεν το θέλει. με το ζόρι να το γεννήσει?
....και είναι προτιμότερο να σκοτώσουμε το μωρό πριν καν γεννηθεί....

Τι ακούω εδώ...

Για ρωτά το κοντινό σου πρόσωπο τη προτιμάει - έτσι όπως μεγάλωσε η να μην υπήρχε καν;
Και δεν έγραψα πώς θα επερνα το μωρό από τη κόρη μου, αλλά θα την βοηθούσα να το μεγαλώσει!!! Εγώ έτσι μεγάλωσα! Ε και; Αγαπώ τη γιαγιά μου, αλλά η μαμά μου είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου για μένα!!!