Πότε επιτέλους θα καταλάβεις ότι είτε το ήθελε είτε όχι, δεν παύει να είναι το παιδί του, έστω και αγέννητο;
Τυχαίο αντιπαράδειγμα: άγνωστος δότης σπέρματος τυγχάνει επιλογής από γυναίκα η οποία με εξωτερική γονιμοποίηση, αποκτά επιτυχώς το παιδί του. Ο συγκεκριμένος κύριος κατ' εσέ, έχει απαρνηθεί το παιδί του;
Αλλά βέβαια, όταν υποστηρίζεις:
καταλαβαίνει κανείς ότι ηθελημένα αγνοείς βασικά πράγματα. Την πρώτη φορά που είδα το δικό μου μωρό στον υπέρηχο είχε καρδιά η οποία χτυπούσε όπως χτυπάει και η δική σου!
Στο παρακάτω βιντεάκι μπορείς να το δεις αυτό σε έμβρυο 7 εβδομάδων και 3ων ημερών:
Έχω αναλύσει την συγκεκριμένη άποψη μου στις αρχές του θέματος, για να μην επαναλαμβάνομαι, μπορείς να βρεις τα τότε μου posts. Να ρωτήσω μόνο, για στατιστικούς λόγους και μόνο, από πότε θεωρείς εσύ ότι δημιουργείται η ζωή. Από την στιγμή της γονιμοποίησης και μετά; Και τι αλλάζει ακριβώς τότε;
Αλλά κι εσύ αυτή τη στιγμή που μιλάμε συνεχίζεις να είσαι ένα σύνολο κυττάρων, που προέρχεται από το ίδιο αυτό σύνολο που κάποτε η μάνα σου είχε στην κοιλιά της.
Δε με πείθεις ότι το έμβρυο έχει λιγότερη σημασία από ένα γεννημένο παιδί, sorry.
Να σε πείσει ο σπουδαγμένος τότε:
το έμβρυο δεν έχει ακόμη αυτοσυνειδητότητα, λόγο ή άλλες λειτουργίες που έχουμε μάθει ν' αναγνωρίζουμε ως "ανθρώπινες"
ενός έστω ατελή οργανισμού, όπως το ανθρώπινο έμβρυο.
-----
Θα υποστείς και τις ορμονικές αλλαγές; Θα υποστείς και την πιθανότητα να μην μπορέσεις ποτέ να ξανακάνεις παιδί; Θα δεχόσουν μια τόσο βίαιη παρέμβαση στο σώμα σου, επειδή απλά το επέλεξε κάποιος άλλος;
Ορμονικές αλλαγές υπομένετε κάθε μήνα, μόνο τον ψυχολογικό παράγοντα δέχομαι ο οποίος από εσάς εξαρτάται. Αν δεν κάνω λάθος η έκτρωση πλέον είναι μια διαδικασία ρουτίνας και όχι όσο βίαιη όσο θες να την παρουσιάζεις. Επίσης τα στατιστικά δείχνουν ότι πλέον η πιθανότητα να μην μπορέσεις να ξανακάνεις παιδί από μία σωστά εκτελεσμένη έκτρωση, είναι ελάχιστη και μάλιστα μια λοίμωξη μπορεί να έχει μεγαλύτερη.
Και τι γίνεται στην περίπτωση που δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων με κανένα τρόπο; Ποιανού η άποψη θα πρέπει να υπερισχύσει; Μήπως να τραβήξουμε και κλήρο;
Το έχω ξαναπεί, αλλά θα στο ξαναπώ, γιατί ίσως σ' αρέσει να το ακούς: ΚΑΝΕΝΟΣ. Αν οποιοσδήποτε από τους δύο δεν θέλει να το κρατήσει, το γονιμοποιημένο ωάριο δεν θα πρέπει να παραμείνει.
Αν ένας άντρας μοιραζόταν μαζί μου τέτοιες απόψεις πριν φτάσουμε στο κρεβάτι, δε θα φτάναμε εκεί ποτέ.
Δεν στόχευα ποτέ εκεί.

Αντίστοιχα και εγώ πάντως, αν μια γυναίκα μου έλεγε εξ' αρχής ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση μείνει έγκυος θα το κρατήσει, ΧΩΡΙΣ να υπολογίσει οτιδήποτε άλλο, δεν θα ήταν σίγουρα σύντροφος μου.
Αν πιστεύει κάποιος τόσο ακράδαντα ότι δε φέρει κανένα μερίδιο ευθύνης, θα έπρεπε να έχει το σθένος να υποστηρίξει αυτή την άποψη, κοιτάζοντας στα μάτια το παιδί που έσπειρε.
Μάλλον όμως είναι ευκολότερο να το σκοτώσει...
Διαφωνούμε ριζικά, οπότε οτιδήποτε άλλο δεν έχει νόημα. Να πω όμως, ότι σαφώς έχω ξεκαθαρίσει ότι φέρει ίσο μερίδιο ευθύνης, όπως και ίσο μερίδιο επιλογής.
"Η φύση δεν είναι δίκαιη είναι όμως ακριβής" (Aleister Crowley).
"Άσχετο" (fandago)
Κατάλαβα πως η ερωτική πράξη φτιάχτηκε εξ αρχής ώστε να προωθεί την αναπαραγωγή και η ικανοποίηση η οποία τη συνοδεύει, δεν αποτελεί παρά ένα δόλωμα, ή αν θέλετε κίνητρο, προς αυτήν την κατεύθυνση.
Μην χρησιμοποιείς προφυλακτικά.
αφού ένα δικό μου λάθος θα είχε σοβαρές συνέπειες στη ζωή κάποιου άλλου.
Θα μπορούσε όμως να σκεφτείς αν δεν είχες τόση αγάπη για το αντίθετο φύλο, ότι αντίστοιχα και μια επιλογή και μόνο της γυναίκας, θα είχε σοβαρές συνέπειες στη δική σου ζωή. Αλλά σαφώς την υπολογίζεις λιγότερο (την δική σου ζωή)
Θα κρατούσα λοιπόν το παιδί και θ' άφηνα τη ζωή να με πάει εκεί που με οδηγούν οι συνέπειες των επιλογών μου, no matter what!!!
Άρα είσαι και εσύ γενικώς κατά της έκτρωσης. Δε νομίζω ότι στα τελευταία μου post ασχολούμαι τόσο με αυτό το θέμα. Έχω πει τη θέση μου για το θέμα σε αρκετά posts σε άλλο σημείο του θέματος.
Άλλωστε, το να πληγωθεί κανείς ψυχολογικά, είναι κάτι που συμβαίνει λόγω χιλιάδων άλλων παραγόντων σε όλους τους ανθρώπους και η λογική της εκ των προτέρων αποφυγής αυτού, θα συνεπάγετο την "ευθανασία" όλου του ανθρώπινου είδους.
Άρα καταρίπτεις (και όσοι σου έβαλαν θετική) το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν κάποιες κυρίες προηγουμένως αλλά και εσύ, όπως το "γιατί να κάνω εγώ κακό στον εαυτό μου;". Ευχαριστώ

Πως γίνεται τώρα, μέσα στα ίδια άτομα που σου έβαλαν θετική, να βρίσκονται και άτομα που χρησιμοποίησαν αυτό το επιχείρημα, δεν μπορώ να το καταλάβω. Ίσως απλά θεωρούν ότι ό,τι και να πεις, αφού το λες τόσο χαριτωμένα, είναι σωστό.
2) Το ν' αποφάσιζε η ερωτική μου σύντροφος να προβεί σε μια έκτρωση, ενάντια στη δική μου ευαισθησία, θα ήταν μια πράξη που θα μου στοίχιζε πολύ και δεν θα τη συγχωρούσα ποτέ. Δεν θα ήθελα λοιπόν ποτέ να συνάψω μια ερωτική σχέση με μια γυναίκα που δεν θα ήταν έτοιμη ν' αναλάβει την ευθύνη της με τον ίδιο τρόπο που θ' αναλάμβανα κι εγώ τη δική μου.
Δεν είδα κάποιος να συγκρουστεί με αυτό. Τόσες και τόσες θεωρούσαν αδιανόητο να κρατήσουν το "παιδί" μόνο και μόνο επειδή το ζητάει ο άντρας. ΚΑΜΙΑ όμως δεν βγήκε να αντεπιτεθεί σε αυτή τη θέση. Αντιθέτως με τη θετική τους, έδειξαν ότι συμφωνούν. Οπότε τείνω να θεωρήσω ότι το προηγούμενο σχόλιο μου έχει βάση.
Ίσως επειδή το post σου ήταν σε γενικές γραμμές υπέρ των "γυναικείων" απόψεων, αρκετές να μην έδωσαν σημασία σε όλα τα σημεία.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το νόημα του επιχειρήματος αυτού. Αφού εμείς μένουμε έγκυες, τι να πάρουν οι άντρες σχετικό με ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ; Παίρνουν άδεια όταν γεννήσει, παίρνουν επίδομα τέκνου κι εκείνοι, ε τι θες; Άδεια λοχείας; Αφού δεν γέννησες εσύ!
Παίρνουν άδεια εννοείς τις ημέρες που έχει γεννήσει; Παίρνουν και οι δύο γονείς επίδομα συγχρόνως; Αν η μάνα κρατήσει το παιδί, ο πατέρας πληρώνει διατροφή, θα παίρνει και επίδομα τέκνου; Απλά ρωτάω να μαθαίνω.
υγ: τι να σας κάνω που δεν μπορώ να μην απαντήσω με αυτά που γράφετε. Με τρώνε τα χέρια μου.
υγ2: δεν με ενδιαφέρει η άποψη που μπορεί να σχηματίσει ο γυναικείος πληθυσμός από αυτές μου τις απόψεις. Οπότε θα παρακαλούσα οτιδήποτε σχετικό να μην μπαίνετε καν στον κόπο να το γράφετε.
υγ3: το γιατί είμαι υπέρ της έκτρωσης γενικά το έχω αναλύσει σε προηγούμενα posts οπότε μην απορήσετε αν δεν απαντήσω σε κάτι που ήδη έχω γράψει.
υγ4: στο post μου αυτό δεν έχω κανέναν σκοπό να ειρωνευτώ, οπότε αν σας φανεί κάτι τέτοιο απλά επικοινωνήστε μαζί μου να το αναδιατυπώσω.