Έχει μικρότερη σημασία η εμφάνιση μπροστά στα ψυχικά χαρίσματα;

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο επέλεξαν για σοβαρή σχέση κάποιον που τους άρεσε μόνο εμφανισιακά χωρίς να ασχολούνται με την εσωτερική ομορφιά;
Βρίσκεις αυτόν που στα καλύπτει και τα δυο και ησυχάζεις. Οπότε ψεύδεται ή είναι αυτό που λέει ο Valder.

Απλά βγαίνεις με κάποιον, δεν γίνεται -ειδικά όταν είσαι κοινωνικό άτιμο- να μην δέχεσαι κάθε βδομάδα κάποια χ φλερτ. Δεν θα βγεις με όλους και δεν υπαρχει λόγος, αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Βγαινεις αφού υπάρχει η απαραίτητη έλξη - όπως πολύ ωραία τοποθετήθηκε από Valder και Λένω- και αφού σου κάνει το κλικ. Κι εμφανισιακά και γενικά η αύρα του.

Κι εκεί βλέπεις και τον εσωτερικό του κόσμο κι αν κολλάτε κι αν κι αν. Ε δεν θα τύχει με την 1η, την 3η...
Κάποια στιγμή σου έρχεται το κάτι που τα έχει αυτά που θες σε ικανοποιητικό βαθμό.


Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να αρέσουν σε κάποιον δύο άτομα που έχουν τα ακριβώς ίδια ψυχικά χαρίσματα και οτιδήποτε άλλο θέλει και αναζητά και ο ένας να είναι ο κούκλος κι ο άλλος ο Κουασιμόδος;
Όπως δεν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να μην κοιτάζει το εμφανισιακό καθόλου και να μην συμβιβάζεται.
Ναι, μια χαρά παιδιά υπάρχουν, αλλά αν δεν σ ελκύουν, μπορούμε να μείνουμε φίλοι. Πολλάκις συμβαίνει.

Θα έλεγα μάλιστα, ότι ειδικά στο ηλικιακό φάσμα που είμαι, το φλερτ είναι ασταμάτητο. Και δεν εννοώ το φλερτ της ξεπετάς. Αν δεν κανεις διαλογή, δεν μπορείς καν να μπεις στην διαδικασία να πεις «θα γνωριστώ». Αν έχεις χρόνο για 10 ραντεβού την βδομάδα, πάω πασο. Ακόμη και τότε δεν ξέρω πόσο «ωφέλιμο» είναι το να έχεις άπειρες καταστάσεις ταυτόχρονα ανοιχτές. Στην πρώτη πρώτη διαλογή δεν έχεις δείγμα γραφής κανενός, ας μην γελιόμαστε.

Τεσπα, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και ανάλογα με την ηλικία, τις εμπειριες και τις απαιτήσεις και του πόσες επιλογές έχεις, αλλάζουν αρεκτα πράγματα. Εμένα απλά μου φαίνεται κοροϊδία το ότι κερδίζει απλά και μόνο «η καλή καρδιά» και ότι αυτή πάντα θα πρέπει να βρίσκεται σε «μέτριους». Κατά τ άλλα, να ευχηθώ καλές κουβέντες, μιας και το υπερεξαντλησα προσωπικά.

Είθε να βρίσκετε αυτό που σας γεμίζει, όποιο κι αν είναι :give_rose:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,060 μηνύματα.
Κι εκεί βλέπεις και τον εσωτερικό του κόσμο κι αν κολλάτε κι αν κι αν. Ε δεν θα τύχει με την 1η, την 3η...
Κάποια στιγμή σου έρχεται το κάτι που τα έχει αυτά που θες σε ικανοποιητικό βαθμό.
Αυτό λέω, οτι δε θα γίνει την ίδια στιγμή να βρεις δύο ανθρώπους με την ίδια εσωτερική ομορφιά και ο ένας να είναι κούκλος κι ο άλλος χάλια. Οπότε το να επιλέξει κάποιος τον ωραιότερο, είναι λίγο άτοπο επιχείρημα. Αυτό ήθελα να πω.
Ναι, μια χαρά παιδιά υπάρχουν, αλλά αν δεν σ ελκύουν, μπορούμε να μείνουμε φίλοι. Πολλάκις συμβαίνει.
Εγώ νομίζω οτι οι γυναίκες δεν το έχουν πολύ αυτό. Υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην τους αρέσει αρχικά και γνωρίζοντας το χαρακτήρα του, να τον ερωτευτούν. Η ίδια η ζωή είναι απόδειξη πως αυτό συμβαίνει καθημερινά αφού αντικειμενικά άσχημοι άνθρωποι μια χαρά είναι ζευγαρωμένοι, σε σχέσεις, παντρεμένοι κλπ.
Εμένα απλά μου φαίνεται κοροϊδία το ότι κερδίζει απλά και μόνο «η καλή καρδιά» και ότι αυτή πάντα θα πρέπει να βρίσκεται σε «μέτριους».
Αυτό μου φαίνεται κι εμένα υπερβολικό. Απλά νομίζω οτι οι πιο μέτριοι εμφανισιακά προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν περισσότερο τις εσωτερικές τους χάρες (χιούμορ, εξυπνάδα, πνεύμα κλπ). Ίσως για αυτό υπάρχει και το στερεότυπο οτι οι όμορφοι είναι και χαζοί, γιατί θεωρείται οτι κερδίζουν μόνο με την ομορφιά τους.
 

kamekiwii23

Νεοφερμένος

Ο kamekiwii23 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 70 μηνύματα.
κι εγω τα θεωρω λιγο υπεραπλουστευτικα και ανευ νοηματος τα διπολα που τιθενται. ας πουμε καταρχας οτι οποιος το παει με βαστη την εμφανιση με γεια του με χαρα του στην τελικη δικαιωματαρα του ειναι, αλλα και παλι στην περιπωτση που αναφερεστε. και το ομορφοτερο απ τα δυο να επιλεξεις στο τελος, δεν το κανεις επειδη το θεωρεις ομορφοτερο, αλλα γιατι υποθετω εχεις ενα καποιο συναισθηματικο δεσιμο παραπανω με τον εν λογω ατομο και οχι αποκλειστικα λογω καλυτερης εμφανισης του. θελω να πω, ο εσωτερικος κοσμος ειναι το στοιχειο που παλι ασυνειδητα υπερτερει εναντι της εμφανισης, και σε αυτο το υποθετικο σεναριο, και κατευθυνει τελικα την επιλογη σου. Αυτο πιστευω συμβαινει πραγματικα.
παντως καποια πραγματα δεν χρειαζεται να τα υπεραναλυουμε. στην τελικη, η ερωτικη ελξη ειναι ενα πολυ συνθετο φαινομενο, και μπορει να βιωθει με πολλους τροπους, οι οποιοι μπορει και να υπερβαινουν την λογικη εν τελει...
 

ilias90

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 1,967 μηνύματα.
Μιας και αναφέρθη το στερεότυπο του «χαζού» όμορφου:
Έχει μια μικρή δόση αλήθειας (όπως, άλλωστε, όλα τα στερεότυπα, δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά), με την έννοια ότι όμορφοι νέοι, κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων και επειδή είναι δημοφιλείς, μένουν σε αυτό και δεν δουλεύουν το μέσα τους.
Επίσης, σαν άνθρωποι έχουμε την ασυνείδητη τάση να συμπαθούμε κάποιον λόγω της εμφάνισης (μόνο στην αρχή αυτό, μετά προφανώς αλλάζει), οπότε πολλοί επικεντρώνονται στην εμφάνισή τους και γιατί έτσι έχουν μάθει να κερδίζουν τους ανθρώπους. Με τη γοητεία.

Κάτι ακόμα, σχετικά με τα γούστα των άλλων, στην προκειμένη αν επικεντρώνεται ο άλλος στην εμφάνιση ή στον ψυχικό κόσμο. Παρατηρώ ότι, όπως και σε όλα τα άλλα νήματα, ο κόσμος βιάζεται, με το που πει τη γνώμη του να συμπληρώσει «δεν κρίνω, όμως, αυτούς που θέλουν το άλλο» και αυτό αποτελεί κάτι σαν αυτόματο μηχανισμό σε πολλούς.
Ναι, εντάξει, δεν θα μπεις μπάστακας στα γούστα των άλλων, αλλά είμαι ξεκάθαρα της άποψης ότι θα κρίνεις. Κρίνουμε* τα πάντα και τους πάντες, όχι για να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση ή να τους πούμε τι θα κάνουν, αλλά γιατί έτσι βγάζουμε συμπεράσματα για την κοινωνία στην οποία ζούμε. Το να είμαστε σε μία φάση που υιοθετείται τα τελευταία χρόνια «δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, αρκεί να μην με ενοχλούν» τη θεωρώ αρκετά εγωκεντρική και αυτιστική, αδιάφορη δε, για την υπόλοιπη κοινωνία.

*προφανώς και δεν εννοώ την έννοια της κατάκρισης.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,638 μηνύματα.

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Όχι, δεν είναι συμβιβασμός απαραίτητα και παντοτε.
Για να το πω συνοπτικά, ας το ποσοτικοποιήσω. Το 8, μπορεί αυθεντικά να σε καλύπτει περισσότερο από το 10. Κι αν ισχύει, τότε και να έρθει το 10 δεν θα σου κάνει αίσθηση, δεν θα χρειαστεί να μπεις σε διαδικασία σκέψης και διαλογής.

Εμένα η άνω τοποθέτηση μου έγκειται στο οτι φυσει κάποιοι δεν συγκινούνται από το κάλλος. Εκεί πάει το δίπολο μου και ο,τι είπα παραπάνω.

Με κάλυψε κατά πολύ και ο Valder με την Λενω στην τοποθέτηση τους επ’ αυτού.
Εγώ ήθελα να πω ότι σε ένα υποθετικό σενάριο αλά ''γαλάζια λίμνη'' που δεν έχεις επιλογές, ο έρωτας μπορεί να είναι το ίδιο γνήσιος. Το άτομο δηλαδή βιώνει την ίδια έλξη και ενθουσιασμό, δεν είναι ότι βάζει νερό στο κρασί του απαραίτητα.
 

Κάμπια

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ελευθερία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό, ως άνθρωποι, να νιώθουμε ερωτική έλξη με κάποιον/α βάσει της εξωτερικής του/της εμφάνισης. Και ας είμαστε ειλικρινείς, η εμφάνιση παίζει έναν ναι μεν ρόλο, όμως στο τέλος αυτό που μας δένει μ' ένα άτομο θα πρέπει να είναι ο εσωτερικός του κόσμος και όχι τόσο το καλούπι του.
 

camil

Δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 798 μηνύματα.
Το ερώτημα για μένα είναι: είναι εντελώς άσχετη η εμφάνισή μας με τον εσωτερικό κόσμο; Εγώ θα έλεγα πως είναι κάτι σαν... τρέιλερ της ταινίας, ένα μικρό δείγμα του χαρακτήρα μας και της ψυχικής μας κατάστασης. Στενοχωριόμαστε και ασπρίζουν τα μαλλιά μας και χαλά η επιδερμίδα μας. Είμαστε χαρούμενοι και λάμπουμε. Ένας αγνός άνθρωπος εκπέμπει πολλές φορές μια γλύκα.
Ένα καλό παιδί δε θα έχει απαραίτητα και τα τέλεια χαρακτηριστικά πιθανόν όμως είναι να έχει μια συμπαθητική εμφάνιση. Μία bitch ακόμα και αν είναι πανέμορφη κάτι θα μας χαλά στο μάτι και στο στυλάκι. Επίσης μπορεί ένας άνθρωπος να είναι όμορφος αλλά να μην είναι καθόλου σέξι. Κάποιος ζηλόφθων και κακιασμένος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και κακομούτσουνος. Κάποιος άλλος μπορεί να μην είναι τόσο ωραίος αλλά να έχει ωραίο χαμόγελο ή καθώς κινείται και μιλά να γίνεται συμπαθής.
Η εμφάνιση είναι σαν τη γεύση, μας δίνει μια μικρή προειδοποίηση το άτομο.
 

Wanda

Νεοφερμένος

Η Wanda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 66 μηνύματα.
Για να απαντήσω στο ερώτημα του θρεντ, ναι, σαφώς και έχει μικρότερη σημασία. 1000 φορές να είμαι με έναν άνθρωπο που με κάνει να γελάω και μπορώ να είμαι σαν παιδί μαζί του και να περνάμε όμορφα κι ας μην είναι ο Άδωνης (μην κάνει κανείς πλάκα για τον Γεωργιάδη..), από το να είμαι με κάποιον που είναι τοπ μόντελ και να μην έχει τίποτα να μου προσφέρει (ψυχικά).
 

rafaela11

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,824 μηνύματα.
Η εμφάνιση είναι σαν τη γεύση, μας δίνει μια μικρή προειδοποίηση το άτομο.
Πόσο σωστο ρε συ camil, πόσο σωστο!

Εννοείται πως μια εμφάνιση είναι μέχρι ένα σημείο σημαντική για να μας κάνει να κουμπωσπουμε με έναν άνθρωπο αλλά ο χαρακτήρας είναι αυτό που θα σε κρατήσει, είναι αυτό που έχει καλλιεργηθεί και έχει τη μεγαλύτερη σημασια.
Αν θέλαμε όλοι κούκλους και κούκλες, θα καθόμασταν σε βιτρίνες.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top