Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blonde_angel
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εσείς έχετε επισκεφτεί ποτέ στη ζωή σας; Αν όχι, θα θέλατε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anwnymos
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ajusshi
Διάσημο μέλος

ποιος ξέρει τον εαυτό σας καλύτερα από εσάς;
μη πετάτε τα λεφτά σας τσάμπα, αν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας,
ούτε 100 ψυχολόγοι μπορούν.
whitelioness
Πολύ δραστήριο μέλος

προσωπικα σε αυτο συμφωνω απολυτα αλλα δε νομιζω οτι οι ψυχολογοι πραγματικα ισχυριζονται οτι ξερουν τον αλλον εκ βαθεων (και οποιος γενικα ισχυριζεται κατι τετοιο αξιζει ντοματα και μαρουλοφυλλο)να σας πει τι ο ψυχολόγος ρε παιδιά,
ποιος ξέρει τον εαυτό σας καλύτερα από εσάς;
σε αυτο εχω τις αμφιβολιες μουμη πετάτε τα λεφτά σας τσάμπα, αν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας,
ούτε 100 ψυχολόγοι μπορούν.
ολοι μπορουμε να αντιμετωπισουμε τα προβληματα μας,αυτο πιστευω, απλως επιλεγουμε διαφορετικους τροπους.το να πας σε ψυχολογο πλεον ειναι ενας απο αυτους
Gate4
Επιφανές μέλος

anwnymos
Δραστήριο μέλος

μην διαιωνιζετε ηλιθια στερεοτυπα !!
δεν σημαινει οτι καποιος ειναι τρελος η δεν ξερω γω τι αμα παει σε ψυχολογο
Gate4
Επιφανές μέλος

Πω αυτό το χω ακούσει.. "τι τρελή είμαι και θα πάω σε ψυχολόγο;".. Λολ τελείως χαζό είναι, μερικές φορές χρειάζεται ο ψυχολόγος και δίνει σημαντική βοήθεια..δεν σημαινει οτι καποιος ειναι τρελος η δεν ξερω γω τι αμα παει σε ψυχολογο
Bill_1992
Περιβόητο μέλος

anwnymos
Δραστήριο μέλος

Ο ψυχολόγος αυτό που μπορεί να σου κάνει είναι κυρίως να σε υποστηρίξει και να ακούσει το όποιο πρόβλημά σου.Αλλά αν κάποιος έχει υποστήριξη από την οικογένεια ή από φίλους, θεωρώ πως είναι άσκοπο να επισκεφθεί ψυχολόγο.Αν πάλι δεν έχει υποστήριξη, τότε γιατί να προτιμήσει ένα ψυχολόγο και όχι έναν ψυχίατρο?Ο ψυχίατρος έχει τις ίδιες + αυξημένες αρμοδιότητες, και είναι γιατρός, που σημαίνει ότι γενικά έχει περισσότερες γνώσεις από ένα ψυχολόγο.
πρωτον ο ψυχολογος ειναι ο αρμοδιος ο οποιος ξερει πως παρεχεται αυτη η ειδικη υποστηριξη οχι το κοινωνικο μας περιβαλλον το οποιο πολλες φορες στην προσπαθεια του να βοηθησει μπορει να κανει χειροτερα τα πραγματα κ δευτερον θα προτιμησει τον ψυχολογο διοτι οι ψυχιατροι δυστυχως εχουν την ταση να δινουν πολυ ευκολα φαρμακα κ οπως οι περισσοτεροι γνψριζουμε τα ψυχοφαρμακα ειναι πολυ δυνατα κ εχουν αρνητικη επιδραση στον οργανισμο , με λιγα λογια μπορει να εντεινουν το προβλημα σου . εννοειται πως δεν μιλω για περιπτωσεις που χρηζουν ιατρικης παρακολουθησης αλλα για περιπτωσεις που υπαρχει κ εναλλακτικη μεθοδος θεραπειας
Dr.Quantum
Δραστήριο μέλος

Με βοηθάει να είμαι ανεξάρτητος ψυχολογικά από τους άλλους και να είμαι πιο σταθερός.Δεν έχω σκαμπανευάσματα τρελά στη διάθεση.Επίσης με βοηθάει στο να αναπτύξω τις κοινωνικές μου δεξιότητες με το κόσμο(αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πάω,το οποίο βέβαια έχει άμεση επίδραση στη ψυχολογία),μιας και βρίσκομαι στο αυτιστικό φάσμα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δε χρειάζεται να σε ξέρει ο ψυχολόγος-ψυχίατρος για να νιώσεις ότι βοηθιέσαι.Σιγά σιγά αποκτάται η επαφή και η οικειότητα.Αυτό που σου προσφέρει,είναι το ότι ξέρει πως να χειριστεί τη κατάσταση και πως να χειριστεί εσένα τον ίδιο και να σε καθοδηγήσει.Αυτό εχω καταλάβει εγώ.
rootbreaker
Τυχερό μέλος 2014

-Γιατι δε λυνονται ολα με καλη διαθεση και χαμογελο δυστυχως.
-Γιατι υπαρχουν καταστασεις ακραιες,καταστασεις που ξεφευγουν απο ελεγχο. Και καταστασεις που προερχονται απο οποιαδηποτε εμπειρια εχει ο καθενας και μπορουν να του τραυματισουν τη ζωη και αυτου και των γυρω του.
-Γιατι το Προζακ , το Ζιπρεξ , το Λιθιοφορ και ενα σωρο αλλα φαρμακα δεν ειναι καραμελες, ουτε μπορεις να τα παρεις χωρις συνενοηση ειδικων.
-Γιατι οσο θεωρειται ταμπου, οσο καποιοι αρνουνται να το κανουν γιατι το φοβουνται, τοσο χειροτερευουν καταστασεις σαν τη μεγαλυτερη μαστιγα του αιωνα μας,οπως ονομαζεται η αρρωστεια που ειναι υπευθυνη για το μεγαλυτερο ποσοστο αυτοκτονιων παγκοσμιως.
- Και γιατι,ειναι καλυτερα να ξεσπας και να ζητας βοηθεια ακομα και για το πιο απλο πραγμα παρα να τα κρατας και να προσποιησαι οτι μπορεις να τα λυσεις μονος ολα. Καποια στιγμη θα ερθει το μπαμ και εκει θα ειναι χειροτερα.
Κανεις δεν ειπε οτι ειναι το Α και το Ω και οτι το να εισαι ισοροπημενος δεν εμπεριεχει την κοινη λογικη. Αλλα ειναι μια αρχη και οσο νωριτερα,τοσο καλυτερα.
Η βοηθεια δεν ειναι κακη,η αγνοια και οι παρωπιδες ειναι.
Ajusshi
Διάσημο μέλος

απ'την άλλη τα παραδείγματα που έχω από γνωστούς
οι οποίοι απευθύνθηκαν σε τέτοιου είδους λύσεις, δεν ήταν ενθαρρυντικά.
ή πήραν αγκαλιά τα φάρμακα, ή η επίσκεψή τους στους γιατρούς κατάντησε ένα είδος εξάρτησης.
σε κάθε περίπτωση δεν ηθελα να πω σε κάποιον τι να κάνει,
και εδώ είμαι λάθος ως προς την κατεύθυνση του ανωτέρω κειμένου μου
και ζητάω συγνώμη.
mafalda8520
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προσωπικα παντως θα ηθελα για καποιο διαστημα να κανω ψυχαναλυση και οχι τοσο γιατι πιστευω οτι θα γινω καλυτερη αλλα γιατι βρισκω πολύ δελεαστικο το να ασχολειται κανεις μαζι μου με τοοση λεπτομεριαα
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aye
Πολύ δραστήριο μέλος

ultraviolence παθαίνω κι εγώ πολύ συχνά κρίσεις πανικού. Είναι λογικό να ήταν άβολη η πρώτη συνεδρία αλλά με τον καιρό πιστεύω θα ξεπάρεις. Είναι καλό να ανοίγεσαι σε κάποιον και να συζητάς ότι σε απασχολεί. Εγώ πλέον επισκέπτομαι και ψυχίατρο και παίρνω φαρμακευτική αγωγή γιατί δεν μπορούσα να διαχειριστώ από μόνη μου το άγχος. Σου εύχομαι καλή τύχη σε αυτό το θέμα και καλή δύναμη, σε καταλαβαίνω απόλυτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φετος σκεφτομαι να ξαναπαω σε ψυχολογο γιατι εχω λιγο πιο σοβαρα προβληματα . Ειναι και οι πανελληνιες ειναι και αυτες οι κρισεις αγχους που εχω παθει 2,3 φορες (πραγματικα οτι χειροτερο μου εχει συμβει ) . Ελπιζω να βοηθισει αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι πολυ αισιοδοξη
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος

Aκριβως στην ιδια φαση ειμαι! Εμεις σχολειο δεν εχουμε καθηγητες, ψυχολογο θα'χουμε;Περσυ υπηρξε μια ψυχολογος στο σχολειο , την ειχαν φερει μεσω ενος προγραμματος. Αποφασισα να παω και δε μπορω να πω οτι με βοηθισε ιδιαιτερα . Πιθανοτατα εφταιγε το σχολικο περιβαλλον γιατι οι καθηγητες εμπαιναν καθε λιγο και λιγακι για να βγαλουν φωτοτυπιες και το δωματιο δεν ειχε ουτε καν κουρτινες (εβλεπε στο σχολικο διαδρομο οποτε με εβλεπαν αλλα σκασιλα μου ) . Επισης , περσυ περνουσα την" εφηβεια "μου , και υπηρξε μια περιοδος πολυ δυσκολη για εμενα. Αλλα δε μου εβγαινε καθολου να μιλησω για οσα με προβληματιζαν στη ψυχολογο . Τα θεματα τελικα τα ελυσα μονη μουΟποτε δε με βοηθισε η ψυχολογος .
Φετος σκεφτομαι να ξαναπαω σε ψυχολογο γιατι εχω λιγο πιο σοβαρα προβληματα . Ειναι και οι πανελληνιες ειναι και αυτες οι κρισεις αγχους που εχω παθει 2,3 φορες (πραγματικα οτι χειροτερο μου εχει συμβει ) . Ελπιζω να βοηθισει αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι πολυ αισιοδοξη

Aν νιωθεις οτι θες να πας, να πας! Πιστευω θα σε κανει να νιωσεις καλύτερα! Εγω 1 συνεδρια εκανα σημερα και νιωθω καλυτερα νομιζω!Θα μας φανε αυτες οι πανελληνιες πια..
financial
Εκκολαπτόμενο μέλος

ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος

Αρχικά να πω ότι επισκέπτομαι ψυχολόγο εδώ και κάποιους μήνες λόγω γεγονότων που με οδήγησαν στην κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, άγχος, φοβίες, άσχημες σκέψεις και σύντομα θα συνεχίσω ψυχοθεραπείες με ψυχίατρο. Οπότε όπως είναι προφανές μπορώ να εκφέρω άποψη στο θέμα.
Μην το σκέφτεστε καν, αν έχετε την οικονομική δυνατότητα και σας βασανίζουν ορισμένα πράγματα, δεν έχετε τίποτα απολύτως να φοβάστε απ'τον ψυχολόγο, μόνο καλό μπορεί να σας κάνει. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να κάτσετε με σταυρωμένα τα χέρια σαν να περιμένετε το επόμενο λεωφορείο..Για να φτάσουμε όσο περισσότερο γίνεται στην ψυχική μας ισορροπία , πρέπει να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας -ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ-, κάτι που εγώ για πολλούς λόγους δεν έχω. Σε προσωπικό επίπεδο, με βοηθά στις κοινωνικές δεξιότητες, στο να βρω τον εαυτό μου, να διαχειριστώ το άγχος και τις φοβίες μου, τους λόγους για τους οποίους κατήντησα όπως κατήντησα..and it keeps going on. Aπό την εμπειρία μου, το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε σε μια συνεδρία, είναι να κρύψετε πράγματα απ'τον ψυχολόγο ή να τα κουκουλώνετε με ψέματα γιατί ενδεχομένως δεν νιώθετε άνετα όταν αναφέρεστε σ'αυτά. Πράγμα που δυστυχώς κάνω και'γω ενώ ξέρω ότι είναι λάθος αλλά δεν πειράζει, one step a time. Τώρα που το σκέφτομαι, του λιναριού τα πάθη έχει περάσει ο καημένος από'μένα χαχα.
Eίναι πολύ λυτρωτικό το να συζητάς με έναν άνθρωπο πράγματα που δε μπορείς να αναφέρεις σε γνωστούς σου και γενικά να ανοίγεσαι για θέματα που δεν δύνασαι να συζητήσεις με τρίτους.
Μέχρι τώρα, μπορώ να πω ότι οι συνεδρίες& η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή με έχουν βοηθήσει αρκετά, δηλαδή βλέποντας το πριν και το τώρα ουδεμία σχέση, but still, απαιτείται δουλειά ακόμη..
Όποιος σκέφτεται να επισκεφτεί κάποιο ψυχολόγο και ενδεχομένως ντρέπεται να γράψει σ'αυτό το θέμα για τις όποιες απορίες του, μπορεί να μου στείλει πμ και να τον κατατοπίσω εγώ, με απόλυτη εχεμύθεια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 76 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.