Δεν θεωρώ ότι ο Βάλντερ είναι "κάποιος" που δεν καταλαβαίνει από επιχειρήματα.
Τι θες να πεις τώρα; Ότι είμαι κανας βασικός που καταλαβαίνω τα πάντα;
φιλε εδω υπάρχουν ανθρωποι που πιστευουν σε θεωριες συνομωσιας και οτι ο κορονοιος ηρθε απο το 5 τζί και εσυ τωρα πιστευεις οτι θα πεισεις κάποιον με επιχειρηματα δεν εχει κανενα νοημα ουτε θα αλλάξει η ζωη σου απο αυτο. Θέλει κάποιος να αλλαξει και να βελτιωθει σε κάποιο τομέα.... ακούει και προωράει δεν θέλει συνεχιζει τα δικά του. Απλά τα πράγματα εννοειται οτι η κοπελα ειχε δικιο και οτι σκοπος της ηταν να γινει καλυτερος γενικα οποιοσδηποτε βελτιώσει την εικονα του σε αυτο το τομεα θα χει και περισσοτερες ευκαιριες και δεν χρειάζονται επιχειρηματα για αυτο οποιος θέλει το κάνει - το βλέπει κ πειθεται.
Άκουσε να σου φέρω ένα παράδειγμα, είχα ένα φίλο, ας τον πούμε Χ.
Ο Χ με έβλεπε χωρίς δουλειά και προσπαθούσε να με πείσει με επιχειρήματα να ορθοποδήσω. Τόσα πτυχία, τόσες γνώσεις, κλπ, είναι κρίμα να χάνομαι, σωστά;
Τι έκανε όμως ο Χ;
Είχε πιάσει μια γωνία και την πιπίλαγε ξανά και ξανά και ξανά, σα το Άγιο Δισκοπότηρο. Έλα να ιδρύσουμε e-shop να πουλάμε είδη διατροφής μαζί.
Μια και δυο, του εξηγώ ότι κάτι τέτοιο δεν με ενδιέφερε, για πολλούς λόγους. Θες ότι δεν θέλω να ξαναφτιάξω κάτι δικό μου; Θες οτι δε θέλω να μπλέξω με το ελληνικό κράτος; Θες ότι δεν ξέρω τη βιομηχανία αυτή κι ότι θα έπρεπε να είμαι κρεμάμενος από εκείνον, που με φτάνει στο τελευταίο σημείο ότι αν και καλός φίλος δεν τον ήθελα για συνεργάτη;
Ολα αυτά. Μα πιο πολύ απ ολα οτι ήθελα να φύγω από την Ελλάδα μια και καλή.
Δεν είναι ότι δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Και μάλιστα καταλάβαινα και πίσω από αυτά που μου έλεγε. Ότι προσπαθούσε να κρατηθεί κι αυτός από πάνω μου γιατί ήταν μπατίρης και σου λέει εδω είμαστε θα του πουλήσω μια ιδέα και win win για τους δυο μας.
Και ο διάλογος που είχαμε συχνά, μου θυμίζει τη δογματικότητα της άποψής σου:
"Εγω σου είπα, ακόμα και να παντρευτείς την άλλη που έχει μαγαζί και να το ανοίξετε μαζί και να ρθω κι εγω συνεργάτης"
Είχε φτάσει σε σημείο δηλαδή για να περάσει το angle του, να μου προτείνει να παντρευτώ μια άγνωστη για να μοιραστούμε τη μπίζνα. Χαίρε ψυχοπάθεια ατελείωτη.
Στο μυαλό του ήταν απόλυτα λογικός, κι εγω ο μίζερος που δεν τον άκουγα.
Στο τέλος μάντεψε ποιός κατέληξε στον ψυχολόγο για συνεδρίες: Αυτός. (1-0)
Πολλές φορές αυτό που μας προτείνουν ως βελτίωση, πρώτον δεν είναι το είδος της βελτίωσης που θέλουμε και δεύτερον δεν είναι όλοι τόσο καλοσυνάτοι ή αλάνθαστοι.
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να επιμένουμε από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα.