Ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Είστε υπέρ ή κατά;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 65)

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,696 μηνύματα.
Καταρχας ετσι οπως το θετεις, φαινεται οτι ριχνεις σε εναν αοριστο κουβα ενω σωρο περιπτωσεις οπου απλα το κρατος "εκανε" κατι ή εριξε χρημα και το λες μεταρρυθμιση, χωρις να ειναι και πολυ ξεκαθαρο τι ηταν, τι πετυχει, αν ηταν αποδοτικη, αλλα τελος παντων.

Μπορείς να διαβάσεις τα παραπανω και να δεις τι έκανε. Να θυμίσω ότι την Μπολόνια, που έχει υπογράψει η Ελλάδα από αρχές 2000, δεν την έχει εφαρμόσει ακόμη.
Θα το γραψω οσο πια καθαρα μπορω για τελευταια φορα. Δεν ειναι θεμα αν μπορει να γινει κατι, απο διοικητικη πλευρα. Τα παντα γινονται σε ενα θεωρητικο διοικητικο επιπεδο, και μια αποδοτικη φεουδαρχια "μπορει" να υπαρξει. Δεν ειναι ομως διοικητικο θεμα, εινα πολιτικο, γιατι απο αυτο εξαρτωνται ολα, σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο κιολας στην περιπτωση της Ελλαδας. Ας εχει γινει ο,τι θελεις σε ολες τις χωρες που αναφερεις και 100 αλλες, τι σημαινει αυτο? Στην Ελλαδα δεν εγινε. Μποριε να γινει? Ναι, Ε, ας γινει. Και εδω κολλαει το πραγμα. Μπορει να γινει μετα απο 5, 10 20, 40 χρονια, ή οποτε γουσταρει η καθε κυβερνηση. Οπως και με ενα σωρο αλλα ζητηματα, δεν εχεις τον ελεγχο, αλλα εχεις τα προβληματα του πολιτικου συστηματος, οποτε δεν ειναι κατι που, ε εχουμε ενα κουμπακι, το παταμε και γινεται. Και δεν ειναι πολυ δυσκολο να αρχισει να σκεφτεται καποιος γιατι να πρεπει να εξαρταται η εκπαιδευση του απο το να παρει μπρος το πολιτικο συστημα.
Και νομιζω οτι εχουν υπαρξει προσπαθειες μεταρρυθμισεων ,αλλα παντα αυτοι που (και καλα τωρα) ξερουν καλυτερα για την εκπαιδευση τις μπλακαρουν
Δεν θυμάμαι έστω μία μεταρρύθμιση στον χώρο της παιδείας που να βελτίωσε την κατάσταση ή να ταυτίστηκε με τις ευρωπαϊκές νόρμες. Έχεις να παραθέσεις κάποια ελληνική πρωτοποριακή μεταρρύθμιση ; Δεν είναι πολιτικό θέμα, είναι καθαρά θέμα συμφερόντων και εν μέρει ιδεολογικό.

Ξερεις, αν δεν θελεις ή δεν μπορεις να απαντησεις, απλα μην κανεις quote, γιατι εχεις ξεκινησει το κομματικο tribalism ή/κα τελειως ασχετα πραγματα

Για ποιες οικονομικες τρυπες μου λες τωρα? Βασικα, για ποιους ισους κανονες μου λες και μετα για διπλες χρηματοδοτησεις? Η λογικη σε αυτο που ειχα γραψει ειναι τα λεφτα να τα κρατανε οι ιδιοι οι ανθρωποι και το να επιλεγουν πως θα τα χρησιμοποιουν, σε αυτο που θεωρουν καλυτερο. Πως θα εχεις διπλη χρηματοδοτηση σε αυτη την περιπτωση?
Στο ερωτημα σου γιατι να παιξουν με ισους κανονες...ε, ισως για να αποδειξεις οτι εισαι πραγματικα καλυτερος? Που, εφοσον εισαι, δεν νομιζω να εχεις κανενα θεμα. Παρεπιπτοντως, κανοντας αυτο το ερωτημα, δεν ειναι σαν να παραδεχεσαι οτι δεν παιζουν με τους ιδιους κανονες?

Κομματικό ; Έχεις ξεκινήσει το μπουλκουμέ και δεν το πήρες χαμπάρι μου φαίνεται. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά.
Στο ερωτημα σου γιατι να παιξουν με ισους κανονες...ε, ισως για να αποδειξεις οτι εισαι πραγματικα καλυτερος? Που, εφοσον εισαι, δεν νομιζω να εχεις κανενα θεμα. Παρεπιπτοντως, κανοντας αυτο το ερωτημα, δεν ειναι σαν να παραδεχεσαι οτι δεν παιζουν με τους ιδιους κανονες?
Μα ποιοι είσαι κανόνες ; Η μία περίπτωση να περιλαμβάνει διπλή χρηματοδότηση (δίδακτρα και κρατική) και η άλλη περίπτωση μόνο μία (κρατική). Αυτό είναι στο δικό σου αξιακό σύστημα δίκαιο ; Ρε κοιτάξτε κάτι φιλελε της φακής.
Παρεπιπτοντως, κανοντας αυτο το ερωτημα, δεν ειναι σαν να παραδεχεσαι οτι δεν παιζουν με τους ιδιους κανονες?
Και καλά κάνουν.
Ναι, δεν διαφωνουμε... αυτο ομως δεν ειναι καλο. Δεν ειναι θετικος ο ανταγωνισμος για τον πελατη? Γιατι να εξαρτασαι απο τον καθε δημοφιλη καραγκριοζη?
Δεν βλέπω την παιδεία ή την υγεία ως πελατειακή σχέση και συνάμα οι κανόνες της αγοράς δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Τι δεν μπορει να προσφερθει και να οριστει απο την αγορα απο αυτα?
Και τα 3 δεν μπορούν να οριστούν. Η αγορά πιέζει για εφαρμογή ενώ η έρευνα δεν είναι απαραίτητα εφαρμογή. Δες το mit media lab ή το cern.

Πρωτον ασχετο, δευτερον ισοι κανονες
Πολύ σχετικό το βλέπω, γιατί απέτυχαν παταγωδώς. Εκτός και αν δεν μπορείς να παραδεχθείς την αποτυχία. Αυτό είναι άλλο..

Καταλαβαινεις τωρα γιατι δεν παιρνω στα σοβαρα το επιχειρημα της ανωτερης κρατικης διαχειρισης? Γιατι λειτουργει με αυτες τις λογικες, σε καθε προβλημα απλα ριχνεις λεφτα. Αποδοτικοτητα? Εναλλακτικες? ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ? Οοοοχι. Και μετα σου φαινεται περιεργο που λεω οτι αυτο παντα θα δημιουργει κωλοχανεια
Το βλέπεις από την οπτική της αγοράς που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην έρευνα. Κωλοχανεία είναι με μεγάλη διαφορά τα ιδιωτικά. Αλλά φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά με κανόνες αγοράς. Κάτι τέτοια μυαλά, θα είχαν κόψει την χρηματοδότηση για την έρευνα πχ. για το σωματίδιο Higgs.

Μαν στα @@ μου, κρατικη διαχειριση θελεις, κρατικη διαχειριση παιρνεις, τι καθεσαι και μου κλεγεσαι τωρα? Αν αγαπατε τοσο πολυ το πανεπιστημιο, βγαλε λεφτα απο τη τσεπη σας και δωστε τα στην διοικηση του.
Κλασικός Έλληνας φιλελε...χαχαχαχαχαχαχαχα

Και κατι που ισως να μην μπορεις να καταλαβεις: δεν εξεταζω κομματικα το ζητημα, δεν με ενδιαφερει ποιος ειναι η κυβερνηση και τι θελει. Το κοιταω ως προς την αρχη του, και αυτο ειναι η κρατικη διαχειριση που υπαρχει τωρα. Δεν σημαινει κατι αν ειναι γτπ, γιατι και αυτη ειναι μια περιπτωση που μπορει να σου τυχει. Θα θεωρουσες εναν βασιλια που ειναι απληστος, βιαιος ή τεμπελης ως μη-πραγματικη μοναρχια?
Το κοιτάς από λάθος αρχή. Μάντεψε γιατί.
Η κρατική διαχείριση δεν είναι προβληματική, η κρατική διαχείριση είναι αποτελεσματική. Το πρόβλημα έγκειται καθαρά στη χρηματοδότηση που έχει γίνει ιδεολογικό θέμα. Κρατική διαχείριση έχουν τα περισσότερα ιδρύματα (ακόμα και στις ΗΠΑ).
Τα ιδρύματα στην Ελλάδα χρειάζονται 100 και λαμβάνουν 10. Ε πως να είναι λειτουργικό ή αποδοτικό το ίδρυμα μετά ; Για πες, πώς ; Πώς θα είναι αποδοτικό όταν η ελληνική βιομηχανία δεν έχει τμήματα έρευνας και ανάπτυξης ;

Και επειδή μιλάς για ίδιους κανόνες, τα ελληνικά πανεπιστήμια παίζουν με τους ίδιους κανόνες με τα γερμανικά ;
Θελεις τωρα να αρχισουμε να παιζουμε το παιχνιδακι του τι θελει πραγματικα ο καθενας? Γιατι και εγω μπορω να γραψω ενα σωρο πραγματα για ρεμαλια καταληψιες, βυσματα, κοπριτες, αγωνιστες-φασιστοειδη και ιδεολογικα ζηλωτες. Ενταξει?
Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν ενδιαφέρεστε για κάτι άλλο. Ενδιαφέρεστε για τη πάρτη σας, για την μαρμίτα. Για να μην μετακινηθείτε στις Βουλγαρίες και Ρουμανίες (στα εκεί κρατικά πανεπιστήμια), να ανοίξουν ορισμένες σχολές στην Ελλάδα, να αγοράσετε το πτυχίο ως πελατειακή σχέση και όλα μέλι γάλα. Ανέκαθεν αυτοί ήσασταν, αλλά πέφτει λίγο μακριά το Λονδίνο , έχουν δυσκολέψει και οι εξετάσεις. Σας καταλαβαίνω.

Ναι βρε, γιατι οταν οι δημοσιες υπηρεσεις ειναι μονοπωλια καπως μαγικα αρχιζουν και λειτουργουν τελεια. Ξερεις, οταν το να εχεις ανταγωνισμο "σε αγχωνει" δεν ειναι υπερ σου
Θεωρητικά ανταγωνισμό έχεις και στα καύσιμα, στα σούπερ μάρκετ, στις τηλεφωνίες, στις γαλακτομίες...αλλά για έναν περίεργο λόγο έχουν γίνει καρτέλ. Ξέρεις γιατί ;

Κοιτα, δεν περιμενα και κατι
Το κάνες το εμβόλιο ή όχι ; Γιατί δεν απαντάς..τόσο δύσκολη ερώτηση ; Μεταξύ μας είμαστε.

Αλλού και αλλού φιλελε, και εδώ λυράτες.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,763 μηνύματα.
Μεγαλη "μαγκια" του κουλη να ξεκινησει τις συζητησεις του νομοσχεδιου σε περιοδο εξετιστικης ωστε να γινει μπαχαλο και να την πληρωσει ο απλος φοιτητακος και κυριως ο γονεας του που δινει τα 400ρια σε ενοικια. Απο τις λιγες φορες που η καταληψη εχει σοβαρο λογο να γινει , παρολο που τιναζει την εξεταστικη στον αερα.Οτι ακριβως ηθελε ο κουλης δηλαδη. Ειστε υπερ ή κατα του νομοσχεδιου δεν με νοιαζει , πρεπει να ειπωθει οτι η χρονικη στιγμη που κατατιθεται ειναι υποπτη.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,089 μηνύματα.
Πιστεύω από την αρχή ήταν αποφασισμένος να το περάσει το νομοσχέδιο, παρά τις συνεχιζόμενες καταλήψεις.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,763 μηνύματα.

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,089 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,513 μηνύματα.

οπως το προβλεψα χθες, καταληψη της πρυτανειας του απθ απο ΣΦ Ηλ-Μηχ & Γεωλογικο λογω επιβολης ηλεκτρονικης εξεταστικης
ισως να υπαρχει ελπιδα
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.
Ούτε η Al Qaenta τέτοια αναρχία.😂😂
 

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Πάντως το άρθρο 16 δεν καταργείται αφού πρόκειται για μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, έτσι δεν είναι;
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,753 μηνύματα.
Εντελώς τυχαία, τα νομοσχέδια που αφορούν την παιδεία τα φέρνουν προς ψήφιση καλοκαίρι ή σε περίοδο εξεταστικής.
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.

οπως το προβλεψα χθες, καταληψη της πρυτανειας του απθ απο ΣΦ Ηλ-Μηχ & Γεωλογικο λογω επιβολης ηλεκτρονικης εξεταστικης
ισως να υπαρχει ελπιδα
Ρε έχουμε να κάνουμε με μεγάλα κωλοπαιδα. Όχι μόνο σου δημιουργούν πρόβλημα, αλλά κάνουν ότι μπορούν να σε εμποδίσουν να βρεις λύση. Υπάρχει μόνο το δικό τους, μόνο αυτό που γουστάρουν αυτοί. Έχουν και το θράσος να νιώθουν οι καλοί της υπόθεσης, σε λίγο θα σου απαιτούν να τους ευχαριστείς κιόλας! Τσογλανια φασιστοειδη
 
Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,513 μηνύματα.
Ρε έχουμε να κάνουμε με μεγάλα κωλοπαιδα. Όχι μόνο σου δημιουργούν πρόβλημα, αλλά κάνουν ότι μπορούν να σε εμποδίσουν να βρεις λύση. Υπάρχει μόνο το δικό τους, μόνο αυτό που γουστάρουν αυτοί. Έχουν και το θράσος να νιώθουν οι καλοί της υπόθεσης, σε λίγο θα σου απαιτούν να τους ευχαριστείς κιόλας! Τσογλανια φασιστοειδη
αρεσει δεν αρεσει
το δικο τους πλαισιο πλειοψηφισε στη δημοκρατικη ψηφοφορια της τριτης στους ηλ-μηχ μηχ
το οποιο πλαισιο περιελαμβανε και καταληψη πρυτανειας σε περιπτωση αποφασης ηλεκτρονικης εξεταστικης
ενα αυτο
και ενα δευτερο
και πολυ καλα κανουνε
οσο υπαρχει καταληψη δεν πρεπει να γινει ηλεκτρονικη εξεταση για δύο λογους
πρωτον επειδη υπονομευει την καταληψη
δευτερον επειδη εξ αποστασεως δεν εχει προνοησει το υπουργειο και τα πανεπιστημια εγκαιρα καποιο ολοκληρωμενο συστημα τηλεεπιτηρησης ωστε να εξασφαλιζεται το αδιαβλητο της εξετασης, με chatgpt, αντιγραφες κλπ, οποτε ειναι αδικο

τελος, αρκετοι καθηγητες ειναι υπερ της καταληψης και διαφωνουν με την online εξεταση
πχ στο τμημα μας τους ημμυ, οι καθηγητες αποφασισαν να μην γινει καμία online εξεταση οσο υπαρχει καταληψη, στηριζοντας τους φοιτητες και την καταληψη

τριτον, μπηκαν τα ματ μεσα, απαραδεκτο
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.
αρεσει δεν αρεσει
το δικο τους πλαισιο πλειοψηφισε στη δημοκρατικη ψηφοφορια της τριτης στους ηλ-μηχ μηχ
το οποιο πλαισιο περιελαμβανε και καταληψη πρυτανειας σε περιπτωση αποφασης ηλεκτρονικης εξεταστικης
ενα αυτο
και ενα δευτερο
και πολυ καλα κανουνε
οσο υπαρχει καταληψη δεν πρεπει να γινει ηλεκτρονικη εξεταση για δύο λογους
πρωτον επειδη υπονομευει την καταληψη
δευτερον επειδη εξ αποστασεως δεν εχει προνοησει το υπουργειο και τα πανεπιστημια εγκαιρα καποιο ολοκληρωμενο συστημα τηλεεπιτηρησης ωστε να εξασφαλιζεται το αδιαβλητο της εξετασης, με chatgpt, αντιγραφες κλπ, οποτε ειναι αδικο

τελος, αρκετοι καθηγητες ειναι υπερ της καταληψης και διαφωνουν με την online εξεταση
πχ στο τμημα μας τους ημμυ, οι καθηγητες αποφασισαν να μην γινει καμία online εξεταση οσο υπαρχει καταληψη, στηριζοντας τους φοιτητες και την καταληψη

τριτον, μπηκαν τα ματ μεσα, απαραδεκτο

Ευτυχώς τα σοβαρά πανεπιστήμια όπως είναι το ΕΚΠΑ αλλά και το ΟΠΑ που είμαι εγώ ξεκινάνε εξ αποστάσεως εξεταστείς αυτήν την εβδομάδα που έρχεται. Στο ΑΠΘ οι καθηγητές βαριούνται να κάνουν μάθημα λογικά και για αυτό δεν κάνουν τις εξετάσεις εξ αποστάσεως συμμετέχοντας στην κατάληψη.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,228 μηνύματα.
Καλά όλοι μπορούμε να φανταστούμε ότι σε θεωρητικές σχολές ειδικά εξ αποστάσεως εξετάσεις όπως θα γίνουν θα είναι ανέκδοτο στην πλειοψηφία τους και οχι μόνο λόγω αντιγραφής και καθηγητών που λύνουν επί πληρωμή τα θέματα στο remote που υπήρχε και επι κόβιντ.

Με chatgpt οποιαδήποτε ερώτηση ανάπτυξης είναι έτοιμη απαντημένη στο δευτερόλεπτο.

Μόνο αν κάποιοι καθηγητές ασχοληθούν να κάνουν τα μαθήματα μόνο με πολλαπλής επιλογής που να είναι τόσα πολλά για τον διαθέσιμο χρόνο που να μην προλαβαίνεις να ψάξεις σώζεται κάπως αλλά εκεί την πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν σκοπό να αντιγράψουν.

Σωστές online εξετάσεις γίνονται με κάποια συστήματα που έχουν πανεπιστήμια του εξωτερικού με online από πάντα που εκτός από ανοιχτή κάμερα(κάποια ζητάνε ακόμα να έχεις και το κινητό πίσω με ανοιχτή κάμερα να δείχνει προς εσένα) την ώρα της εξέτασης σου κλειδώνει και δεν αφήνει να ανοίξεις άλλο παράθυρο ή σαιτ στον υπολογιστή πέρα από αυτό της εξέτασης. Και μετά σύγκριση απαντήσεων μεταξύ των φοιτητών για ποσοστά ομοιότητας αυτόματα.

Όπως θα γίνει εδώ δηλαδή όπως ήταν στον κοβιντ και με επιπλέον το chatgpt που δεν υπήρχε τώρα θα είναι αστεία εύκολη η αντιγραφή.

Ουσιαστικά αυτό έχουν να διαλέξουν τα πανεπιστήμια, ακύρωση εξεταστικής ή free pass εξεταστική.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,513 μηνύματα.
Ευτυχώς τα σοβαρά πανεπιστήμια όπως είναι το ΕΚΠΑ αλλά και το ΟΠΑ που είμαι εγώ ξεκινάνε εξ αποστάσεως εξεταστείς αυτήν την εβδομάδα που έρχεται. Στο ΑΠΘ οι καθηγητές βαριούνται να κάνουν μάθημα λογικά και για αυτό δεν κάνουν τις εξετάσεις εξ αποστάσεως συμμετέχοντας στην κατάληψη.
ακριβως αυτο ειναι το βρηκες.
ακομα γελαω στο οτι ειναι σοβαρα πανεπιστημια το ΕΚΠΑ και το ΟΠΑ αλλά οχι το ΑΠΘ.:alljumpy::laugh:
αχ να σαι καλα βρε με εκανες και ενοχλησα τους γειτονες
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.
ακριβως αυτο ειναι το βρηκες.
ακομα γελαω στο οτι ειναι σοβαρα πανεπιστημια το ΕΚΠΑ και το ΟΠΑ αλλά οχι το ΑΠΘ.:alljumpy::laugh:
αχ να σαι καλα βρε με εκανες και ενοχλησα τους γειτονες

Ναι όντως το ΑΠΘ έδειξε για ακόμη μια φορά ποσό σοβαρό πανεπιστήμιο είναι, τόσο καλό όπου μια ομάδα από άπλυτους τεμπέληδες δεν αφήνουν να γίνει η εξεταστική ούτε ηλεκτρονικά :whatever: :whatever:
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,513 μηνύματα.
Καλά όλοι μπορούμε να φανταστούμε ότι σε θεωρητικές σχολές ειδικά εξ αποστάσεως εξετάσεις όπως θα γίνουν θα είναι ανέκδοτο στην πλειοψηφία τους και οχι μόνο λόγω αντιγραφής και καθηγητών που λύνουν επί πληρωμή τα θέματα στο remote που υπήρχε και επι κόβιντ.

Με chatgpt οποιαδήποτε ερώτηση ανάπτυξης είναι έτοιμη απαντημένη στο δευτερόλεπτο.

Μόνο αν κάποιοι καθηγητές ασχοληθούν να κάνουν τα μαθήματα μόνο με πολλαπλής επιλογής που να είναι τόσα πολλά για τον διαθέσιμο χρόνο που να μην προλαβαίνεις να ψάξεις σώζεται κάπως αλλά εκεί την πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν σκοπό να αντιγράψουν.

Σωστές online εξετάσεις γίνονται με κάποια συστήματα που έχουν πανεπιστήμια του εξωτερικού με online από πάντα που εκτός από ανοιχτή κάμερα(κάποια ζητάνε ακόμα να έχεις και το κινητό πίσω με ανοιχτή κάμερα να δείχνει προς εσένα) την ώρα της εξέτασης σου κλειδώνει και δεν αφήνει να ανοίξεις άλλο παράθυρο ή σαιτ στον υπολογιστή πέρα από αυτό της εξέτασης. Και μετά σύγκριση απαντήσεων μεταξύ των φοιτητών για ποσοστά ομοιότητας αυτόματα.

Όπως θα γίνει εδώ δηλαδή όπως ήταν στον κοβιντ και με επιπλέον το chatgpt που δεν υπήρχε τώρα θα είναι αστεία εύκολη η αντιγραφή.

Ουσιαστικά αυτό έχουν να διαλέξουν τα πανεπιστήμια, ακύρωση εξεταστικής ή free pass εξεταστική.
υπαρχει το exam shield οπως οταν δινεις αγγλικα LTE
το οποιο παρακολουθει τον υπολογιστη σου, τις IP συνδεσεις, τι εφαρμογες τρεχεις, τι παραθυρα βλεπεις κλπ, και ταυτοχρονα βιντεοεπιτηρει το χωρο με τουλαχιστον μία καμερα, καταλαβαινοντας πότε κοιτάς σε μέρος που δεν πρέπει πχ για να αντιγραψεις, αν υπαρχει αλλο ατομο στο χωρο κλπ
και προφανως θελεις εποπτες-proctors που να ερμηνευουν τα alarms απο το συστημα και να ελεγχουν οι ιδιοι τον εξεταζομενο οταν υπαρχει κατι διφορουμενο ή υποψια περι αντιγραφης
βεβαια για να στησεις ενα τετοιο παρεμβατικο συστημα με καμερες (τις οποιες θα πρεπει να στησουν οι ιδιοι οι φοιτητες στο χωρο τους) για χιλιαδες φοιτητες και να το οργανωσεις, να το τεσταρεις, να δεις πώς θα επιτρεπεις μεν ο φοιτητης να εχει μπροστα του τετραδιο και να γραφει αλλά να ανιχνευεις σκονακια ή κινητα στις τσεπες με chatgpt κλπ κλπ, ωστε να δεις αν οντως υπαρχει αδιαβλητο και ειναι αποτελεσματικο, θελεις υποδομες, προσωπικο και πολυ χρονο

μελλοντικα ως πλατφορμα θα μπορουσε το υπουργειο και τα πανεπιστημια να στησουν κατι τετοιο για online εξετασεις. Όμως σιγουρα αυτο δε γινεται τωρα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι όντως το ΑΠΘ έδειξε για ακόμη μια φορά ποσό σοβαρό πανεπιστήμιο είναι, τόσο καλό όπου μια ομάδα από άπλυτους τεμπέληδες δεν αφήνουν να γίνει η εξεταστική ούτε ηλεκτρονικά :whatever: :whatever:
οσο το πλειοψηφικο αποτελεσμα της δημοκρατικης ψηφοφοριας το λες "απλυτους τεμπεληδες", τοσο δεν μπορω να σε παρω στα σοβαρα.
Για ποιο λογο ειναι αυτοι οι απλυτοι τεμπεληδες αλλά ας πουμε οχι τα μολις 2 εκατομ που ψηφισαν ΝΔ;
Αν ειναι να σεβεσαι δημοκρατικες ψηφοφοριες, οφειλεις να τις αναγνωρισεις και τις δύο κι ας μην σου αρεσουν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μόνο αν κάποιοι καθηγητές ασχοληθούν να κάνουν τα μαθήματα μόνο με πολλαπλής επιλογής που να είναι τόσα πολλά για τον διαθέσιμο χρόνο που να μην προλαβαίνεις να ψάξεις σώζεται κάπως αλλά εκεί την πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν σκοπό να αντιγράψουν.
αα εχεις μεινει πισω μου φαινεται. Βγαζεις φωτο ή screenshot την οθονη με τα πολλαπλης, το περνας ως pdf, το τρεχεις μεσα απο προγραμμα OCR για να στο κανει κειμενο και βουαλα το πετάς στο chatgpt. Ο,τι πιο ευκολο, ειδικα εφοσον εδω οι χαρακτηρες κειμενου ειναι computer-generated και οχι χειρογραφα, η αναγνωριση κειμενου γινεται τσακ μπαμ με 100% ακριβεια.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.
υπαρχει το exam shield οπως οταν δινεις αγγλικα LTE
το οποιο παρακολουθει τον υπολογιστη σου, τις IP συνδεσεις, τι εφαρμογες τρεχεις, τι παραθυρα βλεπεις κλπ, και ταυτοχρονα βιντεοεπιτηρει το χωρο με τουλαχιστον μία καμερα, καταλαβαινοντας πότε κοιτάς σε μέρος που δεν πρέπει πχ για να αντιγραψεις, αν υπαρχει αλλο ατομο στο χωρο κλπ
και προφανως θελεις εποπτες που να ερμηνευουν τα alarms απο το συστημα και να ελεγχουν οι ιδιοι τον εξεταζομενο οταν υπαρχει κατι διφορουμενο ή υποψια περι αντιγραφης
βεβαια για να στησεις ενα τετοιο παρεμβατικο συστημα με καμερες (τις οποιες θα πρεπει να στησουν οι ιδιοι οι φοιτητες στο χωρο τους) για χιλιαδες φοιτητες και να το οργανωσεις, να το τεσταρεις, να δεις πώς θα επιτρεπεις μεν ο φοιτητης να εχει μπροστα του τετραδιο και να γραφει αλλά να ανιχνευεις σκονακια ή κινητα στις τσεπες με chatgpt κλπ κλπ, ωστε να δεις αν οντως υπαρχει αδιαβλητο και ειναι αποτελεσματικο, θελεις υποδομες, προσωπικο και πολυ χρονο

μελλοντικα ως πλατφορμα θα μπορουσε το υπουργειο και τα πανεπιστημια να στησουν κατι τετοιο για online εξετασεις. Όμως σιγουρα αυτο δε γινεται τωρα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


οσο το πλειοψηφικο αποτελεσμα της δημοκρατικης ψηφοφοριας το λες "απλυτους τεμπεληδες", τοσο δεν μπορω να σε παρω στα σοβαρα.
Για ποιο λογο ειναι αυτοι οι απλυτοι τεμπεληδες αλλά ας πουμε οχι τα μολις 2 εκατομ που ψηφισαν ΝΔ;
Αν ειναι να σεβεσαι δημοκρατικες ψηφοφοριες, οφειλεις να τις αναγνωρισεις και τις δύο κι ας μην σου αρεσουν.

Το ότι συγκρίνεις τις Εθνικές εκλογές με την κατάληψη των αναρχικων είναι αστείο. Από την μια έχεις μια διαδικασία μέσω της οποίας λειτουργεί η Δημοκρατία και γενικά τα σύγχρονα κράτη και από την άλλην έχεις μερικούς τεμπέληδες που έκλεισαν ένα δημόσιο χώρο ο οποίος δεν τους ανήκει μόνο και μόνο για να χαθεί η εξεταστική. Μάλιστα κάθεσαι και διαφημίζεις με μεγάλη χαρά την κατάληψη και των βανδαλισμό δημοσίων χωρών που δεν σου ανήκουν μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζεις, πιθανόν και να ανήκεις I don't know, σε φοιτητική παράταξη. Και επειδή το 41% σου έχει γίνει εφιάλτης και το αναφέρεις συνέχεια και σε κάθε thread να σου θυμίσω ότι στις εθνικές εκλογές του 2023 η συμμετοχή έφτασε στο 61% και 54% αντίστοιχα. Αντίθετα στις φοιτητικές εκλογές αλλά και στις ψηφοφορίες των καταλήψεων η συμμετοχή με το ζόρι φτάνει στο 15%, τα αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών υπάρχουν αναρτημένα άρα μπορείς να δεις το ποσό γραμμένες έχουν οι φοιτητές τις παρατάξεις ενώ στην προχθεσινή ψηφοφορία για την κατάληψη στο ΟΠΑ ψήφισαν 450 άτομα στο σύνολο 4.500++ φοιτητών που έχει το πανεπιστήμιο. Άρα το να μας συγκρίνεις μια διαδικασία μέσω της οποίας λειτουργεί η χώρα με μια διαδικασία κατάληψης / βανδαλισμού δημοσίων χωρών είναι το λιγότερο άτοπο.


Βέβαια ο καθένας στην σημερινή εποχή είναι υπεύθυνος των πράξεων του. Απλά αν το ΑΠΘ και μερικά αλλά πανεπιστήμια δεν δεχθούν να κάνουν εξετάσεις απλά θα χαθεί το εξάμηνο με ότι σημαίνει αυτό την ίδια ώρα που πανεπιστήμια όπως το Εκπα, ΟΠΑ κτλ θα συνεχίζουν κανονικά το ακαδημαϊκό τους έτος. Όλα αυτά για ένα νομοσχέδιο που θα περάσει έτσι και αλλιώς όσες καταλήψεις και αν κάνουν μερικοί αναρχικοί. Λες και πέτυχε ποτέ κάποια κατάληψη για να πετύχει και τώρα, ειδικά με τον τροπο με τον οποίο γίνεται.

End of the story.
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,864 μηνύματα.
Ευτυχώς τα σοβαρά πανεπιστήμια όπως είναι το ΕΚΠΑ αλλά και το ΟΠΑ που είμαι εγώ ξεκινάνε εξ αποστάσεως εξεταστείς αυτήν την εβδομάδα που έρχεται. Στο ΑΠΘ οι καθηγητές βαριούνται να κάνουν μάθημα λογικά και για αυτό δεν κάνουν τις εξετάσεις εξ αποστάσεως συμμετέχοντας στην κατάληψη.
Υπάρχουν φοιτητές με σοβαρά οικονομικά προβλήματα χωρίς υπολογιστή, καινούριο κινητό και απεριόριστο internet. Ακόμα και οικονομικά προβλήματα να μην υπάρχουν σε αρκετούς δεν υπάρχει η υποδομή στο σπίτι τους για σοβαρό Ίντερνετ.

Δεν μπορείς, ως πανεπιστήμιο να απαιτείς δικτυακές εξετάσεις, αν δεν τα εξασφαλίσεις αυτά.

Ένα σοβαρό πανεπιστήμιο θα διέγραφε τους φοιτητές που εμποδίζουν την είσοδο των άλλων φοιτητών στις αίθουσες. Δεν θα εφάρμοζε τις σαχλαμάρες του Πιερρακάκη.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,403 μηνύματα.
Υπάρχουν φοιτητές με σοβαρά οικονομική προβλήματα χωρίς υπολογιστή και απεριόριστο internet. Ακόμα και οικονομικά προβλήματα να μην υπάρχουν σε αρκετούς δεν υπάρχει η υποδομή στο σπίτι τους για σοβαρό Ίντερνετ.

Δεν μπορείς, ως πανεπιστήμιο να απαιτείς δικτυακές, αν δεν τα εξασφαλίσεις αυτά.
Ένα σοβαρό πανεπιστήμιο θα διέγραφε τους φοιτητές που εμποδίζουν την είσοδο των άλλων φοιτητών στις αίθουσες. Δεν θα εφάρμοζε τις σαχλαμάρες του Πιερρακάκη.

Τα περισσότερα πανεπιστήμια εξασφαλίζουν τα office καθώς και το teams σε περίπτωση αδυναμίας για τον σκοπό αυτό. Όσο αφορά την ύπαρξη internet και laptop είναι εξαιρετικά σπάνιο στις ημέρες μας κάποιος να μην έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ακόμα και αν ανήκει στα χαμηλά οικονομικά στρώματα. Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό μπορεί να δώσει τα μαθήματα από κάποιο internet Cafe είτε από το σπίτι κάποιου συγγενή.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,937 μηνύματα.
Και θα αναγκαστούμε να δείχνουμε πάσο στη κάμερα για να εξεταστούμε επειδή τα ζωντόβολα που κυβερνούν αυτό το τόπο δεν παίρνουν πίσω ένα άχρηστο και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο.

Αυτή (ελπίζω) είναι η τελευταία εξεταστική μου πριν το πτυχίο και ελπίζω και η τελευταία γενικά.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top