Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.192 μηνύματα.

10-08-25

20:33
Τα είπες όλα, Αμαρελια.
Τεράστιο respect από μένα
*πλακίτσα*
Μήτσος10
Διάσημο μέλος
Ο Μήτσος10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 2.824 μηνύματα.

10-08-25

21:02
Έχω να κοιμηθώ 40 ώρες, τις 15 απ' τις οποίες είμαι σε καραβι
Κατά δεύτερον είμαι γκαβός, πέρα απ' τις 40 ώρες, γενικά
ΣΧΩΡΑΤΕ ΜΕ
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.794 μηνύματα.

10-08-25

23:58
Οταν παραφυλά, καλά είναι.
Όταν πλέον δεν μπορείς να δραπετεύσεις από αυτή, ειναι το ζόρι.
Όταν πλέον δεν μπορείς να δραπετεύσεις από αυτή, ειναι το ζόρι.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.127 μηνύματα.

13-08-25

08:36
Έχεις πέσει και εσύ στην παγίδα της παραπληροφορησης ...Αυτό που δε μπορεί να γίνει κατανοητό είναι πως ένας καταθλιπτικός άνθρωπος δεν είναι απλά ένας θλιμμένος άνθρωπος ο οποίος απλά έτυχε να μην έχει διάθεση. Ένας άνθρωπος με κατάθλιψη νιώθει κενός. Κάτι εντελώς διαφορετικό από το να είναι απλά κάποιος στεναχωρημένος. Νιώθεις πως τίποτε δεν έχει νόημα, από το να σηκωθείς από το κρεβάτι μέχρι να εκτελέσεις βασικές ανάγκες όπως το μπάνιο ή το βούρτσισμα των δοντιών. Νιώθεις πως δεν ανήκεις κάπου και ότι είσαι βάρος στους αγαπημένους σου, μιας και εσύ δε βρίσκεις νόημα και τους βαραίνεις όλους. Οπότε όχι, το να λες σε έναν άνθρωπο που δε μπορεί καλά καλά να σηκωθεί από το κρεβάτι του "πήγαινε βόλτα και θα περάσει" δεν είναι λύση. Ας μπούμε μια φορά στη θέση του άλλου και ας καταλάβουμε ότι καμιά φορά και οι ψυχιατρικές διαταραχές χρειάζονται πέραν της ψυχοθεραπείας και φαρμακευτική φροντίδα.
Ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζεται ένας άνθρωπος στην ολοτητα του καταθλιπτικός..
Αν το κάνει έχει χάσει το παιχνίδι..
Ένα κομμάτι του εαυτού είναι καταθλιπτικό..
Ένα κομμάτι του εγώ του !
Το εγώ μας απαρτίζεται από πολλά κομμάτια.
Αν ένας άνθρωπος αυτοπροσδιοριστει στην ολοτητα του καταθλιπτικος ειναι σαν να ξέχνα τα υπόλοιπα κομμάτια του και παρασύρεσαι σε όλα αυτά που ανέφερες...
Αν όντως συντρέχει και ιατρικη ένδειξη της κατάθλιψης τότε ακόμα χειρότερα αν δεν λάβει αγωγή...
Ένα μονκ κομμάτι του εαυτού μας είναι και αυτό έχει σκοτεινιασει την ζωη .
Αυτό πρέπει να βρεις και με την βοήθεια των υπολοίπων στοιχείων του " εγώ " σου θα σε βοηθήσει να βγεις ..
Η κατάθλιψη είναι δώρο!
Αρκεί να αφήσεις και τα υπόλοιπα κομμάτια σου να βγουν στην επιφάνεια και να σου δείξουν σε ποιο βίωμα έχεις κλειδώσει την ολοτητα σου !!!
Αν όμως εσύ επιλέγεις να παραμένεις σε όλο αυτό είναι γιατί αρνείσαι να πάρεις φαρμακευτική αγωγή και να δουλέψεις με τον εαυτό σου στην ολοτητα του ....
Δώρο είναι, ανεκτίμητο αρκεί να την αποδεχτείς και να μάθεις από αυτή ..
Η ευτυχία μας είναι μέσα μας...
ultraviolence
Συντονιστής
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15.772 μηνύματα.

13-08-25

08:57
Η κατάθλιψη είναι δώρο!
Δώρο; Σοβαρά τώρα; Εγω που τραβιεμαι κοντά μια δεκαετία τώρα γιατί δεν το βλέπω καθόλου σαν δώρο; Εμπόδιο είναι, στα πάντα. Οχι αήττητο αλλά σίγουρα εμπόδιο. Οχι να το παρουσιάζουμε και ως δώρο, κάπου έλεος δηλαδή!
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.469 μηνύματα.

13-08-25

09:09
Είναι κάτι αντίστοιχο, με το να χάσει κάποιος το παιδί του και να του πει κάποιος άλλος "το αγαπούσε ο Θεός και το πήρε μαζί του..."...Δώρο; Σοβαρά τώρα; Εγω που τραβιεμαι κοντά μια δεκαετία τώρα γιατί δεν το βλέπω καθόλου σαν δώρο; Εμπόδιο είναι, στα πάντα. Οχι αήττητο αλλά σίγουρα εμπόδιο. Οχι να το παρουσιάζουμε και ως δώρο, κάπου έλεος δηλαδή!
Δεν ξέρουμε τί λέμε, γενικότερα. Πότε και πώς...
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.127 μηνύματα.

13-08-25

09:17
Δώρο είναι ΑΝ δουλέψεις μαζί της ...Δώρο; Σοβαρά τώρα; Εγω που τραβιεμαι κοντά μια δεκαετία τώρα γιατί δεν το βλέπω καθόλου σαν δώρο; Εμπόδιο είναι, στα πάντα. Οχι αήττητο αλλά σίγουρα εμπόδιο. Οχι να το παρουσιάζουμε και ως δώρο, κάπου έλεος δηλαδή!
Δεν τα λέω μόνο εγώ υπάρχουν έρευνες γι αυτό!
Διάβασε σε παρακαλώ κείμενα γραμμένα από ψυχίατρος και μετά από επίσημες έρευνες!!
Λυπάμαι για όλο αυτό που περνάς κάποτε ήμουν στη θέση σου ...
Και τώρα δηλαδή εφόσον το καταθλιπτικό κομμάτι μας πότε δεν μπορεί να ξεριζωθει ..
Αρκεί να μάθουμε όμως και να το αποδεχτούμε αλλά και να δουλέψουμε παράλληλα και τα υπόλοιπα κομμάτια μας ..
Δεν είμαστε μόνο ένα "εγώ "
Εύχομαι κάποια στιγμή να απολαύσεις τα "δώρα " που είναι η ταπείνωση ,η συγχώρεση και η ευγνωμοσύνη!!
Αν αυτά δεν είναι "δωρα" στην ζωή σου τότε τι είναι;
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.778 μηνύματα.

13-08-25

09:32
Η κατάθλιψη είναι δώρο!
Αρκεί να αφήσεις και τα υπόλοιπα κομμάτια σου να βγουν στην επιφάνεια και να σου δείξουν σε ποιο βίωμα έχεις κλειδώσει την ολοτητα σου !!!
Λίγο ντροπή δεν βλάπτει όμως. Δώρο μια ψυχική ασθένεια η οποία έχει οδηγήσει αμέτρητους ανθρώπους στην αυτοκτονία;; Πάμε καλά;;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Είναι κάτι αντίστοιχο, με το να χάσει κάποιος το παιδί του και να του πει κάποιος άλλος "το αγαπούσε ο Θεός και το πήρε μαζί του..."...
Δεν ξέρουμε τί λέμε, γενικότερα. Πότε και πώς...
Στο τέλος θα ακούσουμε ότι και ο καρκίνος είναι δώρο. Έλεος.

13-08-25

09:39
Αρκετά άσχημη διατύπωση, νομίζω.Η κατάθλιψη είναι δώρο!
Αν όμως εσύ επιλέγεις να παραμένεις σε όλο αυτό είναι γιατί αρνείσαι να πάρεις φαρμακευτική αγωγή και να δουλέψεις με τον εαυτό σου στην ολοτητα του ....
Δεν είναι δώρο το να μην βρίσκεις καμία χαρά και νόημα στην ύπαρξή σου, να είσαι μέσα στην ματαιότητα.
Δεν είναι δώρο το να χρειάζεται να καταβάλεις απίστευτη προσπάθεια μόνο για τα βασικά, το να απαιτεί κόπο μέχρι και το να αλλάξεις ρούχα ή να πλύνεις τα δόντια σου, το να κάθεσαι κάτω όταν κάνεις μπάνιο γιατί πολύ απλά δεν έχεις άλλες αντοχές ούτε για να σταθείς.
Δεν είναι δώρο να τρέχεις σε ειδικούς, να παίρνεις φάρμακα, να βλέπεις πως δεν έχουν το αποτέλεσμα που περίμενες και να απογοητεύεσαι όλο και περισσότερο για τον χρόνο που χάνεις από την ζωή σου.
Καλό είναι να προσέχουμε πώς διατυπώνουμε κάποια πράγματα.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος

13-08-25

09:39
Σε παρακαλώ όταν μιλάμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μην απομονώνεις κείμενα και παρερμηνευεις καταστάσεις βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα...Λίγο ντροπή δεν βλάπτει όμως. Δώρο μια ψυχική ασθένεια η οποία έχει οδηγήσει αμέτρητους ανθρώπους στην αυτοκτονία;; Πάμε καλά;;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ξαναβάζω τον επίλογο...Ίσως αντιληφθείς την ουσία.
Εύχομαι κάποια στιγμή να απολαύσεις τα "δώρα " που είναι η ταπείνωση ,η συγχώρεση και η ευγνωμοσύνη!!
Αν αυτά δεν είναι "δωρα" στην ζωή σου τότε τι είναι;
Ο καθένας ότι θέλει κρατάει !Επιλογή του !!
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.093 μηνύματα.

13-08-25

09:41
Ανυπομονώ να δω αποδείξεις τότε μέσω παράθεσης άρθρου με τίτλο όπως "Depression; a misunderstood gift" ή "Depression; a gift you should actually embrace".Δώρο είναι ΑΝ δουλέψεις μαζί της ...
Δεν τα λέω μόνο εγώ υπάρχουν έρευνες γι αυτό!
Διάβασε σε παρακαλώ κείμενα γραμμένα από ψυχίατρος και μετά από επίσημες έρευνες!!
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.778 μηνύματα.

13-08-25

09:43
Σε παρακαλώ όταν μιλάμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μην απομονώνεις κείμενα και παρερμηνευεις καταστάσεις βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα...
Ξαναβάζω τον επίλογο...Ίσως αντιληφθείς την ουσία.
Ο καθένας ότι θέλει κρατάει !Επιλογή του !!
Μα ο τρόπος που το διατύπωσες είναι εντελώς λάθος, όλοι αυτό λέμε. Καμία ασθένεια (ψυχική ή παθολογική) δεν είναι δώρο, ακόμα και αν στο τέλος μας κάνει πιο δυνατούς ανθρώπους.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος

13-08-25

09:45
Δεν ειναι λάθος όταν κρατήσεις τον επίλογο και σκεφτείς λίγο παραπάνω...Μα ο τρόπος που το διατύπωσες είναι εντελώς λάθος, όλοι αυτό λέμε. Καμία ασθένεια (ψυχική ή παθολογική) δεν είναι δώρο, ακόμα και αν στο τέλος μας κάνει πιο δυνατούς ανθρώπους.
Συνήθως αγαπημένε σε μια κατάσταση κρίνουμε με βάση το συναίσθημα μας και την προκατάληψη...
Ελπίζω τώρα να έγινα πιο κατανοητή!!
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

13-08-25

09:46
Δεν ενδιαφέρει, Φώτη, ο πόνος τού άλλου...Ενδιαφέρει το μπλα μπλα...Λίγο ντροπή δεν βλάπτει όμως. Δώρο μια ψυχική ασθένεια η οποία έχει οδηγήσει αμέτρητους ανθρώπους στην αυτοκτονία;; Πάμε καλά;;
Στο τέλος θα ακούσουμε ότι και ο καρκίνος είναι δώρο. Έλεος.
Γι' αυτό είπα και ότι δεν ξέρουμε τί λέμε, πότε και πώς...
Όπως δεν πας στο γονιό, να του πεις ότι "πήρε το παιδί του ο Θεός", έτσι δεν πας και στον "άρρωστο" να πεις "δώρο αυτό που έχεις..."...
Κολάζεται και ο άλλος έτσι και δε θα φταίει αν πει "να βράσω και το θεό σου κι εσένα μαζί..."...
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος

13-08-25

09:47
Αυτό και το κλείνω ...απλή αναζήτηση!Ανυπομονώ να δω αποδείξεις τότε μέσω παράθεσης άρθρου με τίτλο όπως "Depression; a misunderstood gift" ή "Depression; a gift you should actually embrace".
Αν δεν έχεις κάνει ψυχοθεραπεία καταλαβαίνω ότι κλωτσάει λίγο, αλλά έχει αλληγορική σημασία!!!
"Δώρα " βαλτα στη ζωή σου και θα δεις πόσο τυχερή θα νιώθεις όταν γύρω σου όλοι κατασπαραζονται και εσύ απλά κρατάς την ηρεμία σου !!!
Ο όρος "τα δώρα της κατάθλιψης" είναι μια μεταφορική έκφραση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις πιθανές θετικές επιδράσεις ή μαθήματα που μπορεί να προκύψουν από την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Δεν πρόκειται για πραγματικά δώρα, αλλά για αλλαγές στη σκέψη, τη συμπεριφορά και την οπτική της ζωής που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της εμπειρίας με την κατάθλιψη.
Ενώ η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή ψυχική διαταραχή που απαιτεί θεραπεία, ορισμένοι άνθρωποι αναφέρουν ότι η εμπειρία αυτή τους βοήθησε να αναπτύξουν:
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά τα "δώρα" δεν είναι εγγυημένα και δεν αναιρούν την ανάγκη για θεραπεία. Ωστόσο, η κατανόηση της πιθανότητας θετικών επιπτώσεων μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και στην ανάπτυξη μιας πιο θετικής οπτικής για τη ζωή.
- Ενσυναίσθηση:
Η κατάθλιψη μπορεί να δώσει την ικανότητα να κατανοήσουν καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων και να αναπτύξουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση για όσους υποφέρουν.- Αυτογνωσία:
Η προσπάθεια κατανόησης και διαχείρισης της κατάθλιψης μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη αυτογνωσία, αναγνωρίζοντας τις δικές τους ανάγκες και όρια.- Εκτίμηση της ζωής:
Η αντιμετώπιση της κατάθλιψης μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να εκτιμούν περισσότερο τις μικρές χαρές της ζωής και να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο.- Ανθεκτικότητα:
Η αντιμετώπιση της κατάθλιψης μπορεί να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίζουν μελλοντικές δυσκολίες.- Αλλαγή προτεραιοτήτων:
Η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση των προτεραιοτήτων και να δώσει έμφαση σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία στη ζωή.
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.093 μηνύματα.

13-08-25

10:06
Ναι, ξέρεις όμως τι;
Όλο το κείμενο είναι βασισμένο σε αν. Αν κάνεις αυτό, μπορεί να γίνει εκείνο γιατί ορισμένοι κάποιοι το είδαν κάπως αλλιώς.
Πώς να στο πω. Μου φαίνεται πολύ αόριστο, πρώτον αυτό, και δεύτερον, εξακολουθεί να παραμένει λανθασμένος ο τρόπος έκφρασης. Όντως μπορεί και να το είπες εντελώς καλοπροαίρετα, αλλά εε, δεν είναι λίγο κάπως τώρα; Δώρο; Η κατάθλιψη;
Με τίποτα. Επόμενο είναι ότι θα προκαλέσει, γιατί αν ρωτήσουμε τον οποιονδήποτε που υποφέρει από αυτή, σίγουρα θα προτιμούσε να μην έχει "ευλογηθεί" με αυτό το δώρο.
Τώρα το αν θα μάθει κάποια από τα πράγματα που είπες, είναι άλλο και δεν έχει τόση σημασία μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό που ενδιαφέρει κάποιον είναι πρωτίστως πώς θα το ξεπεράσει. Το αν θα καταλήξει πχ να είναι πιο ευγνώμων ή να νιώθει πιο δυνατός, είναι κάτι που ίσως το πει αφού ξεπεράσει την ασθένεια και απλώς επειδή θέλει να ακουστεί θετικός. Τα ακούω και λίγο βερεσέ δηλαδή τέτοια λόγια, με όλο το σεβασμό, γιατί αν ήταν κάποιος τόσο θετικός εξαρχής, δεν ξέρω αν θα κατέληγε να υποφέρει από κατάθλιψη.
Όλο το κείμενο είναι βασισμένο σε αν. Αν κάνεις αυτό, μπορεί να γίνει εκείνο γιατί ορισμένοι κάποιοι το είδαν κάπως αλλιώς.
Πώς να στο πω. Μου φαίνεται πολύ αόριστο, πρώτον αυτό, και δεύτερον, εξακολουθεί να παραμένει λανθασμένος ο τρόπος έκφρασης. Όντως μπορεί και να το είπες εντελώς καλοπροαίρετα, αλλά εε, δεν είναι λίγο κάπως τώρα; Δώρο; Η κατάθλιψη;

Τώρα το αν θα μάθει κάποια από τα πράγματα που είπες, είναι άλλο και δεν έχει τόση σημασία μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό που ενδιαφέρει κάποιον είναι πρωτίστως πώς θα το ξεπεράσει. Το αν θα καταλήξει πχ να είναι πιο ευγνώμων ή να νιώθει πιο δυνατός, είναι κάτι που ίσως το πει αφού ξεπεράσει την ασθένεια και απλώς επειδή θέλει να ακουστεί θετικός. Τα ακούω και λίγο βερεσέ δηλαδή τέτοια λόγια, με όλο το σεβασμό, γιατί αν ήταν κάποιος τόσο θετικός εξαρχής, δεν ξέρω αν θα κατέληγε να υποφέρει από κατάθλιψη.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος

13-08-25

10:20
Δεν θα ρωτήσεις τον οποιοδήποτε καλή μου ! Θα ρωτήσεις εμένα ή τον κάθε εμένα που το γράφει!!
Ανταμς ,Νικο Μαρια ; τι εννοείς;
ΑΝ γινόταν όλο αυτό χωρίς να απομονώνεις φράσεις και να βάζεις μπροστά το δικό σου συναίσθημα τίποτα δεν θα παρερμηνευεται!!!
Πέραν αυτού σε καταλαβαίνω γι αυτό είμαι εδώ και σου εξηγώ,από εκεί και πέρα ο καθένας κρατάει ότι θέλει δεν έχω θέμα και ούτε θα ενδοβαλω τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων
Έπειτα να πω και κάτι άλλο!
Η κατάθλιψη δεν ξεπερνιέται στο βαθμό ότι εξαφανίζεται!
Το καταθλιπτικό σου κομμάτι ειναι εκεί και έχει να κάνει με γονίδιο βίωμα ή όλα αυτά που ξέρουμε.
Μαθαίνεις, διαχειριζεσαι αυτό το κομμάτι σου ώστε να μην αυτοπροσδιοριζει την ολοτητα σου ...
Είπε κανείς ότι είναι εύκολο;
Όχι !
Είπε κανείς ότι μπορείς χωρίς χάπια;
Οχι!
Μίλησε κανείς για αυτοκτονία;
Όχι!
Όλα αυτά που αναφέρονται είναι άτοπα όταν κρατάς την ουσία του κειμένου !
Καλημέρα μας!!
Ανταμς ,Νικο Μαρια ; τι εννοείς;
ΑΝ γινόταν όλο αυτό χωρίς να απομονώνεις φράσεις και να βάζεις μπροστά το δικό σου συναίσθημα τίποτα δεν θα παρερμηνευεται!!!
Πέραν αυτού σε καταλαβαίνω γι αυτό είμαι εδώ και σου εξηγώ,από εκεί και πέρα ο καθένας κρατάει ότι θέλει δεν έχω θέμα και ούτε θα ενδοβαλω τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων

Έπειτα να πω και κάτι άλλο!
Η κατάθλιψη δεν ξεπερνιέται στο βαθμό ότι εξαφανίζεται!
Το καταθλιπτικό σου κομμάτι ειναι εκεί και έχει να κάνει με γονίδιο βίωμα ή όλα αυτά που ξέρουμε.
Μαθαίνεις, διαχειριζεσαι αυτό το κομμάτι σου ώστε να μην αυτοπροσδιοριζει την ολοτητα σου ...
Είπε κανείς ότι είναι εύκολο;
Όχι !
Είπε κανείς ότι μπορείς χωρίς χάπια;
Οχι!
Μίλησε κανείς για αυτοκτονία;
Όχι!
Όλα αυτά που αναφέρονται είναι άτοπα όταν κρατάς την ουσία του κειμένου !
Καλημέρα μας!!
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.267 μηνύματα.

13-08-25

10:20
Δεν ειναι λάθος όταν κρατήσεις τον επίλογο και σκεφτείς λίγο παραπάνω...
Συνήθως αγαπημένε σε μια κατάσταση κρίνουμε με βάση το συναίσθημα μας και την προκατάληψη...
Ελπίζω τώρα να έγινα πιο κατανοητή!!
Μην ανησυχείς, έγινε κατανοητή η μαλακια σου με την πρώτη, δεν χρειάζονταν οι επεξηγήσεις.

13-08-25

10:39
Πάμε πάλι :
Το πρόβλημα σε αυτό που έγραψες δεν ήταν το γενικό νόημα "οι τραυματικές καταστάσεις μερικές φορές μας κάνουν πιο δυνατούς", αλλά η διατύπωση και αυτό που σου εξήγησε η Κέιτ, ότι άλλο να αναζητάμε τα ελάχιστα θετικά στα οποία ίσως συνέβαλλε ως έναν βαθμό μια κατάσταση η οποία ανήκει πλέον στο παρελθόν, ώστε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να νιώσει καλύτερα, και άλλο να τα παρουσιάζουμε ως κάτι που θα ωφελήσει την ζωή μας.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

13-08-25

10:49
Μα όλοι παρερμηνεύσαμε ; Δεν ήμασταν ένας και δυο που είπαμε για λάθος διατύπωση...ΑΝ γινόταν όλο αυτό χωρίς να απομονώνεις φράσεις και να βάζεις μπροστά το δικό σου συναίσθημα τίποτα δεν θα παρερμηνευεται!!!
Δε λέγονται κάποια πράγματα έτσι...Και όποιον πάρει ο χάρος. Και οι μετέπειτα αναλύσεις επί αναλύσεων πουθενά δεν ωφελούν. Ειδικά σαν επαναλαμβάνουν μια απ΄ τα ίδια και δε γίνεται μια προσπάθεια, έστω, να διορθωθεί ό,τι διορθώνεται, τέλος πάντων.
Κι εσύ που ασχολείσαι (κατά τα λεγόμενά σου...), με ψυχοθεραπείες, συνεδρίες, ψυχολόγους κ.λπ. (και ό,τι άλλο, δεν ξέρω...), θα έπρεπε να ξέρεις ότι είναι πολύ λάθος αντιμετώπιση η...άμυνα...
Αντί να πεις "ναι, είπα μαλακία, χωρίς να το πολυσκεφτώ και χωρίς να μπω στη διαδικασία να διατυπώσω με πιο σωστό (και ανεκτό...) τρόπο αυτό που ήθελα να πω...", μπαίνεις σε φάση άμυνας και το γυρίζεις στους άλλους...
Μια απλή παραδοχή αρκεί. Συνάδει και με την ηλικία μας, αν το καλοσκεφτείς. Δεν είναι ντροπή. "Δύναμη" είναι...Και πρέπει να την βρεις, για να σταματήσεις, επιτέλους, να λες την τελευταία πρώτη, κάθε φορά που συμβαίνουν αυτά...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 131 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Scandal
- taketrance
- giorgos5002
- Memetchi
- giannhs2001
- charmander
- fockos
- American Economist
- Kate1914
- Reader
- Paragontas7000
- camil
- Ωρορα
- Libertus
- fourkaki
- iew
- Drscientist
- Entropy24
- Joji
- Wonderkid
- Unboxholics
- Giannismsn
- Μήτσος10
- GeorgePap2003
- Κλημεντίνη
- bibliofagos
- Eleni123-
- eukleidhs1821
- Pyotr_Krasnov
- Searching
- Giorgkalo
- rafaela11
- Advocatus diaboli
- Εριφύλη
- johnsala
- jellojina
- chester20080
- J.Cameron
- Jack of Spades
- AggelikiGr
- A350
- synthnightingale
- p************.gr
- Βρεγμένη γάτα
- tsoufis1989
- User2350
- Forgetit
- naturale
- Hased Babis
- touvlo
- Γατέχων
- Fernando_A
- ggl
- rosemary
- Viedo
- Meow
- Pessimist
- Ariana2018
- Αλκης Κ.
- Helen93
- Loozen
- parnam
- baizer
- iminspain
- hirasawayui
- MarcoReus
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.