Το "μπορούν να πάνε προς τα κάτω" σημαίνει ότι μου δίνουν την δυνατότητα να αρνηθώ αν με ρωτήσουν. Είτε έχω σοβαρό λόγο (να μην χάσω λεωφορείο, τρένο, διαστημόπλοιο), είτε απλά γιατί βαριέμαι να περιμένω να έρθει η αποσκευή μου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα GoLight εισιτήρια πέραν των χαμηλών τιμών τους, έχουν και το πλεονέκτημα ότι άπαξ και βγήκες από το αεροπλάνο μπορείς να πας κατευθείαν στην έξοδο. Αλλιώς ας αλλάξουν τους όρους και ας πουν π.χ. ότι οι 15 τελευταίοι θα στέλνουν βαλίτσες κάτω αν είναι φίσκα η πτήση. Και μετά ας κάνει ο καθένας τα κουμάντα του, μπορεί να αγοράζουν και περισσότεροι τα priority seats της Ryanair και να έχουν τελικά και έξτρα κέρδος από αυτό.
Την καθυστέρηση την συνδύασα με το γεγονός ότι είχα ήδη εξαντλήσει το έξτρα χρονικό περιθώριο για να απαντήσω και θετικά στο να μου κατεβάσουν βαλίτσα. Ναι δεν φταίει η Aegean, η Ryan, η EasyJet ούτε το προσωπικό τους, φταίει η διαχείριση των πτήσεων από το αεροδρόμιο ή οι καιρικές συνθήκες ή ενίοτε και κάποιος επιβάτης που ξεχνιέται με τις ώρες στα μαγαζιά και τον φωνάζουν 42 φορές από τα μεγάφωνα. Όμως όταν ξεκινάς με 1,5 ώρα καθυστέρηση την επιβίβαση και ξινίζεις επειδή ένας (ή περισσότεροι) από τους επιβάτες σου θέλει για συγκεκριμένο λόγο να αφήσει την βαλίτσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, δεν είναι ακριβώς τα δίκια με το μέρος σου και το λες και οριακά αγένεια.
Πού την είδες την ταλαιπωρία του προσωπικού; Αν το αεροσκάφος έχει προδιαγραφές να πετάξει με 100 χειραποσκευές στην καμπίνα και βάσει των εισιτηρίων που διαθέτει η εταιρία δέχεται 130, δεν ταλαιπωρείται το προσωπικό αλλά οι επιβάτες που θα περάσουν ακόμα πιο στριμωγμένα κάποιες ώρες.