[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Αγαπητέ φίλε
Όπως είδες τάσσομαι υπέρ του αγώνος των αγροτών(διότι όπως σε κάθε επάγγελμα δεν υπάρχουν μόνο οι "τσιφλικάδες" αλλά και αυτοί που ζουν με το μεροκάματό τους)επειδή θεωρώ πως τα μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν από την κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους είναι "δυσβάστακτα".Αυτό ακριβώς ανέφερα άλλωστε σε όλες μου τις τοποθετήσεις. Στηρίζω την προσπάθεια του συγκεκριμένου "εργατικού σωματείου" όσον αφορά τα κίνητρα και τους σκοπούς του.Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την στέρηση του δικαιώματος του απλού πολίτη στην ελεύθερη μετακίνηση και την συνεχή "παρακώλυση" του οδικού δικτύου.

Αγαπάτε αλλήλους και τέτοια ε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Τα τρακτέρ κατέβηκαν Αθήνα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
το πρόβλημα με τους αγρότες είναι οτι υπάρχουν πάρα πολλοί ενω οι διαθέσιμες εκτάσεις είναι λίγες
δλδ δεν γίνεται να μπορείς να ζήσεις με 10 και 20 στρέμματα. είναι απλά αδύνατο
για να βγάλεις χρήματα απο τον αγροτικό τομέα θα πρέπει να έχεις πάνω απο 100 στρέμματα αλλιώς φυτοζωείς
και η γεωργία έχει μάθει να εξαρτάται απο τις επιδοτήσεις.
Μπορείς να έχεις και 1500 στρέμματα και να μη βγάλεις απολύτως τίποτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παραγωγή σιταριού της σεζόν που μας πέρασε στη Θεσσαλία που είχε απλά μηδαμινό κέρδος, κυρίως λόγο του αυξημένου κόστους παραγωγής και έπειτα της χαμηλής τιμής πώλησης του. Ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν αυτά που πρόκειται να περάσει η κυβέρνηση, πιθανόν φέτος να μην ασχοληθεί κάνεις με την παραγωγή σιταριού.
όταν ο άλλος παίρνει 12000 ευρω το χρόνο επιδότηση θα μάθει να ζεί μόνο με αυτήν.
Αν και υπάρχουν περιπτώσεις καταχρήσεων (και μέσα στα αιτήματα των αγροτών είναι και η διευθέτηση του θέματος), αυτή είναι μια πολύ κακή καραμέλα που ο εξω-αγροτικός κόσμος συνεχίζει να μασάει. Καταρχήν, υπάρχουν δύο ειδών επιδοτήσεις, οι επιδοτήσεις εκσυγχρονισμού μηχανημάτων κτλ και οι άλλες της παραγωγής. Οι πρώτες ήταν και οι κύριες απάτες με τις λεγόμενες Cayenne ένα φαινόμενο που μάλλον είναι παραφουσκωμένο. Ναι, προφανώς υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και θα έπρεπε να προωθηθούν δικαστικές διαδικασίες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Εδώ και πολλά χρόνια όμως τέτοιες επιδοτήσεις δεν υπάρχουν (ή τουλάχιστον έχουν αλλάξει κριτήρια/διαδικασίες), οπότε εν μέρη μας αφήνουν αδιάφορους.
Πάμε τώρα στις παραγωγικές επιδοτήσεις. Το νόημα αυτών των επιδοτήσεων είναι πως κάποιες καλλιέργειες (δεν επιδοτούνται όλες) με τις σημερινές τιμές είναι απλά ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ, άρα χωρίς αυτές δεν έχει νόημα κάποιος να ασχοληθεί επαγγελματικά. Υπάρχουν και κάποιες άλλες για την προώθηση νέων καλλιεργειών ή περιβαλλοντικής προστασίας, μικρές σε αριθμό και ως επί των πλείστων αδιάφορες. Επομένως, στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν δύο λύσεις. Η μία είναι αυτή που εφαρμόζετε σήμερα, δηλαδή η χρηματική επιδότηση των αγροτών. Η άλλη, αν καταργηθεί ή μειωθεί η επιδότηση, είναι απλά η αύξηση της τιμής πώλησης των αγροτών προϊόντων. Τι σημαίνει αυτό; Απλό, είναι, όλα τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΨΩΝΙΑ. Επίσης οι εξαγωγές θα μειωθούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της χώρας. Πέραν επίσης της διατροφής υπάρχουν και άλλα προϊόντα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αγροτιά, όπως ρούχα και φαρμακευτικά προϊόντα. Επιβαρύνοντας λοιπόν τους αγρότες επιβαρύνεται άμεσα και ο κάθε απλός πολίτης. Και το καλύτερο; Οι επιδοτήσεις κατά κύριο λόγο έρχονται από την ΕΕ, άρα το βάρος δεν πέφτει τόσο σε εμάς, ενώ σε περίπτωση αύξησης τιμής των προϊόντων επιβαρυνόμαστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΜΕΙΣ.
Μάγκες, καταλάβετε και το άλλο. Στην οικονομική κρίση που ζούμε, στη περίπτωση πλήρης κατάρρευσης, οι αγρότες και ούτε ευρώ να μην βγάζουν, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ. Ο κλασικός δημόσιος υπάλληλος που δεν έχει δουλέψει ποτέ του και ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα που τρώει το αγγούρι (και απ' ό,τι φαίνεται θα χαρεί να το φάει και ο αγρότης) θα κάνουν τσι****κια για δύο κλούβια αυγά.
Καταλήγοντας, θέλω να τονίσω ότι το point μου δεν είναι πως ο αγώνας των αγροτών είναι πιο δίκαιος ή πιο αναγκαίος/σημαντικός, αλλά πως στις αναταραχές που βλέπουμε και φουντώνουν μέρα τη μέρα πρέπει να είμαστε μαζί & ενωμένοι και όχι να πετάμε το μπαλάκι ο ένας στην φάρα του αλλουνού κοιτώντας μόνο την πάρτη μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

wannabeconomist

Νεοφερμένος

Ο wannabeconomist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Αγαπητέ φίλε

Όταν μιλάς με ένα άλλο άτομο, δεν γράφεις έκθεση ιδεών. Το όλο νόημα του διαλόγου είναι πως διαβάζεις τα επιχειρήματα του άλλου, τα κατανοείς, αν έχεις απορίες τις ρωτάς και στη συνέχεια τα ασπάζεσαι αν συμφωνείς, ή προσπαθείς να τα καταρρίψεις αν δεν συμφωνείς, παραθέτοντας τα δικά σου επιχειρήματα.

Αγαπητέ φίλε,
Σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου περί ύπαρξης παραγράφων την οποία και θα τηρήσω καθώς τα λεγόμενα μου δεν γίνονται εύκολα κατανοητά:P

Στην αρχική μου τοποθέτηση,εάν διαβάστηκε με ψυχραιμία ,εξάγεται το συμπέρασμα ότι αντιτίθεμαι στα αγροτικά μπλόκα τα οποία "ταλανίζουν" τον πολίτη στην καθημερινή του ζωή.Τονίστηκε η "σκληρότητα" των μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο για τους αγρότες όσο και για τον δημόσιο τομέα(συγκεκριμένα ανέφερα τον εκπαιδευτικό κλάδο ο οποίος τα έχει "γευτεί" εδώ και πέντε χρόνια) επεξηγώντας επίσης πως δεν πρέπει να είμαστε της άποψης:αφού πληρώνω εγώ πρέπει να πληρώσει και ο άλλος.Εάν συνεχιστεί η ανάγνωση ,διευκρινίζεται η δίκαιη αντίδρασή τους στα βάναυσα μέτρα με την αναφορά πως καλώς πράττουν και διαμαρτύρονται εάν νομίζουν ότι αδικούνται.Η επικέντρωση και εστίαση της τοποθέτησης έγκειται στο ότι κανένας αγρότης δεν μπορεί να στερεί από τον συνάνθρωπο το κοινωνικό αγαθό που ονομάζεται δρόμος .Το όλο θέμα στο οποίο αναφέρθηκα συνεπώς σχετίζεται με την παρακώλυση του οδικού δικτύου,την καταπόνηση των Ελλήνων οδηγών που δεν ευθύνονται και την κατάλυση του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης.

Οι απαντήσεις σου περί των δημοσίων υπαλλήλων που "καλά θα κάνουν να το βουλώσουν",του φασιστικού κράτους που πρέπει να συρρικνωθεί,"της χούφτας ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται κυβέρνηση",της μειωμένης διανοητικής ικανότητας των εκπαιδευτικών που δεν "κατέχουν" τα στοιχειώδη,της "χυδαιότητας" των δημόσιων ιατρικών υπηρεσιών και της θετικής σου στάσης προς τον ιδιωτικό τομέα μήπως καταδεικνύουν ακριβώς τον όρο ''διάλογος λαγουδάκι'' που ανέφερες;Παρουσίασα την άποψη μου για τα αγροτικά μπλόκα και έλαβα ως απάντηση τα παραπάνω.Ανέφερα μάλιστα την προσπάθεια να μετατεθεί το θέμα αλλού με σκοπό να αναχθεί σε ιδεολογική συζήτηση(αποτελμάτωση του κράτους).Τα επιχειρήματα που προτάσσεις ο ίδιος και δεν αναφέρονται στην αυτή καθ αυτή έννοια των αγροτικών μπλόκων θαρρείς πως "απαντούν" στις τοποθετήσεις μου?Και εξίσου οι απαντήσεις μου σε αυτά(περί βίας και φασισμού,κατοχής γνώσεων των εκπαιδευτικών και συμβολής τους στην παιδεία,προθυμίας καταβολής χρημάτων για την υγεία σου) χαρακτηρίζονται ως έκθεση ιδεών;Διατύπωσα μάλιστα πως θα σου απαντήσω αν και τα γεγραμμένα σου δεν είναι συναφή με το κεντρικό θέμα.

Όσον αφορά το ότι ο συλλογισμός μου καταρρίπτεται.Δεν πρόκειται για παραγωγικό συλλογισμό αλλά για ανταπάντηση όπως είπα στην "ασύνδετη" τοποθέτηση στο επίκεντρο του "ποστ" μου.Η ιδεολογική άποψη(που βασίζεται αν δεν κάνω λάθος στην "απονέκρωση" του κράτους και στην "ανάδειξη" του ιδιωτικού τομέα) ποσώς με ενδιαφέρει ,καθώς η διατυπωμένη θέση μου περί αγροτών είναι νομίζω σαφής.

Και επέτρεψέ μου ένα σχόλιο που αφορά την "γενίκευση".Η μαθηματική επαγωγή δεν προσδιορίζει ένα γενικό συμπέρασμα που εξάγεται από επιμέρους περιπτώσεις,αλλά αποτελεί ένα είδος παραγωγικού λογισμού που συνεπάγεται έγκυρα αποτελέσματα.Η πρότασή μου αναφέρεται σαφώς στην λογική πλάνη που υφίσταται όταν εξάγεται ένα συμπέρασμα βασισμένο σε ανεπαρκή αποδεικτικά στοιχεία.Κι αυτό διότι οι αναφορές γίνονται και "θίγουν" άτομα και προσωπικότητες(από που προέκυψε ο κλάδος των θετικών επιστημών στην συζήτηση για τους αγρότες?:P).Η λογική πλάνη αυτή ακολουθείται από μια απολυτότητα που "αναδύει" αβάσιμες απόψεις προς το σύνολο ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών περί αργόμισθων,τεμπέληδων,ανίδεων,σκλάβων των αρχόντων και ανθρώπων με χαμηλές διανοητικές ικανότητες(που όμως δεν αναφέρεται σε ΟΛΟΥΣ καθώς "πίσω από την "κατάχρηση" της λέξης γνωρίζεις πως υπάρχει μια μικρή μειοψηφία").

Δημοκρατία και βία είναι από τη φύση τους πράγματα αντίθετα.Όταν η μία επικρατεί, η άλλη απουσιάζει.Το ρητό "Η χρήση βίας μπορεί να φαίνεται καμιά φορά ότι κάνει καλό, το καλό αυτό όμως είναι προσωρινό, ενώ το κακό που προξενεί είναι μόνιμο" φρονώ πως "καθρεφτίζει" επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας.Και προκαλεί καταστάσεις σαν τις πρωινές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
αν θυμηθούμε στο παρελθόν δεν υπάρχει χρονιά που να μήν έιχε αγροτικά μπλόκα. Κάθε Ιανουάριο που δεν έχουν τα χωράφια δουλειά το ίδιο πανηγύρι είναι πλέων μεταπολιτευτική παράδοση.

το πρόβλημα με τους αγρότες είναι οτι υπάρχουν πάρα πολλοί ενω οι διαθέσιμες εκτάσεις είναι λίγες
δλδ δεν γίνεται να μπορείς να ζήσεις με 10 και 20 στρέμματα. είναι απλά αδύνατο

για να βγάλεις χρήματα απο τον αγροτικό τομέα θα πρέπει να έχεις πάνω απο 100 στρέμματα αλλιώς φυτοζωείς
και η γεωργία έχει μάθει να εξαρτάται απο τις επιδοτήσεις.
όταν ο άλλος παίρνει 12000 ευρω το χρόνο επιδότηση θα μάθει να ζεί μόνο με αυτήν.

επίσης οι αγρότες μάσησαν παραμυθάκι και ψήφισαν μαζικά σύριζα. καλά να πάθουν..500 χρόνια μνημόνιο
αύριο έρχονται Αθήνα και η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει.τα σχέδια που βγάζουν είναι λές και επίκειται εισβολή στην πρωτεύουσα.
Πραγματικά εύχομαι οι αγρότες να δημιουργήσουν χάος. ας λουστούν τώρα τις κοινωνικές αντιδράσεις και την νοοτροπία που οι ίδιοι καλλιέργησαν όσο ήταν στην αντιπολίτευση.


Ολα τα κιλά όλα τα λεφτά

Έχεις δίκαιο στα περισσότερα που λες. Ο αγρότης είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να μην πληρώνει. Ήδη εξαιτίας των κινητοποιήσεων τους κάποιοι θα μείνουν απλήρωτοι. Αντίθετα αυτοί στις λαϊκές αγορές είναι όλοι στα πόστα τους.

Από πέρσυ λόγω των τεκμηρίων πλήρωσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους και πλέον ο μέσος αγρότης πληρώνει περισσότερα στη εφορία από τον μέσο μισθωτό. Αυτό είναι και ο λόγος που δέχομαι την διαμαρτυρίας τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και να πληρώνουν όλοι ίδιο φόρο. Δεν γίνεται να μην πληρώνουν τίποτα αλλά όχι να πληρώνουν και παραπάνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Επομένως, στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν δύο λύσεις. Η μία είναι αυτή που εφαρμόζετε σήμερα, δηλαδή η χρηματική επιδότηση των αγροτών. Η άλλη, αν καταργηθεί ή μειωθεί η επιδότηση, είναι απλά η αύξηση της τιμής πώλησης των αγροτών προϊόντων. Τι σημαίνει αυτό; Απλό, είναι, όλα τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΨΩΝΙΑ.

ΚΑΜΙΑ απολύτως επιβάρυνση δε θα υποστούν στα καθημερινά τους έξοδα τα νοικοκυριά γιατί απλούστατα ό,τι φρούτο και λαχανικό παίρνουν είναι εισαγόμενο από άλλες χώρες σε πολύ καλύτερο συνδυασμό ποιότητας και τιμής, σιγά μην περίμεναν τα ντόπια!:rolleyes:

Εγώ έχω και μια τρίτη λύση για τους αγρότες: να ξεβολευτούν απ' τα καφενεία και τα κωλόμπαρα, να στύψουν τα μυαλά τους, να συνεταιριστούν (όχι όπως στο παρελθόν που κάνανε συνεταιρισμούς μόνο για να τρώνε κονδύλια, ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ συνεταιρισμούς), να αλλάξουν καλλιέργειες κι αν δε μπορούν να βρουν ΚΑΜΙΑ καλλιέργεια και ΚΑΜΙΑ μέθοδο παραγωγής μέσω της οποίας θα παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα χωρίς την ανάγκη επιδότησης, να κάνουν αυτό που θα έκανε ο οποιοσδήποτε από εμάς που δεν είναι αγρότης...ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!

Αλλά όχι, ο δικός τους κώλος είναι πολύ αφράτος και το μυαλό τους πολύ αδούλευτο για να το στύψουν και να ξεβολευτούν, το κλείσιμο των δρόμων είναι η πιο εύκολη και ενδεδειγμένη λύση για τον βρωμοελληνάρα αγρότη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
https://luben.tv/stream/73177

Τρενάκι τα φασιστάκια. Η ατσάλινη λαική συμμάχια, εργατών-αγροτών-φοιτητών, είναι εδώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.


Η λαική συμμαχία οικοδομείται και διαμορφώνεται μέσα απο τους αγώνες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
ωραίο καπέλωμα της αγροτικής κινητοποίησης..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
ωραίο καπέλωμα της αγροτικής κινητοποίησης..

Με δύο λέξεις: ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ
Αυτοί που τους πονάει το σύμβολο των εργαλείων της δουλειάς τους καλύτερα να μη μιλάνε

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • λαου.jpg
    λαου.jpg
    17.3 KB · Εμφανίσεις: 236

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
κάτσε ρε φίλε.. δηλαδή τώρα αυτοί είναι κομμουνιστές?:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panagiotis econ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο panagiotis econ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 806 μηνύματα.
Πως ζούνε αυτοί που γράφουν ότι έχουν μηδενικό εισόδημα;

Η καταναλωση ειναι ανεξαρτητη του εισοδηματος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
κάτσε ρε φίλε.. δηλαδή τώρα αυτοί είναι κομμουνιστές?:P

Καταλαβαίνεις λοιπόν τι πανηγύρι θα είχαμε αν δεν έμπαιναν μπροστά στην κρίσιμη μάχη με συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης και οργάνωση, πλάι στους αγρότες για να μην περάσει το ασφαλιστικό έκτρωμα, οι κομμουνιστές. Θα είχαμε δικαίωση της κυβέρνησης που μιλάει για ακροδεξιά στοιχεία και θα νομιμοποιούνταν κάθε καταστολή εναντίον τους. Το εργατικό-λαικό κίνημα δεν θα δείξει ποτέ ανοχή σε προβοκάτσιες εναντίον του αγωνιζόμενου λαού.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
https://kollectnews.org/2016/02/14/dikografia-prosboli-pilotwn/

Όταν ο Τζήμερος προσβάλει την μνήμη του Παύλου Φύσσα, η ΔΗΕ βγάζει τον σκασμό.

Όταν η Σιδέρη προσβάλει την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η ΔΗΕ βγάζει σκασμό.

Όταν ένας χρήστης γράψει πως οι πιλότοι που έχασαν την ζωής δεν είναι ήρωες ή πως είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι τότε η ΔΗΕ κάνει ότι μπορεί για να τον φιμώσει και να τον σύρει στα δικαστήρια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
επιλεκτική ελευθερία του λόγου από το Σφακιανάκη. κρίμα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Δεν ευθύνεται η ΔΗΕ αλλά ο εισαγγελέας που δίνει εντολές για την σύλληψη αλλιώς η ΔΗΕ θα ήταν άπραγη και το ότι δεν τιμωρήθηκε ο τζήμερος δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να τιμωρηθούν και οι άλλοι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Τεταμένο κλίμα σε Κω και Διαβατά.

Μόνο αν κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ θα σταλεί μήνυμα στους πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν και θα μειωθούν οι προσφυγικές ροές!

Η Ε.Ε. νομίζω σιγά σιγά ξεκαθαρίζει την απολυταρχική της θέση. Αντί να μοιραστούν οι πρόσφυγες σε όλες της χώρες της ΕΕ ανάλογα με τις δυνατότητες της καθεμιάς, οι εταίροι μας θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από την Σένγκεν (με όλες τις συνέπειες αυτού) και να κάνουν την Ελλάδα ουσιαστικά αναλώσιμη χώρα. "Εταίροι" και "φίλοι"... Εταίροι από Γερμανία και Αυστρία... Όλοι ξέρουμε ότι αυτές είναι οι χώρες που κάνουν κουμάντο, ή έστω έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή.

Πιστεύω ότι αυτή η ΕΕ, με τη μορφή που βρίσκεται τώρα, όχι μόνο δεν κάνει καλό στην Ευρώπη, αλλά υπογραμμίζει το τέλος της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ έχω και μια τρίτη λύση για τους αγρότες: να ξεβολευτούν απ' τα καφενεία και τα κωλόμπαρα, να στύψουν τα μυαλά τους, να συνεταιριστούν (όχι όπως στο παρελθόν που κάνανε συνεταιρισμούς μόνο για να τρώνε κονδύλια, ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ συνεταιρισμούς), να αλλάξουν καλλιέργειες κι αν δε μπορούν να βρουν ΚΑΜΙΑ καλλιέργεια και ΚΑΜΙΑ μέθοδο παραγωγής μέσω της οποίας θα παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα χωρίς την ανάγκη επιδότησης, να κάνουν αυτό που θα έκανε ο οποιοσδήποτε από εμάς που δεν είναι αγρότης...ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ!

Αλλά όχι, ο δικός τους κώλος είναι πολύ αφράτος και το μυαλό τους πολύ αδούλευτο για να το στύψουν και να ξεβολευτούν, το κλείσιμο των δρόμων είναι η πιο εύκολη και ενδεδειγμένη λύση για τον βρωμοελληνάρα αγρότη...

Ήρθε η στιγμή που θα συμφωνήσω επί της ουσίας με τον Τζακ. Ίσως όχι με τόσο επιθετικό και αφοριστικό ύφος, αλλά πάνω κάτω, αυτή είναι η ιδέα. Οι επιδοτήσεις δε δόθηκαν για να χτιστούν τα ξενυχτάδικα στην εθνική οδό. Δόθηκαν για εκσυγχρονισμό της καλλιέργειας, αγορά μηχανημάτων κτλ κτλ. Έχουν κι οι αγρότες τις ευθύνες τους, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, πρώτο θέμα τη φοροδιαφυγή. Και μένουν εκείνοι που κάνουν μια πραγματική φορολογική δήλωση να πληρώσουν τη ζημιά. Είναι ανήκουστο ένα ταμείο να χρηματοδοτείται σχεδόν εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό: μόνο το 5% προέρχεται από εισφορές αγροτών. Ειδικά οι μεγαλοαγρότες, με αρκετά άτομα στη δούλεψή τους, που, προφανώς, δεν τους έχουν καν ασφαλισμένους, είναι οι τελευταίοι που έχουν δικαίωμα να μιλούν. Δε γνωρίζω κανένα αγρότη που δουλεύει να μην είναι τουλάχιστον μέτρια, αν όχι καλά, οικονομικά (είμαι από αγροτική περιοχή).

Τροφή για σκέψη: στην Ελλάδα μια εποχή έδιναν επιδοτήσεις για να σταματήσουν (!) την καλλιέργεια αμπελιών και την παραγωγή κρασιού. Από τους λίγους αγροτικούς τομείς που ανθούν σήμερα, στην Κρήτη χωρίς καθόλου επιδοτήσεις κατάφεραν να βελτιώσουν και να προωθήσουν το κρασί τους σε ξένες αγορές!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top