Θεωρώ ότι πρέπει το κράτος να προσφέρει πρόνοια, λεφτά για την οποία θα βρεθούν από την φορολογία όλων των πολιτών, είτε επιχειρηματιών είτε υπαλλήλων. Οπότε ο εργοδότης δεν θα χρειαστεί να και δεν πρέπει να προσφέρει ασφάλιση, γιατί έχει ήδη πληρώσει φόρο, αλλά και γιατί όσο περισσότερο φόρο βάζεις σε μια επιχείρηση, τόσο λιγότερα κέρδη έχει, με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνει μειώσεις στα έξοδα για να μπορέσει να επιβιώσει. Αυτές οι μειώσεις λογικά θα είναι μειώσεις στον μισθό των εργαζομένων, αλλά και στα χρήματα που θα επένδυε ο επιχειρηματίας στην επιχείρηση.
Για τα υπόλοιπα που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης στον εργαζόμενο, όπως να του βάζει έξτρα ωράριο, έχω να πω ότι όσο περισσότερο ξεπηδούν επιχειρήσεις και αναπτύσσονται οι υπάρχοντες, τότε ο εργοδότης όχι μόνο θα έχει την επιλογή να δουλέψει αλλού, αλλά και θα έχει καλύτερο μισθό. Για παράδειγμα, κάποιος προγραμματιστής που παίζει στα δάχτυλα δεν ξέρω και εγώ πόσες γλώσσες προγραμματισμού, έχει πολλά χρόνια προϋπηρεσία κτλ., όταν πάει να βρει δουλειά, δεν θα πάει στην εταιρεία που θα του πει "μισθός πείνας και πολλές ώρες κι αν σ' αρέσει", αλλά θα πάει στην δίπλα εταιρεία που του προσφέρει καλύτερο μισθό και καλύτερο ωράριο. Και αυτή η εταιρεία θα του τα προσφέρει αυτά γιατί τον χρειάζεται και ξέρει ότι μπορεί να της τον φάει άλλη εταιρεία. Με υψηλό ανταγωνισμό ίσως να μην υπάρξει καν η περίπτωση της πρώτης εταιρείας, γιατί μάλλον θα επικρατεί το σκεπτικό της δεύτερης εταιρείας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.