5 πράγματα για ένα ρεύμα που γνωρίζω μιας και ως μαθητή με εξέφραζε.
Γιατί; Επειδή είναι βίαιοι και επικίνδυνοι; Επειδή καίνε αμάξια και το δικαιολογούν ως "καταστροφή προσωπικών φυλακών";
Έχεις ένα λόγο να θεωρείς τους ancom "πραγματικούς" αναρχικούς επειδή είναι "μαλλιάδες" και καταστρέφουν. Τότε φίλε δεν ξέρεις τι σημαίνει αναρχία.
Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε να σου προσδιορίσει μέσω της αισθητικής κουλτούρας τους σε ποιους αναφέρεται, δεν εννοούσε ότι αυτή καθαυτή τους προσδιορίζει ιδεολογικοπολιτικά

Η συγκεκριμένη πάντως κουλτούρα, διαχρονικά, είτε μιλάμε για προοδευτικά κοινωνικοπολιτικά ρεύματα είτε πχ για μπάντες ροκ/μέταλ μουσικής, εξέφρεζαν την αντίθεση στην υποκριτική "καθωπρεπική" αισθητική της συντηρητικής αστικής εξουσίας.
Μετά προσδίδεις χαρακτηρηστικά συλλογικής ευθύνης, όταν ο αναρχισμός-αναρχοκομμουνισμός-ελευθεριακός κομμουνισμός/σοσιαλισμός είναι από τα πλέον πολυτασικά ρεύματα. Δεν είναι σε καμία περίπτωση όλοι θιασώτες της τυφλής βίας/"μπάχαλου" σε καμία περίπτωση. Θα χαρακτήριζες πχ την αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε του Ανδρουλιδάκη επικίνδυνη οργάνωση τυφλής βίας; :p Ακόμα και η τάση μπάχαλων(εντάξει πέρα απο τους 5-6 παλαβούς που καίνε λεωφορεία) πάντως δεν λέει ότι καταστρέφει το αυτοκίνητο και το μαγαζί επειδή είναι προσωπική φυλακή, λένε προστάτεψε την προσωπική σου φυλακή(sic) γιατί η πάλη μου με το κράτος μπορεί να έχει σαν έμμεση συνέπεια την καταστροφή της(δεν κρίνω εδώ το κατά πόσο λογικό/άλογο ή ορθό είναι αυτό απλά διευκρινίζω).
Πάμε τώρα στον ορισμό της αναρχίας. Προέρχεται από τα "α" στερητικό και την "αρχή" που σημαίνει εξουσία. Για αυτό και ο αναρχισμός αναφέρεται και ως αντιεξουσιαστικός χώρος. Η όλη διαφορά σας λοιπόν έγκεται στο που εντοπίζετε την πραγματική εξουσία. Οι αναρχοκομμουνιστές (όπως και εμείς με αρκετές διαφορές) πιστεύουν ότι η πραγματική αστική εξουσία/κράτος είναι αυτοί που κινούν τα νήματα σήμερα στον κόσμο, τα αφεντικά. Δηλαδή οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές(για το ρεύμα τους ιδιαίτερα και στα μικρά αφεντικά βλέπουν εξορισμού εχθρό της εργατικής τάξης). Εσείς αντίθετα βλέπετε την εξουσία στα πλειοψηφικά εκλογικά ρεύματα της αστικής δημοκρατίας και τους εκπροσώπους τους. Δεν είναι όμως εξαιρετικά αφελές αυτό; Δηλαδή η εξουσία είναι ο Τσιπράκος που έκανε καταλήψεις στο πολυκλαδικό Αμπελοκήπων και οι φτωχοί ψηφοφόροι του ή ο Βαρδινογιάννης, ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Λάτσης, ο Μπόμπολας κλπ;
Επίσης εμείς οι αριστεροί θεωρουμε ότι μόνο οι αναρχοκομμουνιστές μπορούν θεωρητικά να εκφράσουν τον αναρχισμό γιατί βλέπουμε ότι δεν είναι παιδιά των φόρουμ και του facebook. Βλέπουμε πως στην πράξη με την δράση τους στους κοινωνικούς χώρους δουλεύουν μέσα απο αυτοοργνωμένες δομές, σωματεία, συνελεύσεις και προσπαθούν με τον τρόπο τους να πολεμήσουν έστω και με την αφέλεια και τον δονκιχωτισμό τους το κράτος και τα αφεντικά.
Dude οι περισσότεροι αναρχικοί είναι αγράμματα ζώα που πίνουν μπύρες και κάνουν μπάφο κάθε μέρα, δεν έχουν σοβαρή κοινωνική ή πολιτική άποψη, απλά πηγαίνουν κάνουν καταλήψεις σε πανεπιστημιακούς χώρους και τα βάζουν με την αστυνομία επειδή είναι κουλ και έτσι γαμάνε αναρχικά μουνιά. Πέρυσι έσπασαν στο ξύλο ένα παιδί δίπλα στο κυλικείο μας επειδή ήταν πρόσκοπος και φορούσε μια μπλούζα με μια περικεφαλαία και αυτοί νόμιζαν είναι φασίστας. Τους είχε φωνάξει η εαακ να σπάσουν στο ξύλο έναν άλλον αλλά είναι τόσο ζώα που ούτε αυτό δεν έκαναν σωστά. No offense αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό δείγμα νοημοσύνης και λογικής στους αναρχικούς που αράζουν στα πανεπιστήμια. Είμαι 5 χρόνια στη σχολή, αυτό που κάνουν είναι κανά παρτάκι, κανα μπαφο σε χώρο υπό κατάληψη και αυτό είναι όλο, δεν εκφράζουν πολιτική άποψη. Να έλεγα ρε γαμώτο ότι κάνουν καμιά σοβαρή εκδήλωση ή καμιά κουβέντα κατά του ρατσισμού ας πούμε αλλά όχι συνήθως γίνεται πάρτι για να ενισχυθούν οικονομικά.
Α δηλαδή οι αναρχικοί είναι κάτι σαν μπράβοι της ΕΑΑΚ για τις βρώμικες δουλειές που δε θέλουν να τους βλάψουν πολιτικά;

Ας σοβαρευτούμε, τέτοια περιστατικά οφείλονται κυρίως στην χαλαρότητα των δομών τους σε αντίθεση με αριστερές οργανώσεις που λειτουργούν με βάση τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ή άλλες αυστηρές οργανωτικές αρχές.
Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Τα αυτόνομα/ελευθεριακά σχήματα που βλέπουμε στα πανεπιστήμια αποτελούνται συνήθως απο διαβασμένα άτομα, τουλάχιστον όσοι γνωρίζω εγώ και μιλάμε. Τα κείμενα τους αμα τα διαβάσεις είναι πολύ καλά και μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα, για αυτό και πάντα συνιστώ σε όλους να διαβάζουν antifascripta ξέρω γω. Είναι καλά παιδιά, με ιδιαίτερες γνώσεις, ευαισθησίες και ανησυχίες. Και δεν είναι γυμνάσιο ρε φίλε για να κάνουν εκδηλώσεις για το ρατσισμό

Για το κράτος και τον καπιταλισμό οργανώνουν συζητήσεις/εκδηλώσεις. Και τα πάρτυ τους γαμάνε

Επίσης κάνουν σημαντικά δουλεία σε ταξικά ζητήματα όπως ξέρω γω η σίτιση/στέγαση και η πάλη να μην πάρουν τα αυτοδιαχειριζόμενα κυλικεία εργολάβοι, και ιδιαίτερη μάχη είχαν δώσει και στις απολύσεις των διοικητικών.
Το βασικό τους πρόβλημα θεωρώ ότι είναι η έξω από την κοινωνία και τους συσχετισμούς δράση τους που καταντάει ελιτίστική. Και επίσης η υπεροψία τους εκεί που έχουν δύναμη. Πχ Μαθηματικό/φυσικό που έχουν απαγορεύσει στη ΔΑΠ να βγάζει τραπεζάκια, λες και δε δρούν υπόγεια και δυσκολεύονται να παίρνουν έτσι τις σχολές. Ίσα-ίσα το να είναι υπο καθεστώς τρομοκρατίας εξαγνίζει τους δαπίτες και τους κάνει συμπαθητικότερους στα μάτια κάποιων νοικοκυραίων.
και ανάμεσα στους ancap πλεόν που έχει γίνει λίγο μόδα μη φανταστείς πως όλοι διαβάζουν rothbard οι περισσότεορι είναι απλοί haters νυκοκοιραίοι που απέκτησαν άποψη στα χρόνια της κρίσης και ξαφνικά τους φταίνε τα πάντα.
Της μόδας οι ancap; Πότε έγινε αυτό και δεν το κατάλαβα;

Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν στην πραγματική ζωή, ενώ και στο facebook η σελίδα τους έχει 1200 άτομα ενώ ξέρω γω το Kollect και η αναρχική βιβλιοθήκη από 25-30 χιλιάδες. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη όπου όταν λέμε αναρχισμός εννοούμε αναρχοκομμουνισμός. Θεωρώ ότι ο αναρχοκαπιταλισμός είναι ένα κίνημα με καθαρά εγγενή χαρακτηρηστικά της αντιδραστικής αντικοινωνικής Αμερικάνικης κουλτούρας.