Αττική: 'Oμορφες και άσχημες περιοχές

Από Μοσχάτο-Ταύρο γενικά τι λένε αυτές οι περιοχές; Έχω ακούσει για Μοσχάτο καλούτσικα πράγματα
Δε ξέρω σχεδόν τίποτα για αυτές τις περιοχές, οι διπλανές περιοχες όπως Καλλιθέα, Πετράλωνα κλέβουν όλη τη δόξα. Ξέρω μόνο ότι έχουν θέμα με τις πλημμύρες.

Ρε σεις σας αρέσει τόσο η Κηφισιά; :laugh: Μετά τις 21:00 δε κυκλοφορεί ψυχή

α ξέχασα να πω πόσο ΔΕΝ μου αρέσει το Μαρούσι, πραγματικά το σιχαίνομαι.
Κάθε φορά που πάω νιώθω πως είμαι στην Πρέβεζα.

Ρε σεις σας αρέσει τόσο η Κηφισιά; :laugh: Μετά τις 21:00 δε κυκλοφορεί ψυχή

Αυτό δεν είναι κακό βασικά. Ίσα ίσα ηρεμείς από τον πανικό της πόλης, κοιμάται καλύτερα, ενώ μπορείς να περπατήσεις άνετα.

Και στις ΗΠΑ τα suburbs είναι εντελώς απομακρυσμένα από την πόλη και δεν κυκλοφορεί ψυχή.​

Αυτό δεν είναι κακό βασικά. Ίσα ίσα ηρεμείς από τον πανικό της πόλης, κοιμάται καλύτερα, ενώ μπορείς να περπατήσεις άνετα.

Και στις ΗΠΑ τα suburbs είναι εντελώς απομακρυσμένα από την πόλη και δεν κυκλοφορεί ψυχή.
Ε και τελείως ερημιά δεν είναι και ότι καλύτερο. Πρωί αξίζει η Κηφισιά μόνο για καφέ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τώρα, θα μου πείτε γιατί, εκτός από Σάββατο βράδυ όλες τις υπόλοιπες καθημερινές (και Κυριακές βράδυ) έχει και πουθενά κίνηση βράδυ.. άντε Ερμού μόνο και Μοναστηράκι. Σε όλες τις άλλες περιοχές και συνοικίες νέκρα είναι.

Τελευταία επεξεργασία:
Τώρα που το σκέφτομαι, μια περιοχή που αδικείται και θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σημαντικά είναι η Βικτώρια, εκεί γύρω από τον Σταθμό του ΗΣΑΠ.

Τώρα που το σκέφτομαι, μια περιοχή που αδικείται και θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σημαντικά είναι η Βικτώρια, εκεί γύρω από τον Σταθμό του ΗΣΑΠ.
Τιγκα στους μεταναστες και τα μπουρδελα ειναι. Ειδικα αμα εισαι γυναικα δεν μενεις εκει.

Τιγκα στους μεταναστες και τα μπουρδελα ειναι. Ειδικα αμα εισαι γυναικα δεν μενεις εκει.
Τη μέρα περνάει νορμάλ κόσμος, λόγω ηλεκτρικού, αλλά είναι transit περιοχή περισσότερο. Βράδυ, έχω ακούσει γίνεται επικίνδυνη, ακόμα και σήμερα. Κρίμα, γιατί θα μπορούσε να ήταν πιο καλή, σουλουπωμένη συνοικία, που γειτνιάζει με Κυψέλη. Έχουν ανοίξει βέβαια τα τελευταία χρόνια μερικά καφέ.

Από τις χειρότερες περιοχές που έχω δει.

Παλιά όλες αυτές οι περιοχές ήταν ακριβές και προσεγμένες. Από την δεκαετία του 1990 και μετά όμως υποβαθμίστηκαν τρομακτικά με αποτέλεσμα να γίνουν χώροι κακής ποιότητας μεταναστών, ναρκομανών, και οίκων ανοχής. Δεν νομίζω να μπορούν να ανακάμψουν ξανά καθώς εσκεμμένα υποβαθμίστηκαν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι γενικά ο Δήμος Αθηναίων τα τελευταία 30 χρόνια είναι σε παρακμή. Αρχικά ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου έχει μειωθεί σημαντικά (από 850 χιλιάδες το 1985 σε 650 χιλιάδες σήμερα), μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει τα γραφεία τους στα προάστια με αποτέλεσμα εκατοντάδες κτήρια να είναι abandoned, ενώ η εγκληματικότητα είναι σε υψηλά επίπεδα δυστυχώς. Γενικά ο Δήμος Αθηναίων έχει περάσει πλέον σε δεύτερη μοίρα, ειδικά οι περιοχές μετά την Ομόνοια.

IMG_5342.png

Μα θυμάμαι πριν λίγα χρόνια που άκουγα ότι είχαν ανέβει οι τιμές στα βόρεια γιατί ο κόσμος δεν αντέχει να μένει πια στο κέντρο.

Είναι όντως ήσυχα τα Βόρεια, αλλά πολύ καταθλιπτικά μου φαίνονται, όπως Ανατολικά προάστια.

Παλιά όλες αυτές οι περιοχές ήταν ακριβές και προσεγμένες. Από την δεκαετία του 1990 και μετά όμως υποβαθμίστηκαν τρομακτικά με αποτέλεσμα να γίνουν χώροι κακής ποιότητας μεταναστών, ναρκομανών, και οίκων ανοχής. Δεν νομίζω να μπορούν να ανακάμψουν ξανά καθώς εσκεμμένα υποβαθμίστηκαν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι γενικά ο Δήμος Αθηναίων τα τελευταία 30 χρόνια είναι σε παρακμή. Αρχικά ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου έχει μειωθεί σημαντικά (από 850 χιλιάδες το 1985 σε 650 χιλιάδες σήμερα), μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει τα γραφεία τους στα προάστια με αποτέλεσμα εκατοντάδες κτήρια να είναι abandoned, ενώ η εγκληματικότητα είναι σε υψηλά επίπεδα δυστυχώς. Γενικά ο Δήμος Αθηναίων έχει περάσει πλέον σε δεύτερη μοίρα, ειδικά οι περιοχές μετά την Ομόνοια.

IMG_5342.png

Σε σχεση με 10-15 χρονια παντως λενε πως το κεντρο εχει γινει πιο safe.

Back