Αρχική Δημοσίευση από gademis:
Το ταμού είναι μέσα στα γενικότερα πλαίσια του ταμπού για τη σεξουαλικότητα που χωράει πάααρα πολλή συζήτηση. Το μόνο που έχω ακούσει εγώ σαν θεωρία είναι οτι το συγκεκριμένο ταμπού έχει αναπτυχθεί (ασυνειδητα για αυτό το λόγο) ως μέρος της εξελικτικής πορείας του ανθρώπου σε μιά προσπάθεια να αντικαταστήσει το βιολογικό προγραμματισμό (επιθυμία για σέξ) με συνειδητές επιλογές. Αλλά σκέτη αυτή η θεωρία έχει πολλές τρύπες, κυρίως οτι δεν έχουν όλοι οι πολιτισμοί στον ίδιο βαθμό το ταμπού.
Διαφωνω με τη θεωρια που παραθετεις.
Και για να εξηγουμαι: Η φυση σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελε να αντικατασταθει η ασυνειδητη επιλογη των ανθρωπων περι του σεξ με συνειδητες αποφασεις.
Για αυτο το λογο φροντισε το σεξ να ειναι "διασκεδαστικο" (ωστε να το επιζητας μονιμως, αρα να αυξανεις τις πιθανοτητες να τεκνοποιησεις), για αυτο ασυνειδητα στην πλειοψηφια των αντρων (εξαιρουμαι εγω, αλλα ειμαι περιπτωση!

) αρεσουν οι πληθωρικες γυναικες με καμπυλες,κτλ (αυτη η σωματοδομη της καθιστα πιο ετοιμες για γεννα), για αυτο και οι γυναικες στις γονιμες μερες τους, νιωθουν ισχυροτερη ελξη για αντρες πιο "ρωμαλεους"...ή τελος παντων που φαινονται πιο αντρες (δειχνει οτι εχεις πιο καλα γονιδια) Επομενως, η συνειδητη επιλογη (πχ να πας με τον αντρα που εχει πιο πολλα λεφτα, ή με καποιον γερο που θα πεθανει συντομα

, κτλ ) δεν θα εξυπηρετουσε το σκοπο της φυσης...
Οσον αφορα τα σεξουαλικα ταμπου, προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι καθοριζονται αποκλειστικα και μονο απο την υπαρχουσα κρατουσα κοινωνικη και ηθικη κατασταση ενος λαου/κοινωνιας.
Δεδομενου του οτι οι γυναικες καθυστερησαν να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους (γενικοτερα) και στη ηδονη που προερχεται απο το σεξ (ειδικοτερα), ειναι λογικο να εχει αναπτυχθει αυτο το ταμπου, ειδικα στο γυναικειο φυλο. Στη γενικοτερη κατασταση συμβαλλει και η συναισθηματικοτητα και το γεγονος οτι οι γυναικες ( στην πλεοψηφια τους) ειναι πιο ντροπαλες απο τους αντρες, οποτε αναμενομενο (οχι ομως και λογικο

) ειναι να μην μιλουν τοσο πολυ για το θεμα.