Αν είναι όλα τόσο απλά και βγάζουν τόσα λεφτά, ε φτιάξτε μια δική σας επιχείρηση να τελειώνουμε. Η επιχείρηση θέλει κεφάλαιο, δάνειο, ρίσκο, πολλά πράγματα και έχει δικαίωμα ο εργοδότης μετά από όλο το ρίσκο και τον κόπο και το άγχος που έχει ρίξει σε αυτή, να κρατάει όσα περισσότερα μπορεί.
Κι εφόσον μιλάμε και για Ελλάδα θα πρέπει να προσθέσεις σε όλα αυτά και άλλα drawbacks για να επενδύσει κάποιος και να ξεκινήσει μια δουλειά, όπως π.χ. το ασταθές φορολογικό σύστημα (κοινώς να μην ξέρεις πόσα θα πληρώσεις φέτος και πόσα του χρόνου, πόσο δε μάλλον σε ορίζοντα πολλών ετών), το ασταθές πολιτικό σύστημα (όπου εκλογές γίνονται όποτε μας καπνίσει και ο κάθε πολιτκάντης όποτε θέλει κλείνει τράπεζες, οργανώνει απεργίες κ.α.), την κρατική παρεμβατικότητα (π.χ. πάει ο άλλος στο Σκουρλέτη του λέει θέλω να ανοίξω το τάδε εργοστάσιο κι ο υπουργος του απαντάει ότι για να σου δώσουμε άδεια πρέπει να προσλάβεις ΑΥΤΟΥΣ) κ.α. πολλά...
1)Άκους εκει να δουλέψει για ψιχουλα. Γιατι να δουλέψει για ψιχουλα δεν κατάλαβα. Αν νιώθεις οτι εισαι για ψιχουλα και η ζωη θα σε εντάξει στα ψιχουλα.
2)Και να σου πω την αληθεια έχω ηδη αρχισει να σκέφτομαι αν τελικά αυτα που παίρνω ειναι λιγα για την δουλειά που κάνω. Οποτε οπως λέω και στους γονεις μου στο μέλλον μην κανει σε κανεναν εντυπωση αν σκεφτω να την κοπανησω για κάτι καλυτερο.
3)Τα υπολοιπα περι εργοδοτων που δεν βγαινουνε ειναι δικο τους προβλημα οχι δικο μου. Ο καθενας κοιτάει τη πάρτη του. Και οποιος κάνει σωστη και σοβαρή δουλειά πρέπει να απαιτει να του την πληρώνουνε.
4)Δεν ειμαστε ολοι ισα και ομοια ουτε ειμαστε ολοι αντικαταστήσιμοι οπως μας γράφετε κάποιοι.
5)Εκτος και αν εσυ θέλεις να διαλυσεις την επιχειρηση σου με το να κάνεις συνεχως αλλαγές φευγοντας ο ένας και ερχομενος ο άλλος. Επειδη δεν θέλεις να πληρώσεις σοβαρά εναν σοβαρο υπάλληλο.
6)Θα κοστισει σε μια επιχειρηση να φυγει ένας και να έρθει ένας άλλος. Καταρχην θα πρέπει να τον ξανα-δοκιμασει και να ξανα-περιμενει να προσαρμοστει αυτος ο νέος στη δουλειά και στις ανάγκες της επιχειρησης.
7)Αν μιλαμε για τιποτα τηλεφωνικές μουφο εταιρειες οκ. Αλλα αυτος ο εργοδοτης δεν θα κάνει σε μένα μάθημα. Ευκαιριακος ειναι και καιροσκοπος εις βάρος της επιχειρησης του. Και θα γράψω και ενα παράδειγμα τωρα φιλος μου που έφυγε στην Αμερικη πιο πριν τον ειχψανε πάρει τηλέφωνο να πάει σε μια επιχειρηση..... την ιδια μέρα απαιτησαν να πάει σε μια ώρα.
8)Μιλαμε οι τύποι ηταν οτι να ναι. Ουτε να σεβαστουν το προγραμμα του λες και ο υπάλληλος ειναι μαριονέτα. Τωρα ειναι στην Μινεσοτα και τσιμπάει 3.000 ευρώ 33 χρονων άνθρωπος του λεω αμα βρεις τιποτα έρχομαι και εγώ. Παραιτουμαι απο εδω και άντε γειά. Η ζωη ειναι μικρή δεν θα μεινουμε στάσιμοι.
τα εξοδα του ειναι 1.000 ευρω στο ενοικιο μαζι με ολους τους λογαριασμους + 200 μεταφορικά + 500 τροφή (μαζι με κάτι αλλα).
Και 2.500 να ειναι τα έξοδα ομως.
Περνάει μια χαρα ;
μένει σε δικο του σπιτι;
μπορει να πάρει δικο του αμάξι;
μπορει να βγει και 3 φορες μεσα σε μια βδομαδα επειδη ετσι του την βιδωσε... γουσταρει να βγει.
Οι καλυτερες ιδεες μπορει να έρθουν ακομα και σε μια μπάρα πινοντας το ποτάκι σου. Και οχι σπιτι με την κατσάδα απο την γυναικα και το άγχος οτι τα οικονομικα δεν βγαινουνε.
Γιατι να κάτσει να φάει στη μάπα την μιζερια της ελλαδας. Μια μιζέρια που την δημιουργησαν κάποιοι με τις λάθος νοοτροπιες τους και καλουν τωρα τους νέους να την ανεχτούν. Για μενα εκανε λαμπρά που σηκωθηκε και έφυγε.
Και 500 ευρω να του μένουνε στην άκρη σε 1 χρονο ειναι 6 χιλιάρικα. Άντε γειά!
9)Σε ποια κατηγορια δεν θα φτάσω ρε φιλε; σε αυτην που ειμαι ήδη;
καλυτερα πριν αντιμετωπισεις κάποιον να ξέρεις τι δεδομένα έχει , μην πιαστείς κοροϊδο.
1)Αυτό που δε μπορείς να καταλάβεις είναι ότι τα "ψίχουλα" είναι έννοια σχετική για τον καθένα...για σένα π.χ. μπορεί τα 600 ευρώ να είναι "ψίχουλα", για κάποιον άλλο όμως είναι ένας καλός μισθός που του εξασφαλίζει την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και ενδεχομένως μια "πόρτα" σε κάτι καλύτερο στο άμεσο μέλλον!
2)Αν όντως είσαι μεταξύ 3-4 χιλιάδων ευρώ καθαρά μηνιαίως δε βρίσκω κανένα απολύτως λόγο να φύγεις για μια νέα χώρα και μια νέα επιχείρηση, όπου μόνο και μόνο για να προσαρμοστείς και να φτάσεις στα προηγούμενα standards σου θα σου πάρει κάνα χρόνο και βάλε...
3)Σου θυμίζω ότι το θέμα στο οποίο γράφεις έχει τίτλο "Αύξηση κατώτατου μισθού: υπέρ ή κατά;" και όχι "Άυξηση κατώτατου μισθού: μας φτάνει για τα προσωπικά μας γούστα ή όχι;"!
Όσο για τα περί "απαίτησης πληρωμής της καλής δουλειάς" γελάω και μόνο που τα διαβάζω, όταν ακόμη και εταιρίες κολοσσοί όπως η Apple και η Microsoft αναγκάζονται να ρίχνουν τις τιμές τους όσο μπορούν για να διατηρήσουν τις πωλήσεις τους σε υψηλά επίπεδα και όλο και περισσότεροι καταναλωτές να μην μπουν στο σκεπτικό του π.χ. "άντε γαμήσου iPhone, θα πάρω το κινέζικο των 80 ευρώ" ή "άντε γαμήσου Windows, θα βάλω Endless που είναι δωρεάν"...αλλά μάλλον η εταιρία σου πουλάει κρυπτονίτη και δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες "κοινές θνητές" εταιρίες!
Αν ανοίξει καμιά θεσούλα πες μου που να στείλω βιογραφικό...
4)Ουδείς αναντικατάστατος...απλώς κάποιοι είναι λιγότερο εύκολο να αντικατασταθούν από κάποιους άλλους, γι' αυτό και δεν παίρνουν το "βασικό" μισθό αλλά αρκετά παραπάνω...
5)News flash: αλλαγές γίνονται συνεχώς στις εταιρίες, αφενός γιατί είμαστε άνθρωποι κι όχι μηχανήματα (κάποιος μπορεί να πεθάνει, να αρρωστήσει για καιρό ή να πάει να γίνει καλόγερος κ.λπ.) και αφετέρου γιατί όσο καλά και αν πληρώσεις κάποιον, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί άλλος (ανταγωνιστής ή όχι) που θα τον πληρώσει καλύτερα και θα τον δελεάσει ώστε να αφήσει τη δουλειά του για κάποια άλλη...
6)Όχι απαραίτητα...αν σου φύγει π.χ. προϊστάμενος 40 ετών με 20 περίπου χρόνια εμπειρίας στο Χ αντικείμενο και φέρεις στη θέση σου κάποιον άλλο επίσης 40 ετών με 20 περίπου χρόνια εμπειρίας στο ίδιο αντικείμενο τότε η προσαρμογή είναι θέμα λίγων ημερών...
Αν στη θέση του όμως φέρεις κάποιον 25 ετών χωρίς εμπειρία χαίρω πολύ!
7)Μια οικονομία έχει ανάγκη από όλους, ακόμη και από "ευκαιριακούς"...
8)Δηλαδή θα πήγαινες Αμερική με 3 χιλιάρικα και τα 2-2,5 χιλιάρικα σε έξοδα όταν στην Ελλάδα (κατά τα λεγόμενα σου) είσαι ήδη με 3 χιλιάρικα μηνιάτικο...δηλαδή εδώ ξοδεύεις περισσότερα ας πούμε;
Χαβιάρι τρως κάθε μέρα και μπαίνεις μέσα;
9)Σου εύχομαι να είσαι και σε "ανώτερη" μισθολογική κατηγορία από τα 3-4 χιλιάρικα...αλλά να έφτασες ως εκεί ξεκινώντας από "χαμηλά" και ανεβαίνοντας βήμα βήμα ως αυτοδημιούργητος, μέσω της υπεραξίας της δουλειάς σου κ.λπ. δεν το νομίζω μ' αυτά που διαβάζω από σένα...μάλλον σου έκατσε κάνα τζόκερ ή καμιά καλή κληρονομιά!

Ή απλά trollάρεις νομίζοντας ότι έχεις απέναντι σου κάναν χθεσινό...