Βουλευτής της «Νίκης» σε αμόκ κατέστρεψε «βλάσφημες» εικόνες στην Εθνική Πινακοθήκη

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.823 μηνύματα.
Άσε ρε «ψαγμένε εσωτεριστή» κι εσύ... τα σύμβολα αυθύπαρκτα είναι (κάποια τουλάχιστον) και έχουν ιστορία όση η ίδια η ανθρωπότητα (ίσως και μεγαλύτερη).
Η ιστορία που γνωρίζεις με τα σύμβολά της έχει ηλικία 5000 χρόνων το πολύ, τα υπόλοιπα 95000 τι ήταν;

Γιατί δεν αναρωτιέσαι καλύτερα πως η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος δεν αντέδρασε στο συμβάν; Μήπως είναι κι αυτοί τύποι του σατανά; Δεν αντέδρασαν γιατί δεν θέλουν να εξάπτουν τα πάθη. Η τέχνη δεν λογοκρίνεται.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.482 μηνύματα.
Η ιστορία που γνωρίζεις με τα σύμβολά της έχει ηλικία 5000 χρόνων το πολύ, τα υπόλοιπα 95000 τι ήταν;

Γιατί δεν αναρωτιέσαι καλύτερα πως η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος δεν αντέδρασε στο συμβάν; Μήπως είναι κι αυτοί τύποι του σατανά; Δεν αντέδρασαν γιατί δεν θέλουν να εξάπτουν τα πάθη. Η τέχνη δεν λογοκρίνεται.

Τι θα πεί η τέχνη δεν λογοκρίνεται ; και αμα κάποιος εντελώς αντίχριστος μέσω της τέχνης του επιδιώκει ύπουλα και σε συστηματική βάση να υποτιμά και να προσβάλει σύμβολα κάποιων αλλων ανθρώπων ;

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.823 μηνύματα.
Τι θα πεί η τέχνη δεν λογοκρίνεται ; και αμα κάποιος εντελώς αντίχριστος μέσω της τέχνης του επιδιώκει ύπουλα και σε συστηματική βάση να υποτιμά και να προσβάλει σύμβολα κάποιων αλλων ανθρώπων ;
Θα πει ότι δεν βανδαλίζεις ένα έργο τέχνης όπως δεν καις και ένα βιβλίο. Αν είναι "κακό έργο" τέχνης θα το κρίνει η ιστορία. Προσωπικά ο καθένας μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει και να σκέφτεται διάφορα. Μπορεί και να αντιδράει ακόμα πολιτισμένα, αλλά όχι να απαιτεί ποινικές ευθύνες.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Καλπάζοντας ρυθμικά πίσω στον Μεσαίωνα.

IMG_1625.jpeg

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.482 μηνύματα.
Θα πει ότι δεν βανδαλίζεις ένα έργο τέχνης όπως δεν καις και ένα βιβλίο. Αν είναι "κακό έργο" τέχνης θα το κρίνει η ιστορία. Προσωπικά ο καθένας μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει και να σκέφτεται διάφορα. Μπορεί και να αντιδράει ακόμα πολιτισμένα, αλλά όχι να απαιτεί ποινικές ευθύνες.

Ναι με τον βανδαλισμό συμφωνώ.

Αλλά όλοι εκεινοι που λένε οτι η τέχνη δεν λογοκρίνεται μολις πάς και λογοκρίνεις τα δικά τους
να δεις τι σε περιμένει... αλλα τα χουμε ξαναπεί βασιλεύει ο εγωισμός οποτε όλοι ψάχνουν υποκριτικά
μπολιτισμό μέχρι να τους θίξεις ή να κρινεις εστω τα δικά τους.

Ασε τωρα εντάξει...

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Επιθεση ; :bleh: :bleh: :bleh:

Ελα καλη μου απλη διαπιστωση ειναι και μαλιστα με πολυ χιουμορ !
Ούτε καλή είμαι ούτε σου.
Παρέθεσες το μήνυμα μου και ειρωνεύτηκες.
Σε ρωτάω που δεν συμφώνησες με αυτό και μου λες πάλι τραλαλα τραλαλο.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
ε τι να κάνουμε τώρα.... καθένας με τα ίερά και ταόσια του.

Να δούμε αν τα θίξουν σε σένα αν θα μιλάς για κλάμματα.
Οσα δεν φτανει η αλεπου τα υποτιμα θα πω εγω απλα και ειναι γενικο οχι για εσενα μην παρεξηγηθω !

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Καμια σχεση για εμενα ειδικα στο κομματι που χαρακτηρίζω εναν ανθρωπο φευγα μονο απο τον τονο στην φωνη .
Βολική θα χαρακτηριζα αυτη την τοποθετηση !

Σε αναλογη περιπτωση ο συγκεκριμενος τονος " " εμενα μπορει να μου βγαζει κατι θετικο ως προς την προκατάληψη μου ..
Δηλαδη κυρία μου, αν εγω βγω και δω στο απέναντι παράθυρο εναν να παίζει την μαλαπέρδα του στο μπαλκόνι με τους περαστικούς, θα το μεταφράσω συμφωνα με την προκατάληψή μου που μου αρεσουν οι ανωμαλίες, πως ο άνθρωπος ειναι απλά υπερσεξουαλικός και δεν μπορει να συγκρατησει τις ορμές του, Η ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ;

Σας παρακαλώ, χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει.

Η προκατάληψη του καθενος μας ειναι αυτη που θα καθοριζει την οπτικη που θα κρινουμε ενα γεγονος .
Αμα εισαι προκατειλημμενος εισαι εκ προοιμιου ανίκανος για κριτική ενος γεγονότος.

Η σωστή κριτική θέλει αντικειμενικότητα. Η διαστρεβλωμενη κριτική που την εχουμε αναγαγει σε κριτική και ουσιαστικα ειναι "οι γνωμες ειναι σα τις σούφρες, ολοι εχουν απο μια", δεν ειναι κριτική.

Γι αυτο και λέμε κριτική σκέψη.

Ο αριστεροκουμουνισμος κανει τις δηθεν φεμινίστριες να εθελοτυφλουν σε κατι τετοιο .

Και μην ακουσω οτι καμια γυναικα δεν μπαινει σε ιερο και το παραμυθακι περι παπαδων ..
Η ερωτηση ειναι ξεκαθαρη .Υπαρχει καποια αλλη θρησκεια που να υμνει τοσο πολυ την γυναικεια φυση οπως πραγματικα ειναι και οχι αυτη που την εχουμε μετατρεψει ολες εμεις ;
Ναι, δεν διαφωνω με αυτο που λες, αλλά δεν ανηκει στο συγκεκριμενο θέμα. Να το συζητησουμε ακριβως οπως το θέτεις, αλλα στην ωρα του και στο θεμα του.

Γιατι αμα γυριζουμε και λεμε "ναι αλλα οι αριστεροι", ρε χέσε τους αριστερούς, θα τους γαμήσουμε στην ωρα τους, εδω δεν βλέπεις τον αλλον που στο παίζει δεξιος και θρησκος και σε κοροιδευει μες τη μουρη σου για να παρει η Νικη κανα ποσοστο; Τι φεμινιστριες και μαλακιες; Αλλου ειναι η ουσία.

adams33

Δραστήριο μέλος

Ποτε θεωρειται ενα εργο τεχνης;
Ποιος το αξιολογει ;

Μηπως να ξεκινησυμε πρωτα απο αυτο για να δουμε τελικα αν διαφωνουμε ή αν λεμε τα ιδια ολοι μας ;

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Οι διώξεις, οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια που έκαναν Στάλιν, Τσαουσέσκου, Μάο, Χότζα και λοιποί συγκρίνονται με αυτές του Χίτλερ προς τους Εβραίους. Και οι σύγχρονοι αριστεροί μάχονται, προσβάλλουν και καθυβρίζουν καθημερινά τον Χριστιανισμό.
Παραθέτεις ιστορικά πρόσωπα που όντως έδρασαν με τον τρόπο που λες.Αυτο δεν το αρνούμαστε. Ωστόσο, δεν μπορούμε να γενικευουμε λέγοντας πως οποιος είναι αριστερός είναι εκ προοιμιου εχθρός της θρησκείας. Μετά αναπαράγουμε το στερεότυπο. Όπως επίσης ο δεξιός πχ είναι πατριδολατρης και πιστός χριστιανός.

Με τα στερεότυπα και την υποκριτική συμπεριφορά έχω θέμα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Tσάμπα το συζητάτε εδω μέσα.... αυτό ειναι δουλειά των δικαστηρίων.

Εσυ απλά κάνεις την μήνυση και ο εισαγγελέας ασκεί ή οχι τη ποινική δίωξη η οποία θα συζητηθεί στο ποινικό ακροατήριο συνηθως μονομελούς πρωτοδικείου σε α βαθμό και εκει θα αποφασισθεί η καταδίκη ή οχι.

Στο σ΄τεκι τωρα ;;;; γιατί ειναι κανείς νομικός ;
Ωραία. Να ζητώ και την άδεια, σε λίγο, τί να λέω και τί να μην...

Και από πού να την πρωτοζητήσω, δεν ξέρω...

Ορίστε, πήρα και "προαγωγή" σε Ελένη Λουκά. Μου έδωσαν και συγχαρίκια παρακάτω...

Ποιός την χάρη μου...

Σε κάθε περίπτωση, θλίβομαι με πολλά εδώ μέσα. Αστεία μεν, για κλάματα δε...

adams33

Δραστήριο μέλος

Δηλαδη κυρία μου, αν εγω βγω και δω στο απέναντι παράθυρο εναν να παίζει την μαλαπέρδα του στο μπαλκόνι με τους περαστικούς, θα το μεταφράσω συμφωνα με την προκατάληψή μου που μου αρεσουν οι ανωμαλίες, πως ο άνθρωπος ειναι απλά υπερσεξουαλικός και δεν μπορει να συγκρατησει τις ορμές του, Η ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ;

Σας παρακαλώ, χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει.
Εγω σε παρακαλω να μιλας με παραδειγματα που οντως εχουν βαση ε τεχνη και βεβήλωση ..

Ειναι τουλαχιστον ατοπο και χυδαιο αυτο και την τελευταια φορα εγινε μεγαλη παρεξηγηση που μιλησες ετσι και απαντησα .... μου χρεωθηκαν χαρακτηρισμοι που ξεκινουσαν απο το δικο σου τροπο ..

Οποτε σε παρακαλω αν μιλας μαζι μου τετοια παραδειγματα να λειπουν ..
Αμα εισαι προκατειλημμενος εισαι εκ προοιμιου ανίκανος για κριτική ενος γεγονότος.

Η σωστή κριτική θέλει αντικειμενικότητα. Η διαστρεβλωμενη κριτική που την εχουμε αναγαγει σε κριτική και ουσιαστικα ειναι "οι γνωμες ειναι σα τις σούφρες, ολοι εχουν απο μια", δεν ειναι κριτική.

Γι αυτο και λέμε κριτική σκέψη.
Η κριτικη σκεψη που βασιζεται ;
Ναι, δεν διαφωνω με αυτο που λες, αλλά δεν ανηκει στο συγκεκριμενο θέμα. Να το συζητησουμε ακριβως οπως το θέτεις, αλλα στην ωρα του και στο θεμα του.

Γιατι αμα γυριζουμε και λεμε "ναι αλλα οι αριστεροι", ρε χέσε τους αριστερούς, θα τους γαμήσουμε στην ωρα τους, εδω δεν βλέπεις τον αλλον που στο παίζει δεξιος και θρησκος και σε κοροιδευει μες τη μουρη σου για να παρει η Νικη κανα ποσοστο; Τι φεμινιστριες και μαλακιες; Αλλου ειναι η ουσία.
Οχι αγαπητε εχει μεγαλη σημασια και εδω φαινετε ποσο ατοπα ειναι τα περισσοτερα σχολια ..

Μιλαμε για βεβήλωση στο προσωπο της Παναγιας σωστα ;

Δεν μιλαμε για τεχνη αρα γιατι δεν ανηκει ;

Μηπως η συζητηση εχει παρεκτραπει εφοοσν ολοι συμφωνούμε προς αυτο ;

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
To μόνο ηθικό δίδαγμα αυτού του γεγονότος με το οποίο συμφωνώ και εγώ, είναι ότι αφενός μπορείς να προβείς σε αυτενέργεια όταν όλες οι άλλοι οι μέθοδοι έχουν εξαντληθεί, και πως η βία είναι ένα σωστό (αλλά πάλι έσχατο) μέσο για να "σπάσεις" το αδιέξοδο. Αυτό εδώ πρόκειται για απλή επίδειξη βίας, σωστής όμως. Το θέμα είναι οι άνθρωποι που στηρίζουν αυτή την πράξη, να μην θεωρήσουν αν τυχόν γίνει κάτι παρόμοιο, αλλά αυτοί είναι που θίγονται, και όχι λυτρώνονται, παράνομο, ανήθικο, αθέμιτο και κατακριτέο. Δεν είναι καλό το να ζυγίζεις καταστάσεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ασχέτως αν θεωρείς ή δε θεωρείς αυτούς τους πίνακες τέχνη, δε μπορείς να αμφισβητήσεις το γεγονός πως ο μόνος λόγος ύπαρξής τους ήτανε να προσβάλει τη θρησκεία κάποιο, πολλώ δε μάλλον τη θρησκεία της πλειοψηφίας της χώρας στην οποία βρίσκεται. Προσωπικά εγώ δεν έχω κάποιο θέμα με τα ίδια τα εκθέματα, αν ήτανε σε κάποιο σπίτι ή σε ιδιωτικό χώρο έκθεσης θα το θεωρούσα απλά περίεργο αλλά δε θα το πρόσεχα παραπάνω. Εν πάση περιπτώσει, απο την στιγμή που αποφασίζεις να κάνεις κάτι τόσο αμφιλεγόμενο, είναι μόνο λογικό να περιμένεις κάποια τέτοια αντίδραση.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ωραία. Να ζητώ και την άδεια, σε λίγο, τί να λέω και τί να μην...

Και από πού να την πρωτοζητήσω, δεν ξέρω...

Ορίστε, πήρα και "προαγωγή" σε Ελένη Λουκά. Μου έδωσαν και συγχαρίκια παρακάτω...

Ποιός την χάρη μου...

Σε κάθε περίπτωση, θλίβομαι με πολλά εδώ μέσα. Αστεία μεν, για κλάματα δε...

Οχι να μη ζητάς αδεια εννοειται γράψε οτι θέλεις αλλά... ακρη δεν θα βγει.

Εδω στα δικαστήρια δεν βγαινει άκρη όταν εκδίδονται καταδικαστικές αποφάσεις και λέει η άλλη ή ο αλλος (επειδη φυσικά δεν τους συμφέρουν) αααα οι μαλακες οι δικαστές.

Πάντα έχουν άδικο οι άλλοι εμεις ποτέ.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.535 μηνύματα.
Παραθέτεις ιστορικά πρόσωπα που όντως έδρασαν μα τον τρόπο που λες.Αυτο δεν το αρνούμαστε. Ωστόσο, δεν μπορούμε να γενικευουμε λέγοντας πως οποιος είναι αριστερός είναι εκ προοιμιου εχθρός της θρησκείας. Μετά αναπαράγουμε το στερεότυπο. Όπως επίσης ο δεξιός πχ είναι πατριδολατρης και πιστός χριστιανός.
Ποια γενίκευση, κυρία μου και στερεότυπα; Η πλειοψηφία των αριστερών είναι είτε αδιάφοροι προς τη θρησκεία είτε άθεοι. Σε κάθε περίπτωση οι περισσότεροι ειρωνεύονται και χλευάζουν τον Χριστιανισμό. Τώρα δα θα ανακαλύψουμε τον κόσμο;
Κι αυτά με τα στερεότυπα, ωραία είναι για τα λοβοτομημένα θέματα των εκθέσεων που βάζετε στα παιδιά για να τα κάνετε στρατιωτάκια του σύγχρονου κόσμου, αλλά τα στερεότυπα έχουν λόγο που υπάρχουν.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Εγω σε παρακαλω να μιλας με παραδειγματα που οντως εχουν βαση ε τεχνη και βεβυλωση ..

Ειναι τουλαχιστον ατοπο και χυδαιο αυτο .
Ετσι ειμαι εγω, χυδαίος. Εχω μονο τη σαρκα στο μυαλό.

Θα μου απαντησεις τωρα ή θα μου κανεις επιθεση στο ηθος μου για να ξεφυγεις;

Και το ενα δεν χωραει υποκειμενικοτητα και το αλλο δεν χωραει υποκειμενικοτητα.

Εγω ξερω οτι αμα νιαουριζει σα γατα, γρατζουναει σα γατα και τριβεται σαν γατα, ειναι γατα.

Εσυ κατσε και καντου ψυχαναλυση με DSM 5 και 100 συνεδριες και κανε οτι δεν βλέπεις, επειδη σε βολευει που ενας γραφικός βαράει τους άλλους τους ιδεολογικους σου αντιπάλους.

Ξέρεις, καμιά φορά τις ιδέες σου δεν τις χαρακτηριζει μονο ποιοι τις εχθρευονται, αλλά και ποιοι φαινομενικα και καταστροφικά τις "υπερασπίζονται". Αμα ειναι να χω σκατα συμμάχους, να το χέσω να ειμαι πατριώτης.

Η κριτικη σκεψη που βασιζεται ;
Στο εξήγησα ήδη επαρκώς θεωρώ.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Η πλειοψηφία των αριστερών είναι είτε αδιάφοροι προς τη θρησκεία είτε άθεο
Η πλειοψηφια ....άρα όταν λες " εσείς οι αριστεροί είστε.... Χ, ψ " Τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι.

τα στερεότυπα έχουν λόγο που υπάρχουν.
Για πες μας έναν πολυ χρήσιμο λόγο ;

Που να μην προωθεί όμως τις διακρίσεις.

Γενικά μιλώντας τώρα ( οχι για το θέμα των χριστιανών συγκεκριμένα).

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ποια γενίκευση, κυρία μου και στερεότυπα; Η πλειοψηφία των αριστερών είναι είτε αδιάφοροι προς τη θρησκεία είτε άθεοι. Σε κάθε περίπτωση οι περισσότεροι ειρωνεύονται και χλευάζουν τον Χριστιανισμό. Τώρα δα θα ανακαλύψουμε τον κόσμο;
Εδω συμφωνώ μαζί σου. Τωρα μιλάς καλά.

Κι αυτά με τα στερεότυπα, ωραία είναι για τα λοβοτομημένα θέματα των εκθέσεων που βάζετε στα παιδιά για να τα κάνετε στρατιωτάκια του σύγχρονου κόσμου, αλλά τα στερεότυπα έχουν λόγο που υπάρχουν.
(αυτο το χω πει κι εγω)

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Σε αυτό το παράδειγμα που βάζεις προσωπικά έχω ξεκάθαρη θέση. Απλά θα γελούσα με την τρέλα του κάθενός. Μπάτσους δεν θα φώναζα σε καμιά περίπτωση. Αν προσπαθούσε να βιάσει βέβαια εκεί αλλάζει το θέμα...

Ποτε θεωρειται ενα εργο τεχνης;
Ποιος το αξιολογει ;

Μηπως να ξεκινησυμε πρωτα απο αυτο για να δουμε τελικα αν διαφωνουμε ή αν λεμε τα ιδια ολοι μας ;

Κάθε τεχνούργημα είναι έργο τέχνης αν έχει μία έστω επιτήδευση προς τις γνωστές "καλές τέχνες" (δηλαδή δεν είναι ο υδραυλικός που τοποθετεί μια βρύση), αν είναι υψηλή ή όχι καλλιτεχνία είναι άλλο ζήτημα. Ακόμα κι αυτό το τρολοσίχαμα με την Παναγία βαμπίρ και τον Άϊ-Γιώργη δράκουλα έχει μία κάποια τεχνική και ένα μήνυμα. Παπάτζα κατέ με αλλά ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω σωστά;