To κείμενο με τα ερωτήματα είναι η ιδανική περίπτωση. Θεωρητικά θα θέλαμε να ισχύει κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς η ζωή μας διαψεύδει. Δεν ζούμε και στην τελειότερη κοινωνία για να έχουμε τόσο συναισθηματικά δοτικούς ανθρώπους. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Εσύ μπορεί να είσαι η τυχερή της ιστορίας.
Ο
@Jack of Spades νομίζω απάντησε ακριβώς με αρκετά πραγματική άποψη.
Για ποιο λόγο Μαργαρίτα θα πρέπει την αυτονόητη ανθρώπινη συμπεριφορά που μου παραθέτεις να την ονομάζουμε γάμο; Γιατί θα πρέπει ο κάποιος "ιδανικός" άνθρωπος να είναι ψυχοσωματικά δίπλα σου σε κάποια δυσκολία ή αρρώστια μόνο αν είσαι παντρεμένος μαζί του;
Γιατί μόνο τότε είναι η άμεση προτεραιότητα σου ,η ζωή σου ,το παρον ,το μέλλον σου και κοινός είναι κομμάτι του εαυτού σου ,είναι ο κόσμος σου όλος ,δεν ξέρω ειλικρινά πως να στο περιγράψω με λέξεις όλο αυτό το συναίσθημα ..
Ειδικά αν έχουν έρθει και παιδιά είναι ο πατέρας - η μητέρα των παιδιών σου,δηλαδή ο ανθρωπος που έχεις επιλέξει εσύ ,χωρίς καμία πίεση από κανέναν , να φέρει στον κόσμο την συνέχεια σου .
Ξέρεις πολλούς φίλους ή γνωστούς να κάνουν πέρα ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να είναι κοντά σου ?
Όχι φυσικά και αυτό γιατί δεν νοιώθουν το απόλυτο που γεννάται μέσα από ένα γάμο ή μια μακροχρόνια σχέση .
Μια σχέση δεν καθορίζεται αν έχει ευλογηθεί από παπά ή έχει γίνει σε ένα Δημαρχείο ή ακόμα και αν βασίζεται σε μια συμβολαιογραφική πράξη ..
Είπες μια μεγάλη κουβέντα .
Μπορεί να είμαι τυχερή, γιατί πλέον αυτό το αναγνωρίζω και το λέω πολλές φορές ακόμα και σήμερα όχι μόνο στην δική μου περίπτωση.
Το λέω και σε περιπτώσεις που φιλικά μας ζευγάρια περνάνε και αυτά τις φάσεις τους ,όπως ΟΛΑ τα παντρεμένα ζευγάρια και εκείνη την ώρα ξεχνάνε πολύ βασικά θέματα ...
Ειναι απίστευτη τύχη πλέον να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που να σε ρωτάει αν είσαι καλά και αν αντέχεις ,τίποτε παραπάνω .
Φυσικά και είναι θέμα τύχης να βρεθεί στο δρόμο κάποιου ο συγκεκριμένος άνθρωπος ,αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι μόνο αυτό .
Η τύχη ή η ζωή, σου ρίχνει στα πόδια σου πολλές ευκαιρίες .
Αν τις αξιοποιήσεις και πως, είναι καθαρά θέμα δικό σου πλέον .
Η τύχη σου χαμογελά ,αν εσύ είσαι εγωιστής η δεν σηκώνεις καμία οποιαδήποτε παραχώρηση προκειμένου να μην την χάσεις δεν σου φταίει κανένας άλλος παρά μόνο η δική σου κρίση .
Και για να μην φτιάχνουμε παραμύθια ,ο γάμος δεν είναι όλα αυτά που ανέφερα .
Ειναι και αλλα πράγματα και τα περισσότερα αρνητικά μέχρι να βρεις τις ισορροπίες σου μέσα σε αυτόν.
Μόνο όποιος είναι μέσα σε ένα γάμο τουλάχιστον μια δεκαετία μπορεί να καταλάβει πόση ένταση και πόση φθορά μπορεί να επέλθει από όλο αυτό ώστε να φτάσει χωρίς να το καταλάβεις στο διαζύγιο ..
Ξέρεις πόσες φορές πρέπει να χτυπήσεις το χέρι σου στην πόρτα για να εκτονωθείς?
Ξέρεις πόσες φορές ανοίγεις την πόρτα και φεύγεις για να μην πεις κουβέντες που δεν πρέπει γιατί μετά δεν μπορείς να τις πάρεις πίσω αφού αντιλαμβάνεσαι ότι εκείνη την στιγμή είσαι εκτός εαυτού και δεν τις εννοείς ?
Πόσες φορές δεν μιλάς γιατί θα πεις πάλι χαρακτηρισμούς που όταν περάσει η μπόρα και ξαναβρεθείς στο κρεβάτι με αυτόν τον άνθρωπο και θα σου έρχονται στο μυαλό και δεν θα μπορείς να λειτουργήσεις όπως πριν ?
Γιατί όταν χαρακτηρίζεις τον άλλον και επιτρέπεις να βγει όλο αυτό από μέσα σου πάει να πει ότι το πιστεύεις κιόλας .
Αλλιώς δεν τα ξεστομίζεις .
Ξέρεις πόσες φορές καταπίνεις την γλώσσα σου γιατί αυτός ο εγωισμός σου δεν σου έδωσε περιθώρια να δεις ότι ο σύντροφός σου είχε 1000% δίκιο αλλά μόνο και μόνο από πείσμα εσύ είπες όχι ?
Που να μιλήσεις μετά και το να μαζέψεις ..
Να σου γράψω άλλες τόσες δυσκολίες και περιστατικά που έτσι και τα αφήσεις να εκδηλωθούν και να βγουν από το στόμα σου όχι μόνο σε οδηγούν σε ένα διαζύγιο ,αλλά ούτε ζωγραφιστω δεν θες να τον βλέπεις τον άλλον.
Οπότε λοιπόν ξέρεις πολλά ζευγάρια που έστω ένας από τους δύο να έχει τον πλήρη έλεγχο του ευατου του ώστε να δίνει τόπο και χρόνο στον άλλον για να μην γίνεται αυτή η έκρηξη ?
Είναι σπάνιο πλέον να συναντάς δύο τέτοιους χαρακτήρες σε μια σχέση .
Εγώ είναι τυχερή γιατί βρήκα έναν τέτοιον χαρακτήρα και μέχρι να μου δείξει τον τρόπο να ελέγχω τα δικά μου νεύρα ,τις εκρήξεις μου και γενικά τις οποίες παραξενιές μονο μέσα από τις πράξεις του και όχι από την κατήχηση περάσαμε ουκ ολίγα .
Όπως και τα αντίθετα σε κάποια περιστατικά ..
Ευτυχώς όμως κρατήθηκαν δύο βασικά στοιχεία .
Σεβασμός και όρια και στο κομμάτι των πράξεών μας, αλλά και στα λόγια που δεν πρέπει να ανταλλάσσονται ανάμεσα σε ένα ζευγάρι .