[/QUOTE]
Όχι δεν είσαι πρόβατο με την έννοια αυτή που λες αν και ήταν λάθος η μεταφορά που έκανα. Απλά εσύ έτυχε η επιλογή που έκανες από μόνη σου {τον γάμο και το παιδί} να συμβαδίζει με αυτό που ζητάει η κοινωνία κι έτσι όλα είναι καλά. Σίγουρα όμως στη ζωή σου θα υπήρξαν και πράγματα που ήθελες να κάνεις αλλά η κοινωνία δεν τα επικροτεί κι έτσι ένιωσες οτι πρέπει να πάρεις μια απόφαση που θα έχει συνέπειες.
Έχεις δίκιο ,έτυχε η επιλογή μου να είναι συμβατή αλλά αυτό ως προς τι με βοηθάει ?
Με βοηθάει μόνο να μην είμαι αναγκασμένη να απολογουμε για τις επιλογές μου στον καθένα που δεν τις σέβεται .
Γιατί από μικρή με διέκρινε ένα πράγμα .
Το πείσμα μου για αυτό που ήθελα και έκανα το παν να το αποκτήσω .
Πίστεψέ με αν η επιλογή μου να κάνω ένα γάμο όπως τον γουσταρα πραγματικά και παιδιά από μικρή γιατί ήταν όνειρο όχι απλώς επιθυμία πήγαινε ενάντια σε μια άλλη κοινωνία πάλι θα το έκανα .
Θα το έκανα γιατί για εμένα ήταν η ευτυχία μου και μπροστά σε αυτό δεν λογαριάζω τίποτα .
Ποια κοινωνία είναι ικανή να κρίνει το δικό μου σκεπτικό που συνεπάγεται με την προσωπική μου ευτυχία ?
Αν και πλέον και στην κοινωνία που ζω έχω δεχτεί πολύ ρατσισμό για όλο αυτό ..
Το ότι έκανα παιδί μικρή άλλος με έχει πει καταπιεσμένη και χίλια άλλα δύο .
Το ότι έκανα ένα γάμο και που έχει κρατήσει ακόμα έχω ακούσει άλλες τόσες μακακιες ..
Ακόμα και πρόσφατα εδώ μέσα όταν υποστήριξα μια θεωρία χαρακτηριστικά άνθρωπος που δεν έχει κρίση και το καλύτερα είναι να πάω να πλένω κάνα πιάτο ...
Και ?
Τι με αυτό?
Θα δώσω αξία στον μυσογινισμονκαι στην έλλειψη παιδείας τέτοιον ανθρώπων ?
Αν με στεναχωρούν ?
Ναι ,αφάνταστα αλλά μέχρι εκεί .
Θα αμυνθώ ...
Μειώνει πουθενά την προσωπική μου ευτυχία ?
Επηρεάζει καθόλου την σχέσεις μου με τα παιδιά μου και τον άντρα μου ?
Δυστηχως είναι αδύνατον να καταλάβουν μερικοί πως όταν κάποιος είναι ευτυχισμένος μέσα στο θέλω του δεν τον νοιάζει η κριτική των ατόμων που απλά δεν υποστηρίζουν την δική του κοσμοθεωρία .
Απλά στεναχωρούν έναν άνθρωπο ,αν αυτός είναι ο σκοπός του δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ..
Προσπαθώντας εγώ αυτή την στιγμή να μειώσω μια κατάσταση για την οποίο ο άλλος είναι ψυχολογικά υγιείς μέσα σε αυτή ποιον μειώνω ?
Την δική μου αντίληψη γιατί δεν μπορώ να κατανοήσω τον μηχανισμό που έχει βρει εκείνος για να περνάει καλά .
Ένα μηχανισμό που έχει φτάσει σε μια ηλικία και που ίσως επειδή δεν έχει καταφέρει να τον βρει τον μειώνει και τον προσβάλει για να καλύψει καθαρά την δική του ανασφάλεια .
Πίστεψέ με μέχρι τώρα δεν υπάρχει το παραμικρό που ήθελα και δεν ήταν συμβατό με την κοινωνία μας ώστε να έχω έναν ενδιασμο να το κάνω ..
Άλλωστε δεν μπορω να φανταστώ να θέλω κάτι να κανω πραγματικά ή να ζήσω και να μην είναι αποδεκτό ..
Τι θα ήταν αυτό που θα είναι για εμένα μη αποδεκτών κατά την γνώμη σου ?
Τι έχεις στο μυαλό σου για να μπορέσω να καταλάβω τι εννοείς και να σου απαντήσω ακριβώς ?