Είμαστε σίγουροι όμως ότι αυτός ο σύντροφος που λες που βρέθηκε και σου γέννησε αυτά τα συναισθήματα έγινε έτσι ή μήπως απλά σου είχαν πιπιλίσει το μυαλό από νωρίς ότι ο προορισμός του ανθρώπου είναι ο γάμος και η οικογένεια και μέσα σου όσο και αν δεν ήθελες να το παραδεχτείς αυτό υπήρχε και απλά ο κατάλληλος σύντροφος το έθεσε σε λειτουργία;
Και το πιο ειρωνικό είναι ότι αν τελικά (πειστεις και) παντρευτείς και ο γάμος δεν κρατησει και χωρίσεις η κοινωνία θα σε θεωρεί πλέον αποτυχημένο!
Μα εδώ έρχεται και κουμπώνει άψογα όλο αυτό που λέγαμε περί κρίσης και βιωμάτων όλων των ανθρώπων .
Αν εσυ είσαι ένας ευκολόπιστος ,λιγάκι ανώριμος που έχει την ατυχία να γεννηθείς σε μια άκρως πατριαρχική οικογένεια , έχει φυτευθεί αυτό το σπορακι μέσα σου, έχει καλλιεργηθεί και εγινε θηρίο τόσο μεγάλο ώστε όταν μεγαλώσεις να μην είσαι ικανός να το ξεφορτωθείς ποιος φταίει ?
Η κοινωνία μας ?
Η οικογένεια μας ?
Οκ ! Ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης το έχουν αλλά όταν Χιμελα μιλάμε για ενήλικες ανθρώπους κυρίως πάνω από τα 25 ,οι οποίοι έχουν βγει έξω στο κόσμο και έχουν βιώσει κάποια πράγματα δεν μπορούμε να είμαστε υπέρμαχοι όλο αυτού .
Η κοινωνία μας είναι αυτή ,καλώς ή κακώς .
Αν εσύ αποφασίσεις να κάνεις οικογενεια ,δηλαδή είσαι άτομο που βασίζεται μόνο στα δικά σου χέρια πλέον και δεν μπορείς να καταλάβεις αν το συναίσθημα σου είναι πιο δυνατό από την επιβολή της κοινωνίας ,ε τοτε τζάμπα συζητάμε ..
Και εδώ έρχεται και η κατάληξη που είπες ..
Ο χωρισμός .
Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν το πραγματικό συναίσθημα με τον εξωτερικό παράγοντα και κάνουν ένα γάμο .
Αυτό ο γάμος δυστηχως αργά η γρήγορα διαλύεται γιατί βγαίνει στην επιφάνεια μόλις περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός ,κάτι άλλο από αυτό που ΝΟΜΙΖΑΝ ότι αισθανονταν και βλέπουν ότι από κάτω δεν υπήρχε το βασικό συναίσθημα ...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 18 Ιουλίου 2021
Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να ένιωσαν αμιγώς κάτι μέσα τους να ξυπνάει και να θέλουν να γίνουν γονείς και να μπούν σε αυτό το τρυπάκι.
Ωστόσο, η δική μου εμπειρία απο τον περίγυρο μου δείχνει πως ενα τεράστιο ποσοστό έγινε έρμαιο των αποφάσεων των γύρω του, μπήκε σε μια οικογένεια και σε ενα λούκι το βαρος του οποίου δεν μπορεί και δεν θέλει πλέον να σηκώσει και στα 50 τους τη σκάει πολύ άσχημα.
Εχω φίλους μου στα 30 που ενω δεν ειναι καθολου του γαμου και δεν τους αρεσουν καθολου τα παιδια αρχισαν χαρακτηριστικα να το «ψιλοσκεφτονται» επειδη η κοπελα τους τους τα εχει πρηξει κυριολεκτικα.
Για μενα οι συγκεκριμενοι θα δυστυχήσουν σιγουρα και σιγουρα δεν εχει ξυπνησει κατι μεσα τους επειδη εχουμε κανει προσωπικα πολυ εκτενεις συζητησεις οπου ενω παραδεχονται πως δεν το θελουν θελουν να κανουν την χαρη στον αλλον.
Και εκει ερχεται και δενει το «οκ και οι υπολοιποι φιλοι μου 30αρηδες το κανουν δεν θα μαι μονος σε αυτο».
Ποσο καλα θα νιωθει αυτος στο σπιτι του; Δεν το ξερω . Ξερω ομως πως στοχοι προσωπικοι ,ονειρα, χρονος και ελευθερια γιναν καπνος επειδη μπηκαν σε μια διαδικασια λογω του συντροφου και την βιωνουν πιο ομαλα λογω της μαζας που κανε το ιδιο.
Ολα αυτα τα λεω για να πω πως εγω αυτο που βλεπω σε συντριπτικη πλειοψηφια ειναι πολλή δυστυχια και πολλοι προσωπικοι στοχοι να πανε στραφι για να γινει μια οικογενεια.
Δεν λεω φυσικα πως αυτος ειναι ο γενικος κανονας. Προφανως και θα υπαρχουν και καποιοι που το θελουν πραγματικα ομως η δικη μου εμπειρια μου λεει πως ειναι ελαχιστοι.
Ποιος φταίει ο φίλος σου ο 30αρης που θα προχωρήσει σε ένα γάμο ?
Η εκάστοτε επιλογή του φίλου σου του 30αρι όσο αφορά την υποψήφια γυναίκα του η οποία από τώρα τον ΠΙΕΖΕΙ και αυτός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια πολύ γενναία παραχώρηση στα θέλω του πριν ακόμα μπει σε ένα γάμο ή φύσικα η κοπέλα η οποία είναι επιλογή του φίλου σου και αποδέκτες σε όλα εφόσον είναι σε θέση να έχει τέτοιες απαιτήσεις ?
Ποιος φταίει για όλο αυτό, αν φταίει ?
Ο φίλος σου ?
Η κοπέλα του ?
Η κοινωνία ?
ή λέμε λέμε και στο τελος οταν έρχεται η ώρα να κάνουμε απολογισμό και να επομιστουμε ευθύνες ,αυτές που οι ίδιοι τις δημιουργήσαμε με την θέληση μας , μας φταίνε μόνο οι άλλοι και όχι εμείς .
Γιατί δεν το σκεφτόμαστε έτσι ?Μηπως γιατί δεν μας συμφέρει και είναι ποιο εύκολο να μεταθέτουμε ευθύνες αλλού?