Άρα, το πρόβλημα δεν είναι πως αφαιρείς μια ζωή, το πρόβλημα είναι πως προκαλείς πόνο όταν την αφαιρείς. Διότι αν ναρκώσεις για παράδειγμα ένα ζώο, το νευρικό του σύστημα παραλύει και δεν αισθάνεται απολύτως τίποτα την ώρα του θανάτου.
Δεδομένου πως η ζωή η ίδια είναι ένα συνεχόμενο suffering (πείνα, άγχος, επιθυμίες, φόβοι) για κάθε ζωντανό οργανισμό με νευρικό σύστημα όπως λες, τότε το να σκοτώσεις έναν οργανισμό ισοδυναμεί με τον να τον απαλλάξεις από πολλές μελλοντικές στιγμές πόνου και δυστυχίας, οι οποίες θα είναι μάλλιστα πολύ περισσότερες από τις στιγμές ευτυχίας που θα νιώσει (αυτό είναι γενικότερα μια εμπειρική παρατήρηση που ισχύει και για τις ζωές όλων των ανθρώπων). Για την ακρίβεια, εξαλοίφοντας την ανθρωπότητα από προσώπου Γης, μπορούμε να ισχυριστούμε πως οι ζωές πάρα πολλών ειδών θα γίνουν καλύτερες (όπου καλύτερο ας πούμε πιο φυσικές). Συνεπώς εάν εξαπολύσω έναν τεχνητό ιό που σκοτώνει τους ανθρώπους σαν τις μύγες θα κάνω μια πολύ μεγάλη ευεργεσία σε όλα τα είδη του πλανήτη.
Μιλάς με πολλες ακροτητες και με απολυτα καταστροφικα σεναρια οπως το να εξαλειψουμε την ανθρωποτητα απο προσωπου γης ενω εγω μιλαω με facts.
Στην τελεια συνθηκη οπου θα σκοτωνες ενα ζωο ναρκωνοντας το και παλι δεν θα ηταν το ιδιο επειδη οπως ειπαμε τα ζωα ειναι self conscious, sentient και self aware εχουν συναισθηματα και αναπτυσσουν κοινωνικους δεσμους που τα φυτα δεν κανουν.
Επισης κανενα ζωο δεν σκοτωνεται με ναρκωση μπορεις να δεις πως σκοτωνονται τα ζωα πχ που τρως στα Macdonalds ενω εχουν ζησει φριχτη ζωη και κοβωντας απανθρωπα τον λαιμο τους μεχρι να χυθει ολο το αιμα τους.
Το οτι η ιδια η ζωη ειναι και ευτυχια και δυστυχια δεν σου δινει το δικαιωμα να του αφαιρεις τη ζωη για να το απαλλαξεις απο μελλοντικες στιγμες suffering. Συγγνωμη αλλα αυτο το argument ειναι γελοιο περα για περα.
Οταν ενα ελαφι θα πεθανει στη φυση επειδη θα το σκοτωσει καποια μερα ενα λιονταρι η θα παγιδευτει απο καποιον αλλον θηρευτη που το εχει απολυτη αναγκη για να επιβιωσει( οπως τα λιονταρα που ειναι obligate carnivores) ειναι φυση και ειναι η ζωη. Το factory farming δεν ειναι η φυση.
Εν παση περιπτωσει για να κανεις καποιο ποιντ εχεις μιλησει για καταστασεις εξαλειψης της ανθρωποτητας και τεχνητου ιου και επιστημονικης φαντασιας ενω εγω απλα σου μιλαω με επιστημονικα αποδεδειγμενα facts.
Μπορεις να τρως οπως θες τα ζωα σου να τα βασανισεις να τα νεκρωσεις να τα φας ζωντανα αλλα μην μου λες πως το κανεις για το καλο τους η μην λες στον εαυτο σου αυτα τα ψεματα βασικα.Αυτο που κανεις ειναι πως αφαιρεις μια ζωη απο ενα ζωο το οποιο θελει να ζησει ειναι aware για το περιβαλλον του και εχει επιθυμιες και συναισθηματα.
Επειδη ολα οσα λεω εχουν αποδειχτει επιστημονικα και ειναι διαθεσιμα ωστε να τα βρεις ονλαιν και εσυ εαν σε ενδιαφερει οντως το ζητημα και κανεις αυτες τις ερωτησεις για να μαθεις και οχι για να προκαλεσεις φιλονικιες θα σου προτεινα να κανεις το προσωπικο σου search.
Επειδη ομως και πιο πριν που συζητουσαμε επι του θεματος μου ειπες πως δεν πιστευεις σε επιστημονικες ερευνες και πως εχεις τον δικο σου τροπο ζωης και φιλοσοφιας εγω το σεβομαι.
Απλα δεν μπορω να παραθετω επιστημονικα ευρηματα και να μου μιλας για επιστημονικη φαντασια δεν συναδει με τη δικη μου φιλοσοφια.
Είναι σαν να προσπαθεί καποιος να με πεισει πως υπαρχει θεος.
Οποτε δεν θεωρω πως μπορουμε να κανουμε argument.Και δεν θα μπορεσουμε ποτε.
Δεν θελω ομως να σου μεινει το οτι δεν σεβαστηκα τον τροπο που σκεφτεσαι επειδη απλως εγω δεν ζω ετσι η δεν σκεφτομαι ετσι.
Δεν ηταν αυτη η προθεση μου για κανεναν λογο.
Επειδη αυτο ειναι ενα θρεντ για τα δικαιωματα των ζωων ευρυτερα θα θελατε να συζητησουμε και τις αλλες μορφες καταπατησης των δικαιωματων των ζωων; Οπως για παραδειγμα ειχα μεγαλωσει πηγαινοντας σε ζωολογικους κηπους και ευτυχως δεν πηγα ποτε σε τσιρκο που χρησιμοποιει τα ζωα.
Ποια ειναι η αποψη σας για τους ζωολογικους κηπους ή για αυτου του ειδους τσιρκων;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 8 Απριλίου 2021
Οποιος ενδιαφερεται γενικοτερα για το ζητημα ενα πολυ καλο ντοκιμαντερ που αναφερει ολες τις μορφες καταπατησης των δικαιωματων των ζωων ειναι αυτο :