• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Δόντια - στοματική υγεία - οδοντίατροι

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.022 μηνύματα.
kai γω πήρα στοματικό διάλυμμα. το άλλο που λες, δεν το ξέρω, κοιμάται μάλλον ο @γιαννης_00 για να μα; πει, τι κάνει.
Α, @γιαννης_00 , δεν ξέρω, αν διάβασες μια σημαντική λεπτομέρεια στο ποστ μου, πως βγήκε και το δόντι μαζί με τη θήκη.
Τωρα ξυπνησα
Τα στοματικα διαλυματα ειναι θεικα...εχουν ωραια γευση και διωχνουν και καθε ερεθισμο αμα κανεις αμαρτιες...άλλα δεν ξερω.
Εγω παιρνω αυτο που θα βρω στο σουπερ μαρκετ αλλα χωρις αλκοολ γιατι τσουζει. ( αμα θελω αλκοολ τοτε οχι στοματικο διαλυμα ....αλλα τσιπουρο αποστολακη βολου)..Συνηθως αυτο που εχουν τα μαγαζια ειναι το Listerine.
Οχι δεν σημειωσα οτι το δοντι που εσπασε ηταν με σκουφακι και μαλιστα απονευρωμενο.
Κοιτα το δοντι ειναι ενα ζωντανο κοκκαλακι που τρεφεται και αισθανεται και φρεσκαρεται... Αμα το απονευρωσεις ειναι ενα σκετο κοκκαλάκι..χρησιμο μεν αλλα ψοφιο. Η οδοντινη η αδαμαντινη φθειρονται γιατι δεν ''τρωνε'' και σπανε καποτε λογω και των πιεσεων.
Ε και γιατι παμε να αναδομησουμε τωρα δοντι πανω σε νεκρες ριζες?
Η αναδομηση γινεται μονο σε νεκρες ριζες (αφου τρυπαμε πολφο να βαλουμε κολωνες - αξονακια).
Και ποσο θα κρατησουν αυτες οι νεκρες ριζες ?
Ε δεν ξερω...αλλα για να το κανουν κρατανε.
Εγω θα ειμουν υπερ της γεφυρας μπαλκονι αν θα μου ελεγε καποιος οτι τα δυο γειτονικα δοντια που ειναι και ταλαιπωρημενα και οχι απονευρωμενα αν θα καθοταν ήσυχα και δεν θα πονουσαν για τα απομενα 15 χρονια... ποιος θα το πει αυτο?

Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.913 μηνύματα.
Τωρα ξυπνησα
Τα στοματικα διαλυματα ειναι θεικα...εχουν ωραια γευση και διωχνουν και καθε ερεθισμο αμα κανεις αμαρτιες...άλλα δεν ξερω.
Εγω παιρνω αυτο που θα βρω στο σουπερ μαρκετ αλλα χωρις αλκοολ γιατι τσουζει. ( αμα θελω αλκοολ τοτε οχι στοματικο διαλυμα ....αλλα τσιπουρο αποστολακη βολου)..Συνηθως αυτο που εχουν τα μαγαζια ειναι το Listerine.
Οχι δεν σημειωσα οτι το δοντι που εσπασε ηταν με σκουφακι και μαλιστα απονευρωμενο.
Κοιτα το δοντι ειναι ενα ζωντανο κοκκαλακι που τρεφεται και αισθανεται και φρεσκαρεται... Αμα το απονευρωσεις ειναι ενα σκετο κοκκαλάκι..χρησιμο μεν αλλα ψοφιο. Η οδοντινη η αδαμαντινη φθειρονται γιατι δεν ''τρωνε'' και σπανε καποτε λογω και των πιεσεων.
Ε και γιατι παμε να αναδομησουμε τωρα δοντι πανω σε νεκρες ριζες?
Η αναδομηση γινεται μονο σε νεκρες ριζες (αφου τρυπαμε πολφο να βαλουμε κολωνες - αξονακια).
Και ποσο θα κρατησουν αυτες οι νεκρες ριζες ?
Ε δεν ξερω...αλλα για να το κανουν κρατανε.
Εγω θα ειμουν υπερ της γεφυρας μπαλκονι αν θα μου ελεγε καποιος οτι τα δυο γειτονικα δοντια που ειναι και ταλαιπωρημενα και οχι απονευρωμενα αν θα καθοταν ήσυχα και δεν θα πονουσαν για τα απομενα 15 χρονια... ποιος θα το πει αυτο?
δηλαδή τη λύση με χτίσιμο πάνω στην απονευρωμένη ρίζα, με άξονα και ψεύτικο δόντι, λες όχι;
Βασικά πλέον, δόντι μόνο ψεύτικο θα είναι , απλά τωρα συζηταμε αν θα στηρίζεται στα διπλανά, ή θα γίνει αυτός ο άξονας, ή αν γίνει εμφύτευμα. Επίσης το απλό φαφούτιασμα το απορρίπτουμε;
Σού πα, στις 25 θα πάω στο γερμανό, τον οποίο θεωρώ κορυφή. Μάλλον θα κάνω ό,τι μου πει
Αλλά μέχρι τότε κλείνω προς το προσωρινό φαφουτιασμα, μέχρι να χαλάσει και το διπλανό και τότε, να βάλω εμφύτευμα και να στηρίξω γέφυρα, αλλά μόνο αν γίνει αυτή η ζημιά του διπλανού. Γιατί το σταδιακό φαφούτιασμα τελικά είναι καταστροφικό. Δηλ και με το φρονιμητη, είχα πει , <ρε δε βαριέσαι, φρονιμήτης είναι, άλλοι τον βγάζουν για ομορφιά>, αλλά τωρα φάνηκε, πως αν τον είχα, θα έβαζα μια ωραία γέφυρα σταθερή. Γιυτό δεν είναι, νομίζω, ιατρικά σωστό, το να βγάζω δόντια. Δεν ξέρω βέβαια αν στο εμφύτευμα πάνω στηρίζεται γέφυρα, σκέφτομαι τωρα, με βάση το χτίσιμο των σπιτιών και γεφυρών

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.022 μηνύματα.
δηλαδή τη λύση με χτίσιμο πάνω στην απονευρωμένη ρίζα, με άξονα και ψεύτικο δόντι, λες όχι;
Βασικά πλέον, δόντι μόνο ψεύτικο θα είναι , απλά τωρα συζηταμε αν θα στηρίζεται στα διπλανά, ή θα γίνει αυτός ο άξονας, ή αν γίνει εμφύτευμα. Επίσης το απλό φαφούτιασμα το απορρίπτουμε;
Σού πα, στις 25 θα πάω στο γερμανό, τον οποίο θεωρώ κορυφή. Μάλλον θα κάνω ό,τι μου πει
Αλλά μέχρι τότε κλείνω προς το προσωρινό φαφουτιασμα, μέχρι να χαλάσει και το διπλανό και τότε, να βάλω εμφύτευμα και να στηρίξω γέφυρα, αλλά μόνο αν γίνει αυτή η ζημιά του διπλανού. Γιατί το σταδιακό φαφούτιασμα τελικά είναι καταστροφικό. Δηλ και με το φρονιμητη, είχα πει , <ρε δε βαριέσαι, φρονιμήτης είναι, άλλοι τον βγάζουν για ομορφιά>, αλλά τωρα φάνηκε, πως αν τον είχα, θα έβαζα μια ωραία γέφυρα σταθερή. Γιυτό δεν είναι, νομίζω, ιατρικά σωστό, το να βγάζω δόντια. Δεν ξέρω βέβαια αν στο εμφύτευμα πάνω στηρίζεται γέφυρα, σκέφτομαι τωρα, με βάση το χτίσιμο των σπιτιών και γεφυρών
Λαθος αναγνωση ..εγω λεω ναι στο χτίσιμο πανω στις ριζες.
Τα εμφυτευματα για αυτο τα βαζουν για στηριξουν γεφυρες πανω σε αυτα.
Το αναδομημενο δοντι θα ειναι ψευτικο..? ναι θα ειναι..?γιατι η γεφυρα τι θα ειναι ?δεν θα ειναι ψευτικη?
Αυτο με το φαφουτιασμα την το λες ... φαφουτιασμα ειναι η έλλειψη δοντιων.
Εδω νεοι καλλιτεχνες αμερικανοι βγαζουν τα μπροστινα δοντια να βαλουν ψευτικα εμφυτευματα και γεφυρες να ειναι μουρατοι.
Ενα τεχνητο δοντι ειναι πιο μουρατο απο το φυσικο.
Το καλο με τα τεχνητα δοντια ειναι οτι ουτε εσυ καταλαβαινεις οτι ειναι τεχνητα αλλα ουτε και οι αλλοι.. ενσωματωνονται αριστα.
Δηλαδη πως την ειδες ? τωρα εγω που κληρονομησα μια απονευρωση λογω αμελιας και αργοτερα ενα σκουφακι ειμαι φαφουτης? σεμνα πλιζ.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.913 μηνύματα.
Παιδιά, δεν είναι καλά τα νέα για το δόντι. @γιαννης_00 θα φαφουτιάσωωωωωω
Πήγα στον καλό γιατρό. Αυτός πρότεινε 2 από τις λύσεις του γείτονα. Δηλ απέρριψε το φαφούτιασμα και το μπαλκονάκι/γέφυρα, γιατί ασκούνται δυνάμεις με σύστημα μοχλών στα άκρα και θα είναι ασταθής.
Πάμε λοιπόν στη λύση΅:1. χτίσιμο με άξονα μιας νέας θήκης. Εδώ έχουμε τα εξής προβλήματα: η απονευρωμένη ρίζα έχει ήδη προσβληθεί από μικρόβια και πρέπει να γίνει απονεύρωση απ την αρχή (1000 ευρώ) και έπειτα σ αυτή την ταλαίπωρη ρίζα, να χτιστεί ο άξονας και τέλος η θήκη θα μπει σε ένα ανύπαρκτο δόντι (δεν πειράζει αυτό) αλλά που έχει φαγωθεί μέχρι πολύ βαθιά το πλαινό του. Δηλ αυτό έσπασε από πολύ βαθιά. Έτσι θα γίνει στην ουσία μια μικροεπέμβαση, που πιθανότατα θα μαγκώσει η θήκη βαθιά στο εναπομείνοντα δόντι, βαθιά στο ούλο μέσα. Όλη αυτή η ιστορία θα φτάσει τα 1500 και κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει, αν χτιστεί σε τόσο σαράβαλη βάση
Λύση 2> εμφύτευμα. Γνωστή, αρκετά επίπονη, γίνεται σε ειδικό γναθοχειρούργο, διαρκεί αρκετό διάστημα (ταξιδεύω κιόλας, πρέπει να το ρυθμίσω) και θα φτασει πάνω από 3000, αλλά θα κρατήσει για πάντα.
Ο γιατρός σύστησε το 2.
Αύριο θα πάω και στο γείτονα, γιατί αυτός ο καλός, το μόνο που μπορεί να αναλάβει, είναι η απονεύρωση
Πώς έμπλεξα;
Και τα φροντίζω πολύ ρε παιδιά! Το είπε κιόλας, πως τα βλέπει καλοπλυμένα και φροντισμένα και μέχρι να τελειώσει η διαδικασία πρέπει να τα φροντίζω πολύ καλά, μην πάθουμε καμμιά φλεγμονή, τώρα που είναι ανοιχτό το δόντι
Ίσως πάρω την κρέμα elmex intensiv, για αντιβακτηριακή δράση, αν και αυτος είπε, πως είναι πολύ καλά έτσι.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Παιδιά, δεν είναι καλά τα νέα για το δόντι. @γιαννης_00 θα φαφουτιάσωωωωωω
Πήγα στον καλό γιατρό. Αυτός πρότεινε 2 από τις λύσεις του γείτονα. Δηλ απέρριψε το φαφούτιασμα και το μπαλκονάκι/γέφυρα, γιατί ασκούνται δυνάμεις με σύστημα μοχλών στα άκρα και θα είναι ασταθής.
Πάμε λοιπόν στη λύση΅:1. χτίσιμο με άξονα μιας νέας θήκης. Εδώ έχουμε τα εξής προβλήματα: η απονευρωμένη ρίζα έχει ήδη προσβληθεί από μικρόβια και πρέπει να γίνει απονεύρωση απ την αρχή (1000 ευρώ) και έπειτα σ αυτή την ταλαίπωρη ρίζα, να χτιστεί ο άξονας και τέλος η θήκη θα μπει σε ένα ανύπαρκτο δόντι (δεν πειράζει αυτό) αλλά που έχει φαγωθεί μέχρι πολύ βαθιά το πλαινό του. Δηλ αυτό έσπασε από πολύ βαθιά. Έτσι θα γίνει στην ουσία μια μικροεπέμβαση, που πιθανότατα θα μαγκώσει η θήκη βαθιά στο εναπομείνοντα δόντι, βαθιά στο ούλο μέσα. Όλη αυτή η ιστορία θα φτάσει τα 1500 και κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει, αν χτιστεί σε τόσο σαράβαλη βάση
Λύση 2> εμφύτευμα. Γνωστή, αρκετά επίπονη, γίνεται σε ειδικό γναθοχειρούργο, διαρκεί αρκετό διάστημα (ταξιδεύω κιόλας, πρέπει να το ρυθμίσω) και θα φτασει πάνω από 3000, αλλά θα κρατήσει για πάντα.
Ο γιατρός σύστησε το 2.
Αύριο θα πάω και στο γείτονα, γιατί αυτός ο καλός, το μόνο που μπορεί να αναλάβει, είναι η απονεύρωση
Πώς έμπλεξα;
Και τα φροντίζω πολύ ρε παιδιά! Το είπε κιόλας, πως τα βλέπει καλοπλυμένα και φροντισμένα και μέχρι να τελειώσει η διαδικασία πρέπει να τα φροντίζω πολύ καλά, μην πάθουμε καμμιά φλεγμονή, τώρα που είναι ανοιχτό το δόντι
Ίσως πάρω την κρέμα elmex intensiv, για αντιβακτηριακή δράση, αν και αυτος είπε, πως είναι πολύ καλά έτσι.
Ημαρτον ,,πολυ σας πιανουν τον ζημαρουλη εκει..ακου απονευρωση 1000 ..εμεις την κανουμε με μαξ 200.
Ε αφου η ριζα δεν ειναι γερη τι χτίσιμο να κανεις?
Eγω τωρα τι θα εκανα στον Μανωλη στον πειραια ( Phd εκπα)
Εξαγωγη τις ριζες και γεφυρα 3 δοντιων μπαλκονι με 800€ συνολο ολα.
Απο εκει μασας τα ψαρακια και τα ριμπ αϊ απο την αλλη μερια.
Καποια στιγμη σε 10 χρονια θα διαμαρτυρηθουν και τα καπελωμένα απο την γεφυρα δοντια οποτε τοτε η λυση θα εινα ενα φυτευτο δοντι (εμφυτευμα ) και νεα γεφυρα που θα στηριχτει απανω του.
Εδω ενα φυτευτο ειναι 1200€ μαξ.
Ελα στον Πειραια να σε φροντισουμε οικονομικα.
ΟΙ ριζες δεν μαζευουν μικροβια και μια χαρα ειναι ... μονο τα φυστικια σφηνωνουν...απλα καποια στιγμη το παιρνουν αποφαση οτι ειναι ριζες και οχι δοντι κανουν αποστημα απο κατω και πονανε ... πας με αντιβιωση (augmentin) στην αρχη για να απορροφηθει το αποστημα και μετα εξαγωγη.
Μην ακουσω ξανα για φαφουτιασμα ...ξερεις οτι υπαρχουν 30ρηδες με γεφυρες?
Α και ο γιατρος οταν ειναι στην διαδικασια απονευρωσης (3-4 ραντεβου) το δοντι το κλεινει προσωρινα πριν φυγεις ...ε?

Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Διάσημο μέλος

Εξαγωγη τις ριζες και γεφυρα 3 δοντιων μπαλκονι με 800€ συνολο ολα.
αυτό το απέρριψε
Απο εκει μασας τα ψαρακια και τα ριμπ αϊ απο την αλλη μερια.
γινεται επί 10 χρόνια να μασάς επιλεκτικά;
Καποια στιγμη σε 10 χρονια θα διαμαρτυρηθουν και τα καπελωμένα απο την γεφυρα δοντια οποτε τοτε η λυση θα εινα ενα φυτευτο δοντι (εμφυτευμα ) και νεα γεφυρα που θα στηριχτει απανω του.
αυτός το εκτιμά σε 3 χρόνια το πολύ. Γιαυτό λέει, τζάμπα τόσος κόπος και τόσα έξοδα
Ελα στον Πειραια να σε φροντισουμε οικονομικα.
αν θες στείλε σε πμ έναν άριστο γναθοχειρούργο
ΟΙ ριζες δεν μαζευουν μικροβια και μια χαρα εινα
αυτός είπε πως ήδη έχουν μαζέψει. Είναι απονευρωμένες, να ξέρεις
δοντι κανουν αποστημα απο κατω και πονανε ... πας με αντιβιωση (augmentin) στην αρχη για να απορροφηθει το αποστημα και μετα εξαγωγη.
τι όμορφα! Ο σκοπός είναι να μη φτάσουμε σε φλεγμονή. Αν φτάσουμε, θα πάρουμε και augmentin, τι να γίνει, αλλά δεν ξεκινάμε θεραπεία έτσι
Μην ακουσω ξανα για φαφουτιασμα ...ξερεις οτι υπαρχουν 30ρηδες με γεφυρες?
ναι, εχθές πέρασα από γναθοχειρουργική κλινική και μόλις είχε τελειώσει το εμφυτευμα σε μια κυρία ούτε 40 δεν θα ήταν. Έβγαινε γελαστή και ρωτούσε, πότε να φάει.
Α και ο γιατρος οταν ειναι στην διαδικασια απονευρωσης (3-4 ραντεβου) το δοντι το κλεινει προσωρινα πριν φυγεις ...ε?
κάτσε, ακόμη δεν ξέρω, τι θα κάνω. Απλά πρέπει να αποφασίσω σύντομα, είπε. Το δόντι είναι εκτεθειμένο

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

αυτό το απέρριψε

γινεται επί 10 χρόνια να μασάς επιλεκτικά;

αυτός το εκτιμά σε 3 χρόνια το πολύ. Γιαυτό λέει, τζάμπα τόσος κόπος και τόσα έξοδα

αν θες στείλε σε πμ έναν άριστο γναθοχειρούργο

αυτός είπε πως ήδη έχουν μαζέψει. Είναι απονευρωμένες, να ξέρεις

τι όμορφα! Ο σκοπός είναι να μη φτάσουμε σε φλεγμονή. Αν φτάσουμε, θα πάρουμε και augmentin, τι να γίνει, αλλά δεν ξεκινάμε θεραπεία έτσι

ναι, εχθές πέρασα από γναθοχειρουργική κλινική και μόλις είχε τελειώσει το εμφυτευμα σε μια κυρία ούτε 40 δεν θα ήταν. Έβγαινε γελαστή και ρωτούσε, πότε να φάει.

κάτσε, ακόμη δεν ξέρω, τι θα κάνω. Απλά πρέπει να αποφασίσω σύντομα, είπε. Το δόντι είναι εκτεθειμένο
Ε τι να πω ..οτι λεω απορριπτεται απο τους ειδικους.
Εξυπνο κοριτσι εισαι και καταλαβαινεις οτι δεν σου εχουν αφησει αλλη επιλογη απο το φυτευτο....με την μεθοδο σαλαμακι σαλαμακι.
Κατι γενικο θα πω ...αν πας σε ειδικους που τους αρεσουν τα φυτευτα φυτευτο θα πουν
Αν πας σε αυτους τις κλασσικης οδοντιατρικης ..γεφυρα θα πουν .
Εσυ δεν μπορεις να επιλεξεις πλευρα μασησης ..αυτο γινεται αυτοματα οπου βολευει καλυτερα τον μυαλο.
Δεν ξερω γναθοχειρουργο... εδω δεν εχουμε πολλους και τα φυτευτα τα βαζουν νομιζω οι οδοντιατροι με καποια εξειδικευση και ειναι και πιο οικονομικοί.

touvlo

Διάσημο μέλος

Ε τι να πω ..οτι λεω απορριπτεται απο τους ειδικους.
Εξυπνο κοριτσι εισαι και καταλαβαινεις οτι δεν σου εχουν αφησει αλλη επιλογη απο το φυτευτο....με την μεθοδο σαλαμακι σαλαμακι.
Κατι γενικο θα πω ...αν πας σε ειδικους που τους αρεσουν τα φυτευτα φυτευτο θα πουν
Εσυ δεν μπορεις να επιλεξεις πλευρα μασησης ..αυτο γινεται αυτοματα οπου βολευει καλυτερα τον μυαλο.
Δεν ξερω γναθοχειρουργο... εδω δεν εχουμε πολλους και τα φυτευτα τα βαζουν νομιζω οι οδοντιατροι με καποια εξειδικευση και ειναι και πιο οικονομικοί.
Έλα, βρήκα ένα κέντρο, που το δουλεύουν μια οδοντίατρος και ένας γναθοχειρούργος, με 1400 το πολύ, είπαν. Θα το ξεκινησω.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Έλα, βρήκα ένα κέντρο, που το δουλεύουν μια οδοντίατρος και ένας γναθοχειρούργος, με 1400 το πολύ, είπαν. Θα το ξεκινησω.
Α ωραια... εχουμε λοιπον εξαγωγη ριζων .. ενα μηνα να ηρεμισει η περιοχη και μετα διαδικασια φυτευτού με 1400..καλα ειναι..
Καλη επιτυχια και να μας πεις μετα πως ηταν να ξερουμε.
Να τους πεις οτι δεν δεχεσαι πονο... αμα συμβεί θα τους κοβεις 100€ για καθε μερα.
Οταν θα κανεις εξαγωγη και μετα πονεσει πες να σου παρω ολο τον πονο με ενα μαγικο γιατροσοφι.

touvlo

Διάσημο μέλος

Α ωραια... εχουμε λοιπον εξαγωγη ριζων .. ενα μηνα να ηρεμισει η περιοχη και μετα διαδικασια φυτευτού με 1400..καλα ειναι..
Καλη επιτυχια και να μας πεις μετα πως ηταν να ξερουμε.
Να τους πεις οτι δεν δεχεσαι πονο... αμα συμβεί θα τους κοβεις 100€ για καθε μερα.
Οταν θα κανεις εξαγωγη και μετα πονεσει πες να σου παρω ολο τον πονο με ενα μαγικο γιατροσοφι.
Την Τρίτη θα συναντησω έναν γιατρό εδώ, γείτονα
Εχθές που πήρα αυτό το οδοντοτεχνικό κέντρο, μου έκαναν καλή εντύπωση. Η γυναίκα είναι η οδοντίατρος του αδερφού μου. Σήμερα που έστειλα την ακτινογραφία, μου ζητησε να βγάλω τη ρίζα και σε τρεις μήνες να βγάλω πανοραμική συν το ότι με πήρε η βοηθός. Αυτό δε μου άρεσε. Η βοηθός είναι για να κλείνει ραντεβού και να δίνει αποδείξεις, όχι για τόσο εξειδικευμένα θέματα. Έπειτα είπε, πως υπάρχει περίπτωση, να ανέβει η τιμή το πολύ άλλα 100 ευρώ, για πιθανά έξτρα υλικά, που ίσως χρειαστούν. Ούτε αυτό μου άρεσε.
Ας δούμε τι θα πει ο γείτονας.
Ο πόνος δε με νοιαζει, απλά να γίνει καλή δουλειά. Τρυπάνε οστό στο κρανίο, δεν είναι αστείο. Εγώ έχω φοβηθεί πολύ, απ τη μια στιγμή στην άλλη, να φαφουτιάσω.
Ευχαριστώ για το γιατροσόφι Γιαννάκη:)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

αυτό το σκέφτηκα απ την αρχή, γιαυτό πήγα στον Dr. που σου είπα: Επειδή αυτός δεν έχει να κερδίσει. Κατ αρχή έχει πααααααρα πολύ κόσμο, δηλ διώχνει, έπειτα η ειδικότητά του είναι απονευρώσεις. Δεν κάνει ούτε γέφυρες, ούτε θηκες, ούτε εμφυτεύματα. Κάποτε που τον είχα ρωτήσει, είχε πει, φυσικά μπορώ να κάνω και σφραγίσματα, αλλά δεν κάνω. Επομένως αυτός άντε να βγάλει το 1000αρικο το οποίο και ανάγκη δεν το έχει, διώχνει κόσμο. Πιστεύω δηλ η γνώμη του είναι ανιδιοτελής. Επίσης επειδή μου έχει κάνει 2 απονευρώσεις, τον έχω δει πως εργάζεται πάρα πολύ καλά, δηλ κέρδισε την εμπιστοσύνη μου

Τελευταία επεξεργασία:

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Νήμα παιδιά. Μη το ξεχνάτε το νήμα κάθε βράδυ (εγώ κάνω 2 φορές την μέρα).

Η οδοντόβουρτσα από μόνη της δεν κάνει τίποτα.. και σας το λέω εγώ που ενώ τρώω μαλακίες (ζάχαρη και καραμέλες κτλ) δεν με έχει πονέσει ποτέ δόντι, ούτε ένα σφράγισμα στα 22 μου. Και καθαρισμός κάθε 7-8 μήνες εννοείται!

touvlo

Διάσημο μέλος

Νήμα παιδιά. Μη το ξεχνάτε το νήμα κάθε βράδυ (εγώ κάνω 2 φορές την μέρα).

Η οδοντόβουρτσα από μόνη της δεν κάνει τίποτα.. και σας το λέω εγώ που ενώ τρώω μαλακίες (ζάχαρη και καραμέλες κτλ) δεν με έχει πονέσει ποτέ δόντι, ούτε ένα σφράγισμα στα 22 μου. Και καθαρισμός κάθε 7-8 μήνες εννοείται!
το νήμα μπορεί να βγάλει σφράγισμα, λένε. Επίσης σε δόντια που είναι κολλημένα, μπαίνει δύσκολα. Ένας οδοντίατρος μου σύστησε τα <μεσοδόντια>. Και γω νήμα χρησιμοποιώ, από συνήθεια, αλλά όχι κάθε μέρα

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Ναι κι εγώ κάνω μεσοδόντια βουρτσάκια.. Αλλά το νήμα δεν το ξεχνάω ποτέ!

Φαντάσου καμιά φορά με παίρνει ο ύπνος και σηκώνομαι έξαλλη κατά τις 3 και κάνω, αν ξεχάσω😂

touvlo

Διάσημο μέλος

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Παιδιά με τα δόντια έχω μανία! Θέλω να είναι πεντακάθαρα και υγιέστατα για πάντα🥺 Δεν θέλω ούτε ένα σφράγισμα πάνω μου, για αυτό τα προσέχω σαν τρελή...

Οπότε νήμα, μην το αμελείτε!🦷

touvlo

Διάσημο μέλος

Παιδιά με τα δόντια έχω μανία! Θέλω να είναι πεντακάθαρα και υγιέστατα για πάντα🥺 Δεν θέλω ούτε ένα σφράγισμα πάνω μου, για αυτό τα προσέχω σαν τρελή...

kαλά κάνεις!
Εγώ τα είχα αμελήσει στα φοιτητικά μου χρόνια, που μασούσα τσίχλες και δεν τα έπλενα μεσημέρι. Εκεί μου χάλασαν. Τώρα τα προσέχω πάρα πολύ, αλλά οι ζημιές έχουν γίνει. Και τωρα χάνω και δόντι! Είμαι να σκάσω
Ο ήμισης τα πλένει μονιμως 2 φορές την ημέρα και έχει ένα σφράγισμα όλο κι όλο και είναι 62 ετών! Δεν τρώει γλυκά όμως και τρωει μια φορά την ημέρα φαγητό

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.

Προσοχή γιατί έχω πολύ κακή εμπειρία από οδοντίατρους.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.067 μηνύματα.
Εγώ πολύ ευχαρίστως να χρησιμοποιούσα νήμα (και χρόνο και διάθεση να αφιερώσω έχω), αλλά παιδιά δεν γίνεται με τπτ.
Τα δόντια μου είναι πολύ κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Όσες φορές προσπάθησα μέχρι και ότι θα κάνω ζημιά φοβήθηκα στη προσπάθειά μου να αφαιρέσω το νήμα που ήδη είχε περάσει με το ζόρι ανάμεσα στα δόντια.

Τα μεσοδόντια που λέτε κάνουν για την περίπτωσή μου ή είναι σαν το νήμα;

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Εγώ πολύ ευχαρίστως να χρησιμοποιούσα νήμα (και χρόνο και διάθεση να αφιερώσω έχω), αλλά παιδιά δεν γίνεται με τπτ.
Τα δόντια μου είναι πολύ κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Όσες φορές προσπάθησα μέχρι και ότι θα κάνω ζημιά φοβήθηκα στη προσπάθειά μου να αφαιρέσω το νήμα που ήδη είχε περάσει με το ζόρι ανάμεσα στα δόντια.

Τα μεσοδόντια είναι λεπτά βουρτσάκια που μπαίνουν στα κενά των δοντιών. Οπότε αν δεν μπαίνει το νήμα στα δόντια σου, αποκλείεται να μπει αυτό🥺

Ούτε εγώ έχω κενά, αλλά το νήμα ρε συ είναι πολύ λεπτό. Το oral b παίρνω εγώ.

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.598 μηνύματα.

Μήπως έχεις πέτρα ανάμεσα στα δόντια και θες καθαρισμό;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια