Δώρα από πρώην

Τι κάνετε τα δώρα από πρώην;
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 13)
  • Τα κρατάω (όλα ή μερικά)

Ψήφοι: 9 69,2%
  • Τα πετάω

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Τα χαρίζω

• Τα καίω

• Τα πουλάω

• Του/της τα φέρνω στο κεφάλι

• Του/της τα επιστρέφω

Ψήφοι: 1 7,7%
  • Τα προσφέρω στον άρχοντα του σκοτους

Ψήφοι: 1 7,7%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 2 15,4%

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.061 μηνύματα.
Τι τα κάνετε; Τα πετάτε; Τα φυλάτε σε κάποιο ντουλάπι; Τα χαρίζετε; Τα επιστρέφετε στον πρώην; Τα χρησιμοποιείτε για να του κάνετε voodoo? (Αστειεύομαι φυσικά με το τελευταίο)

Ο πρώην μου τα έβγαλε προς πώληση στο FB marketplace και ενοχλήθηκα αρκετά. Είχε τόση ανάγκη τα λεφτά που θα πάρει; Το έκανε ως εκδίκηση; Βέβαια μετά από 2η σκέψη διαπίστωσα ότι είναι καλύτερα να πάνε σε άλλα χέρια.

Δεν μου έχει ξανατυχει. Το θεωρώ τέρμα καφριλα να κάνεις κάτι τέτοιο.

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 5.325 μηνύματα.
Το μόνο που έχω χαρίσει ειναι κάτι σαγιονάρες havaianas που μου είχε φέρει απο τη Βραζιλία γιατί μου ήταν μικρές και δεν μπορούσα να τις φορέσω έτσι κι αλλιώς. Κατά τ' άλλα τα κρατάω γενικά, ασχέτως αν τα χρησιμοποιώ ή όχι. Το να τα καις/πουλάς /πετάς /επιστρέφεις το θεωρώ δείγμα συναισθηματικής ανωριμότητας.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.805 μηνύματα.
Το politically correct είναι να τα κρατήσει ο καθένας σε κάποιο ντουλάπι που δεν ανοίγει και πολύ συχνά και να τ' αφήσει εκεί να ξεχαστούν.

Αυτό που έκανε ο πρώην σου είναι όντως καφρίλα, εφόσον δεν έχει ανάγκη και τα χρήματα. Στην τελική, ας σου τα επέστρεφε, αν δεν ήθελε να τα βλέπει.

Βέβαια, για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, αν είναι ακριβό το δώρο και τυγχάνει να μην σου αρέσει και τόσο, δελεάζεσαι. Εγώ αυτό είχα πάθει όταν χώρισα με την τελευταία μου σχέση. Μου είχε κάνει δώρο μια ακριβή τσάντα που δεν ήταν και πολύ του γούστου μου έτσι κι αλλιώς. Δηλαδή την φορούσα αλλά δεν πετούσα κι από την χαρά μου :P Όταν πέρασε η πρώτη στενοχώρια του χωρισμού, είχα αναρωτηθεί πόσο ωραία θα ήταν να την πουλούσα κι εγώ στο marketplace καλή ώρα, και να έπαιρνα κάτι που πραγματικά θα μου άρεσε :stunned: Αλλά δεν μου πήγαινε η καρδιά και δεν το έκανα εν τέλει (ούτε και πρόκειται γιατί είναι ακόμη του κουτιού).

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.061 μηνύματα.
Δεν ήταν ακριβά (γύρω στα $100) αυτα που πούλησε και έβγαλε $42. Αλλά τα 2 ήταν πολύ όμορφα. Το ένα ήταν ένα σετ με μίνι Nutella (ας τις έτρωγε) και το άλλο ήταν ένα Yoda holder για το κινητό ή το gaming controller με καλώδιο φόρτισης.
1644657685024.png

2 αντικείμενα ακόμα απομένουν που δεν τα έχει βάλει ακόμα προς πώληση. Είμαι περίεργη αν θα βάλει το ένα από αυτά γιατί είμαι σίγουρη 100% ότι το χρησιμοποιεί καθημερινα.

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ψυχολόγος και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.912 μηνύματα.
Τα κρατάμε και τα χρησιμοποιούμε κι εγώ και ο πρώην μου. Στο σπίτι του τα έχει διακοσμημένα αρκετά πράγματα που του πήρα, ρούχα τα φοράει κανονικά, ηλ. συσκευές επίσης.

Ορισμενα ρούχα/υποδήματα του που μου άφησε τα χρησιμοποιούν οι επόμενοι άντρες που έρχονται σπίτι (πχ παντόφλες, κάποια πιτζάμα κλπ)

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Το μόνο που έχω χαρίσει ειναι κάτι σαγιονάρες havaianas που μου είχε φέρει απο τη Βραζιλία γιατί μου ήταν μικρές και δεν μπορούσα να τις φορέσω έτσι κι αλλιώς. Κατά τ' άλλα τα κρατάω γενικά, ασχέτως αν τα χρησιμοποιώ ή όχι. Το να τα καις/πουλάς /πετάς /επιστρέφεις το θεωρώ δείγμα συναισθηματικής ανωριμότητας.
Συμφωνώ. Θα τα επέστρεφα σε περίπτωση κερατωματος ή αν έκανε κάτι πάρα πολύ χοντρο. Θα τα πετούσα αν είχε ασκήσει σώματικη βία κτλ. Κατά τα άλλα θα τα κρατούσα ή θα τα χαριζα. Γενικά τα δώρα από οποιονδήποτε τα εκτιμώ πολύ και δεν φέρομαι έτσι.
Το politically correct είναι να τα κρατήσει ο καθένας σε κάποιο ντουλάπι που δεν ανοίγει και πολύ συχνά και να τ' αφήσει εκεί να ξεχαστούν.

Αυτό που έκανε ο πρώην σου είναι όντως καφρίλα, εφόσον δεν έχει ανάγκη και τα χρήματα. Στην τελική, ας σου τα επέστρεφε, αν δεν ήθελε να τα βλέπει.

Βέβαια, για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, αν είναι ακριβό το δώρο και τυγχάνει να μην σου αρέσει και τόσο, δελεάζεσαι. Εγώ αυτό είχα πάθει όταν χώρισα με την τελευταία μου σχέση. Μου είχε κάνει δώρο μια ακριβή τσάντα που δεν ήταν και πολύ του γούστου μου έτσι κι αλλιώς. Δηλαδή την φορούσα αλλά δεν πετούσα κι από την χαρά μου :P Όταν πέρασε η πρώτη στενοχώρια του χωρισμού, είχα αναρωτηθεί πόσο ωραία θα ήταν να την πουλούσα κι εγώ στο marketplace καλή ώρα, και να έπαιρνα κάτι που πραγματικά θα μου άρεσε :stunned: Αλλά δεν μου πήγαινε η καρδιά και δεν το έκανα εν τέλει (ούτε και πρόκειται γιατί είναι ακόμη του κουτιού).
Είχα ένα προαίσθημα ότι θα τα πουλουσε και είχα σκεφτεί να τα ζητήσω πίσω αλλά δεν το έκανα γιατί ήταν δώρα και όχι προσωπικα μου αντικείμενα που τα είχα αφήσει εκεί οπότε τα άφησα. Πολύ αμφιβάλλω ότι τα έβλεπε και τον ενοχλούσαν. Παντως μετά από αυτό έφαγε μπλοκ+delete από παντού.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 9.100 μηνύματα.
Τι τα κάνετε; Τα πετάτε; Τα φυλάτε σε κάποιο ντουλάπι; Τα χαρίζετε; Τα επιστρέφετε στον πρώην; Τα χρησιμοποιείτε για να του κάνετε voodoo? (Αστειεύομαι φυσικά με το τελευταίο)

Ο πρώην μου τα έβγαλε προς πώληση στο FB marketplace και ενοχλήθηκα αρκετά. Είχε τόση ανάγκη τα λεφτά που θα πάρει; Το έκανε ως εκδίκηση; Βέβαια μετά από 2η σκέψη διαπίστωσα ότι είναι καλύτερα να πάνε σε άλλα χέρια.

Δεν μου έχει ξανατυχει. Το θεωρώ τέρμα καφριλα να κάνεις κάτι τέτοιο.
Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα..
Παρακολουθεις τον πρωην σου τι κανει στο φβ και δη στο marketplace του?

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα..
Παρακολουθεις τον πρωην σου τι κανει στο φβ και δη στο marketplace του?
Εγώ φταίω που εμφανιστηκε το σετ με τις μίνι Nutella πρώτο πρώτο στα new items και δεν εφευγε? Ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.382 μηνύματα.
Tώρα που το λέτε παρατηρώ πως έχω ακριβως δίπλα απο το κρεβάτι μου το βιβλίο που μου είχε κάνει δώρο ! :laugh:

Τυχαιο έτσι !

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.883 μηνύματα.
Τα κρατάω σε μια άκρη .Μου είχε κάνει ένα ακριβό ρολόι.Δεν το φοραω αλλά το προσέχω ,το γυιαλιζω ,το συντηρώ κλπ
Παλια είχα σκεφτεί να το πετάξω στην θάλασσα μέσα σε ένα μπαούλο αλλά τελικά θα το ειχα μετανιώσει σήμερα

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.382 μηνύματα.
Εγω πάντως λέω να αρχισω να διαβάζω το βιβλιάρακι. Οποτε μάλλον δεν θα το βάλω σε ντουλάπι να το καταχωνιάσω.

Τα αθλητικά που μου ειχε κάνει δωρο τα φοράω κανονικά !!!!

Το πάνθηρα που μου ειχε πάρει δωρο τον εχω επισης στο αμάξι.

Το μονο που έβγαλα ήταν τα κοκκαλάκια της που φορουσα στο καρπό μου. ;)
Πάνε αυτά, βγήκανε.

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.281 μηνύματα.
Αν ο χωρισμός είναι σε ανθρώπινα πλαίσια και χωρίς τσακωμούς η κάτι άσχημο τότε δεν υπάρχει λόγος να μην τα κρατάς. Αν έγινε κάτι ακραίο (πχ κέρατο) τότε λογικό είναι να μην θέλει κανείς να έχει ανάμνηση μέσω των αντικειμένων.

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κραταμε στο χρονοντουλαπο οποιοδήποτε αντικείμενο είναι και ένα κομμάτι της οποιας μας ζωής...

Μετά από χρόνια όταν τα δείτε αυτό που θα σας προκαλέσει να είστε σίγουροι οτι θα ειναι μόνο ευχάριστο..
Οποιοδήποτε τωρινο συναίσθημα είναι σίγουρα παροδικό .
Το απόσταγμα αυτών μετράει και αναμφίβολα είναι το καλύτερο!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Αν ο χωρισμός είναι σε ανθρώπινα πλαίσια και χωρίς τσακωμούς η κάτι άσχημο τότε δεν υπάρχει λόγος να μην τα κρατάς. Αν έγινε κάτι ακραίο (πχ κέρατο) τότε λογικό είναι να μην θέλει κανείς να έχει ανάμνηση μέσω των αντικειμένων.

Μύθος είναι αυτό.

Χωρισμος χωρις τσακωμό δεν υπάρχει , ειναι δυνατον να γουστάρεις τη σχεση σου να τα εχετε τοσο καιρο και να πειτε μια ωραια μέρα "ΑΑΑ ξέρεις μωρε βαρεθηκα." ; θα σου πέι κάτι θα ενοχληθεις , θα σου πει δν μπορω χωριζουμε θα πεις γιατι ρε πουστη μου να εχει κολλημα σε αυτο.... και θα γινει τσακωμος κ θα διαφωνησετε.

τουλάχιστον οχι σε άτομα που δεν είναι οπου φυσήξει ο άνεμος.

Απλά οσο ζείς πράγματα και καταστάσεις μαθαινεις να ελέγχεις καλυτερα τα συναισθηματα σου.

Μαθαινεις να ελέγχεις αρχικά την απορριψη σε ένα φλέρτ, μαθαινεις μετά σιγα σιγα πιο πολύπλοκες καταστασεις όπως ειναι έενας χωρισμός , κέρατο δεν εχω βιωσει ακομη (ευτυχως). Γενικά μαθαίνεις μέσα απο τη τριβή.

Και εννοειται οτι θεωρω ότι χειροτερο κάποιοι/ καποιες να κράζουν τις σχέσεις τους. Σε φάση εσυ την επέλεξες. Τι ηρθες τωρα να μας πείς.

Τελευταία επεξεργασία:

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η BeatrixKiddo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4.463 μηνύματα.
Τα έχω κρατήσει προσωπικά τα δώρα που μου έχουν κάνει και τα ορισμένα τα φοράω πχ βραχιόλια, δαχτυλίδια,φουλαρια κλπ
Τώρα τα πιο συναισθηματικης αξίας πχ κάποιο σημείωμα, κάρτες κλπ δεν τα έχω κρατήσει.

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.365 μηνύματα.
Ποτέ δεν είχα τόσα νεύρα ή τόση εκδικητικότητα ώστε να πετάξω/πουλήσω δώρο ή πράγμα από πρώην που έμεινε στην κατοχή μου. Το σκέφτηκα, αλλά δεν το έκανα ποτέ. Ότι κι αν συνέβη, δε μου πήγαινε ποτέ το χέρι και δεν βρισκω και νόημα να καταστρέψω κατι που εκεινη τη στιγμή που μου δινόταν, μου δόθηκε με αγάπη.

Δε θέλω να γίνω τόσο κακός γιατί ξέρω ή έστω θέλω να πιστεύω πως ούτε κι εκείνες ήταν κακές τουλάχιστον συνολικά.

Ακόμα κι όταν υπήρξε (κατα πάσα πιθανότητα) ατιμία, μάζεψα τα ρούχα της και τα πράγματά της, (όσα είχε αρχίσει να φέρνει σιγά σιγά για να επέλθει ένα είδος συγκατοίκησης οταν θα ερχόταν εδω τρομάρα της), τα έβαλα σε μια σακούλα και είναι ακόμα εκεί.

Κι όχι να μη τα βλέπω εγω. Εγω είχα συνηθίσει να ζω με τα φαντάσματα όσο αξιολύπητο κι αν ακουστεί. Κάτι σαν μια αιωνια διδαχή των επιλογών μου, ίσως και τιμωρία για να μαθω να επιλέγω πιο σοφά.

Τα έβγαλα γιατι δε θα μπορούσα να προχωρήσω εαν δεν τα μάζευα εν τέλει και δε θα ήταν σωστό και για τις επόμενες.

Αυτα μαζεύονται/κρύβονται πιο εύκολα τουλάχιστον.

Εκείνη δεν ξερω τι έκανε με τα δικά μου ρούχα, αν και κατα δήλωσή της αρνείτο να τα πετάξει, μάλιστα τελευταία φορά που πρόσεξα φόραγε ακόμα το βραχιόλι που της είχε δώσει η μάνα μου.

Σε πιο ευχάριστες μνήμες, έχω κρατήσει κοκκαλάκια από μια κοπέλα που είχα όταν ήμουν στο Λύκειο ακόμα, σε άλλο σημείο πιο κοντινό μου, κι οταν καμιά φορά τα βλέπω γελάω και αναρρωτιέμαι αν ειναι καλά, το εύχομαι μάλιστα.

Γράμματα κρατάω πολύ πιο ευχάριστα από αντικείμενα με την έννοια οτι δεν τα κρυβω όσο τα τελευταία. Μ αρέσουν τα γράμματα. Όπως και οι φωτογραφίες.

Είναι ιστορίες όλα αυτά, όμορφες, άσχημες, ειναι η ιστορία της ζωής του καθένα μας. Μη τα καταστρέφετε, μη τα πουλάτε, μη τα γυρίζετε πίσω.

Αυτοί οι άνθρωποι ήταν επιλογές μας. Για κάποιο διάστημα ...ήταν εμείς κι εμείς εκείνοι.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.883 μηνύματα.
τα βλέπω γελάω και αναρρωτιέμαι αν ειναι καλά, το εύχομαι μάλιστα
Πόσο γαμάτο θα ήταν να υπήρχε ένα reunion έτσι για τα νέα μας ,που είμαστε ,τι κάνουμε κλπ κλπ

Αν και λιγο δύσκολο και σπάνιο να βρεις τέτοια ατομα να έχουν την ίδια διάθεση

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.365 μηνύματα.
Πόσο γαμάτο θα ήταν να υπήρχε ένα reunion έτσι για τα νέα μας ,που είμαστε ,τι κάνουμε κλπ κλπ

Αν και λιγο δύσκολο και σπάνιο να βρεις τέτοια ατομα να έχουν την ίδια διάθεση
Εαν υπήρχε τετοιο reunion αγαπητέ Νικο, να περίμενες τρελό baby-boom μετά.

Ξέρεις πόσο εύκολα ανάβουν οι φλογίτσες ακόμα και πολλά χρόνια μετά, κι απο τους δυο; Κι οχι παντα για τους σωστούς λόγους, καθώς όσο περνάει ο χρόνος, ωραιοποιούνται οι μνημες στη σκέψη μας.

Άστο να μεινει εκει που ειναι το ρημαδι το παρελθόν. Χαθήκαν νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν το μέλλον; Άλλωστε όποιος πραγματικά ήθελε, θα έμενε.

Nick890

Επιφανές μέλος

Εαν υπήρχε τετοιο reunion αγαπητέ Νικο, να περίμενες τρελό baby-boom μετά.

Ξέρεις πόσο εύκολα ανάβουν οι φλογίτσες ακόμα και πολλά χρόνια μετά, κι απο τους δυο; Κι οχι παντα για τους σωστούς λόγους, καθώς όσο περνάει ο χρόνος, ωραιοποιούνται οι μνημες στη σκέψη μας.

Άστο να μεινει εκει που ειναι το ρημαδι το παρελθόν. Χαθήκαν νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν το μέλλον; Άλλωστε όποιος πραγματικά ήθελε, θα έμενε.
Χμμμ.....δεν το σκεφτηκα ετσι και δεν μπορω να ξερω αν γινεται ετσι διοτι δεν μου εχει συμβει(ακομα)

Σαν τυπος εμενα μου αρεσει μετα απο χρονιο να υπαρχει μια συζητηση για catch-up ειτε με ερωτικο ατομο ,ειτε με φιλους που σπασατε κλπ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια