Είναι υγειονομικά ασφαλής η Θεία Κοινωνία; Μύθος ή πραγματικότητα;

πάντως το αλκοόλ στη θεία κοινωνία πρέπει να είναι γύρω στο 5%, καθώς το νάμα (κρασί) αραιώνεται με βραστό νερό και κομματάκια ψωμί (λειτουργιά) κατά την παρασκευή του. έχω υπάρξει παπαδάκι μέχρι τα 11-12. μετά παραστράτισα. :morning1:

πάντως το αλκοόλ στη θεία κοινωνία πρέπει να είναι γύρω στο 5
το υπόλοιπο 95% της αποστείρωσης το βάζει ο Θεός
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

έχω υπάρξει παπαδάκι μέχρι τα 11-12
:closed-topic:

Η πίστη οτι σε προστατεύει ο Θεος, ενεργοποιεί Θεο μέσα σου, το κομμάτι της σπίθας της ψυχής που ανήκει στο Πλήρωμα και δεν επιτρέπει να λειτουργήσει το μυστήριο οπως ο συγχρωτισμος σε άλλα μέρη και καταστάσεις απο πλευράς μεταδοτικότητας.

Αλλά και αυτό να μην ίσχυε, ειναι ένδειξη της πίστης, το να αψηφάς ακόμα και τη βέβαιη νόσηση, με το να μετέχεις των Μυστηρίων.

Εξ άλλου η όποια ζημια σε αυτή τη ζωή, είναι ζημιά σε ένα προσωρινό υλικό σώμα. Η απόδειξη της πίστης στον Θεο, εγγυάται την μετέπειτα ζωή που ειναι η σημαντικότερη, μακριά απο αυτή την υλική φυλακή.

Το χειρότερο είναι τα μικρά παιδιά τα οποία τα κουβαλάνε μαζί και τα αναγκάζουν να συμμετέχουν σε κάτι τέτοια και το βρίσκουν και φυσιολογικό που παίρνουν το μικρό παιδάκι που δεν έχει αναπτύξει ακόμα δική του σκέψη ώστε να μπορεί να αντισταθεί.
Και στον παιδικό με το ζόρι τα κουβαλάμε, για να πάμε να δουλέψουμε. Και στο σχολείο αργότερα, σχεδόν βίαια τα ξυπνάμε στις 7, τα έρμα, ενώ το κρεβατάκι τους είναι ακόμα ζεστό ζεστό...Αν μπορούσαν ν' αντισταθούν, και στις δύο περιπτώσεις, και να μην πάνε, θα το έκαναν...

Και όλα αυτά σε καθημερινή βάση...Τα ξέρεις, άλλωστε...

Μια Κυριακή μια φορά στο τόσο (στο πολύ τόσο, κάποιες φορές : Χριστούγεννα, Πάσχα...) πείραξε ;

Ναι είναι!!

Αμα κολλουσε HIV από τη θεία κοινωνία όλη η Ελλάδα θα είχε κολλήσει.

Είναι εξαιρετικά δυσκολο μέσω του στόματος λόγω του Σαλιου το οποίο περιεχει ενζυμα που σκοτώνουν τον ιό

Τώρα αν τρέχουν τα ουλα σ ποταμι αίμα κ κάποιος κάποια τελείωνε μέσα στο στόμα σου πολυ πραμα τότε ίσως να δημιουργουνταν κάποια πιθανότητα.

Τώρα αν τρέχουν τα ουλα σ ποταμι αίμα κ κάποιος κάποια τελείωνε μέσα στο στόμα σου πολυ πραμα τότε ίσως να δημιουργουνταν κάποια πιθανότητα.

Μέχρι και στο θέμα της θείας κοινωνίας κατάφερες κι έβαλες σεξουαλικη πινελιά ρε μπαγάσα;;

Το θέμα δεν είναι τι προκαλεί ο καθένας το θέμα είναι γιατί να συμμετέχει κανείς σε μια συζήτηση όπου οι απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και βασίζονται στα βιώματα του καθενός.
Θα ηταν πολυ "πνευματικό " λοιπον την επόμενη φορά που κάποι@ πιστ@ θελήσει να μ@ κάνει κατήχηση εδώ μέσα για το ποια βιβλία διαβάζουμε πρωτα να έρθει σε αυτό το νήμα και να δ@ τι έγραφε τέτοια μέρα (Παρασκευή Β’ Χαιρετισμών).
Επειτα ας δούμε όλοι μαζί αν τελικά ακολουθούμε στην πράξη τα λόγια της πίστης μας.

Όσοι δεν πιστεύουν έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν τη δική τους άποψη, ακόμη κι αν διαφωνούν ή ειρωνεύονται. Η ελεύθερη βούληση είναι κάτι που μας έχει διδαχθεί αλλωστε κανείς από εμάς δεν είναι μαθητής ή Απόστολος του Χριστού.

Αλήθεια εμείς που λέμε ότι πιστεύουμε έχουμε σκεφτεί πραγματικά τι κάνουμε;
Ποιοι είμαστε που κάνουμε κατήχηση στους άλλους ή δίνουμε υποδείξεις, όταν πολλές φορές δεν δείχνουμε ούτε την εγκράτεια που αρμόζει, ούτε την στοιχειώδη ταπεινότητα "ποι@ ειμαι εγω " ειδικά σε ημέρες όπως οι Χαιρετισμοί της Παναγίας;
Την διαρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής πρεπει πρώτα να κοιτάξουμε τις δικές μας αδυναμίες και τα δικά μας λάθη. Αλλα ειναι πιο εύκολο να ασχολούμαστε με τους άλλους και απίστευτα δύσκολο να κάνουμε την αυτοκριτική μας.Που τολμάμε .

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει και όταν οι άνθρωποι προκαλούν διαρκώς διαμάχες, ιδιαίτερα τέτοιες ημέρες είναι φυσικό να αναρωτιούνται αν πράγματι έχουμε βρει την ηρεμία που λέμε ότι προσφέρει η πίστη και πώς μπορούμε να την μεταδώσουμε και στους άλλους.

Μέχρι και στο θέμα της θείας κοινωνίας κατάφερες κι έβαλες σεξουαλικη πινελιά ρε μπαγάσα;;

Ρε φίλε ο HIV είναι σεξουαλικος ιός η μεταγγητικος. Αυτές είναι οι δυο κυρίες πηγες που μεταδίδεται.

Δεν μπορουμε να διαβάζουμε συνεχώς βλακείες εδώ μέσα και να τις ανεχομαστε.

Τον συγκεκριμένο τον έχω ιγκνορ γιατί είναι τσεκαρισμενο εδώ και καιρό ότι γράφει ότι να ναι κ ΔΕν συνενοεισαι μαζί του. Ωστόσο αυτό εδώ το διάβασα από παραθεσεις και ήταν εξοργιστικά βλακώδες. Αν είναι δυνατόν ο HIV να κολλάει μέσω του Σαλιου τότε θα ήθελες εξετάσεις ακόμη κ για να φιλησεις μια άγνωστη.

Δε θα σχολιαζα αλλιώς... Μου είναι αδιάφορο ποιος πιστευει κ ποιος όχι και αν γράφει προπαγανδες η όχι.

Ωστόσο αυτό εδώ το διάβασα από παραθεσεις και ήταν εξοργιστικά βλακώδες.
Άσχετο αλλα @Scandal μήπως φτιάχνει αυτο με καποιο τρόπο ;

Όταν έχεις κάνει ignore σε έναν άνθρωπο, δεν θα έπρεπε να μην σου εμφανίζονται καθόλου τα μηνύματά του ακόμη κι αν τα παραθέτει κάποιος άλλος;

Σε κάποια ειδικά ποσο να κανεις υπομονή οταν βλέπεις πλέον να αγγίζονται προσωπικά θέματα με παιδιά και συζύγους, ζητήματα ηθικής κυρίως και αν απαντήσεις φταις εσυ μετα και οχι αυτος που προκαλεί ..

Ρε φίλε ο HIV είναι σεξουαλικος ιός η μεταγγητικος. Αυτές είναι οι δυο κυρίες πηγες που μεταδίδεται.

Δεν μπορουμε να διαβάζουμε συνεχώς βλακείες εδώ μέσα και να τις ανεχομαστε.

Τον συγκεκριμένο τον έχω ιγκνορ γιατί είναι τσεκαρισμενο εδώ και καιρό ότι γράφει ότι να ναι κ ΔΕν συνενοεισαι μαζί του. Ωστόσο αυτό εδώ το διάβασα από παραθεσεις και ήταν εξοργιστικά βλακώδες. Αν είναι δυνατόν ο HIV να κολλάει μέσω του Σαλιου τότε θα ήθελες εξετάσεις ακόμη κ για να φιλησεις μια άγνωστη.

Δε θα σχολιαζα αλλιώς... Μου είναι αδιάφορο ποιος πιστευει κ ποιος όχι και αν γράφει προπαγανδες η όχι.

Άσχετο αλλα @Scandal μήπως φτιάχνει αυτο με καποιο τρόπο ;

Όταν έχεις κάνει ignore σε έναν άνθρωπο, δεν θα έπρεπε να μην σου εμφανίζονται καθόλου τα μηνύματά του ακόμη κι αν τα παραθέτει κάποιος άλλος;

Σε κάποια ειδικά ποσο να κανεις υπομονή οταν βλέπεις πλέον να αγγίζονται προσωπικά θέματα με παιδιά και συζύγους, ζητήματα ηθικής κυρίως και αν απαντήσεις φταις εσυ μετα και οχι αυτος που προκαλεί ..
Θα πρότεινα να μην κάνετε ignore.
Μπορείτε να παραβλέπετε κάποια posts ή να τους ρίχνετε απλώς μια ματιά, όποτε και αν απαιτείται, προκειμένου να μην χάσετε τον ειρμό της συζήτησης.
΄Οταν θέλετε ν΄απαντήσετε σε κάποιον που με το post του απαντάει σε κάποιον που τον έχετε κάνει ignore, πώς θα κάνετε την σύνδεση;

Τελευταία επεξεργασία:
Το θέμα δεν είναι τι προκαλεί ο καθένας το θέμα είναι γιατί να συμμετέχει κανείς σε μια συζήτηση όπου οι απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και βασίζονται στα βιώματα του καθενός.
Θα ηταν πολυ "πνευματικό " λοιπον την επόμενη φορά που κάποι@ πιστ@ θελήσει να μ@ κάνει κατήχηση εδώ μέσα για το ποια βιβλία διαβάζουμε πρωτα να έρθει σε αυτό το νήμα και να δ@ τι έγραφε τέτοια μέρα (Παρασκευή Β’ Χαιρετισμών).
Επειτα ας δούμε όλοι μαζί αν τελικά ακολουθούμε στην πράξη τα λόγια της πίστης μας.

Αλήθεια εμείς που λέμε ότι πιστεύουμε έχουμε σκεφτεί πραγματικά τι κάνουμε;
Ποιοι είμαστε που κάνουμε κατήχηση στους άλλους ή δίνουμε υποδείξεις, όταν πολλές φορές δεν δείχνουμε ούτε την εγκράτεια που αρμόζει, ούτε την στοιχειώδη ταπεινότητα "ποι@ ειμαι εγω " ειδικά σε ημέρες όπως οι Χαιρετισμοί της Παναγίας;
Την διαρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής πρεπει πρώτα να κοιτάξουμε τις δικές μας αδυναμίες και τα δικά μας λάθη. Αλλα ειναι πιο εύκολο να ασχολούμαστε με τους άλλους και απίστευτα δύσκολο να κάνουμε την αυτοκριτική μας.Που τολμάμε .

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει και όταν οι άνθρωποι προκαλούν διαρκώς διαμάχες, ιδιαίτερα τέτοιες ημέρες είναι φυσικό να αναρωτιούνται αν πράγματι έχουμε βρει την ηρεμία που λέμε ότι προσφέρει η πίστη και πώς μπορούμε να την μεταδώσουμε και στους άλλους.
Δεν ξέρω αν έχεις κάνει εμένα ignore (αν ναι, καλά έκανες...), αλλά δε γίνεται να μην πω δυο λόγια, εν τάχει. Εφόσον αυτά που λες εμένα αφορούν.

Ποτέ δεν το έπαιξα καλή Χριστιανή. Γιατί δε με θεωρώ και ως τέτοια. Πιστεύω (και μάλιστα πάρα πολύ...), αλλά δεν τηρώ όλα όσα πρέπει. Έχοντας αυτό κατά νου, λοιπόν, ούτε υποδείξεις κάνω, ούτε κατήχηση, ούτε προσηλυτισμό (ειδικά αυτό, για ποιό λόγο ;...).

Αναφορικά με την αυτοκριτική, την εγκράτεια, την ταπείνωση κ.λπ., πού ξέρεις εσύ τί κάνει ο καθένας στη ζωή του ; Και κατά πόσο τολμάει ή όχι να παραδεχτεί τα λάθη του και να προσπαθεί για ό,τι καλύτερο μπορεί.

Η πορεία μου μέχρι τώρα στο στέκι (μιλώ για τη δική μου προσωπικά...) δεν είναι μια πορεία με διαμάχες, κόντρες και επιθέσεις. Δε ζω απ΄ αυτά (ούτε γι΄ αυτά...). Για την ακρίβεια, τα σιχαίνομαι. Είναι άλλο αυτό, όμως, και άλλο να μένω απαθής απέναντι σε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε προσβάλει αυτό που εγώ πιστεύω. Και αυτό θα το κάνω επιλεκτικά. Όταν νιώσω ότι κάποιος υπερβαίνει κατά πολύ το όριο.

Δεν έχω πρόβλημα με τους άθεους. Το έχει πει πάρα πολλές φορές και το εννοώ. Συναναστρέφομαι και με άθεους (που έχουν Θεό "μέσα τους", κι αυτό για μένα είναι αρκετό...). Αλλά ακόμα κι αυτοί, έχουν ένα ιερό και ένα όσιο. Σέβονται...Σέβονται την πίστη μου. Σέβομαι την αθεΐα τους...

Δε γίνεται να βλέπεις, π.χ., ολόκληρο μαντράχαλο να πηγαίνει στο νήμα "τα must στο σπιτικό φαρμακείο τού αρρώστου" και να γράφει...αγιασμός. Όπως δε γίνεται ν΄ ακολουθεί και κάποια και να γράφει...Θεία Κοινωνία...Τους λυπάσαι κάτι τέτοιους/τέτοιες...Που ζουν για κάτι τέτοια...Να σεβαστώ τί, λοιπόν ; Και ποιόν ;

Μπορείτε να παραβλέπετε κάποια posts ή να τους ρίχνετε απλώς μια ματιά, όποτε και αν απαιτείται, προκειμένου να μην χάσετε τον ειρμό της συζήτησης.
΄Οταν θέλετε ν΄απαντήσετε σε κάποιον που με το post του απαντάει σε κάποιον που τον έχετε κάνει ignore, πώς θα κάνετε την σύνδεση;
Ναι οντως δεν βοηθαει το εκανα παλιοτερα !

Πλεον δεν διαβάζω καν εφόσον οτι και να πεις εδω μεσα ο καθένας κρατα οτι εξυπηρετεί το αφήγημα του , αλλά εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα νομίζω καλο θα ήταν να είχε επεκταθεί και σε αυτο το κομμάτι .

Μπα...δεν την πέφτω. Δε θα μπω στον κόπο...

Συνεχίστε, στην ηλικία που είστε ειδικά, να παίζετε σαν τα μικρά παιδάκια (να κάνετε και κούνια, μην ξεχάσετε...). Τουλάχιστον ξεφεύγετε κι απ΄ τη μαυρίλα σας έτσι. Αποκτά η ζωή σας ένα κάποιο νόημα...

Δεν θα την κάνουμε. Θα απαντήσουμε γενικά έτσι κ αλλιώς. 😎

Επανερχόμενη στο θέμα γιατί το πρόβλημα σας είναι η ασφάλεια της λαβιδας.... Όταν γνωρίζετε και αρχίζετε να βγαίνετε με έναν άνθρωπο του ζητάτε, πριν τον φιλησετε ,πιστοποιητικό οδοντιατρικής υγιεινής, αποδεικτικό ότι δεν έχει πλάκα, τερηδόνα, ουλίτιδα, περιοδοντιτιδα, ηπατίτιδα κλπ

Κολλήσατε με τη Θεία κοινωνία , την οποία χλευάζετε σε ένα σωρό απαντήσεις.

Επανερχόμενη στο θέμα γιατί το πρόβλημα σας είναι η ασφάλεια της λαβιδας.... Όταν γνωρίζετε και αρχίζετε να βγαίνετε με έναν άνθρωπο του ζητάτε, πριν τον φιλησετε ,πιστοποιητικό οδοντιατρικής υγιεινής, αποδεικτικό ότι δεν έχει πλάκα, τερηδόνα, ουλίτιδα, περιοδοντιτιδα, ηπατίτιδα κλπ

Κολλήσατε με τη Θεία κοινωνία , την οποία χλευάζετε σε ένα σωρό απαντήσεις.
Ε κάποιοι σιχαίνονται και τα ούρα στη θάλασσα , οπότε το κόλλημα μπορεί να είναι η σιχασια και όχι η θρησκεία :P

Απλά πέρα από τη θρησκεία ας μη σπέρνουμε και τον πανικό, ότι με ένα κουτάλι που με το ζόρι σε αγγίζει θα πάθεις και aids..

Ε κάποιοι σιχαίνονται και τα ούρα στη θάλασσα , οπότε το κόλλημα μπορεί να είναι η σιχασια και όχι η θρησκεία :P
αυτό λέμε σε ένα ένα σωρό ποστς.
Πως όπως και να το κάνουμε είναι σιχαμερό, αν εσύ δεν το θεωρείς σιχαμερό για δικούς σου λόγους είναι δικό σου θέμα αλλά μη μου λες εμένα οτι δε μπορώ να σιχαίνομαι.

Αν η ιεροτελεστία δηλαδή ήταν να πάτε και να σας φτύνει ο παπάς στη μάπα εγώ θα πρέπει να μην το κρίνω επειδή για σένα είναι ιερό;

Να επαναφέρουμε λίγο το μυαλό στο κεφαλι.

Πόσες φορές στην αρχη ελεγα να ήμασταν σαν τους καθολικούς στη Ρώμη που βουτουν το "παξιμαδακι" και το δίνουν να ήταν και σε εμάς εδώ έτσι :redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back