Είσαι περήφανος για τη φυλή σου;

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,785 μηνύματα.
Εμαθε τωρα και η κουτση μαρια το woke και το τσαμπουναει σαν επιχειρηρημα για να δικαιολογησει τον ρατσισμο ''της'' λογω κατωτεροτητας και κομπλεξ.Τι αλλη μαλακια θα δουμε/ ακουσουμε ακομα;:whatever:
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,173 μηνύματα.
Μια αντιγουοκίστρια διαδηλώνει υπερήφανα υπέρ της φυλής της...
Εσείς θα ήσασταν περήφανοι αν ανήκε στην φυλή σας η μανδάμ;
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,774 μηνύματα.
Ο άνθρωπος χωρίζεται σε φυλές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Και όχι μόνο βασιζόμενος πάνω σε βιολογικά χαρακτηριστικά . Όλα τ αλλά είναι woke μπουρδολογίες που έχουν διηθήσει ακόμα και διάφορες επιστήμες , όπως την κοινωνιολογία, ιστορία κλπ.
Δεν είναι προσωπική μου άποψη ούτε μπλέκω ιδεολογία με ''επιστήμη'', γράφω τι γνωρίζουμε με βάση τη βιολογία, ότι δηλαδή το 99,9 των νουκλεοτιδικών αλληλουχιών στο ανθρώπινο γονιδίωμα, είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους.

Γράφεις ότι είσαι γιατρός (?). Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να το ξέρεις και όχι να αναπαράγεις far right ιδεολογία η οποία δεν έχει σχέση με τις θετικές επιστήμες.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,504 μηνύματα.
Εμαθε τωρα και η κουτση μαρια το woke και το τσαμπουναει σαν επιχειρηρημα για να δικαιολογησει τον ρατσισμο ''της'' λογω κατωτεροτητας και κομπλεξ.Τι αλλη μαλακια θα δουμε/ ακουσουμε ακομα;:whatever:
Ακριβώς.
Ένας συρφετός alt right τύπων που επειδή δεν βρήκαν λύσεις στα βάσανα της ζωής τους περιμένουν τον απο μηχανή θεό ως τελευταία ελπίδα σωτηρίας και αρπάζουν ευκαιρίες να στοχοποιήσουν αδύναμους ώστε να απαλύνουν λίγο το δικό τους κόμπλεξ κατωτερότητας και να νιώσουν για μια φορά «σημαντικοί» και «ανώτεροι».
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,785 μηνύματα.
Ουδεις μπορει να υπερηφανευεται για κατι που δενε χει κανει ο ΙΔΙΟΣ και ειναι απλα θεμα τυχης.
Ειναι απο δηθενισμο και ανουσιο μεχρι ηλιθιο.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,512 μηνύματα.
Δεν είναι προσωπική μου άποψη ούτε μπλέκω ιδεολογία με ''επιστήμη'', γράφω τι γνωρίζουμε με βάση τη βιολογία, ότι δηλαδή το 99,9 των νουκλεοτιδικών αλληλουχιών στο ανθρώπινο γονιδίωμα, είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους.

Γράφεις ότι είσαι γιατρός (?). Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να το ξέρεις και όχι να αναπαράγεις far right ιδεολογία η οποία δεν έχει σχέση με τις θετικές επιστήμες.

Η φυλή ως γενικός ορισμός δεν σχετίζεται μόνο με DNA. Το ανήκω σε μια φυλή περιελάμβανε πολλά πράγματα. Κ αυτό αμφισβητείται από του μπουρδολογους που απορρίπτουν κάθε έννοια φυλής .


Δεν είναι καμία far right ιδεολογία αυτό. Αλλά λογική η στάμπα με όποιον δεν συμφωνεί με τον δήθεν προοδευτισμό σας.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,785 μηνύματα.
Να βαλουμε και κατι σοβαρο και επιστημονικο και οχι αρλουμπες.

Η ψευδοεπιστήμη των φυλετικών διακρίσεων​


Σπύρος Μανουσέλης
Αν, όπως επιβεβαιώνεται καθημερινά τα τελευταία χρόνια, οι καταστροφικές εκδηλώσεις της ξενοφοβίας και του ρατσισμού εντείνονται σε περιόδους κοινωνικοοικονομικής κρίσης, τότε κάθε άλλο παρά αδιάφορο είναι να κατανοήσουμε το πώς η σύγχρονη επιστημονική σκέψη επιχειρεί να εξηγήσει τη διαχρονική και επίμονη παρουσία στην ανθρώπινη ιστορία τέτοιων οδυνηρών και δυσοίωνων φαινομένων.
Πώς θα έπρεπε να εξηγήσουμε την τρέχουσα αναζωπύρωση των καταστροφικών συναισθημάτων φόβου, δυσπιστίας και μισαλλοδοξίας απέναντι στους «άλλους»;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων που -από το 1966- καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να εορτάζεται την 21η Μαρτίου έχει, πιστεύουμε, ενδιαφέρον να εξετάσουμε αν υπάρχει κάποια ικανοποιητική επιστημονική ερμηνεία και, ενδεχομένως, μια βιολογική εξήγηση για το τσουνάμι ρατσιστικών αισθημάτων που εκδηλώνονται πλέον ανοιχτά και απροκάλυπτα στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, στις σχολικές τάξεις, στους χώρους εργασίας;

Και πώς επιχειρείται η νομιμοποίηση αυτών των ξενοφοβικών αντιδράσεων από την παλαιά και νέα ρατσιστική ιδεολογία;

Με περισσή ευκολία χωρίζουμε τους ανθρώπους σε διαφορετικές μεταξύ τους ομάδες ή «φυλές», με βάση κάποια ιδιαίτερα εξωτερικά χαρακτηριστικά, κοινά στην κάθε φυλετική ομάδα.
Μήπως δεν είναι προφανές, όπως υποστήριζαν μέχρι πρόσφατα αρκετοί επιστήμονες (ανατόμοι, γενετιστές, βιοανθρωπολόγοι), ότι οι ανθρώπινοι πληθυσμοί διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους σε ό,τι αφορά τα ανατομικά χαρακτηριστικά τους: στο χρώμα του δέρματος, στο ύψος, στα μαλλιά, τα μάτια και στις ποικίλες κρανιοσκοπικές μετρήσεις; Κανείς δεν θα συνέχεε ποτέ έναν Εσκιμώο με έναν Αφρικανό, έναν Κινέζο με έναν Ευρωπαίο!

Στη θεωρία φαίνεται εύλογο και ενδεχομένως αρκετά απλό το να ταξινομούμε τους ανθρώπινους πληθυσμούς σε διαφορετικές «φυλές». Οι πραγματικές δυσκολίες, όμως, ανακύπτουν μόλις αναγκαστούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τα ταξινομικά μας κριτήρια, δηλαδή τα συγκεκριμένα, μοναδικά και μετρήσιμα χαρακτηριστικά βάσει των οποίων επιβάλλεται να διαχωρίζουμε το ανθρώπινο είδος σε επιμέρους ανθρώπινες φυλές.

Πράγματι, όταν ολοκληρώσουμε την ταξινόμηση όλων των ανθρώπινων πληθυσμών σε διαφορετικές φυλές, σχεδόν αμέσως διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές στο εσωτερικό της κάθε μεμονωμένης φυλής.

Για παράδειγμα, τα εξωτερικά σωματικά χαρακτηριστικά των λευκών Ευρωπαίων διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το αν είναι Βόρειοι ή Μεσογειακοί και το ίδιο ακριβώς ισχύει για τους Ασιάτες ή τους Αφρικανούς. Ομως, τέτοιες εξόφθαλμα «φυλετικές» διαφορές παρατηρούνται ακόμη και ανάμεσα στα μέλη της κάθε μεμονωμένης ανθρώπινης φυλής που ζουν στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Ρατσιστές λόγω... γονιδίων​


Υπάρχει, άραγε, κάποιο βιολογικό θεμέλιο για την ταξινόμηση των ανθρώπων σε διαφορετικές φυλετικές ομάδες; Και η ποικιλομορφία του ανθρώπινου είδους δικαιολογεί τις ρατσιστικές διακρίσεις σε «ανώτερες» και «κατώτερες» φυλές;

Από την εποχή που ο Πλάτων στον «Θεαίτητο» χώρισε τους ανθρώπους σε Αθηναίους και Βαρβάρους μέχρι τα πιο πρόσφατα ταξινομικά συστήματα, οι ειδικοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε έναν κοινά αποδεκτό ορισμό τού τι πρέπει να θεωρείται «ανθρώπινη φυλή», ούτε καν στη βάση ποιων κοινά αποδεκτών κριτηρίων -βιολογικών, ιστορικών ή ανθρωπολογικών- μπορούμε να την προσδιορίσουμε.
Μήπως τελικά ένας ακριβής ορισμός της ανθρώπινης φυλής είναι πρακτικά ανέφικτος επειδή η «φυλή» ως επιστημονική κατηγορία είναι μη εφαρμόσιμη στους ανθρώπους;

Στη Βιολογία, πάντως, ως «φυλή» ορίζεται η ομάδα ή, ακριβέστερα, ο πληθυσμός των ζώων που, ενώ ανήκουν στο ίδιο είδος, παρουσιάζουν ορισμένα διακριτά βιολογικά χαρακτηριστικά, άρα φυλή σημαίνει υποείδος. Επομένως, το γεγονός ότι επί αιώνες οι επιστήμονες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία κοινά αποδεκτή και ασφαλή ταξινόμηση των ανθρώπινων πληθυσμών ίσως, στην πραγματικότητα, να οφείλεται στην ανυπαρξία διακριτών «φυλών» μέσα στο ανθρώπινο είδος.


Κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα οι ειδικοί άρχισαν να προσφεύγουν ολοένα και πιο συχνά στη συγκριτική και στατιστική ανάλυση του ανθρώπινου DNA θεωρώντας ότι, σε τελευταία ανάλυση, τα γονίδια είναι υπεύθυνα για τις ορατές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.

Μία από τις πιο συστηματικές μελέτες πραγματοποιήθηκε από τον Ρίτσαρντ Λιούοντιν (R. Lewontin), κορυφαίο γενετιστή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Αυτός ο προοδευτικός και ιδιοφυής ερευνητής κατάφερε, κατά τη δεκαετία του 1970, να επινοήσει μια αποτελεσματική μέθοδο ακριβούς συσχέτισης της ποικιλομορφίας μας ως είδος με τα ιδιαίτερα γονίδιά μας. Κατάφερε δηλαδή να συσχετίσει και να αναλύσει γενετικά τις διαφορές μεταξύ ανθρώπινων φυλών.

Το απρόσμενο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό συμπέρασμα των πρωτοποριακών ερευνών του (που μετέπειτα επιβεβαιώθηκαν και από πολλές άλλες σχετικές έρευνες) ήταν ότι η γενετική ποικιλομορφία μεταξύ διαφορετικών και γεωγραφικά απομονωμένων ανθρώπινων πληθυσμών είναι ελάχιστη, ενώ η γενετική ποικιλότητα μεταξύ ατόμων που ανήκουν στον ίδιο πληθυσμό είναι αναλογικά πολύ μεγαλύτερη!

Πιο πρόσφατες έρευνες στατιστικής και γεωγραφικής γενετικής, όπως αυτές του μεγάλου Ιταλού βιοανθρωπολόγου Λουίτζι Κ. Σφόρτσα (L. C. Sforza) και των μαθητών του, επιβεβαίωσαν ότι οι αλλαγές και οι διαφοροποιήσεις στη γενετική και ανατομική ποικιλομορφία των ανθρώπων δεν συμβαίνουν σε γεωγραφικά προκαθορισμένα «πακέτα», δηλαδή σε διαφορετικές φυλές του ανθρώπινου πληθυσμού: περίπου οι ίδιες γονιδιακές παραλλαγές εμφανίζονται σταθερά κατανεμημένες σε όλους τους υπάρχοντες ανθρώπινους πληθυσμούς που ζουν σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη μας.

Τα κοινά ανατομικά και νοητικά χαρακτηριστικά όλων των πλασμάτων που ανήκουν στο είδος μας (Homo sapiens) βασίζονται προφανώς στην κοινή γονιδιακή κληρονομιά που όλοι μοιραζόμαστε ως ανθρώπινα όντα και η κοινή γενετική κληρονομιά μας εξηγείται προφανώς από την κοινή βιολογική καταγωγή και εξέλιξη των ανθρώπινων γονιδιωμάτων.

Αν λοιπόν πρέπει κάπου να αναζητήσουμε την εξήγηση της επίμονης διαφοροποίησης σε «ανθρώπινες φυλές» είναι στις κοινωνικές-εθνικές ανισότητες και στη ρατσιστική νοοτροπία μέσω της οποίας οι εκάστοτε εξουσίες επιχειρούν να νομιμοποιήσουν αυτές τις μεγάλες ανισότητες, και όχι βέβαια στη βιολογία μας.

Ο ξενοφοβικός εγκέφαλος​

Αν, ωστόσο, η βιολογική ενότητα και η «ταυτότητα» του ανθρώπινου είδους καθορίζονται από τα κοινά γονίδιά μας, τότε πώς εξηγούνται η μεγάλη ποικιλομορφία του είδους μας, όσο και η ουσιαστική μοναδικότητα κάθε ανθρώπινου όντος;

Η απάντηση σε αυτό το αποφασιστικό ερώτημα εξαρτάται από την αποκάλυψη των περίπλοκων σχέσεων ανάμεσα στα γονίδια, το περιβάλλον και τη συμπεριφορά: από το πώς δηλαδή σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα ο γονότυπος, δηλαδή το σύνολο των γονιδίων του, συνδιαμορφώνει μαζί με το περιβάλλον τον φαινότυπο, δηλαδή το σύνολο των ανατομικών και των συμπεριφορικών χαρακτηριστικών του οργανισμού.


Αποφασιστικός διαμεσολαβητής αυτών των περίπλοκων τριαδικών αλληλεπιδράσεων είναι το νευρικό σύστημα, και ειδικότερα ο εγκέφαλος. Δικαιολογημένα λοιπόν η επιστημονική έρευνα, στις μέρες μας, εστιάζει περισσότερο στον εγκέφαλο και όχι στα γονίδια, αναζητώντας το βιολογικό υπόστρωμα πάνω στο οποίο εγγράφονται και, κατόπιν, ενεργοποιούνται οι φυλετικές προκαταλήψεις μας. Γιατί, προφανώς, οι φυλετικές προκαταλήψεις είναι οι επίκτητες -δηλαδή μη γενετικές- εγκεφαλικές εγγραφές που επιτρέπουν την εκδήλωση των ρατσιστικών συμπεριφορών μας.

Στο ερώτημα λοιπόν αν και πώς μπορούμε να εντοπίσουμε έναν ρατσιστή; Η απάντηση φαίνεται απλή σήμερα: «φωτογραφίζοντας» τη δραστηριότητα του εγκεφάλου του! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται κάποιοι νευροεπιστήμονες, όπως ο Ευρωπαίος Τομπάιας Μπρος (Tobias Brosch) και η Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Φελπς (Elizabeth Phelps).

Χάρη στις πολυετείς έρευνές τους, το «φωτογραφίζω» τη δραστηριότητα του εγκεφάλου ενός ρατσιστή σημαίνει: παρακολουθώ, μέσω της λειτουργικής Μαγνητικής Τομογραφίας (fMRI), τις μεταβολές της αιματικής ροής και άρα την κατανάλωση οξυγόνου στις διάφορες περιοχές του εγκεφάλου του εθελοντή που δραστηριοποιούνται όταν βλέπει έναν ξένο και κάνει ξενοφοβικές σκέψεις.

Συνοψίζοντας σε ένα άρθρο στο περιοδικό «Psychological Science» τα αποτελέσματα των ερευνών του, ο Τομπάιας Μπρος γράφει: «Η διαφορετική δραστηριοποίηση ορισμένων εγκεφαλικών περιοχών που καταγράφηκε όταν οι εθελοντές κοίταζαν ορισμένες φωτογραφίες ξένων ήταν πολύ πιο έντονη στους ρατσιστές παρά στα άτομα χωρίς φυλετικές προκαταλήψεις».

Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική νευροεγκεφαλικής απεικόνισης, η Ελίζαμπεθ Φελπς (Elizabeth Phelps), διάσημη γνωσιακή νευροεπιστήμων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, κατάφερε όχι μόνο να εντοπίσει επακριβώς τα εγκεφαλικά σύστοιχα των ξενοφοβικών και ρατσιστικών προκαταλήψεων, αλλά επιχείρησε και να μετριάσει την εκδήλωσή τους.

Ηδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, αυτή και οι συνεργάτες της προσπαθούν να αποκαλύψουν τους υποσυνείδητους νευροεγκεφαλικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται άμεσα στην εκδήλωση των ανθρώπινων ξενοφοβικών αντιδράσεων και των ρατσιστικών συμπεριφορών: τη μη συνειδητή τάση μας να προτιμάμε όσους ανήκουν στην ίδια εθνική ομάδα με εμάς ενώ, αντίθετα, να είμαστε δύσπιστοι ή και εχθρικοί απέναντι σε άτομα από διαφορετικές εθνικές ομάδες.

Αυτές οι «υποσυνείδητες ρατσιστικές προκαταλήψεις», όπως τις αποκαλεί η Ε. Φελπς, δεν εκδηλώνονται μόνο μεταξύ ατόμων διαφορετικής εθνικής προέλευσης (π.χ. λευκοί-μαύροι), αλλά και στο εσωτερικό της ίδιας εθνικής ομάδας (π.χ. άνδρες-γυναίκες, νέοι-γέροι, ετερο-ομοφυλόφιλοι).

Με αυτό τον τρόπο, οι σημερινές νευροεπιστήμες επιχειρούν να διαφωτίσουν τις εγκεφαλικές προϋποθέσεις της ξενοφοβικής και της απροκάλυπτα ρατσιστικής συμπεριφοράς μας. Μια επιστημονική εξέλιξη που, στο μέλλον, ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες πολύ πιο αποτελεσματικές τεχνικές επιλεκτικής αποσιώπησης ή και, ενδεχομένως, ενίσχυσης (π.χ. σε περίπτωση πόλεμου) των ανθρώπινων ρατσιστικών συναισθημάτων απέναντι στους «ξένους».
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,112 μηνύματα.
Το πιο αστείο σε αυτή τη φάση είναι πως περισσότερους λευκούς θα δεις να θίγονται με το "white pride" παρά μαύρους, ασιατες κλπ.

Αυτό από μόνο του δείχνει το ότι αρκετές γενιές λευκών έχουν μεγαλώσει με τελείως προβληματικό τρόπο και η ποιότητα ανθρώπων έχει πέσει στα τάρταρα.
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 1,567 μηνύματα.

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,109 μηνύματα.
έστω ότι υπάρχουν διαφορετικές φυλές, με διαφορές, και κάποιες είναι ανώτερες με κάποια κριτήρια. (π.χ. σίγουρα οι λευκοί είναι μικροτσούτσουνοι σε σχέση με τους μαύρους)

τι προκύπτει από αυτό;

ας πούμε, ότι οι κατώτερες φυλές θα πρέπει να υπηρετούν τις ανώτερες; θα πρέπει να υποτάσσονται με κάποιο τρόπο;

μαλακίες. απλά να έχουμε να λέμε.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,774 μηνύματα.
Η φυλή ως γενικός ορισμός δεν σχετίζεται μόνο με DNA. Το ανήκω σε μια φυλή περιελάμβανε πολλά πράγματα. Κ αυτό αμφισβητείται από του μπουρδολογους που απορρίπτουν κάθε έννοια φυλής .


Δεν είναι καμία far right ιδεολογία αυτό. Αλλά λογική η στάμπα με όποιον δεν συμφωνεί με τον δήθεν προοδευτισμό σας.
Στο προηγούμενο μήνυμα γράφεις ότι η φυλή βασίζεται και πάνω σε βιολογικά χαρακτηριστικά και γράφω ότι με όσα γνωρίζουμε από τη βιολογία, κάτι τέτοιο είναι λάθος.

Τα υπόλοιπα έχουν ενδιαφέρον (πολιτισμικές διαφορές κλπ) απλώς δεν είναι ο τομέας μου. Αυτό που μπορώ να σχολιάσω με σιγουριά, είναι αυτό που έγραψα παραπάνω για το ανθρώπινο γονιδίωμα, κάτι που ένας γιατρός υποτίθεται ότι το γνωρίζει.

Δε γράφω την προσωπική μου άποψη.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,512 μηνύματα.
Στο προηγούμενο μήνυμα γράφεις ότι η φυλή βασίζεται και πάνω σε βιολογικά χαρακτηριστικά και γράφω ότι με όσα γνωρίζουμε από τη βιολογία, κάτι τέτοιο είναι λάθος.

Τα υπόλοιπα έχουν ενδιαφέρον (πολιτισμικές διαφορές κλπ) απλώς δεν είναι ο τομέας μου. Αυτό που μπορώ να σχολιάσω με σιγουριά, είναι αυτό που έγραψα παραπάνω για το ανθρώπινο γονιδίωμα, κάτι που ένας γιατρός υποτίθεται ότι το γνωρίζει.

Δε γράφω την προσωπική μου άποψη.



Έγραψα ότι η φυλή δεν σχετίζεται άμεσα μόνο με χαρακτηριστικά DNA. Δεν υπάρχει κατ αυτόν τον τρόπο «ελληνικό» γονίδιο , «γαλλικό» γονίδιο κοκ.

Αυτό δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν φυλές με την ευρύτερη έννοια και με παράγοντες που έπαιξαν και παίζουν ρόλο στην διαφοροποίηση των ανθρώπων σε φυλές έθνη κλπ. που εσυ αγνοείς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

έστω ότι υπάρχουν διαφορετικές φυλές, με διαφορές, και κάποιες είναι ανώτερες με κάποια κριτήρια. (π.χ. σίγουρα οι λευκοί είναι μικροτσούτσουνοι σε σχέση με τους μαύρους)

τι προκύπτει από αυτό;

ας πούμε, ότι οι κατώτερες φυλές θα πρέπει να υπηρετούν τις ανώτερες; θα πρέπει να υποτάσσονται με κάποιο τρόπο;

μαλακίες. απλά να έχουμε να λέμε.

Το ότι σχετίζετε κάποιοι την απλή υπαρξη φύλων με την ταξινόμηση τους σε «ανώτερες» και «κατώτερες» είναι απόρροια ιδεολογικής αποβλάκωσης και δεν έχει καμία σχέση μ αυτά που λέχθηκαν η εννοηθήκαν εδώ.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,774 μηνύματα.
Έγραψα ότι η φυλή δεν σχετίζεται άμεσα μόνο με χαρακτηριστικά DNA. Δεν υπάρχει κατ αυτόν τον τρόπο «ελληνικό» γονίδιο , «γαλλικό» γονίδιο κοκ.

Αυτό δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν φυλές με την ευρύτερη έννοια και με παράγοντες που έπαιξαν και παίζουν ρόλο στην διαφοροποίηση των ανθρώπων σε φυλές έθνη κλπ. που εσυ αγνοείς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν υπάρχει γενικά κάτι που να βασίζεται σε γενετική και μοριακή βιολογία. Επομένως, η συζήτηση είναι κοινωνική και πολιτική. Η βιολογία δε νομίζω ότι έχει να παίξει κάποιο ρόλο και κακώς κάποιοι την επικαλούνται.
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,109 μηνύματα.
Το ότι σχετίζετε κάποιοι την απλή υπαρξη φύλων με την ταξινόμηση τους σε «ανώτερες» και «κατώτερες» είναι απόρροια ιδεολογικής αποβλάκωσης και δεν έχει καμία σχέση μ αυτά που λέχθηκαν η εννοηθήκαν εδώ.

μάλλον δεν είδες το βίντεο του αρχικού ποστ.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,785 μηνύματα.
Έγραψα ότι η φυλή δεν σχετίζεται άμεσα μόνο με χαρακτηριστικά DNA. Δεν υπάρχει κατ αυτόν τον τρόπο «ελληνικό» γονίδιο , «γαλλικό» γονίδιο κοκ.

Αυτό δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν φυλές με την ευρύτερη έννοια και με παράγοντες που έπαιξαν και παίζουν ρόλο στην διαφοροποίηση των ανθρώπων σε φυλές έθνη κλπ. που εσυ αγνοείς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:



Το ότι σχετίζετε κάποιοι την απλή υπαρξη φύλων με την ταξινόμηση τους σε «ανώτερες» και «κατώτερες» είναι απόρροια ιδεολογικής αποβλάκωσης και δεν έχει καμία σχέση μ αυτά που λέχθηκαν η εννοηθήκαν εδώ.
Εισαι γιατρος;
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,685 μηνύματα.
Προφανώς και νιώθω υπερήφανος / τυχερός που γεννήθηκα στην Ευρώπη και όχι σε κάποια χώρα της Αφρικής, Νοτιας Αμερικής ή της Ασίας όπου ο πολιτισμός τους είναι αιώνες πίσω και η οικονομία τους είναι απλά ανύπαρκτη. Όσο αφορά το χρώμα του δέρματος που αναφέρθηκε πιο πάνω προφανώς και μου αρέσει που ανήκω στην λευκή φυλή και προσωπικά δεν δίνω δεκάρα αν ακούγεται ρατσιστικό αυτό το statement, εξάλλου στην εποχή μας όλα ρατσιστικά τα θεωρείτε μερικοί μερικοί άρα από ένα σημείο και μετά η αγνόηση είναι η καλύτερη συνταγή για τέτοιου είδους υστερίες.

IMG_2349.png



IMG_2350.jpeg
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,173 μηνύματα.
Προφανώς και νιώθω υπερήφανος / τυχερός που γεννήθηκα στην Ευρώπη και όχι σε κάποια χώρα της Αφρικής ή της Ασίας
Δεν είναι θέμα υπερηφάνειας. Είναι θέμα τύχης και είμαστε τυχεροί και χαρούμενοι που γεννήθηκαμε στην Ευρώπη.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,685 μηνύματα.
Δεν είναι θέμα υπερηφάνειας. Είναι θέμα τύχης και είμαστε τυχεροί και χαρούμενοι που γεννήθηκαμε στην Ευρώπη.
Και τα δυο είναι, με την λογική αυτή να μην είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας στο μέλλον καθώς θέμα τύχης ήταν που γεννήθηκαν.😉😉
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,173 μηνύματα.
Και τα δυο είναι, με την λογική αυτή να μην είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας στο μέλλον καθώς θέμα τύχης ήταν που γεννήθηκαν.😉😉
Κι εδώ θέμα τύχης είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη. Δεν ξέρεις πιο σπερματοζωάριο από τα εκατομμύρια που υπάρχουν γονιμοποίησε το ωάριο.
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που υπάρχω στην ζωή, όχι υπερήφανο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top