Δεν θέλω Καραμανλή, είπα ότι είμαι κατά της σύγχρονης δύσης.
Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός είναι η βάση του δυτικού κόσμου, η αρχή του. Αδιαπραγμάτευτο αυτό και ειδικά στην αναγέννηση. Πέρα από εμάς, όμως, δεν είναι μόνο οι Λατίνοι. Είναι, για παράδειγμα, και η ρωμαϊκή αυτοκρατορία η οποία αποτέλεσε μετεξέλιξη του δικού μας πολιτισμού και θεωρώ -ειδικά επί Μάρκου Αυρήλιου- πως υπήρξε μια από τις ωραιότερες εποχές στον κόσμο.
Μέχρι εδω καλά. Μαζί σου.
Όμως, έτσι όπως εξελίχτηκε ο κόσμος, έχουμε κάποια κοινά δομικά στοιχεία που χωρίζουν τον κόσμο κοινωνικοπολιτισμικά. Αυτά είναι η θρησκεία, το πολίτευμα, η ελευθερία έκφρασης, η δημοκρατία κ.λπ. Αυτά είναι διακριτά στοιχεία του δυτικού κόσμου, οπότε υπό αυτή την έννοια ανήκουμε εκεί, γιατί δεν μπορούμε να ανήκουμε αλλού. Η χώρα μας είναι όντως ιδιαίτερη περίπτωση, μιας και αποτελούσαμε ανέκαθεν ένα πάντρεμα και σημείο συνάντησης ανατολής και δύσης. Αλλά θεωρώ ότι κλίνουμε προς τα εκεί.
Αν πω πραγματικά αυτό που σκέφτομαι, θα πονέσουν πολλά μάτια.
Θα το πω ήπια.
Δε νιωθω να ταιριάζω, με τους Καθολικους, τους Προτεστάντες, τους Μουσουλμάνους της Δύσης
Δε νιώθω να ταιριάζω με τον ολιγοπωλιακό καπιταλισμό, τους δημοκράτες που τάζουν καθε 4 χρονια τα ιδια πράγματα μονο για να υποτροπιάζουν μετα στις ιδιες λαμογιές
Δεν ταιριάζω με το ελάτε όλοι ευπρόσδεκτοι κι ανάμεικτα.
Δεν ταιριάζω με το "αμα δε λες οτι λεμε, είσαι φασίστας".
Είπες εισαι κατα της σύγχρονης Δύσης. Μαζι σου.
Δύση ειναι η αρχή όπως πολύ σωστά είπες, Δύση όμως θα σου πω κι εγω ειναι η εξέλιξή της.
Και για να στο πω σχηματικά και ωμά γιατι τελικά δεν άντεξα.
Αμα σου γνωρίσω μια μνάρα και σου πω έμπα, και μπεις, και γουσταρεις και έρθει καποιος και της βάλει γένια, π... και μπάσα φωνή, και σου πω έμπα, θα ξαναμπεις;
Οχι.
Αυτο ειναι η Δύση, μια τραβεστοποίηση της πηγής, της αρχής. Δεν υπάρχει παλιά Δύση και σύγχρονη Δύση και ανήκουμε εκει ή δεν ανήκουμε εκει και σε 5 απο τα 10 πράγματα, όταν και τα δέκα πράγματα έχουν αλλοιωθεί.
Αυτη ειναι η Δυση, ειναι μια και αυτή είναι. Τα 10 αλλοιωμένα πράγματα. Η ανηκεις και στα 10 ή δεν ανηκεις και στα 10.
Άλλο τι λενε τα παπαγαλάκια "ανηκουμε στον πολιτισμό, στη Δύση" γιατι τα χουμε βάλει με τους αυταρχικούς ηγέτες της Ανατολής.
Οχι μονο μπορούμε αλλά και οφειλουμε να ανήκουμε αλλού. Σε μας. Στην αρχική πηγή, εδω, και αρχαιοελληνική επιρροή και αυτοκρατορική.