οι μεγαλυτερες κατηγοριες..
οπως και οι αθλητες ριψεων..
καταλαβαινεις τι λεω..
...διαβασε ξανα το ποστ μου ΟΛΟ και κοιτα τι στο γεροδιαολο εγραψα πριν πεις την εξυπναδα σου
(οι αρσηβαρηστες ελευθερης κατηγοριας τρωνε το συμπαν ολοκληρο, μιλαω για 10.000+ θερμιδες τη μερα αν σταματησουν να τρωνε αδυνατιζουν και μαλιστα γρηγορα)
και για να στο κανω πιο λιανα, οι αρσηβαρηστες στα 105+ κιλα ειναι με ενεργη προσπαθεια ετσι. Τρωνε ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ποσοτητες φαγητου. Οταν σταματανε να τρωνε τοσο πολυ επιτηδες αδυνατιζουν.
θελει θαρρος να εκτεθεις..προσωπικα τουλαχιστον δεν θελω να παρουσιασω αλη εικονα απο την πραγματικη..αλλιως θα ελεγα οτι ειμαι ψηλος ,λεπτος,γαλανοματηςκαι φουσκωτος..
μα τι διαολο? Σου λεω οτι εχω βαλει και φωτογραφια μου στο φορουμ!
Ελα απο το γυμναστηριο μου αγιας λαυρας και δειραχιου στη βαρη να με δεις, ελεος, ειμαι 1.81, 88 κιλα, με καπου 10% λιπος τωρα, εχω υπαρξει 125 κιλα πριν απο 8 χρονια και εχω υπαρξει και πριν 3 χρονια που δουλευα λιγοτερο και ετρεχα στιβο αγωνιστικα 82 κιλα με 7% λιπος κανω βαθυ καθισμα 140 κιλα 2 επαναληψεις, παγκο 110 κιλα 2 επαναληψεις, το 100αρι μου τωρα ειναι καπου στα 11.5 δευτερολεπτα, ο καλυτερος χρονος μου ηλεκτρονικα ειναι 10.98.
ΨΑΞΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ τα εχω γραμμενα και εχω και φωτογραφιες, το τοπικ ειναι νομιζω "πως εχασα 45 κιλα" κατι τετοιο.
δεν τρωω παντως παραπανω απο αυτα,,ειδικα το μεσημερι..
οποτε εισαι 130 κιλα χοντρος απο τον αερα,ανακαλυψες τροπο να συνθετεις υλη απο το πουθενα. Μπραβο.
λοιπων, newsflash, εχω υπαρξει χοντρος και ξερω πως ειναι, μια χαρα πολυ τρωμε, απλα το τρωμε σε "εξαρσεις". Το να παχυνεις δεν θελει πολυ, αν τρως 100 θερμιδες παραπανω τη μερα απο οσο πρεπει (δηλαδη αν φας ενα σοκολατακι νουασετα περισοτερο τη μερα) σε ενα μηνα εχεις βαλει μισο κιλο λιπος, σε ενα χρονο 6 κιλα λιπος σε 5 χρονια 30 κιλα λιπος. Το να παχυνεις γινεται λιγο λιγο και αργα αργα.
εσυ τρως δυο μαρουλοφυλα και μιση μπριζολα τη μερα εκτος απο ενα σαββατο απογευμα που σε πιανει μια λιγουριτσα και καθεσαι μπροστα στη τηλεοραση και τρως μιαμιση πιτσα και μια βαφλα. Επειδη κανεις καθιστικη ζωη παχυνες. Οχι σε μια μερα αλλα σε 10 χρονια.
απο ότι διαβασα παντως,,στο νετ..
το κοιλιακο λιπος πεφτει μονο με τρεξιμο ,περπατημα κλπ..
το εχω ψαξει νομιζω..με βαρη κανεις συσφιξη αφου πεσει ομως η κοιλια..
αυτη ακριβως η επιφανεια διακατεχει ολα σου τα ποστ, ολη σου τη γνωση βασικα.
ειναι θεμα θερμοδυναμικης πως αλλιως να στο πω, οι μυς ειναι μεταβολικα ενεργοι, αν βαλεις μυς θα αυξησεις το μεταβολισμο σου=> θα χασεις λιπος αν κρατησεις την ιδια διατροφη. Η αεροβικη βοηθαει αλλα οχι οσο νομιζεις.
η συσφιξη ειναι χαμηλο ποσοστο λιπους πανω απο επαρκη μυικη μαζα. Δεν υπαρχει κατι μαγικο.
Αν θέλεις να χάσεις πολλά κιλά ναι πρέπει να τρέχεις. Τρέξιμο, τρέξιμο και πάλι τρέξιμο. Σε συνδιασμό με την μείωση της ποσότητας του φαγητού είναι ο καλύτερος συνδιασμός για να αδυνατίσεις. Αν το κάνεις θα το καταλάβεις και μόνος σου, όταν τρέχεις ιδρώνεις απίστευτα πολύ. Όλες οι τοξίνες φεύγουν απ'τον οργανισμό! Δοκίμασε το δεν θα χάσεις
αν θες να χασεις λιπος να κανεις αυτο που εγραψα πιο πανω, βαρη+αεροβια+διατροφη, το καθε ενα απο μονο του αποτυγχανει μακροπροθεσμα. Ωραιο το τρεξιμο αλλα δεν ειναι για ολους και δεν λυνει τα παντα. Αν ποναει η μεση σου πως θα τρεξεις? Τα εχω δει και τα εχω κανει ολα. Ειναι δυσκολο, βασικα ειναι τοσο δυσκολο που μονο το 5% του πλυθησμου μπορει να κανει μια μονιμη αλαγη στη σωματοδομη του, το υπολοιπο 95% τα καταφερνει για ελαχιστο χρονικο διαστημα.
Ο δε ιδρωτας ουδεμια σχεση εχει με το να χανεις λιπος.
Τρεχα δεκα χιλιομετρα στο χιονι γυμνη και σε βεβαιωνω οτι οι ενεργειακες σου απαιτησεις θα ειναι εξωπραγματικες αλλα δεν θα χυσεις σταγωνα ιδρωτα, Κατσε 3 ωρες στη σαουνα και το μονο που θα χασεις ειναι ιδρωτας και νερο το οποιο θα παρεις αμεσος μολις ενυδατωθεις παλι.
Παρεπιπτωντος αυτο με τις τοξινες ειναι μια βλακεια και μιση, ο ιδρωτας δεν εχει σχεση, αυξανει η διαδερμικη αναπνοη, και μειωνεται ο μυικος τονος εξου και νοιωθεις καλυτερα αφου ιδρωσεις λογο ασκησης η σαουνας. Απο την αλλη αν εισαι μεσα στο λεωφοριο και ιδρωσεις 200 φορες δεν νοιωθεις καλυτερα. Ουτε εχασες λιπος. Ισα ισα χειροτερα νοιωθεις.
το καταλαβα,,σε 3 μηνες καλοκαιρι προπερσυ εχασα 10 κιλα με περπατημα ολο το καλοκαιρι..
αλλα τα ξαναπηρα μολις εκατσα,,δεν ειχα φτιαξει τη διατροφη μου τοτε...
no shit sherlock! φυσικα τα ξαναπειρες γιατι να ΜΗΝ τα ξαναπαρεις, αλαξε ο μεταβολισμος σου περισοτερο απο παρωδικα? Οχι βεβαια, οι ανθρωποι ειναι πλασματα της συνηθειας.
εποτε,,ξεχασα οτι εισαι γυμναστης..οποτε εχει λογο πραγματικα σε αυτο το θεμα..
τι σημασια εχει τι ειμαι γαμω το κερατο μου μεσα γαμω? Δηλαδη τα κωλοπτυχια που εχω τα πηρα κανοντας κατι που δεν μπορεις να κανεις εσυ? Τα βιβλια υπαρχουν διαβασε τα, δεν εχει σημασια αν πηρα ενα χαρτι σημασια εχει τι ξερω.
γυμανστηριο κανει τιποτα?ξερω οτι θα το βαρεθω και θα το πληρωνω τσαμπα.
το γυμναστηριο δεν κανει τιποτα, δεν σηκωνει τα κιλα μονο του, εσυ τακανεις. Το γυμναστηριο ειναι ενας χωρος στον οποιο μπορεις να κανεις πραγματα δυστροπα για το μυοσκελετικο σου συστημα με σχετικη ασφαλεια και επιβλεψη (λεμε τωρα, οι περισοτεροι γυμανστες ειναι κρετινοι και δεν εχουν ΙΔΕΑ απο γυμαναστικη, η φυσιολογια, η ανατομια, η οτιδηποτε αλλο βασικα)
Αν θες να κανεις γυμναστηριο βρες καποιο που να σου αρεσει ο χωρος και ο κοσμος μεσα, μιλα με τους γυμναστες και κρινε τους κατα βαση απο την αυταρεσκεια που δειχνουν, οσο πιο μεγαλη τοσο το χειροτερο.
Προσωπικα οποτε ερχονται ανθρωποι με κιλα στο γυμναστηριο αυτο που κανω και εγω και ο συναιτερος μου ειναι το εξις: αν ειναι γυναικα, φλερταρεις, αν ειναι αντρας πιανεις κουβεντα βρισκοντας τα ενδιαφεροντα του (η βασεις μια γυναικα γυμναστρια να φλερταρει μαζι του χα). Αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος να τον κρατησεις, οχι για τα λεφτα, χεστικα για τα λεφτα, δεν εχω βγαλει ουτε ευρω απο το γυμναστηριο, αλλα γαιτι ετσι δεν βαριεται και ερχεται μακροπροθεσμα και κανει δουλεια.
Βασικος κανονας στα γυμναστηρια ειναι να κανεις αυτον που νοιωθει ξενος (ητοι οποιος δεν ειναι γιαλυσμενος ξυρησμενος φουσκοαθλητης) να νοιωθει ΑΝΕΤΑ και ΩΡΑΙΑ. Η δουλεια του γυμναστη περισοτερο ψυχολογια θυμιζει σε αυτο το επιπεδο παρα οτιδηποτε αλλο.
Πληροφοριακά,το γρήγορο βάδην είναι καλύτερο για χάσιμο λίπους,ενώ το τρέξιμο είναι καλύτερο για να βελτιώσεις την αντοχή και τη φυσική σου κατάσταση.Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και αερόβια υψηλής έντασης με διαλείματα (ΗΙΙΤ) που είναι πιο σύντομη και δύσκολη από την απλή αερόβια,αλλά καλύτερη για χάσιμο λίπους.
αυτα ειναι παπαριες, ναι οκ αν δουλευεις σε ενα συγκεκριμενο ποσοστο εντασης το σωμα σου παιζει και να δουλευει οξειδοτικα, χεστικε η φοραδα στο αλωνι, το ολο θεμα ειναι το θερμιδικο ισοζυγιο, το ΠΩΣ θα το φτασεις ελαχιστη διαφορα κανει.
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ η αεροβια (κυριος η αεροβια μετριας προς υψηλης εντασης, αυτο λεει ο φιλος ως HIIT -high intensity interval training-) κανει πολυ καλο στην υγεια ΕΙΔΙΚΑ σε αυτους που κανουν εντονα βαρη.
Το προβλημα με τα βαρη ειναι το εξις, αυξανουν τη διαστολικη πιεση γιατι οταν οι μυς βρισκονται σε ταση σφιγκουν τα αγγεια και το αιμα επιστρεφει πιο γρηγορα στη καρδια, αυτο κανει την αριστερη κοιλια να πρεπει να δουλευει περισοτερο για να φερει κοντρα στο αιμα που επιστρεφει με μεγαλη πιεση πισω. Μακροπροθεσμα αυτο δημιουργει την λεγομενη υπερτροφια της αριστερης κοιλιας. Το κακο με αυτο ειναι οτι τα βαρη καθεαυτα δεν κανουν σχεδον τιποτα για τα αγγεια. Οπερ εχεις μια μεγαλη καρδια τα στεφανεια αγγεια της οποιας ανοικουν σε μια μικρη καρδια. Αυτο ειναι προβλημα γιατι οταν μεγαλωσεις αν παρατησεις λιγο την διατροφη σου και κανεις αθηροσκληρωση εχεις μεγαλυτερη πιθανοτητα για εμφραγμα του μυοκαρδιου.
Αν κανεις ομως εντονη αεροβικη τα αγγεια σου διαστελονται και μαλιστα αναφερεται οτι δημιουργουντε ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ τριχοειδη αγγεια. Ως εκ τουτου η μεγαλυτερη καρδια σου εχει και την απαραιτητη μεγαλυτερη τροφοδοσια.
(οποτε δεν παιθαινεις γρηγορα και ωραια απο εμφραγμα αλλα αργα και βασανιστικα απο καρκινο γιατι εφτασες στα 90 ξερω γω λολ)