γεια σου μαρω, συγνωμη που παιρνω το θαρρος,
ειδα καποια θεματα σου τυχαια σημερα και ενιωσα αγχος, ενιωσα πως εισαι πολυ αγχωμενη με το θεμα διαιτα και με αγχωσες κι εμενα.

Θα ηθελα, αν μου επιτρεπεις, να σου πω πως δε χρειαζεται ποτε και κανεναν λογο να πιεζεσαι και να κανεις κατι σαν αγγαρεια. θαθελα αυτο να το δουν κι αλλες γυναικες που αγχωνονται και τρελαινονται με το θεμα αυτο.(εχω φιλη μανιακη με τις διαιτες που παρολιγο να κανει ζημια στον εαυτο της)
Ας πω πχ τη δικη μου θεωρια και τη δικη μου πορεια σε ο,τι αφορα την σχεση μου με το σωμα μου.
Ποτε στη ζωη μου δεν ειχα προβλημα με το βαρος μου(δεν θεωρουμαι αδυνατη,αλλα κανονικοτατη! συνηθως με φωναζουν μεσογειακη, μπριτνευ, λοπεζ και κατι τετοια

) κι οσες φορες επαιρνα κιλα με τον ιδιο τροπο τα εχανα, χαλαρα κι ησυχα, ενιωθα απλως πως μπουχτιζω και φουσκωνω κι εκλεινε το στομα απο μονο του. σε μια τετοια φαση ειμαι τωρα, δεν πειναω πολυ και δεν τρωω/ μεχρι νανοιξει παλι το στομαχακι και καταβροχθισω ο,τι βρω

αλλα κι εκει βαζω το μετρο.
νομιζεις δε μαρεσουν τα λεπτα ποδαρακια που βλεπω σε κοπελες?
δε θα τα εχω ποτε ομως γιατι ειναι ετσι ο σωματοτυπος μου! και μου αρεσει, επισης επειδη αρεσει σε μενα εχω την αισθηση πως αρεσει επισης πολυ και στους αλλους(γυναικες- αντρες)!
διαιτα δεν εκανα ποτε κι ουτε νομιζω θα κανω.
αυτο που θελω να σου πω ειναι πως ακομα κι αν εχεις καποια παραπανω κιλα δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να νιωθεις αγχωμενη, βεβαρυμενη, πιεσμενη και με το ζορι να χασεις... κιλα. για ολες μας ισχυει αυτο.
παντα απο το καλο υπαρχει το καλυτερο.
οποιος νιωθει αχημα με τα κιλα του και το σωμα του το φτιαχνει αλλα ποτε υπο πιεση.
ερχεται πηγαια, αυθορμητα, ελευθερα...
ολα πιστευω ειναι στο μυαλο μας κι αν η σωστη διατροφη δε σου γινει συνηθεια, τροπος ζωης οπως ο καφες σου η η δουλεια σου η τελοσπαντων οι καθημερινες σου συνηθειες σε μια φαση της ζωης σου θα τα ξαναπαρεις(πολλα παραδειγματα γυρω μας, αμφιβαλλεις?) και θαναρωτιεσαι που εκανες το λαθος.
σε ενα αλλο θεμα εξεφρασες παραπονο πως δεν ηπιες νερακι.
και τι εγινε αν δεν ηπιες νερο μια μερα?
πεφτουν τα καραβια εξω?
οχι.
απλως δεν ηπιες νερο. ε αυριο χαλαρα κι ωραια σηκω και πιες δυο ποτηρακια κι αμμμααα το θυμηθεις.
με λιγα λογια θελω να πω πως ο,τι γινεται υπο πιεση εχει ναι μεν αποτελεσματα αλλα ειναι εφημερα, προσωρινα.
η διατροφη η σωστη ειναι τροπος ζωης κι οχι αγγαρεια.
ειναι θελω κι οχι πρεπει.
ειναι επιθυμια οχι υποχρεωση.
ειναι αγαπη για το ωραιο και το δροσερο- αερινο-ελαφρυ συναισθημα κι οχι αγγαρεια.
γνωριζω πολλες γυναικες με καποια περιττα κιλα που νιωθουν υπεροχα (δε το λενε, το δειχνουν!!)και τις θαυμαζω.
συγνωμη για την παρεμβαση μου, ελπιζω να ηταν ευχαριστη.
φιλια και καλη συνεχεια στην πορεια- προσπαθεια σου που θα βγαινει πηγαια, δροσερα.

μακαρι ολες μας να προσπαθουμε αλλα με ελυθερια κινησεων, με ευχαριοστη διαθεση για οσα κανουμε και θελουμε να πετυχουμε.
η καθε γυναικα ειναι ξεχωριστη, μοναδικη και πανεμορφη και καμια δε συναγωνιζεται την αλλη... γιατι η καθεμια εχει αυτο το κατι... που καμια αλλη δεν μπορει ποτε και με τιποτα να αποκτησει!