Εκτίμηση αποτελεσμάτων εκλογών Οκτωβρίου 2009

Ποιο κομμα θα νικήσει τις εκλογες???
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 0)
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΠΑΣΟΚ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΛΑΟΣ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Κουμπάκιας (aka Δεν απαντώ)

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Οικολόγοι Πράσινοι

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Λευκό

    Ψήφοι: 0 0.0%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

astathmitos

Δραστήριο μέλος

Ο astathmitos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 667 μηνύματα.
Το Forbes δίνει μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 7,5%

https://www.forbes.com/feeds/afx/2009/09/25/afx6931494.html

για το Reuters
By George Georgiopoulos
ATHENS, Sept 25 (Reuters) - Greece's governing New Democracy conservatives are trailing the opposition PASOK socialists by as much as 7.5 percentage points in opinion polls ahead of the Oct. 4 national election
Φρεσκα κουλουρια.Η συγκεκριμενη δημοσκοπηση(και παλι αμφισβητουμενη ειναι) ειναι πριν το debate.....Απο τοτε μεχρι σημερα εχουν αλλαξει πολλα οχι μονο στο θεμα της ψαλιδας αλλα και στο αν το πασοκ εχει αυτοδυναμια.Κατα 95% παμε σε δευτερο γυρο με την διαφορα γυρω στο 4% :bye:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

A propos

Διάσημο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Φυσικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,664 μηνύματα.
Είσαι ο αστάθμητος παράγοντας ε;:P:no1:Κάποιοι θέλουν να μεγαλώνουν την διαφορά για να μετακινούν τους ψηφοφόρους σε μικρά κόμματα. Ενώ αν οι τελευταίοι ξέρουν ότι είναι μικρή η διαφορά συσπειρώνονται περισσότερο οι δύο μεγάλοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
ολο το εμποριο; μπα δεν νομιζω να μισθωνουν φορτηγα για ολο το εμποριο Ε.Ε.-τουρκιας.

Κακώς δεν το νομίζεις. Στα 10 φορτηγά που μετακινούνται απ'την Τουρκία προς την ΕΕ, τα 9 πάνε απ'την Ηγουμενίτσα και μόλις το 1 απ'τον Ε-80 της Βουλγαρίας. Για προφανείς λόγους, σιγά μην πάει ο άλλος να μεταφέρει εμπόρευμα απ'το Κόσοβο. Δεν έχει κάτι να πούμε πάνω σ'αυτό, η Εγνατία έχει χρησιμότητα και έπρεπε να γίνει, δεν υπάρχει άλλη όψη στο θέμα. Χαλάρωσε λίγο, δεν ειπα οτι το πιστώνω στη ΝΔ, σε καμία περίπτωση...Απλά ηταν ένα έργο κι αυτό, όπως πολλά άλλα, που τα λιβάνιζε 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ για να τα τελειώσει η ΝΔ σε 5. Και νομίζω οτι αυτό δεν παραβλέπεται όταν κάνεις σύγκριση στο συγκεκριμένο τομέα.
-----------------------------------------
Ξεκολλα λιγο, δεν ειπα οτι δεν ειναι σημαντικη η δημιουργια εθνικων αρτηριων, απλα οτι η κοινωνικη πολιτικη ειναι πιο αναγκαια, και οτι δεν μπορεις να κρινεις ενα κομμα και την πολιτικη του απο το αν φτιαχνει δρομους ή οχι, ποσο μαλλον αν το 70-80% των κονδυλιων ειναι απο την ΕΕ. Γιατι οπως λενε και στο χωριο μου, τον π...στη με τον κωλο αλλουνου ειναι ευκολο να τον κανεις.
-----------------------------------------


Οταν αποφασησεις να δεις λιγο περα απο το μπλε, συζηταμε. Και επισης ουτε εμενα με καει κ πολυ που σκοτωθηκαν αρκουδες, κυριως λογω αναισθησιας, απλα σκεψου οτι εφοσον αποφασησαν να χωρισουν εναν βιοτοπο, οπως ειναι η Πινδος, στα δυο, κανενας μλκς δεν σκεφτηκε να φτιαξει 10-20 υπογειες διαβασεις για να περνανανε απο την μια πλευρα στην αλλη αυτα τα ζωα.


Από τα πάντα μπορώ να κρίνω μια κυβέρνηση (οχι κόμμα), δεν υπάρχουν σημαντικά κι ασήμαντα...Για κάποιους (και προφανώς όχι για σένα που δε μένεις στο Μέτσοβο) η Εγνατία έχει κοινωνική σημασία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mangkac

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο mangkac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 390 μηνύματα.
Από τα πάντα μπορώ να κρίνω μια κυβέρνηση (οχι κόμμα), δεν υπάρχουν σημαντικά κι ασήμαντα...Για κάποιους (και προφανώς όχι για σένα που δε μένεις στο Μέτσοβο) η Εγνατία έχει κοινωνική σημασία.

Οχι για μενα υπαρχει βαρομετρο.. Και μην τα ισοπεδωνεις ολα. Επι νεας δημοκρατιας μπορει να εγιναν περισσοτερα εργα στην εγνατια και γενικα στο ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλα μην ξεχνας οτι ο δρομος θεσσαλονικη-αλεξανδρουπολη ειναι 10 χρονια φτιαγμενος. Δηλαδη θα θεωποιησω την νδ επειδη εφτιαξε εναν δρομο, ανεξαρτητα αν ειναι σημαντικος η οχι, που επρεπε να υπηρχε απο το '80. Και να ελεγα οτι εβαλε τα λεφτα απο την "τσεπη" της θα πω ενταξει εκανε μια σοβαρη επενδυση για την Ελλαδα , αλλα απο την στιγμη που στα βαζει τα λεφτα η ΕΕ και σε υποχρεωνει ουσιαστικα κανεις το εργο, θα σου πω οτι τουλαχιστον με κοροιδευεις αν μου πεις οτι η εγνατια ειναι εργο της νδ.. Εγω πιστευω οτι αν θες να πεις οτι η κυβερνηση εκανε εργο θα πρεπει να το ψαξεις σε αλλα υπουργεια και σε αλλους τομεις. Και μπορει να μην μενω μετσοβο αλλα και στην κερκυρα που μενω(μεχρι να φυγω μεθαυριο για φοιτητης) η εγνατια ειναι εξισου σημαντικη για τον τουρισμο της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
https://olympia.gr/2009/01/04/west_thrace/

Η αυτονόμηση της Θράκης, ανάχωμα στους Ρωσικούς αγωγούς


Η αυξανόμενη ενεργειακή κρίση καθιστά πολλαπλάσια την αξία τόσο των φυσικών πόρων όσο και των διαύλων διανομής τους. Με την κατάργηση της ΕΣΣΔ, η προσπάθεια εξαγωγής των ενεργειακών πόρων της έγινε επιτακτική ανάγκη. Η Δύση φρόντισε έγκαιρα την τοποθέτηση αχυρανθρώπων σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο ώστε να ανακόψει την αυτόνομη εμπορική πράξη από πλευράς Ρωσίας αλλά και να οικειοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό την πρωτογενή παραγωγή και διακίνηση. Η επανάκτηση του ελέγχου μετά από πολυετή προσπάθεια του Ρωσικού κράτους, έθεσε επί τάπητος το θέμα διανομής προς δυσμάς όπου βρίσκεται και το μεγάλο πελατολόγιο πετρελαίου και αερίου. Στο μεσοδιάστημα, τα μονοπώλια της ενέργειας φρόντισαν να ανακόψουν την χερσαία ροή με την αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία. Ουσιαστικά η Ουκρανία παρεμποδίζει τη ροή των Ρωσικών πηγών προς την Ευρώπη προς όφελος των Δυτικά ελεγχόμενων μονοπωλίων (στο Νότο υπάρχει η Γεωργία).
Η λειτουργία των αγωγών με απόληξη την Θράκη απασχολεί τους Ρώσους περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο εμπλεκόμενο κράτος (Βουλγαρία – Ελλάδα) καθώς θα δώσει την απαραίτητη διέξοδο παρακάμπτοντας εχθρικά προς αυτούς μορφώματα (Γεωργία, Τουρκογενή Έθνη). Μεγάλοι χαμένοι βεβαίως θα βρεθούν οι ΗΠΑ αλλά και η Τουρκία από το έδαφος της οποίας διέρχονται τεράστια μεγέθη Δυτικά ελεγχόμενης παραγωγής αλλά και Ιρανικό αέριο που προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση.
Λογικό είναι οι δυνάμεις αυτές να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ανατροπής των Ρωσικών συμφωνιών κατά το παράδειγμα Ουκρανίας – Γεωργίας.
Η προσπάθεια επηρεασμού της Ελληνικής πολιτικής σκηνής δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα διότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση (παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα) έχουν λάβει ξεκάθαρη θέση. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ (μοναδικό κόμμα που καταψήφισε τις συμφωνίες) αποδείχτηκε πρόσκαιρη, ενώ η ξαφνική εμφάνιση των Πρασίνων, που επίσης αντιμάχονται τους αγωγούς, φαίνεται να ξεφουσκώνει.
Όταν μιλάμε για υπερεγέθη συμφέροντα, θα πρέπει να αποστασιοποιηθούμε συναισθηματισμών, “Δικαίων” και ιδεολογικών αγκυλώσεων. Τα εκατομμύρια νεκρών του Ιράκ, του Ιράν και της Μέσης Ανατολής δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Η αλλαγή καθεστώτος στη Θράκη είναι ένα αποτελεσματικό σχέδιο διαφύλαξης του ενεργειακού status quo του πλανήτη με τεράστια οικονομικά οφέλη για τους κύριους εμπλεκόμενους. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αγωγός θα αποτελέσει και το φυσικό, απαραβίαστο χερσαίο σύνορο μετά την ολοκλήρωση του.
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, οι κινητήριοι μοχλοί εφάπτονται περισσότερο με την Ελληνική πολιτική σκηνή παρά με το επίσημο Τουρκικό κράτος. Εξυφαίνονται δε σε Ευρωπαϊκά εδάφη με την φυσική στήριξη της Αμερικανικής διπλωματίας. Εξαίρεση το ίδρυμα “Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη. Το ίδρυμα έχει στηρίξει υποψηφίους στην τοπική αυτοδιοίκηση που σε πολλές περιπτώσεις εξελέγησαν.
Αρκετά δραστήρια είναι και η “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης” που δραστηριοποιείται κυρίως στις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στα Ηνωμένα Έθνη. Το συνέδριο που θα τελέσει στα τέλη του μήνα στη Γερμανία (Μόναχο), αναμένεται να είναι προπομπός εξελίξεων αφού για πρώτη φορά θα ζητηθεί στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας για την υπεράσπιση της Τουρκικής μειονότητας. Η στοιχειοθέτηση αυτής της ανάγκης πιθανόν να ενισχυθεί με ελεγχόμενο επεισόδιο όπως βομβιστική επίθεση ή δολοφονία (μετριοπαθών) στελεχών της μουσουλμανικής μειονότητας. Ένα πλήθος σωματείων, οργανώσεων και φυσικών προσώπων όπως η “Επιτροπή Διεθνοποίησης” απολαμβάνει τη στήριξη της Αμερικανικής διπλωματίας (πρεσβείας και προξενείου) με δεσμεύσεις για υποστήριξη σε διεθνείς οργανισμούς και σύνταξη μελετών για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Θράκη. Η τακτική ακύρωσης διεθνών συνθηκών ακολουθείται τόσο από μελή της μειονότητας όπως ο Τζεμίλ Καμπζά όσο και από διάφορες ΜΚΟ που έχουν θέσει ευθέως θέμα Τουρκικής και όχι Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
Αρκετοί Έλληνες πολιτικοί, πολιτευτές και μέλη οργανώσεων στηρίζουν ως ένα σημείο την προσπάθεια εθνικού ετεροπροσδιορισμού μέρους της Μουσουλμανικής κοινότητας. Αρθρογράφοι, εφημερίδες, ακόμα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφραστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Και η Νέα Δημοκρατία βεβαίως έχει δώσει το χρίσμα υποψηφίου σε ανθρώπους που ανοιχτά αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Ας μην ξεχνούμε ότι κάθε κομματικός μηχανισμός προασπίζει τα συμφέροντα του και κατʼ επέκταση των ψηφοφόρων του. Αυτά τα συμφέροντα είναι αδύνατον να αγκαλιάζουν το σύνολο των πολιτών οποιουδήποτε Έθνους, αφού η καπιταλιστική φύση των κρατών στηρίζεται στην ύπαρξη αντικρουόμενων συμφερόντων. Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και χριστιανοί πολιτικοί και δημοτικοί άρχοντες όπως ο αντιδήμαρχος Ροδόπης κύριος Γιαννακίδης, ο νομάρχης Ξάνθης κύριος Παυλίδης και πλήθος δημάρχων που συμμετέχουν σε προπαγανδιστικές εκπομπές της Τουρκικής τηλεόρασης και λοιπών μέσων ή εκδηλώσεων.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ή δημιουργία των αγωγών θα συμβάλλει στην τόνωση της Ελληνικής οικονομίας δημιουργώντας νέους πόρους εσόδων για κράτος και ιδιώτες. Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί η Ελληνική κοινωνία είναι ότι το ατομικό συμφέρον δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το γενικό ούτε βεβαίως με το Εθνικό. Γιʼ αυτό και οι γραφικές αντιδράσεις σε Έλληνες πολίτες όπως ο κύριος Βαλλιανάτος που χαρακτηρίζονται ως “προδότες”. Γιατί θα πρέπει κάποιος που κινείται μεταξύ Κολωνακίου και Ψυρρή να υποστηρίξει τα συμφέροντα ενός Πομάκου αγρότη; Αρκετοί συμπολίτες μας μπορεί να έχουν άμεσα συμφέροντα από την μη υλοποίηση των συμφωνιών, οπότε είναι λογικό να αντιτίθενται στην πραγματοποίηση τους. Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που βάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς πάνω από έννοιες όπως “Ελευθερία”, “Εθνική Ακεραιότητα” και ανθρώπινες ζωές. Εννοείται ότι πριν την υλοποίηση κάποιου τέτοιου σχεδίου θα προηγηθεί μακρά κοινωνική κρίση εντός της χώρας προκειμένου να καταπνιχθούν ή να απετραπούν τυχόν λαϊκές αντιδράσεις. Στον αντίποδα βέβαια η σημερινή Ρωσία δεν διεκδικεί δάφνες Αγιότητας και οπωσδήποτε ξέρει να προωθεί τα συμφέροντα της συνθλίβοντας τα όποια εμπόδια.
Διπλωμάτης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

funny

Νεοφερμένος

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 84 μηνύματα.
παντως επρεπε να βαλεις κανενας απο αυτους

να γινει οτι και πιο παλια

ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stella

Δραστήριο μέλος

Η Στέλλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 479 μηνύματα.
Οταν αποφασησεις να δεις λιγο περα απο το μπλε, συζηταμε.


εγώ μπλέ?λάθος κάνεις...!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Tο ακροατήριο στο οποίο μίλησε ο Πρωθυπουργός στην χθεσινή διακαναλική συνέντευξη ήταν καθαρά κομματικό, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες. Ο επρόσωπος της ΝΔ δεν διέψευσε τις σχετικες καταγγελίες γιατί «αυτό που έχει σημασία είναι οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις».

Όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία», οι πηγές ανέφεραν ότι η επιλογή του ακροατηρίου έγινε ύστερα από εντολή της Ρηγίλλης στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Γιώργο Παπανικολάου. Ο ίδιος έδωσε γραμμή στους συνεργάτες του να αναζητηθούν κομματικά στελέχη που να μην είναι αναγνωρίσιμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με τα ίδια κριτήρια έγινε η επιλογή του κοινού και στις συζητήσεις του Κ. Καραμανλή με πολίτες, στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, πάντως απέφυγε να διαψεύσει την κομματική προέλευση των πολιτών, τονίζοντας απλά πως είναι δευτερεύον ή και τριτεύον ποιος απευθύνει την ερώτηση. «Αυτό που έχει σημασία είναι η ερώτηση καθʼ εαυτή και οι απαντήσεις που δίνονται», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ελευθεροτυπία



τραγικο λολ. και φυσικα εχει σημασια το κοινο γιατι αυτο κανει τις ερωτησεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

georg13pao

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο georg13pao αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 369 μηνύματα.
:lol: έλεος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chronis_25

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Πυροσβέστης. Έχει γράψει 1,200 μηνύματα.
Tο ακροατήριο στο οποίο μίλησε ο Πρωθυπουργός στην χθεσινή διακαναλική συνέντευξη ήταν καθαρά κομματικό, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες. Ο επρόσωπος της ΝΔ δεν διέψευσε τις σχετικες καταγγελίες γιατί «αυτό που έχει σημασία είναι οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις».

Όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία», οι πηγές ανέφεραν ότι η επιλογή του ακροατηρίου έγινε ύστερα από εντολή της Ρηγίλλης στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Γιώργο Παπανικολάου. Ο ίδιος έδωσε γραμμή στους συνεργάτες του να αναζητηθούν κομματικά στελέχη που να μην είναι αναγνωρίσιμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με τα ίδια κριτήρια έγινε η επιλογή του κοινού και στις συζητήσεις του Κ. Καραμανλή με πολίτες, στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, πάντως απέφυγε να διαψεύσει την κομματική προέλευση των πολιτών, τονίζοντας απλά πως είναι δευτερεύον ή και τριτεύον ποιος απευθύνει την ερώτηση. «Αυτό που έχει σημασία είναι η ερώτηση καθʼ εαυτή και οι απαντήσεις που δίνονται», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Ελευθεροτυπία



τραγικο λολ. και φυσικα εχει σημασια το κοινο γιατι αυτο κανει τις ερωτησεις...

Εμ τι θα ήταν;
ΠΑΣΟΚατζήδες;
:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Green 13

Δραστήριο μέλος

Ο Κώστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Χαλκίδα (Εύβοια). Έχει γράψει 565 μηνύματα.
Οι κοστουμαρισμενοι της ΟΝΝΕΔ το κάνανε το θαύμα τους... :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

HOOLIGAN13

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Dhmhtrhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 223 μηνύματα.
παντως επρεπε να βαλεις κανενας απο αυτους

να γινει οτι και πιο παλια

ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ!!!


Αυτο δεν γινεται φιλε γιατι ολα θα γινουν σκατα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,854 μηνύματα.
γιατί Jimmys13 σου εμπνέει κανένας από την συμμορία των πέντε σιγουριά; :P

φοβάμαι πως κάποιο πρωί θα ξυπνήσουμε και η χώρα μας θα είναι ακυβέρνητη λόγω πολιτικής ανικανότητας, διογκωμένων πολιτικοοικονομικών σκανδάλων, αστροφυσικών οικονομικών τρυπών και οικονομικής πτώχευσης...:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
Και κλεισμένα τα σύνορα ώστε κανένας Έλληνας να μην διαφύγει. Το πολύ πολύ να ξοφλήσουμε τα χρέη πουλώντας τον παρθενώνα..:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Green 13

Δραστήριο μέλος

Ο Κώστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Χαλκίδα (Εύβοια). Έχει γράψει 565 μηνύματα.
Το πολύ πολύ να ξοφλήσουμε τα χρέη πουλώντας τον παρθενώνα..:D


Ουτε παλιατζης δε τον δεχεται... ενα ματσο ερειπια ειναι :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
δεν έχω προλάβει να διαβάσω όλα τα ποστ όμως θα τα διαβάσω αργότερα επειδή με όσα διάβασα μέχρι τώρα έχω εξοργιστεί... Παιδιά, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΊΤΕ αν δεν πατε να ψηφίσεται έιναι σαν να ψηφίζετε ρο κόμμα που θα βγει.Καταλάβετε ότι το να λέτε δεν πάω να ψηφίσω δεν άποψη ούτε μαγκιά.. Και κάτι άλλο, δεν υπάρχουν μόνο 2 κόμματα.. στη βουλή υπάρχουν 3 ακόμα και συνολικά πολύ περισσότερα!
Να ξέρετε επίσης ένα πράγμα, αν δεν πάτε να ψηφίσετε δεν έχετε δικαίωμα να λέτε μετά <<κοιτα σε τι κατάσταση βρίσκετε η Ελλάδα>> ή <<τι μα*****ς κάνει η κυβέρνηση!>> γιατί εσείς που δε φηφίσατε δόσατε το δικαίωμα σε αυτό το κόμμα να γίνει κυβέρνηση...

Δεν έχω πολιτική τοποθέτηση όμως έχω τις συμπάθειές μου... Αν πιστεύετε ότι δεν αξίζει κανένα κόμμα κάντε το δικόσας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ωραίο το παραπάνω αρθράκι. Τόσο ωραίο μάλιστα, που έχει δημοσιευτεί ήδη δύο φορές στο στέκι και κανείς δεν πήρε χαμπάρι...

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως που λένε...

Σημερινές σκέψεις:

1) Σήμερα λοιπόν έχω άδεια. "Τυχερέ Χάουλα" θα μου πείτε, "θα κάνεις και τριήμερο".

Γιατί όμως έχω άδεια; Επειδή είμαι άραγε δημόσιος υπάλληλος; Όχι...
Επειδή ψηφίζω κάπου μακριά και τη δικαιούμαι; Ούτε...
Επειδή τη ζήτησα για να ξεκουραστώ; Και πάλι όχι...

Η άδεια είναι υποχρεωτική από τον εργοδότη μου. Δουλεύω σε μια βιομηχανία παραγωγής "πράσινης ενέργειας". Υπάρχουν γύρω στα 15 εργοστάσια σ' όλη την Ελλάδα. Το προϊόν μας ρυθμίζεται κατ' αποκλειστικότητα από το κράτος, το οποίο κάθε χρόνο εκδίδει "ποσοστώσεις" δηλαδή τις ποσότητες που θα παράγει το κάθε ένα απ' αυτά. Είναι Οκτώβριος και οι ποσοστώσεις του 2009 δεν έχουν βγει ακόμη!! Μέχρι τώρα δουλεύαμε με τα υπόλοιπα της προηγούμενης χρονιάς, όπου οι ποσοστώσεις είχαν βγει στις 14 Αυγούστου, και με προσωρινές ποσότητες. Τώρα όμως, λόγω εκλογών, κανείς δεν υπογράφει τις φετινές, ενώ τα σχετικά χαρτιά τα έχουμε καταθέσει από τα μέσα Αυγούστου. Η πολιτική που ακολουθεί το Ελληνικό Δημόσιο, απέναντι σε υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με διεθνείς συνθήκες (Συνθήκη του Κιότο), εξαρτάται από το κόμμα (κώμα μάλλον) που κυβερνά. Το νομοθετικό πλαίσιο που ΘΑ διέπει το εν λόγω προϊόν, έχει μεν ψηφιστεί, δεν εφαρμόζεται όμως, αφού δεν το υπέγραψε ο υπουργός.

Οι άδειές μου έχουν ξοδευτεί έτσι, αναγκαστικά. Σύντομα, θα πάρω "άνευ αποδοχών" και δεν θα έχω να φάω. Μαζί μου και μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι πανελλαδικά.

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προβλέπει για φέτος ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην Ελλάδα (αλήθεια, ξέρει κανένας να μου πει τι ακριβώς σημαίνει αυτό; ), ωστόσο οι επενδύσεις και η κάθε λογής ανάπτυξη, βρίσκουν συνεχώς προσκόμματα από το πολιτικό κατεστημένο. Μην μου πείτε πως φταίει η ανίκανη Ν.Δ. και τη Δευτέρα το πρωί θ' αλλάξουν τα πράγματα. Μη μου πείτε ότι η ιστορία που σας διηγούμαι δεν σας θυμίζει τίποτε άλλο από το παρελθόν. Μη μου πείτε πως δεν σκεφτήκατε "ε, καλά μωρέ, εδώ είναι Ελλάδα, τι περίμενες;".

Πόσες φορές θα πρέπει να ψηφίσω για να καταλάβω ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη αυτής της χώρας; Ότι το γενικό μπάχαλο σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής δεν είναι κάτι το τυχαίο ή το αποτέλεσμα μεμονωμένης ανικανότητας συγκεκριμένων ανθρώπων;

Πόσες φορές έχετε ακούσει τους πολιτικούς να μιλούν για επενδύσεις και προώθηση των νέων τεχνολογιών;

Γιατί δεν θα πρέπει λόγω εκλογών να λειτουργεί το κράτος;

Πότε θα βρεθεί κάποιος να εφαρμόσει, όχι κάποια φιλολαϊκή πολιτική (δεν ζητάω τόοοοσα πολλά) αλλά εκείνα που για την υπόλοιπη Ευρώπη είναι αυτονόητα;

Γιατί πρέπει να ψηφίσω σ' αυτές τις εκλογές; Τι έχω να περιμένω πέραν της επιδείνωσης της κατάστασής μου;

Ακόμη και η κόρη μου τους πήρε χαμπάρι: "Τώρα δεν λένε ΘΑ", μου είπε με σοβαρό ύφος, "αλλά μόνο ΝΑ". Τι ΝΑ ρε Χαουλάκι μου; "ΝΑ κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη", "ΝΑ δούμε καλύτερες μέρες", μου απάντησε...

Έκτακτος Είδησις: Δεν δουλεύω ούτε και τη Δευτέρα, όπως μόλις πληροφορήθηκα. Ε ρε τυχερέ Χάουλα, το έχεις ρίξει στο καθησιό και διαμαρτύρεσαι κιόλας ρε μπαγάσα...

2) Περπατούσα σήμερα στο δρόμο, για κάποια γραφειοκρατική εργασία, όταν με σταμάτησε μια καλοβαλμένη κοπέλα με φαρδύ πλατύ χαμόγελο. "Εσάς δεν σας είπα για τη μαμά μου, έτσι δεν είναι;" με ρώτησε και μου προσέφερε μία μπροσούρα σε χαρτί πολυτελείας, συνοδευόμενη, εκτός από το γλυκό χαμόγελο και μ' ένα γλυκάκι απ' αυτά που δίνουν στις βαπτίσεις (αρίστης ποιότητος, δεν μπορώ να πω). Η μπροσούρα απεικόνιζε μία καλοστεκούμενη, έστω και με τη βοήθεια του photoshop κυρία, η οποία κατεβαίνει υποψήφια με τη Ν.Δ. στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. "Να σε χαίρεται η μαμά σου κοπέλα μου" ήταν το μόνο που βρήκα να πω εκείνη τη στιγμή. Μ' ευχαρίστησε (ενώ από μέσα της έλεγε "άντε ρε μαλάκα" αλλά τι στο διάολο, εκλογές έχουμε δεν υπάρχει λόγος να προγκάμε τον "κυρίαρχο λαό", τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή), την ευχαρίστησα (ενώ μέσα μου έλεγα "άντε κοπέλα μου να πλύνεις κανά πιάτο", αλλά τι στο διάολο, εκλογές έχουμε, μπορεί αύριο μεθαύριο να χρειαστώ κάποιο ρουσφέτι, ξέχωρα που το γλυκάκι ήταν θαυμάσιο και φρεσκότατο), πήρα την μπροσούρα, χαμογέλασα, χαμογέλασε και στην επόμενη γωνία ξεφορτώθηκα το κωλόχαρτο μαζί με το κυπελλάκι από το γλυκό που είχα εντωμεταξύ καταβροχθίσει, γιατί τι στο διάολο, εκλογές έχουμε, πότε θα μου ξαναδώσουν γλυκό στο δρόμο, εμένα του πεινάλα εργάτη που δεν θα τον καλούσαν σε εκδήλωσή τους παρά μόνο ως γκαρσόνι.

Έτσι, έληξε ένας ενδιαφέρον πολιτικός διάλογος, όπου με στιβαρά επιχειρήματα, ένας πολιτικός επιχείρησε να πείσει έναν πολίτη (ναι, εκ το κυρίαρχου λαού βεβαίως βεβαίως), περί της υπεροχής των ιδεών του και να του ζητήσει με τον τρόπο αυτόν την πολύτιμη ψήφο του, απόσταγμα κι επιστέγασμα των δημοκρατικών του δικαιωμάτων. Χωρίς πολιτική, μόνο με δημόσιες σχέσεις. Άραγε θα πρέπει να ψηφίσω με μόνο κριτήριο τη φρεσκάδα του γλυκακίου; Έτσι οραματίστηκαν τη Δημοκρατία ο Κλεισθένης και ο Περικλής;

Ο Νίκος Δήμου, σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα Lifo έγραψε: "Είναι τραγικό. Ελάχιστη συμμετοχή στα κοινά έχουμε, κοινωνία πολιτών ποτέ δεν φτιάξαμε, εγωιστικά πορευόμαστε ο καθένας για λόγου του, για μικροσυμφέροντα τσακωνόμαστε - αλλά στις εκλογές συρρέουμε. Εκτός από το παιχνίδι και το σασπένς των ποσοστών, μας αρέσει αυτή η ψευδαίσθηση του «κυρίαρχου λαού». Ότι τάχα με την ψήφο μας αποφασίζουμε και κυβερνάμε. «Εκλογές, παγίδα για μαλάκες» έγραφε ο Σαρτρ. Τι πραγματικές επιλογές έχουμε; Ανικανότητα, αναξιοκρατία, διαφθορά και πελατειακές σχέσεις μαστίζουν όλα τα κόμματα εξουσίας. Αν αλλάξει το χρώμα και από γαλάζιο γίνει πράσινο, θα αλλάξει η ουσία;"

Όχι κύριε Δήμου μας, μόνο η εξουσία θ' αλλάξει...

...σώβρακο!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
Ουτε παλιατζης δε τον δεχεται... ενα ματσο ερειπια ειναι :D

Όχι ρε, οι Αμερικανοί θα δέχονταν καμιά κολώνα...:hmm:
Όσο για το παραπάνω ποστ, ναι ρε, πάω στη μάνα μου να της πω να ψηφίσει κυνηγούς...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Τόσο Πα.Σο.Κ. ρε παιδιά το στέκι;


Αλήθεια; Γιατί; Σας πείθει ο Ζορζ και οι 100 μέρες του;:eek:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stavros_

Δραστήριο μέλος

Ο mpampis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Βάρη (Αττική). Έχει γράψει 646 μηνύματα.
Απλα πιστευουν οτι θα βγει οχι οτι το υποστηριζουν κιολας. Αν το υποστηριζαν τοσα ατομα εδω μεσα, το εστεκι θα μετονομαζοταν σε ωωω.πασοκ.γρ. Εμένα παντως δε με πειθει Γιωργακης γτ ξερω οτι αυτος ειναι απλα η βιτρινα (οπως και ο Κωστακης), και πισω κρυβονται μηχανισμοι απ οπου λαμβανονται οι αποφασεις. Ολα δειχνουν παντως οτι δε τον γλιτωνουμε :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top