Ελληνικές βουλευτικές εκλογές - 7 Ιουλίου 2019

Τι θα ψηφίσετε στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2019;
Multiple votes are allowed.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 84)
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 21 25.0%
  • Νέα Δημοκρατία

    Ψήφοι: 12 14.3%
  • Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ)

    Ψήφοι: 2 2.4%
  • Χρυσή Αυγή

    Ψήφοι: 3 3.6%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 4 4.8%
  • ΜέΡΑ 25

    Ψήφοι: 4 4.8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 1 1.2%
  • Ένωση Κεντρώων

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Ελληνική Λύση

    Ψήφοι: 2 2.4%
  • Λαϊκή Ενότητα

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Πλεύση Ελευθερίας

    Ψήφοι: 3 3.6%
  • Άλλο

    Ψήφοι: 11 13.1%
  • Δημιουργία, ξανά!

    Ψήφοι: 16 19.0%
  • Δεν έχω αποφασίσει ακόμα

    Ψήφοι: 3 3.6%
  • Λευκό/Άκυρο/Αποχή

    Ψήφοι: 2 2.4%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,874 μηνύματα.
Εκλογές 2019: Πότε θα γίνουν – Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα

Πρόωρες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ευρωκάλπη έβγαλε νικήτρια τη ΝΔ, με 33,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με ποσοστό 23,8%. Τρίτη θέση για το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,9%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και η Μέρα 25 με 3,1%. Η καταμέτρηση συνεχίζεται, ωστόσο φαίνεται πως η «μπίλια» των ποσοστών δεν αλλάζει.

Άμεσες οι πολιτικές εξελίξεις – Η πιθανή ημερομηνία των εκλογών

Μετά τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών θα πυροδοτηθούν οι πολιτικές εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα 3 Ιουνίου θα επισκεφθεί το προεδρικό Μέγαρο και θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τη διάλυση της Βουλής.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανότερη ημερομηνία για προσφυγή στις κάλπες είναι η 30η Ιουνίου με δεύτερη όχι και τόσο πιθανή την 7η Ιουλίου. Μετά προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Στην περίπτωση που κάποιο κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, τότε ξεκινάει ο τριήμερος κύκλος διερευνητικών εντολών.

Οι διερευνητικές εντολές

Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος καλείται να διερευνήσει μέσα σε τρεις μέρες κατά πόσο είναι εφικτό να σχηματίσει κυβέρνηση. Εάν δεν τα καταφέρει, τότε ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος παίρνει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Στην περίπτωση που και αυτός δεν επιτύχει αυτό το στόχο (μέσα σε τρεις μέρες), η διερευνητική εντολή πάει στο τρίτο κόμμα. Εάν δεν ευδοκιμήσει και αυτή η διερευνητική εντολή τότε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με σκοπό να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος για σχηματισμό κυβέρνησης. Εάν δεν βρεθεί λύση τότε η χώρα οδηγείται εκ νέου σε εκλογές.

Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα για εκλογές

Την απόφαση να προχωρήσει ούτως ή άλλως σε πρόωρες εθνικές εκλογές είχε πάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες -είτε η διαφορά στις ευρωεκλογές ήταν μεγάλη είτε μικρή- είχε καταλήξει στο συμπέρασμα να κάνει τις εκλογές μέσα στον Ιούνιο – φυσικά μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός το μεσημέρι του Σαββάτου – και μιλώντας στους δημοσιογράφους – στα γνωστά τσίπουρα των πολιτικών με τους εκπροσώπους του Τύπου είχε δηλώσει ότι είναι πρόθεσή του να πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, αν υπάρξουν αποτελέσματα με «κοσμογονικές αλλαγές».
 

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Κάτσε να δεις στις επόμενες εκλογές με την απλή αναλογική τι έχει να γίνει. Η απλή αναλογική οφελεί δυο ομάδες ανθρώπων:

α) Αυτούς που θέλουν να βλέπουν ακυβέρνητη τη χώρα

β) Τα κόμματα που έχουν θέματα με την εξουσία και θέλουν να κυβερνούν πάση θυσία (όπως πχ ο Συριζα)


Ευτυχώς οι επόμενες εθνικές εκλογές δε θα γίνουν με απλή αναλογική. Και.λογικα το πρώτο πράγμα που θα κάνει η ΝΔ είναι να καταργήσει το νόμο της απλής αναλογικής
 
Τελευταία επεξεργασία:

Mhtrogoal

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 921 μηνύματα.
Συνταγματική αναδιάρθρωση begs to differ.
 

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13,477 μηνύματα.
Οι δημοσιογράφοι εμ δεν ξέρουν, εμ γράφουν με copy-paste για να ενημερώσουν και καλά τους αναγνώστες...

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του παραιτείται. Μετά ο Πρόεδρος θα ζητήσει από τα άλλα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση (αλλά συνήθως αυτά τα βήματα παραλείπονται ατύπως, γιατί στην παρούσα φάση σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει γνωστοποιήσει ότι επιθυμεί εκλογές). Και για τον λόγο αυτόν διαλύεται η Βουλή (γιατί μένει χωρίς κυβέρνηση).

Ξέρω ότι είναι λεπτομέρειες αυτά, αλλά δεν γίνεται να βλέπουμε φράσεις όπως "...να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής", οι οποίες δημοσιογραφικά δείχνουν ότι ο αρθρογράφος είναι ανίδεος...
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Αν δεν φυγει η αριστερα απο την ελλαδα η χωρα δεν προκειται να ανακαμψει ουτε στα επομενα 10,000 χρονια. Χρειαζεται μια καλη κεντροδεξια κυβερνηση να επαναφερει την μεσαια ταξη και την οικονομια. Η αριστερα δεν μπορει να διορθωσει την οικονομια. Η αριστερα γνωριζει μονο να καταστρεφει οικονομιες και να κανει τους φτωχους φτωχοτερους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλησε την Μακεδονια, εκαψε ανθρωπους στο Ματι, ενθαρρυνε την λαθρομεταναστευση, εκανε ολη την χωρα ενα τεραστιο hot spot οπου μπαινει καθε καρυδιας καρυδι χωρις ελεγχο, η εγκληματικοτητα εχει παει στα υψη, ακομα και στην επαρχια οπου οι διαρρηξεις ειναι κατι το συνηθισμενο πλεον. Εγιναν σχεδον 200 χιλιαδες συλληψεις περυσι για διαρρηξεις και αλλα τετοια μικροεγκληματα. Δηλαδη το 2% του πληθυσμου ειναι εγκληματιες. Μια χαρα! Οι δε ανθρωποκτονιες αυξηθηκαν. Δεν γνωριζω κτιριο που να μην εχουν κανει διαρρηξη στην γειτονια μου στην ελλαδα. Εγκατεστησα καμερες που λειτουργουν με μπαταρια γιατι σε καποιες διαρρηξεις εκοβαν το ρευμα πριν μπουν. Μεχρι και το router το εχω με UPS ωστε να μην κοπει το wifi και να λαβω notification οταν ενεργοποιηθει ο ανιχνευτης κινησης. Δεν παει αλλο. Και μου λετε οτι με ΣΥΡΙΖΑ η χωρα ευημερει; Ποτε; Που; Που φοβασαι να μπεις σε τραινο γιατι το 90% των επιβατων ειναι ΑΝΤΡΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ λαθρομεταναστες; Για να μη πω οτι δεν μπορεις να κυκλοφορησεις βραδυ σε αρκετες περιοχες. Για να παω σπιτι μου απο το αεροδρομιο, σε αλλη πολη, παιρνω ταξι. 150 ευρω καθε φορα για 2 ωρες δρομο. Αυτη ειναι η Ελλαδα της αριστερας; Σε ποια χωρα ζειτε; Εκτος αν ειστε σε κατασταση νιρβανας και σας αρεσει αυτο το μπουρδελο. Γιατι πλεον χωρα δεν μπορεις να την αποκαλεσεις.

Δεν ξεπούλησε καμία Μακεδονία και φυσικά δεν έκαψε κανένα Μάτι . Χάρη έκανε στον Κούλη για το Μακεδονικό , όσο για το Μάτι και τα αυθαίρετα ούτε κουβέντα .
Μεγάλο κόμπλεξ με την αριστερά ...μην ανησυχείς έρχεται ο Κούλης των απολύσεων , της 7ημερης εργασίας που θα τα ανακάμψει όλα , ο Κούλης που συντάχθηκε με την λαϊκή δεξιά του Βέμπερ ...
ΑΝ αντέξει 2 χρόνια ο Κούλης ενώ θα καίγεται δίκαια η Αθήνα θα του βγάλω το καπέλο .
Βέβαια μπορεί να δούμε και ένα τρίο Κούλης-Βελόπουλος-Φώφη και εκεί να δεις γέλιο . Περιμένω το σχέδιο του Κούλη για τη λαθρομετανάστευση όταν ο απέναντι θα τους ρίχνει στην θάλασσα...καθώς και την 7ημερη εργασία
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,980 μηνύματα.
Δεν ξεπούλησε καμία Μακεδονία και φυσικά δεν έκαψε κανένα Μάτι . Χάρη έκανε στον Κούλη για το Μακεδονικό , όσο για το Μάτι και τα αυθαίρετα ούτε κουβέντα .
Μεγάλο κόμπλεξ με την αριστερά ...μην ανησυχείς έρχεται ο Κούλης των απολύσεων , της 7ημερης εργασίας που θα τα ανακάμψει όλα , ο Κούλης που συντάχθηκε με την λαϊκή δεξιά του Βέμπερ ...
ΑΝ αντέξει 2 χρόνια ο Κούλης ενώ θα καίγεται δίκαια η Αθήνα θα του βγάλω το καπέλο .


Το θετικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με 10 μονάδες.Τα αλλά τα βλέπουμε.
Τον Πολάκη δεν βλέπω και φοβάμαι.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Το θετικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με 10 μονάδες.Τα αλλά τα βλέπουμε.
Τον Πολάκη δεν βλέπω και φοβάμαι.

Θα εμφανιστεί και θα βάλει στη θέση του τον Κυμπουρόπουλο και τον κάθε Κυμπουρόπουλο... ή μήπως του είπε κάτι κακό και τον μείωσε ; Τον αντιμετώπισε όπως έπρεπε

Για την 7ημερη εργασία δεν βλέπω να μιλάς και μ ανησυχεί καθώς και για την πτώση τους φιλελευθερισμού σε Γαλλία και Γερμανία , της δεξιάς στην Αυστρία και την άνοδο των πρασίνων
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,493 μηνύματα.
Αν δεν φυγει η αριστερα απο την ελλαδα η χωρα δεν προκειται να ανακαμψει ουτε στα επομενα 10,000 χρονια. Χρειαζεται μια καλη κεντροδεξια κυβερνηση να επαναφερει την μεσαια ταξη και την οικονομια. Η αριστερα δεν μπορει να διορθωσει την οικονομια. Η αριστερα γνωριζει μονο να καταστρεφει οικονομιες και να κανει τους φτωχους φτωχοτερους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλησε την Μακεδονια, εκαψε ανθρωπους στο Ματι, ενθαρρυνε την λαθρομεταναστευση, εκανε ολη την χωρα ενα τεραστιο hot spot οπου μπαινει καθε καρυδιας καρυδι χωρις ελεγχο, η εγκληματικοτητα εχει παει στα υψη, ακομα και στην επαρχια οπου οι διαρρηξεις ειναι κατι το συνηθισμενο πλεον. Εγιναν σχεδον 200 χιλιαδες συλληψεις περυσι για διαρρηξεις και αλλα τετοια μικροεγκληματα. Δηλαδη το 2% του πληθυσμου ειναι εγκληματιες. Μια χαρα! Οι δε ανθρωποκτονιες αυξηθηκαν. Δεν γνωριζω κτιριο που να μην εχουν κανει διαρρηξη στην γειτονια μου στην ελλαδα. Εγκατεστησα καμερες που λειτουργουν με μπαταρια γιατι σε καποιες διαρρηξεις εκοβαν το ρευμα πριν μπουν. Μεχρι και το router το εχω με UPS ωστε να μην κοπει το wifi και να λαβω notification οταν ενεργοποιηθει ο ανιχνευτης κινησης. Δεν παει αλλο. Και μου λετε οτι με ΣΥΡΙΖΑ η χωρα ευημερει; Ποτε; Που; Που φοβασαι να μπεις σε τραινο γιατι το 90% των επιβατων ειναι ΑΝΤΡΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ λαθρομεταναστες; Για να μη πω οτι δεν μπορεις να κυκλοφορησεις βραδυ σε αρκετες περιοχες. Για να παω σπιτι μου απο το αεροδρομιο, σε αλλη πολη, παιρνω ταξι. 150 ευρω καθε φορα για 2 ωρες δρομο. Αυτη ειναι η Ελλαδα της αριστερας; Σε ποια χωρα ζειτε; Εκτος αν ειστε σε κατασταση νιρβανας και σας αρεσει αυτο το μπουρδελο. Γιατι πλεον χωρα δεν μπορεις να την αποκαλεσεις.

Την Μακεδονία την «πούλησαν» πολυ πιο νωρίς ο Αβερωφ, ο Μεταξας(!)-με τους σχολικούς χάρτες του 1939 που ονομάτιζαν την Β.Μακεδονια , Β.Μακεδονια- ο μπαμπάς του Κούλη ( που είχε την ιδια λύση με την σημερινή) αλλά ακομα και ο ίδιος ο Κουλης ,που φώναζε για συνθέτη ονομασία( και κάνει το κορόιδο για ψηφαλακια και επειδή ειναι ντεμεκ-πατριώτης). Προφανως δεν πρόκειται αρα για ξεπούλημα, αλλά μπήκε μια τάξη στο θέμα και η λύση ήταν αυτή η μια, μονο που είχε την ατυχία να ειναι στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ( με το αντιστοιχο πολιτικο κόστος).

Κατά Τ αλλά, στη σειρα την οικονομία της χώρας δε μπορεί να βάλει καμία κυβέρνηση , είτε αριστερα είτε η δεξια, γιατί δεν εφαρμόζει καμία τα βασικά: χαμηλή φορολογία, κίνητρα για επενδύσεις( και όχι λαδώματα και να τα τρώνε οι ημετεροι), και αποδημοσιοποιηση της ελλ κοινωνίας, καθώς και απλοποίησης της γραφειοκρατίας . Δεν τα κάνει κανείς, γιατί αυτόματα θα σημαιναν την ανατροπή του εύκολου βολέματος , του ροκάνισματος ξένων-ευρωπαϊκών κονδυλίων και δανείων καθώς Καί της οικογενειοκρατίας και νεποτισμου( ξαναζήσαμε την αθλιότητα των εκλογών προσφατα και το «ξεφυτρωμα» συμβούλων και ευρωβουλευτών).


Φανταζομαι ειδατε και στην Θρακη τι εγινε. Δεν αργει η μερα της κοσοβοποιησης της

Δυστυχώς, αφού δεν τους «ξεκαναμε» το 22, ετσι δεν ειναι;;

Οι άνθρωποι ειναι Τούρκοι (πλην των Πομακων ) και έχουν δικαίωμα στην ψήφο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,980 μηνύματα.
Την Μακεδονία την «πούλησαν» πολυ πιο νωρίς ο Αβερωφ, ο Μεταξας(!)-με τους σχολικούς χάρτες του 1939 που ονομάτιζαν την Β.Μακεδονια , Β.Μακεδονια- ο μπαμπάς του Κούλη ( που είχε την ιδια λύση με την σημερινή) αλλά ακομα και ο ίδιος ο Κουλης ,που φώναζε για συνθέτη ονομασία. Προφανως δεν πρόκειται αρα για ξεπούλημα, αλλά μπήκε μια τάξη στο θέμα και η λύση ήταν αυτή η μια, μονο που είχε την ατυχία να ειναι στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ( με το αντιστοιχο πολιτικο κόστος).

Κατά Τ αλλά, στη σειρα την οικονομία της χώρας δε μπορεί να βάλει καμία κυβέρνηση , είτε αριστερα είτε η δεξια, γιατί δεν εφαρμόζει καμία τα βασικά: χαμηλή φορολογία, κίνητρα για επενδύσεις( και όχι λαδώματα και να τα τρώνε οι ημετεροι), και αποδημοσιοποιηση της ελλ κοινωνίας, καθώς και απλοποίησης της γραφειοκρατίας . Δεν τα κάνει κανείς, γιατί αυτόματα θα σημαιναν την ανατροπή του εύκολου βολέματος , του ροκάνισματος ξένων-ευρωπαϊκών κονδυλίων και δανείων καθώς Καί της οικογενειοκρατίας και νεποτισμου( ξαναζήσαμε την αθλιότητα των εκλογών προσφατα και το «ξεφυτρωμα» συμβούλων και ευρωβουλευτών).




Δυστυχώς, αφού δεν τους «ξεκαναμε» το 22, ετσι δεν ειναι;;

Οι άνθρωποι ειναι Τούρκοι (πλην των Πομακων ) και έχουν δικαίωμα στην ψήφο.


Να σε ρωτήσω κάτι υποστηρίζεις τον ΣΥΡΙΖΑ;
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Οι δημοσιογράφοι εμ δεν ξέρουν, εμ γράφουν με copy-paste για να ενημερώσουν και καλά τους αναγνώστες...

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του παραιτείται. Μετά ο Πρόεδρος θα ζητήσει από τα άλλα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση (αλλά συνήθως αυτά τα βήματα παραλείπονται ατύπως, γιατί στην παρούσα φάση σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει γνωστοποιήσει ότι επιθυμεί εκλογές). Και για τον λόγο αυτόν διαλύεται η Βουλή (γιατί μένει χωρίς κυβέρνηση).

Ξέρω ότι είναι λεπτομέρειες αυτά, αλλά δεν γίνεται να βλέπουμε φράσεις όπως "...να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής", οι οποίες δημοσιογραφικά δείχνουν ότι ο αρθρογράφος είναι ανίδεος...

Κι όμως, ο Τσίπρας δε θα παραιτηθεί δυνάμει του άρθρου 38 παρ.1 Σ(και επέκεινα 37 παρ.2, 3 και 4 Σ), αλλά θα ζητήσει τη διάλυση της βουλής βάσει του
άρθρου 41 παρ.2 εδ.α’ Σ. Επομένως, ο αρθρογράφος εν προκειμένω ακριβολογεί.

Edit: τώρα είδα ότι ο δημοσιογράφος μιλάει για διερευνητικές εντολές, οι οποίες προϋποθέτουν παραίτηση. Έχω την εντύπωση, όμως, πως δε θα οδηγηθούμε εκεί, αλλά απλώς θα διαλυθεί η βουλή και οι εκλογές θα διεξαχθούν από την κυβέρνηση Τσίπρα, όχι από υπηρεσιακή. Με λίγα λόγια ο αρθρογράφος δεν έχει ιδέα από συνταγματικό δίκαιο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,979 μηνύματα.
7 Ιουλιου οι εκλογες ..... μου πηδηξαν την άδεια παλι.

Αντε ποιος κανει υπομονη 1 μηνα και βάλε ακομα στην επαρχια

πω ρε πουστη μου δεν εχω τι να κανω ολη μερα ποστάρω στο στέκι βλακειες
 

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Δήλωση του Τζήμερου μετά το αποτέλεσμα στο facebook του.

Ελπίζω να κατέβει και στις βουλευτικές. Είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει προς στιγμήν δομικές φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις.

Για την 7ημερη εργασία δεν βλέπω να μιλάς

Μπορείς να καταλάβεις φαντάζομαι ότι πολλές εταιρίες όπως πχ αυτές που έχουν μεγάλα μηχανήματα (βιομηχανίες κτλ) δεν μπορούν να σβήνουν τα μηχανήματα το σκ και να κλείνουν. Πρέπει να δουλεύουν κάθε μέρα. Από εκεί και πέρα, δεν θα δουλεύει ένας κάθε μέρα αδιάκοπα (είναι και σωματικά αδύνατο) αλλά κάποιοι εναλλασόμενοι σε βάρδιες. Μπορεί πχ να είναι 5ημερο με 2 μέρες ρεπό μετά, 6ημερο με κάποιο εξτρά ρεπό ή και κάποια ειδική σύμβαση όπως συνεχόμενο 10ημερο με 4 μέρες σερί ρεπό μετά. Σε αυτά κανονικά δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνει κανείς. Κι όμως το τελευταίο που σου ανέφερα το κράτος το απαγορεύει.
Όταν υπάρχει εργασία την Κυριακή, αυτή πρέπει να πληρώνεται εξτρά σύμφωνα με τον νόμο. Το αν κάποιος εργοδότης το παραβαίνει μαύρα αυτό, δεν έχει να κάνει με το τι «δικαιώματα» θα δώσει αυτός που είναι στην εξουσία. Μάλλον έχει να κάνει με αυτόν που θα αφήσει στο τέλος περισσότερα λεφτά στην τσέπη του άλλου κι αυτό εξαρτάται από τη φορολογία κι όχι από πομπώδεις διακηρύξεις εργατικών δικαιωμάτων. Όσο περισσότερο βάζεις το χέρι στην τσέπη του άλλου με βαριές φορολογίες για να «εξασφαλίσεις δικαιώματα», τόσο περισσότερο θα αυξάνεις τις πιθανότητες να πληρώνει μαύρα τους εργαζόμενους και χωρίς τα μπόνους.
Γι αυτό αυτά τα ωραία τσιτάτα να χρησιμοποιούνται όταν έχουν όντως νόημα κι όχι στο κουτουρού για τους μικροπολιτικούς σκοπούς του Τσίπρα και του κάθε Τσίπρα.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Επταήμερη εργασία υπάρχει ήδη στα εργοστάσια. Αλλά που να το ξέρετε εσείς που είστε αριστεροί με δεξιές τσέπες. Ε λοιπόν σας το λέω εγώ που ανήκω στην εργατική τάξη γιατί εσείς οι αριστεροί της μεσαίας δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
Ελπίζω να κατέβει και στις βουλευτικές. Είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει προς στιγμήν δομικές φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις.

Στενοχωρέθηκα πολύ με το Τζήμερο. Περίμενα να πάρει >2%. Με ένα τζήμερο στη Βουλή η ΝΔ θα ήταν πιο ελεύθερη να ακολουθήσει μια φιλελεύθερη πολιτική (δίχως να μας αναγκάζουν οι δανειστές). Τώρα με ενα Βελόπουλο να καλπάζει και με έναν αντιευρωπαιστή σαν το Βαρουφάκη, η ΝΔ θα ακουλουθήσει πολιτική επιπέδου Καμμένου.

Πραγματικά δεν ξερω τι πρεπει να κανει για να βγει στη Βουλή ο Τζήμερος...

Oi οικολόγοι πράσινοι πήγαν με ΣΥΡΙΖΑ. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνει και ο Μητσοτάκης προσέγγιση στον Τζήμερο. Βέβαια δεν ξερω αν ειναι καλό γι αυτο να πάει στη ΝΔ. Τον προτιμώ ανεξάρτητο κι ας μην το ψηφίσω (για να μην χάσω τη ψήφο μου).
 
Τελευταία επεξεργασία:

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Στενοχωρέθηκα πολύ με το Τζήμερο. Περίμενα να πάρει >2%. Με ένα τζήμερο στη Βουλή η ΝΔ θα ήταν πιο ελεύθερη να ακολουθήσει μια φιλελεύθερη πολιτική (δίχως να μας αναγκάζουν οι δανειστές). Τώρα με ενα Βελόπουλο να καλπάζει και με έναν αντιευρωπαιστή σαν το Βαρουφάκη, η ΝΔ θα ακουλουθήσει πολιτική επιπέδου Καμμένου.

Πραγματικά δεν ξερω τι πρεπει να κανει για να βγει στη Βουλή ο Τζήμερος...

Oi οικολόγοι πράσινοι πήγαν με ΣΥΡΙΖΑ. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνει και ο Μητσοτάκης προσέγγιση στον Τζήμερο. Βέβαια δεν ξερω αν ειναι καλό γι αυτο να πάει στη ΝΔ. Τον προτιμώ ανεξάρτητο κι ας μην το ψηφίσω (για να μην χάσω τη ψήφο μου).

Σαν Δημιουργία Ξανά πλέον όχι και πολλά. Λέει αυτά που πρέπει να πει, αλλά πέρα από το διαδίκτυο δεν έχει άλλο πάτημα, πέρα από το γεγονός ότι προωθεί ένα πολιτικό πρόγραμμα για το οποίο η Ελλάδα δεν είναι (ακόμα) έτοιμη σαν λαός. Έχει αποκλειστεί από τα ΜΜΕ κι οι περισσότεροι τον ξέρουν σαν φασίστα. Το μεγαλύτερο λάθος του για μένα είναι ο αιχμηρός (έως ελαφρά προσβλητικός) λόγος του, όχι γιατί αυτό είναι κακό, αλλά γιατί στιγματίζεται και μετά τον λένε φασίστα. Αν κρίνουμε από τον Βελόπουλο, να κάνει μια εκπομπή που θα πληρώνει όλα τα περιφερειακά κανάλια να τη δείχνουν, εμμένοντας κατά 99% στις απόψεις του για μεταναστευτικό και Πρέσπες.:P
Σαν Τζήμερος (γιατί το κόμμα καλώς ή κακώς είναι προσωποκεντρικό) μόνο με συνεργασία με ΝΔ και να πιάσει ένα καλό υπουργείο. Κι αν το πράγμα στη ΝΔ δεν προχωράει, ανεξαρτητοποίηση, ανασύσταση της Δημιουργίας με όσους πήρε στη ΝΔ κι όσους τραβήξει στο δρόμο. Για να πάρει στο ενδιάμεσο δημόσιο βήμα και προβολή.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Ελπίζω να κατέβει και στις βουλευτικές. Είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει προς στιγμήν δομικές φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις.



Μπορείς να καταλάβεις φαντάζομαι ότι πολλές εταιρίες όπως πχ αυτές που έχουν μεγάλα μηχανήματα (βιομηχανίες κτλ) δεν μπορούν να σβήνουν τα μηχανήματα το σκ και να κλείνουν. Πρέπει να δουλεύουν κάθε μέρα. Από εκεί και πέρα, δεν θα δουλεύει ένας κάθε μέρα αδιάκοπα (είναι και σωματικά αδύνατο) αλλά κάποιοι εναλλασόμενοι σε βάρδιες. Μπορεί πχ να είναι 5ημερο με 2 μέρες ρεπό μετά, 6ημερο με κάποιο εξτρά ρεπό ή και κάποια ειδική σύμβαση όπως συνεχόμενο 10ημερο με 4 μέρες σερί ρεπό μετά. Σε αυτά κανονικά δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνει κανείς. Κι όμως το τελευταίο που σου ανέφερα το κράτος το απαγορεύει.
Όταν υπάρχει εργασία την Κυριακή, αυτή πρέπει να πληρώνεται εξτρά σύμφωνα με τον νόμο. Το αν κάποιος εργοδότης το παραβαίνει μαύρα αυτό, δεν έχει να κάνει με το τι «δικαιώματα» θα δώσει αυτός που είναι στην εξουσία. Μάλλον έχει να κάνει με αυτόν που θα αφήσει στο τέλος περισσότερα λεφτά στην τσέπη του άλλου κι αυτό εξαρτάται από τη φορολογία κι όχι από πομπώδεις διακηρύξεις εργατικών δικαιωμάτων. Όσο περισσότερο βάζεις το χέρι στην τσέπη του άλλου με βαριές φορολογίες για να «εξασφαλίσεις δικαιώματα», τόσο περισσότερο θα αυξάνεις τις πιθανότητες να πληρώνει μαύρα τους εργαζόμενους και χωρίς τα μπόνους.
Γι αυτό αυτά τα ωραία τσιτάτα να χρησιμοποιούνται όταν έχουν όντως νόημα κι όχι στο κουτουρού για τους μικροπολιτικούς σκοπούς του Τσίπρα και του κάθε Τσίπρα.

Επταήμερη εργασία υπάρχει ήδη στα εργοστάσια. Αλλά που να το ξέρετε εσείς που είστε αριστεροί με δεξιές τσέπες. Ε λοιπόν σας το λέω εγώ που ανήκω στην εργατική τάξη γιατί εσείς οι αριστεροί της μεσαίας δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα.

Πέρα από την Παπαστράτος και την ΔΕΗ που όντως εφήρμοσαν την 7ήμερη λειτουργία και όχι εργασία .Ο εργαζόμενος συνεχίζει με 5ήμερο(η παπαστράτος έχει και 4ήμερο) και έχουν βάρδιες 7ημερών. Αυτή είναι κύριοί μου η μεγάλη διαφορά . Επταήμερη εργασία στην Ευρώπη δεν συναντάς , έτσι δεν είναι Johnny15 ; Θεσμοθετημένη από το κράτος είναι η 6ημερη εργασία . Τα μαγαζιά εστίασης ωστόσο παράτυπα χρησιμοποιούν την 7 ημερη εργασία , μη ακολουθώντας τον νόμο που λέει για διπλό ημερομίσθιο την Κυριακή. Ο εργαζόμενος όμως έχει τη ανάγκη για λεφτά . Εκεί βέβαια κλείνουμε τα μάτια

Όσον αφορά την μπαρούφα και τις μπαρούφες που συνεχίζεις να πετάς Johnny15 σχετικά με την αριστερά και την αναρχία , πιθανόν και επειδή είσαι ανιστόρητος θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι αριστεροί και αναρχικοί ήταν τραπεζίτες και αριστοκράτες και όχι εργάτες διότι είχαν την ικανότητα να σκεφτούν και να κρίνουν και το πιο σημαντικό ότι είχαν σε μεγάλες ποσότητες χρήμα , την μεγαλύτερη κοινωνική επινόηση . Έχοντας χρήμα έφτασαν στο σημείο να νιώθουν ελεύθεροι , που είναι ο απόλυτος στόχος του αναρχισμού .
Δες λοιπόν από που ξεκίνησε ο αναρχισμός , δες ποιοι είναι οι πατέρες του αναρχισμού (προς Ρωσία μεριά) και δες σε τι κάστα ανήκαν .
Από την άλλη οι αριστεροί ιστορικά ακολουθούσαν την ίδια πορεία των αναρχικών , ωστόσο δεν ήταν ατομιστές .
Αναρχικοί δεν είναι στα Εξάρχεια που μας πλασάρουν τα αρδ .
Εκτός από Πορτοσάλτε διαβάζουμε και κανένα βιβλίο του προηγούμενο αιώνα ... τόσα έχει βραβεύσει η Νορβηγική ακαδημία
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Στον Καναδα και στις ΗΠΑ συναντας 7 ημερη εργασια και οι οικονομιες λειτουργουν μια χαρα δεκαετιες τωρα. Καποια καταστηματα (starbucks ή αλλες καφετεριες, φαγαδικα, σουπερμαρκετ) δεν κλεινουν καν, παραμενουν ανοιχτα 24/7, δεν κλεινουν ουτε στις αργιες. Καποια αλλα κλεινουν τα μεσανυχτα και ανοιγουν στις 7 το πρωι. Πολλες τραπεζες πλεον ειναι ανοιχτες και τα Σ/Κ. Κανεις δεν παραπονιεται. Αν θελεις δουλευεις και Σ/Κ, αν οχι υπαρχουν αλλοι που θελουν να δουλευουν part time τα Σ/Κ. Ετσι δινεις σε περισσοτερο κοσμο δουλεια και ταυτοχρονα διευκολυνεις και τον πελατη. Ποιος θα ξοδεψει/καταναλωσει περισσοτερο; Αυτος που μολις επεστρεψε σπιτι απο την δουλεια κουρασμενος και σερνεται και δεν εχει ορεξη να βγει εξω ή αυτος που ξυπναει φρεσκος το Σαββατο ή την Κυριακη; Αλλο να σου κανουν την 7ημερη εργασια ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και αλλο ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ. Αν δουλεψεις 7 μερες, την 7η ημερα πληρωνεσαι 1.5 ημερομισθιο.
Φανταζομαι ο Μητσοτακης εννοουσε προαιρετικη 7ημερη εργασια. Αν εννοουσε το αντιθετο εννοειται πως διαφωνω. Επισης συμφωνω με το ανοιγμα καταστηματων τα Σ/Κ μονο αν ειναι προαιρετικο, δεν μπορω να καταλαβω γιατι εγινε τοση φασαρια στην Ελλαδα οταν θεσπιστηκε.

Οσο για τον Βελοπουλο, ΧΑ και λοιπα γραφικα κομματα, δυστυχως δεν φταιει τοσο ο λαος οσο οι κυβερνησεις τα τελευταια 100+ χρονια. Γιατι; Γιατι εχουν αφησει εναν λαο αμορφωτο και εχουν ενθαρρυνει την ατιμωρησια και τα βυσματα. Μη μου πειτε οτι ολοι τελειωνουν καποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ σημερα γιατι αυτο δεν συναπαγεται με υψηλο μορφωτικο επιπεδο. Δυστυχως πολλοι τελειωνουν τις σχολες τους με αντιγραφες και βυσματα, οπως επισης δεν ενθαρρυνεται το critical thinking, και το χειροτερο; Υπαρχουν κομματικες παραταξεις μεσα στα πανεπιστημια. Ψαξτε να δειτε που εχει πεσει το IQ του μεσου Ελληνα. Για να σας βοηθησω, ειναι κατω απο του Βουλγαρου, στο 92. Ο κοσμος ψηφιζει με βαση το ατομικο συμφερον, αντι να κοιταξει ποια μετρα θα ευννοησουν πρωτα το κοινωνικο συνολο. Γιατι μια οικονομια πηγαζει απο το κοινωνικο συνολο και αν το συνολο κινειται σε σωστη κατευθυνση, τοτε ευννοεισαι και σε ατομικο επιπεδο. Αλλα ο μεσος ελληνας κοιταει ποιος θα τον διορισει πρωτα στο δημοσιο ή ποσα επιδοματα θα παρει ή ποσες κοινωνικες παροχες θα του προσφερθουν δωρεαν και ψηφιζει με βαση αυτο. Δεν ψαχνει να δει που θα βρεθουν τα λεφτα για τα επιδοματα ή τον μισθο του ή την περιθαλψη του. Αλλα δεν εχει σημασια. Πανω απο ολα ο εαυτος μας.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,980 μηνύματα.
Αρχικά είναι απαράδεκτο να υπάρχει μουσουλμανικό κόμμα στην βόρεια Ελλάδα.Εμεις έχουμε χριστιανικό κόμμα στην Τουρκία;Όχι.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Στον Καναδα και στις ΗΠΑ συναντας 7 ημερη εργασια και οι οικονομιες λειτουργουν μια χαρα δεκαετιες τωρα. Καποια καταστηματα (starbucks ή αλλες καφετεριες, φαγαδικα, σουπερμαρκετ) δεν κλεινουν καν, παραμενουν ανοιχτα 24/7, δεν κλεινουν ουτε στις αργιες. Καποια αλλα κλεινουν τα μεσανυχτα και ανοιγουν στις 7 το πρωι. Πολλες τραπεζες πλεον ειναι ανοιχτες και τα Σ/Κ. Κανεις δεν παραπονιεται. Αν θελεις δουλευεις και Σ/Κ, αν οχι υπαρχουν αλλοι που θελουν να δουλευουν part time τα Σ/Κ. Ετσι δινεις σε περισσοτερο κοσμο δουλεια και ταυτοχρονα διευκολυνεις και τον πελατη. Ποιος θα ξοδεψει/καταναλωσει περισσοτερο; Αυτος που μολις επεστρεψε σπιτι απο την δουλεια κουρασμενος και σερνεται και δεν εχει ορεξη να βγει εξω ή αυτος που ξυπναει φρεσκος το Σαββατο ή την Κυριακη; Αλλο να σου κανουν την 7ημερη εργασια ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και αλλο ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ. Αν δουλεψεις 7 μερες, την 7η ημερα πληρωνεσαι 1.5 ημερομισθιο.
Φανταζομαι ο Μητσοτακης εννοουσε προαιρετικη 7ημερη εργασια. Αν εννοουσε το αντιθετο εννοειται πως διαφωνω. Επισης συμφωνω με το ανοιγμα καταστηματων τα Σ/Κ μονο αν ειναι προαιρετικο, δεν μπορω να καταλαβω γιατι εγινε τοση φασαρια στην Ελλαδα οταν θεσπιστηκε.

Οσο για τον Βελοπουλο, ΧΑ και λοιπα γραφικα κομματα, δυστυχως δεν φταιει τοσο ο λαος οσο οι κυβερνησεις τα τελευταια 100+ χρονια. Γιατι; Γιατι εχουν αφησει εναν λαο αμορφωτο και εχουν ενθαρρυνει την ατιμωρησια και τα βυσματα. Μη μου πειτε οτι ολοι τελειωνουν καποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ σημερα γιατι αυτο δεν συναπαγεται με υψηλο μορφωτικο επιπεδο. Δυστυχως πολλοι τελειωνουν τις σχολες τους με αντιγραφες και βυσματα, οπως επισης δεν ενθαρρυνεται το critical thinking, και το χειροτερο; Υπαρχουν κομματικες παραταξεις μεσα στα πανεπιστημια. Ψαξτε να δειτε που εχει πεσει το IQ του μεσου Ελληνα. Για να σας βοηθησω, ειναι κατω απο του Βουλγαρου, στο 92. Ο κοσμος ψηφιζει με βαση το ατομικο συμφερον, αντι να κοιταξει ποια μετρα θα ευννοησουν πρωτα το κοινωνικο συνολο. Γιατι μια οικονομια πηγαζει απο το κοινωνικο συνολο και αν το συνολο κινειται σε σωστη κατευθυνση, τοτε ευννοεισαι και σε ατομικο επιπεδο. Αλλα ο μεσος ελληνας κοιταει ποιος θα τον διορισει πρωτα στο δημοσιο ή ποσα επιδοματα θα παρει ή ποσες κοινωνικες παροχες θα του προσφερθουν δωρεαν και ψηφιζει με βαση αυτο. Δεν ψαχνει να δει που θα βρεθουν τα λεφτα για τα επιδοματα ή τον μισθο του ή την περιθαλψη του. Αλλα δεν εχει σημασια. Πανω απο ολα ο εαυτος μας.

Την Αμερική που φέρνεις ως παράδειγμα γνωρίζεις ότι είναι η πρώτη σε υπερεργασία ; Επίσης γνωρίζεις ότι τηρούνται αυστηρά οι εργασιακοί νόμοι; καθώς επίσης πληρώνεται 1,5 φορά η έβδομη συνεχόμενη μέρα εργασίας ;
Όταν άνοιξαν χωρίς λόγο τα καταστήματα Κυριακή φώναζαν όλοι διότι ούτε υπήρχε ρευστό στην αγορά ούτε τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα για παραπάνω ημερομίσθιο από τους εργοδότες. Με λίγα λόγια ΔΕΝ προστατευθηκαν οι εργαζόμενοι.
Αφού δεν ζεις στην Ελλάδα πως έχει άποψη ; Απαιτείτε να ψηφίζετε κιόλας !
Ακόμη στην Ευρώπη Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά το Ηνωμένο βασίλειο με τις περισσότερες ώρες εργασίας ανά εβδομάδα . Όταν η τάση στην Ευρώπη είναι να μειώνεται το ωράριο στην Ελλάδα το αυξάνουμε !
Τέλος απαγορεύεται στην Ευρώπη να δουλέψει κάποιος πάνω 48ώρες την εβδομάδα που όμως στην Ελλάδα το συναντάς .
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,980 μηνύματα.
Την Αμερική που φέρνεις ως παράδειγμα γνωρίζεις ότι είναι η πρώτη σε υπερεργασία ; Επίσης γνωρίζεις ότι τηρούνται αυστηρά οι εργασιακοί νόμοι; καθώς επίσης πληρώνεται 1,5 φορά η έβδομη συνεχόμενη μέρα εργασίας ;
Όταν άνοιξαν χωρίς λόγο τα καταστήματα Κυριακή φώναζαν όλοι διότι ούτε υπήρχε ρευστό στην αγορά ούτε τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα για παραπάνω ημερομίσθιο από τους εργοδότες. Με λίγα λόγια ΔΕΝ προστατευθηκαν οι εργαζόμενοι.
Αφού δεν ζεις στην Ελλάδα πως έχει άποψη ; Απαιτείτε να ψηφίζετε κιόλας !
Ακόμη στην Ευρώπη Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά το Ηνωμένο βασίλειο με τις περισσότερες ώρες εργασίας ανά εβδομάδα . Όταν η τάση στην Ευρώπη είναι να μειώνεται το ωράριο στην Ελλάδα το αυξάνουμε !
Τέλος απαγορεύεται στην Ευρώπη να δουλέψει κάποιος πάνω 48ώρες την εβδομάδα που όμως στην Ελλάδα το συναντάς .


Εγώ θα συμφωνήσω για την Αμερική μαζί σου.Ομως σε όλα τα επιτυχημένα κράτη (Γερμανία,Ελβετία,Ολλανδία,Κάναδας και Αυστραλία) έχουν δεξιές η το πολύ σοσιαλιστές κυβερνήσεις.Καμια αριστερή,άρα κάτι σημαίνει αυτό.
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top