Απλά δεν τον κόβω να γνωρίζει περί ελέγχου κτλ,, το σπίτι δεν το βρήκα φρεσκοβαμμένο, οπότε υποθέτω δεν το βάφω έτσι?
…ζημιές δεν γίνανε οπότε πως λέτε να κινηθώ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lilla My
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τώρα βέβαια μπορείς να προτείνεις στο σπιτονοικοκύρη να έρθει να ελέγξει το σπίτι, για να βεβαιωθεί πως δεν έχεις προκαλέσει ζημιές, και να κρατήσει την εγγύηση ως ενοίκιο του Αυγούστου. Επίσης, σ΄ αυτήν την περίπτωση σωστό θα ήταν να συμφωνήσετε, πως εάν προκληθεί κάποια ζημιά εκ μέρους σου σ΄αυτόν τον ένα μήνα που θα μένεις ακόμα εκεί, δεσμεύεσαι να την επισκευάσεις ή να πληρώσεις την επισκευή της.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Τα Χριστούγεννα είχα μια ανάλογη περιπέτεια που έσπασα πρόωρα συμβόλαιο σπιτιού. Με αρκετό googlαρισμά είχα βρει ότι μπορείς να αρνηθείς να δείξεις το σπίτι, αλλά αυτό από την άποψη ώρας και ημέρας αλλά δεν μπορείς να το απαγορέψεις να φέρνει πιθανούς νέους ενοικιαστές. Το ίδιο ισχύει και για γενικές επισκέπτες του ιδιοκτήτη κατά την ενοικίαση. Προσωπικά για να μην με ζαλίζει, το είχα βάλει δυο απογεύματα από ένα 2ώρο ότι μπορεί να δείχνει το σπίτι.Καλησπερα σας και παλι… ηθελα να ρωτήσω σχετικά με το σπιτι που φευγω τωρα τελος Αυγούστου.. ο σπιτονοικοκύρης το εβαλε σε μεσίτη για να βρει νεο ενοικιαστή.. εγω λογω δουλειάς λειπω ολη μερα από το σπιτι. Και για να «πεταχτω» να το δειξω είναι 30 λεπτα με το αμαξι... .. με πηρε ο μεσίτης και μου ειπε ότι θελει να το δειξει σε κάποιον… θελω να ρωτήσω.. αν ειμαι υποχρεωμένη να το δείχνω οσο ειμαι μεσα ή μπορω να αρνηθω….. εγω το πολύ μεχρι 26-27 Αυγούστου φεύγω… δεν γίνεται να ξοδεύω επιπλέον βενζίνη για αυτό το λογο… ευχαριστω
Annabelle
Νεοφερμένο μέλος

_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος

Κι εγώ που ξενοίκιασα πριν λήξει το συμβόλαιο και η ξαδέρφη μου δεν πληρώσαμε τον επόμενο μήνα από αυτό που μετακομίσαμε. Απλώς να φροντίσεις να μη σε βρει καθόλου ο Νοέμβρης στο διαμέρισμα.Εγώ έχω άλλο πρόβλημα, ξαφνικά αποφάσισα να φύγω και ενώ δεν είχα πρόβλημα συννενόησης έχω θέμα με τα ενοίκια έχω πληρωμένο τον επόμενο μήνα, αυτό το μήνα δε ξέρω πόσο καιρό θα μου πάρει να αδειάσω το σπίτι, καλά καλά δεν έχω γυρίσει πίσω στη πόλη οπότε δεν ανέφερα κάτι για τα χρήματα αυτού του μήνα, όμως με τον επόμενο τι γίνεται; Μπορώ να τα ζητήσω πίσω; Είναι σίγουρο ότι ο Νοέμβριος δεν θα με βρει εκεί..η ίδια δεν έκανε κάποια συζήτηση (τώρα θα μου πεις, χαζή είναι; ) όποτε δε ξέρω τι να κάνω, είναι και γιαγιάκα και κάπως την πονάω, αλλά και πάλι 350 ευρώ είναι αυτά γιατί να τα χάσω;![]()
Annabelle
Νεοφερμένο μέλος

Το θέμα είναι ότι εγώ έχω δώσει ήδη τα λεφτά και δεν ξέρω αν είναι σωστό να τα ζητήσω πίσω,για να καταλάβεις δεν υπάρχει καν συμβόλαιο αυτή είναι φίλη μιας ξαδέρφης της γιαγιάς μου (νόμιζω) που μου έκανε εξυπηρέτηση και στα χαρτιά με παρουσιάζει ως επισκέπτη για να καλυφθεί...βέβαια το ποιος έκανε στα αλήθεια εξυπηρέτηση και ποιος βγήκε κερδισμένος από αυτό, είναι άλλη ιστορίαΚι εγώ που ξενοίκιασα πριν λήξει το συμβόλαιο και η ξαδέρφη μου δεν πληρώσαμε τον επόμενο μήνα από αυτό που μετακομίσαμε. Απλώς να φροντίσεις να μη σε βρει καθόλου ο Νοέμβρης στο διαμέρισμα.

_Νηρηίς_
Πολύ δραστήριο μέλος

Εννοείται να τα ζητήσεις. Πιστεύω πως μπορεί εμείς να ευσπλαχνιζόμαστε τους άλλους, αλλά και εκείνη αν βρισκόταν στη θέση σου να τα ζητούσε. Δεν είναι μικρό το ποσό και το δικαιούσαι.Το θέμα είναι ότι εγώ έχω δώσει ήδη τα λεφτά και δεν ξέρω αν είναι σωστό να τα ζητήσω πίσω,για να καταλάβεις δεν υπάρχει καν συμβόλαιο αυτή είναι φίλη μιας ξαδέρφης της γιαγιάς μου (νόμιζω) που μου έκανε εξυπηρέτηση και στα χαρτιά με παρουσιάζει ως επισκέπτη για να καλυφθεί...βέβαια το ποιος έκανε στα αλήθεια εξυπηρέτηση και ποιος βγήκε κερδισμένος από αυτό, είναι άλλη ιστορία![]()

υδωρ
Νεοφερμένο μέλος

Annabelle
Νεοφερμένο μέλος

σε περισευουν και πληρωσες και το νοεμβριο;;;
Προφανώς όχι για να σκέφτομαι να τα πάρω πίσω, ή δίνω δύο ενοίκια μπροστά ή μένω δύο και τρία ενοίκια πίσω...ότι γίνεται και με το μισθό μου δηλαδή, κάθε 15 του μήνα με τη ψυχή στο στόμα είμαι.
Δεν ξέρω όμως πως μπορείς να με βοηθήσεις με το να ξέρεις αν μου περισεύουν ή όχι

Dimitris_SM
Εκκολαπτόμενο μέλος

υδωρ
Νεοφερμένο μέλος

εγω δε θα τα ζητουσα...
Annabelle
Νεοφερμένο μέλος

Ξαφνικά μου ήρθε η απόλυση και επειδή βλέπω πως δουλειά δε θα βρω εκεί κάτω, και για αποζημιώσεις ή εξόφληση ούτε λόγος, τουλάχιστον προς το παρόν, επιστρέφω στο τόπο μου.θελω να πω το θεμα ειναι καθαρα δικη σου βλακεια. δε σου ηρθε ξαφνικα η ιδεα της μετακομισης...
εγω δε θα τα ζητουσα...
Αν είναι βλακεία ότι θέλω να έχω σε μια τάξη τα έξοδα μου και να μην τα μαζεύω σε ένα ντουλάπι μέχρι να σκάσει να το δεχτώ, παρ'όλα αυτά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα μου, δεν ξέρω αν πρέπει να τα ζητήσω καθώς είναι 350 τα οποία δε φαίνονται πουθενά, γιατί όμως είπα τυπικά δεν νοικιάζω σπίτι είμαι επισκέπτης, οπότε ο λόγος που κολλάω είναι μήπως πει δήθεν πως το ξέχασε ή ότι δεν την έχω πληρώσει ή το οτιδήποτε.
Όπως και να'χει ευχαριστώ για τη συμβουλή..
NIKOLETA262
Νεοφερμένο μέλος

euaneb
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gaspar
Περιβόητο μέλος

πιστόλιασε την κανονικά. και την μια εγγυηση π έδωσες πάλι πολύ είναι.
αν σε πεί τίποτα πές την να κρατήσει απο την εγγύηση και τέλος.
τα δικαστηκά έξοδα για να κυνηγήσει να σου τα πάρει μέσω δικαστηρίων είναι πολλά και δεν την συμφέρει οπότε απλά αγνόησε τους και φύγε κ μήν σηκώνεις τηλέφωνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dimitrakak
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

Σε κάθε περιπτωση μπορει κάποιος να κάνει αγωγη για αυτό το λογο. Σε γενικές γραμμες ο καθενας μπορει να κανει αγωγη για οποιαδήποτε ανοησια του έρθει στο κεφάλι. Αυτό δεν είναι ανησυχητικο , μονο εάν μπορει να στηριχθεί ο λογος στο δικαστηριο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 454371
Επισκέπτης

Για παράδειγμα θελω να νοικιασω σπιτι για 1 χρονο και φευγω πανω στο 8μηνο? Υπάρχει περιπτωση να διεκδικησει ο ιδιοκτητς τα ενοικια 4 μηνών? Ερώτηση κάνω γιατί ΔΕΝ γνωρίζω τι ισχυει
Guest 890013
Επισκέπτης

Θα πρέπει να δείς τι γράφει το συμβόλαιό σου.Για να συμβεί αυτό πρέπει να αναγράφεται στο συμβόλαιό σου πως στην περίπτωση που συμβεί λύση του συμβολαίου απο μέρους σου θα πρέπει να ξεχρεώσεις τα υπολοιπόμενα ενοίκια.Επειδή δεν μου έτυχε ποτέ, γνωρίζετε ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, οσον αφορά την ενοικιαση του ακινητου με το μισθωτήριο σε περιπτωση που φυγει καποιος νωριτερα απο οτι λήξει το συμβολαιο?
Για παράδειγμα θελω να νοικιασω σπιτι για 1 χρονο και φευγω πανω στο 8μηνο? Υπάρχει περιπτωση να διεκδικησει ο ιδιοκτητς τα ενοικια 4 μηνών? Ερώτηση κάνω γιατί ΔΕΝ γνωρίζω τι ισχυει
Αν δεν αναγράφεται, δεν ισχύει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.