Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.488 μηνύματα.

07-02-25

18:28
Το σπιτι θα σου μεινει ως περιουσιακο στοιχειο, ενω με το ενοικιο πληρωνεις μονιμα το σπιτι η το στεγαστικο καποιου αλλου κι εσυ δεν εχεις τιποτα. Οσο δουλευεις κι εχεις σταθερο εισοδημα οκ, οταν βγεις στη συνταξη κι εχεις μειωμενο εισοδημα, το να εχεις και ενοικιο απο πανω θα ειναι μεγαλο ζορι.
Απλά θεωρώ ότι ζουμε σε μια εποχή που θα πρεπει πλεον ο κόσμος να έχει μια νοοτροπία επενδύσεων που θα του αποφέρει χρήματα και όχι να παιρνει δάνεια και χρήματα που δεν του ανήκουν.
Το να βάλω έναν νταβατζή πανω στο κεφάλι μου που με το που μπαίνει ο μήνας έρχεται και μου παιρνει 500 - 600 ευρώ από το μισθό για τα επομενα 20 χρόνια είναι κάτι τρομακτικό.
Αν ειμαι ικανός και έξυπνος και βγάλω ένα σεβαστό ποσο πχ με στείλουν σε μια θέση στο εξωτερικό για 3-4 χρόνια και γυρίσω με χρήματα... Σοβαρά χρήματα όμως. Τότε ναι να μιλήσω με τη τράπεζα. Και παλι τότε θα σκεφτώ να τα επένδυσω κάπου. Και ενδεχομένως να μην έχω και καμια ανάγκη τη τράπεζα.
Αμην και ποτέ κάνω να τελειώσω με το δάνειο που έγραψα πριν... Δε θέλω να χρωστάω λεφτά.
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.221 μηνύματα.

07-02-25

18:38
Σύμφωνοι, αλλά άλλο οι επενδύσεις κι άλλο το σπίτι, που έτσι κι αλλιώς είνα κι αυτό περιουσιακό στοιχείο από μόνο του. Άλλωστε το ένα δεν αποκλείει το άλλο, μπορείς να τα κάνεις και τα δύο.Απλά θεωρώ ότι ζουμε σε μια εποχή που θα πρεπει πλεον ο κόσμος να έχει μια νοοτροπία επενδύσεων που θα του αποφέρει χρήματα και όχι να παιρνει δάνεια και χρήματα που δεν του ανήκουν.
Αν αντί για την τράπεζα, είναι ο σπιτονοικοκύρης ο νταβατζης τι διαφορά κάνει;Το να βάλω έναν νταβατζή πανω στο κεφάλι μου που με το που μπαίνει ο μήνας έρχεται και μου παιρνει 500 - 600 ευρώ από το μισθό για τα επομενα 20 χρόνια είναι κάτι τρομακτικό.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

07-02-25

19:09
Το να βάλω έναν νταβατζή πανω στο κεφάλι μου που με το που μπαίνει ο μήνας έρχεται και μου παιρνει 500 - 600 ευρώ από το μισθό για τα επομενα 20 χρόνια είναι κάτι τρομακτικό.
Οι landlords είναι οι μεγαλύτεροι νταβατζιδες που υπάρχουν. Στην τράπεζα θα πάρεις ένα δάνειο και θα πληρώνεις μια σχετικά σταθερή δόση, ανάλογα με τα επιτόκια βέβαια. Αντίθετα ο landlord μπορεί να σου αυξάνει κάθε χρόνο το ενοίκιο χωρίς κάποιο πλαφόν, και χωρίς κάποια αιτιολογία.
Στην Τράπεζα μετά από 15-20 χρόνια το σπίτι θα σου μείνει στα χέρια σου, αρα δεν θα πληρώνεις για στέγαση. Αντίθετα στο ενοίκιο θα πληρώνεις μέχρι τα γεράματα ενοίκιο. Το δικό σου σπίτι επίσης θα μείνει στα παιδιά σου, τα οποία θα έχουν μια στέγη να μείνουν. Στο ενοίκιο όμως δεν θα τους αφήσεις τίποτα.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.488 μηνύματα.

07-02-25

19:14
Σύμφωνοι, αλλά άλλο οι επενδύσεις κι άλλο το σπίτι, που έτσι κι αλλιώς είνα κι αυτό περιουσιακό στοιχείο από μόνο του. Άλλωστε το ένα δεν αποκλείει το άλλο, μπορείς να τα κάνεις και τα δύο.
Αν αντί για την τράπεζα, είναι ο σπιτονοικοκύρης ο νταβατζης τι διαφορά κάνει;
Στα 150000 ευρώ θα έχεις στάνταρ τα 30000 τόκους στη τράπεζα. Αυτό εννοώ σαν νταβατζιλίκι. Θα χει τελειώσει το δάνειο και εσυ θα συνεχίζεις να πληρωνεις τόκους. Θα παρεις ένα ποσο των 150.000 στα 180.000 λόγω της αποπληρωμής του σε χρόνο που θα συμφωνήσετε.
Το δάνειο είναι έξυπνη κίνηση μόνο όταν το παιρνεις για να αναλάβεις τα χρέη η τα έξοδα μιας εταιρείας η μιας ιδέας και μετά βγάζεις τα διπλάσια και πας στη τράπεζα και τους ξεχρεωνεις για να μη σε μαδησουν από τους τόκους.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.067 μηνύματα.

07-02-25

19:16
Δάνειο για σπίτι στην Αθήνα άξιζε εποχής ατόκων δανείων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ο οποίος έκλεισε, νομίζω χρεοκόπησε) και σε εποχές που τα κόστη αγοράς σπιτιού ήταν χαμηλότερα και φυσικά τότε δεν υπήρχε ούτε ΕΝΦΙΑ.
Παλιές καλύτερες εποχές.
Παλιές καλύτερες εποχές.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

07-02-25

19:17
Αν αντί για την τράπεζα, είναι ο σπιτονοικοκύρης ο νταβατζης τι διαφορά κάνει;
Στην Αθήνα ναι τον θεωρώ νταβατζή και τον σπιτονοικοκυρη. Στην επαρχία όχι όταν ζητάει λογικό ενοίκιο σε καμία περιπτωση.
Αλλά αυτό είναι πλεον μια κουβέντα που εμένα προσωπικα δεν με αφορά καθώς την Αθήνα την απέρριψα σαν τοποθεσία διαμονής τουλάχιστον για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Τωρα ενταξει οποίος επιλέγει να καθεται εδώ καλά του κάνουν.
Για μένα θέλει μαυρο απεριόριστο. Οι άνθρωποι είναι ανηθικοι τι να λέμε τώρα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Οι landlords είναι οι μεγαλύτεροι νταβατζιδες που υπάρχουν. Στην τράπεζα θα πάρεις ένα δάνειο και θα πληρώνεις μια σχετικά σταθερή δόση, ανάλογα με τα επιτόκια βέβαια. Αντίθετα ο landlord μπορεί να σου αυξάνει κάθε χρόνο το ενοίκιο χωρίς κάποιο πλαφόν, και χωρίς κάποια αιτιολογία.
Στην Τράπεζα μετά από 15-20 χρόνια το σπίτι θα σου μείνει στα χέρια σου, αρα δεν θα πληρώνεις για στέγαση. Αντίθετα στο ενοίκιο θα πληρώνεις μέχρι τα γεράματα ενοίκιο. Το δικό σου σπίτι επίσης θα μείνει στα παιδιά σου, τα οποία θα έχουν μια στέγη να μείνουν. Στο ενοίκιο όμως δεν θα τους αφήσεις τίποτα.
Ααα... Ανάλογα και με τα επιτόκια οκ. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που έγραψες αλλά το έγραψες σε μια γραμμή

Εγώ αμα δεν διαβάσω τη Σύμβαση που έχει η τράπεζα για τους δανειολήπτες δεν εμπιστευομαι κανέναν. Να τη διαβάσω και να δω αν μου κάνει η δόση και ο χρόνος αποπληρωμής. Να δω τα σημεία που με ζορίζουν.
Για το αμάξι πληρωσα 3.500 ευρώ τόκους στα 18.000 ευρώ ποσο εκταμίευση.
Δεν τα ξανακάνω εγώ αυτά. Ένα ωραίο μεταχειρισμένο με 10-15 χιλιάρικα Μαξ.
Πουλάς αυτό εδώ παιρνεις 10 και βάζεις αλλά 5. Αυτά ειναι λάθη που τα μαθαίνεις αφου την παθεις.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

07-02-25

19:29
Αλλά αυτό είναι πλεον μια κουβέντα που εμένα προσωπικα δεν με αφορά καθώς την Αθήνα την απέρριψα σαν τοποθεσία διαμονής τουλάχιστον για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Τωρα ενταξει οποίος επιλέγει να καθεται εδώ καλά του κάνουν.
Μα δεν είναι τι επιλέγει ο άλλος, αλλά τι ευκαιρίες υπάρχουν εκεί έξω. Όταν στην Αθήνα είναι όλες οι εταιρείες, όλες οι ασφαλιστικές, όλα τα διοικητικά κέντρα, και γενικότερα όλες οι υπηρεσίες. Τότε λογικό να είμαστε οι περισσότεροι στην Αττική.
Και εμένα θα μου άρεσε να είμαι στην Χίο, να πληρώνω €400 ενοίκιο, και να έχω την φύση δίπλα μου. Όμως που θα βρω δουλειά πάνω στον κλάδο μου στο νησί??
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

07-02-25

19:32
Δάνειο για σπίτι στην Αθήνα άξιζε εποχής ατόκων δανείων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ο οποίος έκλεισε, νομίζω χρεοκόπησε) και σε εποχές που τα κόστη αγοράς σπιτιού ήταν χαμηλότερα και φυσικά τότε δεν υπήρχε ούτε ΕΝΦΙΑ.
Παλιές καλύτερες εποχές.
Μόλις μετά από 25 χρόνια αποπληρωσεις το δάνειο του σπιτιου... Έχεις φυσικά και τη συντήρηση του... Υδραυλικά... Κουφώματα, βαψιματα... Κουζινα εσωτερική αλλαγή ανακαίνιση... Ε δεν θα χρειαστείς και ένα 20αρικο;;; ειδικά αν είναι μεζονέτα.
Και άλλο δανειο... Καλά να είμαστε να ζουμε να τους πληρωνουμε

Και άλλο δάνειο και άλλοι τόκοι.... Δεν πειραζει ο τραπεζικός συμβουλος είναι φίλος σου!!! Χαχα
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.604 μηνύματα.

07-02-25

19:43
Και οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούσαν να πάρουν δάνειο από κάποιο ταμείο με χαμηλούς τόκους. Δε γνωρίζω αν υπάρχει ακόμα αυτή η επιλογή.Δάνειο για σπίτι στην Αθήνα άξιζε εποχής ατόκων δανείων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ο οποίος έκλεισε, νομίζω χρεοκόπησε) και σε εποχές που τα κόστη αγοράς σπιτιού ήταν χαμηλότερα και φυσικά τότε δεν υπήρχε ούτε ΕΝΦΙΑ.
Παλιές καλύτερες εποχές.
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.221 μηνύματα.

07-02-25

19:59
Ναι, έτσι λειτουργούν τα δάνεια για να καλυφτεί το κόστος δανεισμού. Στην περίπτωση του ενοικίου θα πληρώσεις τα ίδια ή λίγο λιγότερα χρήματα και μετά από 20 χρόνια δε θα έχεις το σπίτι ως περιουσιακό στοιχείο.Στα 150000 ευρώ θα έχεις στάνταρ τα 30000 τόκους στη τράπεζα. Αυτό εννοώ σαν νταβατζιλίκι. Θα χει τελειώσει το δάνειο και εσυ θα συνεχίζεις να πληρωνεις τόκους. Θα παρεις ένα ποσο των 150.000 στα 180.000 λόγω της αποπληρωμής του σε χρόνο που θα συμφωνήσετε.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

07-02-25

20:08
Ναι, έτσι λειτουργούν τα δάνεια για να καλυφτεί το κόστος δανεισμού. Στην περίπτωση του ενοικίου θα πληρώσεις τα ίδια ή λίγο λιγότερα χρήματα και μετά από 20 χρόνια δε θα έχεις το σπίτι ως περιουσιακό στοιχείο.
Δε πειράζει. Μόλις τσιμπήσω το εφάπαξ θα πάω να τα δώσω στο χέρι να ξεμπερδεύουμε.
Υπάρχει και αυτή η επιλογή ξέρεις...
Αν μέχρι τότε φυσικά αποκτήσω λεφτά θα προτιμήσω να δώσω σίγουρα ένα 50% ντούκου... δεν γουστάρω να μπλέξω με δάνεια και τράπεζες και επιτόκια.
Και οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούσαν να πάρουν δάνειο από κάποιο ταμείο με χαμηλούς τόκους. Δε γνωρίζω αν υπάρχει ακόμα αυτή η επιλογή.
Ναί. Το ΜΤΝ (Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού) δίνει μέχρι ένα ποσό (οχι μεγάλο) απλά για καμιά ανάγκη πχ στα 10000 μέγιστο με 5% σταθερό επιτόκιο!
Παιρνεις 10.000 επιστρέφεις 10.500. Σε ποια τράπεζα γίνεται αυτό;

Tα ίδια κάνουν και κάποιες τράπεζες σε ανώτερα στελέχη τους.... και τα πληρώνουμε εμεις οι μαλάκες φυσικά μετά.

taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος

07-02-25

20:10
Ναι, όπως υπάρχει και βοήθεια από γονείς, κληρονομιά, να πιάσεις το τζόκερΔε πειράζει. Μόλις τσιμπήσω το εφάπαξ θα πάω να τα δώσω στο χέρι να ξεμπερδεύουμε.
Υπάρχει και αυτή η επιλογή ξέρεις...
Αν μέχρι τότε φυσικά αποκτήσω λεφτά θα προτιμήσω να δώσω σίγουρα ένα 50% ντούκου... δεν γουστάρω να μπλέξω με δάνεια και τράπεζες και επιτόκια.

Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

07-02-25

20:25
Ναι, όπως υπάρχει και βοήθεια από γονείς, κληρονομιά, να πιάσεις το τζόκεραλλά για την πλειοψηφία που δεν τα έχει αυτά, δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν του δανείου.
Να το πάρουμε λίγο με τη σειρά ; γιατι το πρόβλημα ενος ζευγαριού ή ενος ανθρώπου να ειναι ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ένα σπιτι να μένει με δάνειο την ιδια στιγμή που αυτό
α) Θα του ριχνει το βιοτικό επίπεδο καθως θα απαιτειται να δινει το35- 50% του μισθού του.
β) Θα τον φορτώσει με ένα κάρο τόκους - σαν τιμωρία που τώρα δεν διαθλέτει το ποσό και υπερ της κερδοφορίας των Τραπεζών.
γ) Του αφαιρει με τη μία.... και κάθε μηνα οποιαδήποτε επιλογή πιστοληπτικής ικανότητας ; για τα επόμενα 20-25 χρονια ;
Το προβλημα σου δεν ειναι οτι πρέπει να πάρεις δάνειο... το προβλημα σου ειναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ για να υποστηρίξεις την αγορά ενος σπιτιού. Προτιμότερο εντελώς να κάτσεις να περιμένεις 5-6 χρονια και να διορθώσεις άλλα προβληματα στη ζωή σου παρά να τρέξεις και εσυ σαν μιμιτικό ον.... να πάρεις δάνειο επειδη ΟΛΟΙ ΠΗΡΑΝΕ.
Den μπορώ να κάτσω σε ενα τραπέζι και να κάνω μια συμφωνία η οποια ειναι εξαρχής προκαθορισμένη απο τη τράπεζα να συμφέρει ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.... θέλω να κάνουμε τις Χ δόσεις με το Χ ποσό... και με ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.
Ειναι διατεθειμενη η Τράπεζα για κάτι τέτοιο ; Ok τοτε να το συζητησουμε.
Θελω όταν κάθομαι σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων να έχω δύναμη... και όχι να ειμαι ο βολικός εταίρος που θα συμφωνήσει σε ότι του λένε επειδη "ολοι πέρνουνε".
Ναι, όπως υπάρχει και βοήθεια από γονείς, κληρονομιά,
Φίλε μου απο γονείς έχω να πάρω λεφτά σαν βοήθεια χρόοοοονια πολλά.
Απο τα 29 μου είμαι σε φάση
ΕΣΟΔΑ ->
ΕΞΟΔΑ ->
Τι μένει... τι υπολείπεται ; πως κινούμαι....
Απο τα 32 και μετά έβαλα και δάνειο... πιστεψε με ξερω πολύ καλά τι σημαίνει κάθε ΜΗΝΑ να πληρώνεις δάνειο. Υπήρξαν στιγμές που έλεγα μακάρι να ειχα αυτα τα 200 ευρω στη τσέπη μου να πάω μια βόλτα παραπάνω να ξεσκάσω ή να τα βάλω στην άκρη. Παρολαυτα μου τα έπαιρνε η Τράπεζα. Βεβαια ήθελα καινούργιο SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορώ οπότε δεν φταίει η τραπεζα... εγω πηγα σε αυτούς.... και με εξυπηρέτησαν με τους ορους τους αλλα τους δέχτηκα. Για να κάνω το χαϊλίκι μου και όντως πέρασα ωραια απο αυτό....
Επισης ξέρω τι ειναι να έχεις δάνειο + να πληρώνεις ενοικιο για να μένεις σε δικό σου σπίτι !!! Γιατι μια περίοδο συνέπεσε το ένα με το άλλο.... 500 ευρώ έφευγαν ετσι καθε μηνα.... αέρα... 28 εμπαιναν τα χρηματα το απογευμα ειχαν αφαιρεθει με τη μία τα 500

Δεν ειμαι παλαβός ουτε άναρχος.... αλλα ψάχνω τρόπους καθως μεγαλώνω να έχω τη δική μου διαπραγματευτική δύναμη. Αυτό. Ειναι αρχή ζωής πλέον.
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος

07-02-25

21:00
Δεν είναι αυτοσκοπός να πάρει ο καθένας ένα σπίτι οπωσδήποτε, εγώ αναφέρω τους λόγους γιατί είναι καλή κίνηση, ειδικά συγκριτικά με το ενοίκιο.Να το πάρουμε λίγο με τη σειρά ; γιατι το πρόβλημα ενος ζευγαριού ή ενος ανθρώπου να ειναι ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ένα σπιτι να μένει με δάνειο την ιδια στιγμή που αυτό
Τα ίδια θα δίνει λίγο πολύ και στο ενοίκιο κάθε μήνα. Η στέγαση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι το μεγαλύτερο έξοδο του μήνα.α) Θα του ριχνει το βιοτικό επίπεδο καθως θα απαιτειται να δινει το35- 50% του μισθού του.
Τα είπαμε για τους τόκους, δεν υπάρχει άτοκο στεγαστικό.β) Θα τον φορτώσει με ένα κάρο τόκους - σαν τιμωρία που τώρα δεν διαθλέτει το ποσό και υπερ της κερδοφορίας των Τραπεζών
Γιατί αυτό;γ) Του αφαιρει με τη μία.... και κάθε μηνα οποιαδήποτε επιλογή πιστοληπτικής ικανότητας ; για τα επόμενα 20-25 χρονια ;
Προφανώς μιλάμε για την περίπτωση που σε παίρνει οικονομικά, δηλαδή δίνεις το 30%-50% (μάξιμουμ) του μισθού σου κάθε μήνα.Το προβλημα σου δεν ειναι οτι πρέπει να πάρεις δάνειο... το προβλημα σου ειναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ για να υποστηρίξεις την αγορά ενος σπιτιού.
Τα επιτόκια των τραπεζών κινούνται με βάση τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας, που με τη σειρά τους εξαρτώνται από τον πληθωρισμό και τη γενικότερη οικονομία, οπότε είναι αδύνατον από φύση τους να είναι φιξαρισμένα για όλη τη διάρκεια. 5-έτη σταθερά επιτόκια είναι το σύνηθες. Επισης κυμαινόμενο επιτόκιο σημαίνει ότι μπορεί και να μειωθεί.Den μπορώ να κάτσω σε ενα τραπέζι και να κάνω μια συμφωνία η οποια ειναι εξαρχής προκαθορισμένη απο τη τράπεζα να συμφέρει ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.... θέλω να κάνουμε τις Χ δόσεις με το Χ ποσό... και με ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.
Γενικά μιλάω, για τις συνθήκες που έχει ο καθένας.Φίλε μου απο γονείς έχω να πάρω λεφτά σαν βοήθεια χρόοοοονια πολλά.
Εσυ είπες περιμένεις να πάρεις εφάπαξ. Που μπορώ να πάω κι εγώ να πάρω ένα και να μην ασχοληθώ ποτέ με τράπεζες και δάνεια;
Εμ εδώ έκανες εσύ τη μαλακια, σορρυ κιόλας, αλλά τουλάχιστον το συνειδητοποίησες. Δάνειο για καινούριο αυτοκίνητο είναι η παντελώς αχρείαστη κίνηση. Η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου από μόνη της είναι αχρείαστη από επενδυτική σκοπιά γενικότερα, αλλά ειδικά αν βάλεις και δάνειο ακόμα χειρότερα.Βεβαια ήθελα καινούργιο SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορώ οπότε δεν φταίει η τραπεζα...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

07-02-25

21:39
Δεν είναι αυτοσκοπός να πάρει ο καθένας ένα σπίτι οπωσδήποτε, εγώ αναφέρω τους λόγους γιατί είναι καλή κίνηση, ειδικά συγκριτικά με το ενοίκιο.
Καλή κίνηση ξέρεις ποια είναι ; Να έχεις ανα πάσα στιγμή στη Τράπεζα σε δικό σου λογαριασμό 10.000 ευρώ.
Τουλάχιστον.
Αυτό ειναι το βασικό επίπεδο.
Απο αυτο το σημείο έχεις ακυρώσει οποιαδήποτε "συμφωνια" με τράπεζα για καταναλωτικά δάνεια 'ακριβως γιατι δεν τους έχεις καμια ανάγκη αμα προκύψει κάτι έκτακτο.
Απεναντιας μπορείς εσυ να ψάξεις μέρος να βάλεις τα χρηματα σου και να έχεις ενα προθεσμιακό τόκο ευημεριας της προκοπής και οχι τις μαλακιες που δίνουν οι Τράπεζες στην Ελλάδα.
Γενικά μέχρι να φτάσεις σε αυτο το επίπεδο τι δάνειο για σπίτι να πα΄ρεις ρε φιλε... και αμα σου κάτσει κάτι έκτακτο ;;; θα πάρεις και άλλο δάνειο ; εκει ειναι που λέμε... εχει δανεισθει μέχρι τα μαλλιά και η πιστοληπτικη σου ικανοτητα ειναι τιγκαρισμένη.
Τα ίδια θα δίνει λίγο πολύ και στο ενοίκιο κάθε μήνα. Η στέγαση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι το μεγαλύτερο έξοδο του μήνα.
Τα είπαμε για τους τόκους, δεν υπάρχει άτοκο στεγαστικό.
Ναι αλλά αυτοί στις προθεσμιακές καταθέσεις στη Τράπεζα σου δίνουν τα ελάχιστα..... genik;a μια χαρα τα έχουν φτιάξει για να πλουτίζουν μονο αυτοί για αυτο τωρα με μερικές αποφάσεις δανειοληπτών που τους κούρεψαν και 100.000 ευρω απο δάνεια ΧΑΡΗΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. Γιατι ειναι κουφάλες οι τράπεζες και σε γδύνουν διχως έλεος. Καλα τους κάνανε και δεν πηρανε πίσω ουτε τους τοκους. Ελεος με τη παραλογια ρε φίλε... και σου λεω αυτα ειναι αποφάσεις δικαστηριων δεν με νοιάζει τι λέει ο Στουρνάρας.
Γιατί αυτό;
Προφανώς μιλάμε για την περίπτωση που σε παίρνει οικονομικά, δηλαδή δίνεις το 30%-50% (μάξιμουμ) του μισθού σου κάθε μήνα.
Ποτέ δεν σε παίρνει.... ειναι πολύ μεγάλο το ποσοστό αυτό.
Γενικά μιλάω, για τις συνθήκες που έχει ο καθένας.
Εσυ είπες περιμένεις να πάρεις εφάπαξ. Που μπορώ να πάω κι εγώ να πάρω ένα και να μην ασχοληθώ ποτέ με τράπεζες και δάνεια;
Ας μου δώσουν τα καθαρά τότε και ας μην πάρω εφάπαξ. Τοσες κρατήσεις έχω κάθε μήνα.... πάρτυ θα κάνω.

Εμ εδώ έκανες εσύ τη μαλακια, σορρυ κιόλας, αλλά τουλάχιστον το συνειδητοποίησες. Δάνειο για καινούριο αυτοκίνητο είναι η παντελώς αχρείαστη κίνηση. Η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου από μόνη της είναι αχρείαστη από επενδυτική σκοπιά γενικότερα, αλλά ειδικά αν βάλεις και δάνειο ακόμα χειρότερα.
Ναι απο τη στιγμή που με 12.000 ευρω βρίσκεις πολύ καλά αυτοκίνητα μεταχειρισμένα περιπου 80-100.000 χλμ και με ΕΓΓΥΗΣΗ. Ναι ειναι αχρείαστο διοατι μετά θα πρέπει να τρως στη μούρη εκτος απο τα δάνεια και τα επιτόκια και τα σκάτα... σορρυ για την έκφραση και τις παραλογιες της αντιπροσωπείας που για ένα σερβις αλλαγης λαδιών θέλει 200 ευρώ κάθε φορά !!!!!!!!!
Σου λεω τα έχω ζησει... δε μπορώ να κάνω άλλο τον βλάκα. 40 χρονων φτάνω.

Ψάχνουμε ανάπτυξη χωρις νταβατζηδες στο κεφάλι μας.
American Economist
Επιφανές μέλος

07-02-25

22:55
θέλω να κάνουμε τις Χ δόσεις με το Χ ποσό... και με ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.
Το σταθερό επιτόκιο δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Αν πάρεις τώρα ένα δάνειο με σταθερό επιτόκιο θα βγεις χαμένος. Καθώς οι τρεις μεγάλες κεντρικές τράπεζες (FED, ECB και BoE) ριχνουν τα επιτόκια με σταθερούς ρυθμούς. Άρα εσύ θα κλειδώσεις υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τους υπόλοιπους δανειολήπτες που θα επιλέξουν variable mortgage rate.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

07-02-25

22:57
Το σταθερό επιτόκιο δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Αν πάρεις τώρα ένα δάνειο με σταθερό επιτόκιο θα βγεις χαμένος. Καθώς οι τρεις μεγάλες κεντρικές τράπεζες (FED, ECB και BoE) ριχνουν τα επιτόκια με σταθερούς ρυθμούς. Άρα εσύ θα κλειδώσεις υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τους υπόλοιπους δανειολήπτες που θα επιλέξουν variable mortgage rate.
Υπάρχει περίπτωση σε μια δανειακή σύμβαση να πέσει το επιτόκιο σε επίπεδο χαμηλότερο απο αυτο που έχει συμφωνήθεί ; kai ant;istrofa να ανέβει παραπανω απο αυτο που έχει συμφωνηθεί ;
American Economist
Επιφανές μέλος

07-02-25

23:02
Υπάρχει περίπτωση σε μια δανειακή σύμβαση να πέσει το επιτόκιο σε επίπεδο χαμηλότερο απο αυτο που έχει συμφωνήθεί ; kai ant;istrofa να ανέβει παραπανω απο αυτο που έχει συμφωνηθεί ;
Εξαρτάται αν μιλάμε για σταθερό η κυμαινόμενο επιτόκιο. Γενικότερα όμως το κυμαινόμενο σε συμφέρει στις ημέρες μας, καθώς τα επιτόκια πέφτουν. Το σταθερό σε συνέφερε το 2012-2020 όπου τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών ήταν μηδενικά.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

07-02-25

23:03
Εξαρτάται αν μιλάμε για σταθερό η κυμαινόμενο επιτόκιο. Γενικότερα όμως το κυμαινόμενο σε συμφέρει στις ημέρες μας, καθώς τα επιτόκια πέφτουν. Το σταθερό σε συνέφερε το 2012-2020 όπου τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών ήταν μηδενικά.
Που το ξέρω εγω αν πέσει ; και αν σε 2 χρονια ανέβει και ανέβουν και οι τόκοι ; θα αργησω να ξεχρεώσω το δάνειο αυτο δε σημαίνει πρακτικά αυτό ; αυτα ειναι ερωτησεις που δεν νοείται να μην τις κάνει κάποιος που πάει στη τράπεζα αλλιώς αν ειναι ΝΕΝΕΣ σε όλα εντάξει βρήκαμε το τέλειο κοροϊδο υπογράφει παντού και δεν λεει πουθενά όχι.
Αυτη η κατηγορία αντρών ειναι και η αγαπημένη μιας κατηγορία γυναικών αρκεί να ειναι και φορτωμένος με μαρούλι. Γιατι ΧΑΖΟΣ ΣΚΕΤΟΣ δεν πάς πουθενά.
KleinosBrekias
Δραστήριο μέλος
Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 530 μηνύματα.

08-02-25

00:44
Το πολυ 35 ετων ο μισθωτος δανειοληπτης . Το πολυ 100 φορες το ποσο του δανειου απο το μισθο , την ημερα υπογραφης της συμβασης δανειου . Αποπληρωμη πριν τα 60 ετη .
Ο μισθωτος ενοικιαστης πρεπει να σημαδευει τον ιδιοκτητη . Τρελο ψαξιμο και η ευκαιρια ερχεται . Την αρπαζει . Ποια ειναι αυτη ? Μακροχρονια μισθωση σε ιδιοκτητη που σεβεται τον ανθρωπο του μεροκαματου .
Προσωπικα καποτε με ειχε απασχολησει η ληψη του δανειου για αγορα κατοικιας , ως παθητικο εισοδημα . Ας πουμε 5 γκαρσονιερες-στουντιο . Να ξεπληρωσω το δανειο ή τα δανεια με τα ενοικια .
Εγω τεινω στον ανθρωπο παρα σε ιδρυμα . Ειναι παντοτε ομορφη και γεματη η σκεψη να θες να αφησεις κατι στον επομενο αλλα να μη στερηθεις ο ιδιος .
Ο μισθωτος ενοικιαστης πρεπει να σημαδευει τον ιδιοκτητη . Τρελο ψαξιμο και η ευκαιρια ερχεται . Την αρπαζει . Ποια ειναι αυτη ? Μακροχρονια μισθωση σε ιδιοκτητη που σεβεται τον ανθρωπο του μεροκαματου .
Προσωπικα καποτε με ειχε απασχολησει η ληψη του δανειου για αγορα κατοικιας , ως παθητικο εισοδημα . Ας πουμε 5 γκαρσονιερες-στουντιο . Να ξεπληρωσω το δανειο ή τα δανεια με τα ενοικια .
Εγω τεινω στον ανθρωπο παρα σε ιδρυμα . Ειναι παντοτε ομορφη και γεματη η σκεψη να θες να αφησεις κατι στον επομενο αλλα να μη στερηθεις ο ιδιος .
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 205 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thenutritionist
- GeorgePap2003
- Ryuzaki
- Jack of Spades
- back2967
- Paragontas7000
- taketrance
- Ilma
- iew
- fretoe
- johnsala
- charmander
- Scandal
- Natsuko
- Vera
- Joji
- fmarulezkd
- Reader
- Unboxholics
- louminis
- Dr. Gl. Luminous
- Wonderkid
- pinkheart
- ck_chrysiis
- J.Cameron
- ghоul
- NeosUser2023
- Libertus
- theodle
- AggelikiGr
- thodoris_eng
- grtt
- userguest
- American Economist
- gegeorgiou90
- Varus
- fourkaki
- bboys
- rafaela11
- bibliofagos
- giannhs2001
- Kate1914
- chester20080
- Skeptic95
- iminspain
- ROM32
- fockos
- Ωρορα
- Giorgkalo
- ppp
- touvlo
- BatGuin
- kalhkardia
- Hased Babis
- Μήτσος10
- aggelosst9
- Εριφύλη
- A350
- jellojina
- Maria23667
- hirasawayui
- Ariana2018
- Sosstoss
- ggl
- phleidhs
- camil
- Dark_kronos
- User2350
- Δροσουλίτης
- Obi-Wan Kenobi
- Memetchi
- spring day
- Jim444
- snowy
- SlimShady
- allall1
- ag97
- Meow
- Roulaki
- Viedo
- mermaid89
- tsiobieman
- jj!
- tslef8
- Sevasti
- Κλημεντίνη
- oups
- Εχέμυθη
- tfghp
- sophiaa
- Αντικειμενικός
- parrot/παπαγάλος
- Sherlockina
- gregory nub
- tourourou3
- ougka pougka
- Stelios725
- Αναστασία197
- Στεφανος56
- Lila955
- eukleidhs1821
- Evelynne
- Μαυρίκιος
- Ace of Spades
- Mexicanos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.