parafernalia
Διακεκριμένο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.578 μηνύματα.
Πάντως αν έχεις ένα πατρικό σπιτάκι στην Αθήνα, ακόμα και παλιό να είναι, σφίξε λουριά, αναικαίνισέ το και μείνε μέχρι να πεθάνεις. Δεν παίζει πια να δανείζεσαι απ' τις τράπεζες και ν' αγοράζεις, χαμένος θα βγεις αργά ή γρήγορα.
Αλλιώς στο ενοίκιο και όσο αντέξεις. Αποταμίευση μηδέν, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, τουλάχιστον μην δημιουργήσεις χρέοι.
Αλλιώς στο ενοίκιο και όσο αντέξεις. Αποταμίευση μηδέν, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, τουλάχιστον μην δημιουργήσεις χρέοι.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.315 μηνύματα.
Πάντως αν έχεις ένα πατρικό σπιτάκι στην Αθήνα, ακόμα και παλιό να είναι, σφίξε λουριά, αναικαίνισέ το και μείνε μέχρι να πεθάνεις. Δεν παίζει πια να δανείζεσαι απ' τις τράπεζες και ν' αγοράζεις, χαμένος θα βγεις αργά ή γρήγορα.
Το καλύτερο ειναι
(α) Το κλειδώνεις
(β) Το νοικιάζεις με -100 , -150 ευρω ΚΑΤΩ απο αυτα που ζητάνε οι τριγύρω μαλάκες!
Αρκεί να βρείς εναν ανθρωπο τυπικο σωστο και συνενοησιμο.....
(γ) Φευγεις επαρχία... και το ενοικιο που παίρνεις απο αυτον το δίνεις επαρχία και σ μενει και ενα 200αρι σίγουρα τσέπη στην άκρη... + την αποταμίευση που θα κανεις στην επαρχία 5-10 χρόνια!!!
Οχι ρε... Ποιες τράπεζες.... ΕΧΩ ΓΝΩΣΤΟΥΣ εχουν περάσει απο τα κολοfund ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ.
Τους εβγαλε ο Νομος Κατσελη με δικαστηριο ενα κουρεμα και μια ρυθμιση και τα κολοπέδια του fund έρχονται και προσβάλλουν αυτες τις αποφάσεις και δημιουργούν νέες δικαστικές περιπέτειες αντε τρεχα μετά ξανα να ψαχνεις να βρισκεις δικηγορους και να σ λενε 2-3 χιλιαδες ευρω για τη διαπραγμάτευση και τον δικαστικό αγώνα.
Οι τράπεζες ειναι οτι χειρότερο υπάρχει.... ακους @American Economist οι τράπεζες λέω.... οτι χειρότερο !
Πληρώνεις το δάνειο 2-3 φορές.
Καλέ κοιτάνε τις περσινές δηλώσεις, του 24. Του χρόνου θα μπορέσεις να κάνεις εσύ.Πηγα να κάνω προχθές στην ΑΑΔΕ για το επίδομα ενοικίου και ενω έβαλα τον αριθμο μητρωου του συμφωνητικου που έκανα τωρα τον Απριλιο του 2025 μου λεγε οτι δεν βρέθηκαν αποτελέσματα..... ενω το έδωσε και σε λογιστή ο αλλος και εκανα και αποδοχή μεσω TAXIS. Τι παιζει
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.536 μηνύματα.
Οχι ρε... Ποιες τράπεζες.... ΕΧΩ ΓΝΩΣΤΟΥΣ εχουν περάσει απο τα κολοfund ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ.
Προφανώς οι γνωστοί σου δεν πλήρωναν τις δανειακές υποχρεώσεις τους επι χρόνια και στο τέλος τα δάνεια τους έγιναν NPL. Καμία τράπεζα δεν σε στέλνει σε Funds αν πληρώνεις, ή αν έχεις κάνει ρύθμιση την οποία τηρείς σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής.
Οι τράπεζες ειναι οτι χειρότερο υπάρχει.... ακους @American Economist οι τράπεζες λέω.... οτι χειρότερο !
Πληρώνεις το δάνειο 2-3 φορές.
Στην Τράπεζα παίρνεις ένα δάνειο για 20-25 χρόνια και στο τέλος σου μένει το σπίτι. Στο ενοίκιο πληρώνεις για όλη σου τη ζωή, και στο τέλος δεν σου μένει τίποτα. Προσωπικά προτιμώ το πρώτο, παρά να μπλέξω με το κάθε ψυχάκι που χρεώνει €700-800 ενοίκιο για μια τρύπα του 1970.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.315 μηνύματα.
Προφανώς οι γνωστοί σου δεν πλήρωναν τις δανειακές υποχρεώσεις τους επι χρόνια και στο τέλος τα δάνεια τους έγιναν NPL. Καμία τράπεζα δεν σε στέλνει σε Funds αν πληρώνεις,
Ε τι να κάνουμε ρε συ Φώτη... δεν ειναι όλοι Τραπεζικοί... δεν ήταν μάλλον να καθαρίζουν 3500 το μήνα.

Και να λένε "αααα εγω υπήρξα τυπικός.... καλα του κάνανε του μαλάκα..." οπου μαλάκας μπορεί να είναι ο καθηγητής του παιδιού σου... ο αστυνομικός της διπλανής πόρτας.... που αμοίβονταν με Χ ποσο όταν πήραν το δάνειο... και τους κόπηκε το 50%.
Για να μη πλατιάσω όμως θα ήθελες να μας πείς.... με τι ποσό εξαγόρασε ενα fund ένα δάνειο των 100.00 ευρω ας πούμε ;

Me 5 ;ante 10.000 ευρω ;;;
Και απο τους γνωστούς ζητούσε 170.000!!!!!!!!!!!!
ή αν έχεις κάνει ρύθμιση την οποία τηρείς σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής.
Έχεις ιδέα απο τον Νόμο Κατσέλη παλικάρι μου;
Ειχε γίνει κανονική ρύθμιση... πληρωνόταν απο έναν δανειολήπτη και ξαφνικά το φαντ επειδη έτσι τους κάβλωσε.... και εκει που η δόση ηταν 450 ευρω άρχισαν να ζητάνε 1000αρικάκι.
Και έβαλε ο άνθρωπος δικηγόρο και κατεληξαν μια φορά ακομη στα δικαστήρια για να αποφασιστεί εάν ο τοκος της δόσης θα ειναι επί της δόσης ή επι του κεφαλαίου.
Δεν είναι ολα πινακάκια και σημαιάκια και Ζητω Οι Αμερικανοι Φιλελευθεροι ή Ζητω ο Τραμπ ή Ζητω η Τράπεζα.
Συμφωνίες με ΚΟΡΑΚΙΑ δεν γίνονται..... στο τέλος μονο ενα δικαστήριο θα σώσει τον δανειολήπτη ή να μη ξαναπάρει ποτέ στη ζωή του δάνεια. Εκτος και αν τον παρακαλάνε όπως εκαναν παλιά με χαμηλά σταθερα επιτόκια... ΣΤΑΘΕΡΑ το τονίζω. Οτιδηποτε αλλο ειναι FAIL.
Στην Τράπεζα παίρνεις ένα δάνειο για 20-25 χρόνια και στο τέλος σου μένει το σπίτι. Στο ενοίκιο πληρώνεις για όλη σου τη ζωή, και στο τέλος δεν σου μένει τίποτα. Προσωπικά προτιμώ το πρώτο, παρά να μπλέξω με το κάθε ψυχάκι που χρεώνει €700-800 ενοίκιο για μια τρύπα του 1970.
Γιατί στη Τράπεζα πόσο πληρώνεις για ένα δάνειο των 200.000 ευρώ;

Τοσο κάνει πλέον ενα αξιοπρεπές σπίτι....
800-1000 ευρω το μήνα δόση που σημαίνει οτι πρέπει να χεις φτασεις 40+ για να μπορεις να την εξυπηρετείς -προφανως δεν θα γινει αυτο στα 25 ή τα 30 ή τα 35 αν δεν έχεις έφεση στην απάτη και να τρως λεφτά απο κόσμο με τη σέσουλα ... Άρα στα 42 σου θα βάλεις εναν χαλκά για τα επόμενα 25 χρόνια ήτοι στα 68 σου θα το χεις αποπληρώσει για να σου μείνει τι ;
Στα παιδιά σου θα μείνει επι της ουσίας.

Τουλάχιστον με ένα ενοίκιο... μπορείς να φυγεις και να πάς σε άλλο σπιτι φθηνότερο... μπορεις να αποφασίσεις να πάς επαρχία που τα ενοικια ειναι 200 ευρω φθηνότερα... μπορει και 300. Εν συγκρίση με την Αθήνα.
Ενω στην Αθήνα μολις πάρεις δάνειο.... θα εισαι μια ζωή εγκλωβισμένος εκτός και αν το κλείσεις και το νοικιάσεις. Μονο τοτε έκανες έξυπνη κίνηση.
Αλλιώς εισαι απλά ενας απο τους πολλους κοινοτυπους που σκέπτονται απλοϊκα. Και απλά τους αφαιμάζει κάθε μηνα η Τράπεζα και δε μπορουν να πάνε να πιούν ουτε ενα κρασί Σαββατο βράδυ βρε αδερφέ με τη γκομενα τους και να πούν... ΑΠΟΨΕ κερνάω και σενα και τις φίλες σου.
Να μου λείπει τέτοια καθημερινότητα για " να μου μείνει κάτι στα 67 μου" τα δάνεια ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ για επενδύσεις.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.807 μηνύματα.
Και όμως έχουν στείλει και ενήμερα δάνεια σε funds. Στην μεγάλη περίοδο της κρίσης που έψαχναν απεγνωσμένα λεφτά μαζί με κόκκινα δάνεια έδιναν σε funds και ενήμερα δάνεια. Αυτό είτε γιατί είχαν άμεση ανάγκη για ρευστό είτε για να αυξήσουν την αξία του πακέτου βάζοντας σε ένα πακέτο και ενήμερα και κόκκινα δάνεια μαζί.
Προφανώς οι γνωστοί σου δεν πλήρωναν τις δανειακές υποχρεώσεις τους επι χρόνια και στο τέλος τα δάνεια τους έγιναν NPL. Καμία τράπεζα δεν σε στέλνει σε Funds αν πληρώνεις, ή αν έχεις κάνει ρύθμιση την οποία τηρείς σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής.
Ενδεικτικά αυτό στο λινκ, αν ψάξεις θα βρεις και άλλα που δεν το κρύβουν ότι τιτλοποιούσαν και ενήμερα δάνεια εκτός από τα κόκκινα.
Γενικά η φάση με τα funds κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Φεύγει ότι είναι κόκκινο ή είναι πιθανό να γίνει από τους ισολογισμούς των τραπεζών αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
Που βέβαια μέσα στη κρίση υπήρχαν και αυτοί που δε πλήρωναν όχι επειδή ήταν μπαταχτσήδες αλλά επειδή δικαιολογημένα δε μπορούσαν...υπάρχουν πολλές περιπτώσεις οικογενειών που πήραν ένα στεγαστικό το 2006 πχ. Μετά ο ένας έμεινε άνεργος για χρόνια και του άλλου μειώθηκε πολύ ο μισθός. Εκεί ότι ρύθμιση και να τους έκαναν δύσκολα θα κατάφεραν να την πληρώσουν. Κάπως έτσι έφτασαν 50%+ τα κόκκινα δάνεια δεν ήταν όλοι μπαταχτσήδες.
Κάποτε είχα αυτή την άποψη αλλά δεν είναι τόσο απλό. Στις ΗΠΑ έχουν μέχρι και calculators που βάζεις όλες τις παραμέτρους να σου πουν αν σε βάθος 20-30 χρόνων σε συμφέρει ενοίκιο ή στεγαστικό.
Εξαρτάται από την οικογενειακή σου κατάσταση (αν δεν έχεις παιδιά πόσο σε νοιάζει αν θα σου μείνει ένα σπίτι στα 60-70 σου πχ), πόσο σταθερή δουλειά έχεις, ποιά είναι η κατάσταση της αγοράς, αν με τα λεφτά της προκαταβολής και της ανακαίνισης αν δεν πάρεις νεόδμητο μπορείς να κάνεις κάτι που θα σου φέρει περισσότερα κέρδη και πολλά άλλα.
Δυο πράγματα που ταιριάζουν και με το απο πάνω για τα κόκκινα δάνεια.
Σε ένα ενοίκιο που θα δίνεις 700-800 ευρώ αν έρθει μια κρίση θα πέσουν και τα ενοίκια όπως έπεσαν και το 2010-2015 συν ότι θα έχεις την δυνατότητα να πας σε μικρότερο/χειρότερο με μικρότερο νοίκι. Αν έχεις πάρει δάνειο η δόση δε θα πέσει και θα παρακαλάς για ρυθμίσεις και θα ελπίζεις σε νόμους προστασίας πρώτης κατοικίας για να μη μείνεις στο δρόμο. Γιατί και να θες να το πουλήσεις τότε μέσα στη κρίση δε θα το παίρνει κανείς ή θα το παίρνει σκοτωμένο όπως επίσης γινόταν το 2010-2015.
Επίσης το ψωνάκι που ζητάει 700-800€ για την τρύπα του 1970, αν πας να αγοράσεις την ίδια τρύπα θα σου ζητήσει 200-300 χιλιάρικα οπότε πάλι overpriced θα πάρεις που θα πρέπει να ρίξεις και ένα κάρο λεφτά για να το ανακαινίσεις.
Πιστεύω ότι αν είναι ένα ζευγάρι με σταθερές δουλειές και καλό εισόδημα που θα βρουν κάτι σε φυσιολογική τιμή συμφέρει το δάνειο. Αλλιώς είναι σημαντικό το ρίσκο και πιθανώς να μην αξίζει.
Για πρώτη κατοικία λέω πάντα αν μιλάμε για επενδυτικό ακίνητο είναι εντελώς άλλη κουβέντα.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.536 μηνύματα.
Ε τι να κάνουμε ρε συ Φώτη... δεν ειναι όλοι Τραπεζικοί... δεν ήταν μάλλον να καθαρίζουν 3500 το μήνα.
Και να λένε "αααα εγω υπήρξα τυπικός.... καλα του κάνανε του μαλάκα..." οπου μαλάκας μπορεί να είναι ο καθηγητής του παιδιού σου... ο αστυνομικός της διπλανής πόρτας.... που αμοίβονταν με Χ ποσο όταν πήραν το δάνειο... και τους κόπηκε το 50%.
Τι να κάνουμε, όταν δεν είσαι τυπικός στις υποχρεώσεις σου υπάρχουν συνέπειες. Μπορεί να ακούγεται σκληρό όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε άνθρωπος πρέπει να ανοίγεται μέχρι εκεί που μπορεί, καθώς πρέπει να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Βέβαια ευθυνόταν και οι τράπεζες που την περίοδο 2000-2008 έδιναν μαζικά δάνεια σε άτομα που φαινόταν από την αρχή ότι δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις αποπληρωμές.
Ειχε γίνει κανονική ρύθμιση... πληρωνόταν απο έναν δανειολήπτη και ξαφνικά το φαντ επειδη έτσι τους κάβλωσε.... και εκει που η δόση ηταν 450 ευρω άρχισαν να ζητάνε 1000αρικάκι.
Ακόμα και fund να είναι δεν μπορεί να διπλασιάσει τη δόση χωρίς λόγο (€400 με €1,000 είναι τρομακτική διαφορά που δεν εξηγείται). Είτε μιλάς για την περίοδο των υψηλών επιτοκίων (2021-2025) όπου η ECB αύξησε τα επιτόκια ώστε να περιορίσει τον πληθωρισμό (όπου και πάλι δεν εξηγείται τέτοια αύξηση στη δόση), είτε κάτι άλλο έγινε με τον γνωστό σου που δεν μπορώ να γνωρίζω. Πάντως ρυθμισμένο δάνειο με διπλασιασμό δόσης δεν στέκει, ίσα ίσα στις ρυθμίσεις αυξάνουμε τη διάρκεια των δανείων ώστε να βγαίνουν μικρότερες οι δόσεις και να είναι πιο εύκολο για τον πιστούχο να αποπληρώσει το δάνειο.
Γιατί στη Τράπεζα πόσο πληρώνεις για ένα δάνειο των 200.000 ευρώ;
Τοσο κάνει πλέον ενα αξιοπρεπές σπίτι....
800-1000 ευρω το μήνα δόση που σημαίνει οτι πρέπει να χεις φτασεις 40+ για να μπορεις να την εξυπηρετείς -προφανως δεν θα γινει αυτο στα 25 ή τα 30 ή τα 35 αν δεν έχεις έφεση στην απάτη και να τρως λεφτά απο κόσμο με τη σέσουλα ... Άρα στα 42 σου θα βάλεις εναν χαλκά για τα επόμενα 25 χρόνια ήτοι στα 68 σου θα το χεις αποπληρώσει για να σου μείνει τι ;
Στα παιδιά σου θα μείνει επι της ουσίας.
Τουλάχιστον με ένα ενοίκιο... μπορείς να φυγεις και να πάς σε άλλο σπιτι φθηνότερο... μπορεις να αποφασίσεις να πάς επαρχία που τα ενοικια ειναι 200 ευρω φθηνότερα... μπορει και 300. Εν συγκρίση με την Αθήνα.
Ενω στην Αθήνα μολις πάρεις δάνειο.... θα εισαι μια ζωή εγκλωβισμένος εκτός και αν το κλείσεις και το νοικιάσεις. Μονο τοτε έκανες έξυπνη κίνηση.
Αλλιώς εισαι απλά ενας απο τους πολλους κοινοτυπους που σκέπτονται απλοϊκα. Και απλά τους αφαιμάζει κάθε μηνα η Τράπεζα και δε μπορουν να πάνε να πιούν ουτε ενα κρασί Σαββατο βράδυ βρε αδερφέ με τη γκομενα τους και να πούν... ΑΠΟΨΕ κερνάω και σενα και τις φίλες σου.
Να μου λείπει τέτοια καθημερινότητα για " να μου μείνει κάτι στα 67 μου" τα δάνεια ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ για επενδύσεις.
Μίλησα ξεκάθαρα για εμένα, δεν μίλησα για την πλειοψηφία ούτε επέβαλα την άποψη μου σε κάποιον. Προσωπικά, προτιμάω να πληρώνω ένα δάνειο στην τράπεζα για ένα asset που θα μείνει σε εμένα στο τέλος, έστω και στα 50 μου, παρά να πληρώνω τα ίδια ή περισσότερα χρήματα σε ενοίκιο μέχρι το τέλος της ζωής μου. Ακόμα και €300,000-350,000 να δώσεις στο δάνειο, πάλι βγαίνουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με το ενοίκιο όπου πληρώνεις 700-800 το μήνα επί 50-60 χρόνια χωρίς στο τέλος να σου μείνει τίποτα. Και πάλι όμως δεν λέω ότι πρέπει όλοι οι άνθρωποι να πάρουν δάνεια, ο καθένας επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Τι να κάνουμε, όταν δεν είσαι τυπικός στις υποχρεώσεις σου υπάρχουν συνέπειες. Μπορεί να ακούγεται σκληρό όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε άνθρωπος πρέπει να ανοίγεται μέχρι εκεί που μπορεί, καθώς πρέπει να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Βέβαια ευθυνόταν και οι τράπεζες που την περίοδο 2000-2008 έδιναν μαζικά δάνεια σε άτομα που φαινόταν από την αρχή ότι δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις αποπληρωμές.
Εσυ ήσουν τυπικός όσο έπαιρνες το Χ ποσό που σου είχανε τάξει ! Μετά που δεν το έπαιρνες πώς θα είσαι τυπικός πλέον ; θέλω να πώ πως ένας άνθρωπος κρίνεται κατα πόσο είναι ή όχι τυπικός όταν έχει συμφωνήσει να πληρώνει ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ με βάση τις Χ δυνατότητες που ξέρει... και όχι οταν έχει συμφωνησει να πληρώνει αλλα τελικά δεν το κάνει επειδη κάποιος του έκοψε τις δυνατότητες στο Χ/2.
Μπορεις να τον κρίνεις μονο με τα δεδομένα της πρώτης περίπτωσης... στη 2η δεν υπάρχει καν κρίση έχει εκπέσει λόγω της κατάστασης. Αυτο δεν καταλαβαινει το μυαλό των ΚΟΡΑΚΙΩΝ οχι γιατι ειναι βλάκες αλλα επειδη κοιτανε μονο τα οφελη τους και σε γράφουν στα @@ τους. Για αυτο αρκετές ρυθμισεις και διαπραγματευσεις κατέληξαν στα δικαστηρια γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να κανει συμβιβασμο... ουτε η Τραπεζα να πάρει τους μισούς τόκους κ να κουρέψει κ το δάνειο.
Ακόμα και fund να είναι δεν μπορεί να διπλασιάσει τη δόση χωρίς λόγο. Είτε μιλάς για την περίοδο των υψηλών επιτοκίων (2021-2025) όπου η ECB αύξησε τα επιτόκια ώστε να περιορίσει τον πληθωρισμό, είτε κάτι άλλο έγινε με τον γνωστό σου που δεν μπορώ να γνωρίζω. Πάντως ρυθμισμένο δάνειο με διπλασιασμό δόσης δεν στέκει, ίσα ίσα στις ρυθμίσεις αυξάνουμε τη διάρκεια των δανείων ώστε να βγαίνουν μικρότερες οι δόσεις.
Εδω τα fund στέλνουν διαταγές πληρωμής και προχωράνε σε διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ νομιμοποιημένα για κάτι τέτοιο χάνουν δηλαδη στις δίκες και για αυτο έχουν κάπως μαζευτεί.
Ξαναλέω ευτυχώς που υπάρχουν ακομη δικαστήρια σε αυτη τη χώρα αλλιως θα είμασταν στο ΕΛΕΟΣ των οφελιμιστών και των παρέων τους.... καθαρή ζούγκλα.. ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ... ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ σε γαμάω μέχρι να γινει ο κώλος σου δαχτυλήθρα !
Μίλησα ξεκάθαρα για εμένα, δεν μίλησα για την πλειοψηφία ούτε επέβαλα την άποψη μου σε κάποιον. Προσωπικά, προτιμάω να πληρώνω ένα δάνειο στην τράπεζα για ένα asset που θα μείνει σε εμένα στο τέλος, έστω και στα 50 μου, παρά να πληρώνω τα ίδια ή περισσότερα χρήματα σε ενοίκιο μέχρι το τέλος της ζωής μου. Ακόμα και €300,000-350,000 να δώσεις στο δάνειο, πάλι βγαίνουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με το ενοίκιο όπου πληρώνεις 700-800 το μήνα επί 50-60 χρόνια χωρίς στο τέλος να σου μείνει τίποτα. Και πάλι όμως δεν λέω ότι πρέπει όλοι οι άνθρωποι να πάρουν δάνεια, ο καθένας επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του.
350 ευρώ το μήνα ενοίκιο (μια χαρά δυάρι ή γκαρσονιέρα επιπλωμενα σε αρκετές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας) δίνουν στα 20 χρόνια 84.000
800 ευρώ επι 12 για 20 δίνει 192.000.
Η διαφορά ειναι 108.000 ευρώ.
Βρισκω ένα καλό οικόπεδο σε ευκαιρία στα 40-50 χιλιάρικα και με τα υπόλοιπα φτιάχνω μια μονοκατοικία σε ένα επίπεδο χωρίς κανένα δάνειο και μπαίνω μέσα στα 55-60 μου χωρις κανένα δάνειο.
Και τους τόκους τους πάω ταξίδια αναψυχής στα 60 μου... πουτανα νεκροθαφτηηηηη (οχι εσένα γενικά το γράφω για τα ΚΟΡΑΚΙΑ).
Αντε γαμηθειτε μαλακες.
βρηκανε τωρα το συνθηματακι "Αν δεν δωσεις δε θα πάρεις... για να παιρνει ο κοσμος δανεια και να τον γαμανε μέχρι τα γεράματα.".
American Economist
Επιφανές μέλος
350 ευρώ το μήνα ενοίκιο (μια χαρά δυάρι ή γκαρσονιέρα επιπλωμενα σε αρκετές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας) δίνουν στα 20 χρόνια 84.000
800 ευρώ επι 12 για 20 δίνει 192.000.
Η διαφορά ειναι 108.000 ευρώ.
Βρισκω ένα καλό οικόπεδο σε ευκαιρία στα 40-50 χιλιάρικα και με τα υπόλοιπα φτιάχνω μια μονοκατοικία σε ένα επίπεδο χωρίς κανένα δάνειο και μπαίνω μέσα στα 55-60 μου χωρις κανένα δάνειο.
€350 το μήνα για αξιοπρεπές σπίτι σε αστικό κέντρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο) πλέον δεν βρίσκεις δυστυχώς. Εδώ στο κέντρο της Χίου τα ενοίκια για δυάρια έχουν ξεπεράσει τα €500, πόσο μάλλον στα αστικά κέντρα.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
€350 το μήνα για αξιοπρεπές σπίτι σε αστικό κέντρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο) πλέον δεν βρίσκεις δυστυχώς. Εδώ στο κέντρο της Χίου τα ενοίκια για δυάρια έχουν ξεπεράσει τα €500, πόσο μάλλον στα αστικά κέντρα.
Η Χίος είναι όντως ένα πλήγμα γιατι μελλοντικά εάν μου το προτείνουν θα πήγαινα..... αλλα να αντιμετωπίσω ενοίκια των 500 ευρω ε οχι ρε φίλε.
Πλουτιζει ο ιδιοκτητης και ρίχνομαι εγώ. Απο το 2015 ήταν η πρώτη φορά που έκλεισα συμφωνια ενοικιασης για 360 ευρω το μήνα. Δε δινω παραπάνω ουτε ΣΕΝΤ.
Ηγουμενιτσα εποχές 2015 ενοίκιο σε 50 τμ σπίτι που έβλεπε πιάτο τον όρμο-κόλπο και τη Κέρκυρα στο βάθος στα 250 ευρώ.... μετά πηγα σε ενα άλλο των 80τμ στην Ν.Σελευκεια στα 250 επισης. Μέχρι το 2020!!!!
Και αυτά θα εκανα και στο δικό μου σπίτι.... Μεζονέτα 130 τμ εκτός του ισογείου το οποίο θα το χρησιμοποιώ να μενω οταν έρχομαι με άδεια στην Αθήνα.... θα την νοικιάσω στο μέλλον... 800 ευρώ. Δίπατη.... δυο επίπεδα !!!!! Όχι σε ένα επίπεδο !!! Την ιδια στιγμή που άλλοι θα το νοικιαζαν με 1000-1200 ευρω το μήνα οπωσδήποτε !
Οτι δηλαδή ζητάω απο τους άλλους το προσφέρω κιόλας. Οποτε οχι δεν θα δεχόμουν υπερχρεώσεις.
Οποτε απο μένα ειναι "Βρες περιοχή στην Ελλάδα με λογικά ενοικια να πάς να δουλέψεις..." σε σενα βεβαια και άλλους ειναι δύσκολο αυτό λογω της εργασίας σας αλλα θα έψαχνα μηπως παω σε καμια Τραπεζα της Επαρχίας. Για αρχη τουλάχιστον να γλιτωσω καμια 5-10ετια τα παλαβά ενοικια των Αθηνών.

Ακομη και εδώ για 1 χρονο έδινα 250 ευρω το μήνα... τωρα πάω στα 360 οκ..... γλιτωσα τον ένα χρόνο ομως!!!! Περιπου ενα 1000αρικο... γιατι να τα πάρουν αυτοί;!!!
Κάνεις και κάποιους συμβιβασμους ρε φίλε. Αμα πάς κ μπλέξεις σε σπίτια φαντασμένων και ουαααα έβαλα τη ταδε τουαλετα μέσα να χέζεσαι κ να γαργαλιέσαι πάνω στη πορσελάνη για αυτο και 900 ευρω το μήνα ενοικιο.... χεστηκαμε και η βάρκα γέρνει.
Ενταξει κ μένα το τζάκι στην Αθηνα εχει επένδυση πορολιθο Versace.... θα το εδινα σε λογική τιμή ομως.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
€350 το μήνα για αξιοπρεπές σπίτι σε αστικό κέντρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο) πλέον δεν βρίσκεις δυστυχώς.
800 euros επιπλωμένο 130 τμ μεζονέτα στη Πάρνηθα με 2 ορόφους και κήπο.
Κοντα στα μεγάλα σουπερ μάρκετ της περιοχής... 10 λεπτα με το αμαξι απο τον προαστιακό (5χλμ αποσταση) ... λεωφορειο σταση στα 100 μέτρα... μονο τρενο δεν έχει κοντά και μετρό.
1ος οροφος ενα μεγάλο σαλόνι + κουζινα + 1 WC
2ος όροφος 3 υποδωμάτια και ενα μεγάλο μπάνιο.
Έχεις κάναν σοβαρό άνθρωπο με οικογένεια ; Αν ναι του το νοικιάζω.
Αλλα θα ειναι σοβαρός το ενοίκιο στην ώρα του και όχι ζημιές μέσα στο σπίτι.
Και ας φέρει μεσα και τα παιδιά του και τη μάνα του και τη γυναικα του... χωράνε άνετα. Χωρις καν να ανοιξω το ισόγειο!
800 ευρω. Χωρις κοινόχρηστα.
adams33
Διάσημο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.038 μηνύματα.
Λοιπόν επειδή τα δαναια τα έχω φάει με το κουτάλι και τα τρωω ακόμα εφόσον επένδυση δεν κάνεις χωρίς δάνειο, εκτός και αν έχεις μπάρμπα στη Κορώνη που λένε..Έχεις ιδέα απο τον Νόμο Κατσέλη παλικάρι μου;
Και έβαλε ο άνθρωπος δικηγόρο και κατεληξαν μια φορά ακομη στα δικαστήρια για να αποφασιστεί εάν ο τοκος της δόσης θα ειναι επί της δόσης ή επι του κεφαλαίου.
Πρώτων ο νόμος Κατσέλη ήταν φωτογραφικός και μπορούσε ο οποιοσδήποτε να μεταβιβάζει το οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο, να κάνει εικονικές απολύσεις για ένα διάστημα και να ενταχθεί. .
Βέβαια υπηρχαν και αυτοί που όντως είχαν θέμα.
Και δεύτερων κάτι δεν σου λέει σωστά ο φίλος σου ..
Αυτοί που την πάτησαν με τα δάνεια ειναι αυτοι που πήραν σε ελβετικό..
Ακόμα και σε αυτούς η δόση τους είχε διπλασιαστεί...
Από τα 450 στο χιλιάρικο δεν πήγε ότι και να σου λέει...ακόμα και σε ελβετικό να ήταν. Πόσο μάλλον αν ήταν σε ευρώ που δεν έφτασε ποτέ τον διπλασιασμό..
Τώρα για τα δικαστήρια σε ποιο δικαιώθηκε;
Αν ήταν σε ελβετικό ακόμα όλα ειναι ρευστά και στο λέω γιατί και εγώ σε ελβετικό είχα ένα δάνειο.
Ο σύλλογος που δημιουργήθηκε τώρα ουσιαστικά άρχισε να έχει αποφάσεις στα χέρια του .
Μην ακούτε δεξιά και αριστερά...
Ειδικά κάτι δημόσιοι που πήγαν και δανείστηκαν 200 και 300 χιλιάρικα για ΣΠΙΤΙ...Συγνώμη κιόλας...
Είχες και στο χωριό σου τέτοια σπίτια...
Αυτοί την πάτησαν ....Τέτοια δάνεια δεν τα λαμβάνεις για σπίτι...Τρύπιος κουμπαράς..
Όπως λέει και ο σοφός πατέρας μου η δουλειά θα φέρει σπίτι, εκεί δανείζεται κάποιος...Το σπίτι δεν θα φέρει δουλειά για να το ξεχρεωνεις βρέξει χιονίσει.
Α! Και τα περισσότερα δάνεια, αυτά που δείχνουν, ειναι από καταναλωτικά....εορτοδανεια διακοποδανεια ...αυτά που κάθε φαντασμενος Έλληνας έπαιρνε χωρίς να ξέρεις αν αύριο έχει εργασία. .
Κράτα μικρό καλάθι από αυτά που ακούς για τα δάνεια...
Πέραν αυτού ο Έλληνας δεν έβαλε μυαλό...Ακόμα και τώρα παίρνει δάνειο καταναλωτικό για αυτοκίνητο και εγώ δεν ξέρω τι άλλο κούφιο...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Τώρα για τα δικαστήρια σε ποιο δικαιώθηκε;
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ FUNDS ΤΡΑΠΕΖΩΝ
δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν υπέρ δανειοληπτών και κατά των funds για θέματα μη νομιμοποίησης των funds και μη απόδειξη; της τήρησης της νόμιμης διαδικασίας τιτλοποίησης
701.633 Aufrufe · 7.541 Reaktionen | 👉 Σοκ για τα funds – Απόφαση-έκπληξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω που ίσως ανοίγει τον δρόμο για τον Άρειο Πάγο. 👉 Το δικαστήριο έκρινε ότι οι τόκοι πρέπει να υπολογίζονται πάνω στη δόση και όχι στο άληκτο κεφάλ
👉 Σοκ για τα funds – Απόφαση-έκπληξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω που ίσως ανοίγει τον δρόμο για τον Άρειο Πάγο. 👉 Το δικαστήριο έκρινε ότι οι τόκοι πρέπει να υπολογίζονται πάνω στη δόση και όχι...
Το δικαστήριο έκρινε ότι οι τόκοι πρέπει να υπολογίζονται πάνω στη δόση και όχι στο άληκτο κεφάλαιο.
ΚΑΙ Η Μεγαλύτερη έκπληξη ήταν αυτή η απόφαση
Νέα Τακτική Διαδικασία: Δεκτή αγωγή για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης δανειολήπτη από αδικοπραξία τραπεζικού ιδρύματος και fund
Πλειστηριασμός για ικανοποίηση εξοφλημένης απαίτησης - προσωρινά εκτελεστή απόφαση - καταδίκη εναγομένων
δεκτή αγωγή για ηθική βλάβη κατα τη διαπραγμάτευση !!!!!
Οι αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών.... έννοιες άγνωστες για τους συμφεροντολόγους παντός καιρού... δε πειράζει... για τα δικαστήρια αυτες οι αρχές ισχύουν ομως ! Δε θα τρελαθούμε και εντελώς σε αυτό το κόσμο επειδη κάποιοι την είδαν "γκανγκστερ των συναλλαγών" !!! Θα γίνουν άνθρωποι.
Εν κατακλείδι δε ξεμπερδεύεις ποτέ απο τα funds και τους servicers,εγω πάλι δεν έχω κανένα δάνειο.
σε 10 μέρες τελειώνει το δάνειο του αυτοκινήτου... πιστωτικη χωρις χρέος. Μονο μια υπερ ανάληψη έχω -500 ευρώ θα τη ξεχρεώσω σε 2 μήνες. Με πήραν πριν μερικές μέρες να μου προτείνουν και άλλο δανεισμό... τους αντιπρότεινα να κατεβάσουν στο 30% το δοθέν επιτόκιο , αρνήθηκαν... οποτε κ εγω αρνήθηκα... εχω δική μου δυναμη στην άκρη τους λεω... σας ευχαριστώ πάντως!
Δάνεια τέλος. Προσωπικά έχω άλλη κουλτούρα σχετικά με τα δάνεια αλα όπως εγραψες επενδυση χωρις δάνειο δεν υπάρχει. Γενικα δεν τους γουστάρω καθολου ουτε τις τράπεζες ουτε τα δάνεια τους !
Καλέ κοιτάνε τις περσινές δηλώσεις, του 24. Του χρόνου θα μπορέσεις να κάνεις εσύ.
δηλαδή τον δεκέμβριο του 2025...κάνει αίτηση κάποιος για το έτος 2024 ;;;; αρα εγω τον δεκέμβριο 26 θα κάνω για το 25;;
adams33
Διάσημο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.038 μηνύματα.
Και καλα κανεις και εχεις την δυνατοτητα να μην εμπλακεις εφοσο εισαι δημοσιος ..Δάνεια τέλος. Προσωπικά έχω άλλη κουλτούρα σχετικά με τα δάνεια αλα όπως εγραψες επενδυση χωρις δάνειο δεν υπάρχει. Γενικα δεν τους γουστάρω καθολου ουτε τις τράπεζες ουτε τα δάνεια τους !
δηλαδή τον δεκέμβριο του 2025...κάνει αίτηση κάποιος για το έτος 2024 ;;;; αρα εγω τον δεκέμβριο 26 θα κάνω για το 25;;
Το δανειο σε μια επιχειρηση ειναι εργαλειο ,αλλα εκει πρεπει να εχεις γατα οικονομολογο διπλα σου ...
Κεφαλαιο δεν πειραζεις απο εταιρεια οταν κανεις καινουργιο ανοιγμα αυτο εινια νομος ...
Για σπιτι παιρνεις δανειο οταν το εκμεταλλευτείς ..Τα ΑRBNB ετσι ξεκινησαν ...το ενα εφρε το δευτερο κ.ο.κ ...αλλα και εκει θελει στρατηγική...δουλευεις 2 μηνες την καλοκαιρινη σεζον και τους υπολοιπους το νοικιαζεις σε φοιτητη ...Ετσι η εκμετάλλευση του σου φερνει ενα τεραστιο εισοδημα απο το πουθενα ...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Και καλα κανεις και εχεις την δυνατοτητα να μην εμπλακεις εφοσο εισαι δημοσιος ..
Το δανειο σε μια επιχειρηση ειναι εργαλειο ,αλλα εκει πρεπει να εχεις γατα οικονομολογο διπλα σου ...
Κεφαλαιο δεν πειραζεις απο εταιρεια οταν κανεις καινουργιο ανοιγμα αυτο εινια νομος ...
Για σπιτι παιρνεις δανειο οταν το εκμεταλλευτείς ..Τα ΑRBNB ετσι ξεκινησαν ...το ενα εφρε το δευτερο κ.ο.κ ...αλλα και εκει θελει στρατηγική
Αρκεί να έχεις βασική στρατηγική όπως έγραψες... δηλαδή εάν εγώ πάρω ένα δάνειο και συμφωνήσουμε τη δόση στα 600 ευρω το μήνα θα πρέπει να λαμβάνω πχ σαν μίσθωμα 800 ευρω το μήνα. Ωστε να ξεχρεώνω καθε μηνα δοση και να μου μενει και ενα 200αρι.
Με άλλα λόγια παίρνω δάνειο για να βελτιώσω το βιοτικό μου επίπεδο ΚΑΙ οχι για να το χειροτερεύσω όπως έκαναν τις παλιές εποχές και κατέληγαν να μη βγαινουν ένα Σαββατο σε μια ταβέρνα επειδή ειχαν κάνει ανοιγμα με ενα δάνειο. Αυτος ειναι ο πυρήνας της προσωπικής μου σκέψης.
Μακάρι το ΜΤΝ (Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού) να έδινε μεγαλυτερα ποσά δανεισμού σε εμάς... οπως δινουν οι Τράπεζες στους δικούς τους με τελειως ΑΛΛΟΥΣ ευμενεστερους προφανως όρους.
δεν θα με εβλεπε η τραπεζα τον αιώνα τον άπαντα.
Παίρνεις ένα δάνειο 7000 ευρώ και επιστρέφεις τα 7500!!!! ενω το ιδιο καταναλωτικό στη τράπεζα θα επιστρέψεις 9-10 χιλιαρικα.
Θα ειχα πάρει χθές 2 δάνεια 50-60.000 ευρώ και θα αγοραζα 2 μαγαζιά επι της Ηρακλείου οπότε και θα λάμβανα απο το καθένα 600 ευρω ενοίκιο (με μέση τιμή ενοικιασης στη περιοχή 700-800 ευρώ).
θα έβαζα μια δόση στα 400 ευρω έκαστο και ας το ξεχρέωνα και σε 15 χρόνια.
Οποτε θα λαμβανα 1200 θα εδινα τα 800 στις δόσεις και τα αλλα 400 τσεπούλα. Καθε μήνα.
θα ημουν ευχαριστημένος...
θα ηταν ο δανειστης ευχαριστημένος
και βεβαια θα ηταν και ο ενοικιαστης ο οποιος θα πληρωνε το φθηνότερο μισθωμα της περιοχής για την επιχειρηση του!!!!!!!!!
Ειναι αυτο που έγραψες... το ένα φέρνει το άλλο.... πρωτα κάνεις επενδυση και αν πετυχει ανοιγεσαι περισσότερο κ όχι το αντίθετο όπως εκαναν με τα σπιτια το 90 και το 2000.
adams33
Διάσημο μέλος
Χμμμ...Κοιτα στην πρωτη επενδυση βραχυπροθεσμος στοχος ειναι να γινει πληρης αποσβεση και οχι απο την πρωτη κινηση να βγαζεις κερδος ...Αρκεί να έχεις βασική στρατηγική όπως έγραψες... δηλαδή εάν εγώ πάρω ένα δάνειο και συμφωνήσουμε τη δόση στα 600 ευρω το μήνα θα πρέπει να λαμβάνω πχ σαν μίσθωμα 800 ευρω το μήνα. Ωστε να ξεχρεώνω καθε μηνα δοση και να μου μενει και ενα 200αρι.
Μακροπροθεσμος ειναι να εχεις ενα καλο ποσσοτο κερδους ..
Βεβαια το παραδειγμα που μου φερνεις εχει και αλλους παραμετρους εφοσον το 200αρι που λες δεν θεωρειτε κερδος (δεν το βαζεις δηλαδη στη τσεπη )
Ενα σπιτι εχει φορολογια και φθορες ..γενικα μην το βλεπεται οτι ο ιδιοκτητης τα βαζει ολα στη τσεπη ...
Κρατα οτι απο τον πρωτο χρονο δεν εχεις κερδος οπως το εννοεις ..
Επειτα το σπιτι ηταν και ειναι επενδυση εφοσον σε περιοδο κρισης μας απέδειξε οτι ηταν ενα σταθερο εισοδημα ...Κριση δεν ειχαμε τα καλοκαιρια ;..Ισα ισα ο τουρισμος αυξηθηκε
Επειτα το σπιτι αυριο να το πουλησω το κεφαλαιο μου το λαμβανω και στην σημερινη εποχη πολυ περισσοτερο ..
Δεν συμφερε τα προηγουμενα χρονια να εχεις μετρητα στην τραπεζα ...Μας τα ελεγαν και ευτυχως τους ακουσα ..Κανε αγορα γης ,δεν χανει ποτε την αξια της παρα μονο ανεβαινει και ηρθε το σημερα και οσο αγορασαν ενα σπιτακι 50 χιλιαρικα το πουλησαν 200 σε ξενους ...Αυτη η βιζα εριξε τρελο χρημα στη αγορα ...
Προτιμώ το κινησης ...Μπορει να εχω παρει 10 χιλιαρικα π.χ αλλα ενα μηνα να χρησιμοποιήσω τα 5 χιλιαρικα γιατι καποιος πελατης μου δεν με πληρωσε ...Γι αυτα τα 5 θα τρέχουν οι δοσεις και οι τοκοι ..Παίρνεις ένα δάνειο 7000 ευρώ και επιστρέφεις τα 7500!!!! ενω το ιδιο καταναλωτικό στη τράπεζα θα επιστρέψεις 9-10 χιλιαρικα.
Γενικα εχουν βγει πλεον αρκετα καλα προγραμματα απλα μιλαω παντα για επενδυτικα ...
Για εμενα ειναι ενα απο τα βασικα εργαλεια μου ...
Τωρα με τους μαλακες -αργοσχουλους τους αγροτες που βγηκαν περιοδο γιορτων στους δρομους αν δεν ειχα αυτη την εναλλακτικη θα αναγκαζομουν να παρω αλλα μετρα εις βαρος των εργαζομενων ...
Καμια τσεπουλα τα 400 ....και εδω δεν λαμβανεις υποψην φορολογια (μας εχει σκισει ) και τα εξοδα κτιριου ...και εχεις παρα πολλα γιατι ο ενοικιαστεις δεν το προσεχει οπως ενας ιδιοκτητης ...Θα ειχα πάρει χθές 2 δάνεια 50-60.000 ευρώ και θα αγοραζα 2 μαγαζιά επι της Ηρακλείου οπότε και θα λάμβανα απο το καθένα 600 ευρω ενοίκιο (με μέση τιμή ενοικιασης στη περιοχή 700-800 ευρώ).
θα έβαζα μια δόση στα 400 ευρω έκαστο και ας το ξεχρέωνα και σε 15 χρόνια.
Οποτε θα λαμβανα 1200 θα εδινα τα 800 στις δόσεις και τα αλλα 400 τσεπούλα. Καθε μήνα.
Μην πω το ρισκο να μενει ξενοίκιαστο οπου εκει οφείλεις να εχεις ενα καλο απωθεματικο για να καλυψεις τις τρεχων δοσεις δανειου ωστε να μην χασεις την μπαλα .. ...
Μακαρι να ηταν τοσο ευκολα ...
Τωρα για τους ενοικιαστες ασε τους εχω φαει με το κουταλι και πλεον με το που τον δω το αλλο ξερω αν θα με πληρωνει και αν θα προσεχει το σπιτι ....
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.831 μηνύματα.
αγορασαν ενα σπιτακι 50 χιλιαρικα το πουλησαν 200 σε ξενους ...Αυτη η βιζα εριξε τρελο χρημα στη αγορα ...

χμμμ Χρυσές βίζες.... Τι ακούμε; ... Και σας πείραξαν τα μπλόκα, για το δίκαιο μεροκάματο......
Και μιλάμε, όλο το μαύρο χρήμα από εκτός ΕΕ έρχεται για χρυσές βίζες. Μιλάμε για μπίζνες μεγάλες!adams33
Διάσημο μέλος
Τρικυμια εν κρανιο θα πω εγωχμμμ Χρυσές βίζες.... Τι ακούμε; ... Και σας πείραξαν τα μπλόκα, για το δίκαιο μεροκάματο......
Και μιλάμε, όλο το μαύρο χρήμα από εκτός ΕΕ έρχεται για χρυσές βίζες. Μιλάμε για κομπίνες μεγάλες!

τι σχεση εχουν τα μπλοκα με τις χρυσες βιζες και τα δανεια που συζητάμε ...
Οιμε ....
Ρε συ τουβλο μου ξερεις απο επιχειρηματικότητα και επενδυτικα δανεια ; Μαλλον οχι οποτε την επομενη φορα σε παρακαλω διαβαζε καλυτερα οταν μιλαω με ενα ανθρωπο για κατι πολυ συγκεκριμενο μακρυα απο κομπλεξικες αποψεις ..
Φοβομαστε να μιλησουμε εδω μεσα για να μην πεταχτει καποιος και μας πει πως εργαζομαστε θαρρεις και του ζητησαμε να μας πληρωσει το νοικι ...
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.831 μηνύματα.
Εσύ δεν το έγραψες;Τρικυμια εν κρανιο θα πω εγω![]()
τι σχεση εχουν τα μπλοκα με τις χρυσες βιζες και τα δανεια που συζητάμε ...
Οιμε ....
Ρε συ τουβλο μου ξερεις απο επιχειρηματικότητα και επενδυτικα δανεια ; Μαλλον οχι οποτε την επομενη φορα σε παρακαλω διαβαζε καλυτερα οταν μιλαω με ενα ανθρωπο για κατι πολυ συγκεκριμενο μακρυα απο κομπλεξικες αποψεις ...
<<αγορασαν ενα σπιτακι 50 χιλιαρικα το πουλησαν 200 σε ξενους ...Αυτη η βιζα εριξε τρελο χρημα στη αγορα ... >>. Μάλλον μιλούσες για κάποιους μπλεγμένους σε κυκλώματα, έτσι; Μάλλον, σε παρεξήγησα. Νόμισα πως συμφωνούσες μμε αυτή την τακτική. Όχι δεν έχω ιδέα από επιχειρηματικά δάνεια
adams33
Διάσημο μέλος
Ακριβως αυτο ειπα..Εσύ δεν το έγραψες;
<<αγορασαν ενα σπιτακι 50 χιλιαρικα το πουλησαν 200 σε ξενους ...Αυτη η βιζα εριξε τρελο χρημα στη αγορα ... >>. Μάλλον μιλούσες για κάποιους μπλεγμένους σε κυκλώματα, έτσι; Μάλλον, σε παρεξήγησα. Νόμισα πως συμφωνούσες μμε αυτή την τακτική. Όχι δεν έχω ιδέα από επιχειρηματικά δάνεια
Εφοσον ειμαι τοσο κολλημένη με την πατριδα μου που και τα διπλα να μου εδινε καποιος τουρκος ισραηλινος ή βουλγαρος το σπιτακι μου δεν το πουλουσα σε ξενο ..
Δε εχουμε ολοι θεο το χρημα ξερεις και ουτε τα σάβανα εχουν τσεπες ..

Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.425 μηνύματα.
Αυτά γίνονται σε νησιά-Κρήτη και ταλαιπωρούνται οι φοιτητές να βρουν σπίτι . Δεν φθάνει που σου ζητάνε 500+ ευρώ , να σε διώχνουν κιόλας το καλοκαίρι και να μην μπορείς να πας διαβάσεις πριν τις εξεταστικές ή να κάτσεις να ηρεμήσεις/κάνεις διακοπές στο σπίτι σουΤα ΑRBNB ετσι ξεκινησαν ...το ενα εφρε το δευτερο κ.ο.κ ...αλλα και εκει θελει στρατηγική...δουλευεις 2 μηνες την καλοκαιρινη σεζον και τους υπολοιπους το νοικιαζεις σε φοιτητη ..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 212 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- taketrance
- Scandal
- johnsala
- fmarulezkd
- thenutritionist
- touvlo
- back2967
- Sosstoss
- michaela888
- AggelikiGr
- rafaela11
- Kate1914
- iew
- Paragontas7000
- evangelia_dim
- camil
- many of Filip
- Unboxholics
- Vera
- American Economist
- charmander
- Dr. Gl. Luminous
- Εριφύλη
- Κίβδηλος
- Searching
- Natsuko
- Ilma
- Joji
- GeorgePap2003
- fourkaki
- vas 78
- Drscientist
- Wonderkid
- ChristosM89
- Ryuzaki
- Jack of Spades
- fretoe
- louminis
- pinkheart
- ck_chrysiis
- J.Cameron
- ghоul
- NeosUser2023
- Libertus
- theodle
- thodoris_eng
- grtt
- userguest
- gegeorgiou90
- Varus
- bboys
- bibliofagos
- giannhs2001
- chester20080
- Skeptic95
- iminspain
- ROM32
- fockos
- Ωρορα
- Giorgkalo
- ppp
- BatGuin
- kalhkardia
- Hased Babis
- Μήτσος10
- aggelosst9
- A350
- jellojina
- Maria23667
- hirasawayui
- Ariana2018
- ggl
- phleidhs
- Dark_kronos
- User2350
- Δροσουλίτης
- Obi-Wan Kenobi
- Memetchi
- spring day
- Jim444
- snowy
- SlimShady
- allall1
- ag97
- Meow
- Roulaki
- Viedo
- mermaid89
- tsiobieman
- jj!
- tslef8
- Sevasti
- Κλημεντίνη
- oups
- Εχέμυθη
- tfghp
- sophiaa
- Αντικειμενικός
- parrot/παπαγάλος
- Sherlockina
- gregory nub
- tourourou3
- ougka pougka
- Stelios725
- Αναστασία197
- Στεφανος56
- Lila955
- eukleidhs1821
- Evelynne
- Μαυρίκιος
- Ace of Spades
- Mexicanos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool