Ενοικίαση σπιτιού / ζωή στο ενοίκιο

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.290 μηνύματα.
Κάνα νόμο που να λέει ότι δεν διακαιουμουν αποζημίωση από ΙΔΙΩΤΙΚΗ υπάλληλο έχει;Και οι δύο μάλιστα... :lol:

Έχω νομικό τμήμα στη εταιρεία μην κουράζεσαι ....σε θέματα ακινήτων άστο...Η δουλειά τους είναι...ξέρουν μέχρι και τα πορτοπαραθυρα που τους λέω :P
Από αυτούς τα εμαθα και το παίζω έξυπνη καο εγω 🙃

Μωρε εγω το λέω γιατί πηγε να μ λανσάρει όρο ενω ο όρος αυτός ακυρώνεται απο τον ΑΚ.
tI αποζημίωση να σ δωσω ρε μπάρμπα αμα μετατεθώ... να σου δωσουν αυτοι που με μεταθέτουν !!! χαχα

Και ειναι ένας άνθρωπος που μισθώνει ολοκληρες κατοικίες... η μία μάλιστα πολυκατοικια 5 ορόφων.

Αλλα έπεσε στον γάτο εδώ το μαύρο. :D

Αυτός μπορεί να βγάζει και 5000 ευρω το μήνα μαζί με τη δουλειά του....

αλλα δεν παίζει πάντα ρολο το ποσα βγάζεις το μήνα , μπορεις να είσαι ξύπνιος και με λιγότερα.

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.014 μηνύματα.
Μωρε εγω το λέω γιατί πηγε να μ λανσάρει όρο ενω ο όρος αυτός ακυρώνεται απο τον ΑΚ.
tI αποζημίωση να σ δωσω ρε μπάρμπα αμα μετατεθώ... να σου δωσουν αυτοι που με μεταθέτουν !!! χαχα

Και ειναι ένας άνθρωπος που μισθώνει ολοκληρες κατοικίες... η μία μάλιστα πολυκατοικια 5 ορόφων.

Αλλα έπεσε στον γάτο εδώ το μαύρο. :D

Αυτός μπορεί να βγάζει και 5000 ευρω το μήνα μαζί με τη δουλειά του....

αλλα δεν παίζει πάντα ρολο το ποσα βγάζεις το μήνα , μπορεις να είσαι ξύπνιος και με λιγότερα.
Να τα χαίρεται ο άνθρωπος γερός να ειναι και αυτος και η οικογενεια του ...

Και μακρυά από τους μαυρογατους να του πω παράλληλα :P:P :lol: :lol: :lol:

Εσύ δικηγόρος έπρεπε να γίνεις, λάθος επάγγελμα διάλεξες ,τσάμπα δουλεύεις :lol:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.290 μηνύματα.
Να τα χαίρεται ο άνθρωπος γερός να ειναι και αυτος και η οικογενεια του ...

Και μακρυά από τους μαυρογατους να του πω παράλληλα :P:P :lol: :lol: :lol:

Να του πείς επίσης.... να μην υπογράφει συμβόλαια μέσα στα οποία μνημονεύεται ο κανοισμος της πολυκατοικίας αν δεν τον έχει (που δεν τον έχει γιατι χθές με ρωτησε τι ειναι αυτό) οταν τον ρώτησα... γιατι αμα μπλεξει με καναν μαλακα ενοικιαστη θα του πει δε σ πληρωνω κοινοχρηστα γιατι δεν μ έδωσες το κανονισμος της πολυκατοικιας π γραφει στο συμφωνητικο. :lol:

Ο Κανονισμος της πολυκατοικιας ή της οικοδομης ειναι ενα εγγραφο που καταρτίζεται αν θυμαμαι καλα απο συμβολαιογραφο και ορίζει τους κοινόχρηστους χώρους. ΓΙΑ ΝΑ μην σου πώ οτι κανονικά τα κοινοχρηστα αναρτώνται σε πίνακα βάση των χιλιοστων του κάθε διαμερίσματος. Δεν υπάρχει τα βγάζω εγώ... εσυ πως τα βγάζεις δια το πλήθος ; :laugh: αλλα σε κάποια φάση μ ειπε οτι όλα τα διαμερισματα ειναι ίδια πράγμα π δε το πολυπίστεψα αλλα λέω ασε ας μη κάνω θέμα για αυτό που μπορει να ειναι και κανα δεκάρικο εξτρα χρεωση το μήνα.

Ε οταν πάς σε 3 οροφες οικοδομές.... το καλύτερο μονοκατοικία ουτε κοινόχρηστα ουτε τίποτα :D

Εσύ δικηγόρος έπρεπε να γίνεις, λάθος επάγγελμα διάλεξες ,τσάμπα δουλεύεις :lol:

σΚΕΦΤΌΜΟΥΝ για πτυχίο νομικής να δωσω κατακτήριες... απλά οι δικηγοροι έχουν το ασυμβιβαστο μονο αν παραιτηθώ ή βγω στη σύνταξη κ γουστάρω να αναλάβω υποθέσεις σχετικές και με όσα έκανα οσο ημουν εν ενεργεία

αλλα κ παλι ρε συ Μαργαρίτα... πολυ τρέξιμο οι δικηγοροι. Κακα τα ψέμματα.

Επισης θέλει να κάνεις πρακτική... τα διαβασα απο τον Κώδικα των Δικηγορων.

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.014 μηνύματα.
Να του πείς επίσης.... να μην υπογράφει συμβόλαια μέσα στα οποία μνημονεύεται ο κανοισμος της πολυκατοικίας αν δεν τον έχει (που δεν τον έχει γιατι χθές με ρωτησε τι ειναι αυτό) οταν τον ρώτησα... γιατι αμα μπλεξει με καναν μαλακα ενοικιαστη θα του πει δε σ πληρωνω κοινοχρηστα γιατι δεν μ έδωσες το κανονισμος της πολυκατοικιας π γραφει στο συμφωνητικο. :lol:

Ο Κανονισμος της πολυκατοικιας ή της οικοδομης ειναι ενα εγγραφο που καταρτίζεται αν θυμαμαι καλα απο συμβολαιογραφο και ορίζει τους κοινόχρηστους χώρους. ΓΙΑ ΝΑ μην σου πώ οτι κανονικά τα κοινοχρηστα αναρτώνται σε πίνακα βάση των χιλιοστων του κάθε διαμερίσματος. Δεν υπάρχει τα βγάζω εγώ... εσυ πως τα βγάζεις δια το πλήθος ; :laugh: αλλα σε κάποια φάση μ ειπε οτι όλα τα διαμερισματα ειναι ίδια πράγμα π δε το πολυπίστεψα αλλα λέω ασε ας μη κάνω θέμα για αυτό που μπορει να ειναι και κανα δεκάρικο εξτρα χρεωση το μήνα.

Ε οταν πάς σε 3 οροφες οικοδομές.... το καλύτερο μονοκατοικία ουτε κοινόχρηστα ουτε τίποτα :D

σΚΕΦΤΌΜΟΥΝ για πτυχίο νομικής να δωσω κατακτήριες... απλά οι δικηγοροι έχουν το ασυμβιβαστο μονο αν παραιτηθώ ή βγω στη σύνταξη κ γουστάρω να αναλάβω υποθέσεις σχετικές και με όσα έκανα οσο ημουν εν ενεργεία

αλλα κ παλι ρε συ Μαργαρίτα... πολυ τρέξιμο οι δικηγοροι. Κακα τα ψέμματα.

Επισης θέλει να κάνεις πρακτική... τα διαβασα απο τον Κώδικα των Δικηγορων.
Δίκιο έχεις που να τρέχεις τώρα στα γεράματα :P :P :P

Βρε αντε πήγαινε δώσε αν το λέει η ψυχούλα σου και ας μην κάνεις πρακτική....

Ξέρεις πόσοι σε μεγαλύτερες ηλικίες το κάνουν οταν δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις για να γεμίσει δημιουργικά ο χρόνος τους ;

Όλα τα επαγγέλματα θέλουν πρακτική όχι μόνο οι δικηγόροι....

Από να κάθεσαι και μα ασχολείσαι με την κάθε βαρεμένοι όπως λες και εσύ καλύτερα να ασχοληθείς με ένα ακόμα Φτυχιακη:P

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Κάααλα ειναι τα κορίτσια μωρέ... έχει και καλές κοπέλες... αγαθές.

Απλα εγω αυτη τη περίοδο ειμαι σε μια περίεργη φάση. Αναπολώ συνεχως το παρελθον... λεω αχ τι ωραια ημουν τοτε στην Ηγουμενιτσα... το 2015... το 2019 πωπω ημουν πολυ ευτυχισμένος ειχα τρελή ενεργεια , ζουσε και ο μπαμπάς.... μου λειπει το παρελθόν... γενικα Καμια σχέση όπως με θυμόσουν το 2022-2023 και γενικα τα προηγούμενα έτη. Θα επανέλθω κάποια στιγμή... φαντάζομαι.

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.426 μηνύματα.
Η συντηρηση σε οτι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ υπαρχει μεσα στο διαμερισμα το επωμίζεται ο ενοικιαστής ...δηλαδη αν σου παραδωσω καινουργιο και μπεις πρωτος την βρυση πχ αν χαλασει την ανικαθηστας εσυ ...
Τωρα χοντρες ζημιες ο ιδιοκτητης ..
Εμένα μου βγάζει νόημα να πληρώνεις ότι χαλάς, όχι ότι παλιώνει λόγω χρήσης. Πχ αν ο άλλος έχει μέσα ένα φτηνό καναπέ, από το κάτσε κάτσε θα χαλάσει, μια φτηνή βρύση θα τρυπήσει, και το έξτρα πενηντάρικο που πληρώνει κάποιος επειδή είναι επιπλωμένο δεν θα έπρεπε να καλύπτει και φυσιολογικές φθορές;

Πάντως εγώ δεν έχω δει τόση τυπικότητα, κρατάει ο άλλος την εγγύηση συνήθως αν δεν μένεις τζάμπα τον τελευταίο μήνα και με αυτά καλύπτει και κάποιες μικροφθορές ίσως .

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Για τη συνηθισμένη φθορά δεν ευθυνεται ο ενοικιαστης μόνο για την ζημιά λόγω κακής χρήσης. Νομίζω υπάρχει άρθρο στον ΑΚ αλλά δεν θα το ψάξω τώρα δεν με ενδιαφέρει κιόλας... Αν υπάρχει καλώς αν δεν υπάρχει το έχουμε γράψει και το έχει δεχτεί. Και όπως είπαμε ότι υπάρχει σε νόμο υπέρ ισχυει του όρου του ιδιωτικου συμφωνητικου ενώ ότι δεν υπάρχει ορίζεται από τον όρο του ιδιωτικου συμφωνητικου.

Μη μπερδευονται κάποιοι... Ένας όρος συμβολαίου παραγει έννομα αποτελέσματα μόνο εάν δεν υπάρχει το αντίστοιχο νομικό πλλεγμα διατάξεων να το μνημονεύει.

Όποιος νομικός έχει αντίθετη άποψη ας με παραθεσει.

Είναι ένας βασικός κανόνας όταν καταρτίζεται συμφωνητικο. Πχ τι θέλω ; αυτό... Οκ προβλεπεται; ναι προβλεπεται δεν το γράφω καν... Ας προσεχε ο άλλος να ενημερωθεί εγώ θα του ανοίξω τα μάτια ; αν δεν προβλεπεται οκ το βάζουμε για να είμαι καλυμμένος κ όμοια κ ο ιδιοκτήτης τα δικά του.

Μετά τις χαιρετουρες και τα καφεδακια στη τραπεζαρία και ωωω κοιτάξτε τι ωραία σπίτια έχω φτιάξει... Εντάξει ας παμε τώρα να δουμε σοβαρά τους όρους για να μην έχουμε μετά παρεξηγησεις.

adams33

Διάσημο μέλος

Εμένα μου βγάζει νόημα να πληρώνεις ότι χαλάς, όχι ότι παλιώνει λόγω χρήσης. Πχ αν ο άλλος έχει μέσα ένα φτηνό καναπέ, από το κάτσε κάτσε θα χαλάσει, μια φτηνή βρύση θα τρυπήσει, και το έξτρα πενηντάρικο που πληρώνει κάποιος επειδή είναι επιπλωμένο δεν θα έπρεπε να καλύπτει και φυσιολογικές φθορές;

Πάντως εγώ δεν έχω δει τόση τυπικότητα, κρατάει ο άλλος την εγγύηση συνήθως αν δεν μένεις τζάμπα τον τελευταίο μήνα και με αυτά καλύπτει και κάποιες μικροφθορές ίσως .
Αυτο ειπαμε ...Και να ξερεις το πρωτο που χαλανε στα διαμερισμτα ειναι οι βρυσες ,οποτε μετα απο μια αλλαγη ετων τα αλλαζεις αυτα ...εγω τουλαχιστον ..
Αν χαλασει στα χερια σου φυσικα και το πληρωνεις

Στα εππλα εχω...καινουργιες συρομενες ντουλαπες μου εσπασαν την ραγα ..Τι πληρωνεις φιλε..
Αν θες αν δεν θες ο επομενος ..
Οτι νοικιαζω αυτο θελω πισω

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Αν τη χαλάσεις εσυ σαν μισθωτής ναι φυσικά και θα τη φτιάξεις.

Αυτο λέγεται κακή χρήση. Οχι όμως να ανακαινιζεις το κάθε σπίτι π μπαίνεις. Οκ ας το αφήσει 200 ευρώ το μήνα να το κάνω. Κανένα θέμα.

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.426 μηνύματα.
Αν τη χαλάσεις εσυ σαν μισθωτής ναι φυσικά και θα τη φτιάξεις.

Αυτο λέγεται κακή χρήση. Οχι όμως να ανακαινιζεις το κάθε σπίτι π μπαίνεις. Οκ ας το αφήσει 200 ευρώ το μήνα να το κάνω. Κανένα θέμα.
Ναι αν πάρεις κάνα τσεκούρι και την κοπανάς, άλλα αν ζεις 5 χρόνια και τρυπήσει η βρύση από φθορά και χρήση δική σου , ποιος την πληρώνει;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ναι αν πάρεις κάνα τσεκούρι και την κοπανάς, άλλα αν ζεις 5 χρόνια και τρυπήσει η βρύση από φθορά και χρήση δική σου , ποιος την πληρώνει;

Εξαρτάται τι έχει συμφωνηθεί στο συμβόλαιο. Γιατί στα 5 έτη θα χεις κάνει νέο μισθωτηριο καθώς η μέγιστη διάρκεια είναι τα 3 συμφωνα με τον ΑΚ.

Όποτε μετά εναπόκειται σε εσάς... Εσένα κ τον ιδιοκτήτη μπορεί να σ πει μείνε μέσα με τους ίδιους όρους η θέλω να σ κάνω αυξηση στο ενοίκιο κ αν τότε εσυ θες να κάτσεις να τ πεις οχι... Δέχομαι να στο συντηρησω σε μερικά σημεία χωρίς αυξηση ενοικίου. Το δέχεσαι ;

Απλά πταγματα. Ένα συμβόλαιο μίσθωσης οικίας είναι οχι και κάτι πολυπλοκο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια