adams33
Διάσημο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.038 μηνύματα.
Κοιτα στα νησια ισχυει αλλο καθεστως ...Αυτά γίνονται σε νησιά-Κρήτη και ταλαιπωρούνται οι φοιτητές να βρουν σπίτι . Δεν φθάνει που σου ζητάνε 500+ ευρώ , να σε διώχνουν κιόλας το καλοκαίρι και να μην μπορείς να πας διαβάσεις πριν τις εξεταστικές ή να κάτσεις να ηρεμήσεις/κάνεις διακοπές στο σπίτι σου
Στις αλλες πόλεις οχι εφοσον η καλοκαιρινη σεζον ειναι Ιουλιο -Αυγουστο που ουσιαστικα ο φοιτητης λειπει και πληρωνει τζαμπα ενοικιο ...
Επειτα υπαρχουν φοιτητες που αναζητουν τετοια διαμερισματα γιατι γλυτωνουν παρα πολλα λεφτα και απο επιπλωσεις αλλα και 2 ενοικια τον χρονο + λογαριαμσος ...
Τα παιδια σε Κρητη ναι εχουν τεραστιο προβλημα οπως και στην Κερκυρα ,αλλα αυτο Μικρο ειναι χρονια δεν ειναι τωρινο φαινόμενο ...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.315 μηνύματα.
Λείπει επειδή του το έχει προ επιβάλλει ο ιδιοκτήτης να λείπει ή επειδή το θέλει ο ίδιος ; 
φυσικά η επίπλωση ενος σπιτιού ειναι περίπου 100 ευρω το λιγότερο κάθε μηνα στη πιστωτική κάρτα για 2 χρόνια ( δόσεις ).
+ οτι δεν έχεις ευελιξία να φυγεις απο ένα σπιτι αμα ο ιδιοκτήτης του αρχίσει τις μαλακίες.
Ενω αν ειναι επιπλωμένο του λές οτι θα φυγεις τον άλλο μηνα και τέλος. Κρατάς και την εγγύηση αν δεν σ εμπνεει εμπιστοσύνη (μένεις μεσα το τελευταιο μήνα) και του λές έλα να δεις το σπίτι σου μια φορά τη βδομάδα μεχρι να τελειώσει ο μήνας... να σηκωθω να φυγω να τελειώνουμε.
Πραγματικά πλέον δεν πάω σε σπίτι που ΔΕΝ ειναι επιπλωμένο... ειναι απιστευτη ευκολία να αλλαζεις σπιτια στο έτσι.

φυσικά η επίπλωση ενος σπιτιού ειναι περίπου 100 ευρω το λιγότερο κάθε μηνα στη πιστωτική κάρτα για 2 χρόνια ( δόσεις ).
+ οτι δεν έχεις ευελιξία να φυγεις απο ένα σπιτι αμα ο ιδιοκτήτης του αρχίσει τις μαλακίες.
Ενω αν ειναι επιπλωμένο του λές οτι θα φυγεις τον άλλο μηνα και τέλος. Κρατάς και την εγγύηση αν δεν σ εμπνεει εμπιστοσύνη (μένεις μεσα το τελευταιο μήνα) και του λές έλα να δεις το σπίτι σου μια φορά τη βδομάδα μεχρι να τελειώσει ο μήνας... να σηκωθω να φυγω να τελειώνουμε.
Πραγματικά πλέον δεν πάω σε σπίτι που ΔΕΝ ειναι επιπλωμένο... ειναι απιστευτη ευκολία να αλλαζεις σπιτια στο έτσι.
adams33
Διάσημο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.038 μηνύματα.
Υπαρχουν περιπτωσεις που το θελουν εφοοσν Πανθηρα μου ολοι οι γονεις δεν σπουδαζουν τα παιδια τους με ανεση ...Αν εσενα σου ελεγαν οτι θα γλυτωνεις 2000 χιλιαρικα συν τον εξοπλισμο του σπιτιου τι θα εκανες ;Λείπει επειδή του το έχει προ επιβάλλει ο ιδιοκτήτης να λείπει ή επειδή το θέλει ο ίδιος ;![]()
2000 το χρονο πας διακοπαρες ....βαλτα στην ακρη και δωστα μετεπειτα στο παιδι σου για ενα μεταπτυχιακο ...
Η αγορα ποικίλει, το πως διαχειριζεται ο καθενας τα οικονομικα του δεν με αφορα προσωπικα και συγνωμη δεν θα ρωτησω τον οποιοδηποτε ..
Ο ιδιοκτητς προσφερει κατι συγκεκριμενο αν σου κανει το κλεινεις αν οχι πας αλλου ,απλα τα πραγματα μην βλεπουμε δρακους παντου ..
Ειδες και εσυ δεν γουσταρες την κατασταση της Αθηνας βρηκες εναλλακτικη που σου ταιριαζει ..
Δεν μπορω αληθεια τους ανθρωπους που παντα μενουν στο προβλημα ενω σε καθε προβλημα υπαρχει και η Λυση ...
Και εγω εξωτερικο οταν εψαχνα σπιτι αγανακτησα ...χορευα οπως με χορευαν εκει ..που εκει ενα χρονο συμβολαιο κανουν μετα σε πετουν εξω ...και καθε χρονο αυξηση ...
Τον πρωτο χρονο αναγκαστηκε εμεινε καπου προχειρα ,τον δευτερο ομως που γνωρισε και κοσμο βρηκε αλλο σπιτι και ολα καλα πλεον δοξα τον παναγαθο............... μεχρι να τελειωσει εκει θα μεινει χωρις να μας βγαλει ο ανθρωπος ουτε να μας κανει αυξηση καθε χρονο !
Παντου υπαρχουν ευκαιριες και εσυ μονος σου τα λες οτι βρισκεις ..
Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.425 μηνύματα.
Καλέ τι 2000 για 2 μήνες , αν νοικίαζει ο φοιτητής σπίτι με 1000ευρώ σιγά μην έχει και οικονομικό πρόβλημα για να ζητήσει να γίνει airbnb .Υπαρχουν περιπτωσεις που το θελουν εφοοσν Πανθηρα μου ολοι οι γονεις δεν σπουδαζουν τα παιδια τους με ανεση ...Αν εσενα σου ελεγαν οτι θα γλυτωνεις 2000 χιλιαρικα συν τον εξοπλισμο του σπιτιου τι θα εκανες ;
2000 το χρονο πας διακοπαρες ....βαλτα στην ακρη και δωστα μετεπειτα στο παιδι σου για ενα μεταπτυχιακο ...
Τέλος πάντων αν γίνει εν συνεννόηση με το φοιτητή οκ , αλλά αν το επιβάλλει ο ιδιοκτήτης προσωπικά μου φαίνεται κάπως ανήθικο . Είναι και αηδία το σπίτι που μένεις να πέρνανε δεκάδες άτομα το καλοκαίρι και να χρησιμοποιούν τα σκεύη σου , το κρεβάτι σου κτλΠάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.315 μηνύματα.
Καλά Αθήνα εγω δεν θα έμενα σε ενοίκιο για κανένα λόγο.
Γιατί δε συμφωνώ με τις τιμές που ζητάνε τις θεωρώ πλήρως ανήθικες και καταχρηστικές.
Μονο και μόνο επειδή βλέπουν τη ζήτηση.
Και εγω έχω σπιτι όπως έγραψα μεζονέτα με θέα το τελεφερίκ της Πάρνηθας και την Πεντέλη ζήσαμε εκει τα παλαιότερα χρόνια μαζι με τον αείμνηστο πατέρα μου και εχω εκατοντάδες αναμνήσεις.... και θα την έβαζα με μίσθωμα που απο οσο καταλαβαινω αναφέρεται σε τιμές 5-10 ετίας πρίν.
Αυτο ομως μου φτάνει. Ειναι και τι άνθρωπος είσαι.
Βασικά επειδη έψαξα χθές κανενας δεν δίνει Μεζονέτα διπατη με 850 ευρώ το μήνα.... ουτε καν με 800 όλοι ξεκινανε απο 900 ευρω και πάνω !!!
+ οτι εχω και θέση πάρκινγκ σε πυλωτή.
Για 3 έτη θα μου αρκούσε αυτο το μίσθωμα και θα συνεχίζαμε.
εν τω μεταξυ ρε Μαργαρτα...σιγα τι ΦΘΟΡΕΣ να χει ένα μαγαζι που νοικιάζεις με ρούχα;
το μονο που θα θελα ειναι να μην κάνουν ζημιές και αρα να ΄χω φθορές 0. Κανονικα με τέτοιο μισθωμα τουμπες πρεπει να κάνουν οχι να συζηταμε για φθορές αλλα τέλοςπαντων.
Γιατί δε συμφωνώ με τις τιμές που ζητάνε τις θεωρώ πλήρως ανήθικες και καταχρηστικές.
Μονο και μόνο επειδή βλέπουν τη ζήτηση.
Και εγω έχω σπιτι όπως έγραψα μεζονέτα με θέα το τελεφερίκ της Πάρνηθας και την Πεντέλη ζήσαμε εκει τα παλαιότερα χρόνια μαζι με τον αείμνηστο πατέρα μου και εχω εκατοντάδες αναμνήσεις.... και θα την έβαζα με μίσθωμα που απο οσο καταλαβαινω αναφέρεται σε τιμές 5-10 ετίας πρίν.
Αυτο ομως μου φτάνει. Ειναι και τι άνθρωπος είσαι.
Βασικά επειδη έψαξα χθές κανενας δεν δίνει Μεζονέτα διπατη με 850 ευρώ το μήνα.... ουτε καν με 800 όλοι ξεκινανε απο 900 ευρω και πάνω !!!
+ οτι εχω και θέση πάρκινγκ σε πυλωτή.
Για 3 έτη θα μου αρκούσε αυτο το μίσθωμα και θα συνεχίζαμε.
εν τω μεταξυ ρε Μαργαρτα...σιγα τι ΦΘΟΡΕΣ να χει ένα μαγαζι που νοικιάζεις με ρούχα;
το μονο που θα θελα ειναι να μην κάνουν ζημιές και αρα να ΄χω φθορές 0. Κανονικα με τέτοιο μισθωμα τουμπες πρεπει να κάνουν οχι να συζηταμε για φθορές αλλα τέλοςπαντων.
adams33
Διάσημο μέλος
Αληθεια ειναι μονο το ενοικιο που γλυτωνεις ; Τα υπολοιπα εξοδα λογαριασμο φαγητο ποιος τα πληρωνει. ο φοιτητης ή ο γονεας ;Καλέ τι 2000 για 2 μήνες , αν νοικίαζει ο φοιτητής σπίτι με 1000ευρώ σιγά μην έχει και οικονομικό πρόβλημα για να ζητήσει να γίνει airbnb .Τέλος πάντων αν γίνει εν συνεννόηση με το φοιτητή οκ , αλλά αν το επιβάλλει ο ιδιοκτήτης προσωπικά μου φαίνεται κάπως ανήθικο . Είναι και αηδία το σπίτι που μένεις να πέρνανε δεκάδες άτομα το καλοκαίρι και να χρησιμοποιούν τα σκεύη σου , το κρεβάτι σου κτλ
Αλλο ενα σπιτι συντηρουν ....
Βρε παιδια ξερετε νομιζω ποσο θελει ενα φοιτητης τον μηνα αν το ενοικιο του ειναι κοντα στο 400αρι-500αρι ...το σουπερ μαρκετ εχει παει στα υψη ...οι λογαριασμοι ...
Τοσοι γονεις ειμαστε που τα συζηταμε και ενας μισθος δεν φτανει τον μηνα για ενα φοιτητη και αυτο με τα στοιχειωδη ειδικα αν ειναι σε επαρχιακη πολη ή αντιστοιχα σε μεγαλη που εχει τα δικα της εξοδα ...
Δεν μπορει να σου επιβαλει κανενας ,συμφωνεις Μικρο ...αφηστε τον ορο επιβάλλω ..
Επιβαλω ειναι σε διωχνω με την βια αναγκαστηκα ...οταν υπογραφεις συναινείς, αυτο λεμε ...
Αντε τον πρωτο χρονο το καταλαβαινω ,μετα τι κανεις ;
Φεγουν φοιτητες ..εκει ομως θελει το παιδι να το ψαξει ...
Βρε συ Μικρο ποιος χρησημοποιει το κρεβατι σου ...Ειναι δυνατον να κοιμασαι στο ιδιο στρωμα ...αλλαζουν αυτα ...μετα γινεται απολυμναση, στο ξενοδοχειο δηλαδη οταν πας στη τουαλετα δεν εχει καθαριστει .Τα κουζινικα λλαζουν ,σιγα μια κουτα υποθεση ειναι ...
Θα το ξαναπω ,οταν καποιοι γονεις ζοριζονται τους βολευει για ολους τους αλλους οκ το καταλαβαινω
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Καμια τσεπουλα τα 400 ....και εδω δεν λαμβανεις υποψην φορολογια (μας εχει σκισει ) και τα εξοδα κτιριου ...και εχεις παρα πολλα γιατι ο ενοικιαστεις δεν το προσεχει οπως ενας ιδιοκτητης ...
Μην πω το ρισκο να μενει ξενοίκιαστο οπου εκει οφείλεις να εχεις ενα καλο απωθεματικο για να καλυψεις τις τρεχων δοσεις δανειου ωστε να μην χασεις την μπαλα .. ...
Μακαρι να ηταν τοσο ευκολα ...
Τωρα για τους ενοικιαστες ασε τους εχω φαει με το κουταλι και πλεον με το που τον δω το αλλο ξερω αν θα με πληρωνει και αν θα προσεχει το σπιτι ....
Πόση φορολογία έχει το ενοίκιο;
Κοιταξε να δείς αυτό έγραψα πως βάζω χαμηλή τιμή γιατι δε θέλω φθορές. Και θα συζητούσαμε και τον όρο με τη συντήρηση. Δε ξέρω αμα θα την επωμιζόμουν εγω γιατι το ενοίκιο ειναι ηδη αρκετά χαμηλο... αυτο θα το σκεφτόμουν.
Ιδανικά θα ήθελα 0 φθορές... δε λέμε τις φυσικές... λέμε τις σκόπιμες.
800 ευρω εσοδο φιλη κάθε μηνα ειναι πολυ σημαντικό αν παίρνεις μισθό 1500 απευθειας εκτοξεύεσαι στα 2300.
Αν εισαι στα 1800 πάς στα 2600!!!
τι άλλο θέλεις δηλαδή ; ! δεν φτάνουν ; και για χοντρή αποταμίευση καθε μηνα (1000 ευρω) εκτος κ αν έχεις δάνειο... εγω ειπαμε ευτυχως δεν έχω

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αληθεια ειναι μονο το ενοικιο που γλυτωνεις ; Τα υπολοιπα εξοδα λογαριασμο φαγητο ποιος τα πληρωνει. ο φοιτητης ή ο γονεας ;
Αλλο ενα σπιτι συντηρουν ....
Βρε παιδια ξερετε νομιζω ποσο θελει ενα φοιτητης τον μηνα αν το ενοικιο του ειναι κοντα στο 400αρι-500αρι ...το σουπερ μαρκετ εχει παει στα υψη ...οι λογαριασμοι ...
Τοσοι γονεις ειμαστε που τα συζηταμε και ενας μισθος δεν φτανει τον μηνα για ενα φοιτητη και αυτο με τα στοιχειωδη ειδικα αν ειναι σε επαρχιακη πολη ή αντιστοιχα σε μεγαλη που εχει τα δικα της εξοδα ...
Δεν μπορει να σου επιβαλει κανενας ,συμφωνεις Μικρο ...αφηστε τον ορο επιβάλλω ..
Επιβαλω ειναι σε διωχνω με την βια αναγκαστηκα ...οταν υπογραφεις συναινείς, αυτο λεμε ...
Αντε τον πρωτο χρονο το καταλαβαινω ,μετα τι κανεις ;
Φεγουν φοιτητες ..εκει ομως θελει το παιδι να το ψαξει ...
Βρε συ Μικρο ποιος χρησημοποιει το κρεβατι σου ...Ειναι δυνατον να κοιμασαι στο ιδιο στρωμα ...αλλαζουν αυτα ...μετα γινεται απολυμναση, στο ξενοδοχειο δηλαδη οταν πας στη τουαλετα δεν εχει καθαριστει .Τα κουζινικα λλαζουν ,σιγα μια κουτα υποθεση ειναι ...
Θα το ξαναπω ,οταν καποιοι γονεις ζοριζονται τους βολευει για ολους τους αλλους οκ το καταλαβαινω
To επιβάλλω εχει και την έννοια οτι αποφασίζω/καθιερώνω μια υποχρεώση προς τρίτο δεν έχει μόνο την έννοια που έγραψες αλλα ΝΑΙ κανενας δεν επιβάλλει σε κανέναν με την ευρεως χρησιμοποιούμενη έννοια να υπογράψει τίποτα αλλα εάν έχω μια διαβουλευση με εναν ιδιοκτητη και μου αρχισει "εγω βρε για εσάς το λεω δε θα πληρώσετε και ενοίκιο το καλοκαιρι" οχι δεν το λές για εμάς φιλε... το λες επειδη θέλεις τον σταθερό ολο το 9μηνο και το καλοκαιρι θές να πιάσεις ΚΑΙ την τουριστική περίοδο και να εκτοξεύσεις τα κέρδη σου !
Δηλαδη ειναι και γελοίο αν το καλοσκεφτείς... να σ λεει ενας ανθρωπος οτι σκέφτεται εσενα οταν
(α) Σε γνωρισε εκεινη τη στιγμή... δεν του εισαι τίποτα και
(β) λειτουργει με τέτοιο τρόπο δηλαδη και τον σταθερό αλλα και τον ευκαιριακό το καλοκαιρι π θα μ ακουμπάει 100 ευρω τη μέρα.

adams33
Διάσημο μέλος
Χοντρα θα σου πω (αναλογα την περιοχη και τα κεφια της κυβερνησης )εναμιση ενοικιο υπολογιζεις περιπου ...Πόση φορολογία έχει το ενοίκιο;
Η συντηρηση σε οτι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ υπαρχει μεσα στο διαμερισμα το επωμίζεται ο ενοικιαστής ...δηλαδη αν σου παραδωσω καινουργιο και μπεις πρωτος την βρυση πχ αν χαλασει την ανικαθηστας εσυ ...Κοιταξε να δείς αυτό έγραψα πως βάζω χαμηλή τιμή γιατι δε θέλω φθορές. Και θα συζητούσαμε και τον όρο με τη συντήρηση. Δε ξέρω αμα θα την επωμιζόμουν εγω γιατι το ενοίκιο ειναι ηδη αρκετά χαμηλο... αυτο θα το σκεφτόμουν.
Τωρα χοντρες ζημιες ο ιδιοκτητης ..
Ασε τωρα μην θυμηθω μια ζημια που μου εκανε ενας βλακας φοιτητης και μου φουσκωσε τον παγκο της κουζινας και τα ντουλαπια στις αρχες .....
Σωστο αλλα αυτο μακροπροθεσμα ..Ιδανικά θα ήθελα 0 φθορές... δε λέμε τις φυσικές... λέμε τις σκόπιμες.
800 ευρω εσοδο φιλη κάθε μηνα ειναι πολυ σημαντικό αν παίρνεις μισθό 1500 απευθειας εκτοξεύεσαι στα 2300.
Αν εισαι στα 1800 πάς στα 2600!!!
τι άλλο θέλεις δηλαδή ; ! δεν φτάνουν ; και για χοντρή αποταμίευση καθε μηνα (1000 ευρω) εκτος κ αν έχεις δάνειο... εγω ειπαμε ευτυχως δεν έχω![]()
Ειναι αυτο που ειπα ...οσο μεγαλωνω δεν θελω να δουλευω (παλια που ημου συνεχεια εκτος γραφειου )....ηδη κουραστηκα ,ειμαι 45 και θελω πελον να ριξω ρυθμους ...απο τα 17 ετσι παω ..θελω να εχω εστω μια εβδομαδα το καλοκαιρι ,μια μερα τα Χριστουγεννα να καθισω ως ανθρωπος και ως οικογενεια ...
Πολλοι με αυτα τα εισοδηματα σπουδαζουν τα παιδια τους , μετεπειτα τους το δινεις κιολας και το διαχειρίζονται τα ιδια και εσυ εχεις το δικο σου, την συνταξούλα σου και δεν θες τιποτε αλλο ..λιγα και καλα ..
Ετσι το βλεπω εγω ...συνταξη και επιτελους να παω εκδρομες με τους συλλογους που αγαπω ...ειμαι σε αλλο λεβελ ...η νεα γενια εχει αλλα ονειρα
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Χοντρα θα σου πω (αναλογα την περιοχη και τα κεφια της κυβερνησης )εναμιση ενοικιο υπολογιζεις περιπου ...
Dhladh 100 ευρω το μήνα απο το μίσθωμα πάει στον φόρο αρα σε μένα θα μένουν 700.... οκ το πολύ να το έβαζα 850.
Η συντηρηση σε οτι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ υπαρχει μεσα στο διαμερισμα το επωμίζεται ο ενοικιαστής ...δηλαδη αν σου παραδωσω καινουργιο και μπεις πρωτος την βρυση πχ αν χαλασει την ανικαθηστας εσυ ...
Τωρα χοντρες ζημιες ο ιδιοκτητης ..
Αυτό αναφέρεται στον 6ο όρο του τυποποιημένου Συμφωνητικού (πορτοκαλί) που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Οι ιδιοκτητες ή και οι ενοικιαστες μπερδεύονται με αυτά και νομίζουν οτι ΟΛΟΙ ΟΙ οροι αυτων των συμβολαίων αποτελούν και επίσημους νόμους του Αστικού Κώδικα.
Αυτο δεν ισχύει. Εκεινο που ισχύει ειναι ότι οποιος νόμος του συμβολαίου "επικαλύπτει" νομο που ηδη υπάρχει απο τις διατάξεις του ΑΚ ... ο ΑΚ υπερισχύει. Για αυτο κ αν κάνεις συμβόλαιο Μαργαρίτα ο ελάχιστος χρόνος της μίσθωσης ειναι τα 3 έτη ! Οπως προβλέπεται απο τις διατάξεις του ΑΚ.
η ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ τώρα εναπόκειται σε συμφωνία μεταξύ των συμβαλλόμενων... σίγουρα οι ζημιές απο κακή χρηση βαραίνουν τον μισθωτή ! Αλλά οι δαπάνες συντηρησης συμφωνούνται.
Εγω στο συμβολαιο που έκανα προχθές έβαλα τροποποίηση όρου ως εξής.... ο εκμισθωτής εγγυάται την λειτουργία (για τη διάρκεια της μίσθωσης) των συσκευών του μισθίου ήτοι..... 1 κλιματιστικό... 1 πλυντήριο ρουχων κτλ
το δέχτηκε. Που σημαίνει ότι αν χαλάσει κάτι που ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ σε δική μου κακή χρηση - ζημιά... θα το αναλάβει αυτός.
Το υπέγραψε. Και ήμουν και σαφής... οτι αν μπώ μεσα στο σπιτι κ μετά απο 1 μηνα χαλάσει το κλιματιστικό οχι απο δική μ υπαιτιότητα.... δεν μπορεις να με αφήσεις χωρις θέρμανση πχ το χει΄μωνα.
Το δέχτηκε λοιπόν. Και προχωρήσαμε.
Αν δεν το δεχόταν θα του έλεγα ωραια ασε με να το σκεφτώ κ ξαναμιλάμε. Και θα έφευγα.
Και ενδεχομένως να έλεγα κατσε φιλε σου δινω 350 το μήνα ενοικιο κ αν χαλάσει κάτι θα το πληρωσω κιόλας... ε οχι δεν θα ήθελα!
Ειπα.. πανω απο 350 για σπίτι των 40-50 τμ επιπλωμενο εννοειται εγω προσωπικά δεν δίνω. Δικαιωμα προφανως του καθενος να το κοστολογεί οσο κρίνει. Κανενα θέμα.
Σωστο αλλα αυτο μακροπροθεσμα ..
Ειναι αυτο που ειπα ...οσο μεγαλωνω δεν θελω να δουλευω (παλια που ημου συνεχεια εκτος γραφειου )....ηδη κουραστηκα ,ειμαι 45 και θελω πελον να ριξω ρυθμους ...απο τα 17 ετσι παω ..θελω να εχω εστω μια εβδομαδα το καλοκαιρι ,μια μερα τα Χριστουγεννα να καθισω ως ανθρωπος και ως οικογενεια ...
Πολλοι με αυτα τα εισοδηματα σπουδαζουν τα παιδια τους , μετεπειτα τους το δινεις κιολας και το διαχειρίζονται τα ιδια και εσυ εχεις το δικο σου, την συνταξούλα σου και δεν θες τιποτε αλλο ..λιγα και καλα ..
Ετσι το βλεπω εγω ...συνταξη και επιτελους να παω εκδρομες με τους συλλογους που αγαπω ...ειμαι σε αλλο λεβελ ...η νεα γενια εχει αλλα ονειρα
Αντε ναί... υγεία να χεις να τα χαρεις και όλα καλά.
adams33
Διάσημο μέλος
Εχουν οφελος και οι δυο ρε συ Πανθηρα ;Δηλαδη ειναι και γελοίο αν το καλοσκεφτείς... να σ λεει ενας ανθρωπος οτι σκέφτεται εσενα οταν
(α) Σε γνωρισε εκεινη τη στιγμή... δεν του εισαι τίποτα και
(β) λειτουργει με τέτοιο τρόπο δηλαδη και τον σταθερό αλλα και τον ευκαιριακό το καλοκαιρι π θα μ ακουμπάει 100 ευρω τη μέρα.
![]()
Με τις λεξεις παιζουμε ;
Εξοικονομείς και εσυ χρηματα ;ΝΑΙ
Βγαζει και ο αλλος χρήματα ;ΝΑΙ
Που ειναι το κακο αν βολευεστε και οι δυο ;
Θα σου πω εγω που ειναι το κακο για να ειμαστε ειλικρινεις ...
Γιατι ρε φιλε εσυ να οικονομας 10 και εγω 5 ...
Αυτο ειναι το θεμα της κοινωνιας μας Πανθηρα ..Δεν βλεπεις τα κορακια μολις δουν καποιον να προκοβει χωρις να κλεβει κατευθειαν ,εφαγες ,εκλεψες ....
Τι εχει ο αλλος και δεν εχω εγω ...ολα τα αλλα για εμενα στο ειπα ..Λυσεις υπαρχουν ,αν οι αλλοι μενουν στα προβληματα και θυματοποιουνται ,συγνωμη θα το το πω ωμα ..και γω γ@μι@μουνα σε 12 και 18 ωρα χειρονακτικης δουλειας μεχρι να φτασω σημερα να κανω την εξυπνη καθισμενη σε ενα γραφειο ...
Δυο κηλες στη μεση δεν τις εχω απο το καθισιω σε ενα γραφειο ...
Καντω και εσυ και μετα θα σου ευχηθω μεσα απο την καρδια μου να τα χαρεις γιατι τα εκανες με πολυ δουλεια και να τα διαχειριστεις οπως θελεις και γουσταρεις !
Ελα αυτη η μιζερια θα μας φαει ..γιατι αυτος και οχι εγω ..
Αυτο ισχυει βρε Πανθηρα ,εξου και ειπα την καινουργια βρύση ...Που σημαίνει ότι αν χαλάσει κάτι που ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ σε δική μου κακή χρηση - ζημιά... θα το αναλάβει αυτός.
Δεν θα αλλξεις τον καυστήρα αν βγαλει προβλημα ουτε το κλιματιστιο ας πουμε ...τι αλλο τωρα δεν θυμαμαι ...αα και τον απορροφητήρα ...
Ενταξει ενας ενοικιαστης μια φορα μου εσπασε την γυαλινη πορτα της καμπινας του μπανιου .....φυσικα και την αλλαξε εκεινος και ας κοστιζε ..τις καμαροπορτες επισης ....ενα βλαμμενο παλι φοιτητης πατησε κλωτσια την ποστα ...
Ασε ρε συ τωρα καλα τα λετε εχετε δει πως αφηνουν τα σπιτια μερικοι ...κλαιω οταν μπαινω μεσα ,δεν τα βρηκαμε και εμεις στο δρομο...βιβλιο γραφω με υτα που εζησα στα τοσα χρονια ...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ε προφανώς... άμα την έσπασε θα τη πληρώσει. Ας πρόσεχε. Τι να κάνουμε τώρα.
Η συντήρηση όμως ποιος την κάνει δεν προβλέπεται σε κάποιο άρθρο του ΑΚ.
Αυτο λέω... για αυτο αν πάς πχ δικαστικά (λέμε τωρα...) ο δικαστης θα κοιτάξει τι συμφωνήσατε στους ορους του συμβολαίου.
Οτι δεν υπάρχει στον ΑΚ ρυθμίζεται μεταξύ των συμβαλλόμενων... ότι υπάρχει και ορίζεται στον ΑΚ καταργεί το συμβόλαιο ! Για αυτο κάποιοι μαλακες νομιζουν πως με ΥΔ θα κάνουν δουλειά... οταν υπάρχει απο πίσω ολοκληρο πλέγμα νομικών διατάξεων !!!!
Ναι... ο άλλος προχθές μ λέει αμα στο δώσω... δεν θα το νοικιάσεις bnb απαγορευεται...
καλα ρε χριστιανε μ του λέω... ΧΑΧΑΧ εβαλα τα γέλια. Τρελάθηκες τελειως θα νοικιασω το σπιτι ΣΟΥ και θα το κανω air bnb;
οντως τι έχετε ζήσει !!!!
Αυτό λέω... που ξέρει ο άλλος τι βολεύει έναν άνθρωπο που έχει γνωρισει μόλις 10 λεπτά;
εμενα δεν θα με βόλευε και σαν φοιτητής να ξενοικιάσω το σπίτι κ να φυγω. Γιατι θα μπορούσαν αν ηταν φυσικά 50 τμ να έρθουν οι γονεις μ ένα μηνα το καλοκαιρι να κάνουν διακοπές.... θα το απαγορευε αυτο ο ιδιοκτήτης ;
και εγω να πηγαινα στο πατρικό μου... και μετα να εφευγαν αυτοι κ να γυριζα εγω να κάνω διακοπές με καμια φίλη ή καναν φίλο.
Τωρα αμα ο ιδιοκτητης αρχίσει τα "ποιος μπαινει μέσα κ γιατί..." ενώ δεν του χαλάμε το σπίτι και δεν έχει ζημιές εντάξει.... θα βάλουμε κ ονοματα οσων διαμένουν στο συμβόλαιο ; LOL αστο φιλε μεινε με το σπιτι σου πάω αλλού.
και αυτο το συζητησαμε στο συμβολαιο... ονοματα του λεω δε βάζω δεν θα κανουμε ταυτοποιηση εδω με ταυτοτητες κτλ !!!!
αμα θες βαζουμε για διαμονη ΕΩΣ 2 ΑΤΟΜΩΝ και φιλοξενια ΕΩΣ 3 ΑΤΟΜΩΝ. Το δέχεστε ;
για αυτο λέω πρέπει να ειναι ένας εμπειρος μαζί οταν θα γίνονται τα συμβόλαια να προσέξουμε τα σημεία που μπορει να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις.
εγω κανω μισθώματα απο το 2015.... μια φορά κατέληξα κ σε δικαστήριο επειδη ειχα μπλέξει με μια θεοπάλαβη. Τελοςπαντων έχασε κιολας κ ηρεμησε.
Απλα θελω να σ πω... τα ξέρουμε.
Η συντήρηση όμως ποιος την κάνει δεν προβλέπεται σε κάποιο άρθρο του ΑΚ.
Αυτο λέω... για αυτο αν πάς πχ δικαστικά (λέμε τωρα...) ο δικαστης θα κοιτάξει τι συμφωνήσατε στους ορους του συμβολαίου.
Οτι δεν υπάρχει στον ΑΚ ρυθμίζεται μεταξύ των συμβαλλόμενων... ότι υπάρχει και ορίζεται στον ΑΚ καταργεί το συμβόλαιο ! Για αυτο κάποιοι μαλακες νομιζουν πως με ΥΔ θα κάνουν δουλειά... οταν υπάρχει απο πίσω ολοκληρο πλέγμα νομικών διατάξεων !!!!
Εχουν οφελος και οι δυο ρε συ Πανθηρα ;
Με τις λεξεις παιζουμε ;
Ασε ρε συ τωρα καλα τα λετε εχετε δει πως αφηνουν τα σπιτια μερικοι ...κλαιω οταν μπαινω μεσα ,δεν τα βρηκαμε και εμεις στο δρομο...βιβλιο γραφω με υτα που εζησα στα τοσα χρονια ...
Ναι... ο άλλος προχθές μ λέει αμα στο δώσω... δεν θα το νοικιάσεις bnb απαγορευεται...
καλα ρε χριστιανε μ του λέω... ΧΑΧΑΧ εβαλα τα γέλια. Τρελάθηκες τελειως θα νοικιασω το σπιτι ΣΟΥ και θα το κανω air bnb;
οντως τι έχετε ζήσει !!!!
Εχουν οφελος και οι δυο ρε συ Πανθηρα ;
Με τις λεξεις παιζουμε ;
Αυτό λέω... που ξέρει ο άλλος τι βολεύει έναν άνθρωπο που έχει γνωρισει μόλις 10 λεπτά;

εμενα δεν θα με βόλευε και σαν φοιτητής να ξενοικιάσω το σπίτι κ να φυγω. Γιατι θα μπορούσαν αν ηταν φυσικά 50 τμ να έρθουν οι γονεις μ ένα μηνα το καλοκαιρι να κάνουν διακοπές.... θα το απαγορευε αυτο ο ιδιοκτήτης ;
και εγω να πηγαινα στο πατρικό μου... και μετα να εφευγαν αυτοι κ να γυριζα εγω να κάνω διακοπές με καμια φίλη ή καναν φίλο.
Τωρα αμα ο ιδιοκτητης αρχίσει τα "ποιος μπαινει μέσα κ γιατί..." ενώ δεν του χαλάμε το σπίτι και δεν έχει ζημιές εντάξει.... θα βάλουμε κ ονοματα οσων διαμένουν στο συμβόλαιο ; LOL αστο φιλε μεινε με το σπιτι σου πάω αλλού.
και αυτο το συζητησαμε στο συμβολαιο... ονοματα του λεω δε βάζω δεν θα κανουμε ταυτοποιηση εδω με ταυτοτητες κτλ !!!!
αμα θες βαζουμε για διαμονη ΕΩΣ 2 ΑΤΟΜΩΝ και φιλοξενια ΕΩΣ 3 ΑΤΟΜΩΝ. Το δέχεστε ;
για αυτο λέω πρέπει να ειναι ένας εμπειρος μαζί οταν θα γίνονται τα συμβόλαια να προσέξουμε τα σημεία που μπορει να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις.
εγω κανω μισθώματα απο το 2015.... μια φορά κατέληξα κ σε δικαστήριο επειδη ειχα μπλέξει με μια θεοπάλαβη. Τελοςπαντων έχασε κιολας κ ηρεμησε.
Απλα θελω να σ πω... τα ξέρουμε.
adams33
Διάσημο μέλος
θα σου πω τι κανω εγω ετσι ;γιατι ως γνωστο δεν θα υπερασπιτω τον οποιοδηποτε ...Κλιματιστικα καυστήρες φιλτρα αποροφητηρα και βαψιμο τα κανω οταν υπαρχει αλλαγη ...Απο εκει και περα ζηταω καθε χρονο να κανει και αυτους συντηρηση ΑΝ τα χρησιμοποιεί.
Γιατι αν εχω εγω μεσα ενα ενοικιαστη 3 χρονια και δεν καθαριζει κλιματιστικα που καποιοι καπνιζουν και μεσα και καυστηρες θα μου βγαλει ζημια και φυσικα θα την πληρωσω εγω ..
Καλη συνενοηση και καλη καρδια να υπαρχει ...Εγω ετσι λειτουργω ...Εχω χρονια φοιτητες και ειδικα κοριτσια που οι μητερες του τον πρωτο καιρο εμενα παιρνουν τηλεφωνο ..Εχουν φυγει και ακομα εχουμε επαφες ...Δεν ξερω νομιζω οτι ειναι το παιδι μου και θα τους βοηθησω ...ζημια ειχαν εμενα επερναν ,οχι την μαμα τους ...
Στη αρχη την πατουσα και εγω ,τωρα εμαθα ...
γι αυτο σου ειπα ...τα πρωτα χρονια δεν βγαζεις ...μην σου πω βαζεις και απο πανω αν πεσεις σε μακακα ενοικιαστη ...
Γιατι αν εχω εγω μεσα ενα ενοικιαστη 3 χρονια και δεν καθαριζει κλιματιστικα που καποιοι καπνιζουν και μεσα και καυστηρες θα μου βγαλει ζημια και φυσικα θα την πληρωσω εγω ..
Καλη συνενοηση και καλη καρδια να υπαρχει ...Εγω ετσι λειτουργω ...Εχω χρονια φοιτητες και ειδικα κοριτσια που οι μητερες του τον πρωτο καιρο εμενα παιρνουν τηλεφωνο ..Εχουν φυγει και ακομα εχουμε επαφες ...Δεν ξερω νομιζω οτι ειναι το παιδι μου και θα τους βοηθησω ...ζημια ειχαν εμενα επερναν ,οχι την μαμα τους ...
γι αυτο σου ειπα ...τα πρωτα χρονια δεν βγαζεις ...μην σου πω βαζεις και απο πανω αν πεσεις σε μακακα ενοικιαστη ...
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
θα σου πω τι κανω εγω ετσι ;γιατι ως γνωστο δεν θα υπερασπιτω τον οποιοδηποτε ...Κλιματιστικα καυστήρες φιλτρα αποροφητηρα και βαψιμο τα κανω οταν υπαρχει αλλαγη ...Απο εκει και περα ζηταω καθε χρονο να κανει και αυτους συντηρηση ΑΝ τα χρησιμοποιεί.
Ναι δηλαδή αναλαμβάνεις την συντήρηση για το 1ο έτος και μετά ο ενοικιαστής.
Εντάξει λογικό μου ακούγεται. Θα το δεχόμουν. Απλα δε ξέρω τωρα αν αυτος κατάλαβε με αυτο π υπέγραψε οτι την αναλαμβάνει για ολο το χρόνο της μίσθωσης

καλα για 1.5 χρονο το βάλαμε... αλλα λέμε τωρα.
adams33
Διάσημο μέλος
Δεν ξερω βεβαια και για ποια πολη μου μιλας εσυ γιατι να ξερεις και αυτο παιζει ρολο ...
Εκει που υπαρχει τρελη ζητηση να ξερεις υπαρχει και εκμεταλευση απο τους ιδιοκτητες
Εκει που υπαρχει τρελη ζητηση να ξερεις υπαρχει και εκμεταλευση απο τους ιδιοκτητες
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
αα α α α α
πηγε να μ βάλει ορο πως αν φύγω πριν λήξει η μίσθωση να του δωσω 2 μισθώματα ως "αποζημίωση" οχι του λέω αυτο δε μπορω να το υπογραψω καθως όπως προβλέπει ο ΑΚ
Ενας μισθωτής νομιμοποιούται να λήξει μια σύμβαση όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι πχ ογοι υγείας που προκύπτουν απο βλάβη του μισθιου η οποια δεν αναφέρθηκε εξαρχής πχ 2 σπιτια που εχω μπει Μαργαριτα είχαν σοβαρο θέμα υγρασίας - μούχλας.... δυστυχως επειδη ειμαι έντιμος εφυγα μεν αλλα για 4-5 μηνες μέχρι να φύγω εδινα κανονικά το ενοίκιο.... μονο εναν λογαριασμο ρευματος κ νερου στο τέλος του τον έφαγα και οπως του εξήγησα συμβολικά καθως δεν ανέφερε ποτέ το προβλημα πριν συμφωνησουμε... ειπε δεν το ηξερε... εντάξει γέλασα... δεν παιζει αυτο του λέω. Σιγά 100 ευρώ ηταν σύνολο.... τη δική μου ζημιά αν πάθει η υγεία απο τη μούχλα ποιος θα την πληρώσει ; δε μίλαγε. Ε μα πείτε κάτι του λέω. Ε να δεν το ηξερα κτλ... αα οκ.
και ο άλλος λόγος αν εισαι δημοσιος υπάλληλος και μετατεθεις απο την Υπηρεσια.
Αυτοι οι 2 λογοι λοιπον κατα τον ΑΚ δεν μπορουν να νομιμοποιησουν τον εκαστοτε ιδιοκτήτη να προσφύγει σε δικαστηριο και να αξιώσει τα ενοικια του υπολοιπου της μίσθωσης που ειχε συμφωνηθει και ο ενοικιαστης αποχώρησε νωρίτερα.
Πχ Λαμία... 50 τμ 250 το μήνα και σε όροφο
Κέρκυρα... το ίδιο με 500
πηγε να μ βάλει ορο πως αν φύγω πριν λήξει η μίσθωση να του δωσω 2 μισθώματα ως "αποζημίωση" οχι του λέω αυτο δε μπορω να το υπογραψω καθως όπως προβλέπει ο ΑΚ
Ενας μισθωτής νομιμοποιούται να λήξει μια σύμβαση όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι πχ ογοι υγείας που προκύπτουν απο βλάβη του μισθιου η οποια δεν αναφέρθηκε εξαρχής πχ 2 σπιτια που εχω μπει Μαργαριτα είχαν σοβαρο θέμα υγρασίας - μούχλας.... δυστυχως επειδη ειμαι έντιμος εφυγα μεν αλλα για 4-5 μηνες μέχρι να φύγω εδινα κανονικά το ενοίκιο.... μονο εναν λογαριασμο ρευματος κ νερου στο τέλος του τον έφαγα και οπως του εξήγησα συμβολικά καθως δεν ανέφερε ποτέ το προβλημα πριν συμφωνησουμε... ειπε δεν το ηξερε... εντάξει γέλασα... δεν παιζει αυτο του λέω. Σιγά 100 ευρώ ηταν σύνολο.... τη δική μου ζημιά αν πάθει η υγεία απο τη μούχλα ποιος θα την πληρώσει ; δε μίλαγε. Ε μα πείτε κάτι του λέω. Ε να δεν το ηξερα κτλ... αα οκ.
και ο άλλος λόγος αν εισαι δημοσιος υπάλληλος και μετατεθεις απο την Υπηρεσια.
Αυτοι οι 2 λογοι λοιπον κατα τον ΑΚ δεν μπορουν να νομιμοποιησουν τον εκαστοτε ιδιοκτήτη να προσφύγει σε δικαστηριο και να αξιώσει τα ενοικια του υπολοιπου της μίσθωσης που ειχε συμφωνηθει και ο ενοικιαστης αποχώρησε νωρίτερα.
Δεν ξερω βεβαια και για ποια πολη μου μιλας εσυ γιατι να ξερεις και αυτο παιζει ρολο ...
Πχ Λαμία... 50 τμ 250 το μήνα και σε όροφο

Κέρκυρα... το ίδιο με 500

adams33
Διάσημο μέλος
πριν τον χρονο αν φυγεις υποχρεουσε να του καταβαλεις αποζημίωση αν το συμβολαιο σου ειναι 3 ετες και αν ο λογος δεν επιβαρυνει τον ιδιοκτητη ...το γραφεις και στις παρατηρησεις του ηλεκτρονικου συμβολαιου ...οπως και αν το σπιτι ειναι επιπλωμένο ζητας 2πλη εγγύηση για τυχων μεγαλες φθορες (σπασιματα ) σε υπαρχων επιπλα
Αλλη μια περιπτωση που ειχα νοσοκομα η κοπελα ,την πηραν στο δημοσιο απο προκήρυξη που ειχε κανει πριν 3 χρονια (προεκλογικα δηλαδη βυσμα
) 7 μηνες ειχε μπει τοτε σε ολοκαινουργιο διαμεριμσα ,πρωτη δηλαδη ....
Ε δεν της πηρα αποζημιωση γιατι νοικιάστηκε κατευθειαν ...δηλαδη δεν εμεινε ουτε μερα κλειστο ..
Θα ηταν ανηθικοτητα για εμενα να το κανω οποτε το αφησα ..
Αλλα για σκεψου οπως λεγαμε πριν να εχεις δανειο και να κανεις συμβολαιο για συγκεκριμενο διαστημα και σε λιγους μηνες να φευγει ο αλλος ...ποσο να αντεξεις και εσυ να καλυπτεις αυτα τα κενα αν γινεται συχνα ..
Που ξερω εγω ο αλλος αν το θελει για λιγους μηνες και σου λεει οκ θα το νοικιαζω για 3 χρονια και ξαφνικα φευγει ..
Καλως υπαρχουν καποιοι οροι γιατι εχουν και οι ιδιοκτητες δικαιωματα ..
Αλλη μια περιπτωση που ειχα νοσοκομα η κοπελα ,την πηραν στο δημοσιο απο προκήρυξη που ειχε κανει πριν 3 χρονια (προεκλογικα δηλαδη βυσμα
) 7 μηνες ειχε μπει τοτε σε ολοκαινουργιο διαμεριμσα ,πρωτη δηλαδη ....Ε δεν της πηρα αποζημιωση γιατι νοικιάστηκε κατευθειαν ...δηλαδη δεν εμεινε ουτε μερα κλειστο ..
Αλλα για σκεψου οπως λεγαμε πριν να εχεις δανειο και να κανεις συμβολαιο για συγκεκριμενο διαστημα και σε λιγους μηνες να φευγει ο αλλος ...ποσο να αντεξεις και εσυ να καλυπτεις αυτα τα κενα αν γινεται συχνα ..
Που ξερω εγω ο αλλος αν το θελει για λιγους μηνες και σου λεει οκ θα το νοικιαζω για 3 χρονια και ξαφνικα φευγει ..
Καλως υπαρχουν καποιοι οροι γιατι εχουν και οι ιδιοκτητες δικαιωματα ..
Κρητη 700 ...ειναι η κορη φιλου μας ιατρικη στην Κρητη και πληρωνει 700 για 45 τμ ...το καλο ειναι οτι δεν τους βγαζει για σεζον οποτε τα δινειΠχ Λαμία... 50 τμ 250 το μήνα και σε όροφο
Κέρκυρα... το ίδιο με 500![]()
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
πριν τον χρονο αν φυγεις υποχρεουσε να του καταβαλεις αποζημίωση αν το συμβολαιο σου ειναι 3 ετες και αν ο λογος δεν επιβαρυνει τον ιδιοκτητη ...το γραφεις και στις παρατηρησεις του ηλεκτρονικου συμβολαιου ...οπως και αν το σπιτι ειναι επιπλωμένο ζητας 2πλη εγγύηση για τυχων μεγαλες φθορες (σπασιματα ) σε υπαρχων επιπλα
Αλλη μια περιπτωση που ειχα νοσοκομα η κοπελα ,την πηραν στο δημοσιο απο προκήρυξη που ειχε κανει πριν 3 χρονια (προεκλογικα δηλαδη βυσμα) 7 μηνες ειχε μπει τοτε σε ολοκαινουργιο διαμεριμσα ,πρωτη δηλαδη ....
Ε δεν της πηρα αποζημιωση γιατι νοικιάστηκε κατευθειαν ...δηλαδη δεν εμεινε ουτε μερα κλειστο ..
Δε νομίζω οτι θα μπορούσες, και αν το ήθελες δηλαδή. Καθώς οι μεταθέσεις ειναι εύλογος λόγος στους Δημοσιους υπαλλη΄λους για να κάνουν καταγγελία της μίσθωσης.
Άρθρο 613 - Αστικός Κώδικας - Μισθώσεις δημόσιων υπαλλήλων
613 ΑΚ. Με μια γρηγορη αναζήτηση.
Περιεχόμενο Άρθρου 613 ΑΚ:
- Προϋπόθεση: Αφορά δημόσιους υπαλλήλους που μετατίθενται σε άλλον τόπο με πράξη της αρμόδιας αρχής (έχει κοινοποιηθεί) και δημιουργείται υποχρέωση εγκατάστασης στον νέο τόπο.
- Δικαίωμα: Ο υπάλληλος μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση μετά τη μετάθεση.
- Αποτέλεσμα: Η καταγγελία λύει τη μισθωτική σχέση μελλοντικά (μετά την πάροδο της νόμιμης προθεσμίας του άρθρου 609 ΑΚ) και ο εκμισθωτής δεν δικαιούται αποζημίωση για την πρόωρη αποχώρηση.
- Ευρύτητα: Η διάταξη καλύπτει και όσους αποκτούν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου μετά τη σύναψη της μίσθωσης.

πΑΡΟΛΑΥΤΑ ναι ειναι στο πλαισιο καλης θε΄λησης να ενημερωσεις τον ιδιοκτητη ασφαλως οσο πιο γρηγορα μπορεις για να μην εχει ζημιές κ αυτος ο άνθρωπος στα λεφτά του δε διαφωνω καθολου σε αυτό.
Κρητη 700 ...ειναι η κορη φιλου μας ιατρικη στην Κρητη και πληρωνει 700 για 45 τμ ...το καλο ειναι οτι δεν τους βγαζει για σεζον οποτε τα δινει
τραγικό απλά... εχω βρει στο Ατσιπόπουλο στο Ρέθυμνο με 300-350
απλά ειναι 15 χλμ εξω απο το Ρέθυμνο. Θα προτιμουσα να πάω εκει κ να τα δινω στις βενζίνες παρα σε αυτούς τους κερδοσκόπους.
Και το δικό μου επιπλωμένο ειναι αυτο που συμφωνησα τωρα αλλα αν μ έλεγε για 2 εγγυησεις και το τρεχον ενοικιο δε θα μπορουσα.
Μπορω έως 1 εγγυηση και το τρέχον ενοίκιο.

10 χρόνια στις μισθώσεις Μαργαρώωωω... με ενα μικρο διάλειμα στην Αθηνα. Κάτι έχουμε μάθει

adams33
Διάσημο μέλος
Δεν ήταν μετάθεση μην μπερδεύεσαι...Δε νομίζω οτι θα μπορούσες, και αν το ήθελες δηλαδή. Καθώς οι μεταθέσεις ειναι εύλογος λόγος στους Δημοσιους υπαλλη΄λους για να κάνουν καταγγελία της μίσθωσης.
![]()
Άρθρο 613 - Αστικός Κώδικας - Μισθώσεις δημόσιων υπαλλήλωνwww.lawspot.gr
613 ΑΚ. Με μια γρηγορη αναζήτηση.
Περιεχόμενο Άρθρου 613 ΑΚ:
- Προϋπόθεση: Αφορά δημόσιους υπαλλήλους που μετατίθενται σε άλλον τόπο με πράξη της αρμόδιας αρχής (έχει κοινοποιηθεί) και δημιουργείται υποχρέωση εγκατάστασης στον νέο τόπο.
- Δικαίωμα: Ο υπάλληλος μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση μετά τη μετάθεση.
- Αποτέλεσμα: Η καταγγελία λύει τη μισθωτική σχέση μελλοντικά (μετά την πάροδο της νόμιμης προθεσμίας του άρθρου 609 ΑΚ) και ο εκμισθωτής δεν δικαιούται αποζημίωση για την πρόωρη αποχώρηση.
- Ευρύτητα: Η διάταξη καλύπτει και όσους αποκτούν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου μετά τη σύναψη της μίσθωσης.
Διορισμός ήταν και το κυριότερο ούτε καν το είχε αναφέρει ...(και η ίδια όταν με πήρε τηλέφωνο μου είχε πει δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να κλαψω γιατί ήταν και νιόπαντρο ζευγάρι και μόλις είχαν τακτοποιηθεί...)
Πάνθηρα να ξέρει ότι στο ηλεκτρονικό συμβόλαιο η με ένα επιπλέον συμφωνητικό μπορεί να είσαι ξεκάθαρος σε αυτά.
Αρκεί να ξέρεις και να έχεις καλο δικηγορο γιατί τουλαχιστον σε αυτα δεν τα ηξερα ,τα εμαθα στη πορεια ...
Τα δεν νομίζω δεν ισχύουν οτα τρέχουν δάνεια και ούτε αφηνεις περιθώρια και μπλέκεις δικαστικά...δεν τα μπορω ....δεν μπλέκω...δεν χρειάστηκε τουλάχιστον...πάντα βρίσκαμε λύσεις
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Δεν ήταν μετάθεση μην μπερδεύεσαι...
Διορισμός ήταν και το κυριότερο ούτε καν το είχε αναφέρει ...(και η ίδια όταν με πήρε τηλέφωνο μου είχε πει δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να κλαψω γιατί ήταν και νιόπαντρο ζευγάρι και μόλις είχαν τακτοποιηθεί...)
Πάνθηρα να ξέρει ότι στο ηλεκτρονικό συμβόλαιο η με ένα επιπλέον συμφωνητικό μπορεί να είσαι ξεκάθαρος σε αυτά.
Αρκεί να ξέρεις και να έχεις καλο δικηγορο γιατί τουλαχιστον σε αυτα δεν τα ηξερα ,τα εμαθα στη πορεια ...
Τα δεν νομίζω δεν ισχύουν οτα τρέχουν δάνεια και ούτε αφηνεις περιθώρια και μπλέκεις δικαστικά...δεν τα μπορω ....δεν μπλέκω...δεν χρειάστηκε τουλάχιστον...πάντα βρίσκαμε λύσεις
Πρόωρη λύση μίσθωσης από δημόσιο υπάλληλο λόγω μετάθεσής του
Το δικηγορικό γραφείο αναλαμβάνει αστικό, ποινικό, εμπορικό δίκαιο. Δικηγόροι Αθηνών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δημόσιο, εργασιακά, κληρονομιά, ιατρική ευθύνη
Σύμφωνα με το άρθρο 613ΑΚ, οι δημόσιοι υπάλληλοι που μετατίθενται σε άλλον τόπο μπορούν, αφού μετατεθούν, να καταγγείλουν τη μίσθωση, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη μίσθωση αόριστης διάρκειας.
Η ως άνω διάταξη δίνει τη δυνατότητα στο δημόσιο υπάλληλο που μετατίθεται να λύσει τη μίσθωση ορισμένης διάρκειας που έχει υπογράψει ως μισθωτής, νωρίτερα από το νόμιμο ή συμφωνηθέντα χρόνο, χωρίς να δικαιούται ο εκμισθωτής να ζητήσει αποζημίωση για το υπόλοιπο εναπομένον χρονικό διάστημα. Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος χωρίς να βαρύνεται ο ίδιος με οποιαδήποτε υπαιτιότητα αλλά για εξαναγκασμένη αναχώρησή του από το μίσθιο, θα ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει στον εκμισθωτή τα μισθώματα έως τη λήξη της μίσθωσης (596ΑΚ) αλλά και στην εξυπηρέτηση δημόσιων συμφερόντων αφού έτσι διευκολύνεται η μετάθεση και συνακόλουθα η απρόσκοπτη διεξαγωγή της υπηρεσίας (Βαθρακοκοίλης, Ερμηνεία κατ’ άρθρο ΑΚ, τόμος Γ, 2004, σελ. 812).
Δε χρειάζεσαι Δικηγόρο Μαργαρίτα έχεις εμένα που κ νόμους ξέρω να ψάχνω αλλα κ να γράφω αναφορές και υπομνήματα!

Δε διαφωνώ σε αυτά που λές αλλα όπως αναφέρει και ο φίλος μας ο Βαθρακοκοιλης πιο πάνω δεν μπορεί ο μισθωτης να επιβαρυνθεί με έξοδα αποζημίωσης όταν μετατίθεται αναγκαστικά και για λόγους δημοσίου συμφέροντος για να συνεχίσει απρόσκοπτα η Υπηρεσία την εύρυθμη λειτουργία της !
Το έννομο συμφέρον μιας Υπηρεσίας ειναι η απρόσκοπτη λειτουργία της... οταν μεταθέτουμε εναν εργαζόμενο χωρις να το έχει πρωτίστως αιτηθεί ο ίδιος θα τον βάλουμε να πληρώσει και δικαστικές δαπάνες - αποζημιώσεις στον προηγούμενο εκμισθωτή;
οσο για τη νοικάρισα σου.. δε ξερω το νοσοκομειο αν ηταν Δημοσιου Δικαίου ή όχι δε ξερω το καθεστώς της σε τι ήταν. Αν ηταν δημόσιος υπάλληλος ακομη κ αν προσελήφθηκε μετά τη μίσθωση δεν μπορείς να πάρεις τίποτα.
adams33
Διάσημο μέλος
Κάνα νόμο που να λέει ότι δεν διακαιουμουν αποζημίωση από ΙΔΙΩΤΙΚΗ υπάλληλο έχει;Και οι δύο μάλιστα...![]()
Πρόωρη λύση μίσθωσης από δημόσιο υπάλληλο λόγω μετάθεσής του
Το δικηγορικό γραφείο αναλαμβάνει αστικό, ποινικό, εμπορικό δίκαιο. Δικηγόροι Αθηνών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, δημόσιο, εργασιακά, κληρονομιά, ιατρική ευθύνηefotopoulou.gr
Σύμφωνα με το άρθρο 613ΑΚ, οι δημόσιοι υπάλληλοι που μετατίθενται σε άλλον τόπο μπορούν, αφού μετατεθούν, να καταγγείλουν τη μίσθωση, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη μίσθωση αόριστης διάρκειας.
Η ως άνω διάταξη δίνει τη δυνατότητα στο δημόσιο υπάλληλο που μετατίθεται να λύσει τη μίσθωση ορισμένης διάρκειας που έχει υπογράψει ως μισθωτής, νωρίτερα από το νόμιμο ή συμφωνηθέντα χρόνο, χωρίς να δικαιούται ο εκμισθωτής να ζητήσει αποζημίωση για το υπόλοιπο εναπομένον χρονικό διάστημα. Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος χωρίς να βαρύνεται ο ίδιος με οποιαδήποτε υπαιτιότητα αλλά για εξαναγκασμένη αναχώρησή του από το μίσθιο, θα ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει στον εκμισθωτή τα μισθώματα έως τη λήξη της μίσθωσης (596ΑΚ) αλλά και στην εξυπηρέτηση δημόσιων συμφερόντων αφού έτσι διευκολύνεται η μετάθεση και συνακόλουθα η απρόσκοπτη διεξαγωγή της υπηρεσίας (Βαθρακοκοίλης, Ερμηνεία κατ’ άρθρο ΑΚ, τόμος Γ, 2004, σελ. 812).
Δε χρειάζεσαι Δικηγόρο Μαργαρίτα έχεις εμένα που κ νόμους ξέρω να ψάχνω αλλα κ να γράφω αναφορές και υπομνήματα!
Δε διαφωνώ σε αυτά που λές αλλα όπως αναφέρει και ο φίλος μας ο Βαθρακοκοιλης πιο πάνω δεν μπορεί ο μισθωτης να επιβαρυνθεί με έξοδα αποζημίωσης όταν μετατίθεται αναγκαστικά και για λόγους δημοσίου συμφέροντος για να συνεχίσει απρόσκοπτα η Υπηρεσία την εύρυθμη λειτουργία της !
Το έννομο συμφέρον μιας Υπηρεσίας ειναι η απρόσκοπτη λειτουργία της... οταν μεταθέτουμε εναν εργαζόμενο χωρις να το έχει πρωτίστως αιτηθεί ο ίδιος θα τον βάλουμε να πληρώσει και δικαστικές δαπάνες - αποζημιώσεις στον προηγούμενο εκμισθωτή;

Έχω νομικό τμήμα στη εταιρεία μην κουράζεσαι ....σε θέματα ακινήτων άστο...Η δουλειά τους είναι...ξέρουν μέχρι και τα πορτοπαραθυρα που τους λέω

Από αυτούς τα εμαθα και το παίζω έξυπνη καο εγω
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 212 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- taketrance
- Scandal
- johnsala
- fmarulezkd
- thenutritionist
- touvlo
- back2967
- Sosstoss
- michaela888
- AggelikiGr
- rafaela11
- Kate1914
- iew
- Paragontas7000
- evangelia_dim
- camil
- many of Filip
- Unboxholics
- Vera
- American Economist
- charmander
- Dr. Gl. Luminous
- Εριφύλη
- Κίβδηλος
- Searching
- Natsuko
- Ilma
- Joji
- GeorgePap2003
- fourkaki
- vas 78
- Drscientist
- Wonderkid
- ChristosM89
- Ryuzaki
- Jack of Spades
- fretoe
- louminis
- pinkheart
- ck_chrysiis
- J.Cameron
- ghоul
- NeosUser2023
- Libertus
- theodle
- thodoris_eng
- grtt
- userguest
- gegeorgiou90
- Varus
- bboys
- bibliofagos
- giannhs2001
- chester20080
- Skeptic95
- iminspain
- ROM32
- fockos
- Ωρορα
- Giorgkalo
- ppp
- BatGuin
- kalhkardia
- Hased Babis
- Μήτσος10
- aggelosst9
- A350
- jellojina
- Maria23667
- hirasawayui
- Ariana2018
- ggl
- phleidhs
- Dark_kronos
- User2350
- Δροσουλίτης
- Obi-Wan Kenobi
- Memetchi
- spring day
- Jim444
- snowy
- SlimShady
- allall1
- ag97
- Meow
- Roulaki
- Viedo
- mermaid89
- tsiobieman
- jj!
- tslef8
- Sevasti
- Κλημεντίνη
- oups
- Εχέμυθη
- tfghp
- sophiaa
- Αντικειμενικός
- parrot/παπαγάλος
- Sherlockina
- gregory nub
- tourourou3
- ougka pougka
- Stelios725
- Αναστασία197
- Στεφανος56
- Lila955
- eukleidhs1821
- Evelynne
- Μαυρίκιος
- Ace of Spades
- Mexicanos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool