Ενοικίαση σπιτιού / ζωή στο ενοίκιο

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.373 μηνύματα.
Σε λίγο φευγω απο το σπιτι που θα παραδώσω αυριο. Τέλος και το ψυγείο.

😄
Νοικοκύρη μου !!!!

Τέτοιους ενοικιαστές θέλουμε και εμείς να το ξέρεις!!!
Σπάνιο όμως!!!

Η επόμενη σου μετάθεση αν είναι Β.Ελλαδα ενημερωσε με !!

Με επεισες, έλα και κατσε όσο θες και με χαμηλότερο ενοίκιο από αυτό που έδινες εκεί σε ολοκαινουργιο διαμερισμα :hehe::hehe::hehe:

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.880 μηνύματα.
Guyz and girlz που νοικιάζετε ή ξέρετε λογιστικά: διάβασα οτι από 01/01/2026 οι ενοικιαστές θα πρέπει να βάζουμε το νοίκι μόνο με τραπεζική ηλεκτρονική μεταφορά στον σπιτονοικοκυρη ώστε να παίρνουμε την επιστροφή 1 ενοικίου καθε Νοέμβριο.
Πρέπει να γίνει κατι συγκεκριμένο από μένα που βάζω το νοίκι ή είναι θέμα σπιτονοικοκυρη; Πολλές φορές βαζει κι άλλος το νοικι που δεν είναι σε αυτον το συμβόλαιο (ο αδερφός μου), τι παίζει γενικά με αυτή την απόφαση που ζητάει το νοικι να μπαίνει με τραπεζική μεταφορά κι όχι μετρητά απο αποψη του πως θα τη λογιστει το κράτος;

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.373 μηνύματα.
Τίποτα δεν χρειάζεται να κάνεις ΑΡΚΕΙ η μηνιαία καταβολή του ενοικίου να γίνεται τραπεζικά στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

Εμείς ως ιδιοκτήτες δηλώσαμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς στην ΑΑΔΕ ώστε να έχουμε και εμείς τις ανάλογες φοροελαφρυνσεις !

2 πράγματα κρατάς!
Να κάνεις την τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό που έχει δήλωση ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σου στην ΑΑΔΕ και φυσικά να κρατάς το απόκομμα της κατάθεσης σου σε περίπτωση που ζητηθεί για διασταύρωση!

Κάθε Νοέμβριο λογικά θα λαμβάνεις ένα ενοίκιο πίσω!

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.880 μηνύματα.
Τίποτα δεν χρειάζεται να κάνεις ΑΡΚΕΙ η μηνιαία καταβολή του ενοικίου να γίνεται τραπεζικά στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

Εμείς ο ιδιοκτήτες δηλώσαμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς στην ΑΑΔΕ ώστε να έχουμε και εμείς τις ανάλογες φοροελαφρυνσεις !

2 πράγματα κρατάς!
Να κάνεις την τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό που έχει δήλωση ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σου στην ΑΑΔΕ και φυσικά να κρατάς το απόκομμα της κατάθεσης σου σε περίπτωση που ζητηθεί για διασταύρωση!

Κάθε Νοέμβριο λογικά θα λαμβάνεις ένα ενοίκιο πίσω!
Αν την τραπεζική μεταφορά δε την κάνω εγώ αλλα ο αδερφός μου, προφανώς κρατώντας το pdf αποδεικτικό της καταβολής που δίνει το banking, είμαστε ok;
Απλά αναρωτιέμαι πως θα διασταυρωθει στο τέλος οτι καταβλήθηκε το νοικι από αυτον στο οποίο είναι το συμβόλαιο του σπιτιού αν το νοικι δεν καταβληθηκε απο τον ιδιο.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 35.190 μηνύματα.
Guyz and girlz που νοικιάζετε ή ξέρετε λογιστικά: διάβασα οτι από 01/01/2026 οι ενοικιαστές θα πρέπει να βάζουμε το νοίκι μόνο με τραπεζική ηλεκτρονική μεταφορά στον σπιτονοικοκυρη ώστε να παίρνουμε την επιστροφή 1 ενοικίου καθε Νοέμβριο.
Πρέπει να γίνει κατι συγκεκριμένο από μένα που βάζω το νοίκι ή είναι θέμα σπιτονοικοκυρη; Πολλές φορές βαζει κι άλλος το νοικι που δεν είναι σε αυτον το συμβόλαιο (ο αδερφός μου), τι παίζει γενικά με αυτή την απόφαση που ζητάει το νοικι να μπαίνει με τραπεζική μεταφορά κι όχι μετρητά απο αποψη του πως θα τη λογιστει το κράτος;
Από Απρίλιο θα ισχύσει.

Αν την τραπεζική μεταφορά δε την κάνω εγώ αλλα ο αδερφός μου, προφανώς κρατώντας το pdf αποδεικτικό της καταβολής που δίνει το banking, είμαστε ok;
Απλά αναρωτιέμαι πως θα διασταυρωθει στο τέλος οτι καταβλήθηκε το νοικι από αυτον στο οποίο είναι το συμβόλαιο του σπιτιού αν το νοικι δεν καταβληθηκε απο τον ιδιο.
Στην αιτιολογία θα βάζεις "ενοίκιο μηνός Μαϊου Πέτρου Χ" ας πούμε.

Από ό,τι κατάλαβα, η ΑΑΔΕ στο τέλος του έτους θέλει να δει 12 καταβολές ενοικίων στο όνομα και λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης. Το ποιος έβαλε τα χρήματα δε νομίζω να έχει σημασία.

adams33

Διάσημο μέλος

Κοίτα επειδή αυτό στην εγκύκλιο δεν έχει διευκρινηστει απόλυτα και ως γνωστό αυτούς δεν τους βαραίνει να την αλλάξουν , στα συμβόλαια ο λογιστής είπε ξεκάθαρα στον ενοικιαστή ότι η κατάθεση θα γίνεται από δικό σου λογαριασμό καλού κακού...

Δεν είναι τίποτα αν έχεις ebankin...

Στο τέλος γίνεται η ταυτοποίηση! Τώρα γιατί σου ζητά να κρατήσεις και το απόκομμα δεν ξερω και δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου .

Εγώ πιστεύω όπως κάνουμε τόσα χρόνια με τους φοιτητές που για να δικαιούνται το επίδομα θα πρέπει στα συμβόλαια να γίνεται ξεκάθαρη ότι η πληρωμή γίνεται από τον γονέα για τον φοιτητη τάδε ώστε να δικαιούνται και το επίδομα, μήπως στο μπλοκάρουν επειδή δεν υπάρχει ας που το όνομά του αδελφού σου στο συμφωνητικό ως προς την τραπεζική καταβολή...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.734 μηνύματα.
Νοικοκύρη μου !!!!

Τέτοιους ενοικιαστές θέλουμε και εμείς να το ξέρεις!!!
Σπάνιο όμως!!!

Η επόμενη σου μετάθεση αν είναι Β.Ελλαδα ενημερωσε με !!

Με επεισες, έλα και κατσε όσο θες και με χαμηλότερο ενοίκιο από αυτό που έδινες εκεί σε ολοκαινουργιο διαμερισμα :hehe::hehe::hehe:

Έχω έναν συνάδελφο καλό παιδί..... αν είσαι Καβάλα μπορούμε να το συνενοηθούμε.

Πληρώνει 300 ευρώ για 50 τμ στην Καβάλα χωρις έπιπλα.

Μου έδειξε τον απορροφητήρα σήμερα σε αθλία κατάσταση.... του είπε η σπιτονοικοκυρά "ετσι στο δίνω... έτσι μου το αφήνεις"

Φαντάζομαι για να έχει καταντησει σε τέτοια χάλια ο απορροφητήρας σε καμιά 10αριά ενοικιαστές την ίδια εξήγα θα έκανε. Οποτε αυτή τσεπώνει τα ενοίκια και τα ζώα μέσα κάθονται όπως όπως.

Έπρεπε να έχει εμένα... έκατσε κιόλας μαζι με τη μάνα του και έπλυναν τον απορροφητήρα. Ουτε καν.

Θα φωναζα εναν ηλεκτρολόγο... θα έπαιρνα εναν οικονομικό καλό απορροφητήρα και θα της έλεγα η χρέωση ειναι τόσο.... αμα δεν το πλήρωνε σε ένα μήνα θα της το αφαιρούσα απο το επόμενο ενοίκιο.

Μπορει να είμαι ο ενοικιαστής που βλέπεις αλλα εχω και κάποιες απαιτήσεις δεν θα με θεωρεί ο άλλος βλάκα και ζώον !

Γιατι η αλήθεια τελικά ειναι κάπου στη μέση ΝΑΙ ΜΕΝ υπαρχουν και κακοί ενοικιαστές που κάνουν ζημιές αλλα υπάρχουν και ιδιοκτητες που το μονο που τους νοιάζει ειναι το ΕΝΟΙΚΙΟ.

Δε πάει έτσι. Τοσα λεφτά παίρνεις κάθε μηνα.... κράτα κάποια στην άκρη να κάνεις κάποιες συντηρήσεις βασικές. Βρωμικος απορροφητήρας με τα λίπη του καθενός πάνω και τη φαγητίλα.... ντροπή εντάξει.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ φωνάζεις εναν ηλεκτρολόγο.... και τα αφαιρείς... τα ιδια και με τα σιφώνια.... βγάζουν σαπουνάδες... ακαθάριστα ειναι για αυτό. Του ειπα για μενα είσαι Χαζός που το ανέχεσαι φωναξε εναν ηλεκτρολόγο να κάνεις τη δουλειά σου και αν σ πεί τίποτα πές πάλι καλα που δεν ήρθε το υγειονομικό να τρέχεις.

Εγω σε όποιο σπίτι πάω καλή μου το αφήνω καλύτερο απο οτι το παρέλαβα ! Ειναι το δόγμα του Πάνθηρα !!!

adams33

Διάσημο μέλος

Η εταιρεία είναι παντού Πάνθηρα στη Β.Ελλαδα και Καβαλα και Ξανθη Σέρρες παντου ...εγώ έχω βάση Θεσσαλονίκη και εξωτερικό την τελευταία 5ετια ...

Κοίτα η Καβάλα πλέον είναι στα τοπ όσο αφορά τον τουρισμό οπότε οι περισσότεροι τα δουλεύουν βραχυχρόνια και να ξέρεις οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ειναι Βούλγαροι-Ρώσοι ...Τον τελευταίο χρόνο κατακλύζεται και από Ισραηλινούς από τον πόλεμο και μετά... έγινε τρελό φαγοπότι...
Μην μιλήσω και για την τεράστια επένδυση που έγινε από τον όμιλο Κουρτιδη με υπέρ πολυτελής συγκροτήματα ...

Είναι πανέμορφη πόλη και εκεί να δεις ποιότητα ζωής!!!Πολύ καλή επιλογή από τον συνάδελφο σου ως προς την πόλη!!

Οποτε εκεί πατάει αυτή η κατηγορία που μου αναφέρεις...
50 τμ για 300 ευρώ αυτόματα ξέρω σε τι κατάσταση είναι και ποια περιοχή...
Εφόσον κέντρο 50 τμ καινούργια κατασκευή κάτω από 500 δεν βρίσκεις ....

Μην πω και για τα συγκροτηματα σε Τουζλα και Ν.Ηρακλειτσα....
Βεβαια ολα αυτα ειναι ηδη πουλημενα σε ξενους ...

Καβαλα και γενικα Τουζλα μεχρι θεσσαλονικη τον Ελληνα δύσκολα θα τον βρεις !

Αν είναι μόνο ο απορροφητηρας το θέμα να κάτσει εκεί που είναι...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.734 μηνύματα.
Η εταιρεία είναι παντού Πάνθηρα στη Β.Ελλαδα και Καβαλα και Ξανθη Σέρρες παντου ...εγώ έχω βάση Θεσσαλονίκη και εξωτερικό την τελευταία 5ετια ...

Κοίτα η Καβάλα πλέον είναι στα τοπ όσο αφορά τον τουρισμό οπότε οι περισσότεροι τα δουλεύουν βραχυχρόνια και να ξέρεις οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ειναι Βούλγαροι-Ρώσοι ...Τον τελευταίο χρόνο κατακλύζεται και από Ισραηλινούς από τον πόλεμο και μετά... έγινε τρελό φαγοπότι...
Μην μιλήσω και για την τεράστια επένδυση που έγινε από τον όμιλο Κουρτιδη με υπέρ πολυτελής συγκροτήματα ...

Είναι πανέμορφη πόλη και εκεί να δεις ποιότητα ζωής!!!Πολύ καλή επιλογή από τον συνάδελφο σου ως προς την πόλη!!

Οποτε εκεί πατάει αυτή η κατηγορία που μου αναφέρεις...
50 τμ για 300 ευρώ αυτόματα ξέρω σε τι κατάσταση είναι και ποια περιοχή...
Εφόσον κέντρο 50 τμ καινούργια κατασκευή κάτω από 500 δεν βρίσκεις ....

Μην πω και για τα συγκροτηματα σε Τουζλα και Ν.Ηρακλειτσα....
Βεβαια ολα αυτα ειναι ηδη πουλημενα σε ξενους ...

Καβαλα και γενικα Τουζλα μεχρι θεσσαλονικη τον Ελληνα δύσκολα θα τον βρεις !

Αν είναι μόνο ο απορροφητηρας το θέμα να κάτσει εκεί που είναι...

Ναι αυτό μου είπε και μένα οτι η επομενη επιλογή του ήταν 420 ευρώ....

Η καλυτερη επιλογή ειναι η Ηγουμενίτσα.... ωραια πόλη... τα Γιάννενα κοντά... η ΚέρκυρΑ απέναντι και στην Ν.Σελεύκεια που ειναι 3 λεπτά με το αμάξι βρισκεις ωραιότατα επιπλωμένα με 350 !

Εγω του ειπα... φέρε εναν ηλεκτρολογο και αφαίρεσε το απο το ενοίκιο. Δεν μπορεί να του κάνει τίποτα.

Τέλοςπαντων αυτός ξέρει. Εγω προσωπικά θα το έκανα. Και υδραυλικα αμα χαλούσε κάτι και δεν έφταιγα εγώ.
Αυτα ειναι νομολογίες... δικαστηρίων... δεν με ενδιαφέρει η κάθε θείτσα ΑΜΑ ΤΑ ξέρει και τα αποδέχεται :P

adams33

Διάσημο μέλος

Ναι αυτό μου είπε και μένα οτι η επομενη επιλογή του ήταν 420 ευρώ....

Η καλυτερη επιλογή ειναι η Ηγουμενίτσα.... ωραια πόλη... τα Γιάννενα κοντά... η ΚέρκυρΑ απέναντι και στην Ν.Σελεύκεια που ειναι 3 λεπτά με το αμάξι βρισκεις ωραιότατα επιπλωμένα με 350 !

Εγω του ειπα... φέρε εναν ηλεκτρολογο και αφαίρεσε το απο το ενοίκιο. Δεν μπορεί να του κάνει τίποτα.

Τέλοςπαντων αυτός ξέρει. Εγω προσωπικά θα το έκανα. Και υδραυλικα αμα χαλούσε κάτι και δεν έφταιγα εγώ.
Αυτα ειναι νομολογίες... δικαστηρίων... δεν με ενδιαφέρει η κάθε θείτσα ΑΜΑ ΤΑ ξέρει και τα αποδέχεται :P
Να σε ενημερώσω ότι αν δεν ειναι σύμφωνη η ιδιοκτήτρια δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή σε ήδη συσκευή που απλά έχει φθορές...
Και ξέρεις γιατί;
Γιατί το βλέπεις πριν το νοικιάσεις...
Το νοικιασε με αυτό σωστά;
Άρα το είχε δει και συμφώνησε...

Έπειτα με τον καινούργιο νόμο Πάνθηρα να είσαι προσεκτικός!
Στη τράπεζα μπαίνει καθαρό το ενοίκιο που γράφει στο συμφωνητικό...

Αν υπάρχει έστω και μια μικρή διαφορά χάνει και ο ενοικιαστής το επίδομα αλλά και ο ιδιοκτήτης την φόρο απαλλαγή..

Πλέον ότι ζημιά προκύπτει καλείς τεχνικό με σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και απλά ο τεχνικός πληρώνεται ΜΟΝΟ από εκείνων..

Εσύ δεν μπορείς πλέον να το πληρώσεις και να το αφαιρέσεις από το ενοίκιο...

Σου είπα άσε τα δικαστήρια ...Αυτά λύνονται όμορφα και ωραία με συζήτηση αν ο ιδιοκτήτης ειναι βλακας φεύγεις...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Να σε ενημερώσω ότι αν δεν ειναι σύμφωνη η ιδιοκτήτρια δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή σε ήδη συσκευή που απλά έχει φθορές...
Και ξέρεις γιατί;
Γιατί το βλέπεις πριν το νοικιάσεις...
Το νοικιασε με αυτό σωστά;
Άρα το είχε δει και συμφώνησε...

Έπειτα με τον καινούργιο νόμο Πάνθηρα να είσαι προσεκτικός!

Αν υπάρχει έστω και μια μικρή διαφορά χάνει και ο ενοικιαστής το επίδομα αλλά και ο ιδιοκτήτης την φόρο απαλλαγή..

Πλέον ότι ζημιά προκύπτει καλείς τεχνικό με σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και απλά ο τεχνικός πληρώνεται ΜΟΝΟ από εκείνων..

Εσύ δεν μπορείς πλέον να το πληρώσεις και να το αφαιρέσεις από το ενοίκιο...

Σου είπα άσε τα δικαστήρια ...Αυτά λύνονται όμορφα και ωραία με συζήτηση αν ο ιδιοκτήτης ειναι βλακας φεύγεις...

Ναι αυτός το νοίκιασε έτσι.

Εγώ ομως που προβλεψα και έβαλα όρο στο συμβόλαιο που λέει ότι ο μισθωτής δηλαδή εγώ αποζημιωνει τον εκμισθωτη σε περιπτωση ζημίας από κακή χρήση... Σε οποιαδήποτε άλλη περιπτωση ευθυνη αποκατάστασης έχει ο εκ μισθωτής. Δεν είμαι καλυμμένος ; 😛

Όταν ο απορροφητηρας είναι βρώμικος και βουλωμενος και άρα δυσλειτουργει και δεν τον έχω χαλασει εγώ δεν θα τον αλλάξει;

Αυτό που λες είναι πιο πολυ για το μισθιο ότι οκ το είδα αβαφτο και το δεχτηκα. Στις συσκευές έφτιαξα ξεχωριστό όρο τον οποίο είχε δεχτεί. Κατάλαβες ; 😛

Δεν είπα για δικαστήρια εγώ... Για νομολογία λέω σε περιπτωση που χρειαστεί να το αναφέρει κάποιος.

Όπως το πες μαζευεις τη βαλίτσα σ κ φευγεις εμείς θα βάλουμε μυαλό; ας ψάχνουν μετά σωστους ενοικιαστές στα.... Air bnb. Που μπαίνει μέσα ο κάθε κανιβαλος και τα γαμαει όλα.

Είπαμε... Στα λόγια πολλα λέγονται στα έργα είναι το θέμα... Απαιτεί κ κάποιες υποχωρήσεις κ από τους ιδιοκτήτες.

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Διάσημο μέλος

Ναι αυτός το νοίκιασε έτσι.

Εγώ ομως που προβλεψα και έβαλα όρο στο συμβόλαιο που λέει ότι ο μισθωτής δηλαδή εγώ αποζημιωνει τον εκμισθωτη σε περιπτωση ζημίας από κακή χρήση... Σε οποιαδήποτε άλλη περιπτωση ευθυνη αποκατάστασης έχει ο εκ μισθωτής. Δεν είμαι καλυμμένος ; 😛
Το χειρόγραφο σε καλύπτει αυτό Πανθηρα ,το ηλεκτρονικό σε αφήνει εκτεθειμένο γι αυτο ΠΑΝΤΑ κάνεις και τα δύο!!!
Όταν ο απορροφητηρας είναι βρώμικος και βουλωμενος και άρα δυσλειτουργει και δεν τον έχω χαλασει εγώ δεν θα τον αλλάξει;
Φυσικά, αλλά αυτό δεν το λες πριν το νοικιάσεις;

Να ξερεις αν το νοικιασεις ετσι παει μετα μπλεκεις ...
Αυτό που λες είναι πιο πολυ για το μισθιο ότι οκ το είδα αβαφτο και το δεχτηκα. Στις συσκευές έφτιαξα ξεχωριστό όρο τον οποίο είχε δεχτεί. Κατάλαβες ; 😛
Καταλαβαίνω εφόσον εγώ το κάνω ακόμα και για τα έπιπλα....νομίζω το έχω ξαναπεί !
Όπως το πες μαζευεις τη βαλίτσα σ κ φευγεις εμείς θα βάλουμε μυαλό; ας ψάχνουν μετά σωστους ενοικιαστές στα.... Air bnb. Που μπαίνει μέσα ο κάθε κανιβαλος και τα γαμαει όλα.
Λοιπόν ...
Καμία σχέση με τη βραχυχρόνια μίσθωση εφόσον Πάνθηρα μου δεν το νοικιάζεις για 30 και 50 ευρώ την μέρα ώστε να έρθουν τα πιτσιρίκια και ο καθε γυφτος να μένουν μέσα και να τα κάνουν όλα χάλια...

Δεν δουλεύω εγώ με τέτοιο κόσμο...Να κάνει φθορές δηλαδή μέσα στον εξοπλισμό του διαμερίσματος...
Γιατί από καθαριότητα άστο....

Να σου πω εγώ για κάτι μεγάλο κυρίες που τις βλεπεις έξω μυρωδάτες και στυλατες που σε αφήνουν το μπάνιο να σιχαίνεσαι να μπεις ...
Μου στέλνουν κάτι φώτο η καθαρίστρια μου και λέω Παναγία μου ...

Ζημιές όμως δεν κάνουν ίσα ίσα....ούτε μαγειρεύουν μέσα....ένα μπάνιο και ένα ύπνο κάνουν οπότε οι φθορές ειναι ανύπαρκτες σε σχέση με την μακροχρόνια...

Είπαμε ένα ακίνητο θέλει μυαλό να το διαχειριστης μην συγκρίνεις τον οποιοδήποτε που το έχει μόνο για να εισπρατει και βάζει μέσα τον οποιοδήποτε και του το κάνει χάλια...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Το χειρόγραφο σε καλύπτει αυτό Πανθηρα ,το ηλεκτρονικό σε αφήνει εκτεθειμένο γι αυτο ΠΑΝΤΑ κάνεις και τα δύο!!!

Το χειρόγραφο λέμε ναί.... γιατι το ηλεκτρονικό δεν έχει όρους απλά φαίνεται στην ΔΟΥ. Την εφορία δεν την ενδιαφέρουν λεπτομέρειες της δικής μας συμφωνίας. Η συμφωνία την ενδιαφέρει να υπάρχει δηλαδή σαν νομική σχέση.

Φυσικά, αλλά αυτό δεν το λες πριν το νοικιάσεις;

Να ξερεις αν το νοικιασεις ετσι παει μετα μπλεκεις ...

Κοιταξε να δείς κάποια πράγματα τα βλέπεις και στην πορεία... δε μπορώ εγω να ξέρω ο απορροφητήρας τι χάλια και τι λιπη των προηγούμενων έχει. Πρέπει να μαγειρέψω μια φορά. Ουτε με ενδιαφέρει η κάθε κοπελίτσα ή ο κάθε κάγκουρας αν ήταν βρωμιάρης και έχεζε συγγνωμη και δεν καθάριζε με το πιγκάλ....

Εμενα προσωπικά μου ειπε οτι θα τον αλλάξει με καινούργιο απο το ΙΚΕΑ. Οπότε βασίζομαι σε αυτό απλά μέχρι τοτε θα μαγειρεύω με μια λαδοκολα απο πάνω... σιχαίνομαι ρε συ.... και γενικά άκουσα πολλά

η πρώτη ατάκα ηταν "Θελουμε μονο να μας το δώσεις καθαρό όπως στο δίνουμε" και μπάινω μέσα και η τουαλέτα ηταν χάλια (ηρθε η καθαρίστρια - πήγε να με βάλει να τη καθαρίσω εγώ τυπου ελα μωρε δε βαριεσαι ριξε λιγη χλωρίνη :look: ) , ο απορροφητήρας έχει να αλλάχθεί ή να καθαριστεί 3-4 χρόνια , τα σιφώνια βγαζουν σαπουνάδες κτλ κτλ... κατα τα αλλα ειναι καλό ναι ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΟΥΧΛΑ το σημαντικότερο... ειναι ζεστό και με ωραια πλακάκια αλλα ρε φιλε εντάξει κάνε μια συντήρηση... δηλαδη την εγγυηση τι την ήθελε ας πούμε ;

εγω θα μπλέξω ; εγω αμα δώ οτι δεν υπάρχει συνενόηση γιατι ήθελε να μου το δώσει και ακριβότερα !!! Θα κοιταξω να βρω πουθενά αλλού κ να φύγω. Θα χάσει ενα κάρο ενοίκια......

Ας πάει μετα να τα διεκδικήσει δικαστικά.

Καταλαβαίνω εφόσον εγώ το κάνω ακόμα και για τα έπιπλα....νομίζω το έχω ξαναπεί !

Λοιπόν ...
Καμία σχέση με τη βραχυχρόνια μίσθωση εφόσον Πάνθηρα μου δεν το νοικιάζεις για 30 και 50 ευρώ την μέρα ώστε να έρθουν τα πιτσιρίκια και ο καθε γυφτος να μένουν μέσα και να τα κάνουν όλα χάλια...

Δεν δουλεύω εγώ με τέτοιο κόσμο...Να κάνει φθορές δηλαδή μέσα στον εξοπλισμό του διαμερίσματος...
Γιατί από καθαριότητα άστο....

Να σου πω εγώ για κάτι μεγάλο κυρίες που τις βλεπεις έξω μυρωδάτες και στυλατες που σε αφήνουν το μπάνιο να σιχαίνεσαι να μπεις ...
Μου στέλνουν κάτι φώτο η καθαρίστρια μου και λέω Παναγία μου ...

Ζημιές όμως δεν κάνουν ίσα ίσα....ούτε μαγειρεύουν μέσα....ένα μπάνιο και ένα ύπνο κάνουν οπότε οι φθορές ειναι ανύπαρκτες σε σχέση με την μακροχρόνια...

Είπαμε ένα ακίνητο θέλει μυαλό να το διαχειριστης μην συγκρίνεις τον οποιοδήποτε που το έχει μόνο για να εισπρατει και βάζει μέσα τον οποιοδήποτε και του το κάνει χάλια...
Ως ανωτέρω Μαργαρίτα.....

Όταν απο μένα παίρνεις το ενοικιο στις 27 του μήνα για τον επόμενο μήνα και θα στο προσέξω... δεν θα κανω φΑΣΑΡΊΑ θα ειμαι ευγενικός και διακριτικός κτλ κτλ ... εχω κάποιες βασικές απαιτήσεις...

προς το παρόν αν μου ζητούσαν να τη βαθμολογήσω θα ηταν στο 7-8 στα 10 ας πούμε...

ουτε 9 ουτε 10....

ε αυτα ... οταν δε θέλουν γυφτους... και βγαίνουν και λένε "εμεις το ένα και εμείς το άλλο..." πρέπει να τα προσέχουν.

Το σπίτι πρέπει να το παραδίνεις Κ Α Θ Α Ρ Ο. ;)

χθές "εξυσα" με λίγο αλουμινόχαρτο την ντουζιέρα του μπάνιου... η προηγούμενη η νοικοκυρα την άφησε σαν να είχε πέσει γάλα απάνω.

Οτι να ναι. εντάξει.

Scandal

Διαχειριστής

Ωχ καλά που το λέτε.

Εμείς έχουμε 380 ευρώ συμβόλαιο - ενοίκιο το μήνα, όμως στην τράπεζα του βάζουμε 392.5 γιατί πληρώνεται η καθαρίστρια / ως κοινόχρηστο 12.5 ευρώ από κάθε ένοικο του κτιρίου. Βάζουμε τα 12.5 με το ενοίκιο και αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης να την πληρώνει.

Άρα υποθέτω ότι πρέπει να κάνουμε δύο ξεχωριστές συναλλαγές 380 + 12.5.

Ευτυχώς που όπως είπε η @Himela θα ισχύει από Απρίλιο, ώστε να δούμε τι πρέπει να γίνει σιγά σιγά.

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 6.595 μηνύματα.
Ωχ καλά που το λέτε.

Εμείς έχουμε 380 ευρώ συμβόλαιο - ενοίκιο το μήνα, όμως στην τράπεζα του βάζουμε 392.5 γιατί πληρώνεται η καθαρίστρια / ως κοινόχρηστο 12.5 ευρώ από κάθε ένοικο του κτιρίου. Βάζουμε τα 12.5 με το ενοίκιο και αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης να την πληρώνει.

Άρα υποθέτω ότι πρέπει να κάνουμε δύο ξεχωριστές συναλλαγές 380 + 12.5.

Ευτυχώς που όπως είπε η @Himela θα ισχύει από Απρίλιο, ώστε να δούμε τι πρέπει να γίνει σιγά σιγά.
και εμεις κοινόχρηστα κτλ μαζι με το ενοίκιο τα βάζουμε . Θα υπάρχει πρόβλημα ; :hmm:

Scandal

Διαχειριστής

Πρέπει οι δημοσιογράφοι σιγά σιγά να ρωτήσουν λογιστές και να βγουν αναλυτικά άρθρα με FAQs/ περιπτώσεις...

adams33

Διάσημο μέλος

και εμεις κοινόχρηστα κτλ μαζι με το ενοίκιο τα βάζουμε . Θα υπάρχει πρόβλημα ; :hmm:
Ναι εφοσον δεν συμφωνει με το μισθωτήριο που κατέθεσες στην εφορια ...Μεχρι και προστιμο μπορει να σου ερθει για αποκρυψη εσοδων .

Πλεον οι δηλωσεις γινοται αυτοματα ...Δεν παει οπως παλια ο λογιστης και γραφει τα ποσα με το χερι ...Τα τραβαει αυτοματα το συστημα...

Καλα θα μου πεις αυτα τα μικροποσα θα ψαξουν ,αλλα οταν θα κανεις πλεον αιτηση για επιδομα στεγασης η ταυτοποιηση με την εφορια δεν θα γινεται αυτοματα και θα σε πεταει εξω απο μονο του το συστημα και εσυ θα αναρωτιεσαι γιατι δεν δικαιουμε ..

Τα συστηματα τους ειναι ξεκαθαρα πλεον ...δεν καθονται να δουν απο που ειναι αυτα τα ποσα ,απλη ταυτοποιση γινεται

Μπορειτε να κανετε 2 καταθεσεις στο ονομα του ιδιοκτητη , δεν χρειαζεται να ειναι ενιαία ..

Μια για το ενοικιο και μια για τα υπολοιπα !
Στα υπολοιπα τσεκαρεις και το κουτακι οτι η καταθεση γινεται για προσωπικη χρηση ,αλλιως ο ιδιοκτητης θα πρεπει να κοψει αποδειξη ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια