Ενοικίαση σπιτιού / ζωή στο ενοίκιο

Εδω μιλάμε για φαση, φέρτε να υπογράψω εδω και τωρα το θελω το σπιτι, στην αρχική τιμη χωρις πασαρέλα. Οοοχι θα δούμε και αλλους υποψήφιους ενοικιαστές να δουμε "τι εχει να προσφέρει ο καθενας". Εν ολιγοις, ποιος ειναι αυτος με το ασφαλέστερο οικονομικό προφίλ πχ σταθεροτητας εργασίας

Εγω γιατί πιστεύω παντως πως αν δεν εργάζομαι, και τέλειο προφίλ φερεγγυότητας να εχω, παλι θα μου λενε σουξου μουξου απο τα μεσιτικά και οι ιδιοκτήτες θα εχουν ενδοιασμούς. Στην πράξη παλι θα στραβοκοιτανε και θα προτιμάνε οσους εργάζονται με υψηλές αποδοχές.
Ρε συ Μπαμπη, εισαι απλα frustrated ή τα πιστευεις οντως αυτα που γραφεις? Γιατι απολυτως λογικα ειναι

Ναι σύμφωνοι οτι οι ιδιοκτήτες να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο για τα ενοίκια. Εγω ως ενοικιαστής πώς ξερω οτι δεν έμπλεξα με περίεργο ιδιοκτήτη ομως; Αυτό το προφίλ φερεγγυότητας ενοικιαστή ειναι η μισή δουλειά. Γιατί δεν κανουν και ενα προφιλ φερεγγυότητας ιδιοκτήτη; Και ισως και αξιολογήσεις στον καθε ενα, πώς πάς σκρουτζ και βλεπεις αξιολογήσεις στο καθε καταστημα;
Προσπαθεις να κοψεις αντιστοιχα με ανθρωπο πας να μπλεξεις / κοιτας εναλλακτικες?

Στην Αθήνα τα ζητάνε αυτά... Εμένα μ ζήτησε ένα ενοίκιο εγγυηση και μ έβαλε μέσα καινουργιο ψυγείο και μεγάλη τηλεόραση τοίχου 45 ίντσες έχει μεγάλο καινουργιο κλιματιστικό και πλυντηριο κ μ άλλαξε κ τον απορροφητήρα γιατί ήταν βρώμικος. Στη τιμή περιλαμβανεται και Ιντερνετ.

Τα χουμε ξαναπεί. Δυστυχώς όσοι θέλουν διακαώς να μείνουν εκεί πρεπει να αν έχουν όλη αυτή τη παρανοια... Και μετά θα πρεπει να αν έχτουν κ τη παρανοια στους δρόμους...
Φυγετε ένα διάστημα οι μισοί να τους μείνουν ξένοιαστα να δεις πως θα επανέλθουν στο δρόμο της λογικής και της ενσυναίσθησης.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Tι να πούμε ; τα χουμε πεί.

Αθήνα δεν θές.... (γενικά μιλώντας) εε αυτά θα λουστείς.

Πακετάκι 2 ωρες καθε μερα πανε έλα στο Κηφισο για τη δουλειά σου ή να τρως την ιδρωτίλα και τις φωνές των γυφτων στο Προαστιακό να μη τους μιλάει κανένας. Εδέησαν να βάλουν αστυνομικους στο Α10 που πάει Βάθη- Μενίδι... ως εκει... πουθενα αλλου δεν ειδα αστυνομια στα ΜΜΜ. Εκεί βέβαια στο Α10 βαράγανε ενεσεις μέσα στο λεωφορείο για αυτό.... μιλαμε για πολύ χοντρα σκηνικά.

Τωρα να σε κλέψει κ ένας εναν φουκαρά στο Μετρο χέστηκαν....
εσύ φαγώθηκες με την Αθήνα. Λες και σε άλλα μέρη και μάλιστα τουριστικά, είναι καλύτερη η κατάσταση. Εδώ βρε στο Καρπενήσι γυρεύεις να βρεις σπίτι και τα κάνουν δωμάτια προς ενοικίαση, που κάποτε ήταν δυσμενής μετάθεση.
Φίλοι στα Χανιά, έκαναν μήνες να βρουν σπίτι, γιατί τα σπίτια ήταν ελάχιστα (τα έδιναν σε τουρίστες σε δεκαπλάσια τιμή σαν ενοικιαζόμενα).

με την ευκαιρία ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
1.όταν δίνεις τα 2 ενοίκια εγγύηση, σε ποιο λογαριασμό μπαίνουν; Γιατί αυτά είναι για τυχόν ζημιές, δεν ανήκουν στον ιδιοκτήτη; Εγώ θα άνοιγα ξεχωριστό λογαριασμό και θα έμεναν εκεί, μέχρι να φύγει ο ενοικιαστής και να δούμε τι ζημιές έκανε
2. Ενοικιαστήρια συμβόλαια, φόρμες δηλαδή, βρίσκεις στο ίντερνετ;
3. όταν είσαι ιδιοκτήτης και θέλεις να διώξεις τον ενοικιαστή, πρέπει απαραίτητα να το κάνεις με δικηγόρο; Δεν υπάρχει δυνατότητα, με μια ευγενική επιστολή, να του πεις, χρειάζομαι το σπίτι για να μείνω, σε παρακαλώ φύγε σε 6 μήνες;

Τελευταία επεξεργασία:
εσύ φαγώθηκες με την Αθήνα. Λες και σε άλλα μέρη και μάλιστα τουριστικά, είναι καλύτερη η κατάσταση. Εδώ βρε στο Καρπενήσι γυρεύεις να βρεις σπίτι και τα κάνουν δωμάτια προς ενοικίαση, που κάποτε ήταν δυσμενής μετάθεση.
Φίλοι στα Χανιά, έκαναν μήνες να βρουν σπίτι, γιατί τα σπίτια ήταν ελάχιστα (τα έδιναν σε τουρίστες σε δεκαπλάσια τιμή σαν ενοικιαζόμενα).

Κοίτα.... αυτό για μένα ειναι η πρώτη ξήγα οταν πάω να δω ενα σπίτι "Αν νομίζετε ότι θα έχετε περισσότερο κέρδος με το να το νοικιάζετε σεζόν πχ Σεπέμβριο - Ιούνιο οκ. Δε συζητάμε κάν".

Εγω δεν ειμαι δάσκαλος να φευγω τέλος Ιουνίου.... Ξηγημένα πράγματα.

Αν θεωρούν οτι μπορούν να αναλάβουν το φορτίο του airbnb που σημαινει οτι ο κάθε μαλάκας πραγματικά θα μπαινει στο σπίτι σου κ δεν θα είσαι ποτέ ήσυχος για το τι μπορεί να κάνει.... οκεικ.

Κανένα θέμα.

Ουτε εγω θέλω κάποιον σπιτονοικοκύρη να μου ζαλίζει το μυαλό με την εμμονή του στο κέρδος.
Επειδή ομως έχω μιλήσει και με άλλους ανθρώπους πιο συγκροτημένους και κυρίως πιο προσγειωμένους.... μου έχουν πεί οτι θέλουν να ξέρουν ποιό άτομο μπαίνει στο σπίτι τους να ειναι δηλαδή ενας σταθερός ενοικιαστής. Που σέβεται το χώρο και δεν ειναι χυμαδιό.

Αν ειναι έτσι... οκ προχωράμε σε συμφωνία. Αν όχι.... καλή σεζόν.

1.όταν δίνεις τα 2 ενοίκια εγγύηση, σε ποιο λογαριασμό μπαίνουν; Γιατί αυτά είναι για τυχόν ζημιές, δεν ανήκουν στον ιδιοκτήτη; Εγώ θα άνοιγα ξεχωριστό λογαριασμό και θα έμεναν εκεί, μέχρι να φύγει ο ενοικιαστής και να δούμε τι ζημιές έκανε
3. όταν είσαι ιδιοκτήτης και θέλεις να διώξεις τον ενοικιαστή, πρέπει απαραίτητα να το κάνεις με δικηγόρο; Δεν υπάρχει δυνατότητα, με μια ευγενική επιστολή, να του πεις, χρειάζομαι το σπίτι για να μείνω, σε παρακαλώ φύγε σε 6 μήνες;

1. Δεν υπάρχουν 2 ενοίκια εγγύηση. Μέχρι 1 και το τρέχον.

Αν θέλουν.

2. Ναί. Και αμα θέλεις προσθέτεις όρους οι οποίοι δεν αντίκεινται στο νόμο , αν αντίκεινται τοτε ισχύει ότι λέει ο Νόμος. Πχ εμένα ο μάγκας το συμβόλαιο το έκανε μέχρι του χρόνου τέλους Ιουνίου (τον επόμενο)

αμα δε θέλω το ξέρεις οτι δε με βγάζει ;

Η ισχύς του συμβολαίου σύμφωνα με τον Νόμο ειναι 3 έτη απο την ημερομηνια υπογραφής της Συμβασης.

Αν όμως υπάρχει ενας όρος που τον παραβαίνεις πχ έχετε γράψει όχι κατοικίδια και εσυ έφερες σκύλο ή γάτα ή κάτι αλλο μπορεί θεωρητικά και πρακτικά να σε κυνηγήσει γιατι δεν υπάρχει Νόμος που να λέει οτι τα ζώα επιτρέπονται de facto. Αποτυπώνεται σε ειδικό όρο που συμφωνείται αναμεσα στους συμβαλλομενους , εσύ τον παραβαίνεις άρα κάνεις κακή χρήση του μισθίου!!!

Κάτι αλλο που μου ειπε είναι να βάλουμε όρο οτι αν εγω φύγω πριν το συμβόλαιο του οφείλω αποζημίωση ένα ενοίκιο... του λέω κάτι τέτοιο δε προκειται να συμπεριληφθεί γιατι καταρχας δεν προβλέπεται απο πουθένα... ένας Δημοσιςο υπαλληλος ο οποίος μετατίθεται απο την Υπηρεσια του και για λογους ανωτέρας βίας... νομιμοποιειται συμφωνα με τον ΑΚ να "σπασει" το συμβολαιο χωρις καμια ρήτρα ή επιβάρυνση ακριβως επειδη αυτή η αλλαγή προήλθε απο ανωτέρα διαταγή και όχι απο προσωπική επιλογή του ίδιου.

Ο ένας λόγος που σπάει ενα συμβόλαιο ειναι αυτός... ο άλλος ειναι αν μέσα στο μισθίο υπάρχει κουσούρι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την υγεία του μισθωτή πχ μούχλα.... φεύγεις χωρις να δώσεις κανεναν λόγο.

3. Δεν γνωρίζω τη διαδικασία έξωσης , ρώτα εναν Νομικό. Μπορείς να μιλήσεις σίγουρα με τον ενοικιαστη και στα πλαίσια καλής θέλησης να αποχωρήσει χωρις περαιτέρω Δικαστικές εμπλοκές και νομικές ενέργειες.

Γενικά οι διαπραγματεύσεις για την μίσθωση μιας κατοικίας ειναι μια απλή διαδικασία αν ξέρεις 3-4 βασικά πράγματα τα δύσκολα ειναι αλλού.... πχ σε οικονομικές συμφωνίες κτλ κτλ.

εσύ φαγώθηκες με την Αθήνα. Λες και σε άλλα μέρη και μάλιστα τουριστικά, είναι καλύτερη η κατάσταση. ....

Βλέπεις όμως ποια η διαφορά ενός που νοικιάζει από έναν π αγοράζει ; ο πρωτος έχει την επιλογή να παει όπου θέλει κ όπου βλέπει ότι τον σηκώνει η τσέπη του.... Πχ μια περιοχη τον σηκωσε τον αμανε ; το πουλο φευγεις πας άλλου. Τα Χανιά είναι φυσικά μέσα σε αυτές τις περιοχες. Η Σπάρτη δεν είναι... Η Ηγουμενίτσα δεν είναι... Η Κέρκυρα ειναι.... Και πολυ μάλιστα. Έχεις επιλογή.

Πραγματικά δεν υπάρχει χειρότερο από το να αγοράζεις σπίτι. Εγώ θα το πουλησωτο δικό μας η θα το βάλω για ενοικίαση.

Σπατάλη να μένεις εσυ κ η μανασ σε ένα τόσο μεγάλο σπίτι. Πραγματικά θα είναι η πρωτη προτεραιοτητα. Και όσο δεν ρυθμίζεται θα νιώθω χαζός. Γιατί ; γιατί είμαι σε ένα σπίτι το οποίο είναι πολυ μεγάλο και απλά κάθομαι κ πληρωνω φώτα νερά χωρίς λόγο. Και φυσικά δάνεια ... Για όποιον έχει δάνειο. Εγώ δεν έχω. Δεν θα άντεχα να πληρωνω τα κοράκια.

Ποτε δανεια. Δάνεια ποτέ. Μόνο αν προκειται να κανεις επένδυση. Πχ περυσι κοίταζα κάτι μαγαζιά μέσα σε εμπορικό κεντρο. Προσιτές τιμές. 50-60k

Η μια ξαδέρφη μ πηρε ένα στη Πατησίων... Μικρό 20 τμ... 18.000 ευρώ ντουκου. Τώρα το νοικιάζει με 280 το μήνα κ το έχει ένα παιδι Πληροφορικαριος.

+280 το μήνα στο μηναιο εισόδημα της. Ανάπτυξη. Και όχι σα χαζός ναχεις ένα σπίτι κ ένα αμαξι κ να πληρώνεις κάθε μήνα 700 ευρώ μόνο σε αυτά. Μαλακα έλεος. Θα με είχε πιάσει κρίση.

Μαρεσει π χαίρονται κιόλας κοίτα με πηρα καινουργιο αμάξι με δάνειο. 😒

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που να σε υποχρεώνει να δίνεις δύο ενοίκια ως εγγύηση. Αυτό συνήθως εφαρμόζεται όταν μπαίνεις σε καινούργιο διαμέρισμα, με όλα καινούργια μέσα. Εκεί, τις περισσότερες φορές, αποτελεί απαράβατο όρο βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού οταν μιλάμε για επαγγελματισμο !

Σε ιδιώτες σπάνια θα βρεις διαμέρισμα που μπαίνεις πρώτος μέσα ωστε να πληρώσεις την εγγυηση ...
Ποτέ μόνο το συμβόλαιο της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Πάντα πρέπει να συνοδεύεται και από ιδιωτικό συμφωνητικό, γιατί διαφορετικά, ως ιδιοκτήτης, είσαι πλήρως εκτεθειμένος.
Το ιδιωτικό συμφωνητικό καλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες και όρους που συχνά δεν αποτυπώνονται επαρκώς στην ηλεκτρονική δήλωση μίσθωσης.

Ανάλογα… Έρχεται συνεχώς καινούργιος νόμος και ανατρέπει πολλά.
Αυτό που ουσιαστικά παραμένει σταθερό είναι η ασφάλεια του ενός έτους.
Αν έχεις συμβόλαιο τριετίας και ο ενοικιαστής σου πει πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ότι αποχωρεί, χωρίς υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη, τότε είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τα μισθώματα μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου έτους.

Βέβαια, αν αυτό δεν διευκρινίζεται σωστά στο ιδιωτικό συμφωνητικό, μέχρι πρότινος υπήρχαν «παραθυράκια» και αρκετές φορές ο ιδιοκτήτης έχανε το δικαίωμα διεκδίκησης.
Από την άλλη, ο ενοικιαστής μπορεί να αποχωρήσει χωρίς αποζημίωση, αν το ακίνητο παρουσιάζει σοβαρές φθορές ή προβλήματα και ο ιδιοκτήτης δεν αναλαμβάνει την αποκατάστασή τους.

Αυτό που ουσιαστικά παραμένει σταθερό είναι η ασφάλεια του ενός έτους.
Αν έχεις συμβόλαιο τριετίας και ο ενοικιαστής σου πει πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ότι αποχωρεί, χωρίς υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη, τότε είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τα μισθώματα μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου έτους.

Βέβαια, αν αυτό δεν διευκρινίζεται σωστά στο ιδιωτικό συμφωνητικό, μέχρι πρότινος υπήρχαν «παραθυράκια» και αρκετές φορές ο ιδιοκτήτης έχανε το δικαίωμα διεκδίκησης.
Από την άλλη, ο ενοικιαστής μπορεί να αποχωρήσει χωρίς αποζημίωση, αν το ακίνητο παρουσιάζει σοβαρές φθορές ή προβλήματα και ο ιδιοκτήτης δεν αναλαμβάνει την αποκατάστασή τους.
Βεβαια αλλο το τι θα γινει στην πράξη. Δύσκολα θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης να τρέχει σε δικαστήρια. Μεχρι να γινει το δικαστήριο να βγει απόφαση για να γινει έξωση και διεκδίκηση των ενοικίων θα περάσουν μπορεί και χρόνια. Οπότε στο τέλος δεν ξέρω τι συμφέρει περισσότερο.

Βεβαια αλλο το τι θα γινει στην πράξη. Δύσκολα θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης να τρέχει σε δικαστήρια. Μεχρι να γινει το δικαστήριο να βγει απόφαση για να γινει έξωση και διεκδίκηση των ενοικίων θα περάσουν μπορεί και χρόνια. Οπότε στο τέλος δεν ξέρω τι συμφέρει περισσότερο.
Αυτό πλέον θα αλλαξει με τον καινούργιο νόμο, ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Παλαιότερα μπορούσες να έχεις το ακίνητό σου δεσμευμένο από οποιονδήποτε δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Περαν την προστασία του ιδιοκτήτη θα μετακινηθεί και ένα μεγάλο μέρος των διαδικασιών από τα δικαστήρια στους δικηγόρους....
Έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις, σπάνια χρειάζεται πλέον να φτάσει μια υπόθεση μέχρι τις δικαστικές αίθουσες.
Αυτό που έχω να πω πλεον μετα απο τόσα χρονια που έχουν δει τα μάτια μου αμέτρητες περιπτώσεις , είναι ότι αν είσαι σωστός ενοικιαστής και βρεις και έναν σωστό ιδιοκτήτη, τότε όλα αυτά δεν σε απασχολούν ιδιαίτερα.
Όσο θέλει ο ενοικιαστής να νιώθει καλά μέσα στο σπίτι, άλλο τόσο το θέλει και ο ιδιοκτήτης, γιατί έτσι γνωρίζει ότι ο ενοικιαστής θα το προσέχει και θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Κανένας μας δεν θελει να μπλέκει με "ιστορίες " και ανθρώπους που δεν μπορούν να εχουν μια στοιχειώδης εγγύτητας στις σχέσεις τους ...

Τελευταία επεξεργασία:

Αυτό ειναι επικίνδυνη λογική. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να σε πάει σε δικαστήρια εφόσον παραβαίνεις ξεκάθαρα κάποιον όρο ή Νόμο και μπορεί να κερδίσει. Γιατί να μην το κάνει ; θα πληρω΄σεις και τα δικαστικά έξοδα καθώς στο δικόγραφο θα αναφέρει "Να καταδικαστεί ο εναγόμενος στη δικαστική δαπάνη".

Δηλαδή

(α) Θα χάσεις και θα φυγεις κλοτσηδόν σε εισαγωγικά με πεσμένα αυτιά
(β) Θα πληρώσεις και τα δικαστικά έξοδα.

Σ αρεσει εσένα αυτό ;

Οπότε δε ξεκινάς δηλαδή μια συμφωνία με αυτη τη λογική "ειναι δυσκολο να με πάει ο Ιδιοκτητης στα δικαστηρια" φυσικά μπορεί να σε πάει , μια αγωγή είχε επιδοθεί τον 9/17 πήρε δικάσιμο για 12/17 και αναβολή γιαν 02/18

και εκδικάστηκε 02/18. Οι προθεσμίες ρυθμίζονται απο το Δικαστήριο (συνήθως Πρωτοδικεία).

Πραγματικα δε καταλαβαινω τι θα πεί "Ελα μωρε που να τρέχει ο Ιδιοκτητης τωρα... "

Θα σε τρέξει μια χαρά και αν του χρωστάς με αγωγή και θα αντιμετωπίσεις δικαστήρια.
Τι νομίζεις θα γλιτώσεις επειδη τελειώνει το συμβόλαιο ;

Τελευταία επεξεργασία:
Φυσικά και καταλαβαίνω και τις δύο πλευρές. Η ζωή όμως είναι ρευστή. Πες εγω κανω ενα τριετες συμβόλαιο σημερα. Ομως για εντελώς ειλικρινεις λογους μεσα σε τρία χρονια πολλα μπορουν να αλλάξουν. Να χάσεις τη δουλειά σου. Να πεθάνει κάποιος πολυ κοντινός σου άνθρωπος. Να βρεις τον σύντροφο ζωής σου και να πρέπει να πάτε σε μια αλλη πόλη. Μπορει στον μηνα να δω οτι η πολυκατοικία και γειτονιά ειναι πολυ φασαριόζικη και δεν υποφερεται να στέκομαι μεσα στο σπίτι. Μπορεί τον επόμενο μηνα να αρχίσει να χτιζεται πολυκατοικία απεναντι απο το μπαλκόνι μου και καθε μερα να εχω τρελη φασαρία και όχληση, μπορει να δουλεύω απο το σπιτι τα πρωινά, και επειδη ειναι σε ώρες κανονικές να μην μπορω να κανω κιχ να τους πω τίποτα και να υποφέρω να τα υπομενω αλλα να μην μπορω να δουλεύω. Μπορει να ειμαι βραδινός σε μια δουλειά και τα πρωινά να μην μπορω να κοιμάμαι. Μπορει να με πιάσουν τα ψυχολογικά μου και να θέλω να αλλάξω εντελώς πόλη μια μερα να μου τη βιδώσει. Αρρωσταίνει ο γονιός σας και πρέπει να πάτε για ενα δυο χρονια στο πατρικό σας να τον φροντίσετε. Πολλα μπορουν να συμβούν. Ας είμαστε άνθρωποι με ενσυναισθηση.

Αντίστοιχα για τον χ, ψ λογο μπορει ο ιδιοκτήτης να το θέλει για ιδιοκατοικηση τελικά προωρα μεσα στις ταραχωδεις εποχές που ζούμε, και αυτο να προκύψει στην πορεια οσο μεσα υπαρχει ενοικιαστής, χωρις να υπάρχει σχετική προκαταβολικη ρητρα στο συμβόλαιο εξαρχης. Προφανώς κανενα απο τα δύο δεν είναι επιθυμητα αλλά μπορούν να συμβούν. Και προφανώς δεν μιλάμε να συμβούν ταυτόχρονα καθως τοτε και οι δυο το θέλουν. Μιλάμε να συμβεί απο τη μία πλευρά. Τότε τι γινεται;

Θα πρέπει να σπάσω το συμβόλαιο και να ξενοικιασω πρόωρα. Αν το παμε εντελώς νομικά και αυστηρά, θα πρέπει να πληρώνω τζάμπα ποσα χρόνια ενοίκια για ενα σπιτι στο οποιο δεν θα μένω, ως αποζημίωση. Ηθικά ουτε για μενα ειναι σωστό να πληρώνω τετοια πραματα. Αλλα ουτε ειναι ηθικά σωστο να μένει ξεκρεμαστος ο ιδιοκτήτης. Ειναι πραγματα ασυμβιβαστα αλλα ο καθένας εχει τα δίκια του. Δεν ξερω τι λυση υπάρχει σε αυτο. Πχ σε μια δουλειά οταν πας εχεις την ελευθερία να φύγεις όποτε θέλεις. Δεν πληρώνεις αποζημίωση στην εταιρία. Το αντίθετο ισχύει. Αν εκεινοι σε διώξουν νωριτερα τοτε παίρνεις εσυ αποζημίωση απολυσης. Γιατι στα ενοίκια να συμβαίνει το αντιθετο; Ειδικά απο τη στιγμη που είναι πάρα πολύ πιθανό να βρεθεί νέος ενοικιαστής το επόμενο τρίμηνο. Κυρίως εκεί είναι θεμα τιμής. Δηλαδη αν το κατεβάσεις λιγο, αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να βρεθεί, υπάρχει τρομερή ζήτηση και ελάχιστη προσφορά ακινήτων, ειδικά σε πολεις οπως Αθηνα θεσσαλονικη. Οπότε αν ο ιδιοκτήτης θέλει τα λεφτά του και παρόλο που καταλαβαίνει τους λογους μου, κοιτάει το συμφέρον του προφανώς, δεν υπάρχει κανενα νομικό παράθυρο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ενοικιαστής για να σπάσει αναίμακτα το συμβολαιο; Αυτό μου λέτε;

Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα και οχι θεωρητικά, αν εσεις ήσασταν ενοικιαστές και σας τυχαιναν στη ζωη αυτα τα πραγματα που περιγράφω πανω στην αρχη του μηνύματος, τι θα κανατε;

Τελευταία επεξεργασία:
Φυσικά και καταλαβαίνω και τις δύο πλευρές. Η ζωή όμως είναι ρευστή. Πες εγω κανω ενα τριετες συμβόλαιο σημερα. Ομως για εντελώς ειλικρινεις λογους μεσα σε τρία χρονια πολλα μπορουν να αλλάξουν. Να χάσεις τη δουλειά σου. Να πεθάνει κάποιος πολυ κοντινός σου άνθρωπος. Να βρεις τον σύντροφο ζωής σου και να πρέπει να πάτε σε μια αλλη πόλη. Μπορει στον μηνα να δω οτι η πολυκατοικία και γειτονιά ειναι πολυ φασαριόζικη και δεν υποφερεται να στέκομαι μεσα στο σπίτι. Μπορεί τον επόμενο μηνα να αρχίσει να χτιζεται πολυκατοικία απεναντι απο το μπαλκόνι μου και καθε μερα να εχω τρελη φασαρία και όχληση, μπορει να δουλεύω απο το σπιτι τα πρωινά, και επειδη ειναι σε ώρες κανονικές να μην μπορω να κανω κιχ να τους πω τίποτα και να υποφέρω να τα υπομενω αλλα να μην μπορω να δουλεύω. Μπορει να ειμαι βραδινός σε μια δουλειά και τα πρωινά να μην μπορω να κοιμάμαι. Μπορει να με πιάσουν τα ψυχολογικά μου και να θέλω να αλλάξω εντελώς πόλη μια μερα να μου τη βιδώσει. Αρρωσταίνει ο γονιός σας και πρέπει να πάτε για ενα δυο χρονια στο πατρικό σας να τον φροντίσετε. Πολλα μπορουν να συμβούν. Ας είμαστε άνθρωποι με ενσυναισθηση.

Αντίστοιχα για τον χ, ψ λογο μπορει ο ιδιοκτήτης να το θέλει για ιδιοκατοικηση τελικά προωρα μεσα στις ταραχωδεις εποχές που ζούμε, και αυτο να προκύψει στην πορεια οσο μεσα υπαρχει ενοικιαστής, χωρις να υπάρχει σχετική προκαταβολικη ρητρα στο συμβόλαιο εξαρχης. Προφανώς κανενα απο τα δύο δεν είναι επιθυμητα αλλά μπορούν να συμβούν. Και προφανώς δεν μιλάμε να συμβούν ταυτόχρονα καθως τοτε και οι δυο το θέλουν. Μιλάμε να συμβεί απο τη μία πλευρά. Τότε τι γινεται;

Θα πρέπει να σπάσω το συμβόλαιο και να ξενοικιασω πρόωρα. Αν το παμε εντελώς νομικά και αυστηρά, θα πρέπει να πληρώνω τζάμπα ποσα χρόνια ενοίκια για ενα σπιτι στο οποιο δεν θα μένω, ως αποζημίωση. Ηθικά ουτε για μενα ειναι σωστό να πληρώνω τετοια πραματα. Αλλα ουτε ειναι ηθικά σωστο να μένει ξεκρεμαστος ο ιδιοκτήτης. Ειναι πραγματα ασυμβιβαστα αλλα ο καθένας εχει τα δίκια του. Δεν ξερω τι λυση υπάρχει σε αυτο. Πχ σε μια δουλειά οταν πας εχεις την ελευθερία να φύγεις όποτε θέλεις. Δεν πληρώνεις αποζημίωση στην εταιρία. Το αντίθετο ισχύει. Αν εκεινοι σε διώξουν νωριτερα τοτε παίρνεις εσυ αποζημίωση απολυσης. Γιατι στα ενοίκια να συμβαίνει το αντιθετο; Ειδικά απο τη στιγμη που είναι πάρα πολύ πιθανό να βρεθεί νέος ενοικιαστής το επόμενο τρίμηνο. Κυρίως εκεί είναι θεμα τιμής. Δηλαδη αν το κατεβάσεις λιγο, αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να βρεθεί, υπάρχει τρομερή ζήτηση και ελάχιστη προσφορά ακινήτων, ειδικά σε πολεις οπως Αθηνα θεσσαλονικη. Οπότε αν ο ιδιοκτήτης θέλει τα λεφτά του και παρόλο που καταλαβαίνει τους λογους μου, κοιτάει το συμφέρον του προφανώς, δεν υπάρχει κανενα νομικό παράθυρο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ενοικιαστής για να σπάσει αναίμακτα το συμβολαιο; Αυτό μου λέτε;

Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα και οχι θεωρητικά, αν εσεις ήσασταν ενοικιαστές και σας τυχαιναν στη ζωη αυτα τα πραγματα που περιγράφω πανω στην αρχη του μηνύματος, τι θα κανατε;
Κοίτα, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορείς να τους προβλέψεις οπότε έχεις δίκιο σ΄αυτά που λες.

Σ΄αυτές τις περιπτώσεις εξαρτάται με τι ανθρώπους έχεις να κάνεις εννοώντας το κατά πόσο είναι συνεννοήσιμοι και από τις δύο πλευρές.

Αυτό δυστυχώς δεν μπορείς να το ξέρεις επειδή στην αρχή άπαξ και κλείσει η συμφωνία είναι όλα καλά και όλα ωραία αλλά όταν προκύπτει κάτι απρόοπτο και δεν μπορούν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, μπορεί να δεις ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.
Οι γονείς μου νοικιάζουν κάποια ακίνητα και έχει τύχει αρκετές φορές να θέλουν οι ενοικαστές να φύγουν νωρίτερα.
Σ΄αυτήν την περίπτωση το μόνο που κάνουν είναι να μην τους επιστρέφουν την εγγύηση του ενός μηνός που έδωσαν στην αρχή.
Αν έχει λήξει το συμβόλαιό τους και θέλουν να φύγουν, ασφαλώς τους επιστρέφουν την εγγύηση αφού ελέγξουν το σπίτι ή οι ενοικιαστές δεν τους πληρώνουν το νοίκι του τελευταίου μήνα πριν αποχωρήσουν.
Τώρα αν ο άλλος είναι δικομανής και τρέχει τον κόσμο στα δικαστήρια, κακό του κεφαλιού του επειδή το πιθανότερο είναι να πληρώσει παραπάνω απ΄αυτά που θα έπαιρνε.

@chester20080 τον πρώτο χρόνο μόνο πληρώνεις, μην μπερδεύεσαι, όχι και τα τρία χρόνια, και αυτό είναι και το πιο λογικό.
Αν με το που μπεις να σηκώνεται η διπλανή πολυκατοικία ή να παντρευτείς, ώστε να υποχρεωθείς να πληρώνεις ενοίκιο τζάμπα, ας το σκεφτούμε λίγο ρεαλιστικά, ποιος ευθύνεται;

Έσκασε γάμος από το πουθενά;
Μάλλον το έκρυβες… Όπως και όταν πήγες εσύ να νοικιάσεις, δεν μπορεί να μην υπήρχε κάποια ένδειξη για διπλανό ή απέναντι οικόπεδο ούτως ώστε να πρέπει να φυγεις πριν κλείσεις χρόνο ...

Ίσα ίσα, ο νόμος σε καλύπτει σε αυτό....μετά τον πρώτο χρόνο μπορείς να αποχωρήσεις ..

Πέρα από αυτό, καταλαβαίνω τι λες, αλλά εδώ έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Μου έχει τύχει, για παράδειγμα το εχω αναφερει παλιότερα , να έρθει στην ενοικιάστριά μου διορισμός στο Δημόσιο από διαγωνισμό που είχε γίνει χρόνια πριν και ούτε η ίδια το περίμενε. Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής.
Ηταν και αυτη συνεργάσιμη και δέχτηκε πριν φυγει να το δείξει, όποτε με αυτο τον τρόπο το σπιτι δεν εμεινε ουτε μια μερα ξενοίκιαστο ...Μπηκε κατευθείαν αλλον ...και οι δυο πλευρες ευχαριστημένες !
Προσωπικά μιλάω πάντα για μένα, γνωρίζοντας τι κυκλοφορεί εκεί έξω και από τις δύο πλευρές.

Ειναι που θα πέσεις ...

@chester20080 τον πρώτο χρόνο μόνο πληρώνεις, μην μπερδεύεσαι, όχι και τα τρία χρόνια, και αυτό είναι και το πιο λογικό.
Αν με το που μπεις να σηκώνεται η διπλανή πολυκατοικία ή να παντρευτείς, ώστε να υποχρεωθείς να πληρώνεις ενοίκιο τζάμπα, ας το σκεφτούμε λίγο ρεαλιστικά, ποιος ευθύνεται;

Έσκασε γάμος από το πουθενά;
Μάλλον το έκρυβες… Όπως και όταν πήγες εσύ να νοικιάσεις, δεν μπορεί να μην υπήρχε κάποια ένδειξη για διπλανό ή απέναντι οικόπεδο ούτως ώστε να πρέπει να φυγεις πριν κλείσεις χρόνο ...

Ίσα ίσα, ο νόμος σε καλύπτει σε αυτό....μετά τον πρώτο χρόνο μπορείς να αποχωρήσεις ..

Πέρα από αυτό, καταλαβαίνω τι λες, αλλά εδώ έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Μου έχει τύχει, για παράδειγμα το εχω αναφερει παλιότερα , να έρθει στην ενοικιάστριά μου διορισμός στο Δημόσιο από διαγωνισμό που είχε γίνει χρόνια πριν και ούτε η ίδια το περίμενε. Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής.
Ηταν και αυτη συνεργάσιμη και δέχτηκε πριν φυγει να το δείξει, όποτε με αυτο τον τρόπο το σπιτι δεν εμεινε ουτε μια μερα ξενοίκιαστο ...Μπηκε κατευθείαν αλλον ...και οι δυο πλευρες ευχαριστημένες !
Προσωπικά μιλάω πάντα για μένα, γνωρίζοντας τι κυκλοφορεί εκεί έξω και από τις δύο πλευρές.

Ειναι που θα πέσεις ...
ναι ακομα ενα παραδειγμα, αυτο με τον διορισμο σωστα. Βεβαια καποιος αλλος ιδιοκτητης που θα ηθελε να μεγιστοποιησει το συμφερον/κερδος του, θα ηταν απολυτως νομικα καλυμμενος να διεκδικησει οσα ενοικια μπορουσε, πχ μπορει να ειχε κανει καποιο οικονομικο ανοιγμα βασιζομενος στο σταθερο εισοδημα απο τα ενοικια που λαμβανει και τωρα να εμενε ξεκρεμαστος. Ε, εκει τι να πεις. Και οι δύο πλευρες εχουν δικιο. Και φυσικα αν ο απερχομενος ενοικιαστης σου βρει άλλον νεο ενοικιαστη, ειναι ακομα πιο ευκολα τα πραγματα, καθως ελαχιστοποιείται η ζημία του ιδιοκτητη.
Αυτο για τον μόνον εναν χρονο αποζημιωσης ενοικιων πού το εχεις δει;
Α επισης μην ξεχασω, μετά ειναι και το θεμα των μεσιτικων αμοιβων. Δηλαδη σου λεει ο ιδιοκτητης γιατι να ξαναπληρωνω μεσιτικα γραφεια, συν οτι θελει να κανει αποσβεση και την αμοιβη που είχε δωσει για τον μεσιτη που βρηκε τον προωρα απερχομενο.
Κοίτα, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορείς να τους προβλέψεις οπότε έχεις δίκιο σ΄αυτά που λες.

Σ΄αυτές τις περιπτώσεις εξαρτάται με τι ανθρώπους έχεις να κάνεις εννοώντας το κατά πόσο είναι συνεννοήσιμοι και από τις δύο πλευρές.

Αυτό δυστυχώς δεν μπορείς να το ξέρεις επειδή στην αρχή άπαξ και κλείσει η συμφωνία είναι όλα καλά και όλα ωραία αλλά όταν προκύπτει κάτι απρόοπτο και δεν μπορούν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, μπορεί να δεις ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.
Οι γονείς μου νοικιάζουν κάποια ακίνητα και έχει τύχει αρκετές φορές να θέλουν οι ενοικαστές να φύγουν νωρίτερα.
Σ΄αυτήν την περίπτωση το μόνο που κάνουν είναι να μην τους επιστρέφουν την εγγύηση του ενός μηνός που έδωσαν στην αρχή.
Αν έχει λήξει το συμβόλαιό τους και θέλουν να φύγουν, ασφαλώς τους επιστρέφουν την εγγύηση αφού ελέγξουν το σπίτι ή οι ενοικιαστές δεν τους πληρώνουν το νοίκι του τελευταίου μήνα πριν αποχωρήσουν.
Τώρα αν ο άλλος είναι δικομανής και τρέχει τον κόσμο στα δικαστήρια, κακό του κεφαλιού του επειδή το πιθανότερο είναι να πληρώσει παραπάνω απ΄αυτά που θα έπαιρνε.
απολυτως λογικα ολα αυτα, φυσικα και θα κρατηθει η εγγυηση. Το θεμα ειναι να υπαρχει κατανοηση και συνεννοηση. Φυσικα θα ενημερωσει ο ενοικιαστης δυο μηνες πριν, θα κρατηθεί η εγγυηση, θα αφησει το σπιτι σε οσο το δυνατον καλυτερη κατασταση μπορει, ακομα και ισως να βρει νεο ενοικιαστη αν μπορεσει.

Τελευταία επεξεργασία:
Εμπειρία δεν έχω καν ως ιδιοκτήτης, μόνο ως ενοικιάστρια στη Γερμανία, όπου ίσως υπάρχουν διαφορές στους νόμους. Εδώ πάντως, σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, μπορούσες να φύγεις δίχως πρόβλημα (υγείας, ζωής, αλλαγής πόλης εργασίας, δε θυμάμαι τι άλλο), όχι παντρειά ή απόκτηση παιδιού. Έτσι ήταν τότε, πριν πολλά χρόνια. Έπειτα μπήκε η τρίμηνο προειδοποίηση, δηλ 3 μήνες πριν φύγεις, ειδοποιούσες και ήσουν καλυμένος, ή ο ιδιοκτήτης 3 μήνες νωρίτερα ειδοποιούσε. Γιαυτόν ήταν πιο δύσκολα, γιατί αν δεν είχες βρει σπίτι, δεν μπορούσε να σε πετάξει στο δρόμο.
Εμείς θέλαμε να βγούμε από σπίτι με 5 ετές συμβόλιαο τόοοοοτε και δεν μπορούσαμε να βρούμε αιτία. Και βρήκε ο δικηγόρος μια παράγραφο της πολυκατοικίας, απαγορεύονται τα πλυντήρια τις ώρες κοινής ησυχίας. Αρχίσαμε και μεις τα νυχτερινά πλυντήρια, αλλά και πάλι δε μας έδιωξαν, παρά το ότι το πλυντήριό μας χτύπαγε σαν τρελό.
Τελικά βρήκαμε άλλον ενοικιαστή, διαπραγματευτήκαμε καλά, το βάψαμε, το κάναμε κούκλα και φύγαμε!

Θα πρέπει να σπάσω το συμβόλαιο και να ξενοικιασω πρόωρα.
Εγώ πάντως, αν θα αναγκαζόμουν έτσι κι αλλιώς να δίνω ενοίκιο, θα το έδινα σε κάποιον φίλο - γνωστό που θέλει να νοικιάσει για λίγο καιρό και θα μοιραζόμασταν τα έξοδα. Απατεωνιά, αλλά κλάιν.

Εγώ πάντως, αν θα αναγκαζόμουν έτσι κι αλλιώς να δίνω ενοίκιο, θα το έδινα σε κάποιον φίλο - γνωστό που θέλει να νοικιάσει για λίγο καιρό και θα μοιραζόμασταν τα έξοδα. Απατεωνιά, αλλά κλάιν.
Γιατί απατεωνιά; Πληρωμένο δεν το έχεις; Ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι και γω! Αν επιμένει να πάρει λεφτά ο ιδιοκτήτης, θα μείνει άλλος και θα το επινοικιάσεις, αν θες. Και αν σε διώξει, σου δίνει και τα νοίκια. Όχι να κρατήσει και λεφτά και σπίτι!
Ένας φίλος, καθηγητής σε πανεπιστήμιο, είχε εξαγριωθεί τοσό, που της το είπε ωμά: Είτε φεύγω και μου δίνεις την εγγύηση και κόβουμε το συμβόλαιο, είτε το δίνω σε φοιτητές, που ψάχνουν σπίτι.
Ναααααα της πήγε της ιδιοκτήτριας! Να μπουν 10 φοιτητές να το κάνουν μπ@@δελο, αμέσως τον απάλλαξε!

Γιατί απατεωνιά; Πληρωμένο δεν το έχεις; Ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι και γω! Αν επιμένει να πάρει λεφτά ο ιδιοκτήτης, θα μείνει άλλος και θα το επινοικιάσεις, αν θες. Και αν σε διώξει, σου δίνει και τα νοίκια. Όχι να κρατήσει και λεφτά και σπίτι!
Ένας φίλος, καθηγητής σε πανεπιστήμιο, είχε εξαγριωθεί τοσό, που της το είπε ωμά: Είτε φεύγω και μου δίνεις την εγγύηση και κόβουμε το συμβόλαιο, είτε το δίνω σε φοιτητές, που ψάχνουν σπίτι.
Ναααααα της πήγε της ιδιοκτήτριας! Να μπουν 10 φοιτητές να το κάνουν μπ@@δελο, αμέσως τον απάλλαξε!
ΔΕ νομίζω οτι επιτρέπεται νόμιμα η επινοικίαση, υπάρχει συμβόλαιο. Το αν θα το κάνεις κρυφά είναι άλλο. Αλλά κι εκεί μπορεί να σε καρφώσουν οι γείτονες και την έβαψες.

Αυτο για τον μόνον εναν χρονο αποζημιωσης ενοικιων πού το εχεις δει;
Πολλές φορές αναφέρεται μέσα σε συμφωνητικά ως «ελάχιστη διάρκεια» για προστασία του ενοικιαστή.

Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα, τα οποία όπως καλή ώρα εσύ δεν τα γνωρίζεις, αλλά δικαστικά μέχρι πρότινος ο ιδιοκτήτης ήταν πιο κερδισμένος ...Γι αυτο πάντα λεω ,μαζι και ιδωτικό συμφωνητικό ωστε να ειναι καλυμμένες και οι δυο πλευρές ..
Α επισης μην ξεχασω, μετά ειναι και το θεμα των μεσιτικων αμοιβων. Δηλαδη σου λεει ο ιδιοκτητης γιατι να ξαναπληρωνω μεσιτικα γραφεια, συν οτι θελει να κανει αποσβεση και την αμοιβη που είχε δωσει για τον μεσιτη που βρηκε τον προωρα απερχομενο.
Αλλο κεφάλαιο αυτό και το βλέπουμε και ως ενοικιαστές. Αξιόλογα διαμερίσματα δεν καταλήγουν σε μεσιτικά, ακριβώς γιατί και ο ιδιοκτήτης αντιλαμβάνεται την επιπλέον επιβάρυνση που δέχεται ο ενοικιαστής και δεν το προτιμά.
Αυτά συνήθως έχουν να κάνουν με διαμερίσματα που δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να ασχοληθεί.

Ειδικά τώρα που ακόμη και στην επαρχία τα μεσιτικά ζητούν δύο ενοίκια, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν το συγκρίνω μέχρι και για να σου δείξουν ακίνητο ζητούν υπέρογκα ποσά.
Πλέον και η επαρχία έχει μπει στο παιχνίδι, ειδικά πόλεις που είναι παραθαλάσσιες ή έχουν πανεπιστήμια.

Ένα πράγμα ξέρω, αν ήμουν μόνιμα Αθήνα ή Θεσσαλονίκη δεν θα έδινα τόσα λεφτά «αέρα». Χίλιες φορές να τα έδινα σε δάνειο, ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω απόσβεση, παρά κάθε μήνα τόσα λεφτά τζάμπα και πάντα με το άγχος μην του «καπνίσει» του ιδιοκτήτη και με βγάλει.

Ακόμα κι αν έφευγα, θα το νοίκιαζα.
Είναι αφελές αυτή την περίοδο να πουλήσεις ένα σπίτι που βραχυπρόθεσμα σου εξασφαλίζει το λιγότερο 300–400 ευρώ μηνιαίως και μακροπρόθεσμα ένα κεφάλαιο που πλέον στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνεται.

Πλέον σου λένε ή χρυσο ή σπιτι επένδυση ...

Ο μόνος λόγος που σε συμφέρει πλέον να νοικιάζεις και να δίνεις χιλιάρικα είναι να τα περνάς με κάποιο τρόπο σε έξοδα. Οτιδήποτε άλλο, με τη νομοθεσία στην Ελλάδα, είναι πεταμένα λεφτά αν δεν είναι δικό σου.

ΔΕ νομίζω οτι επιτρέπεται νόμιμα η επινοικίαση, υπάρχει συμβόλαιο. Το αν θα το κάνεις κρυφά είναι άλλο. Αλλά κι εκεί μπορεί να σε καρφώσουν οι γείτονες και την έβαψες.
και μετά θα είσκαι και κερ@... και δαρμένος....:worry: Και θα σε πετάξει και θα την πληρώσεις

Διάβασε τον όρο του μισθωτηριου που θα κατεβάσεις από το Ιντερνετ να δεις το γιατί.

Γιατί απαγορευεται η παραχωρηση της χρήσης σε τρίτους... Όταν νοικιαζεις το ακίνητο δεν σ ανήκει απλά ο ιδιοκτήτης σου παραχωρει τη χρήση του. Δεν σου ανήκει με την πραγματικη έννοια... Αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαινει στη καθημερινη ζωή και διαβίωση εφόσον τηρείς τα συμφωνηθέντα.

Όταν εσυ φυγεις απο εκει κ το δώσεις σε άλλους τους παραχωρεις τη χρήση σε άλλους ενώ δεν είσαι ο ιδιοκτήτης. Για αυτό κ απαγορευεται.

Καθηγητής σε πανεπιστημιο κιόλας... Που σημαίνει ότι του κάνει αγωγή και μήνυση για φθορά ξένης περιουσιας και τον εναγει κιόλας για αποζημίωση και του τα παιρνει κ άμεσα λόγω του ότι είναι Δημόσιος υπάλληλος.

Της πηγε να της ιδιοκτήτριας κατά τα αλλά... Οκ. Όλα καλά.

Όταν εσυ φυγεις απο εκει κ το δώσεις σε άλλους τους παραχωρεις τη χρήση σε άλλους ενώ δεν είσαι ο ιδιοκτήτης. Για αυτό κ απαγορευεται.
και αν σε υποχρεώνει να μη φύγεις; Τι άλλο να σου κάνει; Δηλ εγώ καταπατώ το συμβόλαιο, βάζω 10 ξένους να μένουν σπίτι, αλλά πληρώνω ενοίκιο. Όταν φεύγω στα αφήνω μια χαρά. Τι θα μου κάνεις δηλαδή; Θα με διώξεις; Αυτό θέλω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back