touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

10-01-24

16:53
και γω, ως λάτρης της φυσης επιλέγω : επαρχία. Ναι θα πήγαινα όπου έβρισκα θέση εργασίας. Βέβαια, είμαι σε μια φάση, που η νυχτερινή ζωή δε μ ενθουσιάζει. Γενικά οι έξοδοι δε μ αρεσουν ιδιαίτερα. Οι κινηματογραφοι και τα θέατρα, μ αρεσουν, αλλά και να πηγαίνω σπανιότερα δε θα μου λείψουν. Και τωρα κάθε πότε πάω; ¨Αντε δυο φορές το μήνα.
Ϊσως για εφήβους δεν προσφέρει πολλές επιλογές.
Αλλά παιδιά, απ τη στιγμή που βρέθηκα σε μια ακριτική κωμόπολη (ως νύφη) μου φάνηκε παράδεισος. Τελείωνες όλες τις δουλειές για τις οποίες χρειάζεσαι στην Αθήνα 3 μέρες, σε μερικές ώρες και το μεσημέρι πηγαίναμε και για καφεδάκι! Απίστευτο! Ούτε άγχος, ούτε τρέξιμο, με ηρεμία, τέλεια!
Βέβαια ο άντρας μου, που μεγάλωσε εκεί, μου έλεγε, πως δεν είναι όλα τόσο παραδεισένια. Πχ η γεωργία, με την οποία ασχολούναι το 70% απ τους χωριανούς μας, είναι σκληρή και πρέπει να την ξέρεις. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και τυχαίνουν χρονιές, που μπορεί να καταστραφεί η παραγωγή και τότε περίμεναν οι αγρότες κάτι επιδοτήσεις. Τώρα δεν ξέρω, τι γίνεται.
Παρόλα αυτά, εγώ την επιλέγω. Και η δική μου δουλειά δεν ήταν εύκολη
Αλλά παιδιά, απ τη στιγμή που βρέθηκα σε μια ακριτική κωμόπολη (ως νύφη) μου φάνηκε παράδεισος. Τελείωνες όλες τις δουλειές για τις οποίες χρειάζεσαι στην Αθήνα 3 μέρες, σε μερικές ώρες και το μεσημέρι πηγαίναμε και για καφεδάκι! Απίστευτο! Ούτε άγχος, ούτε τρέξιμο, με ηρεμία, τέλεια!
Βέβαια ο άντρας μου, που μεγάλωσε εκεί, μου έλεγε, πως δεν είναι όλα τόσο παραδεισένια. Πχ η γεωργία, με την οποία ασχολούναι το 70% απ τους χωριανούς μας, είναι σκληρή και πρέπει να την ξέρεις. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και τυχαίνουν χρονιές, που μπορεί να καταστραφεί η παραγωγή και τότε περίμεναν οι αγρότες κάτι επιδοτήσεις. Τώρα δεν ξέρω, τι γίνεται.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

12-04-25

15:29
και γω, ως λάτρης της φυσης επιλέγω : επαρχία. Ναι θα πήγαινα όπου έβρισκα θέση εργασίας. Βέβαια, είμαι σε μια φάση, που η νυχτερινή ζωή δε μ ενθουσιάζει. Γενικά οι έξοδοι δε μ αρεσουν ιδιαίτερα. Οι κινηματογραφοι και τα θέατρα, μ αρεσουν, αλλά και να πηγαίνω σπανιότερα δε θα μου λείψουν. Και τωρα κάθε πότε πάω; ¨Αντε δυο φορές το μήνα.
Ελα μωρε τώρα από μια ηλικία και μετά τι θέατρα και κλαμπς... Χεστηκαμε.
Η Αθήνα ότι σ δίνει σε διασκέδαση και καλά στο παιρνει πισω εις διπλούν. Δευτέρα - Παρασκευή χάος στους δρόμους... Και μέχρι να φτάσεις στη δουλειά σου έχεις κουραστει ήδη.
Πανάκριβα ενοίκια... Βενζίνες... Αποστάσεις... Βαβούρα. Απαπα. Έχει βέβαια πολλές επιλογές σε αγορές κ να κάνεις βόλτες. Ε οκ... Αυτό το κάνεις και ερχόμενος από επαρχία και κάθεσαι 10 μερες ανά δυο τρεις μήνες... δεν θα τη χάσεις την Αθήνα εκεί θα είναι... Παίρνεις αππ αυτή τα καλυτερα ανά διαστήματα χωρίς να σε φθείρει. Η καθημερινότητα της. Στην Αθήνα ήμουν μόνιμα κουρασμένος. Τρέξε εδώ τρέξε εκεί παπαπα... Επόμενη μετάθεση σε νησί... Φυγαμε για Κάρπαθο

Λες; για να δούμε!
Ναι θα βγω για μια μπύρα σε μέρος που δεν συχναζω. Θα σου κάνω update(εγώ όντως θα κάνω)
Κατάλαβα. Μόνος στην αρχή, μετά με παρέα και μετά κερασμενα ποτά.
Έτσι βγαίνω και εγώ ντεβιλ μου![]()
Καλά να περάσεις!!
Εμ εγώ τα ήξερα αυτά πριν έρθω εδώ!! Δεν βρήκα κάτι που δεν περιμενα επεσα μέσα σε πολλα αν όχι σε όλα!!! Για αυτό κ πηρα αυτή την απόφαση να αλλάξω τη ζωή μου απο το να γκρινιάζω κάθε μέρα....
Στην επαρχία γενικά αναγνωρίζουν αν κάποιος έρθει να δουλέψει και το εκτιμάνε.
Ειδικά αμα είσαι σωστός και κρατάς κ τις νορμαλ αποστάσεις και δεν είσαι γλίτσας.
Ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο εφοριακός ο Λιμενικός ο αστυνόμος όλοι αυτοί εκτιμώνται γιατί ξέρει ο κόσμος πως στη πρωτη δυσκολία θα βγουν να βοηθήσουν.
Ειδικά οι ψαράδες και όσοι έχουν σκάφη.
Πέρα από τη πλακα απόψε είναι σειρά μου να κεράσω!!! Δεν θα δεχθώ άλλο κέρασμα.
Το να μην εισαι γλιτσας π λέγαμε κ να κρατάς τις σωστές αποστάσεις.
Friday_k
Δραστήριο μέλος
Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 446 μηνύματα.

12-04-25

15:38
Μου δίνεις boost να φύγω και εγώ με αυτά που λες!Εμ εγώ τα ήξερα αυτά πριν έρθω εδώ!! Δεν βρήκα κάτι που δεν περιμενα επεσα μέσα σε πολλα αν όχι σε όλα!!! Για αυτό κ πηρα αυτή την απόφαση να αλλάξω τη ζωή μου απο το να γκρινιάζω κάθε μέρα....
Στην επαρχία γενικά αναγνωρίζουν αν κάποιος έρθει να δουλέψει και το εκτιμάνε.
Μόνο και μόνο που έχεις την ηρεμία σου είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για την ψυχική σου υγεία.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

12-04-25

16:23
Μου δίνεις boost να φύγω και εγώ με αυτά που λες!
Μόνο και μόνο που έχεις την ηρεμία σου είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για την ψυχική σου υγεία.
Εγώ ξέρω ότι Αθήνα ξυπνουσα 7 και έφτανα στη δουλειά 08.30 εδώ ξυπνάω 7.25 και στη δουλειά είμαι στις 7.35 !
Μου λεγαν πηγαινε να νοικιασει στον Πειραιά... Ναι να δίνω 400-500 ευρώ το μήνα... Ασε ρε.
Ένας συνάδελφος είχε βρει ένα σπίτι 420 ευρώ χωρίς έπιπλα. Είναι πολλα εντάξει.
Αν ημουν με γυναίκα οκ θα δίναμε και οι δυο...
Και εδώ από τον άλλο μήνα ξεκινάνε τα μπάνια... Η θάλασσα είναι 5 λεπτά... Στην Αθήνα σε τρώει η ζέστη του μετρό πωπω...
Για Σαλονικα δε ξερω... Αθήνα όμως η κατάσταση είναι δραματική. Και γενικά είναι για τους πολυ μεγάλους τίποτα CEO τίποτα εφοπλιστές να κάτι τετοιοι Βαφειαδες Ριχάρδος αλλιώς αμα είσαι ταπεινός Αξιωματικός είτε της αστυνομίας είτε του Λιμενικού είτε ένας ιατρός που απλά κάνει τη δουλειά του κ δεν έχει μπλέξει με πλουσιο πελατολογιο να φτιάχνουν μυτες σε αυτόν οι influencers δεν είναι για σένα η Αθήνα ευη.
Δεν είναι για εμάς. Για να πας μια Γλυφάδα να φας και να διασκεδασεις ας πουμε θέλεις κανα 500 αρι το μήνα έξτρα... Βάλε και το ενοίκιο 450 βάλε και βενζίνες και φαγητά έφτασες τα 1500 για πλακα.
Το έχουν κάνει έτσι πλεον π για να μένεις Αθήνα θες 1500-2000 το μήνα εκτός κ αν μένεις με τη μανα σου η το πατέρα σ στο ίδιο σπίτι. Εγώ μεγάλωσα για αυτά.
Καλο ειναι να μένεις μόνος γιατί μπορεί ανά πασα στιγμή να φέρεις κάποια στο σπίτι να κοιμηθειτε μαζί

Friday_k
Δραστήριο μέλος
Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 446 μηνύματα.

12-04-25

16:49
Και στην Θεσσαλονίκη έτσι είναι. Οι αποστάσεις μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλες όσο της Αθήνας αλλά το άγχος, το να ξυπνάς ώρες νωρίτερα για να είσαι ακριβώς στην δουλειά σου και τα ενοίκια, είναι τα ίδια.Εγώ ξέρω ότι Αθήνα ξυπνουσα 7 και έφτανα στη δουλειά 08.30 εδώ ξυπνάω 7.25 και στη δουλειά είμαι στις 7.35 !
Μου λεγαν πηγαινε να νοικιασει στον Πειραιά... Ναι να δίνω 400-500 ευρώ το μήνα... Ασε ρε.
Ένας συνάδελφος είχε βρει ένα σπίτι 420 ευρώ χωρίς έπιπλα. Είναι πολλα εντάξει.
Αν ημουν με γυναίκα οκ θα δίναμε και οι δυο...
Και εδώ από τον άλλο μήνα ξεκινάνε τα μπάνια... Η θάλασσα είναι 5 λεπτά... Στην Αθήνα σε τρώει η ζέστη του μετρό πωπω...
Για Σαλονικα δε ξερω... Αθήνα όμως η κατάσταση είναι δραματική. Και γενικά είναι για τους πολυ μεγάλους τίποτα CEO τίποτα εφοπλιστές να κάτι τετοιοι Βαφειαδες Ριχάρδος αλλιώς αμα είσαι ταπεινός Αξιωματικός είτε της αστυνομίας είτε του Λιμενικού είτε ένας ιατρός που απλά κάνει τη δουλειά του κ δεν έχει μπλέξει με πλουσιο πελατολογιο να φτιάχνουν μυτες σε αυτόν οι influencers δεν είναι για σένα η Αθήνα ευη.
Δεν είναι για εμάς. Για να πας μια Γλυφάδα να φας και να διασκεδασεις ας πουμε θέλεις κανα 500 αρι το μήνα έξτρα... Βάλε και το ενοίκιο 450 βάλε και βενζίνες και φαγητά έφτασες τα 1500 για πλακα.
Το έχουν κάνει έτσι πλεον π για να μένεις Αθήνα θες 1500-2000 το μήνα εκτός κ αν μένεις με τη μανα σου η το πατέρα σ στο ίδιο σπίτι. Εγώ μεγάλωσα για αυτά.
Καλο ειναι να μένεις μόνος γιατί μπορεί ανά πασα στιγμή να φέρεις κάποια στο σπίτι να κοιμηθειτε μαζί![]()
ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΉΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΆΡΚΙΝΓΚ.
Και εδώ για να ζήσεις αξιοπρεπώς θέλεις 1200-1500 με νοίκι.
ΤΟ ΒΟΥΝΌ ΕΊΝΑΙ Η ΜΌΝΗ ΛΎΣΗ.
ΘΑ ΠΆΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΌ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΉ ΜΕ ΤΟΥΣ 150 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΌΜΑ ΦΈΡΝΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΊ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΌΡΤΑ.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

12-04-25

17:02
Και στην Θεσσαλονίκη έτσι είναι. Οι αποστάσεις μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλες όσο της Αθήνας αλλά το άγχος, το να ξυπνάς ώρες νωρίτερα για να είσαι ακριβώς στην δουλειά σου και τα ενοίκια, είναι τα ίδια.
ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΉΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΆΡΚΙΝΓΚ.
Και εδώ για να ζήσεις αξιοπρεπώς θέλεις 1200-1500 με νοίκι.
ΤΟ ΒΟΥΝΌ ΕΊΝΑΙ Η ΜΌΝΗ ΛΎΣΗ.
ΘΑ ΠΆΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΌ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΉ ΜΕ ΤΟΥΣ 150 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΌΜΑ ΦΈΡΝΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΊ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΌΡΤΑ.
Χαχα ποιο παρκινγκ ρε!
Ρε δε μου γαμιεστε λεω εγω πες τους μαζευτήκατε όλοι σε 2 πολεις και τρεχουμε όλοι κάθε μέρα!!!
Όλα αυτά γίνονται επειδή κάποιοι δε θέλουν να ζορίζονται. Έτσι έμαθαν από μικροί να είναι σε ένα μέρος κ να μην ξεκουνανε.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα η Θεσσαλονίκη.
Τα 1200 ξέχασε τα πλεον. Και οι πολεις θέλουν αμάξι. Το οποίο κάθε μήνα μαζί με τις δόσεις αν το αγοράσεις θέλει ένα 200αρι βάλε και τις βενζίνες 150 το μήνα ένα 350αρι και 400 το ενοίκιο 750 και 250 το φαγητό 1000 και 150 το μήνα ποστωτικη για τα έπιπλα που θα αγοράσεις 1150 και οι λογαριασμοί ;;;;; 1300 και 200 για μια υποτυπώδη έξοδο... Έφτασες τα 1500.
Αλλά 300 για πιο άνετες εξόδους και γουστα και 200 η αποταμίευση είσαι στα 2000.
Γιατί αξιοπρεπής ζωή χωρίς αποταμίευση κάθε μήνα τουλάχιστον 100-200 ευρώ να έχεις έναν αποταμιευτικο ένα 5 χιλιάρικα ρε αδερφέ το ελάχιστο... Δεν νοείται.
Δάνεια δάνεια δάνεια... Άλλοι από εκεί. Συστημικές τράπεζες. Όπως έλεγε και ο ψυχακιας ο Κλεομένης αλλά είχε δίκιο το συστημα οποίος το ακολουθεί εξαθλιωνεται γιατί το συστημα είναι ΑΠΑΤΗ. Έτσι φτιαγμένο για να δουλευουν οι πολλοι και να πλουτίζουν οι λίγοι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 139 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- JungC
- Ilma
- Entropy24
- Jack of Spades
- giannhs2001
- taketrance
- Scandal
- Kate1914
- chester20080
- Vera
- AggelikiGr
- Ωρορα