Δεν θεωρώ προσωπικούς αυτούς τους χαρακτηρισμούς, αφού δεν ανήκω σ' αυτήν την κατηγορία, όμως θα περίμενα περισσότερο ψύχραιμες απαντήσεις από το φίλο μου το Λόρυ, αφού κάποιοι σιωπηλοί αναγνώστες θα μπορούσαν να θιγούν.
Mε παρα πολλη ψυχραιμια τους εκανα και με οφθαλμοφανες χιουμορ. Παντα καποιοι θα ενοχλουνται, δεν ξεφευγουμε ποτέ απο αυτο. Το αν ειναι καποιος ψυχραιμος οταν γραφει κατι, φαινεται απο τον τροπο γραφης, οχι απο το αν μας ενοχλει το περιεχομενο
Ακριβώς γι' αυτό το λόγο παραμένουν σιωπηλοί, αφού ξέρουν ότι αν πουν τη γνώμη τους θα λοιδωρηθούν κατ' αυτόν τον ανοίκειο τρόπο.
Δεν ειναι ηθικολογια το να μην λεμε τη γνωμη μας με τον απολυτα πολιτικα ορθο τροπο, μην τυχον και ενοχληθει καποιος ;

Και αν υπαρχουν τετοια ατομα εδω μεσα, το να θιχτουν απο το πως εξεφραση την αποψη μου (εστω χιουμοριστικα), ειναι το τελευταιο που πρεπει να τους απασχολει ! Εδω θα αφηναν εγκυο πισω τους, η απουσια στοργης και προδερμ στο ποστ μου , θα τους μαρανει ;

Αυτο κι αν ειναι ηθικολογια
Αναγκάστηκα να δείξω κι αυτήν την πλευρά για λόγους ισορροπίας της συζήτησης, βλέπω όμως ότι η αντίθετη άποψη δεν γίνεται σεβαστή εδώ μέσα, τουλάχιστον σε επίπεδο κοσμιότητας.
Εφοσον η αποψη σου δεν ειναι η αντιθετη και απλα το εκανες για να αναφερεις μια ακραια περιπτωση, τοτε δεν υπηρχε απολυτος κανενας λογος να επιμενεις και να ενοχλεισαι οταν την κατεκρινα.

Oυτε λα νες τωρα οτι "δε σε σεβομαι"

Επομενως δε μας τα λες καλα αγαπητε.
Οσο περι κοσμιοτητας ας το αφησουμε καλυτερα, γιατι ειναι πολυ υποκειμενικο αποτι φαινεται. Φιλε Chaos δεν θα πρεπε να το λες αυτο. Οταν απαιτουμε να εκλαμβανουν παντα (ακομα και εν μεσω εντασεων) οι αλλοι την πλακα μας αθωα, πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να το κανουμε και μεις οι ιδιοι.
Γενικά πάντως πιστεύω ότι οι αφορισμοί ηχούν περισσότερο ως προσπάθειες εξορκισμού βαθύτερων κι ανομολόγητων φόβων, παρά ως προϊόν σφαιρικής εξέτασης ενός θέματος.
Συμφωνώ ! Βεβαια παντα ο καθενας μπορει να τα εκλαμαβανει οπως θελει, επειδη ειναι in denial για δικους του βαθυτερους φοβους,ανασφαλειες, αντιληψεις. Οπότε ολα θελουν προσοχη οταν τα διαβαζουμε, και οχι να προτρεχουμε. Ουτε οι ψυχιατροι δε βγαζουν τοσο γρηγορα σωστα συμπερασματα
Και για να μην ξεχνιομαστε :
αφορισμός ο
: 1.σύντομη/βιαστικη κρίση ή άποψη που διατυπώνει κάποιος με επιμονή χωρίς όμως τις απαραίτητες αποδείξεις
Θα θελα να συμφωνησω 100% και στο αλλο που ειπε το Great Chaos :
Πρέπει πάντα οι συζητήσεις ν' αναλώνονται στην επιφάνεια των πραγμάτων και στις εύκολες προκατασκευασμένες απαντήσεις; Όταν γίνεται γόνιμος διάλογος είναι φυσικό να καταλαμβάνει μεγάλη έκταση.
Στα σοβαρα θεματα, ε δε γινεται να υπαρχουν ποστ μιας γραμμης οπως στο "τι εφαγες σημερα"

. Και κατι που λεω παντα : μη τρελενεστε με τα μεγαλα κειμενα. ΔΕΝ ειναι οσο μεγαλα οσο νομιζετε ! Ετσι φαινονται επειδη ειναι γραπτος λογος. Αν παρετε μια συζητηση απο δω και την φανταστειτε σε μια καφετερια (εκτος του οτι εγω με τον Chaos θα πεταμε καρεκλες ο ενας στον αλλο
), θα καταλαβετε ποσο γρηγορα λεγονται ολα αυτα. Ενας καφες 40 σελιδες φορουμ !