Το φαγητό, από την άλλη, είναι πλέον καθαρά ανθρώπινο. Δεν συλλέγουμε πια καρπούς, ρίζες και βολβούς για να φάμε. Δημιουργούμε αριστουργήματα, που απαιτούν τέχνη, επιστήμη και τελετουργία και που μπορούν να προκαλέσουν πολλαπλούς γευστικούς οργασμούς. Παρεμπιπτόντως προτείνω ανεπιφύλακτα το Ratatouille!
To Ratatouille το είδα και μου άρεσε πολύ.
Θ' αντιστρέψω το επιχείρημά σου (για να καταλάβεις ότι είναι άσκοπο να μου παραθέτεις επιχειρήματα, όπως έχει πει κάποιος άλλος

) και θα πω: Το σεξ από την άλλη είναι πλέον καθαρά ανθρώπινο. Δεν κάνουμε πια σεξ για την αναπαραγωγή (όπως εσύ έγραψες ότι είναι το μόνο που μας προσφέρει το σεξ) ούτε για να καλύψουμε τις ζωώδεις μας ανάγκες. Δημιουργούμε ερωτικά αριστουργήματα, που απαιτούν τέχνη, επιστήμη και τελετουργία και που μπορούν να προκαλέσουν πολλούς, ακόμη και γευστικούς οργασμούς. Παρεμπιπτόντως προτείνω ανεπιφύλακτα τα άπαντα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ.
Συνομιλητής 1: Τι σου κάνω μάνα μου!
Συνομιλητής 2: Τι μου κάνεις παίδαρε!
Συνομιλητής 1: ΑΑΑΑΑΧ!
Συνομιλητής 2: ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ!
Έχεις δίκιο τελικά!
Κατά τη διάρκεια του φαγητού:
Συνομιλητής 1: Πόπω κάτι μυρωδιές, θα την κάνουμε ταράτσα πάλι.
Συνομιλητής 2: Το χοιρινό μου αρέσει καλοψημένο!!
Συνομιλητής 1: Σκάσε ρε λαλάκα, όταν τρώνε δεν μιλάνε.
Συνομιλητής 2: Δίκιο έχεις δικέ μου, μου τρέχουν τα σάλια.
Συνομιλητής 1: Μιαμ, μιαμ, σλουρπ, ΜΠΛΕΡΠ!!!
Συνομιλητής 2: Γκρουντς, χρατς, γλουκ, πρρρρρρ!
Συνομιλητής 1: Σκάσαμε και σήμερα!
Συνομιλητής 2: Τώρα μπορούμε να συζητήσουμε για το πρόβλημα του υποσιτισμού στον τρίτο κόσμο.
Θα μου πει κανείς, τι έχεις να πεις για το Συμπόσιο του Πλάτωνα, ή τους Δειπνοσοφιστές; Εγώ θα σας θυμίσω την ταινία των Μόντυ Πάιθονς "Το νόημα της ζωής". Είχε έναν τύπο που του άρεσε τόσο πολύ το φαΐ. Το ίδιο έχω να πω για τα λεγόμενα "Λουκούλεια Γεύματα" των Ρωμαίων. Τα ρωμαϊκά (αλλά και τα ελληνικά) όργια, τουλάχιστον αυτά της ύστερης εποχής, εμπεριείχαν κατάχρηση φαγητού και σεξ. Σωστά μιλάμε για χρήση λοιπόν...
Όμως ο αγαπητός συνομιλητής μας λέει:
Κάτι δεν κατάλαβες όμως, δεν είπα ότι δεν κάνω σεξ! Μου αρέσει το σεξ, δεν είπα ότι δεν μου αρέσει. Απλά προτιμώ να μην βασίζω τις ανθρώπινες σχέσεις μου πάνω σε στυλιστικές ντιρεκτίβες.
Δεν είπε ότι δεν του αρέσει, απλά είπε πως θα προτιμούσε το φαΐ, το Badgie Jumping, τη θέαση πυροτεχνημάτων εκτός του εγκεφάλου του κλπ. Το σεξ είναι μια διαδικασία...
...ευχάριστη μεν, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακή όσο λένε ή όσο θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι. Τα οφέλη από αυτήν την πράξη είναι μηδαμινά, εκτός και αν θες να τεκνοποιήσεις.
Δεν το πιστεύεις ότι είναι τόσο εντυπωσιακή όσο λένε, επειδή εσύ δεν το έζησες. Οφέλη στην πράξη δεν έχεις δει, συνεπώς...
Συνεπώς δεν σου αρέσει αγαπητέ μου. Καλή όρεξη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σου εύχομαι να σου αρέσει περισσότερο. Θα σε συμβούλευα πάντως, αν κάτι τέτοιο έχει την οποιανδήποτε αξία, να το ξαναδείς λίγο πιο ζεστά το θέμα. Πίστεψέ μας, όσους σου έχουμε απαντήσει σχετικά, έχει πολλά να σου προσφέρει ο Έρωτας, μαζί με τη σωματική του εκδήλωση που εκχυδαϊσμένα αποκαλούμε σεξ...