Τεράστια. Αν θεωρείς ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου η εμφάνιση και κοιτάζω μόνο την εσωτερική ομορφιά, είσαι ιδεαλιστής. Σε αυτήν την περίπτωση και την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου να σου φέρουν, δεν θα σου κάνει κούκου. Πόσοι όμως πραγματικά είναι Γκάντι; Αν κρίνω από τον δικό μου τον κόσμο, μικροί ήμασταν περισσότερο ιδεαλιστές, και λέγαμε εγώ αυτό και εκείνο και δεν κοιτάζω εξωτερική εμφάνιση. Μεγαλώνοντας, προσπαθείς να τα συνδυάσεις όσο μπορείς. Δεν λέω ότι έχω απαίτηση η κοπέλα που θα είναι μαζί μου να είναι μοντέλο, αλλά σίγουρα ασυναίσθητα κάνω κάποια επιλογή.
Ποιός μίλησε για εσωτερικό κόσμο στο συγκεκριμένο θέμα;

Όχι ότι διαφωνώ ότι παίζει ρόλο φυσικά, αλλά δεν νομίζω ότι αναφέρθηκα εκεί για κάποιον, ώστε να κολλάει κάπου ο χαρακτηρισμός "ιδεαλιστής".
Μα αυτό που λέω είναι ότι θεωρείς απλά πιο όμορφα τα μοντέλα, όχι ότι προτιμάς τα μοντέλα όπως ακριβώς είναι σε σχέση με τη γυναίκα σου. Που είναι το παράλογο;
Κι εγώ το ίδιο λέω ότι μου φαίνεται ένδειξη λάθος επιλογής.
Αν αυτό πιστεύεις, τότε να νιώσεις σαν ρούχο σε στοκ μαγαζιού, γιατί όλοι διαλέγουν αυτό που τους ταιριάζει, από την γκάμα ανθρώπων που υπάρχει. Και επίσης, απορώ που δεν μπορείς να καταλάβεις, ότι κάθε άνθρωπος (κατά κανόνα) έχει συγκεκριμένες δυνατότητες επιλογής συντρόφου (κάνοντας τον παραλληλισμό, δεν μπορεί να αγοράσει οποιαδήποτε μάρκα ρούχων). Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπορεί να "κατακτήσει" οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει. Αν εσύ αυτό το θεωρείς pathetic (= λυπηρό) και μίζερο, τότε είσαι γελασμένη και ιδεαλίστρια.
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω, κι ας χαρακτηριστώ "γελασμένη και ιδεαλίστρια". Έχω δει πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι κατέκτησαν συντρόφους θεωρητικά πέρα από τις "δυνατότητες" τους. Απλά είναι πιο δύσκολο και ο μέσος άνθρωπος δεν έχει όρεξη να προσπαθήσει, απλά βολεύεται και συμβιβάζεται με ο,τι του είναι εύκολο.
Εννοω οτι για μενα, πχ, ενω μα αρεσει ενα 80% των γνωστων μοντελων, καποιες οπως η Κειτ Μος, ή η Σιντι Κρωφορντ, δεν μου αρεσουν/αν. Αν λοιπον συγκρινω τη συντροφο μου με τις υπολοιπες (εκτος αυτων που δεν μ αρεσουν) τοτε το 95% αυτων ειναι πιο ωραιες. Αν συγκρινω γενικα με ολα τα μοντελα, τοτε ενα μικροτερο ποσοστο θεωρω πιο ωραιες.
Αναφερόμουν σε ΟΛΑ τα μοντέλα προφανώς.
Συμφωνω με ολα τα παραπανω του fandago και διαφωνω ριζικα με ολα της Michelle. Επισης, διαφωνω και με τον τροπο που εκφραζεσαι Michelle (αλλα αυτο ειναι αλλο ζητημα).
Πως εκφράζομαι;

(δεν είναι ρητορική η ερώτηση, μπορεί να είπα κάτι προσβλητικό και να μην το κατάλαβα)
Προσωπικα αδυνατω να πιστεψω οτι ολος ο υπολοιπος κοσμος σκεφτεται και πραττει με εναν συγκεκριμενο τροπο εκτος του ζευγους Michelle-Exposed, αλλα επειδη ειναι εξισου (και παραπανω) αδυνατο να ισχυριστω οτι τους ξερω καλα, αποδεχομαι ο,τι δηλωνουν. Δεδομενων αυτων, Michelle, νομιζω οτι πρεπει να κρατησεις τον συντροφο σου, γιατι πρεπει να ειναι ειδος υπο εξαφανιση. Αν δηλαδη του αρεσουν παραπανω απο σενα μονο το 5% των μοντελων γυναικων (αρα γυρω στο 0.5% των κοινων) , και μετα απο τοσα χρονια σχεσης, τοτε πραγματικα ειναι φαινομενο.
Well, συμβαίνει. Και όχι μόνο σε εμένα, έχω δει και άλλες περιπτώσεις (και με περισσότερα χρόνια σχέσης μάλιστα).

Ίσως και κακώς να ανέφερα το προσωπικό μου παράδειγμα διότι κολλήσατε όλοι εκεί.
Αλλιως, αν ισχυε αυτο για ολους τους ανθρωπους οι διαφημιστικες εταιριες θα ειχαν καταρρευσει, και δεν θα απατουσε κανενας τον συντροφο του. Δυστυχως, οι στατιστικες λενε οτι το 80% των ατομων, μετα τον 7ο χρονο γαμου, εχουν απατησει τον συντροφο τους. Και μαλλον αυτο δεν σημαινει οτι ολοι αυτοι εχουν διαλεξει λαθος συντροφο (που πολλοι οντως μπορει να το εχουν κανει) αλλα οτι ετσι ειναι η ανθρωπινη φυση. Sad, but true.

Η ανθρώπινη φύση δεν επιζητά μόνο το καλύτερο, αλλά και το διαφορετικό, ακόμα κι όταν δεν είναι καλύτερο. Πολλές φορές η απιστία γίνεται με άτομα εμφανισιακά κατώτερα του συντρόφου. Η απιστία από μόνη της δεν αποδεικνύει ότι κάνω λάθος. Και μάλιστα, αν διαβάσεις τις απόψεις μου σε άλλα θέματα θα δεις ότι είμαι υπερβολικά "ανεκτική" σε υποθετική περίπτωση απιστίας, δικής μου ή του συντρόφου μου (ασχέτως αν δεν έχει τύχει να τις εφαρμόσω πρακτικά), σε αντίθεση με αυτό που πιθανότατα θα συνάγει κάποιος από τις απόψεις μου εδώ.
EDIT: Επισης, αν ισχυε το τελευταιο που λες, θα επρεπε πανω απο το 50% του πληθυσμου της Γης, να παραμενει μονο του για ολη του τη ζωη. Γιατι, δεν πιστευω να εχεις την αισθηση οτι αυτο που ονειρευεται καθε γυναικα και αντρας για τον εαυτο του, ακομα και αν ειναι ασχημος, χοντρος, φαλακρος, κτλ ειναι το αντιστοιχο του δικου του επιπεδου. Η συντριπτικη πλειοψηφια θα ηθελε κατι πολυ ανωτερο του (εμφανισιακα), αλλα ψαχνει κατι στα δικα του επιπεδα ωστε να ειναι εφικτο. Γιατι αλλιως ξερει οτι η μονο του ευχαριστηση θα ειναι...τα χερια του, οπως επισης αναγνωριζει οτι μπορει ενας ανθρωπος να μην ειναι ο πιο ωραιος του κοσμου, αλλα να σου προσφερει απιστευτα περισσοτερα στον συναισθηματικο-ψυχικο τομεα.
Το 50% των ανθρώπων είναι άσχημοι, χοντροί και φαλακροί;
Εγώ πάντως δεν βλέπω κάτι τέτοιο.
Επίσης υποτίθεται ότι μιλάμε για μακροχρόνιες σχέσεις/γάμο, που για μένα κάποιος δεν θα έπρεπε να επιλέγει τόσο επιπόλαια.
Αν όπως λέτε (και δεν διαφωνώ) ο κάθε άνθρωπος επιδιώκει συνεχώς το καλύτερο, γιατί να μην το επιδιώξει για το σύντροφο της ζωής του (ή έστω αρκετών ετών); Γιατί να συμβιβαστεί με κάτι απλά μέτριο;
Και για να υπενθυμίσω, αρχικά στο θέμα ενοχλήθηκα από την ισοπέδωση της ρουμάνας που είπε "συγκρίνεις (άθελά σου/υποσυνείδητα) την κορμαρα της κοπέλας στην διαφήμιση με το νορμάλ σωμα (
στην καλύτερη περίπτωση) της γυναίκας σου και άντε μετά να σου αρέσει[FONT="]…". Αν δεν υπήρχαν τα bold, ή αντί για αυτά έγραφε "συνήθως" δεν θα με ενοχλούσε προσωπικά. [/FONT]