Ηταν χειμώνας, και ήμουν βράδυ κάπου στο Πασαλιμάνι.
Λόγω χειμώνα ήταν ερημιά, και ενώ περπατούσα, ακούω 2-3 σκυλιά να μου γαβγίζουν.
Δεν έδωσα σημασία στην αρχή, αλλά όταν αρχίζουν 1-2 σκυλιά να γαβγίζουν ακολουθούν και άλλα, και ξαφνικά, εκεί κοντά στην γέφυρα πέφτουν πάνω μου δεν θυμάμαι πόσα, αρκετά πάντως, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι άρχισαν να κτυπούν οι συναγερμοί των αυτοκινήτων από την ένταση των γαβγισμάτων.
Ένα μάλιστα ανέβηκε πάνω μου γρυλίζοντας και μου έδειχνε τα μπροστινά του δόντια.
Το μόνο που θυμάμαι ψιθύρισα ένα "Χριστέ μου", το σκυλί κατέβηκε και έφυγαν όλα, πόσο γρήγορα δεν θυμάμαι, είναι από τις λίγες φορές που πανικοβλήθηκα έτσι..
Παρόμοια κατάσταση έχω ζήσει και εγώ. Τοποθετώ και την δική σου γιατι γνωρίζω απο πρώτο χέρι τι αισθάνθηκες.
Ήμουν άφοβος ή σχεδόν άφοβος, για να τολμήσω να περάσω ανάμεσα απο 6 ή 7 μαντρόσκυλα, που ήταν αραγμένα στη μέση ενός κοπαδιού. Ομως ο λόγος που τόλμησα ήταν οτι ο τσομπάνης βρισκότανε μπροστά μου και σε απόσταση περίπου 30 μέτρων. Αυτό μου έδινε κάποια σιγουριά.
Αλλά, τη στιγμή που βρέθηκα στη μέση, σηκώθηκαν τα σκυλιά και με το τρίχωμά τους σηκωμένο. Αν σας πω για τα δόντια τους, μετά απο τριάντα χρόνια μου προκαλούν δάκρυα.
Φόβος ; Δεν ξέρετε τι θα πει.
Με τα πόδια μου καρφωμένα στο χώμα, άρχισα να ουρλιάζω. Ναι, σαν αγρίμι ! Αυτή ήταν η αιτία που σταμάτησαν.
Η δε τελευταία μου σκέψη, ήταν η εξής : αν ορμούσαν τα σκυλιά, να έπιανα το πρώτο και να το έπνιγα .
Τόσα σκυλιά αν ορμήσουν ξαφνικά, δεν προλαβαίνεις ούτε να χεστείς, όχι να πνίξεις κάποιο ! Αυτά ήταν μαθημένα να τα βάζουν με λύκους και αρκούδες, εγώ ήμουν μια μπουκιά !
Ακριβώς στην τελευταία μου σκέψη ήρθε ο τσομπάνης και με έσωσε κυριολεκτικά .
Με ρώτησε αν είμαι καλά και του απάντησα ΝΑΙ !
Καθώς έφευγα, τα πόδια μου έτρεμαν και τα μάτια μου ήταν γεμάτα δάκρυα.
Και να φανταστείτε οτι ήμουν ψύχραιμος ως τότε και 26 χρονών άνδρας.
Για να το ξεπεράσω, χρειάστηκε να κινδυνέψει το παιδί μου απο κάποιο σκυλί και να ορμήσω με τα χέρια μου να το πιάσω.
Ναι, βουτιά έκανα ! Με τα χέρια μου και δίχως κάτι να κρατώ. Ηταν ένα ακαθόριστης ράτσας σκυλί.
Αν το έπιανα, θα με δάγκωνε σίγουρα, αλλά είμαι σίγουρος οτι θα το χτυπούσα σαν χταπόδι και για όσο θα άντεχα, μέχρι να έπεφτα κάτω στο χώμα απο εξάντληση.
Κάποιες φορές δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας, μας παρουσιάζεται ξαφνικά και απλά τον ανακαλύπτουμε .