Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 246)
  • Ναι

Ψήφοι: 200 81,3%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 17,5%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 3 1,2%

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.788 μηνύματα.
Ναι εχεις δικιο σε αυτο !

Οπως και τα ενοικια στην Ελλαδα ειδικα στην Αθηνα δεν απευθυνονται σε ενα ιδιωτικο υπαλληλο με 800 ευρω ...
Η Αθηνα εχει παραπανω χρημα εξου και υπαρχει ανταποκριση σε αυτα τα σπιτια ...

Επαρχια ομως εκει που δεν μπορει να δουλεψει βραχυχρονια γιατι ειναι χαμηλα;
Αν μπορουσαν και εκει θα ζητουσαν περισσοτερα ...
Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Ότι ο υπάλληλος των 800(ή και 1000 ή και 1.500) ευρώ αναγκάζεται να ανταγωνιστεί τον φραγκάτο της golden visa και τον βορειοευρωπαίο ή κινέζο τουρίστα για να βρει σπίτι να μείνει.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση σε αυτό, καμία χώρα δεν το έχει λύσει.
Μόνο που σε εμάς είναι πιο έντονο γιατί έχουμε μεγαλύτερη μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού στην πρωτεύουσα από τις περισσότερες αν οχι όλες τις ευρωπαικές χώρες.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.895 μηνύματα.
Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Ότι ο υπάλληλος των 800(ή και 1000 ή και 1.500) ευρώ αναγκάζεται να ανταγωνιστεί τον φραγκάτο της golden visa και τον βορειοευρωπαίο ή κινέζο τουρίστα για να βρει σπίτι να μείνει.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση σε αυτό, καμία χώρα δεν το έχει λύσει.
Μόνο που σε εμάς είναι πιο έντονο γιατί έχουμε μεγαλύτερη μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού στην πρωτεύουσα από τις περισσότερες αν οχι όλες τις ευρωπαικές χώρες.

Ο Δημόσιος υπάλληλος δεν έχει καμια δικαιολογία. Αν δεν έχει σπίτι εδώ χωρίς να πληρώνει ειναι εύκολη η λύση πάει και ζητάει μετακίνηση. Στην επαρχία βρίσκεις ωραία σπίτια με 250-300 ευρώ το μήνα και εχεις και πιο ήρεμη ζωή και καθαρό αέρα.

Έχετε διανοηθεί όλο αυτο το καυσαέριο τι βλάβες μπορεί να προκαλέσει και τι καρκίνους (κτύπα ξύλο) στο μέλλον ; βάλε τα τσιγάρα (εγω εννοειται δεν καπνίζω εδω και 15 έτη) βάλε τα έτοιμα επεξεργασμένα φαγιά , βάλε το αλκόολ και τις καταχρήσεις.

Γνωστός μας στα 69 του εμ΄φανισε καρκίνο στον πνεύμονα και εχει κανει ήδη μετασταση στα κόκκαλα. ΔΕΝ κάπνιζε... απλά είχε εργασίες με χώματα κτλ. Πως το έπαθε ;

Μια μόδα ειναι να μένεις στην Αθήνα... μια ιδέα οτι δήθεν έχεις επιλογές και διασκεδάζεις. Αμα μάθεις να ζείς διαφορετικά δεν θα ξαναπατήσεις ποτέ το πόδι σου σε αυτό το τρελοκομείο.

700 ευρώ το μήνα ενοικιο θα έδινα σε μια πόλη που δεν με ταλαιπωρεί... η Αθηνα ειναι μια ταλαίπα απο το πρωί που θα σηκωθείς... θελω τωρα να πάω να κανω μια δουλειά και πρέπει να κατεβαινω στα Εξάρχεια.

Όλα αυτα ειναι πράγματα τα οποία δεν σκεφτόμαστε οσο είμαστε νέοι γιατι νομίζουμε ειμαστε άτρωτοι αλλα δρούν σωρευτικά κατα τη πάροδο των χρόνων.

Ειλικρινα το λέω αν στο μέλλον μου μείνει η περιουσία θα τη κλειδώσω ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ θα την νοικιάσω και θα συνεχίσω να ζω στην επαρχία.

* θα την νοικιάσω με 9-10 ευρώ το τμ και όχι με 15-16 που ζητάνε και είναι και μεζονέτα ..... αλλα εντάξει να χουμε και λίγη ενσυναίσθηση όλα εδώ μένουν... απλα θα έχω ισχυρή απαίτηση να προσέχουν το σπίτι αυτο και μόνο τίποτε άλλο.

Τελευταία επεξεργασία:

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.610 μηνύματα.
Ο Δημόσιος υπάλληλος δεν έχει καμια δικαιολογία. Αν δεν έχει σπίτι εδώ χωρίς να πληρώνει ειναι εύκολη η λύση πάει και ζητάει μετακίνηση. Στην επαρχία βρίσκεις ωραία σπίτια με 250-300 ευρώ το μήνα και εχεις και πιο ήρεμη ζωή και καθαρό αέρα.

Έχετε διανοηθεί όλο αυτο το καυσαέριο τι βλάβες μπορεί να προκαλέσει και τι καρκίνους (κτύπα ξύλο) στο μέλλον ; βάλε τα τσιγάρα (εγω εννοειται δεν καπνίζω εδω και 15 έτη) βάλε τα έτοιμα επεξεργασμένα φαγιά , βάλε το αλκόολ και τις καταχρήσεις.

Γνωστός μας στα 69 του εμ΄φανισε καρκίνο στον πνεύμονα και εχει κανει ήδη μετασταση στα κόκκαλα. ΔΕΝ κάπνιζε... απλά είχε εργασίες με χώματα κτλ. Πως το έπαθε ;

Μια μόδα ειναι να μένεις στην Αθήνα... μια ιδέα οτι δήθεν έχεις επιλογές και διασκεδάζεις. Αμα μάθεις να ζείς διαφορετικά δεν θα ξαναπατήσεις ποτέ το πόδι σου σε αυτό το τρελοκομείο.

700 ευρώ το μήνα ενοικιο θα έδινα σε μια πόλη που δεν με ταλαιπωρεί... η Αθηνα ειναι μια ταλαίπα απο το πρωί που θα σηκωθείς... θελω τωρα να πάω να κανω μια δουλειά και πρέπει να κατεβαινω στα Εξάρχεια.

Όλα αυτα ειναι πράγματα τα οποία δεν σκεφτόμαστε οσο είμαστε νέοι γιατι νομίζουμε ειμαστε άτρωτοι αλλα δρούν σωρευτικά κατα τη πάροδο των χρόνων.

Ειλικρινα το λέω αν στο μέλλον μου μείνει η περιουσία θα τη κλειδώσω ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ θα την νοικιάσω και θα συνεχίσω να ζω στην επαρχία.

* θα την νοικιάσω με 9-10 ευρώ το τμ και όχι με 15-16 που ζητάνε και είναι και μεζονέτα ..... αλλα εντάξει να χουμε και λίγη ενσυναίσθηση όλα εδώ μένουν... απλα θα έχω ισχυρή απαίτηση να προσέχουν το σπίτι αυτο και μόνο τίποτε άλλο.
Στην επαρχία όμως γυναίκα δε βρίσκεις ούτε με δίκαννο.

Συν ότι όσες βρίσκεις είναι κάτι λάφυρα πολέμου του '60.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.895 μηνύματα.
Στην επαρχία όμως γυναίκα δε βρίσκεις ούτε με δίκαννο.

Συν ότι όσες βρίσκεις είναι κάτι λάφυρα πολέμου του '60.

Το θέμα δεν ειναι αυτό , αλλά ο ικανός παντού βρίσκει γυναίκα. Θέλει και κάποια skills να μπορείς να συνδέεται με τους ανθρώπους και όχι να είναι μόνο μπράτσα και ατομικες φιλοδοξίες. Τέλος πάντων τα χουμε πει πολλές φορές.

Εν κατακλείδι

Δεν ειναι η επαρχία το πρόβλημα. Ίσα ίσα λόγω των πιο χαλαρων ρυθμών ζωής και εργασίας οι κοινωνικές συναναστροφές ενθαρρύνονται.

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.610 μηνύματα.
Ενω στην πρωτευουσα δεν βλεπεις ...ουρα σας περιμενουν :bleh: :bleh: :laugh:
Εμένα ναι.

Βασικά αν βρίσκεσαι σε μεγάλο αστικό κέντρο και δη φοιτητής, το να μην έχεις μια κοπέλα δίπλα σου σημαίνει πως είσαι πολλά κιλά μαλάκας στις συναναστροφές.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.989 μηνύματα.
Το θέμα δεν ειναι αυτό , αλλά ο ικανός παντού βρίσκει γυναίκα.
Ναι οκ, εδώ κοτζάμ Θεσσαλονίκη και το 90% των γυναικών είναι ντουγάνια, μ' επαρχιώτικη νοοτροπία, παντελώς αδιάφορες σαν προσωπικότητες κ.λπ. κι εσύ περιμένεις να βρεις σοβαρή γυναίκα στα καταυλακιώτικα χωριά...καλή τύχη!:lol:
Κι εγώ εμφάνισα σπάνιο όγκο σε εντελώς αναπάντεχο σημείο στα 26 μου, δεν έπινα, δεν κάπνιζα, ήμουν στην καλύτερη φυσική κατάσταση που υπήρξα ποτέ κ.λπ. είναι σοβαρή ερώτηση αυτή;

Κι αυτός που ζει στην πόλη μπορεί να εμφανίσει κάτι τέτοιο λόγω π.χ. περιβαλλοντικών παραγόντων κι αυτός που ζει στο χωριό μπορεί να εμφανίσει κάτι τέτοιο λόγω περιορισμένης κοινωνικής ζωής που φέρνει μαρασμό μοναξιά κακή ψυχολογία κ.λπ.

Αν νομίζεις ότι είσαι ασφαλής από τέτοιες παθήσεις απλά και μόνο επειδή σηκώθηκες κι έφυγες απ' την Αθήνα πλανάσαι!:rolleyes:
Ίσα ίσα λόγω των πιο χαλαρων ρυθμών ζωής και εργασίας οι κοινωνικές συναναστροφές ενθαρρύνονται.
Αυτό ισχύει μόνο για τους ντόπιους κι εφόσον πληρούνται και κάποιες προϋποθέσεις (να είσαι γνωστός δημοφιλής με καλό όνομα στην περιοχή κ.λπ.)...γιατί αν πας π.χ. στην Καλαμάτα ή την Σπάρτη ή ακόμη χειρότερα σε κάποια κωμόπολη ή χωριό ως Αθηναίος (ή ως κάποιος ξένος γενικότερα) να κάνεις καμάκι κάπου έξω σ' ένα καφέ μπαρ η τύπισσα που θα προσεγγίσεις θα 'ναι 100 φορές πιο κουμπωμένη απ' ότι θα ήταν στην Αθήνα ή αν την προσέγγιζε κάποιος γνωστός συγχωριανός της, οι γύρω σου θα σε κοιτάνε λες κι ετοιμάζεσαι να τη ληστέψεις κ.ο.κ.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.513 μηνύματα.
Εμένα ναι.

Βασικά αν βρίσκεσαι σε μεγάλο αστικό κέντρο και δη φοιτητής, το να μην έχεις μια κοπέλα δίπλα σου σημαίνει πως είσαι πολλά κιλά μαλάκας στις συναναστροφές.
ο καλος ο μυλος ολα τα αλέθει....μην μπελκουμε την φοιτητική κατασταση με την ουσια των σχεσεων ... :laugh:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι οκ, εδώ κοτζάμ Θεσσαλονίκη και το 90% των γυναικών είναι ντουγάνια, μ' επαρχιώτικη νοοτροπία, παντελώς αδιάφορες σαν προσωπικότητες κ.λπ. κι εσύ περιμένεις να βρεις σοβαρή γυναίκα στα καταυλακιώτικα χωριά...καλή τύχη!:lol:
Τι πετσόκομμα τις εκανες :laugh::laugh::laugh:

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.989 μηνύματα.
Τι πετσόκομμα τις εκανες :laugh::laugh::laugh:
Δεν το λέω με κακία ούτε υποτιμητικά, μπορεί κάλλιστα π.χ. η Θεσσαλονικιά που φτιάχνει καφέδες στο Today's ή είναι receptionist στο Μακεδονία Palace ή εργάζεται στην τάδε πολυεθνική κ.λπ. να είναι μια πολύ όμορφη και καλή κοπέλα και να γίνει και πολύ καλή μητέρα/σύζυγος στο μέλλον, αλλά εμένα ένας άνθρωπος που η σκέψη του, τα ενδιαφέροντά του κ.λπ. περιορίζονται σε 2 τ.μ. δε μου κάνει και θα ήταν ανόητο εκ μέρους μου να πιστεύω ότι, αν δυσκολεύομαι να βρω συμβατές μ' εμένα γυναίκες στη συμπρωτεύουσα, θα το έκανα στην επαρχία!:whatever:
Η επαρχία ΔΕΝ είναι γι' ανθρώπους στα prime τους που θέλουν το 100% από τη ζωή τους...

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν το λέω με κακία ούτε υποτιμητικά, μπορεί κάλλιστα π.χ. η Θεσσαλονικιά που φτιάχνει καφέδες στο Today's ή είναι receptionist στο Μακεδονία Palace ή εργάζεται στην τάδε πολυεθνική κ.λπ. να είναι μια πολύ όμορφη και καλή κοπέλα και να γίνει και πολύ καλή μητέρα/σύζυγος στο μέλλον, αλλά εμένα ένας άνθρωπος που η σκέψη του, τα ενδιαφέροντά του κ.λπ. περιορίζονται σε 2 τ.μ. δε μου κάνει και θα ήταν ανόητο εκ μέρους μου να πιστεύω ότι, αν δυσκολεύομαι να βρω συμβατές μ' εμένα γυναίκες στην συμπρωτεύουσα, θα το έκανα στην επαρχία!:whatever:
Η επαρχία είναι ως επί το πλείστον γι' ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (για ευνόητους λόγους)...
Οποτε μου λες οτι αναλογα με το που ειναι μια γυναίκα της αναλογει και το εύρος της σκεψης της ;

Λιγο περιοριστικό μου κανει αυτο ως προς την ευκαιρια να γνωρισω εναν ανθρωπο ....και μιλας τωρα για θεσσαλονικη ετσι ;

Δηλαδη για εσενα μονο μια γυναικα απο Αθηνα θα ειναι στο πλαισιο συμβατότητας σου ωστε να της δωσεις μια ευκαρια για γνωριμια ;

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Οποτε μου λες οτι αναλογα με το που ειναι μια γυναίκα της αναλογει και το εύρος της σκεψης της ;
Όχι, λέω ότι αν π.χ. στη Θεσσαλονίκη οι ενδιαφέρουσες γυναίκες είναι 1 στις 10, στην επαρχία είναι 1 στις 1.000+, άρα είναι σα να ψάχνεις ψύλλο στ' άχυρα...
Δηλαδη για εσενα μονο μια γυναικα απο Αθηνα θα ειναι στο πλαισιο συμβατότητας σου ωστε να της δωσεις μια ευκαρια για γνωριμια ;
Κατά κύριο λόγο ναι (γι' αυτό και τα περισσότερα βράδια μου βγαίνω κάτω, τις περισσότερες δραστηριότητές μου τις κανονίζω εκεί κ.λπ.), όπως και γυναίκες που 'χουν ζήσει εκτός Ελλάδας...μ' επαρχιώτικη ΒαλκανοΟθωμανική νοοτροπία (π.χ. «για να σου κάτσω θέλω να με κυνηγάς μέχρι να λιώσουν οι σόλες των παπουτσιών σου») δεν κάνεις χαΐρι!;)

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Όχι, λέω ότι αν π.χ. στη Θεσσαλονίκη οι ενδιαφέρουσες γυναίκες είναι 1 στις 10, στην επαρχία είναι 1 στις 1.000+, άρα είναι σα να ψάχνεις ψύλλο στ' άχυρα...

Κατά κύριο λόγο ναι (γι' αυτό και τα περισσότερα βράδια μου βγαίνω κάτω, τις περισσότερες δραστηριότητές μου τις κανονίζω εκεί κ.λπ.), όπως και γυναίκες που 'χουν ζήσει εκτός Ελλάδας...μ' επαρχιώτικη ΒαλκανοΟθωμανική νοοτροπία (π.χ. «για να σου κάτσω θέλω να με κυνηγάς μέχρι να λιώσουν οι σόλες των παπουτσιών σου») δεν κάνεις χαΐρι!;)
Ενα θα σου πω ...Ετσι και βρεις εσυ γυναίκα κρατα την ...σπανιζει και το εννοω αυτο που λεω :)

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ενα θα σου πω ...Ετσι και βρεις εσυ γυναίκα κρατα την ...σπανιζει και το εννοω αυτο που λεω :)
Το θέμα δεν είναι μόνο να «τη βρεις» (αυτό είναι το εύκολο), το θέμα είναι «να σε βρει» κι εκείνη, δηλαδή να είναι συναισθηματικά διαθέσιμη (σπάνιο στην εποχή μας) να 'χει ανοιχτά τα στραβά της όταν θα περάσεις απ' τη ζωή της (επίσης), να της αρέσεις και να κουνήσει κι εκείνη τον κ@λο της να σε διεκδικήσει έστω από ένα σημείο και μετά (εδώ είναι που το χάνουν οι περισσότερες;))...τέλοσπαντων, είμαστε εκτός θέματος!

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Το θέμα δεν είναι μόνο να «τη βρεις» (αυτό είναι το εύκολο), το θέμα είναι «να σε βρει» κι εκείνη, δηλαδή να είναι συναισθηματικά διαθέσιμη (σπάνιο στην εποχή μας) να 'χει ανοιχτά τα στραβά της όταν θα περάσεις απ' τη ζωή της (επίσης), να της αρέσεις και να κουνήσει κι εκείνη τον κ@λο της να σε διεκδικήσει έστω από ένα σημείο και μετά (εδώ είναι που το χάνουν οι περισσότερες;))...τέλοσπαντων, είμαστε εκτός θέματος!
Εγώ θα πω να την βρεις αλλά και να την κρατήσεις...

Μιλάς για γυναίκες αξίας για εμένα προσωπικά...θηλυκά ...

Αυτές οι γυναικες για να μείνουν θέλουν να δουν κάτι ανάλογα!
Ακριβώς επειδή είναι σπάνια στην εποχή μας όταν βρεθουν αυτοί οι δύο υπάρχει πρόθεση για κάτι παραπάνω...

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 949 μηνύματα.

Μπορεί να παίζει και το she just doesn't like you.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Κι εγώ εμφάνισα σπάνιο όγκο σε εντελώς αναπάντεχο σημείο στα 26 μου, δεν έπινα, δεν κάπνιζα, ήμουν στην καλύτερη φυσική κατάσταση που υπήρξα ποτέ κ.λπ. είναι σοβαρή ερώτηση αυτή;

Κι αυτός που ζει στην πόλη μπορεί να εμφανίσει κάτι τέτοιο λόγω π.χ. περιβαλλοντικών παραγόντων κι αυτός που ζει στο χωριό μπορεί να εμφανίσει κάτι τέτοιο λόγω περιορισμένης κοινωνικής ζωής που φέρνει μαρασμό μοναξιά κακή ψυχολογία κ.λπ.

Αν νομίζεις ότι είσαι ασφαλής από τέτοιες παθήσεις απλά και μόνο επειδή σηκώθηκες κι έφυγες απ' την Αθήνα πλανάσαι!:rolleyes:

Αυτό ισχύει μόνο για τους ντόπιους κι εφόσον πληρούνται και κάποιες προϋποθέσεις (να είσαι γνωστός δημοφιλής με καλό όνομα στην περιοχή κ.λπ.)...γιατί αν πας π.χ. στην Καλαμάτα ή την Σπάρτη ή ακόμη χειρότερα σε κάποια κωμόπολη ή χωριό ως Αθηναίος (ή ως κάποιος ξένος γενικότερα) να κάνεις καμάκι κάπου έξω σ' ένα καφέ μπαρ η τύπισσα που θα προσεγγίσεις θα 'ναι 100 φορές πιο κουμπωμένη απ' ότι θα ήταν στην Αθήνα ή αν την προσέγγιζε κάποιος γνωστός συγχωριανός της, οι γύρω σου θα σε κοιτάνε λες κι ετοιμάζεσαι να τη ληστέψεις κ.ο.κ.

Αυτά μη τα λες σε μένα τα περι ασφάλειας... Πες τα σε οποιονδήποτε εκεί έξω συναντάς κ νομίζει ότι είναι αιώνιος κ προσκολαται στα υλικά αγαθά με μανία και εμμονή. Πολλοί τετοιοι γυρω... Αυτοί έχουν πέσει σε πλανη όχι εμείς.

Περαστικοί είμαστε όλοι από αυτή τη ζωή κ δε ξέρουμε και ποτε θα φυγουμε. Και όταν θα φυγουμε πρωτα ο θεος θα φυγουμε εντελώς γυμνοί.... Ουτε σπίτια ουτε αμάξια ουτε " Επιτυχίες " Κάθε είδους και δόξες ίσως μια ιστορία μείνει πισω. Μόνο αυτό.

Εγώ ρωτησα διακεκριμένο ογκολογο και μου είπε πραγματα που δυστυχώς οι 7 στους 10 δεν τα τηρουν. Και μετά λένε " Ελα μωρε σε μένα θα τυχει " Η " Ελα μωρε όλοι θα πεθανουμε κάποια στιγμή "

Προφανως και η ατμοσφαιρική ρύπανση ειδικά στις πολεις παιζει το ρόλο της γιατί την υποτιμάς ; έχει μαζευτεί ο κάθε πικραμενος εδώ περα και αγοράζουν αμάξια 3-4 στην οικογένεια... Όλα αυτά βγάζουν βρώμες... Καθημερινά. Οι οποίες πανε στα πνευμονια όσων ζουν σε αυτή την.... Υπέροχη κατά τα αλλά πολη ! 😄

Ευχομαι αυτό που είχες να περασε κ να μην σε ξαναβρεί. Γιατι εισαι νέος ανθρωπος. Ωστόσο άσχετα απο αυτο πρεπει ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί περισσοτερο σε αυτό που λέμε " Παραμετροποιησιμοι " Παράγοντες.

Αυτό που είπες εσυ το σπάνιο προφανως ειναι στους μη παραμετροποιησιμους. Εκεί προφανως δεν έχεις καμια δυνατότητα παρεμβασης. Όλα αυτα είναι όροι των ιατρών όχι δικοί μου.

Πολυ σοβαρή ερωτηση ειναι το πως θα αποφυγει κάποιος άνθρωπος το καρκίνο... Η απάντηση του ογκολογου για την προστασία από το καρκίνο του στομάχου ήταν 1. Αποφυγή καπνίσματος και 2. Αποφυγή επεξεργασμένων κρεάτων κ φαγητών...

Είναι και το ελιοβακτηριδιο του πυλωρου εννοείται μέσα. Τώρα αν ο θεος θέλει να παρει κάποιον στα 40 η τα 50 άλλο θέμα.

Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Πολυ σοβαρή ερωτηση ειναι το πως θα αποφυγει κάποιος άνθρωπος το καρκίνο...
Θα σου πω τι μου ειπε ο δικος μου ογκολογος μαστολογος μετα την σφαλιαρα που εφαγα πριν χρονιαααα και καλα που ειχα την πιστη μου και με βοηθησε να το διαχειριστώ ;

Το εχεις ....οτι το αφαιρέσαμε και οτι το προλαβες και ολα πηγαν καλα δεν σημαινει οτι μπορει να μην σου ξανατυχη
Απο εσενα εξαρταται με τι θα το "ταιζεις "
Και δεν εννουσε μονο αυτα που τρωμε ,μιλουσε ξεκαθαρα και για το αγχος ....

Ολοι το εχουμε δεν γλυτωνουμε ...'αλλο ομως ειναι σου εμφανιστει απο τα 30 και αλλο στα 70 ....

ηρεμια ,ισορροπημένη διατροφη, μακρυα απο κοτόπουλο του εμποριου και απο την ζαχαρη μηπως και το καθυστερήσουμε το καταραμένο ..

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Θα σου πω τι μου ειπε ο δικος μου ογκολογος μαστολογος μετα την σφαλιαρα που εφαγα πριν χρονιαααα και καλα που ειχα την πιστη μου και με βοηθησε να το διαχειριστώ ;

Το εχεις ....οτι το αφαιρέσαμε και οτι το προλαβες και ολα πηγαν καλα δεν σημαινει οτι μπορει να μην σου ξανατυχη
Απο εσενα εξαρταται με τι θα το "ταιζεις "
Και δεν εννουσε μονο αυτα που τρωμε ,μιλουσε ξεκαθαρα και για το αγχος ....

Ολοι το εχουμε δεν γλυτωνουμε ...'αλλο ομως ειναι σου εμφανιστει απο τα 30 και αλλο στα 70 ....

ηρεμια ,ισορροπημένη διατροφη, μακρυα απο κοτόπουλο του εμποριου και απο την ζαχαρη μηπως και το καθυστερήσουμε το καταραμένο ..

Έτσι είναι. Τις εξαιρέσεις και τα σπάνια δεν μπορείς να τα χειριστείς , εάν ειναι να σου τύχει θα σου τύχει δυστυχώς.

Ωστόσο ο γενικός κανόνας στον οποίο συμφωνούν ΟΛΟΙ οι ιατροί ειναι πως όποιος δεν προσέχει τον εαυτό του δυστυχώς θα φύγει νωρίς απο αυτή τη ζωή. Θα φύγει γρήγορα.

Βλέπω διαβητικούς να καπνίζουν και να τρώνε ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.... Εκει τι να πείς.... αμα δε σκέφτονται τα παιδιά τους που θα χάσουν το πατέρα τους στα 60 και τα 70 του ενω θα μπορουσε αμα πρόσεχε να ζήσει 10-15 χρονια παραπάνω, αυτο λέγεται εγωϊσμος εκτός απο ηλιθιότητα.

Σιγουρα μια μέρα όλοι θα χαιρετήσουμε αλλά.... εάν προσέχεις και δεν είσαι άτυχος αυτο μπορεί να σε βρεί στα 85+ ακόμη και 90+.

Αυτός ήταν και ο σκοπός του αρχικού μου πόστ. Οτι αν δεν παίξει ατυχία και πράγματα αναπόφευχθα... αν προσέξεις και ακολουθήσεις τις οδηγίες και τηρήσεις οσους περισσότερους παράγοντες μπορείς... θα εισαι καλά.

Θα δεις και παιδιά... και εγγόνια και μπορει και να έχεις ήρεμο τέλος. Στον ύπνο σου που λέει... ουτε νοσοκομεία... ουτε ανοσοθεραπείες ... ούτε κατακοιτος ουτε τιποτα.

Ο Λογαριασμός έρχεται στο τέλος....

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.044 μηνύματα.
Ουρές έξω από το Καλλιμάρμαρο πριν από τη συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς

Σιγα το εξωτερικο, πιο πολυ χανεις παρα κερδιζεις

Eξαρτάται τι εννοούμε εξωτερικό και με ποια συνθήκη η μετανάστευση. Έχει διαφορά επίσης το πως παρουσιάζεται η ζωή στο εξωτερικό με το πως πραγματικά είναι ή τι συνήθως επιμένουν να προβάλλουν όσοι μιλάνε για τη ζωή στο εξωτερικό.

Το αστείο ξεκινάει όταν συζητήσεις με έναν ντόπιο Γερμανό, Ολλανδό, ή άλλο βορειοευρωπαίο και ακούσεις τα προβλήματα που βλέπουν αυτοί στις χώρες τους. Καταλαβαίνω πολύ καλά την οργή του κόσμου στην Ελλάδα για την προ- και μεταμνημονιακή Ελλάδα όμως η δυτική Ευρώπη μετά την εποχή του Κόβιντ, δεν τα πάει και τόσο καλά. Σίγουρα μπορεί η Ελλάδα να έχει άλλα προβλήματα και τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν τόσο σχέση με την παρούσα κυβέρνηση όσο με την κοινωνική κουλτούρα των Ελλήνων διαχρονικά. Θα ήμουν ηλίθιος αν πίστευα ότι θα μπορούσαν 2 κυβερνήσεις να αλλάξουν τη χώρα μας και να την μετατρέψουν σε ένα μικρό αντίγραφο της Δανίας, ενώ έχουμε τελείως διαφορετική σκέψη από τον μέσο Δανό πολίτη ξεκινώντας από την γλώσσα, τη θρησκεία και την μουσική αλλά και την διατροφή.

Επειδή ήμουν αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνω τον εαυτό μου, οι Έλληνες δεν έχουν αλλάξει την τελευταία 20ετία. Η νοοτροπία είναι η ίδια απλά ο χρόνος φεύγει. Το κράτος είναι ίδιο απλά με περισσότερο ίντερνετ και απρόσωπη επικοινωνία των ανθρώπων μέσω μηνυμάτων και εθισμό στα κινητά. Είναι σαν να εξετάζουμε τη συμπεριφορά μιας φυλής στην Αφρική όσο ζούσε σε καλύβες με άχυρο και μετά σε διαμερίσματα. Οι άνθρωποι φυσικά και είναι ίδιοι απλά άλλαξε η εικόνα χωρίς να σημαίνει ότι οι άνθρωποι συμβάλλουν στην ενσωμάτωση αυτής της νέας εικόνας ως τρόπο ζωής.

Τελευταία επεξεργασία:

Pyotr_Krasnov

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 883 μηνύματα.
Ουρές έξω από το Καλλιμάρμαρο πριν από τη συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς

Eξαρτάται τι εννοούμε εξωτερικό και με ποια συνθήκη η μετανάστευση. Έχει διαφορά επίσης το πως παρουσιάζεται η ζωή στο εξωτερικό με το πως πραγματικά είναι ή τι συνήθως επιμένουν να προβάλλουν όσοι μιλάνε για τη ζωή στο εξωτερικό.

Το αστείο ξεκινάει όταν συζητήσεις με έναν ντόπιο Γερμανό, Ολλανδό, ή άλλο βορειοευρωπαίο και ακούσεις τα προβλήματα που βλέπουν αυτοί στις χώρες τους. Καταλαβαίνω πολύ καλά την οργή του κόσμου στην Ελλάδα για την προ- και μεταμνημονιακή Ελλάδα όμως η δυτική Ευρώπη μετά την εποχή του Κόβιντ, δεν τα πάει και τόσο καλά. Σίγουρα μπορεί η Ελλάδα να έχει άλλα προβλήματα και τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν τόσο σχέση με την παρούσα κυβέρνηση όσο με την κοινωνική κουλτούρα των Ελλήνων διαχρονικά. Θα ήμουν ηλίθιος αν πίστευα ότι θα μπορούσαν 2 κυβερνήσεις να αλλάξουν τη χώρα μας και να την μετατρέψουν σε ένα μικρό αντίγραφο της Δανίας, ενώ έχουμε τελείως διαφορετική σκέψη από τον μέσο Δανό πολίτη ξεκινώντας από την γλώσσα, τη θρησκεία και την μουσική αλλά και την διατροφή.

Εγω γενικως δεν θα πηγαινα ποτε να ζησω για παντα στο εξωτερικο, για ταξιδια ναι, αλλα για κατι αλλο οχι. Ειναι διαφορετικη κουλτουρα, αλλοι ανθρωποι και αντε να μαθεις τωρα την γλωσσα τους, δεν υπαρχει περιπτωση. Γιατι ναι, μιλανε αγγλικα, αλλα πολλοι απο αυτους θα αρνηθουν να μιλησουν στα αγγλικα. Οποτε τι ; Να καθομαι εγω να μιλαω μια ξενη γλωσσα για να μπορω να μιλησω με αλλους... Οχι οχι, δεν ειμαι εναντια στο να μαθει καποιος μια νεα γλωσσα, μια χαρα φυσιολογικο και ωραιο το θεωρω... Αλλα το μαθεις μια γλωσσα για να ζεις καπου... ε Οχι, εκτος αν το θελει καποιος...Απλως τωρα μιλουσα για εμενα, προσωπικα τι θα εκανα.

Ουτως αλλος, οπως ειπες εχουνε τα δικα τους προβληματα αυτοι και ποιος ξερει τι αλλο τι...

Επειδή ήμουν αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνω τον εαυτό μου, οι Έλληνες δεν έχουν αλλάξει την τελευταία 20ετία. Η νοοτροπία είναι η ίδια απλά ο χρόνος φεύγει. Το κράτος είναι ίδιο απλά με περισσότερο ίντερνετ και απρόσωπη επικοινωνία των ανθρώπων μέσω μηνυμάτων και εθισμό στα κινητά. Είναι σαν να εξετάζουμε τη συμπεριφορά μιας φυλής στην Αφρική όσο ζούσε σε καλύβες με άχυρο και μετά σε διαμερίσματα. Οι άνθρωποι φυσικά και είναι ίδιοι απλά άλλαξε η εικόνα χωρίς να σημαίνει ότι οι άνθρωποι συμβάλλουν στην ενσωμάτωση αυτής της νέας εικόνας ως τρόπο ζωής.

Ενδιαφερον, δεν μπορω να πω κατι καθως δεν εχω δει κατι ακομη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια