chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.085 μηνύματα.

27-04-24

20:36
δεν ειναι τα παντα τα λεφτα στη ζωη αυτηΔεν πειράζει μην πας στις ΗΠΑ, άσε να πάνε άλλοι να παίρνουν $100.000 ++ το χρόνο και κάτσε εσύ στην Ευρώπη με το 1/3 των χρημάτων και με μηδενική ανάπτυξη.
ειναι τι ψαχνει ο καθενας
μια ηρεμη ζωη
ευτυχια
υλισμο
λεφτα
δοξα
φημη
καριερα
κλπ
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.378 μηνύματα.

27-04-24

21:15
Κοίταξε συμφωνώ απόλυτα, ωστόσο αν στο μέρος που βρίσκομαι δεν μπορώ να έχω τα μέσα και την τεχνολογία να εξελιχθώ επαγγελματικά αυτό θα είναι ένα μείον τουλάχιστον στην καριέρα μου.δεν ειναι τα παντα τα λεφτα στη ζωη αυτη
μια ηρεμη ζωη
ευτυχια
υλισμο
λεφτα
δοξα
φημη
καριερα
κλπ
Κι εγώ το έζησα αυτό στην Ευρώπη, είμαστε πίσω, έχουμε μείνει πίσω σε βαθμό να γίνουμε irrelevant.
Και δεν το λέω καθόλου ελαφρά τη καρδία
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.902 μηνύματα.

27-04-24

21:19
δεν ειναι τα παντα τα λεφτα στη ζωη αυτη
μια ηρεμη ζωη
ευτυχια
υλισμο
λεφτα
δοξα
φημη
καριερα
κλπ
Κοιτά παλιότερα πίστευα και εγώ ότι τα χρήματα δεν είναι το παν σε αυτήν την ζωή και έλεγα δεν με ενδιαφέρει να ζω με 1.500 το μήνα στην Ελλάδα. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, όντως τα χρήματα δεν είναι το παν όμως χωρίς αυτά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στην ζωή σου ενώ κινδυνεύεις ανα πάσα στιγμή. Καλός η κακώς οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες πλην Σκανδιναβίας και Ελβετίας έχουν εγκλωβιστεί σε χαμηλά επίπεδα μισθών ενώ το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί. Παράλληλα η Ευρώπη έχει μείνει πίσω σε βασικούς κλάδους όπως είναι η τεχνολογία, Τραπεζικός τομέας και σιγά σιγά η βιομηχανία.
Αν κάποιος θέλει να κάνει καριέρα και παράλληλα να βγάζει χρήματα τότε πρέπει να δει σε χώρες όπως η Ελβετία, ΗΠΑ, Αυστραλία, UAE, Singapore και Σκανδιναβία. Χώρες όπως Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Καναδάς, Βέλγιο και Ιταλία έχουν κλείσει τον κύκλο τους και δεν θεωρώ ότι αξίζει να φύγεις από την Ελλάδα για να ζεις με λίγο περισσότερα χρήματα.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.251 μηνύματα.

27-04-24

21:39
Τσάμπα μαλώνετε.
Για μενα το πράγμα ειναι πιο απλό. Μια ισορροπία μεταξυ προτεραιοτήτων και ποιότητας.
Αν ο άλλος έχει βάλει στόχο, φιλοδοξία καριέρας, καλά κανει ο άνθρωπος και θέλει να φυγει να παει στην Αμερική.
Αν ο άλλος έβγαζε 100.000 στην Ελβετία και τον ακούς ξαφνικα και σου λεει "μου λειπει ο φραπές κι ο ήλιος κι ας παίρνω 1500" καλά κανει και θέλει να γυρίσει.
Για μενα ειναι λιγο πιο αλλιως το πράγμα. Πάω παντου αρκει να μου δωσεις 2 απο 3 πράγματα
1. Καλά λεφτά
2. Καλό ωραριο
3. Καλες συνθηκες/αποστασεις
Αυτα τα χω για την εργασία ως κριτηρια αλλά μετατρέψτε τα δυο τελευταια σε οτι θελετε, ποιοτητα ζωής.
Δε μπορείς να μου γαμησεις και τα τρια, θα τσινισω. Δε μπορεις να μου δωσεις μονο το ενα απο τα τρια, θα τσινίσω.
Τι να τον κανω τον καλό μισθό στη νεα υορκη 100.000 το χρονο, αν δεν βλεπω ανθρωπο και πρεπει να κανω μιση ωρα με το τρενο και αλλη μιση πίσω.
Τι να τον κανω τον ήλιο στην ελλάδα, με 1000 ευρω μισθό και σπασμενα πεζοδρομια που τρωω τα μουτρα μου.
Αμα μου δωσεις τηλεργασία με 1500 ευρώ και παω Ταιλάνδη και ειμαι ολη μερα να χουφτώνω ladyboys και το κοστος μου να ειναι 30 ευρω τη μερα για ολα τα έξοδα μαζι και το ενοικιο, να τη χέσω και την Ελλάδα και την Αμερική
Αμα ειναι ομως να μου πεις, 1500 το μηνα αλλά θα ξυπνας 5 το πρωι και θα κανεις 2 ωρες πηγαινε και 2 έλα, σόρρυ δεν το κανω.
Για μενα το πράγμα ειναι πιο απλό. Μια ισορροπία μεταξυ προτεραιοτήτων και ποιότητας.
Αν ο άλλος έχει βάλει στόχο, φιλοδοξία καριέρας, καλά κανει ο άνθρωπος και θέλει να φυγει να παει στην Αμερική.
Αν ο άλλος έβγαζε 100.000 στην Ελβετία και τον ακούς ξαφνικα και σου λεει "μου λειπει ο φραπές κι ο ήλιος κι ας παίρνω 1500" καλά κανει και θέλει να γυρίσει.
Για μενα ειναι λιγο πιο αλλιως το πράγμα. Πάω παντου αρκει να μου δωσεις 2 απο 3 πράγματα
1. Καλά λεφτά
2. Καλό ωραριο
3. Καλες συνθηκες/αποστασεις
Αυτα τα χω για την εργασία ως κριτηρια αλλά μετατρέψτε τα δυο τελευταια σε οτι θελετε, ποιοτητα ζωής.
Δε μπορείς να μου γαμησεις και τα τρια, θα τσινισω. Δε μπορεις να μου δωσεις μονο το ενα απο τα τρια, θα τσινίσω.
Τι να τον κανω τον καλό μισθό στη νεα υορκη 100.000 το χρονο, αν δεν βλεπω ανθρωπο και πρεπει να κανω μιση ωρα με το τρενο και αλλη μιση πίσω.
Τι να τον κανω τον ήλιο στην ελλάδα, με 1000 ευρω μισθό και σπασμενα πεζοδρομια που τρωω τα μουτρα μου.
Αμα μου δωσεις τηλεργασία με 1500 ευρώ και παω Ταιλάνδη και ειμαι ολη μερα να χουφτώνω ladyboys και το κοστος μου να ειναι 30 ευρω τη μερα για ολα τα έξοδα μαζι και το ενοικιο, να τη χέσω και την Ελλάδα και την Αμερική
Αμα ειναι ομως να μου πεις, 1500 το μηνα αλλά θα ξυπνας 5 το πρωι και θα κανεις 2 ωρες πηγαινε και 2 έλα, σόρρυ δεν το κανω.
Jim4ever
Νεοφερμένο μέλος
Ο Jim4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 53 μηνύματα.

19-12-24

04:39
καλησπερα στο φορουμ, ειμαι καινουργιος εδω, σπουδαζω πληροφορικη και βρισκομαι σε μεγαλο διλημμα για το τι θα κανω μετα τη σχολη, εφοσον εδω δεν υπαρχει ελπιδα και γινομαστε τριτοκοσμικοι χωρα οπως λενε ολοι ε νομιζω θα ηταν παραλογο να μεινω, βλεποντας οτι και η πλειοψηφια φευγει. Νιωθω ομως εντελως μπερδεμενος, γενικοτερα ειπα οτι η αναζητηση μου για το ποιες χωρες αξιζουν θα ειναι επειτα απο εκτενη ερευνα στα social media, οταν ημουν πιο μικρος μαρεσαν φουλ οι ΗΠΑ, βλεπω βιντεο στο youtube και subreddit, ολοι οι ντοπιοι λενε τα χειροτερα για την Αμερικη, σχολια που περιγραφανε Καναδα ΗΠΑ σαν δυστοπια, οποτε ριχνω ακυρο εκει περα, αρχιζω βλεπω βιντεο και sub για αμερικανους που φυγανε απο την κολαση που ζουσαν και πηγαν βορειοδυτικη Ευρωπη κανοντας ζωαρα, λεω ενταξει εδω ειμαστε, τωρα μου πεταει βιντεο για downfall στις μεγαλες χωρες της δυτικης Ευρωπης και οι ντοπιοι λενε παρομοια με τους αμερικανους, σχολια με χιλιαδες λαικς ετσι, δε μιλαω για αμελητεα ποσοτητα. Ψαχνω για Ρωσια λοιπον, στην αρχη βιντεο με καλες κριτικες μετα παλι το ιδιο πραγμα, το ιδιο και για λατινικη αμερικη, ασια αφρικη ωκεανια δε τις βαζω καθολου μεσα δε θα πηγαινα ποτε. Υποτιθεται πως η Ελλαδα ειναι στο πατο και ολοι οι κατοικοι των ανεπτυγμενων χωρων λενε τα ιδια ενω υποτιθεται ζουν πολυ καλυτερα απο εμας, εγω μπερδευτει παρα πολυ παιδια θελω τη βοηθεια σας ειλικρινα, τι παιζει με το πλανητη? ποια ειναι η καλυτερη λυση
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.159 μηνύματα.

19-12-24

05:13
Κατα τη γνώμη μου δεν υπάρχει ο όρος «καλύτερη χώρα»καλησπερα στο φορουμ, ειμαι καινουργιος εδω, σπουδαζω πληροφορικη και βρισκομαι σε μεγαλο διλημμα για το τι θα κανω μετα τη σχολη, εφοσον εδω δεν υπαρχει ελπιδα και γινομαστε τριτοκοσμικοι χωρα οπως λενε ολοι ε νομιζω θα ηταν παραλογο να μεινω, βλεποντας οτι και η πλειοψηφια φευγει. Νιωθω ομως εντελως μπερδεμενος, γενικοτερα ειπα οτι η αναζητηση μου για το ποιες χωρες αξιζουν θα ειναι επειτα απο εκτενη ερευνα στα social media, οταν ημουν πιο μικρος μαρεσαν φουλ οι ΗΠΑ, βλεπω βιντεο στο youtube και subreddit, ολοι οι ντοπιοι λενε τα χειροτερα για την Αμερικη, σχολια που περιγραφανε Καναδα ΗΠΑ σαν δυστοπια, οποτε ριχνω ακυρο εκει περα, αρχιζω βλεπω βιντεο και sub για αμερικανους που φυγανε απο την κολαση που ζουσαν και πηγαν βορειοδυτικη Ευρωπη κανοντας ζωαρα, λεω ενταξει εδω ειμαστε, τωρα μου πεταει βιντεο για downfall στις μεγαλες χωρες της δυτικης Ευρωπης και οι ντοπιοι λενε παρομοια με τους αμερικανους, σχολια με χιλιαδες λαικς ετσι, δε μιλαω για αμελητεα ποσοτητα. Ψαχνω για Ρωσια λοιπον, στην αρχη βιντεο με καλες κριτικες μετα παλι το ιδιο πραγμα, το ιδιο και για λατινικη αμερικη, ασια αφρικη ωκεανια δε τις βαζω καθολου μεσα δε θα πηγαινα ποτε. Υποτιθεται πως η Ελλαδα ειναι στο πατο και ολοι οι κατοικοι των ανεπτυγμενων χωρων λενε τα ιδια ενω υποτιθεται ζουν πολυ καλυτερα απο εμας, εγω μπερδευτει παρα πολυ παιδια θελω τη βοηθεια σας ειλικρινα, τι παιζει με το πλανητη? ποια ειναι η καλυτερη λυση
έχει να να κάνει με το τι ταιριάζει στον κάθε άνθρωπο, προσωπικά και επαγγελματικά.
Επίσης, καμία χώρα δεν είναι τέλεια και αυτό στο υπογράφω 100%
Όλες έχουν τα αρνητικά τους και τα θετικά τους. Αυτα θα πρέπει να υπολογίσεις και να ζυγίσεις. Όπως ζύγισες τα αρνητικά μας εδώ με τα θετικά και η ζυγαριά σου έδειξε τα αρνητικά πρώτα.
πρέπει να κάνεις μια έρευνα, λοιπόν, να δεις που έχεις καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές, αν αυτή η χώρα σου ταιριάζει στο lifestyle, αν οι καιρικές συνθήκες σου ταιριάζουν και αν η ένταξη σε αυτή τη χώρα θα σου φανεί όσο ομαλή γίνεται.
η μετανάστευση δεν είναι παίξε γέλασε, είναι παλούκι που θέλει μεράκι, κότσια και ότι στην αρχή ψυχολογικά ίσως νιώθεις και μόνος.
βρες λοιπόν τον τόπο που θα κάνει να αξίζουν όλα αυτά και να είσαι ευτυχισμένος.
εγώ ας πούμε θα σου έλεγα Ιαπωνία. Που τεχνολογικά είναι έτη φωτός μπροστά και η ζωή εκεί κατά τη γνώμη μου είναι επίσης πολύ ποιοτική. Οι Ιάπωνες πιστεύω είναι πολύ ευγενικός λαός και αν τους γνωρίσεις καλά αρκετά κοινωνικός.
άλλος θα σου πει πχ ότι στην Ιαπωνία είσαι απλά δουλειά-σπίτι και ότι δεν είναι κοινωνικοί
Άλλος θα σου πει φύγε Αμερική με κλειστά τα μάτια, εγώ θα σου έλεγα δεν πήγαινα ούτε με σφαίρες.
δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο.
επίσης, είσαι 20 χρονών. Τελείωσε τη σχολή σου πρώτα, έχεις χρόνο μπροστά σου και να αλλάξεις γνώμη 100 φορές.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.902 μηνύματα.

19-12-24

08:07
καλησπερα στο φορουμ, ειμαι καινουργιος εδω, σπουδαζω πληροφορικη και βρισκομαι σε μεγαλο διλημμα για το τι θα κανω μετα τη σχολη, εφοσον εδω δεν υπαρχει ελπιδα και γινομαστε τριτοκοσμικοι χωρα οπως λενε ολοι ε νομιζω θα ηταν παραλογο να μεινω, βλεποντας οτι και η πλειοψηφια φευγει. Νιωθω ομως εντελως μπερδεμενος, γενικοτερα ειπα οτι η αναζητηση μου για το ποιες χωρες αξιζουν θα ειναι επειτα απο εκτενη ερευνα στα social media, οταν ημουν πιο μικρος μαρεσαν φουλ οι ΗΠΑ, βλεπω βιντεο στο youtube και subreddit, ολοι οι ντοπιοι λενε τα χειροτερα για την Αμερικη, σχολια που περιγραφανε Καναδα ΗΠΑ σαν δυστοπια, οποτε ριχνω ακυρο εκει περα, αρχιζω βλεπω βιντεο και sub για αμερικανους που φυγανε απο την κολαση που ζουσαν και πηγαν βορειοδυτικη Ευρωπη κανοντας ζωαρα, λεω ενταξει εδω ειμαστε, τωρα μου πεταει βιντεο για downfall στις μεγαλες χωρες της δυτικης Ευρωπης και οι ντοπιοι λενε παρομοια με τους αμερικανους, σχολια με χιλιαδες λαικς ετσι, δε μιλαω για αμελητεα ποσοτητα. Ψαχνω για Ρωσια λοιπον, στην αρχη βιντεο με καλες κριτικες μετα παλι το ιδιο πραγμα, το ιδιο και για λατινικη αμερικη, ασια αφρικη ωκεανια δε τις βαζω καθολου μεσα δε θα πηγαινα ποτε. Υποτιθεται πως η Ελλαδα ειναι στο πατο και ολοι οι κατοικοι των ανεπτυγμενων χωρων λενε τα ιδια ενω υποτιθεται ζουν πολυ καλυτερα απο εμας, εγω μπερδευτει παρα πολυ παιδια θελω τη βοηθεια σας ειλικρινα, τι παιζει με το πλανητη? ποια ειναι η καλυτερη λυση
Δεν πάει έτσι το πράγμα όσο αφορά την μετανάστευση όμως. Στο YouTube και στο Reddit λέει ο κάθε τυχοντας την άποψη του χωρίς να έχει ζήσει καν σε αυτές τις χώρες, δηλαδή αναπαράγει ψευδείς εικόνες που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.
Όταν αποφασίζουμε να μεταναστεύσουμε αρχικά το πρώτο πραγμα που κοιτάμε είναι ποιες χώρες προσφέρουν θέσεις εργασίας και υψηλές απολαβές στον κλάδο μας. Δεν έχει νόημα εσυ ως πληροφορικός να πας στην Ελβετία που έχει τράπεζες, ούτε στο Dubai που ασχολείται με τον τουρισμό και το Real estate. Εσυ πρέπει να κοιτάς χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, Ιρλανδία, Ολλανδία και μετά Ιαπωνία. Όμως ακόμα και σε αυτές τις χώρες πρέπει να ψάξεις συγκεκριμένες πόλεις όπου είναι tech hubs, πχ στις ΗΠΑ για εσένα ιδανικές πολιτείες είναι η California, το Texas και το Washington state όπου είναι τα τεχνολογικά κέντρα των ΗΠΑ. Αντίστοιχα στον Καναδά το Vancouver είναι τεράστιο αναπτυσσόμενο tech hub με άπειρες θέσεις εργασίας στον κλάδο. Γενικά μην ακούς τους διάφορους που λένε ότι η μια χώρα είναι καλή και η άλλη χάλια, καθώς κάθε εβδομάδα βγάζουν νέο video όπου κράζουν χώρες χωρίς να έχουν επαφή. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν κάποτε, ο μέσος Αμερικανός, Καναδός και Ευρωπαίος ζει χειρότερα σε σχέση με την περίοδο 1990-2010, όμως αυτό είναι γενικό φαινόμενο δυστυχώς. Εσυ θα κοιτάξεις χώρες, πόλεις και εταιρείες που σε ενδιαφέρουν και θα κινηθείς ανάλογα.
Όπως σωστά σου είπε @rafaela11, κοιτά να τελειώσεις πρώτα τις σπουδές σου με επιτυχία και μετά βλέπεις ανάλογα. Βάλε ως στόχο 2-3 χώρες στο μυαλό σου όπου θα σε ενδιάφερε να μεταναστεύσεις, χωρίς όμως να είναι απόλυτο καθώς δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.635 μηνύματα.

19-12-24

10:04
Αυτό είναι το τίμημα της παγκοσμιοποίησης. Μην περιμένεις οπουδήποτε να πας ότι θα σε περιμένουν με ανοιχτές αγκαλιές. Θα είσαι ένας από το χυλό των μεταναστών (και με πτυχίο). Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Θα πρέπει να ανταγωνίζεσαι μια παγκόσμια κοινότητα πληθυσμού και τους ντόπιους που πάντα θα είναι 2 βήματα πιο ενημερωμένοι από σένα επειδή είναι ... στη χώρα τους, στο σπίτι τους. Εσύ θα το ξέρεις αυτό επειδή η ίδια η κοινωνία σε πολυπολιτισμικές χώρες έχει αποτύχει να ενσωματώνει τους ξένους. Είναι σαν το κουφάρι του νεκρού ζώου όπου υπάρχει "ενδιαφέρον" μόνο όσο υπάρχει σαν ιστός, ώστε να φάνε οι επισκέψεις (άλλα ζώα, έντομα κτλ). Αυτό που βλέπεις στα βίντεο είναι μια πραγματικότητα. Στις μεγάλες χώρες, υπάρχει αυτή η εικόνα. Ο καθένας κοιτάζει πως θα βολέψει την πάρτη του ακόμη και αν πατήσει επί πτωμάτων επειδή το όφελος (κέρδος) βασίζεται σε αυστηρές χρονικές προθεσμίες. Δεν υπάρχει χρόνος για ρομαντικές φιλοσοφίες και γνωριμίες. Σε βλέπουν, τους κάνεις, σε χρησιμοποιούν και προχωράς. Τόσο ωμά και κυνικά. Αυτό επηρεάζει και τον τρόπο των σχέσεων γι' αυτό στο βορρά οι νέοι χρησιμοποιούν πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι και για απλή βόλτα επειδή δεν έχουν κανένα φίλο!
Καλωσήρθες στον σύγχρονο κόσμο. Μέχρι τότε, προσπάθησε να τελειώσεις τις σπουδές σου αλλά να ξέρεις ότι δεν υπάρχει καμία χώρα καλύτερη ή χειρότερη από την Ελλάδα. Η κάθε χώρα είναι μια περίπτωση. Έχει μια δική της κοινωνία με τον άγραφο νόμο των μεταναστών, ότι θα είσαι ο ξένος αλλά με ένα ψεύτικο χαμόγελο αποδοχής μέχρι να κάνουν τη δουλειά τους με σένα. Μετά από αυτό, θα κάνουν ότι δεν σε ξέρουν.
ΥΓ. Αν πας με το καλό έξω, σου προτείνω να αποφύγεις επαφές με Έλληνες. Ελάχιστοι αξίζουν καθώς οι περισσότεροι είναι ότι να' ναι ... για δέσιμο και ειδικά όσοι έχουν εμμονή να βρίζουν την Ελλάδα με τα χειρότερα λόγια. Πέφτει πολύ ψέμα και οι περισσότεροι δεν έχουν καθόλου αίσθημα αλληλεγγύης μέσα τους. Περισσότερο μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος ξένος, αν πέσεις σε καλό άνθρωπο.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.085 μηνύματα.

19-12-24

10:55
Μιας που το συζηταμε αυτο εδω βρε παιδια, μια απορια που την εχω καιρο και θελω να πειτε τη γνωμη σας.
Ακουμε ολοι να λενε ποσο χάλια ειναι η Ελλαδα και βλεπουμε την ταση των νεων 18-35 να φευγουν εξωτερικο και να κανουν καριερα και ζωη εκει μονιμα, ισως και οικογενεια. Καταλαβαινω οσους φευγουν καθως ψαχνουν το κατι καλυτερο για αυτους εξω, κυριως κοιτανε τα λεφτα τις απολαβες που ειναι πολλαπλασις εξω. Καποιοι δεν αντεχουν τη μοναξια, το ψυχολογικο, την ξενιτια και γυριζουν μετα απο μερικα χρονια, καποιοι οχι επειδη εχουν αγανακτησει με το ελληνικο πολιτικο συστημα κλπ. Όμως δεν μπορώ παρά να αναρωτηθω:
Αν ολοι οι καλοι γιατροι, μηχανικοι, επιστημονες, επαγγελματιες, επιχειρηματιες, κλπ φευγουν στο εξωτερικο, τι καλο θα μεινει στην ελλαδα για να αναπτυχθει, πώς να μην μαραζωσει και υποβαθμιστεί;
Δεν ειναι φαυλος κυκλος;
Ακουμε ολοι να λενε ποσο χάλια ειναι η Ελλαδα και βλεπουμε την ταση των νεων 18-35 να φευγουν εξωτερικο και να κανουν καριερα και ζωη εκει μονιμα, ισως και οικογενεια. Καταλαβαινω οσους φευγουν καθως ψαχνουν το κατι καλυτερο για αυτους εξω, κυριως κοιτανε τα λεφτα τις απολαβες που ειναι πολλαπλασις εξω. Καποιοι δεν αντεχουν τη μοναξια, το ψυχολογικο, την ξενιτια και γυριζουν μετα απο μερικα χρονια, καποιοι οχι επειδη εχουν αγανακτησει με το ελληνικο πολιτικο συστημα κλπ. Όμως δεν μπορώ παρά να αναρωτηθω:
Αν ολοι οι καλοι γιατροι, μηχανικοι, επιστημονες, επαγγελματιες, επιχειρηματιες, κλπ φευγουν στο εξωτερικο, τι καλο θα μεινει στην ελλαδα για να αναπτυχθει, πώς να μην μαραζωσει και υποβαθμιστεί;
Δεν ειναι φαυλος κυκλος;
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.159 μηνύματα.

19-12-24

11:03
Δεν είναι ότι εδώ δεν έχουμε καλούς γιατρούς κτλ κτλΑν ολοι οι καλοι γιατροι, μηχανικοι, επιστημονες, επαγγελματιες, επιχειρηματιες, κλπ φευγουν στο εξωτερικο, τι καλο θα μεινει στην ελλαδα για να αναπτυχθει, πώς να μην μαραζωσει και υποβαθμιστεί;
Δεν ειναι φαυλος κυκλος;
είναι ότι εδώ τους τρώει το σύστημα.
Για να επιβιώσουν, πρέπει να γίνουν τα ίδια σκατα με τους υπόλοιπους, βολεψακιδες και τους «ε και τι έγινε»
Για αυτό.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.635 μηνύματα.

19-12-24

11:09
Μιας που το συζηταμε αυτο εδω βρε παιδια, μια απορια που την εχω καιρο και θελω να πειτε τη γνωμη σας.
Δεν ειναι φαυλος κυκλος;
Είναι αλλά θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω κάτι. Λέτε να παίρνουν έξω μόνο τους καλούς; Γιατί μόνιμα ακούω ότι έξω πάνε οι καλοί γιατροί, μηχανικοί κτλ ενώ όσο ήμουν έξω δεν ήταν τόσο απόλυτο αυτό. Θέλω να πω ότι τα δικά μας ΜΜΕ και τα διάφορα παπαγαλάκια στο διαδίκτυο αναμοχλεύουν μια πληροφορία ότι έξω φεύγουν οι καλοί επιστήμονες και εδώ στην Ελλάδα μένουν οι κακοί επιστήμονες. Συγγνώμη πρέπει να βγω στην τηλεόραση και να πω ότι δεν μ' αρέσει να ζω στο εξωτερικό και έχω βαθμό 1.2 (με άριστα το 1) στο μεταπτυχιακό μου ή ότι απλά δεν μου αρέσει η ζωή έξω; Δεν είναι το θέμα της μοναξιάς απλά και εδώ μόνος μου είμαι. Ξαναλέω ότι θα έπρεπε λίγο περισσότερο να δούμε πιο ρεαλιστικά την όλη κατάσταση.
Συνήθως κάποιος που πάει έξω δεν έχει άλλες δεσμεύσεις ή υπάρχουν άλλοι λόγοι (που δεν δημοσιοποιούνται) καθώς δεν είναι τόσο απλό να πει κάποιος ότι θα ζήσει για 30 χρόνια έξω. Ακόμη και όσοι φεύγουν στα 18-30 τους για το εξωτερικό δεν ξέρουμε αν θα μείνουν ή θα γυρίσουν ή θα πηγαινοέρχονται. Για παράδειγμα αρκετοί ασιάτες επιλέγουν δυτικές χώρες και λόγω της ομοφυλοφιλίας, επειδή κινδυνεύουν με πιεστικούς γάμους στη χώρα τους.
Έχει και η Γερμανία κακούς επιστήμονες που δουλεύουν σε καλές θέσεις στο κράτος, έχουν την μονιμότητά τους και πάνε αργά τα ζώα. Την άλλη φορά μπλόκαρε το μηχάνημα αυτόματης αίτησης και η υπάλληλος δεν ήξερε τι να κάνει και επί τόπου ακύρωσε όλα τα ημερήσια ραντεβού. Δεν της είπε κανείς τίποτα. Η μισή μέρα της ... έγινε διάλειμμα καφέ ή μεταξύ δύο μικρών αργιών παίρνουν όλη τη βδομάδα άδεια διακοπών.

Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.448 μηνύματα.

19-12-24

11:11
Για αυτο μερικοι νεοι επιστρεφουν μετα απο λιγα χρονια πισω. Πολλοι δεν γουσταρουν το λαιφσταιλ του εξωτερικου και ισως θελουν και το χτισιμο μιας οικογενειας οταν 30ριζουν.Μιας που το συζηταμε αυτο εδω βρε παιδια, μια απορια που την εχω καιρο και θελω να πειτε τη γνωμη σας.
Δεν ειναι φαυλος κυκλος;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Η πλειοψηφια γυρναει λογω της μοναχικοτητας εξω. Τι να τα κανω τα 4χιλιαρα αμα γυρναω σε ενα αδειο σπιτι?Συγγνώμη πρέπει να βγω στην τηλεόραση και να πω ότι δεν μ' αρέσει να ζω στο εξωτερικό και έχω βαθμό 1.2 (με άριστα το 1) στο μεταπτυχιακό μου ή ότι απλά δεν μου αρέσει η ζωή έξω; Δεν είναι το θέμα της μοναξιάς απλά και εδώ μόνος μου είμαι. Ξαναλέω ότι θα έπρεπε λίγο περισσότερο να δούμε πιο ρεαλιστικά την όλη κατάσταση.
nPb
Επιφανές μέλος

19-12-24

11:20
Η πλειοψηφια γυρναει λογω της μοναχικοτητας εξω. Τι να τα κανω τα 4χιλιαρα αμα γυρναω σε ενα αδειο σπιτι?
Συν ότι στη Γερμανία / Αυστρία έχεις μεγαλύτερη φορολογία εισοδήματος όσο είσαι ανύπαντρος. Αν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία και σύντροφος εννοείται ότι μπαίνεις σε καλύτερη κλίμακα και γλυτώνεις εισόδημα.
Αλλά η μοναχικότητα και η έλλειψη του "ανήκειν" (ακόμη και αν έχεις σύντροφο) είναι το βασικό στοιχείο που αρκετοί και όχι μόνο Έλληνες, επιστρέφουν κάποτε στη χώρα τους.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.150 μηνύματα.

19-12-24

11:23
Για να πας Αμερικη ας ξεκινησουμε απο το εξής :πιο μικρος μαρεσαν φουλ οι ΗΠΑ
- Ακαδημαικά (Μαστερ,PhD κλπ) : Στην Αμερική ο ανταγωνισμός (και όχι μόνο εκει) είναι τεράστιος ακόμα και στα ακαδημαικά και δεν έχει να κάνει μόνο με καλούς βαθμούς κλπ. Για να γίνεις δεκτός σε ένα πανεπιστημιο στις ΗΠΑ περα απο λεφτα πρέπει να είσαι πάρα πάρα πολύ καλός και δεν μιλάω μόνο για βαθμολογίες. Πρέπει να έχεις και άλλα προσοντα πχ νίκη σε κάποιον πανελλήνιο διαγωνισμό πχ ή άριστη διπλωματική εργασία + πολυ δυνατές συστατικές επιστολές και εξω πανεπιστημιακες δραστηριότητες πχ εθελοντισμός
- Επαγγελματικά : Αν θες αργοτέρα να πας στις ΗΠΑ σαν επαγγελματίας πέρα από το γεγονός ότι θα πρέπει να είσαι ικανός πληροφορικάριος,πρέπει να έχεις και τις ανάλογες γνωριμίες με άτομα που επικοινωνούν με ΗΠΑ
Καλές χώρες για σένα επαγγελματικά είναι : Ολλανδία-Σκαδιναβία και ίσως και Αγγλία (αν και τώρα με Brexit δύσκολα τα πράγματα)
Για Ολλανδία το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι για να μπορέσεις να ενσωματωθείς κάπως καλύτερα εκεί και να μην σε έχουν για τις κλωτσίες καλό θα ήταν το μάστερ σου να το κάνεις σε κάποιο πανεπιστήμιο εκεί ! Αν πας μόνο με το πτυχίο από το ελληνικό πανεπιστήμιο και με 1-2 χρόνια εμπειρία κάποιος με bachelor απο Ολλανδικό θα είναι σε καλύτερη μοίρα απο σένα (αυτό ισχυεί σε όλες τις χώρες)
nPb
Επιφανές μέλος

19-12-24

11:25
Για να πας Αμερικη ας ξεκινησουμε απο το εξής :
- Ακαδημαικά (Μαστερ,PhD κλπ) : Στην Αμερική ο ανταγωνισμός (και όχι μόνο εκει) είναι τεράστιος ακόμα και στα ακαδημαικά και δεν έχει να κάνει μόνο με καλούς βαθμούς κλπ. Για να γίνεις δεκτός σε ένα πανεπιστημιο στις ΗΠΑ περα απο λεφτα πρέπει να είσαι πάρα πάρα πολύ καλός και δεν μιλάω μόνο για βαθμολογίες. Πρέπει να έχεις και άλλα προσοντα πχ νίκη σε κάποιον πανελλήνιο διαγωνισμό πχ ή άριστη διπλωματική εργασία + πολυ δυνατές συστατικές επιστολές και εξω πανεπιστημιακες δραστηριότητες πχ εθελοντισμός
Καλά αν πας ΗΠΑ, μετά σίγουρα γίνεσαι μέλος της ΝΔ.

GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.150 μηνύματα.

19-12-24

11:26
ΠτΔ με κάνουν με το που πατήσω το πόδι μου στην ΝΥμετά σίγουρα γίνεσαι μέλος της ΝΔ.
Γιατι εδω δεν υπάρχει μοναχικότητα;Η πλειοψηφια γυρναει λογω της μοναχικοτητας εξω.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.448 μηνύματα.

19-12-24

11:30
Φιλαρακο αμα υπαρχει εδω 1 φορα, εξω υπαρχει 100. Μια ζωη ο μεταναστης θα εισαι. Ο γκρεκος.Γιατι εδω δεν υπάρχει μοναχικότητα;
nPb
Επιφανές μέλος

19-12-24

11:30
Γιατι εδω δεν υπάρχει μοναχικότητα;
Απλά εδώ έχεις υποτίθεται ένα fan club από πρώην.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος

19-12-24

11:34
Χαρεμι μη σου πω...ένα fan club από πρώην.
Βάζω "θέλεις ή δεν θέλεις" ΟΣΑΚΗ και τρέχουν όλες μανιασμένα πάνω μου να με φάνε
nPb
Επιφανές μέλος

19-12-24

11:35
ΠτΔ με κάνουν με το που πατήσω το πόδι μου στην ΝΥ
Γιατι εδω δεν υπάρχει μοναχικότητα;
Σε κοινωνίες εθνών, υπάρχει πολιτική της πολιτισμικής μάζας. Είσαι ο νότιος, και ειδικότερα ο Greek. Ο άλλος είναι ο asian, o Κινέζος. Δεν θα γίνεις ποτέ ο Σουηδός, ο Ολλανδός. Ακόμη και άριστος να είσαι, να πετύχεις πάντα θα υπάρχει και ένα αλλά. Κάτι θα λείπει. Δυστυχώς έτσι λειτουργούν οι κοινωνίες. Όπως και εμείς δεν παρέχουμε τις ίδιες ευκαιρίες για τους ξένους. Πόσοι Έλληνες πιστεύεις ότι θα έκαναν άνετα παρέα με έναν μετανάστη από το Κογκό; Η διαφορά κουλτούρας, βιωμάτων και σκέψης είναι αυτό που αμβλύνει τις αποστάσεις. Δεν λέω ότι ο μετανάστης από το Κογκό είναι κακός αλλά δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα κοινά στοιχεία. Αυτός για παράδειγμα, έχει εικόνες να ζει σε σπίτι με τσίγκο και μουσαμά. Ο Έλληνας με το τροφαντό τριχωτό πωπουδάκι και το φρέντο μαλλί-γυαλί καθρεφτιζέ, τι κοινά βιώματα έχει;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 275 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- American Economist
- Reader
- Jack of Spades
- charmander
- akis_95
- Scandal
- AggelikiGr
- taketrance
- iew
- back2967
- touvlo
- Paragontas7000
- redpointer
- giannhs2001
- Ilma
- GeorgePap2003
- giorgos5002
- fmarulezkd
- johnsala
- Kate333er
- Wonderkid
- Athens2002
- Entropy24
- Kate1914
- ROM32
- Ryuzaki
- Unboxholics
- rafaela11
- pinkheart
- chester20080
- iminspain
- userguest
- BatGuin
- Andante
- Luludaki
- χημεια4λαιφ
- Ωρορα
- Memetchi
- Varus
- synthnightingale
- J.Cameron
- User2350
- Joji
- vasilis123321
- RPO
- A350
- fockos
- NeosUser2023
- Μήτσος10
- Libertus
- theodle
- despoina13
- Jim4ever
- Giorgkalo
- Sosstoss
- bibliofagos
- Hased Babis
- Totreno
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- MarcoReus
- thenutritionist
- Jim175
- fourkaki
- Debugging_Demon
- AK-92
- suaimhneas
- Alessandra Eliza
- Ariana2018
- xristarac
- ougkampougka
- FrankR
- phleidhs
- Esperos1
- Dark_kronos
- P.Dam.
- camil
- jj!
- Himalaian
- ana.roi
- Thoba19
- tsiobieman
- arko
- Meow
- Viedo
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- Johnny15
- Giii
- ΘανάσοςG4
- ag97
- Fernando_A
- Στεφανος56
- ggl
- Maraki4you
- qwertyuiop
- Eliza
- tslef8
- ougka pougka
- snowy
- oups
- Citylights
- ]ifrit[
- ΔίνωΈναΤέλος
- Mt73
- New member
- Kostas_)
- kostas_01
- QWERTY23
- Αναστασία197
- labs
- Idontknoww
- Πα.Κ
- SlimShady
- penelopenick
- Pen_addict
- makis999
- Μαυρίκιος
- benzene
- korlef
- F1L1PAS
- akis94
- Ria99
- Sense
- eukleidhs1821
- Unseen skygge
- Thundergirl
- Stelios725
- jimis2001
- aggelosst9
- anastasis06
- Paul33.gr
- physicscrazy
- orange crush
- Jimmy20
- sunsetpp
- igeorgeoikonomo
- 1011
- louminis
- Cupid
- Earthquake
- Satan Claus
- johnietraf
- fretoe
- Kostis-Palamas
- nucomer
- Έμμα
- Scott
- gwgw_5
- Johnman97
- Ροβερτα
- VasoGrimes
- DimitraA.
- Αλκης Κ.
- leo41
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.