Για γέλια είμαστε σε αυτό το κομμάτι Φώτη,το συζητούσαμε και στη Βιομηχανική αυτό.
Καλά τους 2 πρώτους δεν θα τους φτάσουμε ποτέ σε αγοραστική δύναμη. Οι όποιες αυξήσεις έχουν δώσει στο βασικό μισθό έχουν καεί από τον πληθωρισμό. Και όσοι είναι παραπάνω έχουν δει ελάχιστες αυξήσεις, έτσι ο διάμεσος πλησιάζει επικίνδυνα τον βασικό. Η αγοραστική δύναμη πέφτει συνεχώς και πλέον είμαστε οι χειρότεροι στην ΕΕ (στην αρχή της κρίσης ήμασταν στο 77% του Ευρωπαϊκού ΜΟ πλέον είμαστε στο 60%). Υπάρχουν κενά στην αγορά εργασίας και γκρινιάζουν οι εργοδότες ότι δεν βρίσκουν κόσμος αλλά ταυτόχρονα παρέχουν συνθήκες και παροχές γαλέρας και καλά να πάθουν που δεν πάει κανείς. Και επιπλέον παράγοντας είναι η πολύ υψηλή φορολογία ιδίως στους άμεσους φόρους. Ο φόρος εισοδήματος χτυπάει την μέγιστη κλίμακα 44% από τις 40k το χρόνο που είναι τρομερά χαμηλό και είναι αντικίνητρο για υψηλά αμειβόμενες θέσεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 16 Ιανουαρίου 2025
Εσυ θεωρείς δηλαδή ότι αυτό είναι φυσιολογικό :
! Μέση αμοιβή για μισθωτούς του ιδιωτικού στα 1.251 ευρω
Δηλαδή αυτά που σου μένουν είναι... 9,29
Εσυ αυτό το θεωρείς ποιότητα ζωής; Γιατί εγώ το λέω εξαθλίωση
Αυτό το θεωρώ ποιότητα ζωής :
! Δεν το έγραψα άλλα τα έχω μετατρέψει σε ευρώ-καλά μεγάλη διαφορά δεν έχουν αλλά ναι
Δηλαδή αυτά που σου μένουν είναι : 3.105,25
Με τι μπορείς να κάνεις καλύτερη αποταμίευση (χοντρικά) ; Λογικά με τα 9,29 εεε
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 16 Ιανουαρίου 2025
Και ας με θεωρούν μετανάστη κλπ
Με 3.105 κάθε μήνα να τα κάνω ότι θέλω κάνω μια μικρή αποταμίευση έχω μαζέψει χωρις πολλά πολλά κάπου στα 5000-5500 σε ένα εξάμηνο έρχομαι Ελλάδα (για διακοπούλες είτε καλοκαιρινές είτε χειμερινές) και δεν κυνηγάω καμία προσφορά ούτε σαλάτα κόβω στη μέση