Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Andante αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 273 μηνύματα.

21-01-25

17:09
Ανετα εβγαινε το νουμερο. Νοικι τοτε πληρωνα 450 βαλε +50 ευρω το μηνα περιπου για ιντερνετ, νερο, ρευμα...το ρευμα ηταν καθε 2μηνο νομιζω κανα 30αρι, βαλε 90 Ευρω το μηνα καρτα μετακινησεων και περιπου 100-200 Ευρω το μηνα ψωνια σουπερ μαρκετ. Με ενα ατομο βγαινει ανετα.Πως ξόδευες μόνο 700€ /μήνα ;
αν υπολογίσουμε ενοίκιο, φαγητό και πάγια έξοδα αυτός ο αριθμός δεν βγαίνει, εκτός αν είχες δικό σου σπίτι ή δωρεάν διαμονή με κάποιον τρόπο
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.

21-01-25

17:25
Κοιτα ωραια περασα, ολα τα ωραια ομως τελειωνουν, τα περισσοτερα μαλιστα μορφωμενα παιδια που ηξερα γυρισαν τελικα μετα απο καποια χρονια Ελλαδα. Γερμανια συνηθως μενανε για παντα ατομα που εξελιχθηκαν απο πολυ χαμηλα, πχ λαντζιερηδες, γκαρσονια κ πολλοι απο αυτους τελικα γινανε με δουλεια εστιάτορες κ κυκλοφορούσαν με κατι mercedes s class. Και ακριβως επειδη οταν πρωτοπηγα Γερμανια κ τα λεφτα π μπαινανε λογαριασμο μου φαινοντουσαν αδιανοητα πολλά, (το 14 τελειωσα την σχολη μου στην Ελλαδα κ το 16 πηγα germany) τον πρωτο καιρο δεν εκανα πολλα εξοδα ωστε να αποκτησω μια καλη οικονομικη βαση ωστε κ να γινει καποια στιγμη η στραβη πχ. κ χασεις την δουλεια σου να εισαι αξιοπρεπης κ ανεξαρτητος. Κ παλι δεν στερήθηκα τίποτα.
Αμ εμένα θα μου πείς ;;; το 2021 είχα πάει για μια τρίμηνη αποστολή σε εναν Ευρωπαϊκο οργανισμό και ο μισθός μου το μήνα ανήλθε στα 2800 ευρώ καθαρά.
Μόλις επέστρεψα (σε ενα τρίμηνο μόνο) και πληρώθηκα συνολικά
ξεχρέωσα με ενα κλίκ την πιστωτική κάρτα (τότε στα 1700 ευρώ το χρέος) και έβαλα και ένα κάρο λεφτά στην άκρη.... είχα βάλει τότε ενα 5χιλιαρο.
Με πήραν απο τη τράπεζα τηλέφωνο μετά απο 2-3 μέρες να μου προτείνουν καταναλωτικό.... χαχα δεν σας έχω αναγκη παιδιά να εισθε καλά τους ειπα με ενα τρομερό χαμόγελο και γέλιο. Και το βράδυ βγήκα να πιώ τις ποτάρες μου !!!!! Στα ίσια τους τα έριξα "Δεν σας έχω ανάγκη , ευχαριστώ" !!!!!
Μόνο με 3 μήνες... τι να λέμε τωρα... σε 3-4 χρονια έχεις αγοράσει ΔΙΚΟ σου σπίτι σε κάποιο νησί !!!
Τέλοςπαντων το ότι η χώρα μας έπεσε στα νύχια των κακοδιαχειριστών που τη ξεπούλησαν ειναι γνωστό.... δεν περιμένουμε και τίποτα απο αυτούς τη πάρτη τους τους κοίταξαν και τη πάρτη τους θα κοιτάζουν εις τον αιωνα των αιώνων αμήν. Το θέμα ειναι εμείς τι κάνουμε.... για αυτο οι μισθοί ειναι οριακοί και σου λένε ελα μωρέ δε πειράζει κάνε εσυ τον ήρωα.... η πατρίδα.... η Ελλαδα... τονα ταλλο. Μη πάς στον κακό Γερμανό θα σε φάει κτλ Οκ. Θα με φάει ο Γερμανός που σέβεται τη χώρα του και θα με προστατέψεις εσυ που εισαι το αρπακτικό της δεκαετίας ΟΟΟΟΟΚ! Παπατζιλίκια.
προσωπικά έχω επιλογές για το μέλλον ακόμη και για το εξωτερικό.... αυτοί θα χάσουν με μαζικές παραιτήσεις. Όποιος δεν σέβεται εφεξής θα χάνει.
Υπάρχει μια στιγμή που λές εντάξει αρκετά έδωσα... αρκετά έκανα τον ήρωα... αρκετά πρόσφερα....θα κοιτάξω τωρα και εγω λίγο τη πάρτη μου. Μα όλοι την κοιτάνε.
*Πρώην συναδελφοι μου αυτη τη στιγμή βρίσκονται σε Ευρωπαϊκους οργανισμούς και πληρώνονται αδρά!!!!! Και τους δίνουν και επίδομα ενοικίου!!!!!!! Και εδω σου λένε έλα Αθήνα και θα σου βρούμε 500 ευρω μια γκαρσονιέρα και θα σου κάνουμε και χάρη !!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
αλλα όπως έχει πεί και ενας φίλος που τωρα εκανε αίτηση για το εξωτερικό "ΑΡΚΕΤΆ με τα λίγα...".
Θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στο μέλλον.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.320 μηνύματα.

21-01-25

17:36
450€ ενοίκιο στη Γερμανία για κανονικό σπίτι ή δωμάτιο με συγκάτοικο; Για κανονικό σπίτι δεν ξέρω που έμενες και τι σπίτι ήταν αυτά τα νούμερα δεν έπαιζαν ποτέΝοικι τοτε πληρωνα 450
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.996 μηνύματα.

21-01-25

17:43
450€ ενοίκιο στη Γερμανία για κανονικό σπίτι ή δωμάτιο με συγκάτοικο; Για κανονικό σπίτι δεν ξέρω που έμενες και τι σπίτι ήταν αυτά τα νούμερα δεν έπαιζαν ποτέ
Αν μένεις σε μικρή ή μεσαίου μεγέθους πόλη βρίσκεις άνετα με τέτοιο κόστος.
Δεν ξέρω για ποιον λόγο νομίζετε μερικοί ότι τα νοίκια ξεκινάνε όλα από 1000€ εδώ πέρα.
amarelia
Περιβόητο μέλος

21-01-25

17:44
Γιατί δεν έχω μείνει σε χωριό έχω μείνει στις πρωτεύουσες και γιαυτό είπα πως δεν ξέρω που έμενε και τι σπίτι ήταν. Πρωτεύουσα 450€ δεν βρίσκεις ούτε θέση παρκινγκ και συνήθως πρωτεύουσα ψάχνεις για δουλειάΔεν ξέρω για ποιον λόγο νομίζετε μερικοί ότι τα νοίκια ξεκινάνε όλα από 1000€ εδώ πέρα.
συνήθως
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.996 μηνύματα.

21-01-25

17:46
Γιατί δεν έχω μείνει σε χωριό έχω μείνει στις πρωτεύουσες και γιαυτό είπα πως δεν ξέρω που έμενε και τι σπίτι ήταν. Πρωτεύουσα 450€ δεν βρίσκεις ούτε θέση παρκινγκ και συνήθως πρωτεύουσα ψάχνεις για δουλειά
συνήθως
Έχω αναφέρει για το πως κυμαίνονται τα νοίκια . Οχι μόνο σε χωριά αλλά και σε πόλεις με 100-500.000 κατοίκους.
Η χώρα έχει άπειρες δουλειές ακόμα και σε μικρότερες πόλεις. Υπάρχει πλήρης αποκέντρωση. Βλέπεις εταιρείες με παγκόσμια εμβέλεια ή εξαγωγές σ όλο τον κόσμο να έχουν την έδρα σε μικρές πόλεις ακόμα και σε χωριά.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.

21-01-25

17:50
Η χώρα έχει άπειρες δουλειές ακόμα και σε μικρότερες πόλεις. Υπάρχει πλήρης αποκέντρωση. Βλέπεις εταιρείες με παγκόσμια εμβέλεια ή εξαγωγές σ όλο τον κόσμο να έχουν την έδρα σε μικρές πόλεις ακόμα και σε χωριά.
Eνω εδώ πρέπει να μαζεύονται όλοι στην Αθήνα να θέλεις κάθε μέρα 2 ώρες να διασχίσεις τον Κηφισό και να δέρνεστε στα φανάρια με άλλους οδηγούς.
Μπανανία ρε φίλε... Μπανανία σε όλα.
Προφανώς και πρέπει να γινει αποκέντρωση.... θα έπρεπε να τους υποχρεωνει το κράτος και να τους δινει και επιδοτησεις να πηγαινουν και στις επαρχίες να φτιάχνουν δουλειές.
Αλλα θα μου πείς... ΠΟιο κράτος ;

σήμερα πήγε ο άλλος στον ΕΟΠΠΥ και ειχαν κλείσει το φαρμακειο για τους καρκινοπαθείς ηταν και οι 3 αρρωστοι λέει... ΚΑΙ ΟΙ 3. Απιστευτα πραγματα εδω στη δική μας δουλειά αμα δεν ειναι ο αντικαταστατης δεν φευγεις αυτοι ηταν και οι 3 αρρωστοι. Οκ.
amarelia
Περιβόητο μέλος

21-01-25

17:54
Δεν ξέρω για τη Γερμανία πάντως στην Αυστρία η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη ήταν κατσικοχώρι με βοσκοτόπια οχι δουλειές δεν είχε αλλά δεν είχε και καμιά σχέση απολύτως με τη Βιέννη.Η χώρα έχει άπειρες δουλειές ακόμα και σε μικρότερες πόλεις. Υπάρχει πλήρης αποκέντρωση. Βλέπεις εταιρείες με παγκόσμια εμβέλεια ή εξαγωγές σ όλο τον κόσμο να έχουν την έδρα σε μικρές πόλεις ακόμα και σε χωριά.
Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο να υπάρχει τόση συγκέντρωση στην πρωτεύουσα, δεν λέω πως είναι υγιές και βιώσιμο αλλά σίγουρα γίνεται και αλλού.
Επίσης η Γερμανία πρίν 15 χρόνια δεν έχει σχέση με τη σημερινή Γερμανία απο άποψη ευκαιριών φαντάζομαι αυτό το βλέπεις
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος

21-01-25

17:57
Εχω ζησει κ σε wg μια περιοδο με αλλους, αλλα 450 ειχα κ κανονικο σπιτι. Δες κατω αυτο π ανεβασα ειναι το παλιο μ σπιτι. Ακομα κ να πουμε οτι χαλαγα παραπανω τροφιμα, 300 Ευρω ισως το μηνα που ειναι μια πιο ρεαλιστικη εκτιμηση τα 1200 Ευρω μπαινανε ανετα στην ακρη. Υπηρξαν σιγουρα κ μηνες οταν ειχε ερθει η μανα μου.....που μπηκαν κ 1500 στην ακρη, γιατι συνηθιζε να ψωνιζει! Ναι υπαρχουν κ σπιτια, ακομα κ χαμοσπιτα με 1000 Ευρω κεντρικα σε πολεις, αλλα η δικια μου εμπειρια σε μικρομεσαιες πολεις αλλα κ μεγαλες αν το ψαξεις κυμαινεται σε ποσα απο 450 εως 600 το πολύ! Αλλα με την προυποθεση οτι πας με γερμανικα και οχι με σπαστη γλωσσα κ μισοαγγλικα γιατι τοτε οι περισσοτεροι δεν σε βαζουν μεσα δυστυχως.450€ ενοίκιο στη Γερμανία για κανονικό σπίτι ή δωμάτιο με συγκάτοικο; Για κανονικό σπίτι δεν ξέρω που έμενες και τι σπίτι ήταν αυτά τα νούμερα δεν έπαιζαν ποτέ
Συνημμένα
paskmak
Διάσημο μέλος

21-01-25

17:59
Δεν ξέρω για τη Γερμανία πάντως στην Αυστρία η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη ήταν κατσικοχώρι με βοσκοτόπια οχι δουλειές δεν είχε αλλά δεν είχε και καμιά σχέση απολύτως με τη Βιέννη.
Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο να υπάρχει τόση συγκέντρωση στην πρωτεύουσα, δεν λέω πως είναι υγιές και βιώσιμο αλλά σίγουρα γίνεται και αλλού.
Επίσης η Γερμανία πρίν 15 χρόνια δεν έχει σχέση με τη σημερινή Γερμανία απο άποψη ευκαιριών φαντάζομαι αυτό το βλέπεις
Εξαρτάται από την περιοχή βέβαια. Αν πας βόρεια ή νότια , τότε τα χωριά και οι μικρές πόλεις αυξάνονται , ενώ δυτικά έχεις ανά 20 χλμ και από μια μεγαλούπολη ( με πληθυσμού άνω 200.000 και βάλε). Η Αυστρία είναι πιο επαρχιακή και δεν έχει τόσα πολλά μεγάλα αστικά κέντρα.
Οι ευκαιρίες υπάρχουν πάντοτε για εξειδικευμένο προσωπικό. Ειδικά σε μερικά επαγγέλματα ( IT, ιατρονοσηλευτικα, αρχιτέκτονες/μηχανικοι) η ζήτηση παραμένει υψηλή.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.236 μηνύματα.

21-01-25

18:38
Τέλοςπαντων το ότι η χώρα μας έπεσε στα νύχια των κακοδιαχειριστών που τη ξεπούλησαν ειναι γνωστό.... δεν περιμένουμε και τίποτα απο αυτούς τη πάρτη τους τους κοίταξαν και τη πάρτη τους θα κοιτάζουν εις τον αιωνα των αιώνων αμήν. Το θέμα ειναι εμείς τι κάνουμε.... για αυτο οι μισθοί ειναι οριακοί και σου λένε ελα μωρέ δε πειράζει κάνε εσυ τον ήρωα.... η πατρίδα.... η Ελλαδα... τονα ταλλο. Μη πάς στον κακό Γερμανό θα σε φάει κτλ Οκ. Θα με φάει ο Γερμανός που σέβεται τη χώρα του και θα με προστατέψεις εσυ που εισαι το αρπακτικό της δεκαετίας ΟΟΟΟΟΚ! Παπατζιλίκια.
προσωπικά έχω επιλογές για το μέλλον ακόμη και για το εξωτερικό.... αυτοί θα χάσουν με μαζικές παραιτήσεις. Όποιος δεν σέβεται εφεξής θα χάνει.
Υπάρχει μια στιγμή που λές εντάξει αρκετά έδωσα... αρκετά έκανα τον ήρωα... αρκετά πρόσφερα....θα κοιτάξω τωρα και εγω λίγο τη πάρτη μου. Μα όλοι την κοιτάνε.
*Πρώην συναδελφοι μου αυτη τη στιγμή βρίσκονται σε Ευρωπαϊκους οργανισμούς και πληρώνονται αδρά!!!!! Και τους δίνουν και επίδομα ενοικίου!!!!!!! Και εδω σου λένε έλα Αθήνα και θα σου βρούμε 500 ευρω μια γκαρσονιέρα και θα σου κάνουμε και χάρη !!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Devil, μιλάς στην καρδιά μου με αυτό το ποστ φίλε.αλλα όπως έχει πεί και ενας φίλος που τωρα εκανε αίτηση για το εξωτερικό "ΑΡΚΕΤΆ με τα λίγα...".
Θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στο μέλλον.
Είχα αρχίσει να πιστευω πως τρελαίνομαι.
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος

21-01-25

18:48
Για να ξεκαθαρισει το θεμα, αυτο που εχω να πω ειναι οτι η Β.Ευρώπη δεν ειναι ευκολη. Εγω προσωπικα ειχα ζησει κ μικρος Γερμανια για 5 χρονια κ πηγα εκει παιδικο σταθμο κ μερος του Δημοτικου. Ξερω τους ανθρωπους, καταλαβαινω την ιδιοσυγκρασια τους κ δεν τους φοβαμαι ουτε τους βλεπω με δεος. Οποτε παω Γερμανια για 2 μερες οταν με καλουν με πιανει μια βαθια συγκίνηση γιατι βλεπω το μερος σαν δευτερη πατριδα μου με τις τοσες εμπειριες που εκανα εκει τα 6 χρονια. Ναι δεν κοροιδευουμε οταν σας λεμε οτι μπορουν ανετα να μπουν λεφτα στην ακρη για καποιον που εχει εξειδικευμενη μορφωση, αλλα ταυτοχρονα δεν θελουμε ουτε να ωραιοποιήσουμε το μερος, ο πρωτος καιρος σε ψυχολογικο επιπεδο κ ειδικα για καποιον π δεν ξερει κ την γλωσσα καλα ή την ιδιοσυγκρασία μπορεί να είναι κ τρομακτικός έως τραυματικός. Το μερος δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με την Ελλαδα κ το εννοώ! Οι παλιοι "αμορφωτοι" Ελληνες π ηρθαν εδω στις φαμπρικες να δουλεψουν χωρις να ξερουν καν γλωσσα για μενα ηταν ηρωες με πολλα κιλα α.....! Οποτε πριν αποφασισετε να μεταναστευσετε πηγαιντε πρωτα σε εναν φιλο σας κ καθιστε μια δυο βδομαδες ακομα κ περισσοτερο! Δεν ειναι για όλους το μέρος των ευκαιριών ή ο παράδεισος! Για τα εργατικα ατομα με αγνες κ καθαρες προθεσεις κ για τους ανθρωπους με ροπη στην ησυχια κ στην απολαυση του περιβαλλοντος το μερος ειναι το κατι αλλο.....
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

21-01-25

19:30
Devil, μιλάς στην καρδιά μου με αυτό το ποστ φίλε.
Είχα αρχίσει να πιστευω πως τρελαίνομαι.
Αυτοι πάνε να σε κάνουν να πιστέψεις οτι είσαι τρελός φιλε μου.
Γιατι δε θέλουν να σου δώσουν αυτά που αξίζεις.
Ειναι το κλασσικό κολπάκι του Νάρκισσου αυτό να βγάζει τρελούς όλους τους άλλους
και να θέλει να βγαίνει συνέχεια απο πάνω.
Καθημερινά βρισκόμαστε σε μια αέναη μάχη πάρε-δώσε σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής
επαγγελματικά - κοινωνικά - ερωτικά κτλ κτλ.
Δεν ειναι τυχαίο που ο Μητσοτάκης ανακοινωσε οτι συντομα ο μέσος μισθός θα φτάσει τα 1500 ευρώ.
Δε θα μείνει ούτε κουνούπι εδω μέσα. Και δεν θα κάτσει κανένας να σκεφτεί εάν εκει που θα πάει θα ειναι καλύτερα απλα θα κάνει το σάλτο και βλέπουμε....
Δεν νοείται να εισαι 42-43 χρονων σπουδαγμένος άνθρωπος να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και να αμοίβεσαι με κατω απο 1600 ευρώ το μήνα σε αυτή την εποχή. Αυτό ειναι και το κατώτατο όριο για μένα ωστε να μην παραιτηθώ απο μια δουλειά και το γράφω πάρα πολύ σοβαρά.
Το εντελώς παράδοξο που δικαιολογεί την μετανάστευση χθές οχι σημερα ειναι η μεγάλη απόκλιση μισθών και εξόδων σε αυτή τη χώρα. Δηλαδη απο εκεί και μόνο αντιλαμβάνεσαι την κατασταση που επικρατεί και μεταξύ μας. Και κάνεις την απλή σκέψη ειναι δυνατον στο εξωτερικό να ειναι χειρότερα ;!
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.888 μηνύματα.

22-01-25

11:29
ναι αλλα στην Ευρωπη ειναι πιο "ανθρωπινα", στην Αμερικη θελουν να βγαλουν τρελο χρημα αλλα ειναι ολη τους ζωη ειναι hustle, εδω η φιλοσοφια ειναι διαφορετικη, παιρνεις καλο μισθο οχι οπως στην Αμερικη αλλα ζεις αξιοπρεπως και εχεις και ελευθερο χρονο να κανεις τα χομπυ σου κλπ
Και στις ΗΠΑ ισχύει αυτό, θέλω να πω ότι και εκεί παίρνεις άδεια απλά δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία από το κράτος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εργάζεσαι 365 ημέρες το χρόνο. Επίσης, δες λίγο μπροστά ώστε να είσαι σε θέση να ξέρεις που έχεις καλύτερο μέλλον και εξέλιξη. Η Γερμανία και γενικά η Ευρώπη θεωρείς ότι έχει μέλλον με τις πολιτικές που εφαρμόζει; Δεν το νομίζω, ίσα ίσα η Γερμανία είναι σε ύφεση εδώ και 2 χρόνια ενώ κανείς δεν ξέρει αν φέτος καταφέρει να ανακάμψει. Παράλληλα η Ευρώπη έχει μείνει πίσω στον τεχνολογικό τομέα, ενώ ακόμα και στην βιομηχανία χάνει έδαφος έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας. Για UK δεν το συζητάω καν πλέον καθώς έχει γίνει third world state με τόσους μουσουλμάνους που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ οι μισθοί είναι χαμηλοί.
Στις ΗΠΑ έχει άπειρες ευκαιρίες, πολλές πόλεις όπου μπορείς να πας, αλλά και πολύ υψηλότερους μισθούς. Δεν είναι ανάγκη να πας New York και California όπου τα κόστη είναι πανάκριβα. Υπάρχουν πολιτείες με άπειρες ευκαιρίες και χαμηλά κόστη ζωής, όπως το Texas, North Carolina, Virginia, Arizona, αλλά και το Illinois σε προάστια του Chicago. Μετά αν θέλεις πολιτεία όπου έχει υψηλά κόστη ζωής αλλά και πολλές εταιρίες δες προς Washington state (έδρα των Microsoft, Amazon, Boeing και Starbucks), Massachusetts και New Hampshire.
Στις ΗΠΑ έχει άπειρες ευκαιρίες, πολλές πόλεις όπου μπορείς να πας, αλλά και πολύ υψηλότερους μισθούς. Δεν είναι ανάγκη να πας New York και California όπου τα κόστη είναι πανάκριβα. Υπάρχουν πολιτείες με άπειρες ευκαιρίες και χαμηλά κόστη ζωής, όπως το Texas, North Carolina, Virginia, Arizona, αλλά και το Illinois σε προάστια του Chicago. Μετά αν θέλεις πολιτεία όπου έχει υψηλά κόστη ζωής αλλά και πολλές εταιρίες δες προς Washington state (έδρα των Microsoft, Amazon, Boeing και Starbucks), Massachusetts και New Hampshire.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.613 μηνύματα.

22-01-25

12:57
Για να ξεκαθαρισει το θεμα, αυτο που εχω να πω ειναι οτι η Β.Ευρώπη δεν ειναι ευκολη. Εγω προσωπικα ειχα ζησει κ μικρος Γερμανια για 5 χρονια κ πηγα εκει παιδικο σταθμο κ μερος του Δημοτικου. Ξερω τους ανθρωπους, καταλαβαινω την ιδιοσυγκρασια τους κ δεν τους φοβαμαι ουτε τους βλεπω με δεος. Οποτε παω Γερμανια για 2 μερες οταν με καλουν με πιανει μια βαθια συγκίνηση γιατι βλεπω το μερος σαν δευτερη πατριδα μου με τις τοσες εμπειριες που εκανα εκει τα 6 χρονια. Ναι δεν κοροιδευουμε οταν σας λεμε οτι μπορουν ανετα να μπουν λεφτα στην ακρη για καποιον που εχει εξειδικευμενη μορφωση, αλλα ταυτοχρονα δεν θελουμε ουτε να ωραιοποιήσουμε το μερος, ο πρωτος καιρος σε ψυχολογικο επιπεδο κ ειδικα για καποιον π δεν ξερει κ την γλωσσα καλα ή την ιδιοσυγκρασία μπορεί να είναι κ τρομακτικός έως τραυματικός. Το μερος δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με την Ελλαδα κ το εννοώ! Οι παλιοι "αμορφωτοι" Ελληνες π ηρθαν εδω στις φαμπρικες να δουλεψουν χωρις να ξερουν καν γλωσσα για μενα ηταν ηρωες με πολλα κιλα α.....! Οποτε πριν αποφασισετε να μεταναστευσετε πηγαιντε πρωτα σε εναν φιλο σας κ καθιστε μια δυο βδομαδες ακομα κ περισσοτερο! Δεν ειναι για όλους το μέρος των ευκαιριών ή ο παράδεισος! Για τα εργατικα ατομα με αγνες κ καθαρες προθεσεις κ για τους ανθρωπους με ροπη στην ησυχια κ στην απολαυση του περιβαλλοντος το μερος ειναι το κατι αλλο.....
Ε τότε η δική σου περίπτωση είναι κάπως διαφορετική. Δεν αποτελεί παράδειγμα για έναν Έλληνα που θα άφηνε έτσι απλά τη Ελλάδα για μια νέα αρχή στο εξωτερικό. Πρέπει να υπάρχει μια σύνδεση με τη χώρα. Ειδάλλως υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Δεν είναι μόνο η γοητεία του ακαθάριστου μισθού και ο αέρας σε μια διαφορετική χώρα με τελείως διαφορετική καθημερινότητα. Αν κάποιος έχει ένα σπίτι στην Ελλάδα, ή ακίνητη περιουσία (π.χ. ένα διαμέρισμα) δεν είναι τόσο απλό να σηκωθεί να φύγει. Υπάρχουν φορολογικές και διαδικαστικές εκκρεμότητες τις οποίες ένας μέσος Έλληνας 22 ετών δεν τις κατανοεί. Ζει στη φούσκα των ευκαιριών εργασίας του που παρέχει το Linkedin.
Επίσης, στην απόφαση για την μετανάστευση παίζουν ρόλο διάφοροι παράμετροι: οι σπουδές ή κάποια τεχνική εξειδίκευση, οι στόχοι ζωής, το υπόβαθρο, η οικογενειακή κατάσταση, το περιβάλλον εργασίας, η κοινωνική ένταξη, κτλ. Το αν κάποιος δεν βλέπει θετικά στοιχεία από την παραμονή του σε μια ξένη χώρα δεν σημαίνει κατ' ανάγκη αποτυχία ή αδυναμία προσαρμογής, όπως συστηματικά καλλιεργείται εδώ στην Ελλάδα με διάφορους τρόπους. Δεν είναι κανόνας στη ζωή, ότι επιτυχία σημαίνει μόνο μετανάστευση. Η επιτυχία στη ζωή δεν ορίζεται με τις απόψεις του κόσμου ούτε με τις επιθυμίες των άλλων (γονιών, συγγενών κτλ). Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να εργάζεται με έναν Αμερικάνικο ή Κορεάτικο Όμιλο Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών και να μένει στην Ελλάδα. Είναι όλα πολύ σχετικά και με πολλές ερμηνείες.
Η εμπειρία του εξωτερικού είναι ωραία για κάποιον που έχει εναλλακτικές, ώστε να μπορέσει χωρίς το άγχος της επιβίωσης, να κάνει το κομμάτι του, να πάρει τις εμπειρίες του, να βελτιωθεί επαγγελματικά, χωρίς τον φόβο της ανεργίας στην Ελλάδα. Η απόφαση «αν θα φύγει ή αν θα μείνει ή θα γυρίσω πίσω» να μην συνοδεύεται με το δίλημμα σκέψης Ολλανδία, Γερμανία, ... ή τίποτα. Οι 4-5 καλές εμπειρίες και skills που θα αποκτηθούν έξω δεν θα πρέπει να σε καμία περίπτωση να επηρεάζουν την αξία κάποιου ως επιστήμονα, επειδή δεν γουστάρει ωμά, να μείνει στο εξωτερικό.
Jim4ever
Νεοφερμένο μέλος
Ο Jim4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 53 μηνύματα.

22-01-25

13:29
ναι αλλα δε με νοιαζουν μονο τα χρηματα, θελω να ζω ανθρωπινα, στη Γερμανια εχουν πολυ πιο κοινωνικο κρατος 1 μηνα διακοπες, πολυ δυσκολο να απολυθεις , πας δουλευεις 8ωρο σου κανονικα και τελος, ΣΚ δε κανεις τιποτα, επισης πολυ πιο ευκολο να μεταναστευσεις γενικα ενω στις ΗΠΑ ειναι υπερβολικα δυσκολο να σε δεχτουν εχουν εντελως αλλη πολιτικη. Αυτα ξερω γενικα πες μου αν κανω λαθοςΚαι στις ΗΠΑ ισχύει αυτό, θέλω να πω ότι και εκεί παίρνεις άδεια απλά δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία από το κράτος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εργάζεσαι 365 ημέρες το χρόνο. Επίσης, δες λίγο μπροστά ώστε να είσαι σε θέση να ξέρεις που έχεις καλύτερο μέλλον και εξέλιξη. Η Γερμανία και γενικά η Ευρώπη θεωρείς ότι έχει μέλλον με τις πολιτικές που εφαρμόζει; Δεν το νομίζω, ίσα ίσα η Γερμανία είναι σε ύφεση εδώ και 2 χρόνια ενώ κανείς δεν ξέρει αν φέτος καταφέρει να ανακάμψει. Παράλληλα η Ευρώπη έχει μείνει πίσω στον τεχνολογικό τομέα, ενώ ακόμα και στην βιομηχανία χάνει έδαφος έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας. Για UK δεν το συζητάω καν πλέον καθώς έχει γίνει third world state με τόσους μουσουλμάνους που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ οι μισθοί είναι χαμηλοί.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.888 μηνύματα.

22-01-25

13:44
ναι αλλα δε με νοιαζουν μονο τα χρηματα, θελω να ζω ανθρωπινα, στη Γερμανια εχουν πολυ πιο κοινωνικο κρατος 1 μηνα διακοπες, πολυ δυσκολο να απολυθεις , πας δουλευεις 8ωρο σου κανονικα και τελος, ΣΚ δε κανεις τιποτα, επισης πολυ πιο ευκολο να μεταναστευσεις γενικα ενω στις ΗΠΑ ειναι υπερβολικα δυσκολο να σε δεχτουν εχουν εντελως αλλη πολιτικη. Αυτα ξερω γενικα πες μου αν κανω λαθος
Γιατί στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι δεν κάνουν διακοπές; το κοινωνικό κράτος τι να το κάνεις αν δεν βρίσκεις δουλειά ή αν η οικονομία βρίσκεται σε παρακμή; Και στην Ελλάδα έχουμε υποτίθεται κοινωνικό κράτος, όμως το 30% του πληθυσμού ζει σε επίπεδο φτώχειας. Όταν πας σε μια χώρα ως μετανάστης το πρώτο που κοιτάς είναι η οικονομία, οι ευκαιρίες, και προφανώς οι μισθοί. Σε αυτά οι ΗΠΑ νικούν την Ευρώπη με μεγάλη άνεση.
Ναι η Visa είναι ένα θέμα, όμως δεν το λες και ακατόρθωτο. Σίγουρα όμως η Γερμανία είναι πιο εύκολη επιλογή λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Jim4ever
Νεοφερμένο μέλος
Ο Jim4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 53 μηνύματα.

22-01-25

13:50
κανουν διακοπες αλλα λιγοτερες και εχουν hustle culture, ακατορθωτο δεν ειναι αλλα ψαχνουμε το πιο safe, οσον αφορα τη φτωχεια εχεις δει βιντεο απο Αμερικη πως ειναι με τους αστεγους?
Γιατί στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι δεν κάνουν διακοπές; το κοινωνικό κράτος τι να το κάνεις αν δεν βρίσκεις δουλειά ή αν η οικονομία βρίσκεται σε παρακμή; Και στην Ελλάδα έχουμε υποτίθεται κοινωνικό κράτος, όμως το 30% του πληθυσμού ζει σε επίπεδο φτώχειας. Όταν πας σε μια χώρα ως μετανάστης το πρώτο που κοιτάς είναι η οικονομία, οι ευκαιρίες, και προφανώς οι μισθοί. Σε αυτά οι ΗΠΑ νικούν την Ευρώπη με μεγάλη άνεση.
Ναι η Visa είναι ένα θέμα, όμως δεν το λες και ακατόρθωτο. Σίγουρα όμως η Γερμανία είναι πιο εύκολη επιλογή λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης.
paskmak
Διάσημο μέλος

22-01-25

13:58
Ζει στη φούσκα των ευκαιριών εργασίας του που παρέχει το Linkedin.
Αν περιμένεις από το LinkedIn ή από αλλεσ απρόσωπες αγγελίες να σωθείς , κάηκες.
Οταν έχει κανείς στόχο να φύγει σε μια Α χώρα, το καλύτερο που μπορεί να κάνει , είναι να πάει να ζήσει εκεί, πριν την τελική μετεγκατάσταση. Στις διακοπές, ή με άλλα προγράμματα, να πάει για πρακτική, να μαζέψει εμπειριες, να καταλάβει και να νιώσει το κλίμα της χώρας από μόνος του. Και το κυριότερο, να ξέρει να μιλάει την γλώσσα . Να μην είναι ξένο στοιχείο, κοινωνικά. Αυτό που παραμελούν πολλοί, είναι ότι οι βαθμοί και τα μεταπτυχιακά δεν αποτελούν αυτόματα το κλειδί της επιτυχίας. Στον τομέα της ιατρικης, τα θεωρητικά μεταπτυχιακά πρακτικά δεν υπάρχουν, αλλά πολύ περισσότερο, προωθείται η πρακτική άσκηση και η άμεση απόκτηση τεχνολογικών/χειρουργικων δεξιοτήτων. Σημαντικό είναι η προσαρμοστικότητα. Να πιάσει κανείς τον σφυγμό της κοινωνίας, όπου θα πάει. Να εχει κοινωνική ενσυναίσθηση. Να καταλάβει το πως μιλούν, αντιδρούν και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι. Να καταλάβει οτι δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά για κάποιον βορειοευρωπαιο, να του μιλάς δυνατά, να του φυσάς στο πρόσωπο, η ν αφήνεις τον σκύλο σου να τριγυρνάει ελεύθερος και να μυρίζει τον καθένα. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ψυχρότερες, αλλά όχι κατ ανάγκην απρόσωπες ή αντικοινωνικές ή απόμακρες παντα. Γι αυτούς αντικοινωνικότητα αποτελούν οι παραπάνω συμπεριφορές , που αποτελούν χαρακτηριστικά των νοτίων.
Το αν του αρέσει αυτό στον καθένα ή αν μπορεί να το συνηθίσει, εξαρτάται από τα γούστα του. Αλλα και σε μεγάλο βαθμό, από την κοινωνική του προσαρμοστικότητα και τον ψυχισμό του, και τους στόχους του.
Κάποιο το καταφέρνουν , κάποιοι όχι, και κάποιοι δεν το θέλουν καν( και φεύγουν). Άλλοι ζουν δεκαετίες στην χώρα , και δεν το καταφέρνουν επίσης, είναι γενικά στον κόσμο τους και γκετοποιούνται.
Η πολιτισμική διαφορά και νοοτροπία μεταξύ βόρειας/ νότιας Ευρώπης είναι τεράστια. Αν κάνει κανείς οδικό ταξίδι ανα την Ευρώπη, καταλαβαίνει κατευθείαν την διαφορά όταν περνάει από την ανατολίτικη ( με έντονο ευρωπαϊκό στοιχείο) Ουγγαρία , στην καθαρά γερμανική Αυστρία ( τόσο σε επίπεδο γλώσσας , κλίματος, οδηγικής νοοτροπίας κοκ). Και πολύ περισσότερο , όταν κάποιος εισέρχεται στην βαλκανική χερσόνησο.
Η Ευρώπη δεν είναι για όλους, έτσι όπως και η Ελλάδα δεν είναι για όλους .
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.613 μηνύματα.

22-01-25

14:00
Kαμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει διαφορά από τις ΗΠΑ σε τεχνολογίες και καθημερινή ζωή. Η διαφορά είναι στον ρυθμό ζωής και σε αυτό που ονομάζουμε ποιότητα ζωής.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 3 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 275 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Reader
- GeorgePap2003
- taketrance
- Jack of Spades
- AggelikiGr
- touvlo
- American Economist
- Wonderkid
- Athens2002
- akis_95
- charmander
- Paragontas7000
- redpointer
- Scandal
- johnsala
- Entropy24
- Kate1914
- fmarulezkd
- ROM32
- Ryuzaki
- Unboxholics
- Ilma
- Kate333er
- back2967
- giorgos5002
- iew
- rafaela11
- giannhs2001
- pinkheart
- chester20080
- iminspain
- userguest
- BatGuin
- Andante
- Luludaki
- χημεια4λαιφ
- Ωρορα
- Memetchi
- Varus
- synthnightingale
- J.Cameron
- User2350
- Joji
- vasilis123321
- RPO
- A350
- fockos
- NeosUser2023
- Μήτσος10
- Libertus
- theodle
- despoina13
- Jim4ever
- Giorgkalo
- Sosstoss
- bibliofagos
- Hased Babis
- Totreno
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- MarcoReus
- thenutritionist
- Jim175
- fourkaki
- Debugging_Demon
- AK-92
- suaimhneas
- Alessandra Eliza
- Ariana2018
- xristarac
- ougkampougka
- FrankR
- phleidhs
- Esperos1
- Dark_kronos
- P.Dam.
- camil
- jj!
- Himalaian
- ana.roi
- Thoba19
- tsiobieman
- arko
- Meow
- Viedo
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- Johnny15
- Giii
- ΘανάσοςG4
- ag97
- Fernando_A
- Στεφανος56
- ggl
- Maraki4you
- qwertyuiop
- Eliza
- tslef8
- ougka pougka
- snowy
- oups
- Citylights
- ]ifrit[
- ΔίνωΈναΤέλος
- Mt73
- New member
- Kostas_)
- kostas_01
- QWERTY23
- Αναστασία197
- labs
- Idontknoww
- Πα.Κ
- SlimShady
- penelopenick
- Pen_addict
- makis999
- Μαυρίκιος
- benzene
- korlef
- F1L1PAS
- akis94
- Ria99
- Sense
- eukleidhs1821
- Unseen skygge
- Thundergirl
- Stelios725
- jimis2001
- aggelosst9
- anastasis06
- Paul33.gr
- physicscrazy
- orange crush
- Jimmy20
- sunsetpp
- igeorgeoikonomo
- 1011
- louminis
- Cupid
- Earthquake
- Satan Claus
- johnietraf
- fretoe
- Kostis-Palamas
- nucomer
- Έμμα
- Scott
- gwgw_5
- Johnman97
- Ροβερτα
- VasoGrimes
- DimitraA.
- Αλκης Κ.
- leo41
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.