Τι ψάχνουν; Επειδή τυγχάνει και έχω και κοπέλα και 2 φίλους πολιτικούς μηχανικούς κανένας από τους 3 δεν βλέπει κάτι τέτοιο. Οι μόνες θέσεις για πολιτικούς μηχανικούς είναι για seniors
Συνέλθετε...
Το έχω σκεφτει και γω αλλά προέχει το πτυχίο,η πρακτική και η στρατιωτικη θητεία. Μετά βλέπουμε
Δουλειά tech, ναυτιλιακές, telecom, consultancy και παραπλευρα εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης και αντε και Γιάννενα δεν θα δεις. Εκτός αν εννοείς να πάει ο νέος να γίνει σερβιτόρος στην Έδεσσα! Και μην έρθει κάποιος και μου πει : "Δουλειά είναι και ο αγρότης, και ο κτηνοτρόφος, και ο υδραυλικός/ηλεκτρολόγος/ψυκτικός και άλλες τεχνικές δουλειές, που δεν έχω συναντήσει άνθρωπο στην επαρχία που να μην έχει πει το κλασσικό "παίρνω τον μάστορα και μου λέει θα έρθει σε 2 μήνες..."
Έχει κουρασει το αστειο με τις δουλειες :
- "Αγροτης" και "Κτηνοτροφος": ξεκινα με δανειο 100.000 χιλιαδες και βλεπουμε. 2.500 το στρεμμα χωρις πομονα. Τα ζωντανα, να πας εσυ (παράδειγμα το εσυ-δεν λέω καθαρα για σένα @Devil) ακυρος χωρις γνωστους να αγορασεις, δεν θα μπορεσεις γιατι δεν θα σου πουλησει κανενας περα απο κοτες ισως.
- υδραυλικός/ηλεκτρολόγος/ψυκτικός : θα στο δωσω, αλλα δεν ειναι δουλεια για ολους, και δεν ειναι τοσο μεγαλη η ζητηση οσο το παρουσιαζουν. Θα δουλεψεις; Σιγουρα, αλλα βρες μαστορα να σε μαθει πρωτα, να σε κλεψει τον κωλο για κανα 2 3 χρονια μεχρι "να μαθεις την δουλεια" και να σε σκισει στα 16 ωρα γιατι πρεπει να βγει το εργο στην πολυκατοικια και μετα ερχεσαι μου λες τι ωραια που ειναι. Σε ξυλουργειο που δουλευε φιλος μου, κατεβαιναν Αθηνα για κουφωματα κλπ. και τους εδινε 30 - 40 ευρω την μερα, 12 - 14ωρα καθε μερα, για 2 βδομαδες σερι. Και ελα μετα down απο Δευτερα για δουλεια στο ξυλουργειο. Τι; Ρεπο θελεις; Aαχαχαχαχ! Και μιλαμε παντα για καποιον ακυρο που ερχεται απο Αθηνα στη Επαρχία. Δεν γνωριζεις κανεναν, δεν εχεις καποιον γνωστο να σου δειξει την δουλεια, δεν προκειται να πιασεις "υδραυλικός/ηλεκτρολόγος/ψυκτικός" εκτος και αν ξερεις ηδη την δουλεια.
Και στο εξωτερικο υπαρχει συγκεντρωση σε πχ Λονδινο κλπ αλλα δεν ειναι παρακμη η "επαρχια" . Για Αγγλία πχ το Μπολτον. Το Μπολτον είναι μια πόλη έξω από το Μαντσεστερ καμια ωρα απόσταση. Σαν να πηγαίνεις πχ Αθήνα-Κορινθος. Ναι μόνο που δεν έχει καμία σχέση με τη Κόρινθο. Στο "χωριό" Μπόλτον λοιπόν υπάρχει πανεπιστήμιο,νοσοκομεία (σοβαρα στελεχομένα),δουλειές σε υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό (το Linkedin μου έβγαλε 7Κ+ θέσεις σε Accounting & Finance) κ.α . Και μιλάμε για αγγλία που τώρα εδω και σχεδόν 5-6 χρόνια έχει μπει σε μια στασιμότητα
Τι απο όλα αυτά έχει η μέση επαρχιακή πόλη στην Ελλάδα;
Ασφάλεια; Με τους αλαχαμπαρ; Οχι βέβαια. Δεν λέω ότι ΗΠΑ είναι μέσα στα μέλια αλλά εκεί η αστυνομία σκοτώνει-δεν έχει βιασμό και 8 χρονια γιατί ο γλυκούλης είχε ψυχολογικά και αχ μωρε εδειξε καλη διαγωγή...
Επίσης η μισθοί σε δυνατά επαγγέλματα,μηχανικοι,γιατροι,δικηγόροι & οικονομικά είναι σε άλλο επίπεδο που η Ευρωπη δεν μπορει να φτάσει με τίποτα