1)Στα χίλια τόσα ευρώ μέσο μισθό δεν είναι τίποτε τραγικό να δώσεις π.χ. 40€-50€ το μήνα για extra περίθαλψη (πέραν του τι σου προσφέρει ήδη ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα Δημόσια νοσοκομεία και Κ.Υ.)...
2)«Γελοίο» είναι να υπερασπίζεσαι/λογικοποιείς κρατικά νταβατζιλίκια και πάσης φύσεως «υποχρεωτικότητες» με το πρόσχημα τις «σοβαρότητας» ενός κράτους!
«Σοβαρό κράτος η Γερμανία, άρα ας πληρώσουμε τ' άντερά μας για εισφορές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κι ας μην τις θέλουμε/χρειαζόμαστε», «σοβαρό κράτος η Γερμανία, άρα ας πληρώσουμε τ' άντερά μας για δημοτικά τέλη κι ας μη μας νοιάζει αν π.χ. το πάρκο απέναντι θα έχει 5 ή 10 κούνιες» κ.λπ. το οποίο μοιραία καταλήγει μετά σε ακρότητες όπως π.χ. «σοβαρό κράτος η Γερμανία, άρα ας πάμε να κάνουμε το εμβόλιο του κορονοϊού κι ας μην το θέλουμε/χρειαζόμαστε» κι αν δεν το κάνεις να 'σαι δακτυλοδεικτούμενος !
3)Εγώ π.χ. δε γουστάρω να πληρώνω τα κέρατά μου σε ιατροφαρμακευτική, γουστάρω να έχω τα λεφτά στην τσέπη κι αν μου τύχει τ' οτιδήποτε να πληρώσω απ' αυτά τα λεφτά όσα και όπου γουστάρω για να γίνω καλά και να μου μείνουν και ρέστα, γιατί είναι «γελοία» αυτή η προσέγγιση;
Γιατί έχει Αθηναϊκές πινακίδες;
Γι' αυτό δε γουστάρω τέτοια συστήματα, γιατί θέλω τα λεφτά μου και τα μαλλιά μου στη θέση τους!
Άποψή σου...άποψή μου, ο τελευταίος λόγος για τον οποίο είναι «μπανανία» η Ελλάδα είναι το «ιατροφαρμακευτικό»!
4)Άρα πάνω κάτω όπως ζει ένας συνταξιούχος με μια μέση Ελληνική σύνταξη ζει και στη Γερμανία με μια μέση Γερμανική σύνταξη...μόνο που ο δεύτερος α)τη χρυσοπλήρωσε και β)τρώει και στη ψοφόκρυα, σκατοφαγητό, σκατοκοινωνία κ.ο.κ.
Είναι ένα ανόητο μέτρο γιατί αφενός (όπως έκανε η Σουηδία) οποιοδήποτε κράτος μπορεί να το «αποκρούσει» κι αφετέρου καταργώντας ένα ξένο κράτος τη Σ.Α.Δ.Φ. με την Ελλάδα δημιουργείται πρόβλημα στους Έλληνες μετανάστες που ζουν κι εργάζονται εκεί (π.χ. τώρα όσοι είναι στη Σουηδία τον ήπιανε γιατί πρέπει να δηλώσουν παγκόσμιο εισόδημα στην Ελλάδα και κατά 99% να πληρώσουν παραπάνω)...
5Άρα δεν είναι «δωρεάν», την πληρώνουν ΚΑΙ οι συνταξιούχοι σε ποσοστό*** επί των μικτών συντάξιμων αποδοχών τους (μεγαλύτερο μάλιστα του 14,6% του εργαζόμενου)...κι έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η μέση σύνταξη που αναγράφεται στις στατιστικές προκύπτει ΠΡΟ ή ΜΕΤΑ των κρατήσεων αυτών (καλά, όχι ότι με τη μέση μικτή σύνταξη που αναφέρθηκε ζεις στη Γερμανία, αλλά άλλο π.χ. 1.600€ κι άλλο 1.600€ μείον 17,5%)...
***Το ποσό αυτό στην Ελλάδα είναι κάπου στο 1/3 για τους συνταξιούχους και το επέβαλε ο Τσίπρας (μέχρι τότε ήταν δωρεάν για τους συνταξιούχους)...
6) Γιατί να μη χρησιμοποιούνται;
Επειδή δε βολεύει το «μεταναστευτικό αφήγημα»;
Τι να κάνουμε, υπάρχει κι αυτή η δυνατότητα εδώ για κάποιους...
1) στα χίλια μέσο όρο μισθό καθαρά πόσα μένουν; Βγάλε και 50€ . Για κάποιους που τα έχουν μετρημένα ίσως έχουν άλλες προτεραιότητες και το ποσό δεν είναι καθόλου αμελητέο. Τώρα αν εσύ (λέμε) παίρνεις 5.000, ε προφανώς δεν θα σε Τζούξει τόσο, αναλογικά αν το πάρεις.
2) προφανώς. Εκεί πληρώνεις αυτά τα νταβατζιλικια, στην Ελλάδα πληρώνεις αλλά σπασμένα διαφορετικά . Ομως, την άλλη φορά, αν πάει το κράτος κατά διαόλου, όπως ξανατυχε, μην διαμαρτυρηθείς καθόλου. Μην διαμαρτυρηθεις όταν θα σε διασύρουν πανευρωπαικως , όταν θα ξεφτιλίζει ο κάθε τελευταιος επειδή και μόνο φερεισ Το όνομα του έλληνα. Μην διαμαρτυρηθείς καθόλου λοιπόν. Τα κλεψιμαίικα και ο Παρτακισμος όμως πληρώνονται με κάποιο τροπο. Και πολλές φορές την πληρώνουν δυστυχως οι αθώοι και οι έντιμοι . Εσύ μπορεί να χαίρεις άκρας υγείας, να μην έχεις καμία ανάγκη καμίας περίθαλψης (και να μην έχεις ποτέ στο εύχομαι ), υπάρχει όμως ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού που την χρειάζεται επειγόντως. Και δυστυχώς , το κράτος δεν έχει γι αυτούς, διότι τέτοιες λογικές σαν τις παραπάνω , της φοροδιαφυγής , του κλεψίματος και της κουτοπονηριάς, οδηγούν το κοινωνικό σύνολο εν γενεί σε δυσχερή θέση. Αλλα ξέχασα, φαίνεται ότι οι καρκινοπαθείς και οι ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα είναι πιο μίζεροι από τους αντίστοιχους στην Ευρώπη- κατά τα λόγια του κοντοστουπη ξεφτίλα.
Το ότι δεν ζούμε σε κόσμο παραδεισένιο είναι γνωστό, το ότι μας καβαλάνε πολυεθνικές και τζάκια επιχειρηματιών , είναι επίσης γνωστό. Αυτό ισχύει πανευρωπαϊκά. Ο μέσος πολίτης πάντοτε θα είναι το υποχειριο των μεγάλων. Πάντοτε και σε κάθε ιστορική περίοδο.
Το ότι το ελληνικό ΕΣΥ είναι ανεπαρκές και δυσλειτουργικό δεν είναι άποψη. Είναι γεγονός. Και υποκειμενικά, και αντικειμενικά- στατιστικα( αλλά ξέρω , οι στατιστικές δεν μας κάνουν , αν αυτές δεν ταιριάζουν με το αφήγημα μας).
3) άλλος δεν γουστάρει να πληρώνει φόρους, εσύ δεν γουστάρεις να πληρώνεις ιατρονοσηλευτικα, άλλος δεν πληρώνει διόδια , άλλος παρκερνει όπου θέλει κοκ η λίστα συνεχίζεται άνευ τέλους. Ο, τι πρέπει συνθήκες για την δημιουργία μίας δίκαιης και αξιοπρεπής κοινωνίας.
4) ο μέσος συνταξιούχος της Ελλάδας με μεικτή σύνταξη 770 και ένα ΕΣΥ μπουρδελο( που ένα σύστημα υγειασ Το χρειάζεται επειγόντως στην τρίτη ηλικία) οριακά ζει. Με την ακρίβεια και τιμές βόρειας Ευρώπης ειδικά, όπως είναι σήμερα.
5) πολλοί συνταξιούχοι που δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία- δλδ παίρνουν λιγότερα από την μέση σύνταξη- τους παρέχεται δωρεάν διαμέρισμα με πληρωμένα τα ρεύματα κοκ . Διαμέρισμα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και κριτήρια.
Οταν εννοούμε δωρεάν υγεία, εννοούμε το πλεονέκτημα να λάβεις θεραπεία χωρίς επιπλέον κανένα κόστος , χωρίς να πληρώνεις άλλα σπασμένα τύπου φακελάκια και άλλα παράνομα ωραία.
Το καλύτερο είναι βέβαια να λαμβάνει κανείς ευρωπαϊκή σύνταξη και να κάνει τουρισμό σε κάποια χώρα με καλύτερο κλίμα και κοινωνική ζωή , ζώντας για κάποιο διάστημα εκεί, και κρατώντας την ευρωπαϊκή του ασφάλεια.
6) τονίζω ξανά ότι όλα επιτρέπονται στις μπανανίες. Απο Το να δηλώνεις ο,τι θέλεις,να αποκρύβεις εισοδήματα ή να παρανομεις ελεύθερα. Το γεγονός αυτό γίνεται εις διπλούν γελοίο όταν συνδυάζεται με περηφάνια και με αντιδράσεις πλήρους κανονικότητας- η λεγόμενη βλαχομαγκια.
7) δεν ξέρω πραγματικά, γιατί κάποιοι βγάζετε νυχθημερόν χολή γι αυτό το θέμα. Ποιοι είναι αυτοί οι υπέρμαχοι «του μεταναστευτικού αφηγήματος» , που σας πίκραναν τόσο πολύ; Τόσο σκατα δλδ; Τι σας πούλησαν,; Που είναι να μπας και τους βρουμε να τους δείρουμε λιγάκι δλδ.
Εδώ βλέπω καθημερινώς χιλιάδες ανθρώπους( όχι μόνο έλληνες , αλλά και άλλες εθνότητες) που έρχονται με οικογένειες , άλλοι φεύγουν μετά από κάποια χρόνια, άλλοι μένουν , άλλοι εργάζονται κανονικά κοκ . Καθένας όπως του κάτσει και αρέσει.
Υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές αλήθειες πάνω σ αυτό το θέμα. Στην τελική όμως, είναι άκρως υποκειμενικό που του αρέσει του καθένα να ζει. Ολα σκατα , δεν μπορεί να είναι πουθενά στον κοσμο( εκτός αν πρόκειται γι ακραίες καταστάσεις εμπόλεμες ζώνες κλπ.) , αλλά ούτε και ολα
ρόδινα. Κάτι παίρνεις , κάτι δίνεις , στην ζωή αυτή. Καθένας επιλέγει ο,τι του αρέσει. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σ αυτό το ζήτημα.